Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ladislav Bátora – největší problém dneška? – Bc. Jan Kopal

23. 8. 2011

Jsem moc rád, že žiji v této době, kdy největším společenským problémem je úředník ministerstva školství Ladislav Bátora. Myslí si to alespoň aktivisté z iniciativy pro Alt, kterým je trnem v oku a kteří mají dostatek času na sehrávání rádobyvtipných scének v různých prostorově vzdálených pražských exteriérech (happening se odehrál 28. července 2011). Osobně jejich názor nesdílím. Možná že pro lžihumanisty a pravdoláskaře je existenční a dost dobře i existencionální otázkou konečná likvidace Ladislav Bátory, ale naštěstí pro nás ostatní k tomu nedisponují potřebnými pákami ani reálnou mocí.

Skoro jako kdyby nyní nebyli ve službách státu lidé s mnohem problematičtětší minulostí, lidé napojení na organizovaný zločin či bývalí členové zločinecké a zavrženíhodné organizace (KSČ se jí říkalo – pro ty se slabší pamětí!). Jako by dnes nebyly k řešení jiné a naléhavější problémy, jako obecná neúcta k zákonům, korupce, zločinnost, nezaměstnanost, rostoucí zadluženost domácností i státu, všudypřítomná celospolečenská naštvanost a sílící nedůvěra v politiku jako celek.

Mnoho našich politiků a jejich svědomí (mají-li vůbec nějaké) tíží větší hříchy, než je kandidatura (nikoliv angažmá, ale jednorázová kandidatura v době, kdy i tehdejší premiér považoval tuto stranu za možného partnera nejen k politickým jednáním) za lehce kontroverzní, ale přitom legitimní politickou stranu, účast na veřejné (ne uzavřené, jak se stále hloupě omílá) přednášce registrovaného občanského sdružení Vlastenecká fronta a v mladistvém věku četba dnes indexové literatury (což tehdy nemohl vědět, že titul i autor upadnou v nemilost strážců politické korektnosti). A větší provinilci mohou být i generačně výrazně mladší než Ladislav Bátora, který si naopak uchoval nejen morální hodnoty, ale i svou tvář, důstojnost a čest. Pojmy, které ani v dnešní době neztratily svůj tradiční smysl a hodnotu.

Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Svoboda projevu a názorů je i pro pana Bátoru

( Dr.Jiří Jaroš Nickelli, 1. 10. 2011 14:46)

Držím se Voltaira. Hluboce s Vámi nesouhlasím,ale učiním vše pro zveřejnění Vašeho názoru. Pan Bc.Kopal správně praví, že lžihumanisté mají selektivní přístup k Ladislavu Bátorovi. Proč by se nemohl projevit na veřejnosti, když to nebourá republikánskou podstatu státu ? Všichni ti ředitelové a inkvizitorové pravdolásky by snad měli být přeškoleni v otázce občanských a lidských práv.Platí pro všechny. I pro pana Ladislava Bátoru. Tak nač ty koncily ?