Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Bafuňář“ M. Hnilička musí okamžitě rezignovat!

26. 1. 2021

Motto: „Ani normalizační soudruzi tak nemlaskali nahlas jako demokratické panstvo.“ (Názor čtenáře z internetu)

Před několika dny to začalo tím, že si pár jedinců, kteří si myslí, že jsou něčím výjimeční a že mají mimořádné zásluhy o tento stát, „zařídilo“ protekční očkování proti „covidu-19“. Vůbec jim nepřišlo divné, že se tak stalo, přestože nepatří k ohroženým skupinám obyvatelstva. Inu, co je dovoleno Iovovi, není dovoleno volovi, že ano?

Dnes to pokračuje daleko svižnějším tempem. S nadílkou sněhu přituhlo, a proto se někteří naši „nadlidé“ potřebovali povyrazit, aby nemuseli jen tak nečinně čekat, až také na ně přijde řada s tím očkováním. Když něco trvá moc dlouho, někteří lidé jsou z toho nervózní a začínají se nudit.  A jiní už nevědí „roupama, co dělat“. A tak vymýšlejí a vymýšlejí…

O víkendu se proto rozhodli „vyhodit si z kopýtka“ někteří naši politici: současní i ti minulí. Došlo k tomu u příležitosti oslav 50. narozenin bývalého politika ČSSD P. Bendy, jednoho z těch beznadějně profláknutých socanů, kteří mají na svědomí to, že se tato partaj ocitla již „mimo hru“, abych použil známý výraz ze sportovní terminologie. 

A podobně jako v případě odhalení skandálu s tajnou schůzkou J. Faltýnka a R. Prymuly ve vyšehradské restauraci „Rio's“ nezaháleli ani naši vždy pohotoví novináři z Blesku a dalších médií. Dnes v pravé poledne o této světodějné události informovala dokonce i jinak „zdrženlivá“ zpravodajská televizní stanice ČT24, která již dlouho „kope“ za TOP 09. A to už je co říci: jedná se o rychlost na naše poměry přímo „kosmickou“.

Ve chvíli, kdy píšu těchto pár řádků, protože mlčet k tomu nelze již jen z principu, dozvídáme se o tom, cože se to vlastně odehrálo v jednom hotelu v Teplicích v noci z 23. na 24. 1. 2021. Prý se tam konala oslava narozenin bývalého poslance ČSSD a jedné z prapodivných postaviček této zkompromitované a prohnilé partaje, P. Bendy, a to za přítomnosti jiných „celebrit“: J. Paroubka, J. Šlégra a M. Hniličky.

V době, kdy se jen mátožně vyhrabáváme z nekonečného „lockdownu“ a hospodářských důsledků úředního zákazu podnikání pro některé segmenty ekonomiky, hlavně hotelnictví, turistického byznysu a části obchodní sítě, jakož i uzavřených škol a kulturních institucí, parta arogantních mocipánů, bývalých i současných politiků, si troufne i přes úřední zákaz uspořádat mejdan, aby si vyzkoušela, zda jí to projde, nebo ne. Takovou drzost jsme tady minimálně za posledních deset let ještě nezaznamenali.

Incident z teplického hotelu by měl především otevřít oči samotnému A. Babišovi, který přece dlouhou dobu „nahrával“ M. Hniličkovi tak okatě, až to bylo nechutné. Čímpak ho tento bývalý brankář našeho hokejového družstva z Nagana tak okouzlil? Vždyť není ničím výjimečným: máme jiné a lepší hokejisty, než je on. Jisté je pouze jedno: Hnilička po tomto skandálu musí skončit nejen v čele Národní sportovní agentury, na jejímž vzniku Babišovi svého času tak záleželo, ale i jako řadový poslanec za ANO 2011. Nemá co pohledávat v žádné veřejné funkci!

Pokud se Babiš spokojí jen s rezignací na mandát poslance, poškodí tím svou politickou stranu do té míry, že se to nutně projeví na výsledku podzimních voleb. Kdo by pak chtěl kandidovat za tuto poškozenou značku? Jenom podobní političtí „šmejdi“, jako je Hnilička a spol. Totéž se ovšem týká i dalšího vysloužilého hokejisty a politického turisty – J. Šlégra. Ten v současnosti zastává funkci místopředsedy Rady České televize. Nedivme se pak, že situace v ČT je tak tragická, když tomu šéfují takováto individua. Rovněž J. Šlégr patří k těm, kdo drží ve funkci neschopného exkomunistu P. Dvořáka. Urychleně by měli zmizet oba dva.

Premiér A. Babiš se díky těmto „borcům“ dostává pár měsíců před volbami a uprostřed pandemie „koronaviru“ do prekérní situace. Může se mu stát, že to nezvládne a brzy se mu ten jeho vládní cirkus na kolečkách rozpadne. Jediným řešením jsou předčasné volby: čím dříve, tím lépe. Opravdu si myslí, že mu po tom všem ještě někdo uvěří? Situace je u nás natolik zlá, že ani kdyby se volby uskutečnily již zítra, neexistuje záruka, že po Babišovi nastoupí někdo lepší.

V případě kýmsi v předstihu naplánovaných „premiérů“ P. Fialy či I. Bartoše by to bylo jako: „z bláta do louže“ nebo taky „z deště pod okap“. Dotyční pánové jsou jen obyčejní žvanilové, kteří by si neporadili vůbec s ničím. Ani jeden z nich totiž nepředstavuje žádnou změnu. Patří k úspěšně „maskovaným“ pokrytcům, kteří už ani nepředstírají svou touhu po moci: kape to z nich jako z cedníku.

Tajný mejdan v Teplicích (kdoví, zda by se ho zúčastnil také zesnulý J. Kubera, kdyby ještě žil?) se odehrál jen pár dní poté, kdy P. Štěpánek, někdejší člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, zveřejnil na sociálních sítích fotografii z restaurace v Poslanecké sněmovně. Právě tato fotografie nejlépe dokumentuje, jak na tom jsme: poslanci, kteří mají za úkol schvalovat zákony, kašlou na vládní opatření a předvádějí, nám, občanům, „jak chutná moc“. Chtělo by to malý dvorek a velký bič. Několik karabáčníků by si s tím dvousethlavým stádem hloupých ovcí poradilo.

V době, kdy se v jednacím sále rozhodovalo o prodloužení nouzového stavu a o dalších důležitých zákonech a kdy musí mít všechny ostatní restaurace po celé republice zavřeno, si „nadlidé“ z řad našich poslanců – napříč politickým spektrem – debužírovali, jako by se ani nechumelilo: konzumovali jídlo a pití bez roušek a bez rozestupů, jako by u nás žádná protiepidemická opatření neplatila. A také beze studu. K tak flagrantnímu porušování zákonů nelze v žádném případě nečinně přihlížet. Státní orgány musí neprodleně konat!

Nejsem sám, kdo po zralé úvaze dospěl k názoru, že tak už to dál jít nemůže. Je nejvyšší čas tento Augiášův chlév vymést železnými košťaty a vyhlásit předčasné volby. Až se nespokojení restauratéři a majitelé hotelů i uzavřených obchodů a živností zvednou ze svých židlí, pohovek a verpánků, vydají se jistě do Prahy, aby si promluvili „z očí do očí“ s našimi politiky.

Pak se může snadno stát, že tato diskuse přeroste ve Čtvrtou pražskou defenestraci: vyhazovat z oken se budou jak nehodní politici v Poslanecké sněmovně, tak i v Senátu, na Úřadu vlády i na pražském magistrátu. V Jelením příkopu by zase mohli skončit Zemanovi poskoci, kteří sedí smutně ve svých kancelářích a nemají do čeho píchnout, když je Míla Ovar pořád v Lánech.

Na všech zmíněných místech, kde se bude defenestrovat, totiž sedí žáby na prameni. Ty bude nutno odstranit, aby se lidé opět mohli napít čerstvé vody a nasát do plic čerstvý vzduch. Aby k tomu doopravdy došlo, bude se muset také intenzivně větrat: nejprve přijde na řadu ten Havlův po léta „nevětraný pelech“ a až pak i onen smrad po pivu, tlačence a cigaretách, který se tam drží již sedm let od nástupu M. Zemana. Pro jistotu bude třeba povolat i deratizéry, aby byla jistota, že krysy a potkani na hradě českých králů nejsou.

Nějak se nám tu v posledních letech rozmohlo „papalášství“. Je na čase s tím něco udělat, aby to tu naši křehkou kytičku, která se nazývá demokracie, nezničilo. Je v našem bytostném zájmu, aby nezakrněla nebo dokonce neuhynula. Hanba všem papalášům v naší politice i v životě!

25. 1. 2021

‒ RJ ‒

 

P. S.

Babiš by si měl sám nasypat popel na hlavu. Je totiž především jeho vinou, že se tato podivná individua, jako je M. Hnilička a jiní protekční „šmejdi“, dostali do svých pozic. S podobným politickým a lidským „odpadem“ Babiš stěží uspěje za pár měsíců u voleb. Lidi nejsou blbí a nezapomenou mu to. Už by si měl začít balit věci. Z Průhonic brzy poputuje zpátky na Slovensko.

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář