Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední pátek – František Růžička

13. 1. 2017

Nejspíše je to jen otázka individuálního úhlu pohledu. V křesťanské liturgii se bohoslužby prvních pátků v měsíci zpravidla obětují k oslavě Nejsvětější svátosti, poslední pátky v měsíci pak vzpomínce na zemřelé v daném měsíci.

Poslední pátek 52. pracovního týdne právě uplynulého roku 2016 byl logicky i posledním pátkem roku. Také pátkem před přicházejícím Silvestrem. A tak se nedivme, že na mnohých místech byly pořádány jakési „předsilvestrovské“ radovánky. Skončil advent, skončily vánoční svátky (nikoliv Vánoce), nastal čas loučení se starým rokem v symbióze času na oslavu příchodu toho nového.

Také kulturní odbor radnice jihočeské metropole na své občany nezapomněl. Na náměstí Přemysla Otakara II. již v odpoledních hodinách začal zábavný pořad posledního pátku s hudbou, předváděcí kulinářskou akcí, radostnou náladou a večerním vystoupením populárního zpěváka, dabéra, imitátora ‒ Vladimíra Hrona. Stovkám přítomných (a prokřehlých) dokázal, že opravdu umí.

V poslední den roku pak v dopoledních hodinách ještě začala akce pro děti nazvaná „Pohádkové poledne aneb po 4 věžích kolem Samsonovy kašny“ v režii Pohádkového království, z. s.

Lze ještě dodat, že byl klídek a pohoda. Náměstí bylo zbaveno nejen prodejních stánků, ale i betonových zátarasů z předchozích bezpečnostních opatření. I když – ran jako u Verdunu (únor až prosinec roku 1916, neradostná historie).

František Růžička (Hlas svědomí)

p1380035.jpg

Kouzlo večera u Samsona

p1380041.jpg

Kulinářská akce s ochutnávkou

p1380056.jpg

Muzikálový a divadelní spolek Cyrano

p1380059.jpg

Vladimír Hron

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář