Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2015 – Ing. Vladimír Veselý

12. 1. 2016

Tedy spíše jen pokus o ni. A ještě jen ze svého osobního hlediska, nejspíše zkresleného možnostmi čerpání podkladů a zpráv ze závislých sdělovacích prostředků. Těm nelze zcela věřit. A i kdyby byly pravdivé, mnohé z nich by byly stejně často neuvěřitelné. Tolik logicky nelogických počinů politiků a vlastizrádných vlád a bulíků, které se nám snaží věšet na nos, nelze akceptovat ani v útlumu soudnosti, způsobeném neustálým atakováním naší mysli otevřeným i podprahovým vysíláním zaprodaných a zkreslujících zpráv sdělovacích prostředků, či sprejováním z vysoko letících letadel do mraků, polí a našich hlav, nebo i jen pitím „upravené“ vody z vodovodu. Je to však asi důvod, proč občané nesáhnou k občanské neposlušnosti a nežádají důrazněji jejich odvolání a nápravu jejich rozhodování.

Jejich práce je skutečně nedobrá. To mohou nevidět jen sluníčkáři (jako Jan Sokol v televizi), nebo herci v roli ministrů, zvyklí slepě poslouchat režiséra. Rozhodně například dar zbraní Americe, které mohly skončit jako vítaná kořist u džihádistů a být použity proti nám, i jiné podivné transakce, zejména v armádě, jim čest nedělají. Nekompetentnost politiků není ojedinělým zjevem, stejně jako jejich vedlejší finanční i pracovní zájmy, které by měly být vyloučeny. Od listopadové změny uplynulo dost času, aby mohli vystudovat vhodní, odborně zdatní pracovníci do nevolených vládních orgánů, včetně získání potřebné praxe, jejichž rozhodování by bylo jistě kompetentnější. Byla by to sice úřednická vláda, ale Parlament by je měl důkladně kontrolovat. A možné poradní referendum (SN č. 11/2014) k jejich rozhodování by přiblížilo současnou demokracii blíže k vládě lidu. Takhle jsme vydáni na milost nápadům občanům, často ne právě milým a prospěšným.

„Salámovou“ metodou jsme pak dotlačováni do ohrady pro nemyslící brav, který je určen k podřezání a likvidaci, jak nám sdělují naši současní „národní hosté“ (při svém věku pamatuji průvody východních Němců, Poláků a jiných národů, které také utíkaly před frontovými útrapami, tehdy druhé světové války, a byli tak nazýváni). Nebo vyhnanci ze Sudet, utíkající před terorem německých bojůvek. Ti se však chovali úplně jinak. Byli vděčni za trochu jídla, nebo teplého čaje a ti, kteří měli to štěstí, že mohli zůstat, si nevynucovali hladovkou nějaké výhody, natož náboženské zvyklosti a zvláštní vybavení. Neterorizovali místní občany, neokrádali je, neznásilňovali ženy a děti, nedělali nepořádek. Asimilovali se a dnes by je nikdo od řadových občanů už nerozeznal. Stali se jedněmi z nás. Lze toto říci o dnešních migrantech a očekávat to od nich?

Divme se proto, že pro většinu našich občanů je v daném případě košile bližší než kabát a obavy jsou silnější než solidarita. Jinak mohou smýšlet ti, kteří s tím nemají žádná vydání, ale naopak často značné příjmy (za poslušnost). Šílené a nepromyšlené (zřejmě nařízené) gesto „Mutti“ Angely vypadalo zprvu jako nábor otroků na podřadné práce v Německu, ale po vystřízlivění a útěku těch schopnějších (protože těch normální práce schopných mezi nimi mnoho není) se teď snaží ty nevhodné předhodit jiným státům, nebo jim dát vysoké „odškodné“ a zaplatit jim cestu zpět. Na čí účet ovšem a kam? Vedle kontroverzního zákona o slučování rodin může taková možnost imigranty jen ještě více lákat, stejně jako prakticky žádná kontrola osobní i jejich schopnosti konat námezdnou práci (třeba jednou jednoduchou otázkou na nějaký „fígl“ z jejich udávaného oboru). Poškozování si prstů, jejichž otisky mohou ledacos prozradit, také o ledačem svědčí. Stejně jako praktický zákaz prověřování jimi sdělených údajů, z nichž mnohé jsou falešné.

Účel migrační vlny není zcela jasný. Situace na Blízkém východě, zejména v Sýrii, je pro její občany díky agresorům skutečně velice špatná. Uprchlictví však bylo zneužito i jako další prvek nehumánního boje, tentokrát proti Evropě. Nejblíže pravdě tedy bude, že má umožnit invazi džihádistů do Evropy za účelem její destabilizace a následného ovládnutí. (Nebude následovat další vlna Evropanů třeba do Austrálie?) Přihlédneme-li k Obamou plánovanému přijetí desítek tisíc muslimů do Ameriky, které v ní mohou vytvořit nadpoloviční menšinu, je to jistě frontální útok ke vzniku světové vlády, ale pod čím vedením?

K uchazečům patří jistě ještě vyvolený národ s obrovským kapitálem, který má stejné ambice na světovládu a s muslimy se dělit určitě nechce. A také Rusko a nezanedbatelné další narůstající i atomové velmoci, jako Izrael, Čína, Japonsko a jiné, které budou chtít také svůj podíl. Dohoda mezi nimi, o které se vzhledem k množství atomových zbraní také uvažuje, může rozdělením sfér zájmů o jednosvětovou vládu pozdržet, ale touhu po konečném řešení neodstraní. Takže je stále se na co těšit.

Toto je jen hrst problémů, které cloumají momentálně světem. Nemalé jsou ambice finančních magnátů, tedy bank a průmyslových i energetických monopolů (ropa, plyn), zdravotnictví a farmaceutický průmysl nevyjímaje. Ti všichni jistě nehodlají pustit svou kost a haraší i (atomovými) zbraněmi. Kromě toho nelze zapomenout také na „moderní“ hrozbu mimozemšťany, které známe jen z doslechu, ale jejichž existence není vyloučena. Já sice hodlám uvěřit na jejich navštěvování, teprve až uvidím živého tvora (ne robota), jehož „dva prsty“ procházejí bez újmy van Allenovými radiačními pásy, ale případnou existenci živých tvorů v zemské kůře (nikoli v jádře Země) nemohu vyloučit, stejně jako existenci exotických plavidel UFO. Dost se o tom spekuluje. I ti by mohli mít důvodnou starost o bezpečí Země, je-li i jejich domovem.

Pro možnost jejich existence svědčí i nálezy opuštěných podzemních měst, ba i to, že obrazy v obilí by mohly být jimi snadno vytvářeny. Stejně jako podivně propadlé krátery do země. Pochybnost, proč ale otevřeně nekomunikují, zůstává nevysvětlena. Na řešení této otázky si budeme asi muset počkat, stejně jako na důkaz toho, že jsme byli skutečně na Měsíci. Otevřených otázek máme tedy spoustu. Situace je velmi nepřehledná.

Obama je něco, jako náš Havel. Jen jejich orientace je jiná. Měli-li skutečně nějaké ideály (o čemž dost pochybuji), měli vědět, že „dřív, než člověk změní funkci, změní funkce člověka“. Teď už zbývá jen kupodivu prý Leninův výrok nedlouho před jeho smrtí: „ČLOVĚK, KTERÝ SI MYSLÍ, ŽE JE VE SVÉ FUNKCI NENAHRADITELNÝ, VĚCI ŠKODÍ A JIŽ DÁVNO MĚL BÝT NAHRAZEN!“ To je Damoklův meč všech politiků! Předpokládáme také, že ještě nebyl zapomenut slogan: „Ej, vy Němci, chámi, nehrajte si s námi! Co jste si tam nadrobili, to si snězte sami!“ Platí pro všechny členy prodžihádského bratrstva!

Ta momentálně pro nás nejaktuálnější otázka je, zda nás nezavalí uprchlická krize a jaký bude její vývoj, když na severu jsou momentálně až čtyřicetistupňové mrazy, které se pro spaní ve stanech příliš nehodí. A takové mrazy mohou zasáhnout celou Evropu. Po silvestrovských událostech se evropské ženy bojí vycházet ven. Polsko, Maďarsko, Slovensko, ale i Anglie zlobí. Naši politici jsou bezradní, kam se přiklonit, aby jim koryta zůstala. Na několikadenním rekvalifikačním školení, které v Americe po svém zvolení absolvovali, je na něco takového nepřipravovali. Ústavní soud by v dnešním složení Sobotkovu žádost o přidělení premiérského postu asi také nepodpořil. Zbraně jsme rozdali, aby se nedostaly lidem do rukou, a ploty na hranicích stavět nesmíme, protože Jan Sokol by v takové zemi žít nechtěl. Takže to snad může vyřešit jen občanská válka, kterou hrozí Walesa v Polsku.

Neradostná perspektiva.

8. 1. 2016

Ing. Vladimír Veselý

P. S.: Svobodné noviny, aby dodržely význam svého názvu, jsou možná jediné, které umožňují komentáře k článkům bez přihlášení a sdělení osobních údajů. Předpokládáme však na oplátku korektnost. Tedy: že komentáře budou slušné a budou diskutovat problémy článku. Velice bychom přivítali, kdyby nedocházelo ke zneužívání tohoto stavu pro zveřejňování jiných záležitostí (i osobních), jež úroveň našich novin kazí. K mazání takových „příspěvků“ se snížit nechceme.

REDAKCE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dvě Slunce

(jp11@seznam.cz, 24. 2. 2016 13:37)

dvě Slunce, jev viděný kolem světa:
https://youtube.com/?#/watch?v=yvnQcDua3Ms