Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veselý advent – František Růžička

5. 1. 2015

Vskutku, jest tomu tak. Ve více než stovce prodejních stánků na českobudějovickém náměstí bylo v rámci adventních trhů nabízeno nepřeberné množství zboží. Jen to „vietnamské“ tu zastoupené nebylo – a nejspíše nikdo nelitoval. Již tradičně se mezi prodejci objevili nejen ručně pracující umělci (s nabídkou hand made), ale také partička Moraváků se stánky, kde servírovali nešizený olomoucký punč, svařák, medovinu nebo rybízák. Ten k místní konzumaci z kelímku horký, k odnosu domů v 1,5 litrové petce. Ceny všeho odpovídající černé ruce trhu. U takového bramboráku nebo buřtů v pivě jste nesměli přehlédnout, že vystavená cena je pouze za 100 g (ne)čisté váhy, což bylo malým písmem připsáno na cedulce a v šeru večera velice snadno přehlédnutelné.

Nicméně i kulturní scéna byla bohatě zastoupena, jak již bylo uvedeno v jiné stati. Mezi známými populárními zpěváky byl např. Schmidmator, Dasha či Petra Černocká. Té jsem si dovolil věnovat vedle fotografie i další řádky. Ono to tak nějak souvisí i s tou bulvární novinařinou.

Petra Černocká (65) se pochlubila čtenářům (Bauer Media, v. o. s.), že doma zrušila žehlení. Prádlo jednoduše vytáhne, dá na ramínko a ono si prostě uschne. Pokud jde o chlapy, hodnotí je jednoznačně. Nemá cenu jim dávat práci, která je nebaví. „Ošidí to a odflinkne, pak to musíte po něm stejně předělávat.“ Toho svého využívá, aby ji odvezl někam autem nebo nalil benzin do auta. Ona prostě klidně neví, ani kam se to leje.

A zase si můžeme půjčit „Sedmičku“ (Empresa Media, a. s.), kde má Petra svůj sloupek „Poradna“. Člověka musí napadnout, zda je to jen jako reklamně-prodejní trik redakce, nebo vyvolená lektorka má vedle hereckého a pěveckého nadání tak úžasné odborné znalosti. Považte, řeší: inkontinenci, sex s dívkami, vydání knihy, partnerské vztahy, či sděluje pocity svých kamarádek.

Ale jak lze lehce dokumentovat, není mezi populárními umělci jediná, kdo si na vedlejšák přivydělává i v reklamní branži. Ve stejném periodiku se můžete setkat v krásně modelovaném srdci „intimně s Heidi“ (Janků). Ta čtenářkám odpoví na otázku: „Za jakých okolností byste se rozhodla mít sex s někým, kdo je vám odporný?“ Nebo: „Stydíte se chodit bez podprsenky?“ Pomalu silvestrovské téma!

Tak ať se daří a diváci i čtenáři jsou spokojeni. Tady na českobudějovickém rynku byli zcela určitě. Petra se představila skoro jako čertice a hlučící náměstí by zcela jistě překřičela i bez mikrofonu.

František Růžička, České Budějovice

p1270826.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář