Jdi na obsah Jdi na menu
 


Havlofašismus v akci - Bc. Jan Kopal

28. 2. 2011

 

Štvavá a dehonestující kampaň našich havlisticky znormalizovaných médií si vzala na mušku osobu Ladislava Bátory. A nebylo to poprvé. Mají ho v hledáčku už dávno. Minimálně od doby, kdy si dovolil ohradit proti prznění českého národa ze strany Havlova zasloužilého umělce Davida Černého. „Mistr“ Černý za prototyp Čecha označil nepromíchanou, nezajímavou a lehce zknedlíkovanou hmotu, která je nasáklá pivem. Za tyto výroky na něj Ladislav Bátora podal trestní oznámení pro hanobení rasy, národa a přesvědčení. Nezapomenut zůstal i první odpor proti nevkusnosti Kaplického blobu. K tomu připočíst D.O.S.T. a jím zastávané konzervativní hodnoty a postoje a není pochyb, že havlistům musí Bátorovo počínání sypat sůl do jejich syfilitických ran.

Nástroje této kampaně à la Rudé právo padesátých let odpovídají ubohosti novinářských šmoků a pisálků druhé kategorie. Operuje se s pojmy extrémista, fašista a nacista coby synonymy. Nuance a rozdíly mezi pojmy jsou jim cizí. O politologických konsekvencích ani nemluvě. Zaměnují se pojmy s dojmy, kandidatura se zaměňuje s členstvím, připisují se výroky jiných a operuje se s nimi coby notoricky známými projevy. Dr. Joseph Goebbels může být práven hrdý na své pokračovatele a nástupce vychované v tezi, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Anonymní diskutéři v internetových debatách to jen potvrzují, když Bátoru zásadně cejchují jako nácka. Přitom nic není tak vzdálené skutečnosti jako tato nálepka.
Je smutné, že proti této kampani se nikdo oficiálně neozývá. Zůstává tak smutnou pravdou, že jedním z opravdových mužů v politice je žena, a sice předsedkyně Suverenity Ing. Jana Bobošíková (a spolu s ní i Mgr. Jana Volfová a David Štěpán), která se neváhala plnou vahou své osoby za Ladislava Bátoru postavit. Řídký úkaz na dnešní politické scéně, kde i řada vysoce postavených politiků vyniká především opatrností, politickou korektní a vůbec ideovou bezbarvostí a nevyhraněností.
Paradoxně zcela stranou při diskusích o kvalitách a „kazech“ Ladislava Bátory zůstává jeho na české poměry všestranné formální vzdělání. Ostatně při jedněch z posledních voleb byl kandidátem s nejvíce akademickými tituly. Také jeho jazyková vybavenost rozhodně neodpovídá zdejším zvyklostem. Možná že to byl skutečný důvod, proč mu byl nástup na post 1. náměstka znemožněn. Vyčnívat a vynikat se stále nevyplácí!
 

Položme si otázku: Kdo je tady dnes OPRAVDOVOU hrozbou pro demokracii? Nejsou to ani tak komunisté lkající u hrobu Klementa Gottwalda, byť i oni se sami ze slušné společnosti předem diskvalifikují, ale hlavně HAVLOFAŠISTÉ! Jejich nenávistné kampaně, trvalé hanobení českého národa, tlak na vyhazování lidí z práce (viz causa Bátora, kde jde i o existenční popravu), snahu o obcházení demokratických mechanismů prostřednictví voleb (pouliční virvály před pražským magistrátem a mediální puče v České televizi). Bylo by na místě ročně vyhotovovat a publikovat zprávy o působení a aktivitách havlistů, a to nejen současných, ale i latentních. Neb podobně jako u komunistů platí, že bývalý komunista (havlofašista) je jako bývalý černoch (Michael Jackson promine). Ale zamořovat zdejší ovzduší nebudou havlisté věčně. Ono na ně dojde!
 
Bc. Jan Kopal

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jarmulky i kortesy

(Anonymous US er, 4. 3. 2011 17:46)


Vzniká stálé sídlo Knihovny Václava Havla vloženo: 1. 3. 2011 12:33, autor: sen, jab
http://www.ct24.cz/kultura/116875-vznika-stale-sidlo-knihovny-vaclava-havla/
Knihovna by měla být otevřena do dvou let. Realizaci ale zatím brání spor s posledním obyvatelem domu.
http://img6.ct24.cz/multimedia/images/24/2361/middle/236002.jpg

Dům čp. 108 U Drahomířina sloupu na Loretánském náměstí je dvoupatrový renesanční objekt s palácovou dispozicí středověkého původu, soustředěný kolem mírně lichoběžníkového dvora, upravovaný v pozdním baroku a v klasicismu. Další úpravy proběhly v letech 1925-28. Dům získal své pojmenování podle tzv. Kamenného sloupu Drahomířina, který až do roku 1788, kdy byl stržen a rozřezán, stál v prostoru před domem. Na sloupu bylo stručně vypsáno, jaká událost se tady údajně odehrála. Legenda praví, že zde země pozřela kněžnu Drahomíru i s vozem a koňmi, neboť proklela křesťany.

V novodobých dějinách domu zde bydlela Hana Benešová, manželka prezidenta Edvarda Beneše. Po smrti jejího manžela jí byl přidělen slušný důchod a ponechán reprezentativní byt s třípatrovou věží a rozlehlou terasou s nádhernou vyhlídkou na Prahu v zadním traktu domu.
V loňském roce dům koupil miliardář Zdeněk Bakala už za účelem vybudovat zde stálé sídlo Knihovny Václava Havla.
Havlovo mauzoleum

Zvlastni ze ma dramata,
tak rada jen hrabata?
Pro jarmulky i kortesy
darem jsem byl nebesy.

Cim to, ze uz nehrana
jsou ma dila prochcana?
V Sametovem domecku,
dam si je do hrobecku.
http://www.ct24.cz/kultura/116875-vznika-stale-sidlo-knihovny-vaclava-havla/

jarmulky i kortesy 2 LI-br-ARY chtějí zabít pana Bohumila Vejtasu

(Anonymous US er, 4. 3. 2011 18:04)

Názory a podněty uvedené v diskusním fóru nejsou moderovány. Česká televize neodpovídá za jejich obsah, vyhrazuje si právo odstranit materiály, které hrubě urážejí lidskou důstojnost nebo porušují platné zákony. Stejně tak budou vymazány odkazy, které diskusní fórum zneužívají pro reklamní, propagační a propagandistické účely. Podněty a připomínky pro redakci zpravodajství ČT nebo redakci internetového portálu ČT24 zasílejte přímo konkrétním adresátům v rubrice kontakty.

Knihovna Václava Havla V archivu nově fotografie Dagmar Hochové. Dagmar Hochová jako jedna z mála zachytila Václava Havla v šedesátých letech. Unikátní jsou například fotografie ze IV. sjezdu Svazu československých spisovatelů.
Knihovna Václava Havla
http://www.vaclavhavel-library.org/
Knihovna a archiv
Kateřinská 18, 120 00 Praha 2
Tel.: (+420) 222 220 112
Fax: (+420) 222 212 742
info@vaclavhavel-library.org
Otevírací doba: každé úterý od 9:00 do 17:00

Bankovní spojení
7077 7077 / 0300 CZK IBAN: CZ61 0300 0000 0000 7077 7077
7755 7755 / 0300 EUR IBAN: CZ40 0300 0000 0000 7755 7755
7747 7747 / 0300 USD IBAN: CZ66 0300 0000 0000 7747 7747
http://www.facebook.com/khavla
Je to zdarma a přidat se může každý. Jste již členem? Přihlašte se. Zaregistrujte se na Facebook, a staňte se přáteli s Knihovna Václava Havla.

http://zpravy.idnes.cz/knihovna-vaclava-havla-bude-v-najmu-u-financnika-bakaly-p1r-/domaci.asp?c=A100802_144249_domaci_ttt
Podle mluvčí kanceláře exprezidenta Sabiny Tančevové si Havel budovu už přijel osobně prohlédnout. "Je rád, že je už nové a trvalé místo pro knihovnu určeno a že je ve výborné lokalitě," doplnila Tančevová.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/knihovna-vaclava-havla-bude-v-najmu-u-financnika-bakaly-p1r-/domaci.asp?c=A100802_144249_domaci_ttt
ZDeNĚK BAKALA
Narodil se 7. února 1961 v Opavě. V roce 1980 emigroval do USA. Studoval bankovnictví na univerzitě v Berkeley v Kalifornii. V roce 1991 se vrátil do Čech. Je spoluzakladatel firmy Patria Finance. V současnosti figuruje v řadě firem: RPG Industries, NWR. Je většinovým vlastníkem vydavatelství Ekonomia. Jeho majetek je podle časopisu Forbes odhadován na téměř 23 miliard korun.
Knihovna byla založena podle vzoru prezidentských knihoven v USA a má podrobně mapovat myšlenky a dílo dramatika a bojovníka za svobodu Václava Havla. Návštěvníci v ní budou moci nahlédnout i do zcela neznámých Havlových materiálů.

Ve dvoupatrové budově, kterou Bakala koupil, žila až do své smrti v roce 1974 vdova po prezidentu Benešovi Hana. Po její smrti získalo byt v hradčanském domě ministerstvo zdravotnictví, v roce 1993 italský atašé.
28. únor 2011 ... Malý Václav Havel se v něm stylizuje do role padesátiletého milionáře a popisuje vznik jím založené "továrny Dobra" čili Dobrovky. ...
http://magazin.e15.cz/kultura/knihovna-vaclava-havla-by-na-hradcanech-mohla-byt-uz-za-dva-roky

http://xbook.cz/ke-stazeni/knihovna-vaclava-havla

http://www.novinky.cz/domaci/226588-neustupny-najemnik-stoji-v-ceste-havlove-knihovne-za-pul-miliardy.html
středa 2. března 2011, 6:09 - Praha

Ta by měla schraňovat dokumenty o Havlově životě, literární a politické práci, vzniku ale brání Bohumil Vejtasa, poslední nájemník paláce u Drahomířina sloupu.

Bakala budovu zakoupil za 200 miliónů korun, do rekonstrukce chystá vložit dalších 200 miliónů a bude financovat i její provoz. Vejtasu chtěl vyplatit 6,5 miliónu. Ten ale odmítl.

„Já nechci svůj byt prodat za žádnou částku. To mě budou muset zastřelit,“ řekl Právu Vejtasa. Dodal, že půdní byt si před čtyřiceti lety zbudoval svépomocí a díky tomu má na byt smlouvu s věcným břemenem. Bakala se pokusí Vejtasu z bytu dostat soudně.