Jdi na obsah Jdi na menu
 


Práce kvapná – František Růžička

29. 8. 2014

 

Naše babička nám od raného mládí vštěpovala zásadu, že práce kvapná je málo platná.

Museli jsme totiž u nás na venkově denně pomáhat s nejrůznějšími pracemi. Dědeček to ovšem vyjadřoval poněkud jadrnějším výrazem. Dneska bych to v této podobě nejraději hodně nahlas pošeptal našemu jiho-metropolitnímu panu Mgr. Primátorovi. Ano, rozhodně s velkým „P“, vždyť je to osobnost (s velkým „O“) na jihu Čech určitě nepřehlédnutelná. Nejen v komunální politice, ale především s tím spojeným vystupováním v jihočeských sdělovacích prostředcích. A není se čemu divit, vždyť mu otevírají svoji mediální dlaň plným rozevřením a zkrášlují jeho vizáž tou nejušlechtilejší možnou formou. Oponentní političtí představitelé tvrdí, že například takový Českobudějovický deník je přímo jeho hlásnou troubou. Takže jeho mediální obraz září směrem k voličům přímo leskem božského Caliguly. Nebude od věci připomenout si právě jeho slavně neslavné vládnutí. Od roku 37 po Kr. byl římským císařem s tyranskými sklony, ubývající státní majetek nahrazoval konfiskacemi majetku senátorů. Nespokojenost s jeho vládou vyvrcholila spiknutím a jeho zavražděním.

Leč – kdo by v dnešní celosvětově mírumilovné náladě volal po tak zavrženíhodném ortelu. Vždyť by stačila pouhopouhá vražda volební. A o letošním podzimu k tomu opět bude jedinečná možnost. Jen mám vážné obavy, zda si Mgr. Primátor zase nevytvoří další volební uskupení, při kterém slíbí… i nemožné, např. přeložení Dobrovodského potoka, který svého času prozřetelní radní na počátku minulého století nechali vyvést do patřičné vzdálenosti, aby jeho rozvodňování neohrožovalo vnitřní město. Po stu letech se jihočeská metropole trošku rozrostla, a tak nám tento potůček, dnes zvaný „Thomův“, znovu ohrožuje mírumilovné občany a jejich majetek. Příčina je velice dobře známá, jenže na to pan primátor se svoji radniční zahradnicí neslyší. Možná i slyší, ale vůbec nedbá… Samé sliby a libozvučné kecičky. 

Vraťme se však k původnímu záměru této statě. Není to tak dávno, kdy ještě pravidelně vycházely „Radniční noviny“. Na jedné z titulních stránek se pan primátor verbálně vytahoval před občany metropole chlubením, že dostanou mnoho nových chodníků. Hlavně v prostoru Mariánského náměstí. V té době tištěné noviny vycházely každý měsíc a byly dodávány do schránek domácností. Některých! Do lokalit, ze kterých se ozývaly kritické hlasy, dodávány nebyly (sic!). Zcela konkrétně lokalita „Pražská“. No, a už jsme zase na Mariánském náměstí.

Tak právě tady se budovalo skutečně údernickým úsilím. Vytrhal se již nevyhovující asfalt, založily se nové obrubníky, položil se i nový koberec. Bravo. Všechno O. K. Jenže: zase, jak říkávala naše babička: „Všeho do času.“ Příliš mnoho toho času neuteklo. Ještě než nastala řádná kolaudace a předání občanům do užívání, už se zase znovu kopalo. Část položeného koberce i s obrubníky byla „demontována“. Proč? Aby se obrubníky osadily o pár centimetrů jinam a do jiné vodorovné hladiny! A aby se část nového koberce nahradila zámkovou dlažbou!!! 

Neuplynula dlouhá doba a obdobným způsobem se začal „stachanovsky“ opravovat dlouhou dobu zubožený chodník kolem hotelu Gomel (dnes Clarion). Položil se krásný koberec, dalo by se na něm i posedět. A zase přišlo trhání. Nejspíše pro nějakou terénní vlnku. Konečně tu mohli občané procházet bez obav, že by se jejich podpatky nořily do rozbředlého asfaltu… Ale, co si myslíte. Že jsem byl spokojený? Mrkněte se sami, pro několik metrů na rohu s ulicí F. Šrámka se už nový kobereček nedostal… Snad až někdy později jako dárek k Mezinárodnímu dni dětí nebo na Mikuláše… 

Jó, jó, práce kvapná, houby platná!!! Jistě by bylo účelné zabývat se otázkou, kdo příslušné zakázky zadával, jaké byly podmínky, kdo byl dodavatelem díla – a hlavně, kdo celou tu akci dozoroval. A podobných akcí není v jihočeské metropoli právě málo. Uvidíme, čím nás překvapí připravovaná rekonstrukce vozovky na Pražské…

 

František Růžička, České Budějovice

 

p1200884.jpg

 

Práce na křižovatce Mariánského náměstí

 

p1200886.jpg

 

Nedokončený chodník na rohu ulice Fr. Šrámka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Copak se nám to děje v ČR?

(Muller, 29. 8. 2014 16:39)

Svobodné noviny přinesly svého času upozornění na útlou knížku, ale velkou práci Miroslava Dolejšího Analýza 17.11.1989. Kde od těchto událostí uběhlo skoro 25 let.
Děkuji Vám pane autore za obrazovou, fotografickou dokumentaci stavu absurdního státu v duchu absurdního dramatika Václava Havla, co nám ho závidí celý svět a dokonce podle některých Havlových sponzorů celý vesmír! Tedy jsem o kosmickou událost, tedy i „ufonskou“ - myslím pana Havla a jeho sponzory....
Takže díky za fotky malých černých děr v rozpadajícím se asfaltovém vesmíru ČB, vizitky kraje Jana Husa, Jana Žižky a velkých politických třesků plesků, co jim zůstaneme věrni. Komu? Těm co prošustrovali veřejné peníze a už není ani na opravy "kosmického" průšvihu ČR - prázdné státní kasy, prázdných či zadlužených obecních kas a světa nechuti obyčejných lidí jen slovíčkem protestovat, proti této všivárně?
Když Karel Kryl před tímto varoval někdy 1990 – 1992, byl uštván Hradem a jeho slouhy. Bylo by dobré si zde Karla Kryla připomenout, že sice máme formálně svobodu, díky Bohu! - ale podobná situace sice se asi všem líbí. díky za odvahu apane autore, díky za prostor k publikaci pravdy slovem i obrazem redakci SN!
Básník Karel Kryl měl být prezidentem místo Havla
Aktualizováno 29. 5. 2014 15:04 Napsal Mik Herman
Kryla znal za bolševika každý, zatímco Havla jen hrstka vyvolených. Když po roce 1989 zpíval v Česku Bratříčku, zavírej vrátka, zpívali s ním v hledišti všichni. Byl nesmírně populární a tak se ho báli především ti, kteří se drápali k moci. Obávali se ho pro jeho přímost a nevlezdoprdelismus. Politika je prý diplomacie a není zde místo pro zásadovost. Možná proto, když Havel havloval na hradě, měl asi 400 poradců, z toho 200 bývalých příslušníku Stb. Kryl mezi nima nikdy nebyl. A při tom byl nesmírně sečtělý, jazyků znalý a inteligentní člověk, určitě víc jak Havel, jehož pseudointelektuální hry prý miluje většina národa, a proto většina čte Blesk. Havel ho viděl snad jen jednou a chtěl po něm, aby zpíval... když ale začal ve svých písničkách kritizovat dění ve vládě a v politice, odkopli ho. Nepotřeboval ho ani Havel, který kdysi nervózně přešlapoval u telefonu, jen aby si s ním mohl potykat, jak o tom vyprávěl Magor.
Je docela možné, že kdyby se tehdy v roce 1989 skutečně udála revoluce a ne jen divadelní fraška, mohl být Kryl prezidentem.
Zdroj: http://www.citarny.cz/index.php/nove-knihy/poezie/poezie-hudba/3706-karel-kryl-zpevak-havel-prezi

šprýmaři, vládci virů a internetu: Copak se nám to děje v ČR?

(Muller, 29. 8. 2014 16:46)

kus textu vypadl... Tedy jsem .......... (ouha viry kradou?) o kosmickou událost, tedy i „ufonskou“ - myslím pana Havla a jeho sponzory....
A více? proč to mám doplňovat - doplňte sito myslící veřejnosti sami, ze svých archivů i z nepřeberného množství kvalitních materiálů na internetu....
Raději přidám něco z Kryla:


Demokracie

Demokracie rozkvétá byť s kosmetickou vadou
Ti, kteří kradli po léta dnes dvojnásobně kradou
Ti, kdo nás léta týrali nás vyhazují z práce
A z těch kdo pravdu zpívali dnes nadělali zrádce
Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce
A z těch kdo pravdu zpívali dnes nadělali zrádce

Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky
Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky
Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky
My nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky
Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky
My nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky

Demokracie zavládla zpívá nám Gott a Walda
Zbaštíme sóju bez sádla u strejdy Mcdonalda
Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem
Pod střechou velký partaje se u koryta sejdem
Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem
Pod střechou jedný partaje se u koryta sejdem

Demokracie pánuje od Aše po Humenné
Samet i něha v pánu je a zuby vylomenné
Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
Zaujímáme postoje místo abychom stáli
Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
Zaujímáme postoje místo abychom stáli

a trochu vesmírných fotek ainformací z EXOPOLITIKY - pro upřesnění:

(Muller, 29. 8. 2014 16:53)

27.08.2014 09:20 Prodloužené lebky nemusejí být lidského původu
Více jak 300 prodloužených lebek – ty největší na světě – bylo nalezeno na masivním hřbitově v Peru na poloostrově Paracas, a to v roce 1928. Zatímco prodloužené lebky byly obvykle formovány různými metodami obvazování hlavy, lebky z Paracasu jsou úplně jiné.
Několik článků z února 2014 oznamuje, že lebky z Paracas jsou o 60% těžší než normální lidské lebky a mají o 25% více objemu! V rámci jednoduchého obvazování hlavy se nezvětší ani váha, ani objem lebky - jen se přetvoří.
Důležitější je, že předběžné výsledky analýz DNA jedné z lebek ukazují, že není lidská. Zde je část článku o nálezech Mary-Ann Russonové pro International Business Times, který byl uveřejněn 11. ledna 2014:
Počáteční analýzy DNA jedné z prodloužených lebek starých 3000 let nalezených v Paracasu v Peru odhalily, že nemusejí být lidské, ale ze zcela nového druhu - podle zástupce ředitele muzea v Paracasu, Briena Foerstera.
Foerster, který také vede svou turistickou společnost v Peru a je autorem 11 knih o pradávné historii, řekl pro Ancient Origins, že genetik, který testovat vzorky lebky, zjistil, že obsahují zmutovanou DNA, která se nehodí do žádné známé genetické informace v genetické bance (GenBank), což je databáze s otevřeným přístupem všech známých genetických dat na světě.
Genetik řekl Foersterovi: "Mělo to mtDNA (mitochondrickou DNA) s neznámými mutacemi, které dosud neznáme ani u lidí, primátů či u zvířat. Ale nové fragmenty, které jsem byl schopen z ní izolovat jednoduše naznačují, že tyto mutace budou představovat to, že se zabýváme novou, člověku podobnou bytostí, velmi vzdálenou od Homo sapiens, neandrtálců i denisovanů. Nejsem si jist, zda nakonec zapadne do známého evolučního stromu,“ dodává genetik.
Podle Foerstera dotyčný genetik, jenž očividně dělá smluvní práci pro vládu USA, je ochoten jít na veřejnost, ale zatím nechce, dokud testy přesvědčivě tuto teorii neprokáží…
Když se někdo z webových stránek Ancient Origins zeptal Foerstera, zda-li si myslí, že lebky z Paracasu by mohly být mimozemské, odpověděl: „Jsem této myšlence otevřen, ale potíž je v tom, že nechci zacházet příliš daleko v tomto smyslu, protože máme jen počáteční výsledky DNA. Ale díky skutečnosti, že genetik našel segmenty DNA, které nekorespondují s ničím, nevylučuji myšlenku, že mohlo jít i o mimoplanetární intervenci.“
Já si osobně myslím, že lebky patří nějaké rase prastarých astronautů. Informace byla uveřejněna na skyshipsovercashiers.com a není potvrzená. Plánuji vrátit se do Peru v roce 2015 a znovu navštívím Paracas.
Dirk Vander Ploeg http://ufodigest.com/article/elongated-skulls-0726

Překlad: Karel Rašín Více zde: http://www.exopolitika.cz/news/prodlouzene-lebky-nemuseji-byt-lidskeho-puvodu-/