Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novoroční ‒ František Růžička

31. 1. 2019

Již potřetí se na Nový rok uskutečnil v komorním sále Jihočeského muzea „Novoroční koncert mladých umělců“. Ani není potřebné uvádět, že sál byl zcela zaplněný a rok od roku zájem narůstá. Takže příště už se třeba bude konat ve větších prostorách. Poděkování i tentokráte patří Jihočeskému muzeu za vstřícnost, organizátorům v čele s Ing. Pokorným, paní ředitelce Soukromé umělecké školy ze Zavadilky, ale především všem zúčastněným mladým umělcům.

V repertoáru zazněly skladby: J. S. Bach (Preludium), H. Vieuxtemps (Capriccio), B. Smetana (Cibulička), E. Ysaye (Sonáta), J. Brahms (Rapsodie) a B. Martinů (Sonáta pro dvoje housle). Bravo!

A tak stručně představme letošní mladé umělce:

Marie Machulová, klavír – Studuje hru na klavír v 5. ročníku, připravuje se na přijímací zkoušky na hudební a taneční fakultu AMU v Praze.

Bohumil Bondarenko, viola – Studuje souběžně na Konzervatoři Č. Budějovice a Biskupském gymnáziu. V roce 2017 získal v Praze na národní soutěži druhé místo. V roce 2018 se ve Vídni stal laureátem v oboru komorní hra.

Mariia Prokofeva, housle – Narodila se v Tomsku, je absolventkou Specializované Hudební Školy v Novosibirsku, nyní studuje druhým rokem na Konzervatoři v Českých Budějovicích. V roce 2018 získala první cenu v Mezinárodní houslové soutěži k poctě Mistra Váši Příhody, stala se laureátkou soutěže v oboru komorní hra ve Vidnavě.

Jolana Slepičková, housle – Hru na housle začala již v pěti letech v ZUŠ Horažďovice. Od roku 2012 studovala na Soukromé ZUŠ Zavadilka, v současné době jako posluchačka Konzervatoře České Budějovice. V roce 2018 získala druhou cenu v soutěži k poctě Mistra Váši Příhody.

Tereza Golombková, klavír – Je absolventkou ZUŠ v Trhových Svinech, nyní druhým rokem studuje na Konzervatoři České Budějovice. V roce 2018 se stala laureátkou soutěže v oboru komorní hra ve Vidnavě.

Alessandro Varon Iza, housle – Je absolventem Soukromé ZUŠ Zavadilka, v současné době je posluchačem 3. ročníku Konzervatoře České Budějovice. Je nositelem mnoha významných ocenění v národních i mezinárodních soutěžích, například v roce 2018 získal první cenu v Mezinárodní houslové soutěži „Nové evropské talenty“.

Mezi čestné hosty novoročního odpoledne patřila paní Ruth Hálová (1926), dítě sira Wintona, bývalý primátor Ing. M. Beneš a sólisté Jihočeského divadla A. Voráček a I. Hošpesová.

František Růžička (Hlas svědomí)

p15202121.jpg

Mladí umělci u klavíru

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář