Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce přicházejí – František Růžička

7. 1. 2018

Již tradiční předvánoční akcí, spojenou s adventními radovánkami, které jsou v letošním roce o týden kratší, se stala večerní pěvecká show, organizovaná „mediálním magnátem“ DENÍK pod názvem „Česko zpívá koledy“. V matičce Praze se konala již posedmé. Zpívalo se nejen na Staroměstském náměstí, ale i na několika dalších místech. V celé ČR pak kolem osmi set, údajně i v německém Mnichově. V Jihočeském kraji asi na 140 místech. A to nejen na náměstích, ale i v klubech, školách či jiných kulturních zařízeních. V Českých Budějovicích již počtrnácté, poprvé také v OC IGY a celém Budějovicku na 17 místech.

Nad pódiem v jihočeské metropoli Otakara Přemysla II. zazářila patronace společností E.ON a Českého rozhlasu. Moderátorka Eva Kadlečáková přivítala nejen mnoho set přihlížejících, kteří si po roce opět přišli zazpívat vánoční koledy – Narodil se Kristus Pán; Štěstí, zdraví, pokoj svatý; Vánoce, Vánoce přicházejí; Pásli ovce valaši; Nesem vám noviny; Rolničky, rolničky; Půjdem spolu do Betléma, ale především léta proslulou místní kapelu Dudlajdá a dětský pěvecký soubor Bárováček.

V odpoledním programu „Hodina slávy Českobudějovického adventu“ se předvedly školní skupiny a po odzpívání koled ještě zpěvák Petr Kolář se svojí skupinou.

Ke spokojenosti přispělo nejen vyhovující „skoro zimní“ počasí, ale i v blízkosti dostupné prameny grogu, svařáku, moravského punče, medoviny i včeloviny. Jistěže bylo i co k zakousnutí. Ale až po odzpívání…

Stejně jako v Praze (jistě i na jiných místech), kde je v této době zvýšená koncentrace lidí na ulicích, veřejných prostranstvích, náměstích, objevily se také zde betonové zábrany jako součást bezpečnostních opatření. Jistě byli bdělí i příslušníci všech bezpečnostních složek.

František Růžička (Hlas svědomí)

p1460068.jpg

Dudlajdá a Bárováček

p1460072.jpg

Petr Kolář se skupinou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář