Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novým prezidentem USA se stal Donald Trump

9. 11. 2016

donald-trump.jpgRepublikán D. Trump byl zvolen 45. americkým prezidentem. Stalo se tak navzdory vytrvalé mediální manipulaci jeho nepřátel i k nelibosti „elitářů“ a hlasatelů nových světových pořádků. Trumpovo vítězství potvrdilo, že USA zůstávají demokratickou zemí, v níž o důležitých věcech rozhodují svobodní občané. Je to vítězství rozumu nad nenávistnou propagandou Trumpových odpůrců z řad Demokratické strany.

Trumpovým zvolením skončila éra slabých prezidentů-demokratů a začal velký „návrat“ k tradičním hodnotám, z nichž se USA před čtvrt tisíciletím zrodily. D. Trump ve funkci prezidenta USA dává rovněž naději na novou podobu mezinárodních vztahů v přelomové fázi moderních dějin lidstva – v období přechodu od bipolarity Západ-Východ k nové bipolaritě: Sever-Jih. Neutuchající příliv migrantů z válčišť Blízkého a Středního východu, jakož i z Afriky, sužované hladem, žízní a náboženskými konflikty, je jen začátkem vývoje, který zatím spíše tušíme a jenž může od základu změnit evropský kontinent i život jeho obyvatel.

Věřme, že Trumpovo vítězství v prezidentských volbách se příznivě projeví i u nás, v naší vnitřní politice, která je obdobně polarizovaná jako USA před prezidentskými volbami. Také naše republika totiž potřebuje nový začátek, restart, protože ideály Listopadu 1989 „odnesꞋ čas“, jak se zpívá v jedné známé písni W. Matušky, a nové nám naši politici nenabízejí. Politické „korouhvičky“ se už i tady začínají točit v novém, trumpovském větru. Alespoň to zkoušejí a doufají, že to vyjde a že se ještě nějakou dobu udrží u svých vesel a přetékajících koryt…

Také u nás se blíží volby – parlamentní. A také my se můžeme dočkat podobného překvapení jako v Americe. Potřebujeme k tomu jediné: emancipované občany, kteří přijdou k volbám.

REDAKCE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pohled z Antarktidy

(Antarktiďan, 11. 11. 2016 16:33)

Zaplať Pánbůh za tyhle noviny, a že když nám jde léto v Antarktidě do plnosti, hnuly se ledy i v Americe. Tedy v U.S.A. Politické. Jen izraelské noviny zpustily ryk, že takhle to nebylo dohodnuto, že měla být Hillary a starý Hillar vítězi. S Monikou? Ona to přece dá třeba Halíkovi, co tráví pořád u nás v Antarktidě. Ta hanba, co na něj prasklo. Tedy za co dostal tu cenu…. Tohle jsou slušné noviny, aťsi každý domyslí. Za co soudruzi. Pan Trump jim zkazí! Určitě jej zveme na státní návštěvu do Kocourkova!