Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vstanou noví kádrováci ‒ Mgr. Bc. Jan Kopal

26. 11. 2017

Děs a hrůza se rozhostila mezi našimi eurohujery, když se dozvěděli, že do čela bezpečenostního výboru míří IT specialista a poslanec za SPD Radek Koten, zvolený za kraj Vysočina. Jejich novinářští přisluhovači okamžitě začali sjíždět jeho facebookový profil a hlásat do světa, že je to příznivec konspiračních teorií a prý i člen a přispěvatel "podezřelých" facebookových skupin. Pod slovem "podezřelý" jsou ovšem míněny ty skupiny, které nedostatečně velebí EU a NATO a dovolí si mít i jiný názor na stávají světový řád.

Je zvláštní, že 28 let po pádu komunismu se tady kádruje jako o život, sestavují se seznamy nepohodlných lidí, euroskeptiků, „extremistů“ a vůbec lidí s vlastním názorem, což se dnes nenosí. Je snadné někoho označit za obdivovatele Ruska a Putinova agenta. Možná se brzy opráší i staré kádrové dotazníky, kde se místo příbuzných na Západě budou ptát na rodinné vazby na Východě. I v 80. letech se tehdejší kádrováci s oblibou ještě ptali na členství v protektorátní Vlajce; jejich novodobí žáci a následovníci by se mohli ptát pro změnu na Svaz československo-sovětského přátelství a Slovanský výbor ČR.

Stále marně čekám na dobu, kdy bude lhostejno, s kým se bavíte, přátelíte, koho lajkujete a v jakých jste skupinách, pokud nevybočujete z rámce daného právním řádem České republiky, tedy pokud nehlásáte ideologie a věci mimo právní rámec. Kdy se konečně kvality člověka budou hodnotit nepředpojatě: bez barvy stranické knížky a účelových nálepek. Tak si představuji svobodnou společnost, ke které je dnešní Česká republika stále na míle daleko.

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář