Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 3

19. 5. 2014

Česká politická scéna se po listopadu 1989 stala nikoli službou veřejnosti, nýbrž uměním, jak se co nejrychleji a pokud možno bez práce dostat k výnosným korytům (či alespoň korýtkům) a jak se u nich udržet co nejdéle. A při této bohulibé činnosti, tedy službě sobě a svým kamarádům, si „nahrabat“ co nejvíce, aby byla naše třída politiků až nadosmrti „za vodou“.

 

Průvodním jevem tohoto procesu, pro nějž se používají nejčastěji pojmy, jako například „služba vlasti“, „vláda lidu“ či „zastupitelská demokracie“, jsou aféry a skandály, potvrzující nám dnes a denně, že politika se u nás zredukovala na pouhou „technologii moci“. Na konci tohoto procesu ovšem bývá obvykle proces skutečný, soudní, jehož aktéři končí na lavici obžalovaných a ve vězení.

 

Dlouho se našim politikům dařilo zametat všechny „kauzy“ pod koberec a za pomoci spřízněných duší z řad vyšetřovatelů a státních zástupců je „zahrávat do autu“. Jenže každá falešná hra jednou končí a pak to dostane rychlé obrátky. Také u nás to už začalo a bude to pokračovat…

A protože každý den v naší líbezné zemi přináší stále nové a nové, doslova epochální, události, jimiž se nesmazatelně zapisujeme do světových dějin, rozhodli jsme se zavést rubriku kontinuálního komentování právě probíhajících událostí na naší vnitropolitické scéně. Zkrátka, každý den se u nás něco děje a my se k tomu chceme vyjadřovat – otevřeně a bez servítků.

 

 

REDAKCE

 

 

***

 

 

Třetí měsíc Sobotkovy vlády

● ODS utíkají členové po stovkách

»O dobách, kdy měla ODS 34 tisíc členů, jako v roce 2009 za vedení Mirka Topolánka, si dnes strana může nechat zdát. Jak ukazuje počítadlo na webových stránkách MojeODS.cz, od 31. března, kdy vypršela lhůta zaplatit členské příspěvky, strana přišla o pět stovek lidí.« (Právo, 3. 4. 2014)

─────

Kdo si pamatuje konec vlády jedné strany, KSČ, na sklonku 80. let 20. století, vzpomene si na jev, který byl do té doby nemyslitelný: odhazování stranických legitimací. K čemu legitimace, když jde strana od válu? Takový průkaz je spíše přítěží pro ty, kteří zamýšleli zůstat „u toho“ i v nových politických podmínkách. Stovky bývalých komunistů, kteří se po Listopadu 1989 rozlezly do jiných politických stran (samozřejmě hlavně vládnoucích, koaličních), potvrzují, že se jim jejich kalkulace vyplatila.

Dnes něco podobného zažívá i někdejší „bašta pravice“ - ODS. Naděje, že by se tato strana ještě mohla v budoucnu podílet na moci jako dříve, je mizivá, ba téměř nulová. Proto ty stovky „uprchlíků“, kteří hledají úplatnění jinde. To jen P. Nečas a jeho „trafikanti“ ve straně zůstávají. I to mi něco připomíná: vyhozené členy KSČ, kteří do konce života (po roce 1968) doufali, že budou přijati zpět a že se dočkají rehabilitace.

●●●

● Rudá Semelová dál šokuje: Chtějí mě teď zabít, ale Horákovou popravili právem 

 

»Poslankyně Marta Semelová dál trvá na tom, že Horáková byla popravena právem. "Milada Horáková se také přiznala ke všemu, ke své činnosti. O tom, že to byla vynucená přiznání, dost pochybuju," uvedla v únoru v pořadu Hyde Park. Nyní v rozhovoru pro Blesk potvrdila, že za tímto názorem si dál stojí. Rodina ji prý podporuje a vidí to stejně.« (tn.cz, 3. 4. 2014, aktualizováno 12:09)

 

─────

Již delší dobu mám podezření, že poslankyně KSČM M. Semelová slouží této straně jako pokusný balonek: co jí projde a co ne. Její výroky jistě nejsou náhodné. Dnes už nikoho nezajímá nějaký K. Gottwald či další bossové „rudého bratrstva“. Svět se pohnul někam úplně jinam.

Výroky, týkající se M. Horákové, jsou tak nestydaté, že musely být proneseny zcela vědomě a s jistým úmyslem. Až čas ukáže, o co vlastně šlo. Komunisté byli vždycky provokatéři – již za 1. republiky – a zůstali jimi dodnes. Nic není náhodné a všechno souvisí se vším. Tomu by stoupenci dialektického materialismu mohli rozumět…

Poslankyni KSČM Semelovou by měli zavřít podobně, jako kdysi zavírali komunisty na základě zákona na ochranu republiky z roku 1923. Také komunisté své odpůrce věznili na základě obdobného zákona z roku 1948.

Abychom mohli čelit podobným nechutným a skandálním výrokům, bude nutné přijmout obdobu tohoto zákona naším demokratickým parlamentem. Bude k tomu „politická vůle“? Nejsem si tím jist…

●●●

● MF DNES: Stát prodal OKD pod cenou a Sobotkův úřad to kryl

»Státní firmu OKD prodala vláda za čtyři miliardy, i když měla více než dvojnásobnou cenu. A když to bylo možné ještě napravit, ministerstvo financí neudělalo nic a vše přikrylo. MF DNES po mnohaměsíčním pátrání dospěla k novým zjištěním, která míří na nynějšího premiéra Bohuslava Sobotku. - Sobotka říká, že tehdy žádnou chybu neudělal – postupoval prý jen podle pokynů podřízených. "Cena (při privatizaci OKD) vycházela ze znaleckého posudku, který jsme měli jako stát k dispozici," říká premiér. – Jenže už rok po privatizaci mělo Sobotkovo ministerstvo prokazatelně indicie, že vláda prodala OKD hluboce pod cenou. Dokazují to dokumenty, ke kterým se dostala MF DNES.« (iDNES.cz, 3. 4. 2014, 2:01)

─────

Premiér B. Sobotka má másla na hlavě víc než dost. A to nejen v souvislosti s tímto případem. Ve vysoké politice se pohybuje dvacet let a není žádným politickým nováčkem. Případ prodeje OKD mu může zlomit vaz. Budu upřímný: už mu ho měl dávno zlámat. Zřejmě těch spoluviníků na podobných lumpármách bude víc. Jinak by se to již dávno stalo.

Zdá se, že nepůjde jen o jiného z politicky délesloužících „výtečníků“, jako je např. M. Kalousek. Další z těch, kteří už měli sedět ve vězení. Stále k tomu chybí odvaha. Asi se čeká, jak dopadne „Případ Nagyová“. To je prubířský kámen, podle kterého se bude rozhodovat v podobných kauzách.

●●●

● Babiš se zná s Rittigem dlouhá léta

»Lobbista Ivo Rittig poslal včera přes svůj twitterový účet zajímavý vzkaz ministrovi financí a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.
„Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme spolu za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. «

(Právo, 4. 4. 2014)

─────

A kdo se u nás nezná s kdekým? Je to jako za komunistického režimu, kdy se soudruzi také navzájem dobře znali: když to potřebovali. Zkrátka: vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá…

●●●
 

 

Fischer se dočkal trafiky, vrací se do Londýna. Ambasádu kvůli němu neotevřeli

 

»Pro neúspěšného prezidentského kandidáta, bývalého premiéra a bývalého ministra financí v „prezidentské vládě“ Jiřího Rusnoka Jana Fischera se konečně našla odměna za jeho podporu Miloše Zemana v druhém kole přímé volby prezidenta. Stát mu zajistil nové působiště: Fischer se po dvou letech vrací do Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) v Londýně, kde už mezi roky 2010 a 2012 působil.« (lidovky.cz 4. 4. 2014,11:00)

─────

Jedovatá poznámka Lidových novin o tom, že kvůli J. Fischerovi nezřídili nový velvyslanecký post, není na místě. Podobné trafiky se dávaly vždy. Například i „hrdina“ Pražského jara 1968 A. Dubček končil svou politickou kariéru jako velvyslanec v Turecku!

●●●
 

 

Špidla navrhuje vyznamenání pro „třetí pochodeň“ Evžena Plocka 

 

»Státní vyznamenání pro Evžena Plocka chce prosadit šéfporadce premiéra Vladimír Špidla. Jihlavští zastupitelé ale letos nepodpořili návrh, aby bylo zdejšímu rodákovi Plockovi uděleno čestné občanství. Plocek se přesně před 45 lety upálil na protest proti nastupující normalizaci, chtěl tak navázat na oběť Jana Palacha a Jana Zajíce.« (ct24, 4. 4. 2014 19:49)

 

 

─────

Dosud „neviditelný“ Vladimír Špidla se konečně zviditelnil. A dodejme, že velmi dobrým způsobem. Za to si zaslouží pochvalu. Jde jen o to, aby prezident M. Zeman zařadil E. Plocka na seznam vyznamenaných. Vzhledem k tomu, že má blízký vztah k Vysočině, možná se to i podaří.

●●●

● Hučín: Měl jsem v rukou dokumenty o Babišově spolupráci s StB

»Bývalý důstojník BIS Vladimír Hučín odmítá měnit svůj postoj k Andreji Babišovi, který před čtvrt rokem usedl do křesla ministra financí ve vládě Bohuslava Sobotky. Tvrdí, že šéf hnutí ANO byl výkonným agentem Státní bezpečnosti.« (prvnízprávy.cz, 13. 4. 2014, 10:04)

─────

Estébácký příběh Andreje Babiše, zdá se, nekončí. Ani nemůže. Ukazuje se naopak, že i po 25 letech od Listopadu 1989 nejsme schopni odhodit zátěž minulosti. Není proto přesvědčivějšího svědectví, než je právě Hučínovo. Tento bývalý disident, který začal být nepohodlný jak chartistické „elitě“, tak i polistopadovému establishmentu, ví, co říká. A právě proto, že se nenechal zkompromitovat ani zastrašit, skončil na řadu měsíců ve vězení.

Nepochybuji o tom, že je tomu tak, jak V. Hučín říká. Co je ovšem zarážející, je fakt, že toto všechno se děje kolem A. Babiše 25 let od změny režimu. Čeho se ještě dočkáme? Možná že se „skartované“ materiály StB náhle objeví i po tak dlouhé době. Kdopak je asi schoval, aby s nimi mohl vyrukovat v pravý čas? Dozvíme se také něco nového a překvapivého o protagonistech „sametové revoluce“ 1989? Čtvrtstoletí je dost dlouhý čas na to, aby „pravda a láska“ konečně zvítězily nad lží a nenávistí!

●●●

 

Zprávu o získání agenta Bureše jsem podepsal až na rozkaz, řekl u soudu svědek z StB

 

»Bývalý příslušník komunistické tajné policie Július Šuman v pondělí před soudem v Bratislavě popřel, že by v 80. letech získal nynějšího českého ministra financí Andreje Babiše ke spolupráci se Státní bezpečností (StB) jako agenta. Další svědek a bývalý příslušník StB František Hákač, který měl být Babišovým styčným důstojníkem, si prý nic nepamatuje, protože má kvůli mozkové příhodě výpadky paměti. Soud byl po jejich výpovědích odročen na květen.« (Novinky.cz, 14. 4. 2014, 7:27 – Bratislava, Aktualizováno: 15:12)

 

 

─────

Nedělejte z nás blbce, pánové! Vždyť vy sami musíte dobře vědět, že něco takového nebylo v komunistickém režimu možné. Takové pohádky si nechte pro svá vnoučata. StB nebyla organizace podvodníků, ale instituce, která měla chránit režim před možnými problémy ze strany nespokojeného obyvatelstva. Falšování nebo vymýšlení údajů bylo nemyslitelné. Estébáci nepočítali s tím, že režim padne, ale dělali všechno pro to, aby se tak nikdy nestalo.

Kolik ta „ztráta paměti“ a lhaní před soudem asi pana Babiše stály peněz? Byly to tisíce korun, nebo miliony? Vyzmizíkovat minulost se Babišovi přesto nepodaří. Má smůlu, protože co je psáno, to je dáno. Tato zásada platila v naší civilizaci vždy a bude platit bez ohledu na to, co si o tom pan Babiš a jeho „věrní“ myslí. Čím déle bude lhát, tím to bude horší. To opravdu lidi ztratili paměť i rozum?

●●●

● Nečas a "trafikanti" zůstávají v ODS. Fiala nechce nikoho kádrovat

»Expremiér Petr Nečas a exposlanci Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř zůstávají členy ODS. Politici spojení s kauzami, které vyšetřuje policie, podle informací z vedení strany zaplatili pravidelné členské příspěvky. Šéf ODS Petr Fiala to vysvětluje tím, že strana nechce své členy nějak kádrovat či vylučovat.« (iDNES.cz, 14. 4. 2014, 14:55)

─────

Kam by utíkali, když o ně nikdo nestojí? Musí zůstat v ODS jako onen kapitán Titaniku – až do úplného konce. ODS skutečně skončila jako onen slavný, nepotopitelný parník. To si možná „premiérka“ M. Němcová při zahajování předvolební kampaně 2013 na symbolické palubě Titaniku ani neuvědomila. Ódésáci si to neštěstí na sebe přivolali sami. Anebo se už Pán Bůh nemohl dívat na tu spoušť, kterou během svého koaličního vládnutí s TOP 09 a VV (Lidem) způsobili.

Petr Fiala je stejný váhavý střelec jako P. Nečas. I jeho konec bude obdobný. Intelektuál, odtržený od života, si nic jiného ani nezaslouží. Kdo nechce vidět pravdu, ten ji nevidí…

●●●

 

● Klaus je bezpáteřní ubožák, který líže oddaně řiť Putinovi, udeřilo od Babiše. A přišla odpověď

»Vyjádření exprezidenta Václava Klause, že krizi na Ukrajině vyvolaly Spojené státy americké a západní Evropa, které chtěly vyvolat nesmyslný spor s Ruskem, a ruský prezident Vladimir Putin je v celé věci nevinně a Ukrajinci jsou obětí celého konfliktu, rozlítilo poslance ANO Jiřího Zlatušku, který označil Klause za bezpáteřního ubožáka, jenž líže řiť Putinovi. Ke Zlatuškovi se vyjádřil i Klausův spolupracovník Jakl.« (ParlamentníListy.cz, 15. 4. 2014 10:01)

─────

To je tedy úroveň! A to je výrok bývalého rektora univerzity. Kam jsme se to proboha dostali? Ať je Klaus, jaký chce, vyjádření politika by mělo mít určitou úroveň. Takto se naše politika stává žumpou.

●●●

● Podle policie nemá Bušina maturitu, přesto získal tři tituly

»Stíhaný exnáměstek Davida Ratha vystudoval několik vysokých škol. Podle policie přitom nikdy nesložil maturitu. - Přehled vystudovaných vysokých škol, kterými se na svých webových stránkách chlubí bývalý investiční náměstek středočeského hejtmana Davida Ratha Filip Bušina, vypadá velkolepě: Vysoká škola ekonomická, Vysoká škola finanční a správní či Moskevská státní průmyslová univerzita. Na další moskevské univerzitě, tentokrát strojírenství a informatiky, navíc nyní studuje na „kandidáta věd“ a stejně jako na několika dalších vysokých školách zde i přednáší. Na další moskevské univerzitě, tentokrát strojírenství a informatiky, navíc nyní studuje na „kandidáta věd“ a stejně jako na několika dalších vysokých školách zde i přednáší. - Když se ale má prokázat tím, jakou střední školu vystudoval, nastává problém. Bušina se sice ohání maturitním vysvědčením ze střední Hotelové školy Poděbrady, to ale policie označuje za falešné. A na všechny uváděné školy se tak prý dostal podvodem. - Příběh je o to zajímavější, že Bušina nyní čelí obžalobě z daňových úniků ve výši 328 milionů korun. Jeho případ však už dva roky leží na stole soudce Roberta Pacovského, který na něj zatím nemá čas – musí totiž nejdřív dokončit proces s Davidem Rathem, Bušinovým někdejším nadřízeným.« (Aktuálně.cz, 17. 4. 2014, 5:30)

─────

Prosím vás, koho to zajímá? Vždyť slavný kapitán Minařík, který chtěl před rokem 1989 vyhodit do vzduchu mnichovskou rozhlasovou stanici „Svobodná Evropa“, taky maturitu neměl a vystudoval vysokou školu a stal se inženýrem! Nejrůznějších podvodníků je tato země plná a nikdo s tím nic nedělá. Nestačí jen o tom psát, je třeba, aby příslušné orgány státu dělaly to, co dělat mají! Ani po Klausově amnestii by nebylo dost místa ve věznicích, kdyby se měly potrestat všechny zločiny, ke kterým státní zástupci a soudy raději mlčí a tváří se, že o nich nic nevědí…

●●●

● V kanceláři šéfa Českých drah našli odposlech

»V kanceláři generálního ředitele Českých drah Daniela Kurucze se našlo odposlouchávací zřízení. Nyní vedení podniku podle deníku Právo řeší, kdy a kdo ho do kanceláře nainstaloval. – Zatím se prý neví, ani kdy byla štěnice nainstalována, ani kdo odposlechy mohl využívat. Spekuluje se o tom, zda s nálezem štěnice nesouvisí nedávné odvolání bezpečnostního ředitele Českých drah a bývalého elitního detektiva protikorupční policie Petra Vincenze. Podle informací Práva byl právě on zodpovědný za pravidelnou kontrolu těchto prostor. Ten však zdůraznil, že na tyto kontroly nikdy nerezignoval a vždy prý skončily s negativním výsledkem.« (ParlamentníListy.cz, 18. 4. 2014, 8:05)

─────

Nic nového pod sluncem, co by nás mohlo překvapit. V našem státě je možné všechno. Spíš by mě zajímalo, na kolika dalších úřadech se děje něco podobného, aniž o tom mají příslušní úředníci (včetně ministrů) tušení. Nechce se mi věřit, že by to bylo jen u Českých drah…

●●●

 

● Podívejte se, kteří čeští europoslanci si během mandátu udělali rok prázdnin

 

»Strana zelených vypracovala analýzu aktivity českých europoslanců. Ačkoli před svým zvolením do Evropského parlamentu (EP) slibovali, že budou prosazovat zájmy ČR a českých občanů v Bruselu, výsledky většiny europoslanců jsou podle zprávy zaslané serveru EuroZprávy.cz bídné. Paradoxně nejhorší najdeme u těch, kteří chtěli s EU nejvíce zatočit. Více než 20% neúčast některých českých europoslanců na práci v parlamentu tak z pětiletého mandátu znamená podle strany v podstatě jeden rok prázdnin. - Svá tvrzení podkládá přehledem účasti europoslanců v EP na roll call voting (zaznamenávané hlasování, poz. red.): Cabrnoch 69,6 %, Ouzký 69,74 %, Falbr 74,13 %, Mynář 74,49 %, Češková 77,72 %, Kohlíček 78 %, Zahradil 78,29 %. - Za pět let v Evropském parlamentu byli zpravodaji pouze dvakrát komunističtí poslanci Jaromír Kohlíček, Jiří Maštálka či poslanci za ODS Evžen Tošenovský, Jan Zahradil a Miroslav Ouzký. Pouze jednou pak poslanci Milan Cabrnoch, Hynek Fajmon, Edvard Kožušník a Ivo Strejček, přičemž stejné čislo nalezneme u poslanců ČSSD Richarda Falbra, nebo například u Libora Roučka. Ani jednou nebyli zpravodaji například Zuzana Brzobohatá či Robert Dušek za ČSSD. « (EuroZprávy.cz, 17. dubna 2014, 16:08)

─────

Asi dostávají málo peněz, a proto si potřebuji zřejně přivydělávat jinde. Každý „vedlejšák“ se může hodit, zvláště když tito poslanci nevědí, zda tam budou i po blížících se evropských volbách. Přesto ani toto není nic nového. S „pracovní morálkou“ našich poslanců a senátorů to není o mnoho lepší. Či spíše naopak. Řešení je jediné: vyplácet jim plat podle odpracovaných hodin jako v kterémkoliv jiném zaměstnání. A příště: nikam je už raději nevolit!

●●●

● Sobotka uctil památku obětí vypálených valašských vesnic

»Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se v sobotu zúčastnil pietního aktu u příležitosti 69. výročí vypálení osad Ploština, Prlov a Vařákovy Paseky na Valašsku.« (Novinky.cz, 20. 4. 2014, 17:10 )

─────

B. Sobotka prý měl jako středoškolský student rád dějepis. To je chvályhodné. Jen se to těžko srovnává s tím, co Sobotkova-Babišova „protektorátní“ vláda (= výraz používaný předsedkyní České suverenity J. Volfovou – pozn. red.) v praxi dělá. Premiér si za uctění památky zaslouží jistě pochvalu. Jen mi vadí, že si připomíná 69. výročí, místo aby si raději počkal do příštího roku, kdy uplyne rovných 70 let od konce 2. světové války. Ale dost možná už dnes ví, že se příštího roku coby premiér nedožije. Proto ta nečekaná aktivita. Nicméně: věděl bych o dalších výročích, která by bylo třeba připomenout, ale nikdo se k tomu nemá…

●●●

● Zugrunt nás přivedli estébáci s loutkami Havlem a Klausem, gaunerem prvního řádu. Politik se rozjel na profilu

»Václav Havel a Václav Klaus byly jen nastrčené a uplacené loutky, tvrdí člen strany Aktiv nezávislých občanů (ANEO) Martin Liška. Uvedl to na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz v odpovědi jednomu ze čtenářů. Ten se Lišky mimo jiné zeptal, kdo podle něj „vykradl a zničil státní podniky“. Odpověď Lišky byla velmi razantní. - „Tuto republiku přivedli ,zugrunt´ bývalí členi KSČ a StB a odnoží KSČ za vydatné pomoci nastrčených a uplacených loutek, jako byli Havel nebo Klaus, což je gauner prvního řádu, a to říkám otevřeně,“ napsal Liška. Poukázal v této souvislosti na Klausův výrok ,neznám špinavé peníze', který je prý více než výmluvný. - Podle něj je třeba si uvědomit, že předání moci by nebylo možné bez režie KSČ a „křiklounů jako Havel“. Liška připomněl Havlova slova z dob sametové revoluce, kdy říkal: „Budou vás strašit bídou a chudobou a kapitalismem a jak je špatnej, nevěřte jim. Lžou.“ - Ve skutečnosti došlo k předání moci členy KSČ „za vydatné pomoci známých veksláků a defraudantů, jako např. za pomoci pana Rittiga“. A i když Havel tvrdil, že kapitalismus nebude, právě on jej pomáhal budovat. - „Je třeba si uvědomit také, že kdo a proč vysílal Klause a podobné studovat za KSČ do zahraničí a kdo do zahraničí takto vůbec mohl. Bezpartijní rozhodně ne,“ upozorňuje Liška.« (ParlamentníListy.cz, Prvnízprávy.cz, 21. 4. 2014 9:04)

─────

V roce, kdy si připomínáme 25. výročí tzv. sametové revoluce, jsou to slova možná příliš příkrá, ale pravdivá. Pravdu totiž potřebujeme jako sůl. Živení mýtů o Havlovi a tzv. Vítězném listopadu 1989 je to nejhorší, co potřebujeme a co nás může postihnout. Je třeba si začít říkat pravdu i o nedávné minulosti a neradostné současnosti, která s touto minulostí souvisí. Nebýt taškařice „sametové revoluce“ v režii StB a KSČ, nebyli bychom na tom tak špatně jako teď.

●●●

● Justice je nadále v rukou bolševika, stížnost poženu do Štrasburku, říká politický vězeň

»Soud minulý týden zprostil viny bývalého komunistického poslance a vězeňského dozorce Josefa Vondrušku, který měl údajně mlátit politické vězně. „Naivně jsem věřil tomu, že Vondruška bude odsouzen, že toho bude česká justice schopná,“ napsal serveru Lidovky.cz politický vězeň a signatář Charty 77 Jiří Wolf, který se už dlouhé roky s bachařem z Minkovic soudí kvůli týrání. Protože u české justice neuspěl, pošle svou stížnost do Štrasburku. - "Novou ministryní spravedlnosti je bývalá komunistka, což dostatečně ukazuje, jaké otřesné poměry vládnou v České republice. V podstatě justice je nadále v rukou bolševika, který direktivně nařizuje, jak se má soudit, propouštět…" napsal Wolf. « (Lidovky.cz, 21. 4. 2014, 6:30)

─────

Jiří Wolf, ale i další disidenti, nemají ani 25 let po „Vítězném listopadu 1989“ šanci domoci se spravedlnosti u domácích soudů. Asi jim opravdu nezbude nic jiného, než aby hledali právo a spravedlnost u mezinárodních institucí. Wolfův případ je o to komplikovanější, že tento disident patří k velkým kritikům bývalého prezidenta V. Havla. Estébáci a komunisté mu to nikdy neodpustí!

●●●

● Rektální alpinista Rychetský a jeho posluhování mocným

»Dnes jsem dostala vyrozumění od Ústavního soudu, který zamítl moji ústavní stížnost týkající se karikatury, kde já a můj manžel právě plodíme dceru. Ono hrk hrk mi je a bylo zcela ukradené. Šlo a jde mi pouze o to, že nechci, aby početí naší dcery bylo zesměšňováno. (…) Proč přichází verdikt Ústavního soudu právě teď? Blíží se volby do Evropského parlamentu a Paroubek kandiduje. Podle průzkumů by zase mohl zamíchat kartami. Komu se to nehodí, by nám pan předseda Rychetský měl vysvětlit sám. - Možná stačí zapátrat kolem Rychetského. Jeho úzké vztahy s pravou rukou premiéra Sobotky právníkem Pokorným sahají do doby, kdy dělal Pokorný Rychetskému koncipienta. Možná je to úplně jinak. Jasné je, že Rychetský nikdy nedělal nic jen tak…« (vaševěc.cz, 29. 4. 2014, 09:13)

─────

Petra Paroubková dobře ví, o čem je řeč. Starý politický matador Rychetský toho už zažil víc než dost. Je snad nejdéle sloužícím politikem u nás. Ve vysoké politice v blízkosti V. Havla a spol.) se pohyboval od samého začátku. Má toho na svědomí víc než dost. Patří už do starého železa, ale dělá všechno, aby se udržel u koryta i pod M. Zemanem. Připomeňme např. jeho roli při politické likvidaci JUDr. Josefa Bartončíka před volbami v roce 1990.

Zajímavá je historie rodiny Rychetských. Matka pracovala za komunistického režimu v Kanceláři prezidenta republiky. Kdo tam mohl být, je jasné: jen dobře prověření komunisté. A synáček mohl vystudovat práva, protože jeho rodiče byli komunisté. Jak prosté, soudruzi, že?!

●●●

Zlí jazykové tvrdili a tvrdí, že Sobotkova-Babišova vláda nedožije ani svých sto dní hájení. Když vznikla, dával jsem jí tak měsíc či dva. Teď to vypadá tak, že možná do léta pod Sobotkovým vedením ani nevydrží a že by na podzim mohly být volby nové – spolu s komunálními. Zabily by se tím dvě mouchy jednou ranou. Babišovo „okopávání“ Sobotky naznačuje, že Babiš se připravuje na příští volební vítězství. Všechno ukáží nadcházející „evropské“ volby. Neúspěch ČSSD by mohl přivodit Sobotkův pád a jeho nahrazení Babišem. Jako politický partner by se mohl uplatnit zavržený, ale znovu favorizovaný M. Hašek, který si upevnil pozici tím, že byl potvrzen ve funkci šéfa krajských hejtmanů. Že by zmrtvýchvstání „politického prince“ ČSSD? Počkejme si! Příští týdny rozhodnou, zda opravdu Sobotka zvítězil nad svými kritiky, nebo jen oddálil svůj politický pád…

mikes.jpgZdraví vás

 

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Protokoly svatých idiotů

(GVKB, 27. 5. 2014 6:59)

http://www.gvkb.cz/?p=15579
Protokoly sionských mudrců, hovoří o tom, že prý zlí židé, chtějí násilím ovládnout celý lidský konzumní svět, nenávist mezi lidmi je zde od té doby, co se člověk obléknul, protože se styděl za nahotu. Stydíme se za nahotu, protože se z nás stali sobečtí pokrytci, ten kdo není sobecký pokrytec, se za nahotu nestydí, a má sex s partnerem, i před svými dětmi. Když jsme ve veliké nouzi, tak uvěříme čemukoli, a jelikož lidi byli často ve veliké nouzi, tak začali věřit v; pověry, mýty, legendy, sny, kulty, pohádky, zvířata, lidi, zázraky, léky, lékaře, kněze, vůdce, Boha, atd.

Holokaust, též (holocaust, šoa, churben, porajmos), je označení pro systematické a státem provozované pronásledování a hromadné vyvražďování osob označených jako Židé prováděné nacistickým Německem a jeho spojenci v době druhé světové války. Během této genocidy bylo vyvražděno mnoho milionů Židů, bohužel i rodiče mého otce! Nejde o nic nového v dějinách naší kultury, vyvražďování ideologických konkurentů, je zde neustále, jedinou změnou snad bylo to, že nacisté k tomu přistoupili průmyslovým způsobem, jako by byl člověk jenom robot, co se recykluje. Zamýšlel jsem se nad tím, proč je člověk zlý? Člověk je zlý, protože se chce mít dobře, za každou cenu, a co nejrychleji!

I zvířata se chtějí mít dobře, a snaží se tedy podle toho existovat, rozdíl u člověka je v tom, že člověk na rozdíl od zvířete, ve snaze se mít dobře, začal vytvářet hranice, které hlídal. Nejde jenom o hranice nějakého teritoria u národa, nebo soukromého pozemku, jde i o hranice v naší psychice, kdy si oplotíme hodnotná svatá data, a ty potom zuřivě chráníme, aby se jim nic zlého nestalo. Svaté je nám to, co je pro nás pevným bodem, nedokážeme existovat bez pevných bodů, protože musíme mít zde jistoty a výhody, díky mnoha pevným bodům.

Tím že jsme vytvořili kulturu pevných hranic, tím jsme kulturu učinili mrtvou, čím déle je zde nějaká hranice, tím více je nám tato hranice i svatá, mnohdy jsme schopní zabíjet ty, co se pokusí nějaké hranice překročit! Stali se z nás hlídači hranic v rovině psychické a fyzické, co jsou soudní spory a války, jsou to jenom kruté konflikty o hranice, mezi hlídači hranic! Každý svatý idiot chce být ve všem první, a mít zde veliké ohraničené teritorium, kde bude diktátorem jako; král, vůdce, císař, sultán, dalajláma, papež, guru, ministr, poslanec, senátor, předseda, celebrita, umělec, sportovec, vědec, ředitel, bankéř, prezident, diplomat, atd.

Není zde nejlepší; ekonomika, politika, církev, sekta, kouč, psychoterapeut, vědec, atd. vše je jenom ubohé divadlo, kdy z dálky, vypadá řídicí systém, jako dokonalý, ale z blízka poznáme, že je to ubohý zmetek! Z díla je spatřen tvůrce, a jaké je dílo sobecké elity, která zde kraluje, a rozhoduje o nás bez nás! Je zde všude; deprese, hlad, nenávist, závist, bída, hříšnost, brutalita, bezcitnost, lakomost, parazitování, atd. Podívej se do zrcadla a spatříš v zrcadle svatého idiota, co si zde hraje na to, co není, tvoji rodiče byli svatí idioti a vyrostl jsi v kultuře svatých idiotů, stydíš se souložit před svými dětmi, a o tom to je, dokud se budete stydět souložit před svými dětmi, do té doby budete i svatými idioty, co existují jenom tím, že budují hranice, a ty potom zuřivě chrání.

Bohem je zde jenom dualita, vše se dualitě musí podřídit, židé nechtějí ovládnout svět, svět chce ovládnout každý sobecký inteligentní mozek, ve kterém je veliké toužení po tom se mít dobře. Proto už brzo, zde budou GVKB čipy, s umělou inteligencí, co se dají globálně, všem svatým idiotům do mozku, a tím už zde nebude nikde na světě; lež, krádež, zrada, lakomost, parazitování, nenávist, toužení, drogy, atd.

Dotaz Mikešovi kdo je nežádoucí?

(Müller, 22. 5. 2014 16:07)

Milý Mikeši, milá redakce, přičinil jsem poznámku a hodilo to hlášku, že jste mne jako redakce zablokovali - asi jako nežádoucího komentátora, pod čarou. Hledal jsem ke sporu o chování pana Rychetského něco z bohaté pokladnice FAKTŮ, nikoli domněnek. Tedy otázka od nežádoucího: je tato kancelář rodiny Rychetských nebo jde o shodu jmen?
Rychetsky & Partners, s.r.o. Web www.rychetsky.eu mobil 724 187 677
Telefon +420 257 211 165 Fax +420 257 211 165 Email info@rychetsky.eu







Adresa

Thunovská 179/12
11800 Praha, Malá Strana