Jdi na obsah Jdi na menu
 


ProAlt = Provařený levicově agitační team – Mgr. Bc. Jan Kopal

14. 5. 2012

Občas se v rámci zájmu o politické dění a jednotlivé aktéry člověk dostane i mezi prapodivné subjekty. Jedním z nich je i ProAlt (plným názvem: Iniciativa pro kritiku reforem a na podporu alternativ), levičácký elitní spolek, který byl asi omylem označen za levicovou obdobu pravicového D.O.S.T.u. Tento miláček některých levicových médií a vlivných intelektuálů se v rámci jakéhosi týdne neklidu povaloval po českých univerzitách.

V pátek 20. dubna zavítal také do velké auly Pedagogické fakulty UK. Někdo mocný jim přihrál exkluzivní prostory. Přitom by účastníkům klidně stačila místnost pro převlékání uklízeček. Dostavilo se pouhých 10 zvědavců, zřejmě z větší části též pořadatelů (evidentní kumulace funkcí). Na pořadu dne byl panel 3 „hvězd“ ve složení: Tomáš Tožička, Ondřej Lánský a Ondřej Slačálek. Po patnáctiminutém zpoždění byl panel zahájen a slovo dostal vypelichaný anarchistický guru Ondřej Slačálek (publicista Jan Rejžek ho kdysi výstižně označil za „anarchistického tydýta“), který mezičas využil k sepsání svého referátu, respektive k počmárání okousaného papírového archu. Myšlenkové gró se dá shrnout do následujícího axiomatu naší zlaté levicové mládeže: ZNÁRODNIT, ZNÁRODNIT, ZNÁRODNIT. Prostě: zlatý myslitel jménem Karel Marx. Dávám řečníkovi jeho v zásadě rozplizlých 30 minut a znechuceně odcházím. Není prostor pro argumetaci proti, když se tato demagogie vydává za stanovisko.

Je mi jasné, že ProAlt se stal krytím pro provařené a společensky neúnosné levičácké agitátory, jako je pan Ondřej Slačálek, vysokoškolský učitel se zálibou v neomarxismu a bitkách s policisty. Nepřekvapí, že se ukázal na 1. máje mezi svými anarchistickými druhy, kteří na pražském Střeleckém ostrově vykřikovali na předsedkyni Suverenity Janu Bobošíkovou, že je „Klausova tužka!“, a na Janu Volfovou hodili ohryzek. Úroveň takových lidí netřeba komentovat, sami se vyřazují ze slušné lidské společnosti. Bitka na Václavském náměstí to pak završila ve stejném duchu, jak by vypadal zbytnělý obraz jejich ideologického světa. Bůh s námi!

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Reakce na ProALT

(MI5SIL, 22. 5. 2012 15:53)

Vážený pane Bc. souhlasím s názorem, že anarchie není řešením budoucnosti lidského společenství na planetě Zemi. Zároveň si však myslím, že by do budoucna mohla existovat jakási syntéza socialismu s principy duchovna, ale hlavně rozumu. Chtělo to čas, je možná škoda, že nebyla dána šance lidem jako byl A.Dubček po revoluci 1989. To, co totiž nastalo v 90 letech bylo nanejvíc zbrklé a záměrné rozprodání republiky, nemluvě o privatizacích - jen několik málo jedinců (vychytralých zlodějů) vydělalo a mnoho poctivě pracujících lidí ztratilo. Otázkou zůstává, zda tohle Vše bylo někým řízené či ne. Zkuste si odpovědět sám: jako pokus, jak se zachovají a co Vše jsou schopni akceptovat a vydržet. Ono je taky dobré podívat se na věci z druhé strany mince! Vždyť to je potom demagogie, ale souhlasím, že pan Slačálek rozhodně není tím pravým řešením, jak dané věci napravit, to ano.