Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 26

2. 11. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

***

Rok 2016 se „překlopil“ do své druhé poloviny. Migrační vlnu mediálně vytlačil tzv. Brexit, po němž mohou následovat další. EU vstupuje do závěrečné fáze své existence: postupného zmenšování, rozpadu a zániku. Kdo to nevidí nebo nechce vidět, je duševně slepý a beznadějně naivní jedinec. Je třeba připravit se na to, co zaznamenala historie již mnohokrát: státy vznikají a zanikají, mění se jejich hranice, národy zanikají nebo se asimilují. To je budoucnost, která Evropu v příštích desetiletích čeká. Až potom přijde celkový kolaps: svět bez zásob vody a energií. Nepodaří-li se najít náhradní zdroje, hrozí postupné vymírání obyvatelstva, hladomory a zánik. Kdo pak zalidní zeměkouli, je otázka. Možná to budou mimozemšťané, kteří naši situaci jistě pečlivě monitorují a na tento konec čekají. Pak přijde nová kolonizace – z vesmíru. Té se už lidstvo účastnit nebude. Tato futuristická vize se stává čím dál tím reálnější. Měli bychom o ní přemýšlet a na tuto budoucnost se připravit. Jinou šanci totiž ani nemáme…

REDAKCE

●●●

● V Praze začíná jubilejní Forum 2000, zahájí jej slovenský prezident Andrej Kiska

Jubilejní dvacátý ročník konference Forum 2000 s tématem Odvaha převzít odpovědnost začne v neděli večer v kostele sv. Anny. Zahájí jej slovenský prezident Andrej Kiska, jehož organizátoři označují za morální autoritu s odvahou otevírat nepopulární společenská témata. Účastníci budou až do středy debatovat o hledání vůdčích osobností v mladé generaci, o výzvách, jimž čelí demokracie nebo o dialogu mezi světovými náboženstvími. Některé bloky se budou věnovat i jejímu zakladateli a bývalému českému prezidentovi Václavu Havlovi. Vystoupí i tibetský duchovní vůdce dalajlama, ruský šachový velmistr Garry Kasparov, někdejší kostarický prezident a nositel Nobelovy ceny za mír Oscar Arias Sánchez. (Aktuálně.cz, 16. 10. 2016, 8:10)

─────

Kiska se projevil jako typický havlista. Ani mě to nepřekvapilo. Jeho názory tomu již delší dobu odpovídají. Kdoví, kdo mu za to co slíbil? To, že se jednota V4 začíná drolit, je i jeho vina…

●●●

● A je to tady. Dusno v ČSSD vrcholí: Sobotka byl vyzván k rezignaci

Míra nespokojenosti uvnitř sociální demokracie po prohraných krajských i senátních volbách stoupá. Jak je patrné z informací, které se dostaly k serveru ParlamentníListy.cz, někteří členové volají po změně ve vedení strany. (ParlamentniListy.cz, 18. 10. 2016, 15:41)

─────

Je to zatím první vlaštovka, ale časem ta nespokojenost bude sílit. Nechávat si v čele neschopného předsedu by se rovnalo politické sebevraždě. Když nemá rozum vedení strany, musí ho mít členská základna. – Dusno v ČSSD teprve začíná…

●●●

● Za prohru ČSSD ve volbách může vedení strany, tvrdí Zeman
Prezident Miloš Zeman dnes zhodnotil výsledek senátních voleb. Domnívá se, že za prohrou ČSSD může vedení strany. Výsledek hnutí ANO pak prý ovlivnilo to, že teprve hledá osobnosti. (Globe24.cz, 18.10.2016,16:59)

─────

Jednoznačně. Takové vedení strany by měla jako celek z této porážky vyvodit politickou odpovědnost a odstoupit. Jenže: drží se svých koryt jako ho*no košile podle zásady „Každý den dobrý“.

●●●

● Česko je pro co nejrychlejší zrušení protiruských sankcí, řekl ministr průmyslu Mládek

Česká republika je pro co nejrychlejší zrušení protiruských sankcí Evropské unie, které poškozují obě strany. Ruské agentuře TASS to dnes v Praze řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Česko je nicméně členem EU, a proto je povinno rozhodnutí o sankcích respektovat, dodal. (E15.cz, 18. 10. 2016, 19:37)

─────

Vot moloděc! Známý proruský kolaborant J. Mládek by rád prosadil zrušení protiruských sankcí. Ty ovšem nevymyslel holohlavý Sobotka, ale jeho „nadřízená“ A. Merkelová a spol. A protože je Sobotka zbabělec a korouhvička, zkouší to aspoň tímto způsobem. Mládek, který po neúspěchu v senátních volbách nabídl rezignaci, o níž věděl, že nebude přijata, se musí svému chlebodárci Sobotkovi nějak odvděčit. Dělá to tedy tímto způsobem. Ať žije jednota strany (ČSSD=KSČ) a lidu!

●●●

● Vážím si vás, pane ministře, reagoval Babiš na Hermanovu schůzku s dalajlámou. Obchodní vztahy s Čínou podle něj neohrozí

Setkání ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s dalajlámou vyvolalo ve vysokých patrech politiky velkou odezvu. Prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) a šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD) se od setkání rázně distancovali ve večerním společném prohlášení. To připravilo ministerstvo zahraničí. - Na stanovisko Hradu a špiček ČSSD ale hned ráno reagoval ministr financí Andrej Babiš (ANO), který se za ministra kultury postavil. "Vážím si Vás, pane ministře," napsal Babiš na sociální sítě a dodal, že první československý prezident Masaryk razil heslo "Nebát se a nekrást". (Hospodářské noviny, 19. 10.2016, 9:50, aktualizováno 10:32)

─────

Babiš zase jednou překvapil. Jeho postoje jsou naprosto nekonzistentní. Sblížení s Hermanem je pozoruhodné: bývalý agent StB a exkomunista si notuje s bývalým ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů. Zase jeden paradox dneška. Copak by tomu řekl Ferdinand Vaněk? – Zaujal mě názor jednoho čtenáře, který v komentáři napsal: „Už ti čtyři Pragováci sesmolili zvací dopis?“ Mladší čtenáři nejspíš nebudou vědět, o čem je řeč. Ti starší, kteří zažili rok 1968, jistě ano.

●●●

● Odpadlice od ANO Zelienková zústává ve výboru. Hnutí její odvolání neprosadilo

Hnutí ANO neprosadilo odvolání své bývalé členky, nyní nezařazené poslankyně Kristýny Zelienkové ze sněmovního rozpočtového výboru. Dolní komora ve středu návrh neschválila. Zelienková žádala už před měsícem poslance, aby ji z výboru neodvolali. Hnutí ANO tehdy nařkla z toho, že v části bodů neplní svůj volební program. (Echo24.cz, 19. 10. 2016)

─────

S češtinou našich sdělovacích prostředků je to čím dál tím horší. Že by i tady zafungoval „fenomén“ Babiš?

●●●

Pročínský postoj Sobotky je v kontrastu s tím, jak dřív podpořil Tibet

Prohlášení, pod nímž jsou podpisy premiéra Bohuslava Sobotky a šéf Sněmovny Jana Hamáčka, ve kterém se distancovali od setkání ministra Daniela Hermana s dalajlámou, je v kontrastu s tím, že oba dříve hlasovali pro to, aby všichni představitelé Sněmovny vystupovali na obranu lidských práv obyvatel Číny a Tibetské autonomní oblasti. (iDNES.cz, 20. 10. 2016, 13:10)

─────

Další potvrzení toho, že Sobotka je politická korouhvička, která se neustále točí ve větru podle toho, odkud momentálně fouká.

●●●

● Tahle naše ministryně je stejně nebezpečná jako aktivní sopka! Aktivně a nepřetržitě chrlí jednu pitomost za druhou!
Marksová je opravdu bezednou studnicí nesmyslných řešení!  - Podle ní pracuje v rizikových skupinách 650 tisíc lidí a ti by měli mít nárok na předčasný důchod. Že se tím již hodně napjatý důchodový systém dále zatíží, paní ministryni nijak netrápí. Ví si totiž rady. Na tyto důchody by přispívali 4% z hrubé mzdy zaměstnavatelé. Jinými slovy hodlá zaměstnavatelům zvýšit daně o další 4 procenta. Nic jiného než daň totiž tento příspěvek není.  -A uvědomuje si tahle sociální inženýrka, že to dodatečné zdanění zaměstnavatelů někdo musí zaplatit? A zaplatíme to nakonec všichni, protože zvýšené náklady zaměstnavatelů se nutně musí odrazit v konečných spotřebitelských cenách! (instory.cz, 21. 10. 2016, 5:00)

─────

Soudružka Marxová-Engelsová patří k největším „myslitelům“ sobotkovské ČSSD. Proto je na tom tato strana tak špatně. Protože Sobotka nemá odvahu své „nepostradatelné odbornice“ Marksovou-Tominovou a Valachovou odvolat z jejich funkcí a nahradit je kompetentními odborníky, bude muset padnout Sobotkova vláda jako celek – jako kdysi vláda posledního komunistického premiéra Adamce. To byl taky odborník za všechny prachy. Nikdo se pak nemůže divit, že v parlamentních volbách 2017 už nikdo ČSSD volit nebude. Proč by to dělal?

●●●

● Kalousek je věčný. Topku povede dál, i když ho „čert“ Babiš poráží na jeho vlastním hřišti
Předseda TOP 09 je výtečný řečník, výrazný politik. Volby však potvrdily, že postrádá širší důvěru občanstva. Bez ní to jde ztuha. - Předseda topky Miroslav Kalousek má podporu "drtivé většiny" širšího vedení strany. Zůstane tedy šéfem TOP 09 a slavně ji povede do sněmovních voleb. (Aktuálně.cz, 21. 10. 2016, 12:30)

─────

Ano, je tomu tak. Již před třemi lety jsme v SN označili M. Kalouska za „Kostěje Nesmrtelného“ naší politiky. Čas nám dal za pravdu. Kalousek je zcela bezkonkurenčně nesmrtelný. Zdá se, že bude šéfovat i straně, která kromě něho žádné členy mít nebude. To přece nevadí. Hlavně, že Kalousek bude moci dělat předsedu – byť jen sám sobě.

●●●

● Babiš: Zeman popřel souvislost neudělení vyznamenání s dalajlamou

Prezident Miloš Zeman místopředsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO) potvrdil, že požádal ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), aby zrušil schůzku s dalajlamou. Popřel prý ale, že by věc spojil s oceněním jeho strýce Jiřího Bradyho. Babiš to řekl novinářům po schůzce s prezidentem na zámku v Lánech. Hnutí ANO se podle něj poradí, jak bude postupovat ve věci ocenění Bradyho. Pokud mu Hrad vyznamenání slíbil, jeho neudělení by bylo nepřijatelné, míní Babiš. (Týden.cz, 2. 10. 2016, 17:27)

─────

Babiš v roli „tlumočníka“ pana prezidenta? To je další z tváří našeho česko-slovenského vicepremiéra. Proč to proboha dělá? Komu tím pomůže? Sobě určitě ne!

●●●

● Foto: Prošlo tudy 65 tisíc vězňů. Zbytky komunistického pekla u Jáchymova

Je to šedesát let, kdy desítky tisíc politických vězňů ve štolách u Jáchymova kutalo uran na výrobu sovětských jaderných zbraní. Co zbylo z jáchymovského pekla do dneška? (Aktuálně.cz, 22. 10. 2016, 18:15)

─────

Je dobře, že aspoň někdo připomněl, že komunisté věznili své odpůrce v jáchymovských dolech, odkud se dodával uran na výrobu sovětských atomových bomb. Cynismus komunistických vládců nejlépe dokládají právě zmíněné tři názvy pracovních táborů: Rovnost, Svornost, Bratrství. Nikoli náhodou to připomíná Velkou francouzskou revoluci. Byli to právě komunisté, kdo myšlenku lidských práv, u jejíhož zrodu stojí právě ona revoluce, nejvíce pošpinili a doslova zašlapali do země. – Autor tohoto článku (a fotogalerie) L. Hradilek si zaslouží poděkování za to, že se nebál připomenout tuto tragickou kapitolu našich moderních dějin.

●●●

● Parlament kritizuje Zemana. Nátlak je nepřijatelný, tvrdí šéf Sněmovny

Jak předseda Senátu Michal Štěch, tak zároveň i předseda Sněmovny Jan Hamáček. Oba kritizují prezidenta Miloše Zemana kvůli tomu, že státní vyznamenání využívá k nátlakům.  (E15.cz, 22. 10. 2016, 15:21)

─────

Způsobu politiky, který předvádí J. Hamáček, se říká: „ode zdi ke zdi“. Je to stejné jako u Sobotky. Stejná politická korouhvička. Jeden den podepisuje spolu se Zemanerm servilní prohlášení, týkající se Činy, a vzápětí kritizuje Zemana. Co s takovým politikem? Měl by vyhledat pomoc psychiatra.

●●●

● Jan Rejžek: Zemane, ty prase. Teď jsi nasral všechny. Sejmou tě!
Kauza neudělení státního vyznamenání strýci lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana a přeživšímu holocaust Jiřímu Bradymu neutichá. Na sociálních sítích se k ní i zkraje nového týdne množí komentáře, které nijak nešetří prezidenta Zemana ani jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka. (ParlamentniListy.cz, 24. 10. 2016, 9:12)

─────

Obávám se, že známý hudební kritik, mnohým lidmi vnímaný jako kontroverzní osoba, může mít tentokrát pravdu. Zeman skutečně nemusí být podruhé zvolen, třebaže si to dnes začínají myslet i jeho dřívější oponenti. Pohár trpělivosti přetekl. Pouze hlupáci v Zemanově okolí to jaksi neberou na vědomí. Ovčáčka škoda nebude, ale Forejt, který je považován ve svém oboru za odborníka, se do budoucna totálně znemožní a může zapomenout na svou případnou diplomatickou kariéru. Ale dost možná je to všechno jinak, než jak se to nyní jeví…

●●●

● Třetina prvňáčků neumí správně mluvit. Zhoršuje to Facebook i ráčkující rodiče
Zůstat ve školce a nenastoupit do prvního ročníku se svými kamarády je pro některé děti smutná realita. Často se tak děje kvůli vývojovým poruchám a vadám řeči. Těmi trpí až třetina všech šestiletých dětí. Podle psycholožky z Asociace logopedů ve školství Jany Šusterové je navíc v Česku málo odborníků, kteří by s nácvikem řeči pomohli. Jak poznat, že se dítě bude potýkat s vadou řeči, a co když jeden z rodičů ráčkuje? (Blesk.cz, 24. 10. 2016, 5:01)

─────

Je-li něco, co by nás mělo skutečně trápit, a to víc než ty naše věčné žabomyší války, je právě tento fakt. Je třeba s tím něco udělat, než bude pozdě. Namísto inkluze, která nikoho nezajímá – kromě několika eurohujerů.

●●●

● Sobotka udělí Bradymu medaili. Měl dostat i vyznamenání, řekl premiér

Premiér Bohuslav Sobotka udělí Jiřímu Bradymu medaili Karla Kramáře. Zaslouží si ji za odvahu i osvětovou činnost, řekl. Kritizoval Hrad za to, že Bradyho neocení státním vyznamenáním. (iDNES.cz, 25. 10. 2016, 14:54)

─────

Udělit J. Bradymu medaili K. Kramáře místo Řádu T. G. Masaryka je zase jedna úplně zbytečná iniciativa pana premiéra. Místo toho, aby se staral o to, co jeho úřadu přísluší, plete se do věcí, kterým nerozumí. Jen hlupák, jenž neví nic o vztahu T. G. Masaryka a K. Kramáře, by něco takového udělal. Sobotka znovu prokázal, že je nekompetentní blb, který na svou funkci nestačí. Co se týká uměle vyvolané aféry kolem J. Bradyho, nemáme zatím dost informací, abychom mohli objektivně posoudit, o co skutečně jde. Asi se někdo pokusil vyvolat skandál (možná dva za sebou, spojíme-li to s pozdním příjezdem M. Zemana na pohřeb slovenského exprezidenta M. Kováče). Jak to dopadne, ukáže až čas. V každém případě platí, že lidovci se nezapřeli: jdou věrně ve stopách svého „velkého“ předsedy J. Luxe. Možná to celé skončí vládní krizí a pádem vlády. Bude to i definitivní konec KDU-ČSL v čele s P. Bělobrádkem.  (Jásání nad výsledkem krajských a senátních voleb je předčasné.) Co se týká ministra Hermana, tomu nevěřím ani nos mezi očima. Jen tak na okraj: Obětí holocaustu, které se nikdy nedočkaly jakéhokoliv ocenění, jsou na světě stovky, ne-li tisíce. U nás by se jich taky našlo dost. Proto není třeba dělat z této záležitosti politickou aféru. To se jen někdo, kdo se omylem „přimotal“ do vysoké politiky, snaží z této pseudoaféry vytřískat politický kapitál. Toť vše! – Zajímalo by mne, co na to všechno říká „katolická buzna“ prof. M. Putna. Nějak o něm není slyšet…

●●●

● Nejšílenější osoba v Evropě, kápo z koncentráku. Martin Schulz prý zcela vážně může vystřídat kancléřku Merkelovou

Němce čekají tak jako nás parlamentní volby příští rok na podzim. Sociální demokracie, která je ve vládě kancléřky Merkelové a zároveň má ambice jí ve spolkovém kancléřství vystřídat, však stále neví, koho proti ní do voleb nasadí. A čím dál častěji se hovoří o řešení, z něhož mnoha lidem v Evropě vstávají hrůzou vlasy na hlavě. (ParlamentniListy.cz, 26. 10. 2016, 16:32)

─────

To je ten blb, který nemá ani maturitu? Evropa se vrací do pravěku, jestliže má Německo reprezentovat takový nýmand. Merkelová byla aspoň doktorka, vědecká pracovnice, ale tento šašek? U nás je to podobné. Tady by mohl prezidenta z fleku dělat třeba kocour Mikeš nebo klokan Vendelín. Nikdo by si této změny ani nevšiml.

●●●

Potřebujeme peníze, volá šéf Česká televize Dvořák
Česká televize žádá změnu financování jejího provozu. Ačkoliv zvyšování koncesionářských poplatků není politicky příliš oblíbené téma, podle jejího ředitele Petra Dvořáka ale bude potřeba něco udělat. Jinak začnou škrty. (Globe24.cz, 26. 10. 2016, 21:52)

─────

Česká televize potřebuje dvě věci: vyměnit ředitele Dvořáka za jinou osobu, která bude schopna se svěřenými prostředky lépe hospodařit, a změnu statutu z „veřejnoprávní“ na státní či vládní televizi. Za tu by odpovídala vláda vzešlá z voleb. Tím skončí hra na „demokracii“ v režii havlistů a začne skutečně zodpovědné nakládání s informacemi. To, co se odehrává v ČT, je do nebe volající skandál, který nemá v demokratické Evropě obdoby. Personál ČT je třeba „rozprášit“ a lidi, napojené na dosavadní penězovody, vylifrovat ven. Pak bude peněz na všechno dost. Manažeři ČT by měli začít u sebe: snížit si odměny na průměr mezd ve veřejném sektoru. Když jim to nebude stačit, nikdo je tam držet nebude. Náhrada se vždycky najde.

●●●

● Brady dostal od Sobotky medaili Karla Kramáře. Premiér se pustil do prezidenta

Osmaosmdesátiletý Jiří Brady dostal ve čtvrtek ráno od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) medaili Karla Kramáře. Předávání se uskutečnilo v Kramářově vile. Sobotka při předání kritizoval prezidenta Miloše Zemana. Bradyho ve čtvrtek dopoledne rovněž ocení Poslanecká sněmovna. (Novinky.cz, 27. 10. 2016. 10:11, aktualizováno 11:06)

─────

Sobotka se zase „pochlapil“ a „naložil“ Zermanovi, co se do něj vešlo. Ještě nedávno podepisoval pročínské prohlášení a dnes Zemana kritizuje! U Sobotky je to zřejmě normální. Co jiného můžeme čekat od této politické korouhvičky, u níž nikdo neví, co udělá zítra? Fraška kolem udělení/neudělení vyznamenání J. Bradymu je tragickým příkladem zneužití osudu jedné z mnoha obětí holocaustu k politickým cílům několika hochštaplerů. Zajímavé je, že ani A. Babiš, ani M. Kalousek v tomto divadýlku neúčinkují. Že by včas prohlédli, o co tady jde a raději vycouvali – na rozdíl od vesnického prosťáčka P. Gazdíka, který přijal účast v kontroverzním pořadu Show J. Krause? Již v této chvíli se z něho stala politická mrtvola, protože příště už ho nikdo volit nebude. Takhle se nechat napálit jedním zběhlým knězem! – À propos: Má toho ten 88letý starý pán z Kanady vůbec zapotřebí? Stal se jen vítanou záminkou k rozpoutání dalšího kola války tzv. pražské kavárny s M. Zemanem. Tuší vůbec, o co se tady hraje? To sotva…

●●●

● Hamáček a Štěch se zlobí kvůli prohlášení čtyř. Mělo být tajné

Předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka a předsedu Senátu Milana Štěcha (oba ČSSD) rozzlobilo, že se na veřejnost dostalo takzvané „prohlášení čtyř“, v němž spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a prezidentem Milošem Zemanem ujistili Čínu ohledně českého postoje k Tibetu. Prohlášení totiž původně mělo zůstat tajné, uvádí Seznam Zprávy. (Echo24.cz, 27. 10. 2016)

─────

Zkrátka: chybička se, soudruzi, vloudila. I takové věci se v politice stávají. Možná to tak někdo chtěl, aby národ věděl, jací „morální giganti“ stojí v jeho čele. Není nad to, když se ví, s kým máme tu čest! Spolupracovníci StB byli také „tajní“ – až do listopadu 1989. Dnes už si na ně může každý ukázat prstem. Jinak: Hamáček i Štěch jsou neosobnosti, které se omylem dostaly do nejvyšších pater politiky. Jsou to nýmandi, které už příště nikdo volit nebude.

●●●

● Prima odvysílá Krausovu show s Bradym. Moderátor už ji zveřejnil na webu

Televize Prima odvysílá premiérový díl Show Jana Krause ve čtvrtek ve 20:15. Stanice to oznámila poté, co ve středu nasadila do vysílání reprízu. Krok zdůvodnila pozdním dodáním dílu od tvůrců, kteří to však odmítli. Počin stanice vyvolal obavy z cenzury. Prima takovouto interpretaci odmítá, byť tvrdí, že by část pořadu mohla být mediální radou označena za neobjektivní. Tyto obavy zase odmítla rada. Jan Kraus odpoledne zveřejnil pořad na webu. (Novinky.cz, 27. 10. 2016. 11:28, aktualizováno 16:44)

─────

Cirkus havlistů kolem neodvysílané „Show Jana Krause“ nekončí. Je to komedie k popukání. Něco takového jsme tu už dávno neměli. Připomíná to schípající kobylu: kope a kope. ‒ Deník Blesk přinesl sérii fotografií z natáčení tohoto pořadu. Je mezi nimi i skupinová fotka těch, kteří na začátku pořadu vystoupili (ne každý ovšem v té naší „demokracii“ v něm dostal slovo). Kraus si sezval roztodivné publikum. Na jedné straně tam byli zástupci komediantské šmíry (chyběla jen bývalá „první dáma“), na straně druhé pár hudebníků a zpěváků i notorických petentů čehokoliv. Dohromady okolo 30 osob. ‒ Z herců a hereček byli přítomni: B. Štěpánová, T. Fischerová, M. Issová, J. Mádl a P. Liška. Ze zpěváků a zpěvaček se dostavili: M. Ruppert, D. Bárta, J. Ledecký, Anna K., jakož i hudebník V. O. Bauer. Z televizních pracovníků předlistopadových i polistopadových pak M. Dietlová (manželka dramatika J. Dietla a spolupracovnice L. Zaorálka z ostravské televize před rokem 1989) a dokumentaristka H. Třeštíková. Chybět nemohla, jak jinak, ani socioložka J. Šiklová, která nevynechá žádnou příležitost, aby se mohla zviditelnit a rozdávat svá „moudra“, jež obvykle nikoho nezajímají. Sportovce reprezentoval krasobruslař T. Verner. Z politiků minulých (tzv. politických „mrtvol“) tu byli: M. Kocáb, T. Klvaňa, J. Ruml, M. Bursík a M. Žantovský. Z politiků současných pouze jediný: P. Gazdík. Starý Veškrna by měl z tohoto spolku nesmírnou radost. – Zkrátka: lidé zajímavých osudů. Například známá recesistka B. Štěpánová se proslavila tím, že se na počátku prezidentování V. Havla proháněla po chodbách Pražského hradu na koloběžce. Neúspěšná kandidátka na úřad prezidenta republiky z r. 2013, T. Fischerová, je zase známa tím, že patří k beznadějně naivním uctívačům V. Havla a jeho pseudohumanistických hodnot. Herecká dvojice J. Mádl a M. Issová vstoupila do dějin svým předvolebním šotem „Přemluv bábu…“, který se zařadil k vrcholům „dramatického“ umění těchto herců. Přítomní zpěváci a zpěvačka s podivným jménem „Anna K.“ se evidentně nepoučili z nedávného skandálu s udílením hudební ceny „Anděl“. Potvrdili tím jen svou natvrdlost či spíše umanutost. O politických „mrtvolách“, čili bývalých politicích, netřeba ztrácet slov. Z nich stojí za pozornost pouze T. Klvaňa, lidově přezdívaný „Radar z Brd“, o jehož proamerické orientaci nemůže být pochyb. (Náhoda jistě nebude ani to, že jeho vystoupení bylo z odvysílané verze Krausova pořadu na televizi PRIMA vystřiženo.) Na rozdíl od těchto politických „matadorů“ se z P. Gazdíka, jinak aktivního politika (a jeho vlastními slovy řečeno: ústavního činitele) v okamžiku jeho vystoupení před kamerou politická „mrtvola“ stala. Co se týká krasobruslaře T. Vernera, který sem zřejmě zabloudil omylem, připomeňme jeho „umělecké“ vystoupení před samotným severokorejským diktátorem Kim Čong-unem. Již staří Římané se řídili zásadou: „Peníze nesmrdí.“ (Pecunia non olet.) – Pokus o reprízu „spacákové revoluce“, jak se přezdívá tzv. televizní krizi z přelomu let 2000/2001, tentokrát na půdě televize PRIMA, se příliš nezdařil. Moderátor pořadu J. Kraus se pokusil ze svého kontroverzního pořadu udělat prachsprostou politickou agitku ve stylu 50. let 20. století, kdy „vyvolenci“ (tehdy komunisté) mohli veřejně plivat libovolně na kohokoliv, kdo byl označen za „třídního nepřítele“ či „škůdce národa“. Kdo se jím stal v pojetí J. Krause, bylo zřejmé od samého začátku jeho pořadu: prezident M. Zeman. Sprška dehonestujících slov si v ničem nezadala s právě probíhající předvolební kampaní v USA. My ale nejsme v USA a nemáme ani předvolební prezidentskou kampaň. To však nejspíš J. Kraus nezaregistroval. – Havlisté, jak známo, si nenechají ujít žádnou příležitost ke svému zviditelnění a připomenutí, že ještě žijí. Tentokrát k tomu zneužili natáčení pořadu J. Krause „Show Jana Krause“, kam si tento arogantní herec a moderátor (jinak bývalá „rekvizita“ normalizační televize a filmu) pozval oběť holocaustu J. Bradyho v doprovodu ministra D. Hermana coby osvědčeného „medvědáře“. Z celé záležitosti se nakonec stala obrovská mediální aféra, která tu už dlouho nebyla. Pro Krause to bude mít nepochybně nepříjemnou dohru. PRIMA patrně bude další televizí, která s ním ukončí spolupráci. Jinak to ani dopadnout nemůže. Krausovi zůstanou už jen TV Barrandov či televize internetové. Popravdě řečeno: žádná škoda ho nebude.

●●●

● Petr Gazdík, který byl u Krause: Na Zemana tam padaly tvrdší výroky, než bylo řečeno. Jestli to Prima vystřihne...
„Proč nebyl uveden pořad Show Jana Krause s Jiřím Bradym opravdu nevím, producenti ho dodali včas a nebyl podle slibů ani zveřejněn na internetových stránkách Primy,“ konstatuje předseda hnutí Starostové a nezávislí a poslanec Petr Gazdík. Ten pak k utajovanému natáčení pořadu ještě informuje: „Na osobu pana prezidenta, respektive Hradu, tam padaly tvrdší výroky. Pokud to bude dnes večer vystříháno, tak nevím, jak to jinak nazvat, než cenzurou.“ (ParlamentniListy.cz, 27. 10. 2016, 0:00)

─────

Někdejší venkovský učitel Petr Gazdík si užívá svou televizní čtvrthodinku slávy. Brzy se na to zapomene, protože život přináší stále nové a nové události. Lapálie kolem „neudělení“ státního vyznamenání J. Bradymu bude za pár dní zapomenuta – jako ostatně všechno v Čechách. Jen s Gazdíkem se to potáhne dál. Tomu nebude odpuštěno, že svolal „trucakci“ na Staroměstské náměstí – a tím zneuctil státní svátek své země. Ten, kdo mu to „nakukal“, jistě stojí někde v koutě a zlomyslně se usmívá, jak mu Gazdík skočil „na špek“. Tak to totiž je. Příští dny to jistě potvrdí. Nestálo by to za řeč, kdyby se nejednalo o místopředsedu Poslanecké sněmovny PČR a předsedu hnutí STAN. Politický rozměr tohoto bojkotu je mnohem větší, než „režiséři“ předpokládali. Ohrožuje to základy demokracie u nás. A to je vážné. Nebylo P. Gazdíkovi podezřelé, že tam kromě něho nebyl nikdo ze současných politiků? (Politické „mrtvoly“, jako je bývalý ministr vnitra J. Ruml, nepočítám.) Už to mu mělo signalizovat, že něco není v pořádku…

●●●

● ZVĚŘINA: Prouza zachráncem? ČSSD z mizerie jeden šikovný manažer nevytrhne

Volebním manažerem ČSSD se má stát Tomáš Prouza. Sám sebe vidí jako „tak trochu jiného úředníka“. Ve skutečnosti je člověkem byznysu (úspěšným), který dlouhodobě koketuje s politikou prostřednictvím ČSSD. Proč ne, takových lidí je třeba a jeho osoba konkrétně vyvrací řeči o tom, kterak politické strany agregují jen neúspěšné a nešikovné. Pan Prouza není ani jedno. (Lidovky.cz, 27. 10. 2016, 12:44)

─────

ČSSD se ocitla ve stadiu, které předchází klinické smrti. Pochybuji o tom, že nějaký Prouza na tom může něco změnit. Je to ještě větší blb než Sobotka. Prokázal to dostatečně jasně svými postoji k migrační krizi a ke všemu, co s tím souviselo. Koho si ČSSD postaví do svého čela jako volebního manažera, je jen její věc. Na výsledku to stejně nic nezmění…

●●●

● Co vystřihli z Krause: Štěpánovou s Babišem i „monstrem na Hradě“. A Dietlovou
Show Jana Krause s ostrým úvodem proti prezidentovi Miloši Zemanovi měla nakonec na Primě přeci jen bílá místa. Zmizela věta herečky Báry Štěpánové o tom, jak si Česko ukrást nedáme monstrem na Hradě nebo pánem ze Slovenska. V ní kromě prezidenta Zemana narážela i na původ vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO). A pryč šla i slova novinářky Magdaleny Dietlové, která vyčetla Čechům, že na Hrad neposlali knížete Karla Schwarzenberga (TOP 09).
(Blesk.cz, 27. 10. 2016, 22:00)

─────

Šaškárna kolem pořadu J. Krause pokračuje. Jako by v této zemi nebyla spousta jiných problémů. To, o čem se píše v tomto článku, jasně potvrzuje, že u nás existuje cenzura. Zajímavé je, že byly vystřiženy právě jen tyto věty. Někdo musí mít z Babiše velký strach. Proč asi? Copak na něho tento bývalý agent StB ví? ‒ Vystřiženo bylo také vystoupení T. Klvani, v němž zpochybňoval potřebnost funkce prezidenta.

●●●

● Aby vám to v tom čínském zadku tolik nedrhlo. Vtipálci začali Zemanovi i Sobotkovi posílat indulonu

Prezident Miloš Zeman a další tři politici vydali před pár dny velmi vstřícné prohlášení vůči Číně. Podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského bylo toto prohlášení tak směšné, až bylo vlastně nebezpečné, protože snížilo důstojnost těchto politiků. Někteří občané se však k prohlášení Zemana a spol. postavili svérázně. Na Hrad i do vlády posílají krém, aby to příště v čínském zadku lépe klouzalo. (ParlamentniListy.cz, 28. 10. 2016, 11:16)

─────

Češi jsou známí vtipálkové. Nutno uznat, že tentokrát to vystihli velmi přesně. „Slizoun“ Sobotka jistě bude indulonu potřebovat. Do konce volebního období mu zbývá ještě řada měsíců. Do kolika zadků ještě poleze, není zcela zřejmé…

●●●

● Jiří Bartoška s Vojtěchem Dykem vyhlašují Týdny občanského neklidu

Desítky herců, zpěváků, spisovatelů a dalších umělců vyzvaly veřejnost ke shromážděním na podporu demokracie. Kritizovali kroky vlády a prezidenta Zemana, hlavně ve vztahu k Číně. Při příležitosti státního svátku to sdělila skupina umělců sdružená v Petičním výboru na obranu demokracie. V petici na webu žádají prezidenta Zemana, aby ustal v šíření hrubostí a lží a omluvil se za ně. (Novinky.cz, 28. 10. 2016, 16:19)

─────

Bartoška se projevil jako hlupák k pohledání. Copak mu není jasné, že je to tady někým řízeno, aby se podařilo odstranit M. Zemana? Tento herec je jistě dost zkušený na to, aby mohl vědět, že „dvakrát nelze vstoupit do téže řeky“. Staří Řekové to věděli – na rozdíl od hloupých Američanů, kteří ničemu, co nepochází z jejich země, nerozumí. Proto jsou tak neúspěšní. Kam vstoupí jejich vojáci, tam sto roků tráva neroste. Neuspěli ve Vietnamu, v Afghánistánu, v Iráku – a další neúspěchy je čekají. Zpackali vždycky všechno, na co sáhli. ‒ Herec V. Pytlík-Dyk udělá nejlépe, když nebude myslet a mluvit. Většinou to nedopadá pro něho dobře. Jeho vyjádření z poslední doby jsou pěkné bláboly, za něž by se měl stydět, protože jsou na úrovni žáka zvláštní školy. – Jakýkoliv pokus o zopakování 17. 11. 1989 je naivní a předem odsouzený k nezdaru. Je to především vinou politické reprezentace, na níž měli svůj podíl také umělci a rovněž tito „věční petenti“. Občané jsou jejich politikou znechuceni a nebudou ochotni se angažovat. Výsledky voleb to jasně potvrzují. Umělci a politici by namísto burcování veřejnosti měli zpytovat svědomí, co v uplynulých 27 letech udělali špatně. Náprava je ještě možná – nikoli však tímto způsobem! – Připojuji ještě jeden komentář od nejmenovaného čtenáře: „Bartoška utekl hrobníkovi z lopaty pouze proto, že nestávkovali doktoři. Teď ten šašek vyzývá lidi ke stávce a neposlušnosti. V mnoha zemích světa a by za to šel do basy…“ A ještě jeden komentář: „Havlonácek Bartoška nemusí pracně shánět příznivce pro týden neklidu, stačí, když opíše seznam signatářů Anticharty z ledna 1977, kde figuruje i on.“ (Mohu potvrdit: v tomto seznamu je taky a nechybí v něm ani bývalá „první dáma“. Zájemci se o tom mohou přesvědčit v rubrice: „SN v PDF ke stažení“ – Charta 77 a tzv. antichartisté.) – A pro zpestření ještě jeden komentář (či spíše vzkaz) čtenáře: „Vojtíšku, až dorosteš, tak ti třeba dojde, jakýho idiota jsi hrál.“ K tomu dodávám, že některým mladým mužům se podaří psychicky dospět až ve třiceti letech. Bude to zřejmě i případ V. Dyka. Hodně mi připomíná „hrdinu“ sametové revoluce 1989 Šimona Pánka. Pokud režiséři reprízy Listopadu 1989 myslí svůj pokus vážně, jistě mysleli i na toto, a proto si vybrali V. Dyka. Musím se přiznat, že jako prezident by se mi V. Dyk líbil a vyjímal by se jak na „prezidentské“ fotografii, tak i na známkách. Aspoň v něčem bychom byli nejlepší: měli bychom nejhezčího prezidenta v Evropě a možná i na světě. Dalšími kandidáty na prezidenta jsou: kocour Mikeš a klokan Vendelín.

●●●

● Stovky odpůrců Hradu na Staromáku: Ten Pi-Tchus. Rudé trenky s prasetem. Bolševik Zeman...

Staroměstské náměstí se pomalu chystá na nehradní oslavu státního svátku. Má jít o radostnou akci bez projevů zloby a naschválů, které podle pořadatelů akce zřejmě proudí z Hradu. Místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík před pár dny svolal akci do podhradí na protest proti udělení/neudělení státního vyznamenání panu Jiřímu Bradymu. Akce se pomalu rozjíždí. Nechybí česká vlajka, vlajka EU, ale také vlajka s prasetem. (ParlamentniListy.cz, 28. 10. 2016, 18:15)

─────

Protizemanovské shromáždění na Staroměstském náměstí dosáhlo svou obhroublostí kulminačního bodu, kde už začíná morální stoka. Hanba všem politikům a nejrůznějším pricmrndálkům, kteří se na tom podíleli! Dějiny je pošlou ke všem čertům – spolu s Hermany a Gazdíky. Divím se jen zneuznanému „kandidátovi“ na úřad prezidenta republiky, který si to mezitím rozmyslel, ale na Staromák nezapomněl přijít, P. Pithartovi, synkovi z ortodoxní komunistické rodiny, exkomunistovi a staviteli „dvojdomků“, který už začátkem roku 1990 „slyšel trávu růst“ a žádal protikomunisticky naladěné revolucionáře z listopadu 1989, aby komunisty nechali na pokoji, že se něčeho takového zúčastnil. Od takových politiků v roli prezidentů nás ochraňuj Pán Bůh! – Pokus manifestantů o napodobení čínštiny v pojmenování pro Zemana je nejen sprostý, ale především nevýslovně trapný. Zdá se, že se to „režisérům“ této maškarády pořádně vymklo z rukou. Napravit se to už nedá. Zůstává jen ta trapnost a prázdnota. Tak nějak to dopadá, když se o slovo přihlásí lůza. Pak už přicházejí na řadu jen ty pověstné kandelábry a gilotina. Na to bychom si měli dát pozor a zavčas zařadit „zpátečku“. – Myslím si, že to, o čem se píše v úvodu tohoto článku, se příliš nepodařilo a už ani nepodaří. Až pan Brady pochopí, k jakým cílům byl zneužit, bude ho z toho pořádně bolet hlava. Těžké následky bude mít tato „vzdoroakce“ především pro ČSSD a osobně pro B. Sobotku, který si tím vykopal politický hrob. Pohřeb se bude konat již brzy…

●●●

● Dřív řídil armádní donašeče StB, dnes je místopředsedou Svazu bojovníků za svobodu

Místopředseda Českého svazu bojovníků za svobodu Milan Andres, jenž nechal bez diskuse odhlasovat vyloučení tří členů a zrušení dvou oblastních organizací, pracoval před rokem 1989 pro Státní bezpečnost. Jak zjistili reportéři pořadu 168 hodin, působil ve vojenské kontrarozvědce, kde podle personálního spisu řídil donašeče uvnitř armády. Vojenská kontrarozvědka politicky dohlížela na vojáky a lidi v podnicích, které pro armádu pracovaly. (čt24.cz, 31. 10. 2016, 13:30)

─────

Je to jako ve vedení KSČM: předseda i místopředseda strany jsou bývalí agenti StB. U Bojovníků za svobodu patřili k donašečům jak předseda J. Vodička, tak i místopředseda M. Andres. Jaká náhoda! Má se něco takového v té naší „demokracii“ stát normou?

●●●

● Vyměňme předsedu, ozývá se z ČSSD po zveřejnění průzkumu
Průzkum agentury STEM, podle kterého by soc. dem. skončila ve volbách do Sněmovny třetí se ziskem 14,4 procenta za hnutím ANO (29,7 procenta) a KSČM (14,6 procenta), vyvolal v jejích řadách vášně. Poslanec a neúspěšný kandidát do Senátu Stanislav Huml (ČSSD) se domnívá, že je čas vyměnit předsedu Bohuslava Sobotku (ČSSD).  - Podle jeho mínění by straně výměna předsedy prospěla. „Na sjezdu by se to mělo podle mého soudu otevřít, dojít ke konsensu a najít někoho, kdo začne tu politiku dělat trošku jinak než Slávek. On je strašně slušný, strašně hodný, výborný předseda vlády, ale té straně není schopen dát víc,“ dodal pro Právo poslanec. (Novinky.cz, 31. 10. 2016, 16:08, aktualizováno 16:38)

─────

Jen jestli to není pouze volání jednoho poslance na politické „poušti“ vlastní strany! K tomu, po čem dnes volá S. Huml, vyzýváme sociální demokraty na stránkách SN již rok a půl. Jistě lze souhlasit s Humlovým hodnocením Sobotky – až na jeho podivné chování a kontakty s podivnými lidmi. Mimo jakoukoli diskusi je však Sobotkův podíl viny na „privatizaci“ OKD Bakalovi a spol. Za mnohé své činy by měl jít do vězení – pouhý odchod z politiky nestačí. Teprve vývoj posledních dní ukázal fatální nepřipravenost ČSSD pod Sobotkovým vedením na složitější vývoj. Stát nemohou řídit zbabělci, kteří se bojí říci nahlas, že po aféře s J. Bradym musí Herman z vlády odejít. Těch věcí, k nimž Sobotka nenašel odvahu, je samozřejmě víc. Říká se, že pouze čas ukáže, zda člověk na svou funkci stačí. A čas skutečně ukázal, že nikoli. Výměna na postu premiéra nutná není, protože vláda jako celek pracuje vcelku dobře. To se však netýká neslané a nemastné politiky, kterou Sobotkova ČSSD provádí. Je čas na změnu předsedy. Do jarního sjezdu si musí členská základna vybrat nového člověka. Po odvážných slovech S. Humla, ač je to bývalý komunista a esenbák, bych si dovedl představit i tohoto poslance jako „krizového manažera“, který by se mohl pokusit do parlamentních voleb stabilizovat stranu. V případě, že by se osvědčil, mohl by v čele strany zůstat až do dalšího volebního sjezdu ČSSD. Dalším kandidátem by mohl být J. Foldyna, který jako jeden z mála stranických funkcionářů nesdílí nekriticky všechny názory, které se zrodí ve stranickém sekretariátu v Hybernské ulici. Kardinálním problémem této strany je, že si nevychovala dostatečný počet špičkových kádrů, jež by mohla v případě takového změny ve vedení použít. Není totiž z koho si vybrat. Dokonce ani jinak úspěšný jihočeský hejtman J. Zimola nemusí být tím nejlepším kandidátem. Právník J. Tejc již na 38. sjezdu ČSSD dokázal, že má nejen politickou vizi, ale i podporu části stranických delegátů. V případě, že by jeho kandidaturu podpořilo například vnitrostranické „referendum“, týkající se návrhů na předsedu a místopředsedy, mohl by se stát favoritem volby příštího předsedy ČSSD. Nejde však jen o změnu ve funkci předsedy strany, ale i o nutnou obměnu ve vládě. Kromě S. Němečka, který je profesionál na svém místě, by měli být obměněni všichni ostatní ministři za ČSSD, protože svou práci příliš nezvládají. Ostudou jsou také zástupci ČSSD v čele Poslanecké sněmovny a Senátu PČR, jakož i předseda poslaneckého klubu ČSSD. Tyto „neosobnosti“ je třeba nahradit skutečnými osobnostmi. Po prohlášení „bandy čtyř“, týkajícím se Číny, je to úkol číslo jedna. Jakékoli otálení v této věci ničemu neprospěje.

●●●

● Kvůli medaili od Zemana mě chtěli zabít. Šokující výpověď zpěváka Hůlky

Zpěvák Daniel Hůlka se pustil do ministra kultury Daniela Hermana. Kauzu vyznamenání pro Hermanova strýce Bradyho považuje za umělou. Hůlka také prozradil, že mu někteří lidé vyhrožovali smrtí, když vyšlo najevo, že dostane vyznamenání od prezidenta Zemana. (ParlamentniListy.cz, 31. 10. 2016, 17:51)

─────

A perlička na konec. Přes úklady nepřátel to Hůlka přežil. Co víc si můžeme přát? Jen více takových hrdinů! Zkrátka: konec dobrý, všechno dobré…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sobotka - zbabělec - nechal sepsat vlezdoprdelistický dopis Číně ve stylu omluvy za vraždu Heydricha

(Petr Kubáč , 2. 12. 2016 13:56)

Má li Daniel Herman nezvladatelné nutkání s dalajlámou mluvit - budiž. - Pak ovšem přišel bývalý kmotr ČSSD Tvrdík na hrad a tam kříčel, že jeho páníčci z Čínské státní firmy, která jej momentálně živí jsou nespokojení - Zeman i Herman měli s tváří hráče pokeru prohlásit "to nás velice mrzí" a dále nedělat nic. Pokud si Čína zavolala CZ velvyslance v Pekingu a myla mu hlavu - měl říct to samé a třeba ještě dodat "Mnistr kultury má právo mluvít s vysokými funkcionáři náboženských společností". Pak formálně poslat report domů a dále taky nic. Pak měl Hermanův strejda Brady dostat metál spolu s Danielem Hůlkou a se zbytkem Zemanova panoptika. Potichu, důstojně - a vyřízená věc. - Jenomže to tak neproběhlo. Sobotka - zbabělec - nechal sepsat vlezdoprdelistický dopis Číně ve stylu omluvy za vraždu Heydricha, a alkoholický Zeman jej s gustem podepsal a dokonce nechal zveřejnit. A to vůbec nemluvíme o tom, že Zemanův prochlastaný mozek měl zkrat a nahrál pomatenému sluníčkáří Hermanovi tím, že PŘEDEM vyhrožoval že Hermanova strejdu ( o což Herman velmi škemral ) nevyznamená. - A máme tady zase další "pseudo-revoluci" - třeba ve stylu okupační stávky v České televizi na jaře 2001. Herman dostal nahrávku na smeč a rozjel aféru. Místo japonské diplomatické fráze: "sakury kvetou a odkvétají" se celá politická sféra vyjadřuje o "slušnosti", ačkoliv nic jako slušnost není ani na jedné straně sporu. Profesionální vyjadřovači názorů se vyjadřují, podepisovači petic už tisknou archy, aktivisti mají "hluboké obavy" a dokonce prý snad cenzurovali pořad, ve kterém Jan Kraus předvádí své ego. - To všechno protože nikdo z naší politické reprezentace neumí překročit omezení vlastní povahy a neumí týden mlčet ve jménu důstojnosti České republiky. Naopak máme období všeobecné nervozity a nikdo neví nic. Stará pravidla rozkrádání státu už přestávají platit. Améba Sobotka prohrála krajské volby. Vysoce postavení sociální demokraté půjdou ze senátu zpátky k elektrikářské brašně. Ani průzkumy veřejného mínění nedávají jasné vodítko ( když si je sami podplatili ). Co teď dělat ? - Sobotka kalkuluje : vynese mi více dát se na stranu Hermana - se "sluníčkáři" nebo na stranu Zemana a nechat sepsat devótní prohlášení ? Co když Čína nepošle virtuální miliardy ( které by stejně přinesly jen bídu ) ? Co nám voliči spočtou více ? Přitom jej vůbec nenapadne, že by třeba některý volič mohl patolízalský dopis považovat za ukázku budoucího chování, až na česko někdo udělá bububu ? Že by třeba prochlastaný Zeman mohl umět ustoupit pěšcem ve jménu budoucí poziční výhody ? S tím souvisí celková situace - ministerští úředníci jedou na desetinu plynu - čekají jestli padne EU. Do Evropy se hrnou milióny nefachčenků tím se velice přibližuje doba o které jsem kdysi spekuloval. Státy nebudou schopny zdaněním vydělávajících uživit lemply. Už dávno jsem předpokládal, že až se ten bod přiblíží - nastane nestabilita projevující se pogromy na "pracující menšinu" jak ze strany státu ( "refomy" Babiše / Merkelové / Hollanda ) tak ze strany konzumujících nefachčenků ( musilmští pyrotechnici / gynekologové amatéři ).....

"Jak ubránit svůj národ proti diktatuře a okupaci, když je vaše armáda zkorupmována

(Petr Kubáč a Petr Šedý, 2. 12. 2016 13:48)

"Jak ubránit svůj národ proti diktatuře a okupaci. Když je vaše armáda poražena, nebo zkorupmována, pak jedinou možností je lidový odpor. Tyto stránky jsou o tom jak doma vyrobit zbraně, které lze použít proti "tvrdým" vojenským cílům jako jsou obrněná vozidla a drony". a stránky to jsou vskutu zajímavé - dovolím si odcitovat kapitoly :
Jak vyrobit Infračervené ovládání pro vojenské použití.
Výbuchem formované projektily.
Jak zničit dron pomocí radiových rušiček domácí výroby.
Improvizovaná výroba výbušnin - příručka teroristy používaná vládou USA.

Mimochodem kapitola o IR dálkovém ovládání i o dronech opravdu stojí za přečtení z hlediska elektroniky, i odporu proti vlastizrádné politické reprezenaci. Tak jsem si utěšeně říkal : ani Švédové nejsou jako ovce a jsou už asi opravdu naštvaní. Jenomže tahle představa se mi po pár minutách čtení tak nějak zhatila. Jednak jsem narazil na stránku, kde autor úpěnlivě žádá o překlad svých článků do arabštiny. A aby to nebylo všechno tak tam jsou i nějaké zmatenosti o tom, že Židi jako nejsou skuteční Židi a tudíž nemají právo na území Izraele a taky, že Bůh bude čistit ZeměKouli od závadné židovské DNA a bylo vymalováno.

Víte o co se jedná ?
Mladý přičmoudlý hajzlík se dostal do Švédska ještě dříve než se naučil psát arabsky. Ve Švédsku se naučil mluvít a psát švédsky, mluvit a psát anglicky. Pak usoudil, že vlastně Švédsko, které jej toto všechno naučilo a dodnes jej živí - je ten vlastizrádce - ruka do které bude kousat. Tak sepsal opravdu zajímavé internetové stránky, které jsou zajímavé pro lidi se slušnou angličtinou, ale nemají dostatečný "dosah" mezi ostatními přičmoudlými hajzlíky, kteří sice možná taky neumí arabské písmo, ale mít stránky v orientální mateřštině - nikoliv v "jazyku nepřítele" je tak nějak více Cool žejo ? Ergo i lehké čtení na Švédském internetu ve mně vzbuzuje ty nejhlubší obavy o poslušné "ovčany" ze Skandinávie .....http://privat.bahnhof.se/wb907234/remote.htm http://privat.bahnhof.se/wb907234/efp.htm
How to kill UAVs : http://privat.bahnhof.se/wb907234/killuav.htm - The Jews are fakehttp://privat.bahnhof.se/wb907234/wannabes.htm