Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní trhy – František Růžička

25. 11. 2015

Tradiční podzimní akcí na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. bývají Švestkové trhy v polovině měsíce září. Nejinak tomu bylo i v letošním jubilejním roce. Ve třech dnech se ve více než stu stáncích představila řada prodejců tradičních českých výrobků a několik desítek řemeslníků s vlastním originálním zbožím. Někteří své řemeslo předváděli přímo na palce. Byla zde např. sklářská dílna, dětská dílnička, řezbář, košíkář, předení, výroba šperků, malování keramiky a jiné.

Mezi nabízenými výrobky nechyběla medovina, víno, burčák, horká čokoláda, domácí uzeniny a sýry, čajovna s posezením, masné výrobky, grilované speciality, staročeské i vegetariánské jídlo. K vidění byla i pražírna kávy s možností ochutnávky. Je pochopitelné, že ve speciálním stánku přímo pod okny radnice nemohly chybět švestkové výrobky – koláče, knedlíky i něco ostřejšího k zapití.

Nezapomnělo se ani na nejmenší, bylo připraveno nafukovací hopsadlo, kolotoč a lákavá střelnice, dráha se šlapacími auty. Vyzkoušet mohli i jejich rodičové.

Jako kulturní doprovod se představily skupiny Kameňáci, Dudlajda, County Rebels C.B. a Gama CB.

Podzimní trhy HOBBY na českobudějovickém výstavišti byly připraveny na konec měsíce října (29. 10. až 1. 11.).  A to především s nabídkou inspirace pro zahrádkáře, chovatele, kutily a stavebníky. Ale i jako zajímavá podívaná pro běžně zvídavé a koupěchtivé občany.

Rozhodně bylo z čeho vybírat – Dům a zahrada, chovatelství, kutilství, ruční práce, sběratelství, nabídka elektrospotřebičů, sportovního vybavení, potřeb pro seniory, oblečení, textil, módní doplňky, esoterické zajímavosti, kožešiny, klenoty, parfumerie, kosmetika, kožené výrobky… Rovněž bezplatné poradny pro návštěvníky a ukázky z tvůrčích dílen.

V rámci kulturního programu vystoupila Petra Černocká a Milan Drobný. Moderátor Alexander Hemala, hudební skupiny Babouci a Jižani.

A co to stálo? Na budějickém rynku to bylo zadara, krom toho, co jste si zakoupili. Na výstaviště vstup 80, zlevněný 45, pro školní výpravy za dvacku a pro celou rodinu za 170. Pokud jste přijeli autem, pak za 60 na celý den, pokud na motocyklu, tak za 30 na celý den. Letos to byl již 17. ročník. A počasí? Ani se neptejte! Ráno zábly ruce, odpoledne jste se mohli skoro opalovat. Prostě-  listí už uzrálo a padá k zemi, technické služby mají co dělat. Zima začne klepat na dveře.

František Růžička, České Budějovice

p1300518.jpg

Řemeslo bez zlatého dna

p1300520.jpg

Dušičky se blíží

p1300523.jpg

Pojďte ochutnat

p1300526.jpg

Uzeniny zdravé i nezdravé

p1300527.jpg

Česnek pro dobré zdraví

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Open Air koncert s názvem Bosch pro boschské město v rámci oslav 750 od založení města ČB

(Mikeš Bobšovi, Kocourkov-KTK,boschskéČB, 17. 12. 2015 16:09)

Mikeš Bobšovi, Kocourkov-KTK,boschskéČB
Kocourkov/ Hulvátov: Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy.
Mikeš Bobšovi, Kocourkov-KTK,boschskéČB -Open Air koncert s názvem Bosch pro boschské město v rámci oslav 750 od založení města České Budějovice- Robert Bosch, spol. s.r.o. - České Budějovice - Další informace - Kariéra a spolupráce při studiu - Volná pracovní místa - Creating your future... (film) - Nabídka pro uchazeče - Personální program Kontakty: Robert Bosch, spol. s r.o. Roberta Bosche 2678 370 04 České Budějovice Česká republika fax:+420 380 404 107 tel: +420 380 404 911 Hana Schwambergerová Robert Bosch spol. s r.o. Interní a externí komunikace Roberta Bosche 2678 370 04 České Budějovice Česká republika Telefon: +420(38)040-4801 - Open Air Koncert Bosch pro boschské město
Dne 20.6.2015 se na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích bude konat velký Open Air koncert s názvem Bosch pro boschské město v rámci oslav 750 od založení města České Budějovice. Společnost Robert Bosch v Českých Budějovicích byla založena 1. května 1992 jako společný podnik stuttgartského koncernu Bosch, GmbH a Motoru Jikov, a. s. V roce 1995 se koncern Bosch stal jediným vlastníkem společnosti v Českých Budějovicích. Pro novou společnost byl kompletně vystavěn nový závod s nejmodernějším vybavením a infrastrukturou na koncernové úrovni, s vlastním oddělením vývoje a výzkumu, včetně zkušebny pro dlouhodobé zkoušky.
Přes 2 900 zaměstnanců se podílí na výrobě a vývoji komponentů do osobních aut. Hlavní výrobní program tvoří nádržové čerpadlové moduly, rozvaděče paliva/zpětné vedení paliva, plynové pedály, sací moduly, multifunkční pohony, škrtící klapky, víka hlav válců a moduly pro redukci NOx. Odběrateli jsou téměř všechny významné evropské, některé japonské, asijské a jihoamerické automobilky. Budějovická firma se řadí mezi atraktivní zaměstnavatele. Od roku 2005 se v soutěži Zaměstnavatel roku pravidelně umisťuje na čelních pozicích. V roce 2014 obsadila 1. příčku v anketě Zaměstnavatel regionu, stejně jako v kategorii Nejžádanější zaměstnavatel regionu 2014.
Sponzorství - Robert Bosch, spol. s r.o. ČB,Česká republika Telefon: +420(38)040-4801
Nový přístroj pro dětské oddělení Nemocnice
Finanční dar ve výši 100 000 Kč poskytla firma RBCB dětskému oddělení Nemocnice České Budějovice. Nemocnice dar použila na zakoupení nožní motorové dlahy pro intenzivní rehabilitaci dětských pacientů se závažnými poraněními dolních končetin. MUDr. Jiří Klíma poděkoval za sponzorský dar a možnost nákupu zařízení, které zatím na dětském oddělení chybělo. Dlaha je uzpůsobena pro nohy malých pacientů. Na rozdíl od rehabilitačních pracovníků se motor neunaví a cvičení je efektivnější. Dlahu může pacient navíc sám spoluovládat. Vzhledem k tomu, že každoročně přijme dětské oddělení českobudějovické nemocnice kolem stovky těžkých úrazů dolních končetin, určitě nebude dárek od firmy Bosch zahálet.
Bobši, mrkni se Budějovic, estli tam od 26.6.2015 dodneška 17.12.2015 pokračuje ten "open Air Fetival" a estli, jak se spalšili u Tábora ty bejci, co je tam honí, že je něco strašně v chlívě vyděsilo byli to šediví ufoni, nebo jim do chlíva dali čerstvé zprávy z "boschského města ČB"? Pozdravuji do Hrusic i babičku ševcovic, že už tu smetanu nerozleju....
17.12.2015 NOVINKY z ČB

kukaččí děti: ČESKÝ FEMINISTICKÝ STÁT TENTO GIGANTICKÝ PODVOD PODPORUJE

(Král, 14. 12. 2015 21:56)

ČESKÝ FEMINISTICKÝ STÁT TENTO GIGANTICKÝ PODVOD PODPORUJE
Samozřejmě, že právně se dělá všechno pro to, aby chlapi okrouhali. Jestli si myslíš, že jednoduchý test DNA, který přijde na 6-8 tisíc a osvětlí spolehlivě jak to s otcovstvím je, je standardem, tak se hluboce mýlíš! I v návrhu nového Zákona o rodině, který se připravuje, se pracuje zásadně s ochcáváním chlapů s pomocí tzv. domněnek. Feministický fígl spočívá v tom, že když během 6 měsíců po narození dítěte otcovství před soudem nepopřeš, jseš navěky otec i když jím ve skutečnosti nejseš! A budeš pěkně platit! (A o to přece ve skutečnosti jde: abys do ničeho nemohl kecat a pěkně platil!) Oficiální právní stanovisko je, že je to takhle v zájmu dítěte. Prdlajs! Je to pouze a jedině v zájmu matky, která si vybrala tebe jako platitele a holt někoho jinýho jako ploditele. (V NSR, kde jsou nějak hákliví na práva dětí, přestává být chlap otcem kdykoliv během života dítěte když se testem zjistí, že otcem není. A může požadovat vyplacené výživné po skutečném otci. Tak má vypadat spravedlnost!)
JSOU VŠECHNY TY ŽENSKÝ V TOMHLE SMYSLU PODVODNICE?
Odpověď je jednoduchá: JSOU! Na druhou stranu: ony za to tak úplně nemůžou. Zrovna tak jako je opravdu hodně málo chlapů, který tý svý nikdy nezahnou! Ve vědecké literatuře je dokumentováno, že chuť ženy mít dobrodružství na jednu noc (tzn. si vrznout někde mimo) je prokazatelně nejsilnější ty tři dny kdy je největší pravděpodobnost, že otěhotní! U přírodních národů je množství kukaček kolem 30% - matka příroda zjevně chce, aby se geny míchaly co nejrozmanitěji!
Jenže jak už řečeno: při tak nízký porodnosti je to pro tebe, chlape, s největší pravděpodobností hra vabank: buď je to první dítě od tebe a nebo nebudeš mít už nikdy žádný! Tak se podle toho chovej! Jestli máš fakt zájem o detaily týhle problematiky, nemáš moc šancí se toho mnoho dovědět! Jak to se skrytou diskriminací bývá: je to perfektně maskovaný tím, že to jako vůbec neexistuje! Když jsme zveřejnili tuto problematiku ještě na serveru chlapiVakci.cz, náhle se tohle téma objevilo v ČT1 v "Události, komentáře" ze 12.5.2006.
Abys pochopil ten právní hnůj u nás, můžeš si tady přečíst jak se určuje otcovství (tzn. jak tě do toho namontujou ať otec jsi nebo ne): určení otcovství A jak se z toho můžeš teoreticky vymotat, když se tě ženská snaží podvést: popření otcovství
Náš tip: Nejvyšší státní zástupkyně může tvoje otcovství, když jí předložíš atest, že otcem nejsi, před soudem zažalovat: NEUDĚLÁ TO! A TO NIKDY!
Celý ten systém feministických pastí na chlapy totiž žije právě z toho, že se zásadně nedělá to, co se udělat má, natož to, co by se dělat jen mohlo, ale nemusí!!!
Přesto a nebo právě proto - chlapům zdar!

Škola chtěla levný proud, musela koupit drahý od chráněné dílny- Chráněná dílna poráží stavební kolosy.

( Marek Pokorný, Ivana Gračková Ostrava, 12. 12. 2015 9:58)

Škola chtěla levný proud, musela koupit drahý od chráněné dílny-před 2 hodinami - Proud je o desetinu dražší. Dodává jej totiž chráněná dílna.
Prodejce energií Lama Energy nalezl způsob, jak vyzrát na svoji konkurenci v dražbách energií: Do veřejných soutěží za sebe posílá sesterskou chráněnou dílnu. Místo toho, aby města a úřady v době, kdy ceny energií padají, ušetřily, tak musí často platit výrazně víc. Chráněné dílny mohou totiž podle zákona dát až o 15 procent dražší nabídku, a přesto soutěž vyhrají – byť nakonec prakticky nic nedělají a pouze s výrazným ziskem přeprodávají nakoupené zboží. Zákonodárci toto zvýhodnění handicapovaných proto kvůli zneužívání chtějí zrušit. -Praha, Ostrava - Letos v létě vybírala Ostravská univerzita nového dodavatele plynu a elektřiny na příští rok. V obou případech se sešlo osm nabídek a nejnižší podaly Pražská plynárenská (plyn) a E.ON Energie (elektřina) - dohromady za necelé čtyři miliony korun.- Jenže rektorovi Janu Latovi předložili podřízení k podpisu smlouvy, které zněly na sumu o plného půl milionu vyšší.... jako vítězná firma uvedena pražská společnost Synergy Solution, která se umístila až na chvostu soutěže – v obou případech předložila až šestou nejlepší nabídku. "Zjišťoval jsem, proč jsme nevybrali tu nejlacinější. Ale právníci mi řekli, že je to podle zákona. A .... Synergy Solution je příkladem firmy zneužívající na první pohled bohulibý paragraf zákona o veřejných zakázkách, který má pomoci zaměstnávání zdravotně postižených. Ten umožňuje firmám, které zaměstnávají alespoň 50 procent postižených, nepředložit v soutěži nejvýhodnější nabídku, a přesto vyhrát. ..... "Využili jsme jen to, že to zákon umožňuje. Neděláme nic protizákonného. Vždyť proto to někdo do toho zákona dal, aby postižené zvýhodnil," uvedl Stuchlík.
Mimochodem: ve výše uvedené zakázce na dodávku plynu byla mezi uchazeči i další chráněná dílna - První chráněná dílna z Ústí nad Labem Tomáše Horáčka, o které již deník Aktuálně.cz psal. Ta se svými pouhými 43 zaměstnanci vyhrála letos už stovky zakázek, více než kolosy s tisícovkami zaměstnanců. Sama Synergy Solution má podle výroční zprávy za loňský rok 35 zaměstnanců s průměrnou měsíční mzdou přes 90 tisíc korun. - .... mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vranek. Právě ona předložila nejlepší nabídku na zmíněnou zakázku na dodávku plynu pro Ostravskou univerzitu, když požadovala 1,61 milionu korun, ale Synergy Solution ji nakonec díky zvýhodnění přeskočila, ač její nabídka byla o 190 tisíc korun dražší. Že je nezřídka přeskočí firmy jen díky zaměstnávání hendikepovaných, připouští i mluvčí ČEZ Barbora Půlpánová. Podle ní se ale takovému zneužívání zákona v případě dodávek energií mohou zadavatelé bránit – a sám ČEZ jim dokonce radí jak. "Apelujeme na to, aby zadavatelé v soutěžích striktně trvali na velmi silných kvalifikačních kritériích. Aby nebyla jediným kritériem jen cena, ale i to, jaké další nadstavbové služby jsou schopni poskytnout. Například šíři zákaznických center či dostupnost zákaznické linky," poukazuje Půlpánová. Tyto širší podmínky pouzí přeprodejci energií totiž nejsou schopni plnit.
V rozporu s dobrými mravy?...."My ten zákon chtěli využít, pokud můžeme. Pokud se to zruší, tak to bude zrušeno," krčí rameny Stuchlík z chráněné dílny Synergy Solution. ... tedy služeb pro firmy, které nezaměstnávají zákonem požadovaný minimální počet hendikepovaných.
"Rádi bychom zvýhodnění měli. Ale mělo by být zaručeno, aby větší část té zakázky lidé se zdravotním postižením skutečně dělali," chápe změnu předseda Národní rady pro zdravotně postižené Václav Krása. Ten chce se zákonodárci jednat o tom, jak systém znovu nastavit, aby nebyl zneužíván. "Chceme navrhnout třeba to, aby byla podmínka, že musí mít daný subjekt například šedesátiprocentní podíl své práce," říká Krása.
autoři: Marek Pokorný, Ivana Gračková

Bobeš od Mikeše co je s tebou Mikeši? Ozvi se!

(Kocourkov-Aurora-Bobeš, 11. 12. 2015 12:22)

Mikeši je to hrůza času co jsi odejel 2011 na svém elektrickém kole se systémem BIONX. Vše má záruku 2 roky, to tobě to chcíplo za 14 dní ježdění, a tak jsi to jezdil dokud to jezdilo asi 2 měsíce, než to chcíplo jako havlárna, ta naděje trvala asi tak stejně: měsíc, dva měsíce! Pak už jen trápení, prý oprava v záruce! A jak to opravili? Darmo mluvit Mikeši! Nyní firma BIONX nabízí záruku prý už tři roky(!), že když se to dá nové, bude to jezdit. Prý! To bys Mikeši už mohl přijet zpátky, na elektřinu. A napsal by si své letité zkušenosti jak si 2011 koupil drahé elektrokolo s BIONX na kočku, a jak od 2012 chodíš pěšky, a jak ti vypálili nejen v Budějovicích rybník, a málem uhořeli v tom žáru sami? Ona prý Budějovicích z toho vedra už hoří voda? A toho sněhu na Mikuláše 2015 ( +20oC ve stínu!) na vánoce prognoza chladněji: jen +24oC ve stínu! Holt hlavně že máme klimatickou konferenci v Paříži. Jenže Mikeši, poslední zprávy mám od tebe, že jsi se vydal podívat na poslední vlhké, deštné pralesy a tam neprší a vše hoří. I zvířata! A zda tam už nehoří rybníky a neuhořel jsi? To víš husitské Čechy. Co nechápu – to upálím! Sláva Husovi! Vše husitské je katolické! U vás v Kocourkově určitě! A teď si Mikeši přečti, co přišlo v září 2015 z Kanady: „AURORA, ON, Kanada - BionX International Corporation nabízí zdarma 1 rok prodloužení pravidelné 2-leté zárukou, která platí globálně pro vybavit výstroje, stejně jako vybraných výrobců kompletních kol poháněných BionX ™ záruku. Prodloužení záruky je zdarma a je platné pouze pro prvního majitele. Prodloužená záruka vyžaduje, aby zaregistrovaní do systému BionX u místního prodejce přes BBI2 (BionX Bike Interface) -.... Registrace je k dispozici pouze pro koncové uživatele s koupí kompletního e-kola nebo kitu."Uživatel těží z volného 1 ročního prodloužení záruky z běžnýchBionX 2 let záruka na všechny systémové komponenty vč. baterie. "- říká Christian Winands, Marketing Manager Europe. Dealer těží z zjednodušeného postupu služby jako data zakoupení a veškeré další relevantní informace o systému BionX je sledován automaticky. Ověření od data zakoupení tím, původní doklad o koupi už není povinné, protože BBI2 poskytuje přímou zpětnou vazbu o stavu komponenty k prodejci záruky. Chcete-li se dozvědět více o produktech a servisu BionX naleznete www.ridebionx.com O BionX Společnost má centrálu v Auroře, Ontario, Kanada, BionX v mezinárodní spolupráci vyvíjí a vyrábí elektrické pohonné systémy pro inteligentní, udržitelnou mobilitu....“

Rusy otrávila whisky s metanolem, obětí pančovaného alkoholu jsou desítky

(Moskva , 10. 12. 2015 22:14)

Moskva - Desítky lidí se v Rusku otrávily po požití alkoholu s vysokým obsahem metanolu, který zaplavil tamní trh před nadcházejícími novoročními oslavami.
Před svátky zaplavil trh v Rusku pančovaný alkohol. Vláda dokonce zvažuje zakázat prodej lihovin přes internet. Oběti jsou hlášeny ze Sibiře i z okolí Moskvy. Na severu ruské metropole navíc policie odhalila i sklad se stovkami tisíc láhví se smrtícím obsahem a zadržela podnikatele, který je údajně vyráběl i pančoval. Falešné nápoje distribuované prostřednictvím internetu pod značkou kvalitních destilátů jsou již delší dobu lukrativním zdrojem příjmu. Zájemce láká hlavně nízká cena. Padělky značek jsou navíc často kvalitně provedené.
V Krasnojarském kraji na Sibiři zemřelo během dvou listopadových týdnů 14 lidí, které zlákala mimořádně levná whisky. Další oběti jsou hlášeny z Orenburské či Kurské oblasti, z Čuvašska i z okolí Moskvy.
V reakci na kritickou situaci vláda zvažuje zákaz prodeje alkoholu přes internet. Policie odhalila sklad s pančovaným alkoholem
Na severu ruské metropole byl odhalen sklad se stovkami tisíc láhví se smrtícím obsahem. Policie v Moskvě zadržela ázerbájdžánského podnikatele, jenž údajně stojí za výrobou pančovaného alkoholu, který se dodával do několika regionů. Není však jasné, zda se distribuci nebezpečné tekutiny podařilo zamezit. "Musíte pečlivě zvažovat, kde před Novým rokem nakupujete alkohol. Nejde o padělanou vodku nakoupenou někde ve sklepě. Přes internet to prodávají i potravinářské sítě," uvedl mluvčí ruského Vyšetřovacího výboru Vladimir Markin.
Falešné nápoje distribuované přes internet pod značkami kvalitních destilátů jsou již delší dobu lukrativním zdrojem příjmu. Poslední dobou se ale na trhu objevilo velké množství láhví, které napodobují luxusní nápoje z dovozu.
Ruská policie v minulých dnech zabavila desítky tisíc láhví distribuovaných v obalech podobných populární americké whisky Jack Daniel's, jejíž obsah z 60 procent tvořil metanol.
Nenakupujte přes internet, vyzval gubernátorGubernátor Krasnojarského kraje Viktor Tolokonskij vyzval obyvatele regionu, aby přestali riskovat zdraví a nakupovat alkohol přes internet. "Lidé, kteří nakoupili smrtící jed v láhvích označených jako whisky Jack Daniel's, zemřeli, aniž stačili přivolat lékařskou pomoc," uvedl podle agentury TASS. Úřady tvrdí, že se distributor pančovaného alkoholu na Sibiři sám přihlásil s tím, že o vadném obsahu láhví nevěděl. V lesích kolem Krasnojarsku i na dalších místech se mezitím objevily skládky pančovaného alkoholu. Obchodníci se prý masově zbavují pochybné produkce. "V Krasnojarsku nikdo netušil, že v láhvích je metylový líh. Jedna žena zemřela poté, co se napila z láhve nalezené v popelnici. Lidé vyhazují zapečetěné nápoje poté, co se zprávy o jedovatém obsahu rozšířily," citovala agentura prodejce.
Policie tvrdí, že četné zájemce o falešnou whisky upoutala mimořádně nízká cena. Láhev alkoholu, který běžně přijde na více než tisíc rublů, se na internetu dosud nabízí za 100 či 200 rublů. Na první pohled se přitom od originálu neliší. Mezi oběťmi je prý dokonce policista, který zřejmě ochutnal zabavenou tekutinu. Ruské weby se přitom stále hemží nabídkou "kvalitního alkoholu za nízké ceny". Značky jako Jack Daniel's, Red Label nebo Chivas Regal lze nakoupit za průměrnou cenu vodky, která v Rusku přijde na méně než 200 rublů. Některé weby přiznávají, že jde o "kopie elitních nápojů". Další pak "vyhlášené značky" nabízejí přímo v kanystrech. "Nebojte se kanystrů. Dobrého alkoholu musí být hodně," vybízí potenciální klienty výrobce. V pětilitrových nádobách se nabízí nápoje jako whisky Grant's, tequilla Sauza Gold, rum Capitan Morgan Black, gin Gordon's či vodka Absolut. Všechno za jednotnou cenu 1200 rublů. Při nákupu tří kanystrů lze i smlouvat.

Byl si Dolejš s Ransdorfem koupit kus Německa za 350 milionů Euro? Co na to ufoni?

(BND; ET/ufoni & Dolejš-KSČ(Mossad)-Ransdorf KSČ(M), 10. 12. 2015 12:22)

Jak vydíratelné je Německo? 2. srpna 2014 narazily německé bezpečnostní úřady na fotografii dvou nezvěstných Němců, obklopených ozbrojenými islamisty z teroristické jednotky Abu Sayyaf. Několik týdnů později pak tato jednotka od německé vlády požadovala výkupné ve výši 4,4 milionů euro. Z Berlína obecně zaznívá na téma vydírání ze strany teroristů: »Spolková vláda neplatí žádné výkupné.« O šest týdnů později, 17. října 2014, jsou rukojmí na svobodě. To je vše, co se veřejnost dozvídá. Berlín nezaujímá žádný postoj, žádné stanovisko. Experti se ovšem domnívají, že spolková vláda, jakož i v dřívějších případech, vyšla požadavkům teroristů vstříc a zaplatila výkupné. Na rozdíl od USA a Velké Británie, Merkelová a spol. vyjednávají s teroristickými organizacemi, které jsou často financovány únosy a vydíráním. Evropskou vládu mělo jen vydírání Al-Káidy v severní Africe přijít na asi 100 milionů euro. Peníze, kterými se financují další vraždy. V rozpočtu německého ministerstva zahrani
čí se ostatně objevuje hospodářská položka s číslem 0502 52922-029 a označením »Tajné výdaje pro mimořádné účely ministerstva zahraničí«. Nez
řídka dochází také k tomu, že se žádané výkupné nepřímo zaplatí a kupříkladu deklaruje jako rozvojová pomoc. V nouzovém případě existuje stále ještě možnost sáhnout do rozpočtu Spolkové zpravodajské služby (BND). Ten se pohybuje přinejmenším na částce 496,4 milionů euro ročně.
(BND)- Wahrheit schmerzt, Lügen schmeicheln - Wenn dem Menschen von wahrlichen Freunden die Wahrheit gesagt und die Augen geöffnet werden, dann schmerzt es sehr. Lügt dem Menschen ein Feind jedoch etwas vor, dann fühlt er sich gelobt und geschmeichelt. / Pravda bolí, lži lichotí Když člověku opravdoví přátelé řeknou pravdu a otevřou mu oči, pak to velmi bolí. Nalhává‐li mu ovšem něco nepřítel, pak se cítí vychválen a polichocen.
ET/ufoni: Wenn bei Klugen eine Meinungsverschiedenheit aufkommt, dann wird daraus ein Scherzgemacht – oder sie schweigen, denn Kluge schweigen oder cherzen, denn sie sind nicht primitiv, sondern wissend. / Pokud u chytrých dojde k rozdílnosti názorů, pak z toho učiní žert – nebo mlčí, neboť moudří mlčí nebo žertují, neboť nejsou primitivní, nýbrž vědoucí.
(BND)- Erklärung: Wenn bei klugen Menschen Meinungsverschiedenheiten auftreten, dann scherzen sie nur darüber oder schweigen, um sich nicht in Streit zu ergehen und um friedvoll und korrekt zu bleiben./ Vysvětlení: Když u chytrých lidí vyvstanou názorové rozdíly, tak o nich jen žertují
anebo mlčí, aby se nehádali a zůstali klidní a slušní.
ET/ufoni - Erklärung: Wenn ein Unwissender einem anderen Unwissenden das Wissen erklärt, dann ist es dem gleich, wie wenn ein Blinder einem anderen Blinden das Sehen erklärt. / Pokud nevědoucí vysvětluje jinému nevědoucímu vědění, pak je to stejné, jako když slepý vysvětluje jinému
slepému vidění.
(BND)- Erklärung: Ein Unwissender in bezug auf das Wissen kann in seiner Unkenntnis nicht einem anderen etwas erklären, das er selbst nicht weiss und nicht versteht. / Vysvětlení: Nevědoucí člověk nemůže ve své neznalosti po stránce vědění někomu jinému vysvětlovat něco, čemu nerozumí
a co sám neví.
ET/ufoni: kanálista z exopolitiky to popletl, došlo ke smazání řady informací z vesmíru i palanety Země, kde nyní je nejdůležitějí, jak si Mossad Praha Pošle koupit přes Dolejše a jeho ekonomy z KSČ Německo a jeho tajné služby "drobnými" prý 350 milionů Euro, když prý rozpočet je pouhých
přinejmenším na částce 496,4 milionů euro ročně. Spoupráce Putin - Netanyahu funguje, ma kobylky za to ručíme, sežrtali jsem už Egypt, jak je v bibli posáno, sežereme i Německo i Skandinávii a pak se otočíme proti rusku, jako to po smlouvě z 23.8. 1939 bylo 22.6. 1941! ÓóóóóóóóóóóóóóóóóMóóóóóóóóSAD!

Einstein opisoval od Milevy, Mileva od Boškoviče: Theoria Philosophiae Naturalis z roku 1758

(Ruder Boškovič, 9. 12. 2015 22:13)

Magnetickým polem a gravitací se zabýval i Srb ze Záhřebu Nikola Tesla , jasnovidec a polyglot, mj. vynálezce částicových/paprskových zbraní, a mj. majitel patentu na letadlo s kolmým startem a přistáním z roku 28, jenž nedostal Nobelovu cenu jen z důvodu, že se haštěřil s Alvou Edisonem, jenž jej pro svůj podnik využil a zneužil ( z téhož důvodu ji nedostal ani Edison) …
Nikola Tesla odmítl Einsteinovu teorii relativity, a prohlásil, že „teorie relativity je kolosálním matematickým nesmyslem, která oslňuje lidi, kteří o matematice nic neví . Její protagonisté jsou spíše metafyzici než vědci …“ . Tesla také tvrdil, že „ teorie relativity byla poprvé nastíněna v díle srbského astronoma, fyzika a matematika Rudera Boškoviče Theoria Philosophiae Naturalis z roku 1758 , jenž se proslavil svojí teorií atomů, časoprostorovou kontinuitou , a např, v roce 1753 objevil, že Měsíc nemá atmosféru (matematické výpočty Einsteinovi dělala jeho srbská spolužačka, která se kariéry vynikajícího matematika vzdala jen proto, že jí Eínstein přivedl do jiného stavu, viz Válka a odpovědnost vědce) …
Tesla tvrdil, že „vesmír nemůže být zakřivený z prostého důvodu, že nemá žádné vlastnosti, ale jen atributy, které mu přiřazujeme, a tvrdit opak znamená popírat zásadu, že z ničeho nic nepojde … O vlastnostech můžeme hovořit , jen když mluvíme o hmotě, která jej vyplňuje … „ .
Naturalizovaný US občan Nikola Tesla zemřel v 1/43 ,údajně na infarkt, osamělý a zadlužený ve svém hotelovém pokoji v NYC, namačkaném výkresy a vynálezy ( mj. plazmové raketové motory … )
US tajná služba všechny jeho sejfy, krabice (přes 200) a kufry (přes 70) , které měl uložené na nejrůznějších místech v NYC, zkonfiskovala . Bělehrad, který se jeho majetku domáhal, nedostal nic …

Pomsta Babišo-Sobotko-"lidovecké" vlády za postoj paní Vitáskové k vládním podvodníkům?

(Kocourkov - kocourkovští učitelé, 9. 12. 2015 15:00)

Pomsta Babišo -Sobotko- "lidovecké" vlády za postoj paní Vitáskové k vládním podvodníkům?

My kocourkovští učitelé se musíme ještě hodně učit od Sobotky a Babiše, a lidovců s opzičně zesmluvnělou TOP 09 a dalšími výtečníky, když se mstí, za odmítnutí podvodů s eurodotacemi na "obnovitelné zdroje". Kde jde už o tisíce miliard pro tým Babiše a jeho kamarádů a paní Vitásková jim řekla jasné ne! Jen dál podle zákona. Ta hrůza říc NE: ANO!

Tak vzápětí tu má skoro 10 let na tvrdo, se zostřenoým dozorem, příště by mohla následovat vydání do babišlandu na nucené práce, třeba vykopávání min v Brdech či Moravě? Nebo v dynamitce při plnění dynamitu?

Vitásková ERÚ: Žalobce chce pro šéfku ERÚ 9 let vězení. Solární podvody způsobily škody za miliardy, tvrdí

(Petr Lukáč, ČTK -Brno, 9. 12. 2015 14:50)

Žalobce chce pro šéfku ERÚ 9 let vězení. Solární podvody způsobily škody za miliardy, tvrdí-AKTUALIZOVÁNO před 1 hodinou-Státní zástupce ve středu navrhl devítiletý trest vězení s ostrahou předsedkyni Energetického regulačního úřadu Aleně Vitáskové v případu solárních podvodů. Uvedla to Česká televize. Žalobce Radek Mezlík řekl, že svým jednáním přispěla k miliardovým škodám. Vitásková se středečního soudního jednání v Brně neúčastní, nyní mluví obhajoba. Státní zástupce navrhl vysoké tresty i dalším obžalovaným v případu nezákonného udělení licencí dvěma solárním elektrárnám na Chomutovsku.
Brno - Státní zástupce navrhl devítiletý trest ve vězení s ostrahou předsedkyni Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleně Vitáskové v případu solárních podvodů. Uvedla to Česká televize. U soudu nyní mluví obhajoba. Žalobce Radek Mezlík řekl, že Vitásková svým jednáním přispěla k miliardovým škodám. Ta se středečního soudního jednání v Brně neúčastní. Podle svých slov však trvá na tom, že neudělala nic nezákonného.
"Soud ještě nerozhodl, nechci tak návrh státního zástupce komentovat," uvedla Vitásková. "Veřejnost si udělá obrázek sama, když jsou ti, co licenci vydali, u soudu jako svědci a já, která jsem přišla do úřadu až půl roku poté, sedím mezi obžalovanými," dodala.
Šéfku ERÚ opět stíhá policie, nyní kvůli jmenování Vesecké Šéfku ERÚ opět stíhá policie, nyní kvůli jmenování Vesecké - Státní zástupce navrhl vysoké tresty i dalším obžalovaným v případu nezákonného udělení licencí dvěma solárním elektrárnám na Chomutovsku. V případu jde o elektrárny Saša-sun a Zdeněk-sun, které patří synům miliardáře Zdeňka Zemka staršího, jenž ovládá firmu Z group steel holding. Licence dostaly 31. prosince 2010, tedy jen pár hodin před tím, než se zásadně snížily výkupní ceny energie ze solárních elektráren. Bratrům Zemkům navrhuje Mezlík 7,5 roku vězení. Vitásková nastoupila do úřadu až v létě 2011, tedy více než sedm měsíců po udělení licence. Není proto obviněná z jejího udělení, ale údajného zásahu do jejího prověřování.
Za energii, kterou chomutovské elektrárny dodaly do veřejné sítě, vznikla již podle žalobce škoda 300 milionů korun. Licenci získaly na 20 let. Celková škoda za toto období by mohla činit podle spisu až dvě miliardy korun.
Krátce před Vánocemi 2010 se konala první kontrola obou elektráren pracovníky ERÚ. Kvůli nedostatkům licence nedostaly. Zemek starší si ale pak vymohl, aby se konala ještě jedna kontrola úředníků, a to v poslední den roku 2010. Zemek starší se dnes účastní soudního jednání; sedí v prostoru pro veřejnost. - autoři: Petr Lukáč, ČTK

Energie pod kontrolou, obecně prospěšná společnost - EPK

(Kocourkov-Hodonín,Brněnská48-EPK-CHARTA77 www.energiepodkontrolou.com , 9. 12. 2015 6:39)

Energie pod kontrolou, obecně prospěšná společnost - EPK
Brněnská 48, 695 01 Hodonín - Tel.: 844 000 999 E-mail: info@energiepodkontrolou.com Web: www.energiepodkontrolou.com
Provozní doba Pondělí až čtvrtek od 8.00 do 16.00 hod. Pátek od 8.00 do 15.00 hod. Kde nás najdete Energie pod kontrolou
Potřebujete se poradit nebo chcete více informací? Neváhejte nás kontaktovat. Zákaznické centrum - Úvod - O společnosti - Obce a města - Firmy a domácnosti - Kontakt- 1400 obcí, měst a organizací ve správěUž více než 1400 měst, obcí a organizací svěřilo své starosti o energie do rukou odborníků Nejmodernější technologiePři revitalizaci veřejného osvětlení EPK využívá ty nejmodernější technologie Pro malé i velkéEPK se postará o vaše energie ať již potřebujete svítit ve svém domě či celé obci Obce a města Právě dokončujeme 1. etapu revitalizace veřejného osvětlení 1000 svítidel za měsícMěsíčně instalujeme 1000 nových svítidel 1400 obcí, měst a organizací ve správěUž více než 1400 měst, obcí a organizací svěřilo své starosti o energie do rukou odborníků Nejmodernější technologiePři revitalizaci veřejného osvětlení EPK využívá ty nejmodernější technologie Pro malé i velké EPK se postará o vaše energie ať již potřebujete svítit ve svém domě či celé obci Obce a městaPrávě dokončujeme 1. etapu revitalizace veřejného osvětlení 1000 svítidel za měsícMěsíčně instalujeme 1000 nových svítidel 1400 obcí, měst a organizací ve správěUž více než 1400 měst, obcí a organizací svěřilo své starosti o energie do rukou odborníků Nejmodernější technologie Při revitalizaci veřejného osvětlení EPK využívá ty nejmodernější technologie Pro malé i velké EPK se postará o vaše energie ať již potřebujete svítit ve svém domě či celé obci Obce a městaPrávě dokončujeme 1. etapu revitalizace veřejného osvětlení 1000 svítidel za měsícMěsíčně instalujeme 1000 nových svítidel - Energie pod kontrolou v číslech-360 000 000 kWh Tolik energie spotřebujeme v roce 2015 více než 1400 Obcí, měst a organizací je v komplexní přenesené správě dosáhli jsme až 37% úspory na energiích oproti předchozímu komerčnímu dodavateli v 70 obcích jsme obnovili veřejné osvětlení a kotelny Novinky: Česká televize – Reportéři-25.05.2015

Havlo-klausovská zisková neziskovka aneb: Kocourkovští učitelé se učí! Novinyk z oboru elektřina ala Klaus+Bobo+Kopal

(Půlpán-Kocourkov-Zlín - EPK, 9. 12. 2015 6:25)

Podomní prodejce proudu nalákal stovky obcí. Teď jim hrozí odstřižení
9. prosince 2015 0:29 - Stovky obcí se před lety upsaly k dodávkám proudu přes obecně prospěšnou společnost Energie pod kontrolou (EPK). Jenže v poslední době EPK přestala platit obchodníkovi s elektřinou, firmě Amper Market. Obce se tak staly v podstatě černými odběrateli, i když za elektřinu platí.
Na první pohled to byl jednoduchý a výhodný obchod. Objevil se obchodní zástupce obecně prospěšné společnosti Energie pod kontrolou (EPK), který nabídl stovkám obcí a měst levnější elektřinu, než dosud platily.
„Zdálo se nám to zajímavé a bezpečné, když nám tvrdili, že společnost vznikla na bázi starostů a nebude usilovat o zisk. Nechtělo se nám každou chvíli hledat nového dodavatele. Mysleli jsme, že obci ušetříme peníze,“ řekl MF DNES starosta Radiměře na Svitavsku Roman Satrapa.
Několik let vše běželo, jak má, obce šetřily a měly levnější proud. Jenže teď zjistily, že jejich peníze nekončí u obchodníka s proudem, ale neznámo kde, a hrozí jim, že budou bez proudu. V ohrožení jsou i jejich přeplatky za elektřinu.
„Neziskovka“ totiž od obcí vybrala zálohy, ale dodavateli za elektřinu, firmě Amper Market, nezaplatila 36 milionů korun. Okresní soud v Hodoníně vydal v listopadu předběžné opatření, podle něhož EPK musí peníze dávat výhradně na placení elektřiny. Dodavatel elektřiny, firma Amper Market, slibuje, že obce od sítě neodstřihne. „Je zjevné, že to je celé pokus o podvod a záležitost pro orgány činné v trestním řízení,“ řekl mluvčí Energetického regulačního úřadu Jiří Chvojka.
..... „Je dobré vyvarovat se smluv přes různé prostředníky,“ dodal Chvojka.
Současný problém ukazuje i mezeru v legislativě. Když by obce uzavřely smlouvu s licencovaným obchodníkem, který by zkrachoval, ze zákona funguje takzvaný dodavatel poslední instance, tedy ČEZ, PRE nebo E.ON. Tato možnost se však týká jen smlouvy s licencovanými obchodníky.
Společnost Energie pod kontrolou se soustředila na obce, kde žije méně než pět tisíc obyvatel. Ve výroční zprávě za rok 2013 píše i proč: „... jejich velikost, potažmo ekonomická síla nedovoluje zaměstnávat pracovníky specializované čistě na energetiku.“ V dozorčí radě navíc sedí i někteří starostové, kteří měli dodat celému podniku důvěryhodnost. I když v ní skončili, v rejstříku stále figurují a dnes neskrývají překvapení, k jakému obratu došlo. Teoreticky teď městům a obcím hrozí, že přijdou o elektrickou energii. Generální ředitel firmy Amper Market Jan Palaščák řekl, že jeho společnost mohla přerušit dodávky už před několika měsíci, ale neudělala to. „Byly by tím dotčeny obce, které jsou v celé záležitosti nevinně, protože se pravděpodobně staly obětí podvodu stejně jako naše společnost,“ uvedl pro MF DNES Palaščák. Takový postoj oceňuje i regulační úřad. Problém se týká celkem pěti tisíc odběrných míst. „Podle všeho nejsme jedinými věřiteli, dalšími jsou minimálně některé obce,“ dodal Palaščák. Společnost dluhy popírá - Získat vyjádření od vedení společnosti Energie pod kontrolou není možné. Telefon na ústředí nikdo nebere, nelze se dovolat ani řediteli Davidu Tejmlovi, jeho zástupci Pavlu Létalovi či obchodníkům. Telefon nebere ani předseda správní rady. Tejml i Létal figurují ještě ve firmách EPK Trade a EPK Zakladatel. EPK podle poslední dostupné výroční zprávy nemá žádný dlouhodobý majetek.
V prosincovém dopise zákazníkům EPK odmítla, že by Amper Marketu neplatila. „Je to lež. Jinak by prvoinstanční soud nevydal předběžné opatření, k tomu už musí mít silnou dokumentaci a důkazy,“ kontruje šéf Amperu Palaščák.
I když EPK vystupovala jako obecně prospěšná společnost, v roce 2013 se přestěhovala do reprezentativních prostor, které neziskovku nepřipomínají ani trochu. „Ano, je to netypická ‚neziskovka‘. Došlo mi to v okamžiku, kdy pan Tejml a pan Létal přijeli jednat o splátkovém kalendáři služebními vozy, každý svým Mercedesem S-Klasse,“ řekl Palaščák.
Autoři: David Půlpán, ill, js

Židovské listy: česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ)

(Mgr. Zbyněk TARANT, Ph.D., 7. 12. 2015 14:21)

Mgr. Zbyněk TARANT, Ph.D.-Faculty/Institut Faculty of Philosophy and Arts
Department of Middle East Studies Kancelář SP116, ve zkouškovém období pouze po předchozí domluvě. - E-mail: ztarant@kbs.zcu.cz
Sedláčkova 38 306 14 Plzeň Západočeská universita v Plzni Rektor: doc. Dr. RNDr. Miroslav Holeček e-mail: info-ff@ff.zcu.cz
Antisemitismus a současnost
20. dubna 2009 zidovskelisty.blog.cz/0904/antisemitismus-a-soucasnost
Na mezinárodní konferenci Antisemitismus a současnost, která se konala v Praze 17. dubna řekl Zbyněk Tarant z Ligy proti antisemitismu, že na českém internetu funguje v současnosti přibližně čtyřicet antisemitských webů. "Sledujeme mírný nárůst protižidovských stránek na českém internetu," řekl ČTK Tarant-protože podle americké legislativy nelze obsah webů úředně odstranit. .... šifrované vzkazy, ale také například internetové televizní kanály nebo videospoty. Stránky jsou také často registrovány pod falešnými identitami, což stěžuje možnost nalezení skutečného autora, dodal Tarant.
Konferenci Antisemitismus a současnost včetně série akcí proti antisemitismu pořádala česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ) - Jiří KOVTUN, Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera, Praha 1994
Leopold Hilsner se narodil 10. července 1876 v Polné. Pocházel ze židovské rodiny, jeho otec měl problémy s alkoholem, jeho matka úzce spolupracovala se židovskou obcí. Hilsner byl židovský proletář. Nepracoval, ani prý o práci nestál. Do svých 14 let navštěvoval židovskou německou školu. Podle dochovaných výpovědí Hilsnerových vrstevníků, chtěl být kantorem v synagoze, to se mu nikdy nepodařilo, o to více se snažil o dodržování striktních židovských pravidel a nařízení. Po ukončení školy ho matka, skrze židovskou obec, nechala učit na obuvnického tovaryše, kde vydržel pouhých šest týdnů. Zůstal tedy u své matky, která ho živila z peněz, které dostávala od židovské obce za různé služby, právě tento fakt také zazněl později u soudu, kdy se snažilo rozplést spojitost židovské obce a rituální vraždy. Jeho matka o něm vypověděla, že Leopold byl vždy čestný muž. To naráží na různé policejní spisy, ve kterých figuruje právě Hilsnerovo jméno. Prokazoval se falešnými jmény, za co byl nakonec i odsouzen do vězení, dále byl vyšetřován z vyhrožování smrtí své bývalé přítelkyni, která se sním rozešla kvůli jeho násilnickým záplavům brutality. Bohužel i toto obvinění židovská obec pomohla stáhnout, dodnes však existuje jediný důkaz v policejních spisech, a to dopis, který měl Hilsner napsat a ve kterém se přiznává a omlouvá dotyčné. Více se asi o jeho osobě z této doby, než byl usvědčen z vraždy Anežky Hrůzové, říci nedá.
Měl pár přátel, podobných jemu, např. Vincenta Zelingera, Václava Sobotku, či Rudolfa Leixnera. Ostatně tito byli posléze předvoláni i k soudu jako svědci, kteří věděli, kam měl v ten hrůzný den Hilsner namířeno. Byl to les u Březiny a to v době, kdy podle soudního lékaře došlo k vraždě. Zda mu tito „asistovali“ v hrůzném činu nebylo nikdy dokázáno. Zda to, že se stal Hilsner 29. března 1899 opravdu poprvé vrahem, již nikdo nezjistí. Musíme připomenout, že podobných vražd se v naší zemi stalo hned několik, ale nikdy nebyl, nebo možná nechtěl, být nalezen viník. Marie Havlínová, Karolína Šnulová, Kateřina Schönbaumová, Josef Horký, tito všichni buď přímo padli rukou židovského maniaka nebo se stali svědky, které následně židé perzekuovali. - Na vše tehdejší jurisdikce přišla a objasnila, byla provedena i domovní prohlídka, pomocí které se nalezlo mnoho důkazů usvědčujících svého pána z činu rituální židovské vraždy. Ale bohužel, zásahem nástroje mocných byl zproštěn viny. Tím nástrojem byl Tomáš G. Masaryk!
Zdeněk ZBOŘIL, Současný severomoravský antisemitismus, in: Židé a Morava. Sborník z konference konané v Muzeu Kroměřížska 13. listopadu 2002, Kroměříž 2003, s. 242-247

Největší vtip dějin-skutečným otcem TGM byl hodonínský židovský statkář Nathan Redlich?

(David Glockner, Petr Zídek-židovská agentura, 4. 12. 2015 15:45)

Tomáš Masaryk byl synem rakouského císaře Františka Josefa, tvrdí autor knihy Císařův prezident David Glockner. Oživuje tím staré pochybnosti o původu prvního československého prezidenta. Již na přelomu 19. a 20. století, v době tzv. hilsneriády, se objevily spekulace, že skutečným otcem TGM byl hodonínský židovský statkář Nathan Redlich.

Pochybnostem o Masarykově původu nahrával věkový a sociální rozdíl jeho rodičů. Matka Teresie byla o deset let starší než otec Josef, navíc nad ním sociálně i vzdělanostně vynikala. A když se v srpnu 1849 brali, byla již dva měsíce těhotná.
Kropáčková vyřízeno
A nyní přichází David Glockner s teorií, o níž se podle něj již dlouho mluví v historických kuloárech, totiž že Masarykovým otcem byl sám císař František Josef. Na podporu své hypotézy vynáší zdánlivě silný trumf: faksimile z kopiáře (deníku), do něhož si František Josef „na konci roku 1849“ zapsal „Kropaczek erl.“, tedy Kropaczek erledigt (= Kropáčková vyřízeno).....
I kdybychom připustili, že si císař skutečně do svého deníku zapsal „Kropaczek erl.“, mohlo to znamenat tisíc různých věcí, které s matkou Tomáše Masaryka nemusely vůbec nijak souviset. Existence milostného vztahu císaře a Teresie Kropáčkové zůstává hypotézou, již se autor snaží dokládat dalšími indiciemi, které jsou však dost slabé, například že se František Josef v létě 1849 pohyboval po jižní Moravě – ergo přivedl v Hodoníně Teresii Kropáčkovou do jiného stavu. ......
Starostlivá ruka císaře
Tradiční životopisci tento fakt vysvětlovali Masarykovým dobrým prospěchem a tím, že si dokázal svým šarmem a dobrosrdečností získat lidi, Glockner celkem nepřekvapivě za vším vidí „starostlivou ruku císaře“.

Jde tu ale o čisté spekulace, které nic nepotvrzuje. V některých věcech fabuluje Glockner opravdu bezuzdně, například když líčí setkání Masaryka s lipským profesorem egyptologie Georgem Ebersem. Podle pramenů se schůzka příliš nevydařila, protože Masaryk byl zhnusen tím, jak nadšeně Ebers mluvil o rakouském císaři. .......Glockner to vysvětluje až komicky: „Jeho dosavadní studijní výsledky byly průměrné a protekce nefungovala nebo, což je pravděpodobnější, se vůbec nekonala. Císařský otec pravděpodobně nebyl takový blázen,......
Strážný anděl
Co Otakar A. Funda objevil? Ve svém vyjádření autorovi tohoto článku píše, že si všiml, že „kdykoli Masaryk udělá nějaký malér a hrozí mu ztroskotání, objeví se na scéně významný ,anděl z nebe‘, aby jej zachránil. ...... Do třetice měl císař v Hodoníně pobývat koncem listopadu 1849.

Největší vtip dějin
Ani Fundovy indicie se nedají nijak ověřit, nicméně sám fakt, že se je autor rozhodl nezveřejňovat, zvyšují jejich důvěryhodnost. Zdá se, že ve vztahu TGM a Františka Josefa se vyskytuje až příliš mnoho podivuhodných náhod. Vysvětlit by je mělo nějaké seriózní vědecké bádání, máme ostatně celý Masarykův ústav AV ČR, který jistě disponuje prostředky na to, aby vyslal nějaké historiky do vídeňských archivů.
Co když byl Masaryk skutečně císařovým levobočkem? David Glockner na to na závěr své knihy velmi výstižně odpovídá: „Ale není to snad nakonec jedno? Tomáš Masaryk je velkolepá postava moderních dějin, která si zaslouží úctu a obdiv, ať už byl jeho otcem kdokoliv. Jeho životní cesta (...) byla chvílemi možná vystlaná císařskými růžemi, ale to by nebylo nic platné, kdyby Masaryk v sobě neměl onu obdivuhodnou sílu a odhodlání popostrčit tento bídný svět k něčemu lepšímu a spravedlivějšímu. A to nebyl dar žádného otce, to byl dar přímo od Boha.“
Kdo byl Masarykův otec, je skutečně jedno, ale pokud to byl František Josef, byl by to největší vtip českých dějin.
Petr Zídek www.lidovky.cz/masaryk-tajny-levobocek-rakouskeho-cisare-fjv-/lide.aspx?c=A150811_192504_ln_nazory_ELE

Škodovku navštívil arcibiskup Dominik Duka a požehnal tramvaji ForCity

(Plzeňák, 4. 12. 2015 15:38)

Škodovku navštívil arcibiskup Dominik Duka a požehnal tramvaji ForCity

Požehnání z rukou pražského arcibiskupa Dominka Duky se dostalo nové tramvaji ForCity pro Prahu, kterou vyrábí ŠKODA TRANSPORTATION. Slavnostní událost se odehrála v rámci arcibiskupovy návštěvy plzeňské Škodovky, se kterou je tento vysoký církevní představitel úzce spjat. Od roku 1975 po odnětí "státního souhlasu k duchovní správě", které mu znemožnilo věnovat se oficiálně kněžskému poslání, totiž pracoval patnáct let jako rýsovač, technik v tehdejší Škodě Plzeň. „Tramvaj pro české hlavní město je opravdu krásný výrobek a těším se, že se v ní v Praze někdy svezu jako pasažér,“ řekl po prohlídce nejnovějšího typu škodovácké tramvaje pražský arcibiskup.
Při několikahodinové návštěvě Škodovky seznámil Dominika Duku s moderním vývojem Škodovky i aktuálním děním generální ředitel ŠKODA TRANSPORTATION Josef Bernard. Ten spolu s dalšími zástupci společnosti pražského arcibiskupa provedl i výrobními prostory společnosti, kde vznikají nejnovější tramvaje, lokomotivy a další vozidla pro tuzemsko i zahraničí. Arcibiskup pražský vysoce ocenil proměnu společnosti v posledních letech, stejně jako zaměření firmy na vlastní vývoj a inovace.
Dominik Duka v rámci své návštěvny škodováckého areálu zavítal po téměř dvaceti letech i přímo na své někdejší pracoviště a setkal se s některými bývalými kolegy. Na závěr návštěvy areálu Škody navštívil pražský arcibiskup i science centrum Techmania, moderní interaktivní centrum, které se zaměřuje na popularizaci světa vědy a techniky.
Ve science centru se Dominik Duka setkal vedle zástupců skupiny ŠKODA i s představiteli Západočeské univerzity v Plzni, Plzeňského kraje a města Plzně.
Mons. Dominik Duka OP (* 26. dubna 1943, Hradec Králové) je 36. arcibiskup pražský, metropolita a primas český (jmenován 13. února 2010). Dne 22. června 1970 přijal kněžské svěcení. Po odnětí státního souhlasu pracoval 15 let v plzeňské Škodovce. Za ilegální činnost byl patnáct měsíců vězněn v Plzni-Borech. Byl provinciálem České provincie dominikánů (1986-1998), 24. biskupem královéhradeckým (1998-2010). V dubnu 2010 byl zvolen předsedou České biskupské konference.

Marx žije! V plzeňské Techmanii jsme nakopli parní stroj

(techmaniak - Techmania Plzeň, 4. 12. 2015 15:35)

Marx žije! V plzeňské Techmanii jsme nakopli parní stroj
Oni mají parní stroj, úžasné síly zdroj...
Nebojte se, nebudeme vám vyprávět o vykořisťování dělnické třídy. Marx, o kterém mluvíme, je totiž úžasný parní stroj z dílen Škoda.
Vynález parního stroje v 19. století odstartoval technickou revoluci, která bez přestávky trvá až doteď. Pára poháněla mašiny stejným způsobem, jako dnes používáme elektřinu nebo benzin. Stačilo jen zatopit pod kotlem. Ostatně třeba celý Titanic poháněly pouhé dva parní stroje.
Dnes už je najdete jen v muzeích nebo častěji ve šrotu. Dovedete si tak představit nadšení plzeňských inženýrů, když na dlouho zavřené vesnické pile našli parostroj starý více než sto let, navíc v perfektním stavu. Tento stroj, tedy Škoda Marx, byl vyroben v roce 1909 v plzeňských závodech. Těžko říct, k jakému účelu byl původně vyroben. Jisté je, že nějaký čas poháněl pilu, ale ještě déle na něj jen sedal prach v opuštěné budově. Před čtyřmi lety se nakonec dočkal restaurování a stal se originálním exponátem v plzeňském vědeckém centru Techmania. Oni mají parní stroj, úžasné síly zdroj...
Síla páry
Jak funguje parní stroj? Základ netvoří žádná technika, ale kotelník, který přihazuje uhlí pod kotel. V něm se ohřívá voda a vzniká pára. Ta skrze přehřívač a potrubí míří přímo do válce a následně pak do ventilů. Abychom tedy byli přesní, ventily jsou unikátní řešení právě pro patent zvaný Marx. V běžných parních strojích se používala tzv. šoupátka. Výhodou ventilů je to, že pára nikam neuniká, ale vede zpátky do kotle, kde se sráží zpět do tekutého skupenství. Vodu není třeba tak často doplňovat. Ventil či šoupátko plné natlakované páry nakonec začne tlačit na píst a ten roztočí setrvačník. To je velké kolo, které rozhýbe všechno, co na parní stroj připojíte. A může to být kotoučová pila nebo klidně celá lokomotiva. V Plzni ovšem žádného kotelníka nepotkáte. Kotel se jako jediná část stroje nedochoval a Marxe dnes pohání elektřina.
Silný, ale těžký
Přestože jde o více než sto let starý stroj, nepodceňujte jeho výkon. Marx v plné síle dosahoval výkonu 150 koní, což odpovídá dnešnímu silnějšímu autu. Tak proč nejezdíme pořád na páru? Je to proto, že parní stroje měly nízkou efektivitu. Abyste je rozeběhli, potřebujete opravdu hodně uhlí. Účinnost parního stroje je okolo šesti procent, což znamená, že naprostá většina výhřevnosti uhlí přijde vniveč. U benzinového motoru je účinnost až pětinásobná. A navíc byste stěží pod kapotu dostali přes čtyři metry dlouhý a pět tun těžký stroj.
Pára je paráda
Přestože pára už dnes patří do historie, o to větší má oproti moderním strojům historické kouzlo. Pokud vás zajímá, můžete se o věku páry dozvědět více v plzeňské Techmanii a podívat se přesně, jak stroj šlape. Navíc zde kromě Marxe najdete lokomotivu Všudybylku, obří mašinu o výkonu 1150 koní, která byla ve své době chloubou českého strojírenství. A navíc si poté, co dosloužila, ještě záhrala v několika historických filmech. Pára je prostě paráda!
Prouzkoumali jsme zblízka parní stroj Marx - datum: 14. října 2014

Pan Šedý stále opakuje: stroje špatné a že jejich tvůrci jsou blbci a sám .....

(Ján Štefko, 4. 12. 2015 15:29)

Ján Štefko: S tím parním kotlem máš docela pravdu, ale neřešitelné to rozhodně není. Spousta kutilů co se věnuje páře si dělá doma i parní kotle a na netu jsou i dobré výkresy ke stažení. Na výrobu malého parního kotle potřebuješ pouze běžné vybavení, které najdeš i v mnoha garážových dílnách a pokud ten kotel bude vybavený vším potřebným (bezpečnostní armatury) a tlakovou zkouškou (pravidelně opakovanou) ta není co řešit. Nebo řešení, které jsem navrhoval já (ten 80l autokláv co používám na přípravu substrátů pro pěstování hub) (mám dojem, že jsem o tom psal na sobestacnost.cz) To je parní kotel naprosto bez práce a bezpečný.

Píšeš "Chlapec na videu zaiste použil LPG bombu a obložil to plechmi aby sa okrem iného ochránil pred ohrozením možného výbuchu." to je pouze iluze, případný výbuch kotle to rozmetá i s tím plechovým obalem.

Odhaduješ účinnost 0,9-2,5% ........... já jsem bez výpočtu plácnul 1% ..........to jsou naprosto neuspokojivé výsledky. Klasická konstrukce dává výsledky mnohem lepší ..... tak v čem je ten pokrok, nebo vynález? To mi na tom vadí. Kdyby si jenom hrál s párou, tak neřeknu ani slovo. Jenže on machruje, tvrdí blbosti, nebo dokonce lže.

A pak ještě doplním, že ty jejich stroje nejsou ani vysokotlaké a ani nepřehřívají páru. Běží "na teplou vodu" To jim umožňuje použít hliníkovou trubku+odlévaný píst, ale je to zároveň i záruka malé účinnosti. Jako nebezpečná hračka to sloužit může, ale pro praktické použití to je hodně nekvalitní konstrukce.

Israel má zásadu a zákony, že MUSÍ chránit VŠECHNY ŽIDY-petice

(S. Rehulka, Anna Kohutová , 30. 11. 2015 3:04)

Před pětatřiceti lety jsem se potuloval s kamarádem na lodi po Středozemním moři a když jsme zakotvili v Israeli, navštívil jsem tam žijícího spolužáka z Prahy. Ten mi tehdy řekl : Víš, máme tady i dost nepřátel. Číslo jedna, jsou ti vražední Filištíni. Na druhém místě jsou to Rusáci. - Ptám se : Jakto ? No když Brežněv chtěl na Reaganovi nějaké obilí, musel výměnou pustit asi 5000 ruských Židů. A s těmi přišly i jejich manželé a manželky, kteří mnozí nebyli Židé. Podle toho, co mi Jakob povídal, snad každý pátý z těch "nežidů", byl bud KGBák, nebo GRU (same shit, only different smell !). No a třetí nepřítel, jsou ti vlastní, pejzatí, kteří nepracují, neslouží v IDF (Israelských Obranných Silách), ale visí přisátí na sociálce - prostě : trubci ! Říkám : proč je nekopnete do prdele ? On na to : Stát Israel má zásadu a zákony, že MUSÍ chránit VŠECHNY ŽIDY, dobré, i špatné ! A tím mi vzal řeč ! Možná, že to není dobře, ale myslím, že je to krásné a já proto Židům závidím a také jim i držím palce ! Přál bych si, abychom měli toto vllastenectví i my, v Austrálii ! A co nového v EU ? Karel Schwarzenberg oficiálně odstoupil z čela TOP 09 a na jeho místo s požehnáním delegátů stranického sněmu nastoupil Miroslav Kalousek. V projevu Schwarzenberg, který si ponechává „dohled“ nad zahraniční linií TOP 09, zdůraznil, že je třeba být k uprchlíkům přátelský a vstřícný, protože stát se uprchlíkem může každý. Dodal, že je zhnusen z postoje prezidenta Miloše Zemana k uprchlíkům. Vystupuje prý s lidmi, kteří pokračují v práci kolaboranta Emanuela Moravce. Konstatoval, že 25 let, které uplynuly od roku 1989, bylo „zlatých“. Tato doba však skončila.
Dokáže Kalousek, bývalý lidovec a dlouholetý politický pragmatik, přesvědčit voliče, že je tím správným pokračovatelem v hájení ideálů Václava Havla? To ukáží až volby, jednoduché to mít Kalousek nebude, jeho pověst není u velké části veřejnosti zrovna pozitivní.
Nové vedení TOP 09 a odcházející předseda: Markéta Adamová, nový šéf Miroslav Kalousek, Jitka Chalánková a Helena Langšádlová, Leoš Heger a Karel Schwarzenberg.
Leoš Heger a Petice za respektující péči v souladu s doporučením Světové zdravotnické organizace Anna Kohutová 17.11.2015
Kalousek si je patrně handicapů vědom, tak vsadil na v české politice neotřelý tah: do vedení strany se mu podařilo prosadit hned tři ženy: bojovnici Chalánkovou, zkušenou političku Langšádlovou a novou krev Adamovou. Doplní je Leoš Heger a Marek Ženíšek. O Kalouskově vizi vedení TOP 09 čtěte zde-od Havlíčka!
Nesouhlas s poměry v českých porodnicích jí přiměly až k sepsání výzvy, v níž žádá vedení pražské vinohradské nemocnice, ministerstvo zdravotnictví v čele se Svatoplukem Němečkem (ČSSD), zdravotní pojišťovny i příslušné orgány o prošetření postupů v péči o rodící ženy, které jsou podle ní v přímém rozporu s doporučením Světové zdravotnické organizace. Místo klidu a intimity nastoupí chemie a uklízečka, říká autorka Pěti zrození o českých porodnicích!