Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotazník na Hrad – Ing. Vladimír Veselý

17. 9. 2012

V dobré víře pomoci zdárnému průběhu prezidentských voleb jsem se snažil pomoci občanům, aby se mohli orientovat podle odpovědí na stejné otázky a vybrat si tak toho nejlepšího z nabízejících se. Staří Čechové ale říkávali: „Pro dobrotu na žebrotu.“ A tak jsem také dopadl. Ze 22 kandidátů (přibývající se mohou připojit), které jsem oslovil se ozvali jen čtyři, z nichž jen jeden to vyplnil podle předpokladu. Jeden to vzal jako recesi, další skupina kandidáta se rozhořčila nad nezákonnou zvědavostí a ten čtvrtý mě šalamounsky odkázal na to, že mně odpovědný činitel zavolá – zda až po skončení voleb, to nespecifikoval. Nebyl jsem sám, kdo takto dopadl. Jiný angažovaný kolega byl počastován poděkováním a dodatkem, že s průzkumem souhlasí, ale nezúčastní se jej. „Mrtvé brouky“, kteří raději nereagují, nepočítám. Už teď mohu říci, kdo to zajisté bude, záměrně to však nechci, kvůli nestrannosti, komentovat. Už jen původ a množství peněz na kampaň hovoří samo za sebe.

 

kolaz-s-otazniky.jpg

 

Značnou píli jsem věnoval výběru a formulaci předložených otázek, aby v co nejkratší formě a co nejvýstižněji charakterizovaly uchazeče o kandidaturu. Přitom jsem se nevyhnul otázkám poněkud na tělo, ale s upozorněním, že jejich odpověď je dobrovolná a podle zákona nemůže být kategoricky vyžadována. Bez nich je to ale hra na kupování zajíce v pytli, ke které se politici rádi uchylují. Pro tak významný post, který může podstatně a nevratně ovlivnit život voličů, jsou ale závažné. Občané si volí svého prezidenta, a proto by bylo nezodpovědné nevzít takové informace v úvahu. Já vím, že účelově schválené zákony to berou jako diskriminaci, ale nebyl by diskriminován zejména volič? Pokud uchazeč o kandidaturu nechce, nebo dokonce nemůže tyto informace zveřejnit, nemá ve frontě na Hrad co dělat!

V dnešním světě, kde se každý snaží urvat co nejvíc pro sebe, musí být vrchní představitel a zástupce národa tvrdý a zkušený vyjednavač. To není místo pro narcisistu (jak to definoval pan Škromach), ale pro toho, kdo dokáže hájit především zájem těch, kteří si jej k tomu zvolili. Z toho důvodu je nutný výběr kandidátů, přistupujících k volbám. Liberalismus ústavy v nárocích na kandidáta není v tomto případě bez dalšího výběru na místě. A to nejen v otázce odbornosti a schopností, ale i v osobním zaměření kandidáta. Otázky, týkající se náboženství, v době šířícího se islámu a jiných vyznání, které přece jenom nejsou u nás doma, jsou na místě. Je třeba dbát na paritní zastoupení ve vládě i ve vrcholných orgánech. Stejně tak v etnickém původu je nutné být uvážlivý. Jak už jsem psal, nevím, jak by byla přijímána vláda ze samých Romů nebo Vietnamců (nic proti nim), z nichž mnozí nastaveným kritériím také vyhovují. Ba vyhověl by i ten, jehož matka jej porodila v letadle, prolétávajícím před čtyřiceti lety právě nad ČSR, který má také nárok na naše občanství. Ani otázka na prarodiče není nesmyslná, např. při zkušenostech, že právě čtvrtinová etnická příslušnost se uplatňuje nejvíce (Hitler a jiní). O menšinách, které se snaží ovládnout většinu, není třeba asi po zkušenostech se sudetskými Němci hovořit.

Prohlášení o trestní nezávadnosti a možnost srovnatelných odpovědí na záměry v získané funkci jen doplňují charakter uchazeče. Lze si pak snadno představit, jak bude asi vysvětlovat třeba seniorům, že na jejich penzi nejsou peníze, ale na kulomety proti nesvobodným národům ano. V tomto směru už i při tak malém počtu těch, kteří odpověděli, jsem byl sám překvapen, jak výmluvné jsou. Tolik tedy k mé troufalosti klasifikovat kandidáty (mám čtvrt století kantorské praxe). Otázky dotazníku jsou v aktualizovaném článku na mé internetové stránce (http://www.volny.cz/ingvesely) a každé vyplnění je vítáno.

14. 9. 2012

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bobo, Bobobus a odporný atentát na Klause v Bobovizi! a ONI i N (3)

(muller, 29. 9. 2012 15:40)

A proto ten můj jinotaj pro ufonské spiklence, organizující atentáty na veřejné WC - viz nahoře, malující se nahé na kříži, zcela Zelení...
Více SN až bude čas a přestanu plakat, otřesen tak odporným atentátem z 28.9.2012 - (mayský rok 2012 hrůzy konce všeho(!) i na samotného Otce zakladatele Vlasti a ODS a druhého věčného presidenta, navíc jedinečného ekonoma, ekologa, politika, myslitele, včelaře na Hradě - co Jára Cimrmana se musí jít schovatv viz FAKTA:
http://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1ra_Cimrman

Jára Cimrman, an alleged "auto-bust" showing the bearers "haggard features". Theatrical property of Divadlo Járy Cimrmana. Jára Cimrman or Jára da Cimrman (Czech pronunciation: [ˈjaːra da ˈtsɪmr̩man]) is a Czech fictional character created by Jiří Šebánek, Ladislav Smoljak and Zdeněk Svěrák. He is presented as one of the greatest Czech playwrights, poets, composers, teachers, travellers, philosophers, inventors, detectives, mathematicians and sportsmen of the 19th and early 20th century. Playing the game on his real existence is part of his characterization.[1]
Cimrman made its first appearance on a regular radio programme Nealkoholická vinárna U Pavouka ("The Spider Non-Alcoholic Wine Bar") on December 23, 1966. Although the character was originally meant to be just a caricature of the Czech people, history, and culture, he became an immensely popular character of modern Czech folklore, and an artificial national hero. Cimrman is a major character or the putative author of a great number of books, plays, and films. The Jára Cimrman Theatre in Žižkov is one of Prague's most frequented theatrical houses....

Více už jen EXOPOLITIKA! Jak je to s hnutím odporu v Orionu a heslo ORION? Zločinné galaktické spiknutí atentátníků zoraganizovalo šíleného střelce ala Jára Cimrman... v Bobo realitě ala "Mrtvý student ŠMÍD" nyní takřka mrtvý, nemohu, jsem zlomen... samotný KLAUS a N!

jak volit a jaký mají program - nyní z dílny Václava Klause: 18. 9. 2012 07:59, autor: aha

(INFO Česká televize - archiv: aha, 18. 9. 2012 13:00)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/192549-kandidati-na-prezidenta-spolehaji-pri-ziskavani-podpisu-na-dobrovolniky/

Pravidla přímé volby:
adepty na prezidenta může navrhnout alespoň 20 poslanců nebo 10 senátorů
kandidáti bez podpory parlamentu potřebují petici s nejméně 50 tisíci podpisy
lidé hlavu státu vyberou ve dvou kolech, do druhého postoupí dva nejúspěšnější adepti z kola prvního
druhé kolo proběhne dva týdny po úvodním kole
do kampaně mohou kandidáti vložit maximálně 50 milionů korun - 40 milionů v prvním kole, 10 milionů navíc pak v kole druhém
kandidáti dostanou zdarma prostor v České televizi a Českém rozhlase
volit budou moci i Češi žijící v zahraničí, a to na zastupitelských úřadech

Termíny:
voliči si půjdou Klausova nástupce vybírat nejdříve 11. a 12. ledna, nejpozději 1. a 2. února 2013
přesné datum má stanovit předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) do 90 dní před volbou
do rukou šéfa horní komory bude nový prezident skládat slib na společné schůzi sněmovny a Senátu
kandidáti se musí přihlásit nejpozději 66 dnů před dnem volby
a jejich program - jaká je skutečnost pár minut stará: Metanol stojí za smrtí další ženy
18. 9. 2012 07:59, autor: aha aktualizováno 18. 9. 2012 12:34

Ostrava - V ostravské fakultní nemocnici zemřela na otravu metylalkoholem žena středního věku. Žena nezemřela v nemocnici, otravu metanolem u ní prokázala následná pitva. Po muži z Kyjova, který zemřel dnes brzy ráno jde o dvaadvacátou oběť otravy jedem. Devětadvacetiletý muž z Veselí nad Moravou ležel v nemocnici více než týden v kritickém stavu. Otrava jedovatým alkoholem byla navíc v pondělí večer zjištěna u dalších tří mužů v Moravskoslezském kraji.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/196310-metanol-stoji-za-smrti-dalsi-zeny/