Jdi na obsah Jdi na menu
 


Porovnání „konců“ – Euring. Dr. Bohumil Kobliha

20. 10. 2014

Od počátků našeho vážného rozvažování, kam naše existence vede, naši předkové přemýšleli o „konci“ našich salt, kotrmelců a nedomyšlených kroků. Dnes jsme ohlušeni svojí domnělou dokonalostí, zázraky vědy a techniky a nemáme čas se zastavit a pozorovat, kam se řítíme, co se v podstatě děje a kdy narazíme. Tzv. politici nám zatemnili výhled.

 

Je tedy jen pozoruhodné, že už na počátku křesťanství se apoštolové odvažovali kritiky a sebekritiky a ptali se svého učitele, Ježíše – Syna Božího, jak a kdy skončí utrpení. Utrpení a pronásledování, které bylo navršováno. Ještě zajímavější je, že o šest set let později se „konci“ zabývali lidé okolo proroka Mohameda (Mír ať na něm spočine). Odpovědi jsou zaznamenány v tzv. Hadith.

Když se následovníci Ježíše ptali na znamení „konce“, hned je na začátku upozorňoval, aby se nedali nikým svést k falešným úvahám. Nemáme se ale ani lekat. Povstane národ proti národu. Budeme slyšet o válkách… Ano, slyšíme denně… To bude ale jen začátek. Jeden druhého bude zrazovat, rozmůže se nepravost, láska u mnohých ochladne (Mt. 24, 10-12).

Hadith (138) říká, že nikdo nebude dbát, jak kdo nabude jmění, poctivě, či nepoctivě. Náboženští lidé (věřící) budou souzeni, podobně jako se uvádí v Mt. 24, 9).

Podle Hadith (137): vrazi nebudou vědět, proč vraždí, a oběti nebudou vědět, proč jsou vražděny.

Kolik lidí je dnes denně zabíjeno drony a raketami všeho druhu, které přiletí neznámo odkud? Vědí vůbec ti, co vypouštějí rakety a bomby, co činí? Jsou si u obrazovek, ukazujících výbuchy zásahů, vědomi svých zločinů?

V Hadith (138) je zaznamenáno, že vědomosti budou kompletně smazány, vymazány. Nevědomost, manželská nevěra a alkoholismus dosáhne neporovnatelného, nikdy neslýchaného stadia.

Hadith (139): poctivost vymizí následkem činnosti „vlád“ lidí, kteří si vládu (moc k řízení věcí veřejných) nezaslouží.

Hadith (140): nepřejícnost a popudlivá nenávist, spolu s nesmyslným proléváním krve, nabude vrcholu.

Hadith (141): bohatství a peníze lidí kompletně zkorumpuje/pokazí…

Tak k nám mluví Bible i Hadith. Podrobíme své kroky revizi?

Jsem přesvědčen, že člověk dosud může dosáhnout svým rozumem a odhodlaným činem/umem nápravy věcí svých i světa.

Londýn, 29. září 2014

Euring. Dr. Bohumil Kobliha

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Porovnání konců

(Vladimír, 31. 10. 2014 10:14)

V kostce řečená, dnes už uskutečněná předpověď. Obávám se ale, že to nejhorší nás teprve čeká. U nás se ale o tom tak otevřeně psát nedá, kolaborující hackeři by mi snad rozšlapali počítač. I tohle mi brání odeslat.