Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříbrná neděle ‒ František Růžička

23. 1. 2019

Budeme-li na dobu adventní nahlížet z pohledu komerčně-obchodního, pak jednotlivé „adventní neděle“ nahrazují: tu první snad „Mikulášská“ s bohatou nadílkou, další již bronzová, stříbrná a zlatá neděle, která je čtvrtou adventní, tedy bezprostředně poslední před příchodem Štědrého dne.

Jelikož letošní kalendář byl značně uspěchaný, pak Štědrý den následoval hned v pondělí po čtvrté adventní, tedy zlaté neděli. No a to už by toho prodejci, podomní obchodníci a nabízeči všeho možného i zcela zbytečného moc neutržili, proto tyto hody tržní raději přesunuli už na neděli stříbrnou.

V jihočeské metropoli tak na Piaristickém náměstí a přilehlých uličkách Hroznová a Panská v režii umělecké agentury M-ARS CB s. r. o. a statutárního města rozprostírá širokou náruč nabídek akce nazvaná „Vánoce na starém městě a staročeská vánoční ulička“. Věřte, nebo nevěřte, to je ten správný směr k nadcházejícím svátkům vánočním. Kromě bohaté nabídky rukodělných výrobků, bio produktů i přehlídka lidové umělecké tvořivosti. Lidiček, že nebylo k hnutí a kdekdo si pocintal sváteční obleček. Nedaleké galerie s otevřenými dveřmi a uměleckými díly.

Zde se dá sehnat všechno, co ještě doma nemáte, nebo co byste chtěli ochutnat či vyzkoušet. Živé kapry tady v kádích ještě neměli, zato zvěřinu v dosti bohaté nabídce. O dobrém moku, topinkách s česnekem (zase o „pětikačku“ dražší) i vystoupení folklórních souborů ani nemluvě.

František Růžička, České Budějovice

p15107901.jpg

Exotické občerstvení pro zahřátí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář