Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cirkus Babiš končí…

8. 1. 2019

Česká republika má gigantický problém. Ten způsobil svým nikoli „údajným“, nýbrž faktickým střetem zájmů „český“ premiér ze Slovenska (je to stejné, jako by nám šéfoval nějaký náčelník z Pobřeží slonoviny), který se dodnes nebyl schopen naučit pořádně česky – A. Babiš.

Zdá se, že problém okolo tohoto politika a byznysmena v jedné osobě bude brzy vyřešen – ke spokojenosti všech. Babišův holding, čítající okolo 300 firem doma i v zahraničí, který by nepřežil bez přísunu dotací (domácích i evropských) ani půl roku, totiž brzy zkolabuje a vyžene stovky (či spíše tisíce) zaměstnanců do ulic. A ti už si to s Babišem, jak je to ve světě „kapitálu“ běžné, vyřídí: ručně a stručně. Multimiliardáře Babiše od jisté smrti či alespoň doživotního zmrzačení nezachrání ani jeho dobře placená ochranka. Budou to vyhozené peníze.

A aby toho nebylo málo, v polovině ledna 2019 má do Prahy přijet jakási vyšetřovací komise z Bruselu, jež se prý bude zabývat tím Babišovým „tureckým hospodářstvím“, které tady začalo nebývale vzkvétat v posledních šesti letech. Poté, kdy se tento slovenský oligarcha stal ministrem financí a posléze premiérem ČR. Dotační podvodník v čele vlády? To je doopravdy „černý humor“!

Celý „cirkus“ okolo podvodně získaných dotací na farmu „Čapí hnízdo“ (součást Agrofertu) by se pochopitelně nemohl odehrát, kdyby lumpárny slovenského imigranta Babiše nekryli jeho koaliční partneři: včerejší (ČSSD, KDU-ČSL) i dnešní (ČSSD, KSČM) – za neutuchajícího potlesku zjevně natvrdlých fanoušků ze sekty „Svědků Babišových“.

A sluší se připomenout, že to byli právě předsedové ČSSD (B. Sobotka) a KDU-ČSL (P. Bělobrádek) a spolu s nimi poslanci těchto dvou koaličních stran, kteří v parlamentu prosadili, že osoba s negativním lustračním osvědčením může vykonávat funkci místopředsedy vlády a ministra financí. To uvádím pro pořádek, aby se na to v tom našem permanentním politickém mumraji náhodou nezapomnělo.

Dosud „zamrzlé“ vyšetřování dotačního podvodu z peněz EU bude snad po návštěvě z Bruselu konečně rozmrazeno a dostane se do obvyklých obrátek, které jsou i tak – v porovnání s okolním světem – pomalé jako hlemýžď. Zdvižený prst Bruselu by měl být varováním pro příslušné představitele naší justice. Ani pro ně to jistě nezůstane bez následků. Navzdory tomu, že EU ještě neprosadila funkci „evropského prokurátora“, který by takové případy měl řešit.

Až se tak stane, skončí mnozí naši státní zástupci v „klepetech“. I soudruh J. Urválek jim za to v pekle zatleská. Bát by se měli zejména P. Zeman či L. Bradáčová, ale i celý ten „pučistický“ spolek z Olomouce v čele s I. Ištvanem (jak typické české jméno!), který tu v r. 2013 zinscenoval zpackaný pokus o státní převrat (= pád Nečasovy vlády). Jistě nebude zapomenuto ani cenných „služeb“ jistého ušatého traktoristy, který stále marně čeká na odměnu ve formě vysoké státní funkce.

Celá česká veřejnost bude teď netrpělivě očekávat, k jakým závěrům dojdou bruselští „vyšetřovatelé“ kauzy Agrofert (i těch dalších, které rovněž s Babišem souvisí). I kdyby český premiér ze Slovenska nakonec do „tepláků“ nešel, jeho rodinné příslušníky trest nemine. Ti jsou v tom namočeni až po krk. Babiš aspoň bude mít o čem do konce života přemýšlet. Jistě nebude mít klidné spaní. Na to je příliš „měkký“, i když se navenek chová jako „tvrďák“. A také Babišovy děti z druhého manželství se časem začnou svých rodičů ptát na to, proč je ostatní lidi ignorují a přejí jim na sociálních sítích jen to nejhorší.

Ať už to dopadne s Babišem jakkoli, v politice stejně skončil. Nikdo ho nebude brát vážně – ani doma, ani v cizině, ba ani v jeho „fanklubu“ zvaném ANO 2011. A protože ostatní naši politici musí myslet na budoucnost tohoto státu, našla se i u nás skupinka několika zodpovědných osob („zachránců demokracie“), jež se rozhodly situaci urychleně řešit.

Protože tento dramatický vývoj předkládali, rozhodli se někteří naši politici jednat v předstihu se západními spojenci o přijatelném řešení nastalé vládní krize. (Se svým návrhem pochopitelně přišli i stoupenci „východní“ orientace našeho státu: Mynář navrhoval jako „náhradního“ premiéra M. Nejedlého, kdežto „Míla Ovar“ si přál, aby ve Strakovce zasedl jeho kámoš a univerzální televizní moderátor J. Soukup. Ani jeden z těchto návrhů se neprosadil.)

Nakonec bylo dohodnuto toto: Jakmile Bureš skončí (buď v „lochu“, nebo papousek.jpgna ulici), nastoupí na jeho místo papoušek Rocco. Do té doby ho čeká „aklimatizační“ pobyt na zatím utajeném místě. Do jeho inaugurace musí ochranka dávat dobrý pozor na to, aby se Rocca někdo nepokusil zabít. To víte: politická konkurence!

Aby naši občané věděli, s kým mají tu čest, uveřejňujeme Roccovu fotografii. Tento papoušek s krásně barevným peřím se konečně stane okrasou naší politiky. (Na rozdíl od něho Babiš vypadá, jako by byl vystřižený z „osmdesátek“ minulého století. Hotová politická „vykopávka“!) Rocco bude konečně důstojným reprezentantem jedné z nejvýznamnějších ústavních funkcí v ČR. Ještě bychom potřebovali vyměnit tu pravěkou obludu, která se střídavě roztahuje (jako pohádkový drak) na Hradě i v Lánech. Pak se ČR opět po zásluze zařadí mezi příkladně demokratické státy Evropy.

S „univerzálním podržtaškou“ R. Vondráčkem si už voliči poradí sami, až poženou uličkou hanby všechny ty „kobliháře“ a politické prospěcháře, kteří se uhnízdili v naší vrcholné politice s požehnáním Bureše, Okamury a Falmera. Poté, kdy se tak stane, čeká nás mnoho měsíců důkladné očisty od odpadu, který zaneřádil naši politiku od komunální až do celostátní úroveň. Při použití účinných deratizačních prostředků bychom se měli této nežádoucí havěti zbavit co nejdříve. Udělat se to musí, aby i naše politika přestala „páchnout“ a začala „vonět“. Nikoli jen obrazně.

A ještě doplňující informace o nastávajícím premiérovi. Papouška Rocca věnovala Čechům jako dar za bezproblémové vyjednávání o Brexitu mezi ČR a Spojeným královstvím (UK) premiérka T. Mayová. Tento její šlechetný čin následoval poté, kdy Rocca koupila od původní majitelky. Mayová chápe tento dar jako gesto přátelství mezi dvěma státy, jež jsou si tradičně blízké. Dodnes totiž Britové vzpomínají na statečné Čechoslováky v řadách RAF, kteří pomohli ostrovní říši zastavit agresi nacistického Německa v době bojů o Anglii.

Na Rocca se už těší všichni pražští opeřenci, a to jak ti trvale v naší metropoli hnízdící (právě se konalo jejich sčítání), tak také ti, kteří pravidelně odlétají do teplých krajin. Dočkat se nemůže ani náš redakční kamarád, klokan Vendelín. Ten se zase těší na to, jak bude s Roccem dovádět v zahradě Strakovy akademie.

Není pochyb o tom, že papoušek Rocco se stane přínosem pro všechny obyvatele ČR. I rodilí Češi se od něho mohou naučit, jak má vypadat správná, perfektní čeština. Nikoli ta hatmatilka a neustálé „kuňkání“, které tady již mnoho let předvádí slovenský imigrant s krycím jménem „Bureš“.

A co vzkazuje designovaný premiér ČR Rocco dosavadnímu koaličnímu partnerovi stávajícího předsedy vlády? Říká: „Hamáčku, Hamáčku! Ty hlavo zabedněná! Přestaň už konzumovat ty Babišovy koblihy! Marmeláda ti leze z uší. Podívej se na sebe do zrcadla, jak vypadáš! Jako dobře vykrmený vepř, který půjde již zítra na porážku. Už se těším na tu zabijačkovou hostinu, která se má konat v „Liďáku“. Bude to prý s donáškou až do Strakovy akademie. Také pan prezident, „Míla Ovar“, si jako správný gurmán pochutná na tlačence, jelítkách, jitrničkách i prdelačce.“

Dobrou chuť a krásné dny! To vám všem přeje papoušek Rocco.

7. 1. 2019

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář