Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koleda, koleda … prásk! – František Růžička

26. 1. 2015

Sotva uplynulo pár dní, kdy byl ve SN na internetu uveden článek „Koleda, Koleda, Štěpáne“, související se svátkem prvomučedníka sv. Štěpána, jeho smrtí ukamenováním a zvyklostmi podle lidové pranostiky (č. 1/2015). Kolik k smrti umučených muselo za následných dva tisíce let odejít z tohoto světa. A jsou zde další… Francie, Paříž.

Když budu hodně odvážný, možná až krutý, uvedu, že Štěpán si svou smrt také „vykoledoval“ tím, že hájil cestu, kterou hlásal Kristus. Ostatně i sám Ježíš si svou smrt „vykoledoval“ tím, že hlásal slovo Boží a sliboval příchod Božího království: „Já jsem pravda, cesta a život!“

Úděl osudu? Dva tisíce let tomu a jsme nikoliv na pokraji, ale v průběhu další náboženské války, byť vedené jen jednostranně. Tím se však musí zákonitě zapojit i strana druhá, aby se dokázala bránit. Neříkám – ubránit – nahlížím-li na současný vývoj, který pokračuje jako blížící se vlna tsunami. Válka, která je zatím označována jako ohrožení svobody slova. Je historicky známo, že žádná válka nezačíná jen tak z ničeho a pro nic za nic.

Jsem přesvědčen o tom, že svoboda není jen pouhou „svobodou slova“. I ta by měla mít své meze. Bohužel, mnohé sdělovací prostředky, nevyjímaje francouzský časopis, tyto meze neznají. Směšné, hanlivé, morálně ponížené a urážlivé karikatury Buddhy, Krista, Mohameda, kteří jsou představiteli světových náboženství, jdou až hluboko za hranici ušlechtilosti svobody slova. Možná že ti ještě živí, jako papež (Svatý otec) či dalajláma (Jeho Svatost) se vlastní karikatuře dokáží zasmát. Těžko v to ale věřit, když jde o vyznavače proroka Mohameda, který po většinu svého života hlásal a rozšiřoval „svoji víru“ bojem se zbraní v ruce. Potoky krve… Dnes shůry žehná našim samopalům.

Takže i ten hrůzný a odstrašující čin v Paříži byl svým způsobem „vykoledovaný“. Ostatně není jediným. Je jen pokračováním toho, co zde v minulé době bylo, co zde je a co zde bude i nadále. Vždyť si o to naše společnost (a novinářská elita především) přímo koleduje. Netřeba poukazovat na Sýrii, Irák, Kurdistán. Proč velice rádi zapomínáme na země s nejvyšším stupněm pronásledování křesťanů: Severní Korea, Saúdská Arábie, Afghánistán, Irák, Somálsko, Maledivy, Mali, Irán, Jemen, Eritrea, Tanzánie, Keňa, Uganda, Niger… V některých zemích pouhé držení Bible znamená trest smrti nebo pracovní tábor pro celou rodinu (Korea). V Saúdské Arábii (přítel USA a celého Západu pro sílu petrodolarů) musí všichni obyvatelé žít podle islámským zákonů. Náboženská policie tvrdě sleduje dodržování šária (pravá cesta) a přestupky tvrdě trestá, konvertitům hrozí trest smrti. Nestátní církev v Číně je nadále pokládána za ilegální… Koleda, koleda, prásk… otevřeli jsme se světu, otevřeli jsme si cestu k našemu utrpení, nejspíše i k vlastní smrti. Dříve nebo později. Zdá se vám to kacířské? Prostudujte historii, jak se v minulosti Evropa bránila tažení z Východu!!! I Vídeň by si to měla včas připomenout. A nezapomínat přitom ani na holocaust!

A reakce??? Politik se poradí s poradcem (mnohdy nekompetentním) a vydá prohlášení. Tuctový občan vyslechne zprávy rozhlasu nebo televize, zapije to zdravým pivem nebo ještě zdravějším kozím mlékem a jde si spokojeně lehnout. Čtenář Lidových novin se zaraduje ze zeleného (slavnostní barva tohoto periodika?) záhlaví s nadpisem „Islám, korán, džihád“, prolistuje stránky, přečte dílek pro něj zajímavý a vycpe s nimi promočené boty z jarního deštivého počasí. Když si někdo dá práci a zašle svůj „nenovinářský a nenomenklaturní“ názor, těžko se dočká, že by se objevil v odstavci či dvou v levém dolním rohu vedle „Pravdy a lži“ Josefa Klímy.

Dovolím si z novin 10. 1. 2015 trochu parafrází. „Krvavé finále“ (garantuji, že ještě neskončilo, bude mít své krvavé pokračování). „Svoboda slova je svatá“ (imám diktuje do novin, jeho bojovníci už fasují další ostrou, střelbou a smrtí bude trestaná). „Karikatury časopisu Charlie Hebdo ležely radikálním muslimům v žaludku už dlouho“ (takže se přijeli do Paříže vyzvracet). „Hledají se, chtějí někam patřit“ (pokud nevědí, kam patří, ať se vrátí ke svým kořenům; kdo je minorita, kdo je majorita; nejhůře je na tom ten trpící). „Islamizace Evropě nehrozí.“

Zcela jistě toto není vše, co bude k „dané tématice“ zveřejněno. Hlavně aby ta proklamovaná svoboda slova nedopadla tak, jako proklamovaná demokracie, co se transformuje na anarchii, či zatím mírnější „cochcárnu“.

František Růžička, České Budějovice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Střelbu na akci ke svobodě slova v Kodani nepřežil jeden člověk - 14.2. 2015

(ČTK, 14. 2. 2015 18:37)

Střelbu na akci ke svobodě slova v Kodani nepřežil jeden člověk vydáno:
14.02.2015, 17:24 aktualizace:14.02.2015 18:06 Kodaň
- Při střelbě během debaty o svobodě slova, kterou dnes v Kodani pořádal karikaturista Lars Vilks, zemřel jeden člověk. Informovala o tom agentura Reuters. Tři policisté jsou zraněni. Švédský kreslíř Vilks dříve karikoval proroka Mohameda.

Skvělý 17. listopad

( IL de Bil, 31. 1. 2015 6:46)

Skvělý 17. listopad
17. listopade, ty tajemný svátku,
co jsi komu do života, přines na památku?
Zbohatlíkům tunely, chudým exekuce,
slabým, že jsou v prdeli, církvi restituce.
Z naší země zbyly jen, ohlodané kosti,
vzpomínati tento den, je už spíše k zlosti!
Naštěstí dnes pravičákům, nevychází rána,
netrefí se, když hází vejce na Zemana.
Na své straně ale mají, Českou televizi,
ta vesele bájí, jak jsme překonali krizi!
Vždyť máme dost banánů, tvrdí tahle cháska,
tak už přece zvítězila, ta pravda a láska!
Jestli něco neklape, Zeman je na vině,
demokracii pošlape, kvůli Rusku, Číně!
Zneužili tento den, pro náš Majdan k startu,
prezidentu dali jen, svou červenou kartu.
V Česku však je situace přeci jenom jiná,
nebude se opakovat u nás Ukrajina.

Lásky PhDr. Moniky MacDonagh-Pajerové a hvězdy

(Astrolog, 31. 1. 2015 6:59)

Google o Monice MDP:
1. Bývalá studentská vůdkyně z r.1989, nyní pedagožka pražského centra New York University (protizemanovské červené karty prý rozdávala Šárka Kadlecová, bývalá zaměstnankyně Amerického velvyslanectví - jaká náhoda!). NYU je něco, jako byl dříve VUML, jen teď je to Havlismus.
2. Monika MDP je vdaná za Ira, Petra Mac Donagha.
3. Měla milenecký vztah s Lubomírem Zaorálkem a po jeho rozvodu s ním žila. Proto Zaorálek brojí proti Zemanovi?
4. Její dcera Emma Smetana je moderátorka TV Nova (narodila se v Paříži, kde M. Pajerová žila se svým prvním manželem Smetanou). Emma Smetana žije s muzikantem a hercem izraelského původu Jordanem Hajem.
5. Sestrou Moniky Mac Donagh Pajerové, je „Biomasa“ Kateřina Jacques (jméno má po francouzském exmanželovi Christianu Jacques). Jacques je partnerkou Martina Bursíka, předsedy strany Zelených a místopředsedy ODS Topolánkovy vlády. Porodila mu dceru Noemi.
Bursík dříve žil s Monikou – nevlastní sestrou Jiřího Dienstbiera ml.
Jiří Dienstbierst st. byl 4x ženatý, jeho třetí manželkou byla Květa Dienstbierová, bývalá manželka Ivana Havla.
Ivan Havel je bratrem ex-prezidenta Václava Havla.
Jiří Dienstbier ml. (protizemanovská klika v ČSSD) se narodil ve Washingtonu a je americký státní občan.
Zdroj: internet

Cabal nebudou tolerovány a bude s nimi nakládáno jako se zločinem podle zákona

(exopolitika - Rašín: Cobra z Plejád, 26. 1. 2015 22:07)

Temné síly budou pochytány a odejme se jim moc. Po Události členové Cabal, kteří nerezignují, budou vzati do vazby. Pak začne proces soudního rozhodování a ten se bude týkat lidstva jako celku. Bude to masová katarze (duševní očista), dramatický léčebný proces pro lidstvo, aby vidělo tyto strach-vyvolávající, pomýlené duše konečně hnány k zodpovědnosti za své činy. Některým bude udělena amnestie. To se týká hlavně těch, kteří se narodili k Iluminátům a v podstatě neměli jinou možnost, než jít s programem, anebo by riskovali, že budou zabiti. Je tu mnoho dobrých duší, které chtějí pryč. Pár z nich to již udělalo a nyní bojují za Světlo. Mnozí těsně před tím, než se začne zatýkat, utečou. Mnozí z mladší generace Iluminátů nebudou s programem souhlasit a někteří tajně pomáhali Světelným silám svrhnout Cabal. Po Události jim bude nabízena psychologická pomoc, aby byli schopni se integrovat do společnosti. Mnoha členům Cabal bude nabídnuta amnestie. Budou muset vyrovnat své dřívější činy. Ti, kteří nebudou schopni nebo nebudou ochotni tak učinit, budou z planety odstraněni. Musí to být zákonný proces, během kterého se bude rozhodovat o lidstvu jako celku. Žádný soukromý hon na čarodějnice nebude povolen, protože to by připravilo ostatní o duševní očistu a vyvážený proces. Nebude se to dělat ze msty, ale k obnovení rovnováhy. Pomsta je past a nic nevyřeší. Jen si vzpomeňte, co se stalo při francouzské revoluci. Po Události, soukromé činy násilí proti členům bývalé Cabal nebudou tolerovány a bude s nimi nakládáno jako se zločinem podle zákona.
-
23.1. 2015 Kontaktér Cobra z Plejád