Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 34

8. 10. 2017

Rok 2017 se stane novým historickým mezníkem v dějinách lidstva. Tak se to alespoň zatím jeví. Bude předělem mezi tím, co tady bylo, a tím, co teprve přijde. To, že se budou „lámat“ dějiny, tuší mnozí z nás. Tak, jako to tušili naši předkové na konci 19. století. Rozsah těchto změn však dokáže odhadnout jen málokdo. Přesto podvědomě cítíme, že se něco stát musí, protože k tomu dozrál čas.

Předznamenáním příštích změn je událost klíčového významu pro celou naši euroatlantickou civilizaci. Stala se jí volba kandidáta „vzpoury proti establishmentu“ a proti nadvládě „elit“ – amerického prezidenta D. Trumpa.

Ke zmíněné civilizaci se sice slovně hlásíme, avšak zčásti stále ještě vězíme v pasti, do níž jsme se dostali v roce 1945, kdy si mocnosti vítězné protihitlerovské koalice rozdělily sféry vlivu v poválečné Evropě. Naše země tehdy „spadla“ do zájmové sféry stalinského Sovětského svazu – se všemi důsledky, které to mělo.

Dílem z naivity a nadšení z osvobození po šesti letech nacistické okupace, dílem z politického kalkulu některých československých politiků, zejména prezidenta E. Beneše, jsme se na dlouhých 42 let ocitli ve společenství států nesvobodných ‒ politických a ekonomických vazalů jedné z vítězných mocností 2. světové války. Navzdory tomu je třeba konstatovat, že tato válka byla zatím posledním globálním vojenským konfliktem v dějinách lidstva. Nikdo si dnes netroufá odhadovat, na jak dlouho.

Sedm desítek let mírového života, byť pod dohledem mocného východního souseda, nás tak trochu ukolébalo do stavu pasivity. Ta vždy byla a stále je nebezpečná, protože otupuje ostražitost a vede politiky i občany k neodůvodněné bezstarostnosti. Nikdo pak není připraven na možnou změnu.

A protože historie není natrvalo uzavřenou kapitolou v knize o osudech lidstva, je třeba, abychom na změnu byli vždy připraveni a aby nás nová konfigurace sil na šachovnici dějin nepřekvapila. Vývoj lidstva je totiž jednotou kontinuity a diskontinuity. Změna je vždy možná a někdy i nutná.

Velkou historickou zkouškou, v níž Evropa zatím příliš neuspěla, se po teroristickém útoku islamistů z 11. 9. 2001 na budovy WTC v New Yorku stala migrační krize z roku 2015. Její pokračování v následujícím roce, včetně série teroristických útoků v západní Evropě a nejnověji i v našem bezprostředním sousedství, v Berlíně, prověřily skutečný stav, v jakém se evropský kontinent, tato kolébka naší křesťansko-židovské civilizace, navazující na dědictví antiky, nachází.

Ukázalo se, že politici Evropské unie, tohoto pozoruhodného a zatím úspěšného ekonomicko-politického integračního projektu, jenž se zrodil z výsledků 2. světové války, svou úlohu nezvládli. O něco lépe dopadli představitelé některých států, v tomto společenství sdružených, včetně politiků ČR a dalších zemí tzv. Visegrádské čtyřky. Nemělo by nás to vést k tomu, abychom usnuli na vavřínech. Nikdo totiž neví, jaké nástrahy čekají Evropu v budoucnu.

Rok 2017 bude nepochybně pokračováním této zkoušky. Zda v ní Češi doopravdy uspějí, či nikoliv, ukáží příští měsíce. Přejme si, abychom obstáli se ctí jak před dějinami, tak i sami před sebou. Proč? Proto, abychom se mohli svým potomkům kdykoli podívat zpříma do očí a říci jim: „Osud naší země je stále v našich rukou.“

 

***

Také u nás je stále zřejmější, že rok 2017 se stane předělem. Ocitli jsme se na nebezpečné dějinné křižovatce. Jedna směrovka na tomto pomyslném rozcestníku ukazuje směrem na východ – k oligarchii ukrajinského typu. Směrovka druhá směrem na západ – k Evropě a USA.

Jak se občané rozhodnou v příštích volbách? Pokud mají v hlavě stále ještě mozek, nikoli Babišovu koblihu, dají přednost tomu směřování, pro něž se rozhodli již jednou, bezprostředně po „sametové revoluci“ – v prvních svobodných volbách po 42 letech komunistické totality.

Nechají-li se nalákat novodobým „krysařem“, který se vydává za úspěšného českého Trumpa, jímž nikdy nebyl a není, pak se postupně vrátíme tam, kde jsme již dlouhá desetiletí byli. Se vším, co je s tím spojeno: s nesvobodou osobní, politickou i ekonomickou. Na konci této cesty, jak nás dějiny poučují, bývají šibenice a koncentráky.

Co tedy s tím? Vzít rozum do hrsti, začít přemýšlet vlastní hlavou a především jednat – ve prospěch svobody a demokracie. Když se na to vykašleme a přenecháme iniciativu politickým „dravcům“, pak už nám nebude pomoci. Babiš a jeho političtí i ekonomičtí „žraloci“ útočí. Musíme být připraveni, aby nás nesežrali!

 

***

Seriál afér bývalého místopředsedy vlády A. Babiše má týden co týden nové pokračování. Kdy to skončí, nikdo si netroufá odhadnout. Julius Šuman pracuje na plné obrátky a o nová překvapení není nouze. Jisté je pouze jediné: po mnohaměsíčním vyšetřování kauzy dotačního podvodu kolem Babišovy usedlosti Čapí hnízdo Policie ČR svou práci ukončila a požádala Poslaneckou sněmovnu PČR o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Chrání je totiž poslanecká imunita, i když ta by se správně měla vztahovat pouze na výroky při výkonu funkce v PS, nikoli na trestnou činnost poslanců.

Námitka oponentů z řad hnutí ANO 2011 i prezidenta republiky M. Zemana, že se tak stalo účelově, krátce před podzimními volbami, je lichá. Policie, jíž v našem systému trestního řízení přísluší role, kterou jinde vykonává vyšetřující soudce, má své úřední lhůty a ve své práci se musí důsledně řídit zákonem. Totéž platí pro státní zastupitelství (dříve prokuraturu), jež plní roli dohlížitele nad zákonností u nás.

Tak by to mělo být ve správně fungujícím právním státě. Zda jím naše republika skutečně je, v tom by se možná ani odborníci na zákony neshodli. „Zaplevelení“ našeho právního řádu stovkami zákonů a jejich novel, jakož i libovůle ve výkladu zákonů svědčí spíše o tom, že ne všechno je u nás v tomto směru v pořádku. Vždycky je co zlepšovat.

Mezitím vypadávají ze skříně A. Babiše další a další „kostlivci“, objevují se nová a nová podezření. Babišova „podnikatelská“ činnost začíná připomínat poměry v italském Palermu, o němž Babiš sám v parlamentu hovořil – ovšem v souvislosti s jinými osobami.

Dá se předpokládat, že Poslanecká sněmovna oba poslance vydá k trestnímu stíhání. Jinak se ani zachovat nemůže, pokud chce zůstat jedním z pilířů demokratické moci u nás. Nechť tedy nezávislý soud rozhodne o tom, zda oba přední činitelé Agrofertu jsou, nebo nejsou vinni. Není pochyb o tom, že důsledky tohoto rozhodnutí parlamentu zčásti ovlivní i nadcházející volby. Bylo by neupřímné tvrdit, že nikoli.

Pokud se jedná o námitku účelovosti postupu policie vůči A. Babišovi, stačí připomenout z nedávné minulosti jiný případ, daleko křiklavější. Šlo o prezidentskou volbu z roku 1998: krátce předtím byl zatčen a dán do vazby předseda SPR-RSČ M. Sládek. Jedním z tehdejších aktérů tohoto evidentního politického podrazu byl i dnešní mravokárce z Pražského hradu – M. Zeman.

Babiš, který lže, kudy chodí, a to jen proto, aby se zachránil, mluvil nedávno o padesátých letech 20. století. O době, kdy komunisté rozpoutali peklo třídní nenávisti vůči svým odpůrcům, které pak za pomoci zmanipulované justice posílali na dlouhá léta do vězení nebo rovnou na šibenici. Babišovo přirovnání jeho situace k bezvýchodnému postavení tehdejších politických vězňů je dalším z mnoha případů jeho nestydatosti a morální pokleslosti. On přece patřil ke komunistickým prominentům, nikoli k obětem. Prominentem byl tehdy a je jím i dnes! Takže: jaképak srovnávání?!

Babišova nestydatost zřejmě nezná mezí, protože v těchto dnech začal svůj případ přirovnávat k osudu lidoveckého předsedy J. Bartončíka. Ten byl v roce 1990 politicky „odstaven“ proto, že na něj „vyplavala“ spolupráce s StB. Naproti tomu výbušné materiály na jiné osoby byly tehdejšími mocnými, zejména ministrem vnitra R. Sachrem (později byl i on usvědčen ze spolupráce s StB), „uklizeny“ do nepřístupného Fondu Z. Dodnes nevíme, o jaké osoby se jednalo, ale řada z nich se prý pohybovala ve vysoké politice dál.

Případ A. Babiše je z úplně jiného „soudku“. Je čistě kriminální, nikoli politický. A co se týká jeho spolupráce s StB, tato kauza je projednávána již řadu let před bratislavskými soudy a dosud nebyla uzavřena. I navzdory tomuto podezření se Babiš dál politicky angažuje, třebaže lustrační zákon nikdo nezrušil.

„Causa Bartončík“ daleko více připomíná poměry v ČSR před volbami z roku 1948, kdy hrozilo nebezpečí, že vládnoucí KSČ bude poražena do té doby druhou nejsilnější stranou – Čs. stranou národně socialistickou. Proto komunisté již na podzim 1947 obvinili národní socialisty z přípravy státního převratu. Místo toho provedli ústavní převrat sami – v únoru 1948. Pak začalo zatýkání, věznění a popravy politických odpůrců, v prvé řadě národních socialistů (M. Horáková, P. Drtina aj.). Obdobné hysterické tažení proti jediné politické opozici, Demokratické straně, podnikl v r. 1947 tehdejší předseda Sboru pověřenců (premiér autonomní slovenské vlády) ‒ G. Husák. Jako typický komunistický „mouřenín“ dostal pak od svých soukmenovců „odměnu“ v podobě 10 let ve vězení.

Je užitečné, abychom si tato fakta tváří v tvář nejrůznějším dezinformačním kampaním občas připomněli – kvůli oživení historické paměti. Proč? Proto, aby různí Babišové a jejich „papoušci“ nemohli mást veřejnost šířením evidentních lží a polopravd i vyslovených výmyslů. Historie, jak známo, je učitelkou života. A ten bývá naštěstí nikoli černobílý, ale velice pestrý…

 

REDAKCE

●●●

● Babiše zastupují synové lidovce Bartončíka. Jeho kauza s StB také ovlivnila volby, říkal šéf ANO

Když předseda ANO Andrej Babiš mluví o svém případu, používá jako příměr případ lidoveckého politika Josefa Bartončíka, který byl těsně před volbami v roce 1990 obviněn ze spolupráce se Státní bezpečností. Shodou okolností má Babiš jako svého advokáta v kauze Čapí hnízdo Bartončíkova syna Michaela. A prvního místopředsedu ANO Jaroslava Faltýnka zastupuje druhý Bartončíkův syn Josef. "Ale s tím, že pan Babiš vzpomněl jako příměr případ našeho otce, nemáme nic společného, sami jsme byli překvapeni," sdělil Aktuálně.cz Michael Bartončík. - O Michaelu a Josefovi mladším se psalo i v souvislosti s tragickou nehodou při rallye v Lopeníku z roku 2012. Seděli totiž ve voze, který vyjel z dráhy a usmrtil čtyři dívky. Vyšetřování ale neukázalo, že by za incident bratři nesli vinu. Před soudem stanul jen traťový komisař, který měl podle vyšetřovatelů dívky z nebezpečného místa vykázat. (Aktuálně.cz, 1. 9. 2017, 5:40)

─────

Tak to je zatím nejlepší „gól“ tohoto roku. Pročpak si oba výtečníci vzali jako advokáty syny kontroverzního politika KDU-ČSL? Že by i toto byla náhoda? Sotva. Babiš se jen cíleně snaží buď přinutit tuto stranu k další, povolební spolupráci, nebo ji s konečnou platností zlikvidovat. Jak je to doopravdy, to se dozvíme po volbách. Řekl bych, že ta příčina, proč si Babiš a Faltýnek vzal právě tyto dva pány jako „advokáty“, spočívá ve faktu, že jsou „namočeni“ do tragické autonehody v Lopeníku. Tím je vysvětleno vše. Víc nad tím přemýšlet netřeba. Zkrátka: Babiš má na každého svou estébáckou složku. Tak je tomu i v tomto případě. – Zdá se, že žádný slušný advokát by tyto dva gaunery neobhajoval, protože by to byl jeho profesní konec.

●●●

● Sobotka: Soudit mají toho, kvůli komu přišel stát o většinu v OKD

Premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) mrzí, že v trestní kauze privatizace OKD nestojí před soudem ten, kdo v roce 1996 rozhodl o tom, že stát přišel v důlní společnosti o majoritu. (Lidovky.cz, 1. 9. 2017, 11:23, aktualizováno 12:01)

─────

Sobotka má pravdu. Hlavní vinu za zločiny při tzv. privatizaci, která byla ve skutečnosti krádeží za bílého dne, nese V. Klaus, Klausova vláda a jeho politický kumpán a spolutvůrce „opoziční smlouvy“ ‒ M. Zeman. Privatizaci měli tehdy „pod palcem“ lidé z ODA (jedním z jejích předsedů byl i „politolog“ z univerzity v Ústí nad Labem D. Kroupa). To jen pro pořádek, aby se na to nezapomnělo. ODA již mnoho let neexistuje, ale vina leží na jejích politicích a ministrech v Klausových vládách: T. Ježkovi, J. Skalickém a dalších výtečnících. Ministrem financí byl v té době nejhorší polistopadový ministr školství, který pohnojil, co se dalo, I. Pilip, pozdější politický komediant a „hrdina z Havany“, dnes velkopodnikatel-bankrotář. Ti všichni tvořili spolek, který byl u toho, když se „zhasínalo“, aby se mohlo krást. Výsledkem této „operace“, kulantně nazývané „privatizace“, je škoda ve výši 3 bilionů korun. Nikdo za nic nenese odpovědnost, nikdo nebyl potrestán. Honit dnes po soudech Sobotku je stejné pokrytectví, jako tvrdit, že všechno za vlád Klause a Zemana bylo v pořádku. V pořádku nebylo vůbec nic a dodnes se tím žádné orgány činné v trestním řízení nezabývají. Jisté je jen jedno: na privatizační zločiny byla schválena dvacetiletá promlčecí lhůta. Všechno je tedy dnes promlčeno a amnestováno díky V. Klausovi. Byla to taková symbolická tečka za „českým Klondikem“ z 90. let 20. století. Materiální škody už nikdo neuhradí a ty morální nikdo neodčiní. Musíme se s tím smířit. Je to stejné, jako bylo nevyrovnání se s komunistickou minulostí. Ani to už nikdo nepraví. Marasmus, který tady byl před rokem 1989, jen plynule pokračuje. Hladina stoupá a už nám sahá k hlavě. Brzy se začneme v těch sra*kách topit…

●●●

● Faltýnek se stihl během několika hodin usvědčit ze lži a pak v ní zase pokračovat

První místopředseda a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek se stále více zamotává do svých lží kolem Farmy Čapí hnízdo. Zapomněl si totiž promyslet, jestli ví, kdo byl jejím majitelem v době, která zajímá orgány činné v trestním řízení. - Jeho svědectví by přitom mohlo být důležité, ačkoli se zdá, že policie má informací dostatek. Děti Andreje Babiše totiž ztratily veškeré dokumenty, které by dokazovaly, že v inkriminované době byly majiteli. Taková smůla. (Forum24, 2. 9. 2017)

─────

Funkcionáři ČSSD by se měli hanbou propadat za to, že takové individuum bylo mnoho let členem jejich strany. FUJ! Zeman je dokladem toho, jak dokáže člověka zničit alkohol. Faltýnek zase toho, co z člověka udělají peníze, hodně peněz. Je to poučení, nad nímž bychom neměli jen tak mávnout rukou. Babiš to při „zametání stop“ kapánek přehnal. Ztráta či spíše zašantročení důležitých dokumentů může jeho situaci nikoli vyřešit, nýbrž naopak zkomplikovat v jeho neprospěch. Spadl do pasti, kterou sám nastražil. Dobře mu tak!

●●●

● Zvedl bych ruku pro vydání Babiše, aby se obhájil, prohlásil Telička

Europoslanec za ANO Pavel Telička by hlasoval pro vydání šéfa hnutí Andreje Babiše a jeho místopředsedu Jaroslava Faltýnka ke stíhání v kauze Čapí hnízdo. Poslanecká imunita se podle něj má využívat jen na projevy ve Sněmovně. Špičky ANO by podle Teličky zároveň měly možnost se obhájit. (iDNES.cz, 2. 9. 2017, 15:26)

─────

I Teličkovi musí být jasné, že Babiš není schopen obhájit svou nevinu. Jeho případ je tak jednoznačný, že bychom těžko hledali obdobu. Teličkovi jde o jediné: dostat se co nejdál od tohoto podvodného hnutí, s nímž se zapletl v bláhové naději, že díky němu bude pokračovat jeho slibná kariéra. I nad tím už se stahují mračna. Budoucnost nemá nikdo, kdo se zapletl s ANO 2011: ani Jourová, ani Telička, ani kterýkoli z europoslanců. O těch domácích nemluvě. Všichni už jsou politickými mrtvolami. Je jen otázkou času, než jim to „docvakne“.

●●●

● ANO představilo program: nechce euro, plánuje boj s nelegální migrací

Hnutí ANO nechce za současných podmínek a situace v eurozóně přijímat euro. Zaměstnancům chce zrušit nynější tzv. superhrubou mzdu a nahradit ji dvěma sazbami daně z příjmů 19 a 23,35 procenta z hrubé mzdy. ANO to uvádí ve svém volebním programu s heslem Teď, nebo nikdy, který v neděli novinářům představil předseda hnutí Andrej Babiš. (Lidovky.cz, 3. 9. 2017, 11:43)

─────

Babišův „volební program“ hnutí/strany ANO 2011 je stejný blábol jako jeho předvolební knížka. Nestojí to ani za komentování. Byla by to rovnou cesta do mezinárodně politické izolace a na okraj integrované Evropy. Dostali bychom se opět do zájmové sféry Ruska, což už z naší minulosti dobře známe. Babišův plán je hybrid naprosto nesourodých premis: na jedné straně izolace, na straně druhé posilování členství v NATO. Nemá to žádnou logiku a je to opět ono typicky „babišovské“ klamání veřejnosti. To, co Babiš předložil (nebo to udělali jeho lidé v zákulisí), není žádný program, nýbrž návrh na politickou sebevraždu.

●●●

● Boj proti korupci, nízké daně, vyšší mzdy. ANO představilo svůj „odlišný“ program

Boj proti korupci, zrušení superhrubé mzdy, nízké daně a vyšší platy třeba pro učitele, vyšší důchody nebo ochrana národní identity. Hnutí ANO představilo svůj program pro podzimní sněmovní volby, které šéf strany označil za nejdůležitější volby v historii Česka. Babiš tvrdí, že je tento program tradičním politikům úplně cizí. Pravdou však je, že program nazvaný „Teď nebo nikdy“ se příliš neliší od programu „tradičních politických stran“, proti kterým se vymezuje. – „Jako jediní máme v programu, že chceme bojovat proti korupci,“ uvedl Babiš. ‒ Dále chce ANO rozlišit lidi, kteří parazitují na pobírání sociálních dávek, opravit školy, nemocnice nebo domovy pro seniory a vybudovat stovky kilometrů dálnic. (Echo24.cz, 3. 9. 2017)

─────

Když jsem to četl, připadal jsem si jako v jedné z těch Babišových pohádek tisíce a jedné noci. Větší blábol jsem už dlouho nečetl. Strana s největším polistopadovým „kmotrem“ chce bojovat proti korupci! To je opravdu špatný vtip! Zřejmě jen proti té korupci, která se netýká Babiše a Agrofertu. A ohledně pobírání sociálních dávek, bylo by zajímavé poslat Babiše mezi Cíkány, aby jim vysvětlil, jak to myslí. Pokud by se vrátil živ a zdráv, asi by delší dobu strávil v péči lékařů, protože naši nepřizpůsobiví spoluobčané by ho nejspíš „zmalovali“ tak, že by ho ani Monika s dětmi nepoznali. Kabaret v režii ANO 2011 pokračuje. Máme se na co těšit…

●●●

● Kampaň ANO začala trapasem. Lidé na sociálních sítích upozorňují na chybu v klíčovém sloganu

Se sloganem „Teď nebo nikdy“ předstoupil před novináře šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Několikrát ho zopakoval, zatímco za ním celou dobu svítil v grafické podobě. Nepochybně jde o úderné heslo, má to ale háček: jde o vylučovací poměr, a v takovém případě před spojkou „nebo“ musí být čárka. Chyby už si všimli lidé na sociálních sítích. (Info.cz, 3. 9. 2017, 121:13)

─────

Co byste čekali od Slováka, který se nikdy pořádně česky nenaučil a nenaučí, protože je už starý? A starého psa, jak známo, novým kouskům nenaučíš…

●●●

● GALERIE: Pro lháře na cestu na Sibiř. Lidé posílají Zemanovi vzkazy na transparentní účet

První místopředseda a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek se stále více zamotává do svých lží kolem Farmy Čapí hnízdo. Zapomněl si totiž promyslet, jestli ví, kdo byl jejím majitelem v době, která zajímá orgány činné v trestním řízení. - Jeho svědectví by přitom mohlo být důležité, ačkoli se zdá, že policie má informací dostatek. Děti Andreje Babiše totiž ztratily veškeré dokumenty, které by dokazovaly, že v inkriminované době byly majiteli. Taková smůla. (Forum24, 2. 9. 2017)

─────

Snad Zeman konečně pochopí, že tady končí a žádná pšenka mu tu už nepokvete. Jemu ani Babišovi. Ovčáček by mu ty vzkazy od lidí měl přeložit „z češtiny do češtiny“, kdyby tomu náhodou nerozuměl. Některé z těchto vzkazů: „Odejděte na Vysočinu a už se nevracejte!“ – „Pro lháře na cestu na Sibiř.“ – „Na výpalné pro Babiše a jeho Agrofert.“ –„Na chlast a na cigára. A koukej už vypadnout z Hradu.“ – „Na chlast pro našeho vrchního alkoholika, co si říká prezident.“ – „Pro ruského švába.“ Být na Zemanově místě, zahrabal bych se dvacet metrů pod zem a až do konce života bych se plížil potmě kanály, aby mě nikdo nemohl potkat.

●●●

● Šéf žalobců: Babišovo stíhání nelze zdržovat, s volbami nesouvisí. Pelikán se vyjádřil nešťastně

Ani blížící se parlamentní volby by podle nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana neměly být pro policii překážkou, aby začala stíhat politiky. Vyšetřování kauzy Čapí hnízdo, v níž mají kriminalisté podezření, že se šéf hnutí ANO Andrej Babiš a jeho pravá ruka Jaroslav Faltýnek dopustili dotačního podvodu, kritizoval prezident Miloš Zeman i ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Ten označil policejní akci za možnou snahu ovlivnit volby. Jeho výroky Zeman označil za "nešťastně vyjádřené". "Kdyby se pan ministr Pelikán tolik nesnažil, aby ten rozhovor v Respektu nevyšel, tak by to nebylo tolik sexy pro média," dodal. (Aktuálně.cz, 4. 9. 2017, 6:25)

─────

Slova nejvyššího státního zástupce měla zaznít (velmi silně) mnohem dříve – ne až teď, těsně před volbami. Tento nevýrazný představitel hájí zájmy státu tak unylým a nudným způsobem, že by místo něho mohl tuto funkci zastávat třeba kocour Mikeš nebo klokan Vendelín. Lidi by to ani nezaregistrovali. Opravdu jsme na tom tak špatně, že by se dobrý a zkušený právník nenašel? Nechce se mi věřit, že jsme na tom tak zle…

●●●

● Snůška populistických nápadů a absurdní sliby, komentují politici program ANO

Když v neděli Andrej Babiš a další čelní představitelé ANO obohacení o hokejového brankáře Milana Hniličku představili volební program pro říjnové volby, začala Babišovi řada opozičních i koaličních politiků vyčítat nesplnitelné populistické sliby a připomínat, že řadu z nich mohl už dávno splnit. (Echo24.cz, 4. 9. 2017)

─────

Číst narychlo „spíchnutý“ tzv. program náboženské sekty „Svědkové Babišovi, s. r. o.“ nemá věru valný smysl. Vždyť tento spolek zoufalců jen papouškuje všechny ty nesmysly svého Vůdce podle toho, jak se momentálně vyspí nebo co ho napadne. ANO 2011 žádný ucelený program nemá, protože jeho předseda ani netuší, co to je. Proto nemá smysl se něčím takovým zabývat. Byla by to jen ztráta času.

●●●

● Jurečka je pro sloučení ministerstev, ekologové ne

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) podporuje myšlenku sloučení ministerstev životního prostředí a zemědělství. Ekologické organizace jsou naopak proti. Nápad představilo hnutí ANO o víkendu ve svém předvolebním programu. Nápad na sloučení není nový, například v roce 2002 již o něm mluvila ODS, před volbami v roce 2010 i třeba Věci veřejné, připomíná ČTK. (ParlamentníListy.cz, 4. 9. 2017, 15:28)

─────

Jurečka patří k největším „nefachčenkům“ v Sobotkově vládě. Navíc je to stejný pologramot jako Babiš (stačí si přečíst jeho tweety, kde je spousta gramatických chyb). Jeho vstřícnost vůči tomuto slovenskému přivandrovalci je natolik podezřelá, že v tom bude něco víc. Čímpak ho asi Babiš drží v šachu? Že by to byl Jurečkův slovenský původ? (Soudě podle jména, jedná se o Slováka z druhé generace. Dále spekulovat nechci, ale musí tam být něco velice závažného, když se Jurečka Babiše tak bojí a jde mu „na ruku“.) U slovenského mafiána se může jednat jedině o vydírání. V tom je Babiš mistrem nad jiné povolaným…

●●●

● Renč už nechce veřejně podporovat Zemana. Nemá to prý zapotřebí

Režisér Filip Renč svým klipem pro dnes už neexistující koalici Lidovců a Starostů pro letošek skončil s prací pro politiky. Dokonce se ani nevloží do prezidentské kampaně Miloše Zemana, kterému při minulé volbě točil klip. Nevraživá reakce na něj je právě jedním z důvodů, proč letos nechce Renč mluvit o podpoře jakékoliv politické strany nebo prezidentského kandidáta. -„Já jsem si to ocenění nedal, tak se zeptejte pana prezidenta, v čem vidí moje zásluhy. Myslím si, že jsem na to ocenění příliš mlád a příliš málo zásluh mám,“ naznačuje Renč, že státní vyznamenání dostal nejspíš za svou práci pro současnou hlavu státu. (Forum24, 5. 9. 20147)

─────

Konečně to došlo i tomuto troubovi. Někdo chápe opravdu pomaleji než ti ostatní. S jeho sebehodnocením je ovšem nutno souhlasit. Přišel na ně vlastní hlavou a to je dobře.

●●●

● Topolánek: Babiš reprezentuje to nejhorší, co zbylo po minulém režimu

Expremiér Mirek Topolánek (ODS) odpověděl na otázku serveru Forum24.cz, o čem rozhoduje česká společnost v parlamentních volbách 2017.Následně vyjádřil souhlas s exprezidentem Václavem Klausem, podle něhož volby nic nevyřeší. Mýlí se však podle Topolánka v tom, že tyto volby budou bezvýznamné. „Myslím, že trochu podceňuje směr, kterým by vedl Českou republiku Andrej Babiš, a možné, těžce vratné změny, které by to nepochybně přineslo. Letošní volby totiž nenabízejí pouze varianty ‚špatné‘, které naznačuje bývalý prezident, ale také variantu ‚ještě horší‘, kdy bychom kromě ploché prodotační politiky evropské konzumovali navíc domácí reálpolitiku ohrožující většinu svobod, kterých jsme po listopadu 89 dosáhli,“ sdělil Topolánek. (ParlamentníListy.cz, 5. 9. 2017, 8:21)

─────

Topolánek to vyjádřil naprosto správně. Babiš je smrtícím koktejlem všeho zla, kterého jsme se díky Listopadu 1989 zbavili. Minulý režim jsme vyhodili oknem (defenestrovali) a teď by se chtěl vrátit spolu s Babišem hlavním vchodem do Strakovy akademie. Chtěl by tam vstoupit stejně velkohubě, jak to v roce 1998 udělal M. Zeman. Něco takového připustit nelze.

●●●

● Strany dostaly volební čísla. Jedničku má ODS

Státní volební komise v úterý vylosovala volební čísla pro 31 stran a hnutí, které budou kandidovat v letošních říjnových volbách do Sněmovny. Jedničku má ODS, ČSSD čtyřku, hnutí STAN byla vylosována šťastná sedmička a komunistům osmička. TOP 09 má číslo 20, hnutí ANO se bude ucházet o hlasy voličů s číslem 21, lidovci mají číslo 24. Piráti dostali číslo 15, hnutí Svoboda a přímá demokracie 29. - Strana zelených dostala při volbě číslo devět, Strana svobodných občanů má číslo 12. S číslem 14 jde do voleb ODA, Realisté mají číslo 26 a číslo 30 bylo vylosováno pro Stranu práv občanů. (Novinky.cz, 5. 9. 2017, 9:10, aktualizováno 10:08)

─────

Volební „numerologie“ bude letos jistě zajímavá. Nelze ji však přeceňovat. To udělal M. Stropnický, když na Twitteru vytroubil do světa, že ANO 2011 má číslo 21, tzn. že „oko bere“. Přesnější by bylo napsat: Oko by bralo, kdyby bylo co! Zase taková sláva to letos nebude. Spíš to vypadá tak, že ANO 2011 nepřekoná oněch „vylosovaných“ 21 procent. Odpovídá to i trvalému poklesu volebních preferencí. Kdepak 30 procent a více! Nechme se však překvapit. Dobré číslo si vylosovala ODS (s tím komunisté v roce 1946 vyhráli volby). Mohlo by to signalizovat výrazný úspěch této strany. Po letech v opozici si to zaslouží. Také číslo 7 by mohlo přinést úspěch STANu (v roce 1990 s tímto číslem šlo do voleb OF a dosáhlo grandiózního výsledku). S „dvacítkou“ by mohla uspět i TOP 09, stejně jako Zelení s „devítkou“. Do Sněmovny se dostanou jistě i Piráti s číslem 15. U těch ostatních stran a hnutí bych byl opatrnější. Tam se nějaké velké zisky čekat nedají. Pro ČSSD čtyřka znamená, že se jen těsně dostane do Sněmovny – s odřenýma ušima (zisk mezi 5-10 procenty). Pokud se stane členem „duhové“ vlády, bude tam hrát jen „druhé housle“ Spíše to však vypadána na vládu ODS, TOP 09, STANu a Pirátů (na doplnění koaliční většiny). U KDU-ČSL úspěch nečekám: možná ze Sněmovny vypadne – po zásluze za pokryteckou politiku, kterou prováděla a provádí. – Dá se předpokládat, že ANO 2011 se pokusí sestavit menšinovou vládu poté, kdy se mu nepodaří získat koaliční partnery pro vládu většinovou. Následně však nedostane podporu ve Sněmovně a skončí v opozici.

●●●

● Lidovci by s ANO do vlády šli, ale bez Babiše

V pražském parku na Karlově náměstí dnes odstartovali lídři KDU-ČSL, oblečení ve žlutých tričkách, předvolební kampaň. Kromě předvolebních hesel a slibů padla řeč na to, zda by lidovci šli do vlády s ANO bez trestně stíhaného Andreje Babiše. (Novinky.cz, 5. 9. 2017, 10:30)

─────

Tento „evergreen“ duchovních vůdců naší druhé nejstarší politické strany pokračuje. S tím chtějí lidovci uspět ve volbách? To snad nemohou myslet vážně! Tím se jen odsuzují k totální porážce a k vypadnutí ze Sněmovny. Bělobrádek i s „Pasáčkem vepřů“ budou muset stranu opustit, jinak ji svou hloupostí úplně zničí.

●●●

● Vyroste vám tu čínská pneumatikárna, oznámil Zeman v Ostravě

Prezident Miloš Zeman zahájil v úterý svou návštěvu Ostravy oznámením, že si Moravskoslezský kraj vybral čínský výrobce pneumatik pro vybudování své nové továrny. Práci by v ní mohlo najít až 1500 lidí. Zeman rovněž vyzval zastupitelstvo města, aby podalo trestní oznámení na Zdeňka Bakalu kvůli situaci kolem těžební firmy OKD. (Novinky.cz, 5. 9. 2017, 14:08)

─────

„Gosudar“ Zeman oznamuje poddanému lidu, že v jejich městě či okolí Číňané postaví pneumatikárnu. Jako by nebylo dost těch smradlavých fabrik, které na Ostravsku jsou. Místo toho, aby ho vítali, měli Ostraváci vzít na Zemana klacky a hnát ho svinským krokem z města. Ať se vrátí na Vysočinu! Jeho hloupý nápad podporuje neméně hloupý hejtman Vondrák z hnutí ANO 2011. Jaký div, že ano? Proč to trestní oznámení nepodal Zeman sám a dávno? Kdo mu v tom bránil, když se chová jako jediný spravedlivý? Je to jen póza a „dělání ramen“. 1500 pracovních míst je plivnutí do moře ve statisícovém městě a jednom z nejhustěji zalidněných regionů. Žádná z vlád, ani ta Zemanova, neudělaly za 28 let nic pro to, aby se Ostrava nestala městem nezaměstnaných a lidí odsouzených k tomu, aby dožili v bídě. Viníkem není jen Bakala. Ten situaci v OKD sice zhoršil, ale začátek této mizérie spadá do 90. let 20. století, kdy Klaus a Zeman prováděli u nás „zázračnou“ privatizaci po česku (= za pět prstů), která ve skutečnosti znamenala rozkradení republiky. To je ta skutečná bilance. Zemanovy silácké výkřiky na tom nic nezmění a život obyvatel Ostravy a celého OKD nijak nezlepší. Jsou to jen kecy a zase kecy ‒ bez reálného výsledku.

●●●

● Babiš nesouhlasí se zákazem označování agentury Bison&Rose za manipulátory a provokatéry

Předseda hnutí ANO se má zdržet komentářů, že PR agentura Bison&Rose ovlivňuje či ovládá Českou televizi, vydavatelství Economia, ministerstvo vnitra nebo premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Toto předběžné opatření bude trvat až do rozhodnutí o žalobě, kterou agentura na Babiše podala. Babiš se však bude proti rozhodnutí odvolávat, neboť je dle něho rozhodnutí nezákonné. (Aktuálně.cz, 5. 9. 2017, 16:55)

─────

Konečně Babiše někdo klepl přes prsty ještě dříve, než bude vydán k trestnímu stíhání. Je to signál, že s Babišem je skutečně zle a že jeho osud je zpečetěn.

●●●

● ON-LINE: Vydejte mě, stejně mě neumlčíte, nezastrašíte a nezastavíte, prohlásil Babiš

Na středečním jednání Sněmovny by se mělo rozhodnout, zda poslanci vydají ke stíhání lídra ANO Andreje Babiše a šéfa poslaneckého klubu hnutí Jaroslava Faltýnka. Policie je chce obvinit v souvislosti s možným zneužitím 50miliónové dotace pro farmu Čapí hnízdo. Jednání sledujeme on-line. - 9:44 - Babiš na závěr svého projevu požádal o zbavení imunity. „Žádám vás o zbavení imunity, ať pravda vyjde najevo,” prohlásil. „Stejně mě neumlčíte, nezastrašíte a nezastavíte mě,” řekl. (Novinky.cz, 5. 9. 2017, 8:38, aktualizováno 12:52)

─────

Kdyby se nejednalo o prolhaného slovenského podvodníka, člověk by si myslel, že k němu promlouvá novodobý M. J. Hus. Tak tomu naštěstí není. Je to jen rádoby hrdinská póza zbabělého estébáckého práskače, kterého popadl strach, že by se přece jen konečně mohl dostat do vězení, odkud se nejspíš živý nevrátí. Jeho kamarádi z kriminálního prostředí se o to postarají. Co kdyby chtěl náhodou mluvit a někoho „napráskat“ jenom proto, aby si zachránil krk?

●●●

● Kandidát ANO Petr Žantovský neprošel přes poslance do rady ČTK

Novinář Petr Žantovský nebyl během tajné volby poslanců zvolen do rady České tiskové kanceláře. Žantovský často vydává své články na webu Parlamentní listy, je spoluzakladatelem kontroverzní Krameriovy ceny a bojuje proti České televizi. Do rady ČTK ho nominovalo hnutí ANO. - Tajnou volbu členů rady si poslanci naplánovali na polední přestávku během jednání o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba ANO). (Echo24.cz, 6. 9. 2017)

─────

Poslanci nás zachránili před dalším politickým „trafikantem“, tentokrát za hnutí ANO 2011. Zda to přispěje k záchraně naší svobody a demokracie, ukáže až čas. Zkrátka: Žantovský to odskákal kvůli nekonečné debatě o vydání dvou poslanců za ANO 2011. Z tohoto výsledku se dá soudit na to, jak dopadne hlasování o Babišovi a Faltýnkovi.

●●●

● Sněmovna vydala Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání

Policie bude moci trestně stíhat šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a jeho pravou ruku Jaroslava Faltýnka kvůli kauze Čapí hnízdo. Sněmovna po téměř osmihodinovém jednání lídry ANO zbavila poslanecké imunity. - Pro vydání Babiše zvedlo ruku 123 poslanců, proti byli čtyři. Pro vydání Faltýnka hlasovalo 120 poslanců, proti jich bylo pět. Zákonodárci hnutí ANO se hlasování nezúčastnili a odešli z jednacího sálu. – Babiš i Faltýnek o zbavení imunity sami požádali. Byli také jediní z hnutí ANO, kdo hlasovali pro své vydání. (Novinky.cz, 6. 9. 2017, 18:15, aktualizováno 18:31)

─────

Cirkus kolem vydání dvou nejvyšších představitelů podivného, nedemokratického hnutí/strany ANO 2011 skončil. Demokracie zvítězila a oba by měli jít do vazby. Poslanci ANO jen prokázali, že se jedná o bandu zoufalců a zbabělců, kteří nejsou schopni postavit se k věci čelem. A takoví by chtěli vládnout a řídit stát? To by dopadlo! Doufejme, že to jejich voliči viděli a že si z toho vezmou ponaučení. – Jen tak na okraj: Opakovala se trapnost s vystoupením poslanců ANO 2011 na obhajobu svého „Vůdce“. Větší ubohost si lze sotva představit. Všichni tito lidé jsou doživotně odepsáni. Každý slušný člověk si před nimi musí odplivnout. K nejtragičtějším patřil místopředseda PS R. Vondráček. Tento advokát se svou neznalostí zákonů projevil jako další „právník na baterky“, kterých máme ve vysoké politice několik. Dalším byl poslanec M. Fichtner, který má sice doktorský titul před jménem i za jménem, ale nedokáže rozeznat krávu od býka (či přesněji vola). No, všelijakých vystudovaných právníků (včetně těch s doktoráty z obskurních vysokých škol na Slovensku) máme mraky. Bohužel nic neznají a před soudem by nikoho obhájili. – Připomínám, že advokáty byli také Lenin a Husák. Na druhé straně byli právníci na úrovni státníků. Za všechny budu jmenovat jediného – H. Kohla. Jak je na tom R. Vondráček, o tom si jistě udělá obrázek každý sám. Tyto případy jen dokládají, že udělované vysokoškolské tituly jsou zcela bezcenné. Některé vysoké školy by udělaly lépe, kdyby žádné neudělovaly, nebo kdyby byly tituly zrušeny pro nízkou úroveň znalostí jejich absolventů.

●●●

● Poslední zahraniční cesta Zemana povede na Slovensko. Předtím vystoupí v OSN
Na poslední zahraniční návštěvu v nynějším funkčním období by prezident Miloš Zeman měl jet na Slovensko. Cesta by se měla uskutečnit v polovině prosince. Řekl to ředitel zahraničního odboru Hradu Rudolf Jindrák. Zeman ještě v září pojede na zasedání OSN do New Yorku, v říjnu vystoupí v Radě Evropy a na schůzce zemí visegrádské čtyřky. Na 21. listopadu je pak plánována návštěva Moskvy a setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. (deník.cz, 6. 9. 2017, 18:29)

─────

Být na Zemanově místě, raději bych tam nejezdil. Mohl by dopadnout jako exprezidenti Václav Havel nebo Antonín Novotný. Jemu už to stejně neublíží, protože ve funkci tak jako tak končí. Jen on se naivně domnívá, že nikoli. ‒ V Rusku si ho možná nechají a dají ho rovnou do mauzolea vedle Lenina. Aspoň budou oba „velikáni“ spolu. Na věčné časy a nikdy jinak…

●●●

● Bartošek: Tak teď se snad ukáže, kde je pravda a kdo je nebo není podvodník

Sled událostí kolem osoby Andreje Babiše, které se za poslední rok dějí a zejména jeho reakce na tyto události, přiměly místopředsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jana Bartoška (KDU-ČSL) zamyslet se, jak daleko se v naší zemi během posledních let posunuly pomyslné hranice morálky. Jak se změnily hranice osobní zodpovědnosti veřejně činných osob a hranice samotného vnímání těchto činů veřejností. (Bleskově.cz, 7. 9. 2017, 12:00)

─────

Se vším, co Bartošek říká, souhlasím. Jen mi to nejde dohromady s informací o tom, že člen vedení téže strany (KDU-ČSL) prý již vyjednává s Babišem o společné vládě. Pánové, udělejte si nejdříve ve straně pořádek, slaďte si noty a až pak dávejte prohlášení do novin! Je mi líto, ale Vaše strana je nedůvěryhodná a nevolitelná!

●●●

● Babiš je menší zlo, jeho impérium produkuje reálné statky, říká místopředseda KSČM

Místopředseda KSČM Josef Skála v rozhovoru pro Tiscali.cz vysvětluje, proč by podle něj za určitých okolností měli komunisté podpořit menšinovou vládu, z jakých důvodů v roce 1970 vstoupil do KSČ a čím si myslí, že oslovuje mladé straníky. (zprávy.tiskali.cz, 7. 9. 2017, 12:02)

─────

Když předlistopadový i polistopadový komunista v jedné osobě hájí jiného bývalého komunistu, v tomto případě lháře a podvodníka Babiše, navíc Slováka, který je tady jenom na návštěvě, měli bychom se mít na pozoru. To komunisti určitě „kují“ zase nějaké pikle, protože oni nic jiného ani neumí…

●●●

● Merkelovou na východě Německa vypískali

Německá kancléřka Angela Merkelová zažila ve středu patrně nejhorší den předvolební kampaně, když ji v saském Torgau a braniborském Finsterwalde její odpůrci vypískali. Informovala o tom ve čtvrtek agentura DPA a německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Navzdory bučení a výkřikům „zrádkyně”, či „vypadni” Merkelová na obou zastávkách předvolebního turné své projevy přesto dokončila. Kancléřka je často terčem projevů odporu kvůli své otevřené imigrační politice. (Novinky.cz, 7. 9. 2017, 10:31, aktualizováno 11:09)

─────

Tato událost se může stát koncem politické kariéry A. Merkelové a začátkem vzestupu M. Schulze, tohoto nového Hitlera. Mohl by to být počátek nové vojenské agrese Německa. My bychom byli první na řadě. Poučení z dějin stále platí. Měli bychom to mít na paměti. Hermanové a Bělobrádkové už připravují „připojení“ ČR coby 17. spolkové země Německa.

●●●

● Tiskárnu Babišovy konkurence likvidují zajišťovací příkazy

Největší česká polygrafická společnost jde do insolvence, zajišťovací a exekuční příkazy finanční správy dosahují téměř čtyři sta milionů korun. Ombudsmanka dnes ohlásila, že začne „systémově šetřit“ podezření ze zneužívání příkazů finanční správou. (Deník Referendum, 7. 9. 2017, 15:11)

─────

Zdá se, že po Babišovi a Faltýnkovi skončí brzy v klepetech také M. Janeček. Už aby se tak stalo! Včera bylo pozdě. Škody, které Babišovi lidé způsobili českým podnikatelům, budeme platit my, daňoví poplatníci, protože tito gauneři se nám budou i z vězení jen vysmívat. Úpadek naší polistopadové společnosti je obrovský. Je to důsledek nepotrestání komunistických zločinů Havlem a jeho „partou“ kamarádů. Nebylo by od věci pro tento druh kriminality obnovit veřejné popravy na šibenici – na náměstích našich měst. Aspoň by si lidé zapamatovali, že něco takového se nedělá. Dokud takto trestat nebudeme, budou z toho mít tihle zločinci jen legraci.

●●●

● Je třeba už myslet na dobu po Babišovi. I když to s ním ještě bude těžké

Míra Babišovy hysterie během jednání Poslanecké sněmovny o jeho vydání policii ukazuje jasně na to, že naše báječná léta s Babišem právě kulminují a postupně vstupují do své závěrečné fáze. Výkřiky o lhářích a hydře korupce se již vymkly z jakékoli racionality a stávají se bolestným pláčem paviána, který by už skoro vzbuzoval lítost, kdyby se to vůbec dalo poslouchat. Vysoká míra nekontrolovatelné slovenštiny v jeho vzteklých projevech jasně dokládá, že na tom není dobře.Tato společnost je prostě po čtyřech letech řádění Miloše Zemana a Andreje Babiše v těžké hodnotové a psychologické krizi. Ještě stále je naplno zaměstnaná vetřelcem, ale je zároveň silně oslabená pro odolávání dalším vetřelcům, kteří nepochybně přijdou. Naše společnost je rozpolcená v základních tématech, jež se týkají naší sounáležitosti s civilizovaným svobodným světem. (Svobodné fórum, 7. 9. 2017)

─────

Pavel Šafr to vyjádřil přesně. Nejsme připraveni na to, co přijde po Babišovi a Zemanovi, protože oba v politice končí. Ideová vyprázdněnost a názorová rozkolísanost nejsou dobrou průpravou pro to, co nás čeká. Evropa je v pohybu a možná bude válka. Už skoro klepe na dveře – ty východní: zatím na Ukrajině a v pobaltských státech, ale je to blízko. Za více než sedmdesát let míru jsme příliš zlenivěli a to oslabilo náš pud národní sebezáchovy.

●●●

● Takhle odfláknutou žádost jsem už dlouho neviděla. A to jsem viděla leccos. Profesorka Válková vyprávěla Tvarůžkové hororové zážitky s policejními vyšetřovateli

Bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková se před Zuzanou Tvarůžkovou ve čtvrtečním Interview ČT24 rozpovídala o kauze Čapí hnízdo a o jednání sněmovny, která se rozhodla vydat jejího stranického šéfa Andreje Babiše a jeho prvního zástupce Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Poslanci hnutí ANO dlouhé hodiny svého šéfa hájili a finálního hlasování se odmítli zúčastnit. Prý proto, aby tento krok nelegitimizovali. (ParlamentníListy.cz, 7. 9. 2017, 19:31)

─────

Tato profesorka z plzeňských práv je naprostá katastrofa. Nejen po stránce odborné, ale i čistě lidské. Prostě: odpad. Důchodci z domovů pro seniory prý Babišovi věří. Svatá prostoto! Že by už všichni přišli o rozum? V jistém věku se to lidem stává. Nejlepším dokladem toho je M. Zeman. I když: zblbnout lze v každém věku…

●●●

● Smrt Jana Masaryka byla sebevražda, je přesvědčený Zeman. Nevyloučil, že o dokumenty Rusko požádá

Policisté na konci roku 2016 potřetí po sametové revoluci otevřeli případ smrti bývalého ministra zahraničí a syna prvního československého prezidenta Jana Masaryka. K došetření případu ale potřebují informace, které má Rusko ve svých archivech. Pomoci by jim mohl prezident Miloš Zeman. (iROZHLAS.cz, 8. 9. 2017, 6:59)

─────

Další Zemanovo nekompetentní prohlášení. Není ani historik, ani zodpovědný politik. Jinak by takovou hloupost nemohl vypustit z úst. Rusové už dávno mohli, kdyby skutečně chtěli, zpřístupnit dokumenty o Masarykovi. Ani badatelům, kteří byli v ruských archivech, nebylo umožněno tyto dosud tajné materiály studovat. Pokud by Rusko Zemanovi přece jen nějaké dokumenty dalo, budou to zcela jistě podvrhy – jako ten s tzv. zvacím dopisem z roku 1968. Žádný ruský politik nebude dávat obětem sovětské agrese a vydírání dokumenty, které SSSR usvědčí z jeho nepřátelské politiky. To si může myslet jen duševně nemocný, nesvéprávný člověk typu Zemana. Se Zemanem to musí být hodně zlé, když se uchyluje k takovým populistickým prohlášením. Je to stejný populista jako Babiš. Ten navíc neví, o čem mluví, protože jeho IQ není příliš vysoké – na rozdíl od Zemana. Kdyby Masarykova smrt byla sebevražda, nedělali by Rusové kolem toho takové tajnosti. Příští rok uplyne od jeho smrti 70 let. To je dostatečně dlouhá doba na to, abychom znali pravdu. Někdo ovšem má stále zájem, abychom se ji nikdy nedozvěděli. Pozice Ruska ve světě se přece jen mění a mohlo by se stát, že by tuto zemi a její představitele někdo „potrestal“ za dosavadní velmocenskou zvůli. Ten okamžik se blíží. Proto ta Zemanova aktivita. Prezident Zeman tím jen potvrdil, že je agentem Moskvy.

●●●

● Babiš chce vládnout, aby nemusel do vězení, píše slovenský Denník N

Předseda ANO Andrej Babiš mohl sám hlasovat pro své zbavení imunity, protože věděl, že o ni stejně přijde. Hlavně má ovšem spočteno, že hlasování současné Sněmovny, která ho vydala k trestnímu stíhání za celkem zjevný dotační podvod, má jen dočasný význam a že nejlepší šanci vyhnout se vězení nemá před soudem, ale tím, že na soud nakonec ani nedojde. Napsal to dnes slovenský list Denník N. (Forum24, 8. 9. 20147)

─────

Babiš nakonec vládnout nebude a do vězení půjde. Je to jen otázka času – poměrně krátkého. Výsledky voleb nebudou takové, aby se mu jeho „sen“ splnil.

●●●

● Jan Hrušínský: Lidé by se měli o svoji budoucnost zajímat, pokud v ní hodlají strávit zbytek svého života

Režisér Filip Renč svým klipem pro dnes už neexistující koalici Lidovců a Starostů pro letošek skončil s prací pro politiky. Dokonce se ani nevloží do prezidentské kampaně Miloše Zemana, kterému při minulé volbě točil klip. Nevraživá reakce na něj je právě jedním z důvodů, proč letos nechce Renč mluvit o podpoře jakékoliv politické strany nebo prezidentského kandidáta. -„Já jsem si to ocenění nedal, tak se zeptejte pana prezidenta, v čem vidí moje zásluhy. Myslím si, že jsem na to ocenění příliš mlád a příliš málo zásluh mám,“ naznačuje Renč, že státní vyznamenání dostal nejspíš za svou práci pro současnou hlavu státu. (Svobodné fórum, 7. 9. 2017)

─────

Skvěle napsáno. Nemá to chybu. Jan Hrušínský je v mé paměti zafixován coby princ z pohádky o Růžence a jeden z vnuků slavné babičky B. Němcové z její filmové verze od A. Moskalyka. Pro někoho „protekční“ synek slavného tatínka, ale jinak dobrý herec a pracovitý divadelní ředitel. Troufl si na podnikání v oboru, který od Tylových časů příliš nevynášel. Spíše nic. Přesto to dělá neúnavně již mnoho let. Jeho stať mne upřímně překvapila a dojala. Něco takového jsem od herce nečekal. Opět jsem se ujistil o tom, že stále ještě u nás žijí lidé, kteří nezapomněli používat hlavu k přemýšlení a jimž Babišovy koblihy nechutnají.

●●●

● I kdyby Babiš seděl ve vazbě, Zeman by ho jmenoval předsedou vlády

Prezident Miloš Zeman by v případě volebního vítězství hnutí ANO jmenoval jeho šéfa Andreje Babiše předsedou vlády i v případě, že by seděl ve vazbě. Babiš, kterého Sněmovna vydala k trestnímu stíhání v kauze dotace na farmu Čapí hnízdo, se nijak netají svou ambicí usednout do křesla premiéra. (Novinky.cz, 8. 9. 2017, 12:47, aktualizováno 14:51)

─────

Po tomto prohlášení jistě každého napadne, že je nejvyšší čas, aby si zřízenci z Bohnic přijeli pro Zemana co nejdříve, než provede ještě větší hloupost. Tady už se hraje o pověst našeho státu, nikoli jen o jednoho duševně nemocného jedince, který se nedopatřením stal prezidentem republiky. Doufejme, že podruhé voliči stejnou chybu neudělají. Babiš musí Zemana vydírat něčím velice závažným, když dokáže dělat takové věci! – A ještě několik reakcí čtenářů z diskuse pod článkem (jak se zdá, na rozdíl od Zemana to mají naši občané v hlavě srovnané): „Tak konečně má StB Českou republiku pevně v rukou!“ – „I kdyby Babiš visel na oprátce, Zeman by ho jmenoval předsedou vlády.“ – „Nedivte se, dělal své kšeftíky jak s Grossem, tak se Zemanem, kdyby Babiš mluvil, seděli by oba.“ –„Chudák Zeman - už mu úplně přeskočilo! To může rovnou jmenovat Kajínka.“ – „Pan Půta nikdy ve vazbě neseděl, navíc ho zvolili občané. Srovnáváte jablka a hrušky dohromady, pane Zeman, ostatně jako vždy. Už vám dělali vyšetření mozku na stařeckou demenci?“

●●●

● Komunisté chtějí hlavu šéfa Finanční správy

KSČM vyzvala ministra financí Ivana Pilného (ANO), aby odvolal z funkce šéfa Finanční správy Martina Janečka. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš před novináři požadavek zdůvodnil rozhodnutími soudů z poslední doby, podle nichž v některých případech vybírala správa vyšší daně, než k čemu byla oprávněna. Pilný výzvu k odvolání Janečka odmítl, procento chyb je podle něj velmi malé.Poslanec KSČM Stanislav Grospič v souvislosti s výzvou na odvolání Janečka také doporučil, aby strany zvážily zavedení hmotné odpovědnosti státních úředníků za škody způsobené jejich konáním. (E15.cz, 8. 9. 2017, 11:48)

─────

Komunisté jasně dávají najevo, že s Babišem a jeho praktikami nechtějí mít nic společného. Kdyby se zachovali jinak, nikdo by je nevolil. Toho jsou si dobře vědomi. – Co se týká Grospičova návrhu, je to jediná rozumná věc, s níž komunisté kdy ve Sněmovně přišli. Jde jen o to, aby o tom přesvědčili ostatní poslance. Vypadá to spíš jako výstřel naslepo. U komunistů nic neobvyklého. Zatím nikdy nic pořádného neprosadili. Jde jim jen o snadno vydělané peníze. Jako poslanci jsou úplně zbyteční a pro občany nic nedělají.

●●●

● Pilný: Ministerstva vzkázala, že na platy učitelů neušetří vůbec nic. Schodek 100 miliard nepodepíšu

Ministerstva nemohou poskytnout žádné peníze ze svých nespotřebovaných výdajů na růst platů učitelů a dalších pracovníků veřejné sféry. Naopak požádaly ministerstvo financí v souhrnu o dalších 33 miliard korun, což by dohromady s požadavkem na růst platů zvýšilo schodek rozpočtu až ke 100 miliardám korun. Informoval o tom ministr financí Ivan Pilný (ANO). "Pod takové saldo se v době rekordního hospodářského růstu jako zodpovědný ministr financí nechci a nemohu podepsat," uvedl. "Všechny resorty na výzvu pana premiéra sdělily, že nemohou na příští rok ve prospěch učitelů ušetřit vůbec nic," napsal Pilný. (Aktuálně.cz, 8. 9. 2017, 15:55)

─────

Co s neschopným ministrem financí? Okamžitě vyhodit a rovnou zavřít!

●●●

● Z okna budovy České televize vypadl muž, svědci jej resuscitovali

Pražští záchranáři vyjeli v pátek odpoledne k pádu člověka z budovy České televize na Kavčích horách. Svědci i záchranáři muže resuscitovali. (Novinky.cz, 8. 9. 2017, 15:25)

─────

Jednalo se prý o dramaturga A. P., který měl na starosti pořady o historii. Muž zemřel. V této souvislosti se dá napsat pouze toto: Už zase vyskakují lidé z oken – jako krátce po Únoru 1948. Ještě ani nezačaly parlamentní volby a už tady máme první oběti. O tom, co se děje v ČT, by měli vyprávět před vyšetřovací komisí parlamentu a pak na policii dva hlavní viníci neutěšeného stavu v této údajně veřejnoprávní televizi – ředitel P. Dvořák a šéf zpravodajství Z. Šámal. Je nejvyšší čas, aby byli oba z televize vyhozeni. Těch „přešlapů“ už bylo tolik, že je to neúnosné. Teď už jde dokonce o životy lidí…

●●●

● V Německu žádají odstranění básně z univerzity, protože v ní muž obdivuje ženy

Obdivovat ženy se nesmí - alespoň podle studentského výboru berlínské vysoké školy (Alice Salomon Hochschule) by se měla báseň, která zdobí jejich budovu, odstranit. Je totiž moc patriarchální a prý připomíná sexuální obtěžování. (Novinky.cz, 10. 9. 2017, 8:02)

─────

Německo se za dva roky od hlavní vlny masové migrace z roku 2015 proměnilo v polomuslimskou zemi. Nesmyslné ústupky vůči jinověrcům jsou nejen zbytečné, ale i nežádoucí. Vedoucí představitelé země zřejmě počítají s účastí těchto přistěhovalců v nadcházejících volbách, avšak neuvědomují si riziko s tím spojené. Ustupovat zlu se nevyplácí. O tom nás dějiny dostatečně poučují. I ty německé…Totéž ovšem platí i o nesmyslech multikulturalismu, genderismu a jiných neomarxistických zvrácenostech. S tradičními evropskými hodnotami to nemá nic společného.

●●●

● Babiš neměl být podle šéfa ODA Sehnala vydán. Prý ho to poškozuje před volbami

Miliardář Pavel Sehnal, majitel značky ODA, kterou se rozhodl obnovit, se vyjádřil k vydání Babiše trestnímu stáhání. Podle něj je to špatně. Babiše to prý před volbami poškozuje. Podle Sehnala by před volbami politici vůbec vydáváni stíhání neměli být. V poslední době se znovu otevírá debata nad tím, že by imunita poslanců měla být zrušena. To si ale Pavel Sehnal nemyslí. (Forum24, 10. 9. 2017)

─────

Další zázračně zbohatlý miliardář! Řekl bych, že se tady bez nich docela dobře obejdeme. Zatím jen komplikují náš vnitropolitický vývoj. To, že miliardáři potáhnou za jeden provaz, nemůže nikoho překvapit. Proto se do politiky hrnou, i když tam nemají co dělat. Ať se věnují svému podnikání a politiku přenechají politikům. Sehnal je další ze „spasitelů“, který by tady chtěl měnit zavedené pořádky. Nikdo o něho nestojí. Ať se vrátí tam, odkud přišel. Podobně jako Babiš. Když je Babiš tak silný, jak o sobě již mnoho měsíců tvrdí, nic ho nemůže ohrozit. Nebo snad ano? Pak ovšem silný není a dobře mu tak!

●●●

● Brabec: Krizová varianta bez Babiše neexistuje. Buď výhra s náskokem, nebo opozice

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ANO Richard Brabec v rozhovoru pro Aktuálně.cz říká, že hnutí nechce do vlády bez svého šéfa, kterého poslanci vydali k trestnímu stíhání. "Andrej Babiš je pro nás lídr. Hnutí chce, aby usiloval o funkci premiéra," uvedl. Pokud však bude Babiš obviněný z dotačního podvodu na Čapím hnízdě, jen těžko najde koaliční partnery. Nyní to odmítá ODS, TOP 09, lidovci i třeba sociální demokraté. Podle Brabce tak zbývají jen dvě možnosti. "Buď bude mít hnutí ANO tak vysoký volební výsledek, že najdeme koaliční partnery. Nebo tolik hlasů nezískáme a vytvoří se národní fronta proti Babišovi," řekl ministr. (Aktuálně.cz, 11. 9. 2017, 7:00)

─────

Politika hnutí/strany ANO 2011je „hop, nebo trop“. Spíš to vypadá na opozici než na absolutní vládnutí. Volební zisk tohoto obskurního politického uskupení (spíše náboženské sekty, lidově nazývané „Svědkové Babišovi“) nebude tak velký, jak se někteří „anonisté“ těší. Čeští voliči jsou sice váhaví, ale ne hloupí. Spoléhat na skupinu lidí s nižším IQ, kteří mají rádi koblihy, je velmi riskantní: nejspíš k volbám vůbec nepřijdou. Něco obdobného zažila v minulosti i ČSSD, jejíž voličská základna se „přelévá“ podle toho, odkud vítr fouká. Své jisté mají pouze komunisté, protože část protestních hlasů přejde jistě k nim, jelikož dělají konzistentní politiku – na rozdíl od ANO 2011 a ČSSD. Lidovci se do parlamentu spíše nedostanou a Starostové možná projdou s odřenýma ušima. Zvýšit zisk mohou i TOP 09 a Piráti. ODS desetiprocentní hranici nepřeková a po volbách bude opět „přepřahat“ – na cestě do politického zapomnění. Do opozice půjde jak Babišova sekta ANO 2011, tak i Okamurovci. Více stran se do Sněmovny nedostane. Vzhledem k tomu, že ANO 2011 odmítlo vládu bez Babiše, žádná jiná varianta než „duhová“ vláda demokratických stran se nenabízí. Aspoň to bude přehledné. Jenom sebevrah by si troufl jít s trestně stíhaným Babišem do vlády. Za tu mezinárodní ostudu a vyobcování z klubu demokratických států to opravdu nestojí.

●●●

● Agitoval uprostřed zkoušky, přerušil práci zpěváků, kritizuje Zaorálkovu návštěvu Národní divadlo

Národní divadlo v otevřeném dopise kritizuje lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka. Vytýká mu, že minulý týden svou návštěvou narušil zkoušku orchestru. Divadlo také upozorňuje na to, že Zaorálek v budově přednesl projev, a divadlo tak zneužil k předvolební agitaci. Ministr zahraničí kritiku odmítá s tím, že pouze vyhověl žádosti odborářů o schůzku. (Aktuálně.cz, 11. 9. 2017, 12:07)

─────

O návštěvě prý nevěděl ani ředitel Burian, ani ministr kultury Herman. Se Zaorálkem souhlasím. Národní divadlo není jen tak nějaké obyčejné divadlo a není jedno, kdo stojí v jeho čele. Chce to zásadní změny včetně personálních. Herman kultuře nerozumí. Nabízí se otázka: rozumí tento žvanil a přítel B. Posselta vůbec něčemu? Po volbách by nová vláda měla provést změny. Burian je slabý ředitel a měl by být nahrazen skutečnou osobností. Tou dosavadní ředitel rozhodně není. – Se Zaorálkovou návštěvou ND je to podobné jako s návštěvami Babiše v nemocnicích po celé republice. Taky se žádné závěry neudělaly. Proč asi? Přitom Babiš prosazoval privatizaci těchto zařízení do svých rukou. To Zaorálek nedělá. Jen se zajímá o práci našeho vrcholného stánku kultury. Mohl to udělat již dříve, ale budiž…

●●●

● Lidovci si utahují z Babišových koblih

Lidovci se rozhodli odlehčit svou předvolební kampaň a na sociálních sítích se strefují do politických soupeřů. Pod hashtagem #ProsteBoziStrana potenciálním voličům naznačují, že KDU-ČSL má na rozdíl od hnutí ANO, s nímž lidovci čtyři roky sedí v koaliční vládě, program a nemusí hlasy získávat přes koblihy. (Novinky.cz, 12. 9. 2017, 14:50)

─────

Zdá se, že lidovci se konečně rozhodli, ale jeden nikdy neví. Zvláště u této strany, která už tolikrát změnila názor, že se na to spoléhat nedá. Začíná se nesměle, ale jistě rýsovat protibabišovská „duhová“ koalice demokratických stran – bez těch extrémních, kam patří jak KSČM, tak i Okamurovci a hnutí ANO 2011, které žádným hnutím není. Za měsíc budeme vědět víc.

●●●

● Ostuda státu? Ministerstvo obrany odmítlo povýšit hrdinu z Normandie

Jedenadevadesátiletý Josef Švarc bojoval v československé jednotce při jejím nasazení v Normandii i u Dunkerqe. Vlastní celou sbírku francouzských, britských i českých vyznamenání, přesto však zůstává dál pouze v hodnosti četaře. Město Lanškroun se to sice žádostí o jeho povýšení pokusilo změnit, ministerstvo obrany ale nevidí důvod, proč veterána z bojů proti nacistům povýšit. (Aktuálně.cz, 13. 9. 2017, 6:30)

─────

Není to první ani poslední ostuda tohoto státu, ani samotného ministra M. Stropnického. Tento diletant se nikdy ministrem stát neměl. Podle toho také jeho úřadování vypadá. Co bychom chtěli od bolševického synka, že ano?

●●●

● Další fáze EET se odkládat nebudou, ANO s ČSSD nevěřily v pětiminutovou debatu

Devítiměsíční odklad na spuštění dalších fází elektronické evidence tržeb (EET) ve středu ve Sněmovně neprošel. Návrh z dílny poslanců KDU-ČSL a STAN zablokovali sociální demokraté a ANO. (Novínky.cz, 13. 9. 2017, Aktuálně.cz, 11. 9. 2017, 10:09)

─────

Další důvod, proč obě tyto strany nevolit. Že by se přece jen začala rýsovat nová povolební spolupráce mezi „znepřátelenými“ stranami? Kdoví? Počkejme si! Po volbách budeme moudřejší…

●●●

Dokument o Babišovi odvysílá ČT až po volbách. Nepřináší nic nového, vysvětluje šéf televize

Dokumentární film Selský rozum o předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi uvidí diváci na obrazovkách České televize až po volbách. Dokument nepřináší žádné nové pohledy, neexistuje tak žádný zásadní zájem, aby televize tento film odvysílala do voleb. Na středečním jednání rady ČT to řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. (Lidovky.cz, 13. 9. 2017,14:53)

─────

Hned po volbách by měl být odvolán P. Dvořáka z funkce ředitele ČT. Bez ohledu na to, že v ní byl nedávno potvrzen. Kdokoli bude lepší než tento bývalý normalizační komunista. Vývoj se naštěstí zastavit nedá, a proto se tento film šíří po internetu. Kdo chce znát pravdu, ten se ji dozví…

●●●

● „Když je cikán lempl, tak ho ve městě nechceme. A naopak.“ Poslanec známý výroky o Romech přešel k Zemanovcům

Do Poslanecké sněmovny Schwarze voliči poslali z kandidátky hnutí ANO v říjnu 2013. Po celé 4 roky pak působil v poslaneckém klubu hnutí Andreje Babiše. - Teď bude bojovat o poslanecké křeslo znovu. Tentokrát ale jako dvojka na kandidátce SPO v Ústeckém kraji. - Známé jsou i jeho výroky o Romech. Právě Schwarz je autorem například výroků: „Na cikány platí jen tvrdá ruka“ nebo „ze sta cikánů je deset pracovitých a slušných, které bychom neměli házet do pytle s těmi zmetky“. (www.seznam.cz/zprávy, 13. 9. 2017, 17:49)

─────

Velebova strana politických exotů získala vskutku výraznou posilu. Spíš by bylo na místě říci: poslanec hnutí ANO 2011 B. Schwarz patří k těm „vlaštovkám“, jež ohlašují blížící se konec tohoto podivného, nedemokratického uskupení v čele se slovenským estébáckým práskačem Babišem. Je to významný signál, že vyhraje ten, kdo uteče včas. Pro Zemanovce to ovšem žádná posila nebude – spíš problém kvůli Schwarzovým protiromským výrokům. Časem se ukáže, jak velký problém to je.

●●●

● Doktor Sládek, tak jak si jej pamatujeme: Neříkejte jim uprchlíci, pane redaktore. Jsou to přivandrovalci, kterým se nechce zvelebovat vlastní zemi

Moderátor Luboš Xaver Veselý si do internetové televize XTV.cz pozval dalšího hosta. Dorazil předseda Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa Miroslav Sládek. Raději se přesvědčte sami, co všechno moderátorovi řekl. - Zvláště kritický byl k České televizi. - Stejně tvrdě se vymezil proti Andreji Babišovi a celému hnutí ANO. „Babiš vykládá v televizi a všude lidem, že je v politice nový a že tam přišel udělat pořádek. Přitom se kolem politiků pohyboval od počátku 90. let a byl u každé lumpárny, která se v politice stala,“ nešetřil Sládek ani možného příštího premiéra. Ačkoli nechce být příliš příkrý vůči voličům hnutí ANO, Babiše prý volí především „spodina“. (Novinky.cz, 8. 9. 2017, 15:25)

─────

Naprostý souhlas. Sládek patří ke garnituře kultivovaných politiků 90. let 20. století. O něčem takovém si dnes můžeme nechat jen zdát. Je škoda, že jako kandidát na prezidenta má téměř nulovou šanci. Čas se bohužel vrátit nedá…

●●●

● Smrad, až se obrací žaludek. Devět stupňů, jedenáctihodinová šichta pod řvoucí nadřízenou. Saša Uhlová poznala, jak se maká v drůbežárně pana exministra

Server A2larm.cz uveřejnil další reportáž Saši Uhlové z cyklu Hrdinové kapitalistické práce, ve které veřejnost seznamuje s tím, jaké to je pracovat v náročných podmínkách za minimální mzdu. Tentokrát Úhlová zavádí zájemce do království Agrofertu - do drůbežárny ve Vodňanech. (ParlamentníListy.cz, 13. 9. 2017, 17:09)

─────

To by měla odvysílat Česká televize. Ředitel Dvořák má ale strach… Dcera disidenta P. Uhla je na té správné straně barikády. Otřesné svědectví o kapitalismu 19. století – jako z učebnice. Kam nás to ten Babiš vede? Jako někdejší bolševik by měl vědět, že komunisté se vždy řídili heslem: „Kupředu, zpátky ni krok!“

●●●

Minimální mzda, zima a smrad. Česká novinářka utajeně pracovala v provozech: Nejhorší byla drůbežárna

V posledním půlroce podstoupila projekt, jaký nemá v české žurnalistice obdoby: půl roku pracovala utajeně v provozech, kde se platí často minimální mzda, kde je zima, smrad a osmihodinová pracovní doba platí často jen na papíře. S novinářkou Sašou Uhlovou o zvracení při práci, skládání křidýlek pro supermarkety, smyslu novinařiny a také o životě pražské prominentky. (Lidovky.cz, 13. 9. 2017, 14:07)

─────

A ještě jednou z téhož soudku. Babišův poskok Kamberský se po delší odmlce rozhodl, že to v tom Babišově plátku ještě vydrží, a udělal rozhovor se S. Uhlovou, dcerou trockisty P. Uhla. Holka je na to titulování zvyklá, takže žádný problém. V něčem ale pravdu má. Kamberský se pokusil celou věc rozmělnit, aby to nevypadalo, že se primárně jednalo o svědectví o pracovních podmínkách v Babišově drůbežárně. Ale právě o to šlo, prozrazuje to i titulek článku. V Parlamentních listech to pochopili správně. To jen Kamberský potvrdil, že je blb a že Babišovo hodnocení jeho osoby je plně na místě – bez ohledu na to, jaký je Babiš gauner. Morálně mnohem hůř než on jsou na tom jeho poskoci, kteří mu dál slouží až do roztrhání těla. Je to nepochopitelné, ale je to tak. Rozum nad tím zůstává stát. Kamberský je jako novinář doživotně odepsaný. Zdá se, že to stále ještě nepochopil…

●●●

● VIDEO: Zvůle finanční správy. Osm měsíců vazby, zničené podnikání. Tak dopadla firma, která konkurovala Agrofertu

Miroslav Trávníček před lety založil společnost Trávníček-Svitavy, s.r.o. Firma prosperovala a obchodní příležitosti rostly, dokud se podnikatel nerozhodl rozšířit své působení také o řepkový olej. V únoru 2016 dorazila kontrola a v červenci pak také zajišťovací příkazy od Finanční správy. A s nimi policie. - Stalo se zdánlivě neuvěřitelné – Miroslav Trávníček byl obviněn z toho, že je součástí řetězce firem, které páchají karuselové podvody. V den, kdy dorazily první zajišťovací příkazy, pro něj přišla policie. Podnikatel strávil ve vazbě osm měsíců. (Forum24, 14. 9. 2017)

─────

Další a zřejmě nikoli poslední případ zneužití úřední moci ze strany A. Babiše. Co se ještě musí stát, aby kompetentní orgány už začaly konat? Začnou vůbec někdy, nebo budou jen čekat na další a další volby?

●●●

Nenecháme se kontrolovat od Transparency International, píší Realisté. Jde prý o zaujatou organizaci napojenou na Babiše
Realisté Petra Robejška nechtějí, aby jejich předvolební kampaň monitorovala a hodnotila organizace Transparency International (TI). V otevřeném dopise TI Realisté odůvodňují, proč se nechtějí účastnit tohoto monitoringu. Ve zprávě uvádějí sedm základních důvodů. (EuroZprávy.cz, 14. 9. 2017,16:19)

─────

Je to jen obdoba EET v režii Babišových lidí v této organizaci. Předchůdcem D. Ondračky ve funkci ředitele TI byla jistá A. Krnáčová, dnešní primátorka Prahy za ANO 2011. To je třeba mít na paměti v prvé řadě. Za nitky v tomto případě tahá ze zákulisí A. Babiš, aby měl informace, které nikdo jiný mít nemůže. Proto postoj Robejškových Realistů chápu. Dělají to správně a Babiš zřejmě tuší, že by mohli mít ve volbách úspěch. Proto se jich bojí a chce o nich mít informace, jež by v příhodnou chvíli použil. Toť vše. Zatímco Zeman je starý lišák, Babiš je všeho schopný gauner.

●●●

● Babišovi politici se hádají na Twitteru. Zradil jste ANO, obořil se Chalupa na Teličku

Poslanec hnutí ANO Bohuslav Chalupa si zjevně nerozumí se svým stranickým kolegou Pavlem Teličkou, europoslancem stejné partaje. Důvodem sporu byla další členka ANO Jana Lorencová, ale ukázalo se, že Chalupa si myslí, že Telička je zrádce. (Forum24, 14. 9. 2017)

─────

Už se začínají žrát mezi sebou. To je spolehlivý signál, že konec tohoto podivného hnutí/strany se blíží. Včera bylo pozdě…

●●●

● „Při válce s Ruskem budu první kolaborant.“ Poslankyně za ANO vyvolala pozdvižení

Pozdvižení na sociálních sítích vyvolala poslankyně Jana Lorencová (za ANO). „Přiznala“ se k tomu, že by z ní byl rázem kolaborant. Konkrétně v případě, že by došlo ke konfliktu s Ruskem. Pod jejím statusem na Facebooku se během chvíle shromáždila řada podpůrných komentářů, někteří ji ale obviňují dokonce z vlastizrady. Na stranu poslankyně a bývalé novinářky se postavil i její kolega z poslanecké sněmovny Bohuslav Chalupa (ANO). Naopak ostrá výtka zazněla od europoslance za ANO Pavla Teličky, který se hnutí čím dál více vzdaluje. Už před časem se například vzdal pozice experta pro zahraniční politiku. (Info.cz, 14. 9. 2017. 16:13)

─────

Ta ženská se už dočista pomátla na rozumu. Nejvyšší čas, že její účinkování v politice končí. Kdoví jaké škody by ještě napáchala? Blázinec v Opavě-Kateřinkách čeká…

●●●

● Zrušme školní předměty, navrhuje ANO. Pravice chce revoluci ve vzdělávání, levice je pro evoluci

Politické strany se shodnou, že je třeba přizpůsobit vzdělávání potřebám, které přinese svět za deset patnáct let. Zatímco TOP 09 při debatě o vzdělávání prosazovala revoluci ve školství, ČSSD byla proti velkým změnám. Strany se jednoznačně shodly jen na tom, že je potřeba se zaměřit na učitele, jejich kvalitu a ohodnocení. Zástupkyně hnutí ANO Ivana Dobešová pro budoucnost navrhla zrušení předmětů a komplexní učení po vzoru severských zemí. (Aktuálně.cz, 14. 9. 2017, 20:20)

─────

Zase jedna blbka, která si myslí, že snědla všechnu moudrost světa. Návrhy fašistických „reformátorů“ z nedemokratického hnutí/strany ANO 2011 je nutno odmítnout – jako ostatně všechno, co z tohoto uskupení vzešlo. Ukazuje se, že každý, kdo má dnes díru do zadku, se cítí kompetentní kecat do školství, i když o něm nic neví. Bylo to tak za komunistického režimu a zůstalo to dodnes. V tomto směru patří k největším chytrolínům všelijací nedovzdělanci z ANO 2011. Hlupáků tam mají tolik, že by je mohli vyvážet na Západ jako cennou komoditu. – Že je to s naším školstvím velmi vážné, o tom netřeba pochybovat. Lišíme se pouze v tom, co by se mělo změnit. Určitě ne rušit vyučovací předměty, ale zachovat to dobré a rozloučit se s tím špatným. Za všechny uvádím názor jednoho autora z diskuse pod článkem. Není k tomu co dodat, protože je tam všechno podstatné: „Školství potřebuje především návrat ke zdravému selskému rozumu. Přísnější maturity, zrušení inkluze, podpora učňovského školství, rušení fakult, rušení oborů. A hlavně makat. Přestat ustupovat dětem, aby se jim náhodou nepřeložilo stéblo přes cestu života.“ Ano, přesně tak to je. Problémem českého školství je fakt, že díky počítačům přestávají děti číst knihy a v důsledku toho neumí pořádně ani číst, ani psát. Babiš to sice neumí taky, ale tam je příčina někde jinde, protože on s počítačem „nekomunikuje“, jak nám sdělila jeho tisková mluvčí Kubovičová. Hlavně, že má vizi, jak má vypadat „Česko“ v roce 2035…

●●●

● Vzpomínka na Masaryka: Do Lán se nepřijel poklonit žádný člen vlády, natož prezident

Dnes vzpomínáme osmdesáté výročí úmrtí prezidenta osvoboditele Tomáše Garrigue Masaryka. A tak se ke vzpomínkovému obřadu na hřbitově v Lánech sešli představitelé našeho státu. Je to už osm desítek let, tudíž pro dnešní politiky zřejmě Masaryk již není velký pojem. - K údivu přítomných zde nebyl jediný člen současné vlády, který by se přišel poklonit k jeho hrobu. Bohudíky tam byl alespoň druhý nejvyšší představitel našeho státu, předseda senátu Milan Štěch. Ovšem prezident republiky se nechal zastoupit pouhým úředníkem, zatímco předsedu sněmovny zastupoval Karel Schwarzenberg. Dále se dostavili zástupci různých organizací i občané, kteří přišli položit květinu a vzpomenout prvního československého prezidenta. (Svobodné fórum, 14. 9. 2017)

─────

Myslím, že to je ta nejpodstatnější informace. Dokládá, jak na tom jsme. Troufám si říci, že v 90. letech 20. století by se něco takového nemohlo stát. Náš politický a morální úpadek je hrozivý! Zeman, Hamáček či Sobotka mají jiné starosti: hlídat si své židle, aby jim je někdo neukradl.

●●●

● Stropnický: Nejsme Babišovy ovce

Ministr obrany a místopředseda ANO Martin Stropnický v rozhovoru pro Právo řekl, že stojí za Andrejem Babišem, protože není důvod se zbavit nejlepšího hráče. (Novinky.cz, 15. 9. 2017, 3:09)

─────

Ovce možná ne, ale užiteční idioti ano. Říká-li něco podobného Stropnický, pak by se měl stydět. Právě on je politický šašek k pohledání. Hned po poslancích Komárkovi a Lorencové…

●●●

● Žantovský: Vystoupení osoby žalostného charakteru Semelové v Knihovně Václava Havla je politický skandál

„Nemůžeme se smířit s tím, že komunistickou stranu při debatě v Knihovně Václava Havla zastupovala soudružka Marta Semelová, která popírá, omlouvá a hájí zločiny komunistického režimu,“ prohlásil ředitel knihovny Michael Žantovský. Reagoval tak na návštěvu poslankyně za KSČM v debatě o budoucnosti českého školství právě na tomto místě. Semelová ve společnosti, která si vzala za úkol šířit odkaz Václava Havla, představila program komunistů, s nimiž jdou do voleb. (Lidovky.cz, 15. 9.2017, 13:27)

─────

Komunisté jaksi zapomněli na to, že se i bezmála 28 let od Listopadu 1989 nacházejí v politickém ghettu. Zatím je nikdo nevzal na milost a zůstávají mimo vládu. Asi ani Babiš by je do ní nevzal, i když pokukuje po jejich podpoře. KSČM se sice stala mezitím jednou ze stran establishmentu, ale stále je jen partají trpěnou, nikoli plně demokratickou. Incidenty s neostalinistkou Semelovou ani prezentace strany prostřednictvím nového místopředsedy J. Skály pověsti této strany neprospívají. Když stranickým funkcionářům chybí odvaha přiznat si pravdu a stranu rozpustit, měli by si takové věci hlídat a aspoň neprovokovat. Pozdní nářek Žantovského je pouhým pokrytectvím. Organizátoři měli Semelovou z této akce vykázat, což neudělali. Teď brečí nad rozlitým mlékem, protože jim chyběla odvaha to udělat. Je to jen pokračování Havlova pokrytectví a jeho celoživotního nadbíhání komunistům – včetně neochoty je po r. 1989 potrestat zákazem činnosti této strany a uvězněním hlavních viníků komunistického teroru.

●●●

● Praha zamítla obnovu mariánského sloupu na Staroměstském náměstí

Hlavní město si nepřeje, aby byl na Staroměstském náměstí v Praze obnoven mariánský sloup stržený v listopadu 1918. Vyplynulo to ve čtvrtek večer z jednání pražského zastupitelstva o peticích pro a proti sloupu. Debata o nich trvala tři hodiny. - Pro hlasovalo 37 zastupitelů z celkových 65. Rozhodnutí nepodpořila TOP 09, ODS, KDU-ČSL a Nezávislí. (Novinky.cz, 14. 9. 2017, 22:14)

─────

Jedná se o velikou ostudu současných představitelů Prahy a zároveň popření demokratického vývoje po r. 1989. Tou první a největší ostudou je volba Slovenky A. Krnáčové primátorkou města. To je skandál tisíciletí. Obě události spolu souvisí. Od současného „sralbotkovského“ vedení města se ani nic jiného očekávat nedalo. Příští generace budou muset tuto hanbu napravit, dá-li se to vůbec udělat. Česká společnost byla po staletí rozdělena nábožensky na katolíky a protestanty. Na Moravě je to jednodušší: tam ani husité neměli šanci. Jedná se o typicky komunistické administrativní rozhodnutí. Odvolávat se na První republiku nelze, protože T. G. Masaryk rozhodně příkladným katolíkem nebyl a ani s tou jeho „demokracií“ nebylo všechno úplně v pořádku.

●●●

● Babiš nepřijde do volební superdebaty ČT. Dá přednost Nově

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nejspíše nepřijde do volební superdebaty České televize. V pátek ohlásil na twitteru, že se chystá do předvolební debaty v televizi Nova, která se má odehrávat ve zhruba stejnou dobu. Lídři ostatních volebních stran se přitom chystají do debaty, kterou organizuje ČT. (Echo24.cz, 15. 9. 2017)

─────

Babišův strach z Kalouska a ostatních zdatnějších diskutérů musí být obrovský. Bojí se oprávněně, protože nemá na to, aby jim konkuroval. Babiš prostě z patra mluvit nedovede. Umí akorát jako gramofonová deska pořád dokola omílat ty své fráze. Vlastní hlavou nevymyslí nic. Protože: kde nic není, ani čert nebere. Najednou mu nevadí ani Zaorálek, protože ten je asi z těch předsedů stran nejpřijatelnější. Začínám věřit tomu, že ti dva jsou schopni spolu znovu sestavit koalici a tvářit se, že je všechno v nejlepším pořádku. Jestliže to ČSSD udělá, bude s ní konec…

●●●

● Likvidační zajišťovací příkazy by mohla nahradit nucená správa v podezřelých firmách, říká ministr Pilný

Ministr financí se v rozhovoru pro pořad Výzva omluvil za postup Finanční správy, že neoprávněně zničila některé firmy, byť to nepovažuje za svou chybu. - Právě dnes má ministr financí Ivan Pilný (ANO) termín, kdy odevzdává premiérovi a také sněmovnímu rozpočtovému výboru analýzu o fungování Finanční správy. Jde v ní hlavně o zajišťovací příkazy, jimiž berní úředníci obstavují majetek firmám podezřelým z krácení daně a které mohou být likvidační. A také o prověřování takzvaných jednokorunových dluhopisů. (seznam.cz/zprávy, 15. 9. 2017, 9:41)

─────

Babišův „podržtaška“ I. Pilný napravuje chaos a důsledky svévole, kterou nastolit v práci finančních úřadů jeho stranický šéf. Ten by měl jít do vězení hlavně za to, že jeho vinou byly neoprávněně zlikvidovány některé firmy. A pak také za korunové dluhopisy, kterými se sprostě obohatil. A teprve pak za Čapí hnízdo, pro něž dotaci získal podvodem. Dohromady by to vyšlo na doživotí. ‒ Těsně před volbami se ANO 2011 ústy poslance Pilného přiznává k fatálnímu selhání v čele ministerstva financí. S tím chce sekta „Svědkové Babišovi“ vyhrát volby? Nenechte se vysmát! Nikdy! Češi nejsou hloupí. V rozhodujících okamžicích dějin to vždy prokázali…

●●●

● Generál Pavel skončí ve vysoké funkci NATO. Nahradí ho britský maršál Peach

Novým předsedou Vojenského výboru NATO byl zvolen maršál britského vojenského letectva Stuart Peach. Informoval o tom dnes úřad britské vlády. Jednašedesátiletý Peach ve funkci příští rok nahradí bývalého náčelníka generálního štábu Armády České republiky Petra Pavla. Informaci přinesla ČTK. (ParlamentníListy.cz, Novinky.cz, 16. 9. 2017, 19:46)

─────

Generál P. Pavel je nedůvěryhodná osoba, stejně jako všichni jemu podobní komunističtí lampasáci, kteří po listopadu 1989 převlékli kabáty a zradili svou původní přísahu. Takovým lidem se věřit nedá ani nos mezi očima. Už i spojencům v NATO to došlo. Jestliže je navíc ministrem obrany takový šašek, jako M. Stropnický, tak to je opravdu síla. S takovým „spojencem“ se toho moc dělat nedá. Mít pak někoho takového v zádech, to je rovnou pozvánka pro soudruha Putina, aby podnikl další útok na některý z východoevropských států. Jak z toho ven? Těžko říci. Babo, raď!

●●●

● Bohuslav Chalupa: Soukromé školství průšvih jako blázen

„Soukromé školství průšvih jako blázen, souhlasím. Aby se dávaly maturity, nebo ti, co nezvládají státní vysoké školy, aby si je šli potom udělat do soukroma, protože jsou placeni za hlavu... to prostě hlava nebere,“ prohlásil poslanec Bohuslav Chalupa. –Ale my jsme koaliční vláda, vy tam máte premiéra i své ministry. Já jsem stále nespokojený občan a to, co vy říkáte, vnímám taky. A to, že my jsme tady schopni se možná dohodnout a tam nahoře ne, to není můj problém. To je za prvé. Za druhé. Soukromé školství průšvih jako blázen, souhlasím. Aby se dávaly maturity, nebo ti, co nezvládají státní vysoké školy, aby si je šli potom udělat do soukroma, protože jsou placeni za hlavu, a pak nám lidi, kteří si udělají zemědělského bakaláře, jdou dělat šéfy u policajtů nebo u vojáků, to prostě hlava nebere. Ale tohle vím taky. Až tady vznikne nějaká nová vláda po volbách, možná tam budou rozumní lidé, kteří se dohodnou. Možná to zní blbě, ale já jsem fakt jenom poslanec,“ oznámil Bohuslav Chalupa. (prvnízprávy.cz, 17. 9. 2017, 8:46)

─────

Chalupa opravdu není žádný myslitel, ale v tomto případě pravdu má. Systém, který byl po r. 1989 nastolen, jen degraduje úroveň našeho školství. Vzdělání, zakončené bezcennými tituly, si lze koupit, hlavně na soukromých školách. Ani úroveň státních čili veřejných škol není bůhvíjaká. Copak je normální, aby na vysoké škole studovalo až 60 procent populačního ročníku? Řeší se tím řada problémů společnosti, včetně nezaměstnanosti. Je to totiž dobře zakamuflovaná nezaměstnanost mladých lidí. Studující osoba není přece nezaměstnaný člověk, že ano? Že pak práci nesežene, protože o absolventy daného oboru není zájem, nikoho již čtvrt století netrápí. Čemu se tedy divíme? Každý chce mít vysokou školu, vydělávat hodně peněz a pokud možno se nenadřít. To dohromady moc nejde. Až to všichni pochopí (včetně rodičů těchto studentů), pak se možná dočkáme změny. Do té doby nikoli.

●●●

Komárek vydal drsnou satirickou knihu, označuje poslance za škůdce
Dlouholetý redaktor a politický komentátor Martin Komárek (ANO) vydal knihu, v níž shrnuje své zkušenosti s vykonáváním funkce poslance. Jak už napovídá název "Nebezpečné stádo aneb poslanec český a jiné retardované druhy", jde o jakousi přírodovědnou studii. Martin Komárek je synem politika a prognostika Valtra Komárka. (Eurozprávy.cz, 17. 9. 2017, 12:01)

─────

Martin Komárek je hloupý syn moudrého otce, jednoho z mála polistopadových politiků, kterých jsem si vážil. Škoda jen, že Martina, když byl ještě kluk, neřezal denně šňůrou od žehličky. Mohl z něho vyrůst slušný člověk, nikoli Babišův pisálek a vlezpodrdelka. Komárkovo poslancování za ANO 2011 je jedna nekonečná ostuda – nic víc. Dalšího komentáře netřeba. Ani k té jeho knížce, která je jen zoufalým literárním pokusem tohoto lidského ztroskotance, presstituta a zbloudilého intelektuála.

●●●

● Až budeme mít vnitro, půjdou sedět všichni, měl říci poslanec za ANO

Poslankyně Kristýna Zelienková, která opustila hnutí ANO, zveřejnila velmi alarmující příspěvek. Tvrdí v něm, že poslanec Miloš Babiš, člen hnutí, tvrdí, že jakmile bude jeho strana mít vnitro, zařídí, že „půjdou sedět všichni“. (Forum24.cz, 17. 9. 2017)

─────

Drzost tohoto rádoby podnikatele je obrovská. Vypadá jako vystřižený z padesátých let. Jenom ho obléknout do slušivého koženého kabátu, jaký tehdy nosili soudruzi z StB, a mohl by jít na módní přehlídku. Za toto nebezpečné vyhrožování by měl strávit tento zákonodárce hodně dlouhou dobu ve vězení. Minimálně tak dlouhou, aby si uvědomil nebezpečnost svého počínání. V jeho případě to odhaduji na doživotí.

●●●

● Cíl militantních odborářských bossů je dostat se do Parlamentu, kritizoval Pilný tlak na růst platů

Ministr financí Ivan Pilný (ANO) se opřel do odborových předáků, kteří podle něho militantním tlakem na zvyšování platů nehájí zájmy zaměstnanců. Odborů se v nedělní Partii televize Prima naopak zastal místopředseda KSČM Jiří Dolejš, podle něhož jsou požadavky na růst platů v popisu jejich práce. Odbory chtějí po zaměstnavatelích, aby příští rok zvedly platy o osm až deset procent. Firmy skokový růst odmítají (iROZHLAS.cz, 17. 9. 2017,14:31)

─────

Když tam mohou sedět různí miliardáři (Babiš) a jejich „podržtaškové“ (Pilný), proč by tam nemohli být odborářští bossové? Máme přece demokracii! Nebo ta babišovská „demokracie“ je pouze pro někoho?

●●●

● V parlamentu je jeden fízl vedle druhého, řídí nás ruští agenti, paranoidní nejsem, říká Cibulka

Všechny volby jsou zfalšované, pokud Moskva nenařídí jinak, tak se do sněmovny nedostanu, tvrdí předseda strany Volte Pravý Blok Petr Cibulka. Dodává, že budoucností lidstva je psychotronická gramotnost.. (Aktuálně.cz/DVTV, 18. 9. 2017, 3:09)

─────

Cibulka má pravdu. Zajímavé na celé věci je to, že dostává prostor ve sdělovacích prostředcích. Po letech „mlčení“ je to pozoruhodné. Copak za tím asi je?

●●●

● Bojovník za pravdu Miloš Zeman rozbouřil New York: Obří sál vestoje burácel při každém jeho slově. Byli jsme u toho a vše zaznamenali

Důležitým tématem současného světa je pro nás nedostatek odvahy. Izrael potřebuje skutečnou solidaritu ostatních států bez podmínek, sdělil během svého projevu prezident Miloš Zeman na půdě věhlasné židovské nadace Gershon Jacobson Jewish Continuity Foundation v New Yorku při přebírání ceny Bojovníka za pravdu. (ParlamentníListy.cz, 19. 9. 2017, 2:58)

─────

Všechno by bylo v pořádku, kdyby se nejednalo o Zemana. Je to všechno jen vypočítáno na efekt. Zeman ví, že podporovatelů Izraele a jeho politiky není ve světě tolik, a proto má šanci na tomto poli „zazářit“. Škoda jen, že tak jako za Židy nebojuje za Čechy. Zeman je pouhý populista, nikoli vlastenec. Dělá jen to, co mu přináší prospěch. Proto ta cesta do Ameriky, aby se dostal z beznadějné izolace doma i v zahraničí. To, že ho nepřijal Trump, nejlépe svědčí o tom, jaká je jeho pozice. Oslavné články všelijakých Panenků na tom nemohou nic změnit. „Bojovník za pravdu“? Za jakou? Za tu zemanovskou? Ví to snad každý: Všechno, co se týká Zemana, je jedna velká lež!

●●●

● Jaromír Soukup v tichosti dělá z Barrandova špatnou televizi jednoho muže

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nejspíše nepřijde do volební superdebaty České televize. V pátek ohlásil na twitteru, že se chystá do předvolební debaty v televizi Nova, která se má odehrávat ve zhruba stejnou dobu. Lídři ostatních volebních stran se přitom chystají do debaty, kterou organizuje ČT. (Forum24, 19. 9. 2017)

─────

Další sebestředný blb, který uvěřil tomu, že on je tím středobodem vesmíru, kolem něhož se všechno točí. Bohužel, pane Soukupe, není tomu tak. Některým lidem to trvá déle, než pochopí, jak se věci mají doopravdy.

●●●

● Dusno uvnitř ANO. V České Lípě zůstal hnutí už jen jeden zastupitel

Hnutí ANO přišlo o další dva zastupitele v České Lípě. Oba vystoupili ze strany, ale mandát si nechali. Původně druhé nejsilnější straně v České Lípě tak v zastupitelstvu zbyl jediný člen, který je straník. Po Liberci a Semilech jde o další město v Libereckém kraji, kde ANO čelí vnitřním problémům, uvedl deník Mf Dnes. (Týden.cz, 20. 9.2017, 9:24)

─────

ANO 2011 se rozpadá již delší dobu – po jednotlivcích. Až bude po volbách a ANO skončí v opozici, nastane masový úprk z této podivné strany/hnutí na jedno použití. Stále většímu počtu lidí s velkým zpožděním dochází, jak naletěli jednomu slovenskému lháři a podvodníkovi. Dobře jim tak! Za každou zkušenost se platí…

●●●

● Krádež dokumentů v bytě komentátorky Lenky Zlámalové

Terčem útoku neznámého pachatele se stala komentátorka Echo24 a Týdeníku Echo Lenka Zlámalová. Včera, ve středu 20. září v dopoledních hodinách, se do jejího bytu v Praze, který je lokalizován v klidné a bezpečné části města, vloupal neznámý pachatel. - Odcizil malý modrý kufr Samsonite velikosti kabinového zavazadla. Kufr byl plný osobních dokumentů a písemností důvěrné povahy, dále zmizel mobilní telefon, iPad a sedm let starý notebook, který sám o sobě neměl prakticky žádnou hodnotu, ale obsahoval veškerý archiv autorky. (Echo24.cz, 21. 9. 2017)

─────

Lenka Zlámalová musí někomu hodně vadit, když se uchyluje k praktikám jako na Divokém Západě. Nebo snad Divokém Východě? To spíš. Kdopak ze současných politiků má vazby na organizovaný zločin? Existuje jen jedna osoba a její jméno každý zná.

●●●

● Jsem zaskočený a zděšený, kolik zloby a nenávisti se spojilo v Babišovi, říká Ivan Langer

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer se posledních sedm let snaží politice vyhýbat. Přesto je jeho jméno stále spojováno s mnoha kauzami a dokonce se psalo, že má prsty v nahrávkách Juliuse Šumana. Člen ODS v rozhovoru na Barovce pro FORUM 24 přiznal, že se bojí výsledku voleb, vysvětlil, jak pokračují jeho soudy s Mafrou a řekl, co by podle něj znamenalo, pokud by Andrej Babiš získal ministerstvo vnitra. (Forum24, 24. 9. 2017)

─────

Toto upřímné sdělení jednoho z velmi kontroverzních politiků ODS bychom měli brát vážně. Co všechno se podílelo na tom, že se z Babiše stala taková zrůda, to by mělo zajímat psychology a psychiatry. Nejen Zeman, ale i Babiš už měli být dávno izolováni od ostatní společnosti jako krajně nebezpečné osoby.

●●●

● Dej mu, Bože, herecký ráj a věčný potlesk, zalitoval Kalousek Jana Třísky. Historik: Hrál v majoru Zemanovi a podepsal Antichartu

Smrt Jana Třísky zasáhla i šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska. Historik Petr Blažek si však dovolil připomenout i podle jeho názoru stinné stránky Třískova života. (ParlamentníListy.cz, 25. 9. 2017, 11:00)

─────

Jan Tříska byl bezesporu velmi dobrý herec a profesionál každým coulem. Nejen Obecná škola, ale i starší filmy, jako Radúz a Mahulena, či role Š. Hněvkovského v seriálu F. L. Věk, patří k tomu nejlepšímu, co vytvořil. Později také role ve filmech Želary nebo Po strništi bos. Škoda jen, že se po listopadu 1989 nevrátil natrvalo do Čech. Co mu v tom bránilo? Létat kvůli příležitostným rolím přes půlku světa, to je i pro mladého člověka velká zátěž, natož pro tak starého, jako byl Tříska. ‒ Pravdu má samozřejmě i P. Blažek, co se týká role v seriálu 30 případů majora Zemana. Byl to shodou okolností nejkontroverznější díl Strach o bratrech Mašínových. Tříska si to mohl odpustit, protože toho neměl zapotřebí. Totéž by se dalo říci o R. Brzobohatém a jeho roli P. Bláhy. Zesnulý herec podepsal i Antichartu (jako jeden z mnoha umělců), a stejně ho to před emigrací nezachránilo. Jeho jméno se bohužel vyskytuje i mezi agenty StB, jak je zveřejnil P. Cibulka. Možná proto se nechtěl vrátit. Jeho smrt je symbolická, ať už to byla sebevražda, či nešťastná náhoda. Osobně věřím tomu prvnímu. Chtěl zemřít a být pohřben tam, kde se narodil. To starší lidé, zvláště exulanti-vlastenci, dělají a není na tom nic nepochopitelného.

●●●

● Užiteční idioti udělali privatizační puč pro agenty KGB a GRU. Obyčejné lidi ožebračili, řeší se jen blaho nepracujících cikánů a agresivních muslimů. Petr Cibulka vás teď naučí, jak je odhalit

„Před 100 lety u nás příslušník střední třídy ze svého příjmu uživil svoji ženu, několik dětí a služebnou, takže jeho žena nemusela vůbec chodit do práce a mohla se plně věnovat řádné výchově svých dětí. Ukažte mně dnes jediného příslušníka střední třídy, tedy inženýra, lékaře nebo učitele, který ze svého platu dokáže uživit svoji ženu, děti a služebnou,“ říká Petr Cibulka (Volte Pravý Blok www.cibulka.net). Upozorňuje i na to, že před 150 lety si dělníci vybojovali osmihodinovou pracovní dobu. „Dnes pracujeme 8,5 hodiny, přestože se produktivita práce zvýšila stonásobně. Je to katastrofální civilizační úpadek, kterému dnes všichni politici a novináři říkají ‚pokrok‘. Pokrok možná, ale jen od svobody k otroctví,“ domnívá se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, ve kterém se dozvíte ještě mnohem více. (ParlamentníListy.cz, 28. 9. 2017, 8:34)

─────

Zajímavé na tomto rozhovoru není ani to, že P. Cibulka již od Listopadu 1989 říká pořád to samé, ale fakt, že se to tak otevřeně a bez cenzury publikuje – po dlouhých letech mlčení a bojkotování Cibulkových názorů. Tato náhlá „svoboda slova“ může signalizovat, že s polistopadovým režimem je konec, že je v posledním tažení. Další vývoj ukáže, zda byla tato moje předpověď správná. Obávám se, že ano.

●●●

● Předzvěst zkázy: Krnáčovou kritizuje stranická Mladá fronta DNES

Pražská primátorka již zřejmě nemá takovou podporu svého stranického šéfa, jako ještě před pár měsíci. Nejprve se Andrej Babiš ostře vymezil proti jejímu plánu zastavět piazzettu před pražským hotelem InterContinental a nyní se do Adriany Krnáčové „opřela“ i Mladá fronta DNES. A to je možná daleko horší, než kdyby se rozčiloval sám majitel hnutí ANO. - Podle Babišova listu si Krnáčová vybrala pro projekt Smart City člověka, který dříve spolupracoval s Davidem (Forum24, 27. 9. 2017)

─────

Ano, už i Babiš pochopil, že se této blbky bude muset co nejdříve zbavit. Ne proto, že je Slovenska, ale proto, že je blbá jak tágo. Její „válka“ s pražskými taxikáři je časovanou politickou bombou. Tento spor nemůže Krnáčová vyhrát. Je to Slovenka, a proto nemá šanci „přečůrat“ Pražáky.

●●●

Podle ekologických organizací Brabec ve funkci neuspěl

Ekologické organizace Hnutí DUHA a Zelený kruh vypracovaly hodnocení Sobotovy vlády v oblasti životního prostředí, ochrany přírody a energetiky. Většinu deklarovaných závazků podle nich ministr Brabec nesplnil. (Forum24, 26. 9. 2217, 12:45)

─────

Od začátku bylo jasné, že Brabec, někdejší ředitel firmy, patřící k Agrofertu, bude hájit výhradně zájmy velkého šéfa. Tento mega střet zájmů nemohl dopadnout dobře. Babiš s Brabcem počítá na post premiéra, a proto navrhuje sloučení ministerstva zemědělství a životního prostředí. To Pelikán je jiný případ: po celou dobu se choval jako podnikový právník Agrofertu. Je to fašismus jako vystřižený z učebnice politologie. Není k tomu co dodávat. Věci jsou jasné.

●●●

● Už můj táta bojoval za lepší život dělníků. Zaorálek představil volební klip, u kterého docházejí slova

Zatímco šéf hnutí ANO Andrej Babiš vystavěl svůj předvolební klip na mračící se blábolící postavičce „tradičního politika“, proti které se vymezoval, volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek zvolil jinou cestu. Svůj předvolební klip vystavěl na svém tatínkovi. (ParlamentníListy.cz, 28. 9. 2017, 13:03)

─────

Zaorálkův jednominutový předvolební klip je velmi dobrý. Jasný a každému srozumitelný. Je to kvalitativně něco úplně jiného, než dosud ČSSD dělala. Zkrátka: v havírně či u vysoké pece se muselo tvrdě pracovat rukama, nikoli žvanit, jak to dělají dnešní politici. Hornický předák Petr Cingr by se nestačil divit, kdo všechno se dnes hlásí k dělníkům a k obhajobě jejich práv. Nezřídka to bývají lidé, kteří nikdy a nikde pořádně nepracovali. Pouze vysedávali někde v kanceláři a potom, po „revoluci“ 1989, zahřívali svým zadkem parlamentní lavice. Je to, bohužel, i případ L. Zaorálka, lidově zvaného Zao Ce-tung. Nic ve zlém. Ale ten klip se podařil…

●●●

● Eurokomisařka Jourová smazala účet na Facebooku, síť prý šíří nenávist

Eurokomisařka pro spravedlnost a ochranu spotřebitelů Věra Jourová uzavřela svůj účet na Facebooku, protože tato internetová sociální síť se podle ní stala informační „dálnicí nenávisti“. Česká členka Evropské komise to ve čtvrtek oznámila na tiskové konferenci věnované boji proti nelegálnímu obsahu na internetu. (iDNES.cz, 28. 9. 2017, 18:32)

─────

Soudružka „podržtaška“ Jourová už neví, kudy kam, Začíná jít do tuhého. Bude hůř, mnohem hůř, až Babiš bude muset z politiky odejít a s jeho „věrnými“ začnou lidi „po česku“ účtovat. To pak budou jen slzy a pláč. Už se těším na to, až tento politický odpad skončí na smetišti dějin.

●●●

● ČSSD nezákonně vylučovala členy a odmítá nápravu. Právník uspěl se žalobami, teď chce stranu zrušit

Návrh na zrušení nebo pozastavení činnosti ČSSD chce podat k Nejvyššímu správnímu soudu její bývalý člen, advokát Pavel Němec. Důvodem je, že strana ani po několika pravomocných rozhodnutích soudů nechce vrátit do strany členy, které v minulosti neoprávněně vyloučila. "Strana, která porušuje zákon a stanovy, nemůže vyvíjet činnost. Mám už celou řadu rozsudků a ani v jednom případě nebyla sjednána náprava," říká Němec, který jako advokát zastupuje i ostatní vyloučené členy. Podle něj se vyloučení sociální demokraté stali oběťmi bojů o moc ve straně. (Aktuálně.cz, 28. 9. 2017, 19:54)

─────

ČR není právní stát a dlouho jím ještě nebude. Stane se jím teprve tehdy, až začne platit vymahatelnost práva. Ta je stále ještě nulová. Soudy soudí, ale je to k ničemu, protože rozsudky nejsou respektovány. Co s takovou justicí? Rozprášit. Je to důsledek toho, že po Listopadu 1989 prosadil V. Havel doživotní působení soudců. Tam je totiž onen zakopaný pes. Až se to změní, bude i tady právní stát. Možná za padesát či za sto let. Když to nepůjde dobře, tak nikdy…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář