Jdi na obsah Jdi na menu
 


Omluva za všechny drobné – Mgr. Bc. Jan Kopal

16. 4. 2014

 

Pohledat mezi našimi novináři fundovaného a seriózního autora je úkol hodný hledače pokladů. Úkol pro Josefa Mužíka nebo Helmuta Gaensela. Nezklamal ani deník E15, který v článku „Přehlídka odepsaných“ z pera komentátora Davida Klimeše si bere na paškál také Českou suverenitu a jmenovitě Ing. Janu Bošošíkovou.

Autor se drze uchyluje k nepravdivému a zavádějícímu tvrzení: „Janě Bobošíkové nestačil výprask ve sněmovních volbách a ráda by se po letech vrátila do Štrasburku.“ Nejen, že nezaznamenal změnu ve vedení České suverenity, ale neověřil si ani seznam kandidátů, který je dostupný na webu VOLBY.CZ a provozovaný Českým statistickým úřadem. Pro novináře celkem ostudné a neprofesionální…

Česká suverenita a předsedkyně strany Mgr. Jana Volfová se logicky obrátila na deník E15 se žádostí o omluvu a uvedení věcí na pravou míru. Výsledkem bylo miniaturní čtyřřádkové sdělení, kde se praví, že Českou suverenitu vede do voleb Jana Volfová a Jana Bobošíková v nich nekandiduje. Vlk se nažral a koza zůstala celá, neboť původní komentář zabral skoro polovinu stránky. Korektní médium by automaticky dotčenému subjektu dalo stejný prostor na vyjádření bez toho, aby o to bylo požádáno.

Jsme bohužel v podmínkách české mediokracie, kdy navíc drtivá většina tisku náleží zahraničnímu, převážně německému kapitálu. Svědectví o tom vydal dnes již zesnulý historik Bořivoj Čelovský. Jeho kniha se jmenuje „Konec českého tisku“ (Ostrava 2002). V prvním vydání z roku 2001 ještě s otazníkem. Možná že právě proto je terčem denunciace strana, hájící české národní zájmy.

 

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář