Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budějovice vypráví ‒ František Růžička

5. 10. 2018

Pod tímto názvem dvoudenního programu k připomenutí významného historického milníku, který uspořádalo statutárně město České Budějovice spolu se společností Borovka Event s. r. o., měli občané jihočeské metropole možnost prožít další příjemný víkendový čas. Letos poslední, srpnový. Pochvalně dodejme, že zábavně kulturních akcí bylo po celou dobu prázdnin tolik, že je nebylo ani možné sledovat, natož se všech zúčastnit.

V pátečním odpoledni byla na náměstí Přemysla Otakara II. otevřena prvorepublikové kavárna, kde bylo možné vychutnat šálek dobré kávy i bohatě poklábosit s pomyslným návratem do prožitých let. Po setmění bylo možné zhlédnout na projekčním filmovém plátně dobový film a ještě videomapping „Čtyři budovy“.

V sobotu pak bohatý program probíhal nejen na náměstí, ale i na Sokolském ostrově, Sadech, u Zlatého mostu a na Piaristickém náměstí. Pod jednotlivými názvy programu bylo možné najít si právě to, na co byla chuť. – Zkroťte budějovické lvy, Poznáte barvy našeho města?, Módní přehlídka, Taneční kreace, Hudební vystoupení Big Blast Band, nebo vystoupení Jana Smigmatora a Sving trio. Večer opět videomapping…

Připomínka „Stromy okolo kašny“ jen potvrdila, že zeleň stromů na budějovické náměstí patří rozhodně více než motorová vozidla včetně „ekologických minibusů“. Není bez zajímavosti, jak mnoho lidí tuto scenérii pochválilo. Třeba si to někdo ještě zahrne i do nového volebního programu v nastávajících komunálních volbách.

František Růžička (Hlas svědomí)

p14909241.jpg

Prvorepubliková kavárna před radnicí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář