Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řeč na podporu Davida Ratha – Beata Krusic

19. 2. 2013

Dobrý den, pane Müllere!

Mé jméno je Beata Krusic. Setkali jsme se včera na pražském Andělu během mého čtení na podporu Davida Ratha.

Zasílám vám svůj text, tak jak jsme se domluvili a budu velmi ráda, budete-li mne v brzké době kontaktovat a sdělíte mi, zda můj text ohledně podpory budete publikovat.

Byla bych velmi ráda, neboť podpory ze strany médií se Dr. Rath nedočkal – a v podstatě žádné podpory! Je ostudou národa, že mlčel, mlčí a bude mlčet. Já se rozhodla jinak.

S velkým pozdravem

Beata Krusic

***

„Vážení občané,

chtěla bych k Vám promluvit jako člověk, který je pobouřen kauzou, jež otřásá demokracií v naší zemi – po revoluci 1989. Je to kauza Dr. Davida Ratha.

mudr.-david-rath.jpgChci podpořit tohoto člověka, tohoto muže, který se od samého začátku snažil o jediné: bojovat proti korupci, lži, ozdravit české zdravotnictví, poukázat na finanční úniky s ním spojenými. Čeho se mu za jeho práci dostalo?

Od samého začátku jeho vstupu na českou politickou scénu to byla odporná mediální manipulace – v neprospěch Rathovy osoby. Překrucování skutečností, zášť, závist. Na případu Davida Ratha lze vystopovat to, v jakém stavu se nachází naše společnost, jak snadno jsou lidé ovlivnitelní a jakým způsobem funguje česká mediální scéna, která často nabízí občanům pouhé lži, spekulace a fámy, jimiž nakrmí národ a v podstatě si smí dovolit úplně vše.

David Rath byl po svém vstupu do vysoké politiky "souzen". Nespravedlivě souzen těmi, kteří nedokáží myslet vlastní hlavou. A k tomu přispěla česká mediální scéna, která často lže a soudí.

Postavme se médiím! Nechtějme manipulaci, cenzuru, vládu jedné strany: v tomto případě té mediální strany, která vláčí stokou nevinné lidi, která ve své hlouposti, senzacechtivosti ubližuje, odsoudí, zničí, utopí a zabije. A to se stalo nyní – v kauze Dr. Davida Ratha.

David Rath je ve vyšetřovací vazbě. Média stačila za krátkou dobu zničit vše kolem jeho osoby.

Fámy, spekulace, manipulace, výsměch, absurdita. To vše vyvstává na mysli každého soudného člověka v kauze Davida Ratha.

To opravdu stačí lidem tak málo? To opravdu stačí k tomu, aby odsoudili člověka, který se nebál jít s kůží na trh a upozorňovat na prohnilé praktiky jistých skupin v naší zemi?

Národ byl nakrmen směšnostmi přečtených odposlechů v kauze D. Ratha. Lidem se zatemnilo myšlení absurdními výkřiky, rádoby Pravdou z odposlechů, ale fakt, že na krabici „úplatku“, nebyl ani jeden Rathův otisk prstů, nebere nikdo v potaz! Kauza Buštěhrad, pro kterou je David Rath dodnes ve vyšetřovací vazbě, padla: neprokázalo se žádné pochybení, manipulace se zakázkou, žádné machinace. Rovněž tak v případě středočeských nemocnic, které byly záměrně vtaženy do kauzy ve chvíli, kdy padl Buštěhrad a v podstatě proti D. Rathovi neexistovaly žádné důkazy o zločinnosti. Znalecké posudky, které si vyžádala sama policie, vše potvrzují. Svědci mluvili v Rathův prospěch. Přesto je D. Rath dodnes držen ve vazbě, je kolem něj vytvářena umělá atmosféra velkého zločince a oproti tomu paradoxně užívají si v naší zemi svobody ti, jejichž kriminální činnost je zcela evidentní.

Kauzou Davida Ratha byla společnost umlčena. Byl zahájen tzv. boj proti korupci, aby se odpoutala pozornost od mafiózních vazeb v naší zemi, které si nikdo netroufá rozkrývat. Na Dr. Davida Ratha byla ušita past. Past za jeho boj. Boj proti korupci, proti zločinnosti. David Rath se stal člověkem, který je nežádoucím. Dnes je to David Rath, zítra to může být někdo jiný. Někdo, kdo se nebude bát poukázat na zrůdnosti našeho společenského dění. Kauza D. Ratha je kauzou nás všech.

Bojujme proti lži, braňme se všemi prostředky! Braňme se tak, ať si demokracii zasloužíme.

Je vězněn člověk, který za nás bojoval.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

A ne to dobre

(Rajiv Neradratha (India), 20. 4. 2013 17:44)

Pan Rath uz dve manzelka ma a vas si nevezme ani kdyby makak Buddhovi na zada skakal. Ale az za deset let pana Ratha propusti za kradez a podvody tak on vam jiste podepise fotku na ktere je s obema manzelkami. Ale po pobyt v napravne zarizeni on pozbyde erekca a bude on spise na muz s hodne fous na huba.

FAKTA nebo štvanice k případu dr. Davida Ratha?

(Müller, 27. 2. 2013 15:05)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-kauza-david-rath/175271/zname-tajemstvi-rathova-otce-z-toho-komunisty-sel-strach.html
Známe tajemství Rathova otce: Z toho komunisty šel strach
30. května 2012 | 13:01
Doktor Strach. Tak přezdívali Ratmíru Rathovi v pražské Thomayerově nemocnici. Otec zadrženého politika Davida Ratha syna hájí nesmyslnými historkami, sám má ale skříň plnou nechutných kostlivců. Magazín Reflex popisuje, jak udělal kariéru za komunismu a jak se ho podřízení báli.
Hájí svého syna, seč mu síly stačí. Jenže Ratmír Rath zadrženému Davidu Rathovi spíš přitěžuje. Výmluvy typu "miliony mu schovali do podlahy ukrajinští dělníci" vyvolávají u veřejnosti smích. A někdy jde ze slov "starého Ratha" mráz po zádech. Třeba když Ratmír chladně popsal, jak synovi doporučil mimino s milenkou, aby byly zachovány kvalitní geny jejich rodu.
Na věrohodnosti ubírá Ratmíru Rathovi vedle řady prapodivných historek i jeho rudá minulost. Jak uvádí časopis Reflex, spolupracoval totiž s STB - jako důvěrník a agent.
Komunistická minulost doktora Ratmíra
Již s nástupem Ratmíra Ratha na lékařskou fakultu to mohlo být všelijak. Odehrál se na přelomu 50. a 60. let, kdy byl řadě studentů znemožněn přístup k vysněnému vysokoškolskému vzdělání.
dále: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-kauza-david-rath/174520/rathuv-otec-exkluzivne-kdybych-o-neho-prisel-zhasne-pro-me-svet.html

Zděšení

(Rafael, 22. 2. 2013 11:20)

Nezakrývám své rozpaky po přečtení výše uvedeného článku se závěrečným dovětkem: "Je vězněn člověk, který za nás bojoval".

Podle textu by to měl být dr. Rath. V tom případě se mi jeví, že autorka nemá dostatek informací o činnosti toho středočeského hejtmana a o finančním toku pod jeho rukama. Nehodlám to dále rozebírat, připomíná mi to video novináře Jana Urbana pod názvem "Žaluj, Milošku" v době nedávno probíhající volební kampaně. Boj mezi politickými špičkami je vskutku nelítostný a jistě i nečistý. Ale o tom, že by pan doktor měl čisté ručičky podle dřívějšího prohlášení pana Zemana, moc pochybuji.

Pokud se mohu vyjádřit k jeho lékařské profesi, tak jako vrcholný představitel lékařské komory mne těžce zklamal. Svého času jsem totiž zůstal ležet na podlaze jedné jihočeské tělocvičny s otřesem mozku v bezvědomí. Paní doktorka, která bydlela za rohem, pomoc odmítla. Po řadě administrativních procedur a papírových šetření se pan dr. Rath podepsal pod paskvil, ve kterém snad ani nevěděl, co obsahuje. Je mi to líto, ať si zabručí, je-li to po zásluze.
22.2.2013

Re: Zděšení - RŘEAKCE - FAKTA K 22.2.2013

(Müller, 22. 2. 2013 11:53)

dr. Jiří Piťha z někdejší Hennerovy kliniky v Praze - STÁLE na adrese v P2, Kateřinské ulici píše pomluvy a dokonce pomohl zabít mou maminku - pitevní zpráva přišla včera.... Případ se řeší před justicí ČR těchto dnů - chápu, že podobná osobní svědectví postižených činností "lékařů" myšleno "tykylékařů" tj. vrahů, mengelistů - je třeba nejen zveřejňovat, ale i žalovat. Tak žalujte!

Procesy je nutno vést v e ř e j n ě průhledně a hezky s výsledky seznamovat veřejnost. Tedy jistě dáte do redakce SN podrobnosti a výsledky práce POLICIE ČR, justice a soudní rozhodnutí, jak to dopadlo, ve Vašem případě!

Moje stanovisko k případu dr. Ratha jsem napsal paní B.K. a sděluji je i zde: každý má právo na spravedlivý proces a a proces/ trestní řízení má být kontrolován v demokracii kontrolou veřejnosti - a samozřejmě i odborníků v dané oblasti!

Díky za zmínku - rád přijedu - adresa, kontakt na mne je v redakci SN! Případ dr. Ratha a moje podpora zveřejnění názoru, což je jen a jen správné - zveřejnit něčí názor - ale netvrdím, že s obsahem názoru B.K. souhlasím - to jste nikde nemohl najít, ani v mé veřejné korespondenci, ani v soukromé! HOWGH k 22.2.2013

Re: Zděšení

(Müller, 27. 2. 2013 14:30)

Vážený Rafaeli, vím, že nic nevím, je okřídlená průpovídka. Vím, že dr. Rath je z lékařské rodiny a neslyšel jsem, zda ve své lékařské praxi inklinoval k mengelismu: tj pokusům na lidech...
Jedním z běžných pokusů na lidech je aplikace / realizace nového hesla našich přítomných mocných: ZAPLAŤ NEBO ZEMŘI! - což je jen realizace mafiánských plánů židovské části KGB v dohodě se židovskou částí US "věrchušky" tj. hezky rusky řečeno. Česky to znamená "vrchnosti" tj. vládců světa.
Zde jen - zabíjel dr. Rath jako lékař - své pacienty, poškozoval je? A co dělal jako hejtman? A co dělal jako ministr zdravotnictví? Co dělal jako předák sdružení lékařů? Vím, že nic nevím, mnoho si pamauji, podrobnosti k případu dr. Rath nikoliv.....
Ať rozhodne veřejnost, ať rozhodnou svědkové - já jen, že jsem tlačil na zveřejnění přání paní Krusič upozornit na případ vězněného dr. Ratha, tak jak mohu... A navíc jsem paní Krusič poslal své soukromé vysvětlení, že nemám judofobii a ani judofilii. Nikdy jsem nehodnotil nikoho, zda je žid či není...Tohle zavedla až havlárna... a před tím židonacisté okolo A. Hitlera... Nežertuji!
A co ktématu "vševědi" z WIKIpedie?
...//cs.wikipedia.org/wiki/David_Rath#St.C5.99edo.C4.8Desk.C3.BD_hejtman

Aha - studium podkladů k TEXTU - Zděšení

(Müller, 27. 2. 2013 14:45)

Aha, je to tu.
Slíbil jsem paní Krusič, že budu objektivní: a hle. Pan dr. Rath třeba má v kriminále počítač, třeba nemá, pan Breivik v norském kriminále jej měl... Ale to bylo a je slušné Norsko, kde v Norsku zabil v převlečení za policistu řádově skoro stovku mladých lidí a něco lidí z jejich okolí, co by kladeč pum a nelítostný masový vrah, v převlečení za norského policistu... To je obzvlášť hnusné, norská policie netrpí excesy zemí okolo Jugoslávie - což je i bývalé Československo...
Aha - k věci: dr. Rath byl zatčen na izraelský státní svátek - tedy v politice velmocí, a to stát Izrael je, a je tedy šikanován "českou" židovskou justicí ? Za nesloužení izraeslkým úřadům? Či naopak, bxyl usvědčen jako spolupracovník státu Iurael? Taková je pravda, začne - li se někdo do hloubky zabývat deteily případu dr. Ratha, což jsem neučinil, maje na paměti hledání podrobností v případu zabití mé maminky, narozené na ŠUMAVĚ tam, kde chodil na houby KILIÁN, v době kdy nebyl KRÁLEM ŠUMAVY a pak pomáhal kde mohl.... Já v jeho tradici, pomůžu také, ale ovšem nesmlčím, co jsem vybádal...a to se milý Rafaeli i ctěná veřejnosti podělím - tedy i zde!
Tak ať si pan dr. Rath čte, že jsem si všiml data zatčení, to nám StBáci rádi dělali...

2) Aha - studium podkladů k TEXTU - Zděšení

(Müller, 27. 2. 2013 14:56)

Slíbil jsem jak Rafaelovi, tak PT veřejnosti, že se podívám hlouběji na případ dr. Ratha - a hle 2):
Rodina a vztahyDavid Rath žije střídavě s manželkou Evou, která je lékařkou, a se svou milenkou Renatou Horkou, jednatelkou farmaceutické firmy Stada Pharma CZ s. r. o.. S každou má syna. Většinou žije u své přítelkyně. Obě ženy žijí v Hostivici u Prahy.[49] Otcem Davida Ratha je pražský lékař prof. MUDr. Ratmír Rath, DrSc., vedený v seznamech StB jako důvěrník, agent a tajný spolupracovník pod krycím jménem Ras. Lékař Vladimír Rácz v otevřeném dopisu prezidentovi republiky v roce 1995 poukázal na údajné sporné jednání Ratmíra Ratha při atestačních zkouškách v době komunismu, při nichž měl šikanovat a týrat zkoušené. Tuto informaci měl Rácz, jak sám uvedl, z doslechu.[50]
[editovat] Literární činnostV roce 2003 vydal povídkovou knihu Zápisy lékaře z pozdní noci.[51] Své odborné články a úvahy publikuje v denících, dříve též v časopise ČLK Tempus medicorum a v měsíčníku Osobní lékař, v němž působil jako vedoucí redakčního týmu.[52] Od října 2006 provozuje svůj internetový deník Žhavý Dráth a své glosy publikuje i na blogu aktualne.cz. Před volbami 2006 vydal knihu rozhovorů, které s ním vedl Václav Budínský, s názvem David Rath nejen o sobě, medicíně a politice.[51] V září 2008 byla vydána kniha Síla argumentů obsahující některá sněmovní vystoupení, články a úryvky z rozhovorů s ním.[53] V roce 2012 napsal, ve vazební věznici, knihu Přisedněte si, knihu vydala (9. října 2012) nakladatelka Petra Paroubková.[54]
Tolik WIKIpedie zde mnou citovaný link K DATU: Stránka byla naposledy editována 28. 1. 2013 v 13:11. - já kopíruji sem 27.02.2013
a co k tomu archívy:
http://www.ustrcr.cz/cs/edice např: „Hnědá kniha“ o procesech s českým undergroundem
Ústav pro studium totalitních režimů zve na prezentaci „Hnědé knihy“ o procesech s českým undergroundem, která se uskuteční ve středu 27. února 2013 od 18 hodin v restauraci Na Slamníku (Wolkerova 12, Praha 6 – Bubeneč).
a
Prokop Tomek: Systém sjednocené evidence poznatků o nepříteli (v československých podmínkách)

Systém sjednocené evidence poznatků o nepříteli (Sistema objediněnnovo učeta dannych o protivnike – SOUD, českou zkratkou SSEP) byl ojedinělým projektem přísně tajné databáze nepřátel SSSR a jeho satelitů. Dohoda o SSEP byla podepsána koncem roku 1977 a na jejím základě se přistoupilo k budování databáze osob reálně i jen údajně nebezpečných pro stabilitu komunistických režimů.
Československo se na SSEP podílelo v říjnu 1989 daty 24 833 osob, tedy zhruba jednou sedminou dat asi 200 000 osob vložených do SSEP všemi účastníky projektu. SSEP měl ve skutečnosti rozšířit poznatkovou základnu KGB a pro státní bezpečnosti satelitních zemí v podstatě znamenal jen práci navíc.
Tato edice dokumentů z Archivu bezpečnostních složek přibližuje budování i příklady praktického využití SSEP v Československu v letech 1977–1989.

ÚSTR, Praha 2008, 1. vydání, 180 stran, ISBN 978-80-87211-05-2
Publikaci si můžete zakoupit prostřednictvím internetu na stránkách knihkupectví Kosmas.cz a v knihovně Ústavu pro studium totalitních režimů.


poděkování za statečnost našim ženám a redakci SN!

(Müller, 19. 2. 2013 18:17)

Děkuji tímto mnohým ženám, kteří jsou často statečnější než zbabělí muži! Často statečnější než muži v uniformách a s hodně kvalitními a opravdu silnými zbraněmi...
Zde patří poděkovat za odvahu jak této dámě a zejména redakci SN - když mě jako krajánkovi věřila, že podobné zprávy si nevymýšlím, že život okolo nás je opravu takový!
Hodně děkuji rodině Čeřovských, která chtě nechtě odstartovala 1989 z RFE lavinu sametu a tedy podporu díla V. Havla, V. Havel dost později selhal, ale základní svobodu máme a musíme poděkovat politickým vězňům 50. tých let! Bude se připomínat akce MENE TEKEL, redakce SN jistě na to NEZAPOMENE!
19.2.2013

Altruismus dr. Ratha

(Martin J., 19. 2. 2013 11:49)

V této souvislosti je nezbytné odlišit dvě roviny.

První z nich se týká metod použitých k Rathově likvidaci (metod používaných velmi běžně, žel však spíše vůči osobám o něco nižšího soc. postavení, které se nemohou bránit už vůbec a zpravidla o jejich osudech nemá nikdo ani tušení - zde je i negativní mediální kampaň kolem osoby D.R. mnohem lepší, než nehybné ticho kolem drtivé většiny podobných případů...důkazem ostatně budiž třeba tento článek). Jde jednak o otázku běžných mocenských tahanic (rozhodně se nejedná o žádnou českou specialitu), nad kterými se netřeba nikterak dojímat a dále, a to především, o fenomén "obětních beránků", což je klíčovým motivem celé problematiky. Problematiky, která poslední dobou zběsile akceleruje a za nadšených ovací davu (ať už na úrovni celospolečenské či v dílčích kolektivech) jsou na mnoho způsobů likvidováni všelijací zpravidla bezvýznamní státní úředníci kvůli formálním přípodpisům apod., nejlépe z doby totálního legislativního chaosu (raná 90. léta), aby se přikryli skuteční viníci a hybatelé. V podstatě jde o pokračování naší "již skoro tradice" čistek a z této perspektivy je třeba současný stav vnímat.

Druhá rovina se týká aktéra osobně. I kdybychom nechali stranou lidské charakteristiky D. Ratha (na to konto lze vzpomenout mj. jeho "předparoubkovské" působení, to zejména kvůli názorové "konzistenci", od věci též není pročíst si jeho literární tvorbu, která sama o sobě poukazuje na osobnost extrémně narcistní a egocentrickou, bez morální integrity, atd.), je mi záhadou, jak může v dnešní době někdo střízlivý pronášet o člověku ve vrcholné(!) politice výroky typu:

- "Chci podpořit tohoto člověka, tohoto muže, který se od samého začátku SNAŽIL O JEDINÉ: BOJOVAT PROTI KORUPCI, LŽI, ozdravit české zdravotnictví, poukázat na finanční úniky s ním spojenými. Čeho se mu za jeho práci dostalo?"

- "Je vězněn člověk, který ZA NÁS BOJOVAL." apod.

To není dobré ani jako vtip. A ač chápu, že to pod vlivem dnešní mizérie není jednoduché, je krajně žádoucí vyhnout se hledání spasitele, jelikož se jako vždy dočkáme pouze Godota.

Poznámka na závěr: Pokud bychom chtěli být hodně spiklenečtí, lze také celou kauzu vnímat jako cílenou tvorbu mučedníka (z čímž zde máme též bohatou praxi, viz Ch77). Vyhněme se těmto úvahám, nechme malé i velké mocné hrát jejich hry a nést jejich následky a vezměme kříž na vlastní bedra. Jen tak přestaneme umožňovat jejich existenci...

oprava

(M.J., 19. 2. 2013 12:03)

*s čímž (omlouvám se za pravopisnou obludnost)