Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. únor 1948… – PhDr. Rostislav Janošík

28. 2. 2012

 

Dnes je 25. únor. Den, který si komunisté a jejich spřeženci po desítky let připomínají jako „vítězství pracujícího lidu nad reakcí“. Kdo nad kým tehdy skutečně zvítězil, stačili už naši občané za dvaadvacet let nového režimu zapomenout. A ty mladé to zajímá asi tak jako třicetiletá válka. Má tedy vůbec smysl připomínat, co se kdysi stalo, když je to lidem jedno a když si nechtějí vzít z historie poučení? Domnívám se, že má. Jinak příští generace těžce doplatí na svou politickou naivitu a nedostatek historického povědomí.

Stalo se tradicí našeho polistopadového vývoje, že komunisté vždy využívali obtíží, s nimiž se demokratický režim potýkal (nejinak tomu bylo za l. republiky), aby se na nich přiživili, zviditelnili a připomněli některé z dogmat scestné ideologie marxismu-leninismu. Nečiní tak lidé staří a nevzdělaní, jak se často tvrdí ve výzkumech veřejného mínění, nýbrž příslušníci mladé a střední generace se středoškolským a vysokoškolským vzděláním. A to je varující!

Neostalinisté S. Grospič nebo M. Semelová si nenechávají ujít žádnou příležitost, aby si přiložili polínko pod kotlík, v němž si přihřívají svou komunistickou polívčičku. A mnozí mladí naivkové, kteří o životě nevědí nic, jim to „baští i s navijákem“.

gotvald-na-tribune.jpg

 

Naposledy se takto „vyznamenala“ u příležitosti oslav „Února 1948“ poslankyně Marta Semelová. Podle ní nebyl zločinný režim, který tu nastolili komunisté v únoru 1948, nýbrž ten, který začal listopadem 1989. K tomu poznamenejme, že takto se vyjadřovat mohou komunističtí zákonodárci jenom díky tomu, že polistopadový režim – na rozdíl od Masarykovy 1. čs. republiky a komunistického Československa – nemá onen známý „Zákon na ochranu republiky“. Jak by se nám teď hodil, ale naši „demokratičtí“ tvůrci zákonů na něco takového jaksi zapomněli! Kdybychom jej totiž měli, neseděli by komunisté, zaštítěni doživotní imunitou, v parlamentu, ale někde docela jinde…

Dvaačtyřicet let komunistického režimu v Československu zničilo či zdeformovalo životy nejméně dvou generací našich občanů. Je jen málo těch, kdož by si dnes přáli návrat k poměrům nesvobody, bídy a všeobecného nedostatku, jakož i totální kontroly nad životem každého jedince. Přesto je třeba popravdě přiznat, že se komunistům přece jen něco podařilo: vymýtit vliv církví a do základů zničit spolkový život. Ten, který se po revolučním roce 1848 stal základem postupné emancipace českého národa v pověstném rakousko-uherském „žaláři národů“.

Selhání církví, zejména římskokatolické, v procesu obnovy naší svobody a demokracie po listopadu 1989, stejně jako neschopnost navázat na tradici sokolského hnutí, které mělo před komunistickým převratem milionovou členskou základnu, to jsou dvě největší porážky, jež jsme v uplynulých dvou dekádách utrpěli. Jsou dokonce natolik závažné, že by se v příštích desetiletích mohly stát příčinou celkového selhání na naší cestě za lepší budoucností.

25. únor 1948 otevřel cestu k neomezené moci československých komunistů a jejich souputníků ze stran výhradně levicové Národní fronty. Jak se dnes shodují historici, samotné „únorové vítězství“ bylo politicky pojištěno dávno předtím, zejména prosovětskou „vstřícností“ E. Beneše, který dvakrát selhal ve své funkci prezidenta republiky. Beneš nejenže přecenil svou roli „stavitele mostů“ mezi Východem a Západem, ale i svých „zásluh“ a „vděčnosti“ J. V. Stalina vůči jeho osobě. Největší chybou E. Beneše i J. Masaryka byla jejich nejednoznačná role v únorové vládní krizi 1948. J. Masaryk už nestačil podat demisi a dne 10. 3. 1948 byl nalezen na nádvoří Černínského paláce mrtev, kdežto E. Beneš abdikoval teprve „pět minut po dvanácté“…

Nebýt „únorového vítězství“ KSČ, bedlivě střeženého zpoza hranic oddíly toufar-z-knihy0001.jpgRudé armády, která byla kdykoli připravena zasáhnout „ve prospěch čs. pracujícího lidu“, nedošlo by přesně za dva roky nato k události, jež na dlouhá desetiletí upadla v zapomnění. Dne 25. 2. 1950 byl při opakovaných výsleších na Státní bezpečnosti téměř ubit k smrti katolický kněz P. Josef Toufar z Číhošti u Ledče nad Sázavou. Pokusy vyšetřovatelů StB přinutit tohoto kněze k přiznání, že inscenoval podvod s křížem, označovaný jako „číhošťský zázrak“, skončily neúspěchem a farář navzdory narychlo provedenému chirurgickému zákroku zemřel.

V době, kdy visel život faráře Toufara doslova na vlásku, konalo se ve dnech 24.–26. 2. 1950 zasedání ÚV KSČ. Na něm předseda KSČ K. Gottwald prohlásil případ „zázraku z Číhošti“ za součást pokusu římskokatolické církve a Vatikánu zabránit politickým změnám v ČSR. Tři týdny nato se rozjelo pronásledování duchovních na plné obrátky.

Gottwaldovo divadýlko se slavnostní mší „Te Deum“, kterou nechal sloužit na Pražském hradě po svém zvolení prezidentem republiky (14. 6. 1948), skončilo fiaskem během jednání se zástupci římskokatolické církve. V červnu 1949 byl internován pražský arcibiskup J. Beran a po něm se ocitli v „domácím vězení“ další vysocí církevní činitelé.

Po smrti P. Josefa Toufara (25. 2. 1950) se řádění komunistických bezvěrců nezastavilo již před ničím. V noci na 13. 4. 1950 byly bezpečnostními složkami přepadeny mužské kláštery a na 2700 kněží bylo internováno ve vyhrazených klášterech (mezi internovanými duchovními v Želivi byl i pozdější pražský arcibiskup F. Tomášek). Následovaly zinscenované soudní procesy s řádovými kněžími i se samotnými biskupy (J. Vojtaššák, P. Gojdič aj.).

Církev byla v době po Únoru 1948 vnitřně rozkládána jak působením prokomunistických kolaborantů z řad organizace „Pacem in terris“, tak i infiltrací kněží ze strany Státní bezpečnosti. Značné procento osob, které se StB podařilo přinutit ke spolupráci, nepochybně mělo svůj nezanedbatelný podíl na tom, že se zejména římskokatolická církev již nikdy nevzpamatovala, aby se v nových politických podmínkách po listopadu 1989 mohla ujmout své role v duchovní obnově národa, zdevastovaného více než půlstoletí trvajícím terorem nacistů a komunistů.

Neschopnost i neochota představitelů polistopadového režimu pojmenovat a potrestat zločiny, jež se v naší zemi odehrály v letech 1948–1989, jen prokazují naprostou nekompetentnost většiny politiků, kteří se ve vysokých funkcích střídají jako apoštolové na Staroměstském orloji. Od generace „svazáků“ typu P. Nečase nelze ani nic jiného očekávat. Proto mohou M. Semelová a další představitelé KSČM libovolně na veřejnosti, ale i na půdě parlamentu vykřikovat svá komunistická hesla.

Pokrytecká politika, kterou KSČM ve skutečnosti provádí, jí však stěží přinese více politických bodů. Spíše to dopadne tak, že se onen „hněv lidu“, s nímž ve svých plánech komunisté počítají, obrátí i proti nim, až se Češi doopravdy naštvou a vyjdou do ulic. Jestli to skončí další pražskou defenestrací, to ukáže teprve čas.

Historie nás učí, že provokovat lze pouze do určité míry. Je-li tato mez překročena, dochází k událostem, jež už nelze kontrolovat ani řídit. Naši veleduchové ze Strakovy akademie, Sněmovní ulice i z Valdštejnského paláce by na to neměli zapomínat. Zítra už může být pozdě…

25. 2. 2012

 

PhDr. Rostislav Janošík

Foto: Klement Gottwald hovoří z balkonu paláce Kinských na Staroměstském náměstí dne 21. 2. 1948.

P. Josef Toufar, farář z Číhošti u Ledče nad Sázavou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šance

(Fifi18, 17. 3. 2013 17:15)

Hezký den. Mám pro Vás tip, je to novinka z oblasti online výdělků, vhodná pro lidi, co jsou doma... Vydělávám si takto bez práce už nějaký čas a nemám slov, jak snadné to je. Milionářka přes noc se ze mě sice nestala, ale i tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka :-) Přečtěte si to taky na www.CervenaCerna.cz

k ceně Arnošta Lustiga z 8.3. 2012 za rok 2011

(Muller, 8. 3. 2012 14:05)

Když sekerníci a vrazi 50. tých let, jako komunista v dirigentské roli chráněného dítěte KSČ - dle zákonů ČR "zločinecké organizace" Arnošt Lustig volající s davem komunistů a bolševiků PO ROCE 1948... "SMRT MILADĚ HORÁKOVÉ! " viz dějiny + svědectví expremiéra a nyní velkobankéře evropské EU banky (přesně více internet heslo Jan Fisher...)
VYMYSLÍ CENU a někteří jí bez uzardění, jako "bojovníci proti komunsmu" přijímají,

tak jen ukazují na pravdivost Analýzy 17.11.1989 Miroslava Dolejšího a bohužel na pravdivost mého pozorování a výkladu "moderních dějin" za pomoci bezpočetných dokumentů jako je "knihovna E.von Dänikena",
že se díváme na akci určité části mimozemšťanů, eT, ufonů spřátelenýchs Mosadem a jeho světem...nyní ve stavu před likvidací médsko-perské říše, skryté za řečněním o zničení státu Írán...

více" dějiny...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/spolecnost/167041-odkaz-arnosta-lustiga-zosobnuje-vaclav-maly/
atd.

2) k ceně Arnošta Lustiga z 8.3. 2012 za rok 2011

(Muller, 18. 3. 2012 13:13)

vše v ufologii souvisí se státem Izrael, Lustigem a událostmi v ČÍHOŠTI viz:
přidáno za 10 dnů t.j. 18.03. 2012:

tzv. "Ambasáda Elohim". Ambasáda by mělo být místo vybudované podle přesných zadaných kritérií, mělo by mít status nezávislého území uznaného ostatními státy a mělo by se nacházet v Izraeli v blízkosti Jeruzaléma. Kolem dokola má být vybudována zeď a rozsáhlé ochranné pásmo a nad ní bezletová zóna. Rael je politicky činný a disponuje velkým množstvím peněz z darů a příspěvků. Vyslovuje se k celosvětovým problémům a šíří myšlenky o zavedení mimozemského politického a ekonomického systému na Zemi. Nový politický systém nazývá geniokracie, tedy vláda géniů. Podle tohoto konceptu mají vládnout ti nejpovolanější, to jsou ti nejgeniálnější. Volení a taktéž i voliči mohou být jen ti, kdo splní určitá kritéria, a těmi je inteligenční kvocient. Raeliáni propagují jednu celosvětovou vládu, globální měnu, jednotný jazyk, program kontroly porodnosti, rušení náboženství, genetické inženýrství, klonování a další. Základním pilířem je zaměření se na vědu, technologie, bioinženýrství a nanotechnologie. Společnost má být, tak jak je to na planetě mimozemšťanů, řízena superpočítačem. Další propagovaná forma nového politického systému je tzv. "paradismus". Má v sobě prvky komunismu, technokracie a fašismu. Všechna práce má být vykonávána roboty.

Více zde: http://www.exopolitika.cz/news/ufo-skupiny-a-nabozenstvi-2-raelianske-hnuti/

pravda, Toufar a vesmír 18.03.2012

(Muller, 18. 3. 2012 13:07)

Farář Toufar je bezpochyby mučedník v klasickém slova smyslu. Je otázkou, jak hodnotit tzv. "čihošťský zázrak". Zde z pohledu dnešního data 18.03.2012 doplním k teorii, že ďábelské síly mařící Kristovu misi, pokračující zmrtvých vstáním a velikočním poselstvím EVANGELIA...

mají v rovině LIDSKÉ odpůrce nejen nás lidi, ale i další civilizace ve vesmíru, o kterých mluvil a psal G. Bruno... Byl přesvědčován, tehdejšími mocnými světa politiky, určující filosofii moci a "zákony" , že vše je jinak: Slunce obíhá okolo Země atd...

Víme, že je zde řada pozorování mrzačení lidí i zvířat a politika škrtů a sociálního mučení hladem a bídou - jako v gulagu a "naci" koncentrácích...

Je nutné tomu věnovat pozornost a slušnými vědci téma zpracovat a ověřit. Když jsem se ptal, zda by někdo mohl přesvědčit autora SN dr.ing. B.A.Koblihu k cestě za Londýn, kde jsou mrzačena zvířata, přinést SN zprávu, zda jde o fantasmagorie, kachny a nesmysly či jde o opak. O pravdu?
Tak vesmír promluvil:
http://www.exopolitika.cz/news/plukovnik-phil-corso-mrzaceni-dobytka/

Zohavování skotu, které začalo zajímat úředníky národní bezpečnosti, vypadalo jako že má jednotný druh modus operandi. Ať už usiloval o zvířata kdokoli, vypadalo to, že se nejvíce zajímá o prsní/sací žlázy, zažívací či reprodukční orgány, zvláště o dělohy krav. V mnoha případech byly odstraněny oči nebo hrdlo nějakým typem chirurgie, kterou byly vytvořeny demarkační linie téměř s mikroskopickou tenkostí a okolní tkáň ukazovala, že řez byl nadmíru přehřátý a pak zčernal, jak se chladil. Ale forensní specialisté si všimli na místě scény, že při každém typu skusu od predátora nebo zranění od člověka – dokonce i od zkušeného chirurga – najdete stopy po traumatu v okolních tkáních jako jsou opuchliny, zhmožděniny nebo další formy oděrek. Ve zprávách o zmrzačení ukázala forensní vyšetření, že zde nebyl důkaz po zjištěném trauma, dokonce ani po zanícení. Proto došli k názoru, že řezy k vyjmutí tkání byly provedeny rychle a rány byly zaceleny tak promptně, že okolní tkáň nebyla vůbec poškozena. To znamená, ať s těmito zvířaty zacházel či je operoval kdokoli, udělal to za pár minut. To bylo vzácné, proto je policie nikdy nemohla chytit při činu. Takže když jsme nemohli chránit naše zvířata nebo reagovat inteligentně na příběhy o únosech lidí, kromě jejich zesměšňování a vytváření takového dojmu, aby si sami unesení mysleli, že jde deziluze, museli jsme najít zbraň, která by nás dostala na rovnocenné postavení s EBE. Jednou z těchto zbraní, která měla široký potenciál využití byl laser – světelné zesilování skrze stimulované energetické vyzařování – zařízení, které našla armáda v roswellské zřícené vesmírné lodi a které bylo později vyvinuto jako zbraň ve spolupráci s Hughes Aircraft.
Z knihy „The Day After Roswell“ od Philipa Corsa a spoluautora Williama Birnese.
Překlad: Karel Rašín
Více zde: http://www.exopolitika.cz/news/plukovnik-phil-corso-mrzaceni-dobytka/


vážně, opravdu vážné varování...

(Muller, 6. 3. 2012 17:24)

Nerad do seriosních politických novin jako jsou SN jsem přidal téma neexistující či jen "nevážných rubrik" a utopií... Jestli-že každá detektivka či seriosní práce kriminalisty, detektiva a tedy i seriosního novináře funguje na základě časového třídění - více hezká myšlenka dr.ing. B.A. Koblihy v úvaze o čase v jeho "Konec věku příběhů" že "... čas je mimo jiné obyčejný pořadač událostí..."
zvažme prosím co může znamenat informace zdánlivě "apolitická"
04.03.2012 14:04

Podobný černý objekt nafilmován ve Francii a ve Scarborough, Ontario

Více zde: http://www.exopolitika.cz/news/podobny-cerny-objekt-nafilmovan-ve-francii-a-ve-scarborough-ontario/

víme-li, že nejdůležitější a největší politickou stranou I. republiky bylo pokračování Švehlovy strany agrární z c.k. Rakouska a pak exilová existence pod vedením V. Vostřeze z Kanady ...že by někdo z vesmíru kontroloval co nového za Švehlou a jeho pokračovateli...

6.3.2012 bez obrázků - samozřejmě sem patří...

Re: vážně, opravdu vážné varování...

(Muller, 6. 3. 2012 17:29)

a samozřejmě také

http://www.ufodigest.com/article/similar-black-shaped-object-filmed-france-and-scarboroug%3Fh-ontario

Submitted by Paul Shishis on Tue, 02/28/2012 - 13:49

I found this interesting speaking similarity in features of black unknown object. Thanks to Christian Mace reporting along with a picture image of a black unknown object filmed over France.http://www.ufodigest.com/article/triangle-ufo-caught-camera-france

On Feb.18th 2011 while going home in Scarborough, Ontario I had noticed a strange black object at Kennedy and Highway 401 at 5:51 pm.

a k zamyšlení -- pro zúčastněné:

I had then decided to investigate and research subject on my own after talking with local investigator -V V. In 2003,my perception of my surroundings had changed mentally/emotionally inside me. This was generated by pure shock of witnessing paranormal objects that defy our very understanding of matter, added with paranormal on the ground. In 2003, I witnessed over 16 sightings, along with 18 witnesses - 14 being during the day and continued to research vaious subjects that are interconnected.

více original

Co když civilizace z vesmíru zde v klidu pracují, tak jak jsem popsal právě v případě Číhoště a ubití faráře Toufara "za nic"...