Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Předčasná ejakulace“ europoslance T. Zdechovského

25. 11. 2019

Motto: „Kdo tomuto „cirkusu“ čyřprocentní KDU-ČSL bude od ledna 2020 šéfovat, je šumafuk. Voliči nejsou a nebudou. Hlavní problém této strany spočívá v oněch více než dvaceti tisících pasivních členů. Nestane se z nich nakonec vděčná opora Babišova firemního spolku ANO 2011? V příštích měsících se dozvíme víc.“ (R. J.)

KDU-ČSL: další strana na „odpis“?

Omlouvám se útlocitným čtenářkám, které mohou pokládat titulek tohoto článku za příliš bulvární. Ujišťuji je, že opak je pravdou a že mně připadá jako naprosto odpovídající. Proč? Vystihuje totiž velice přesně tristní, ba zoufalý, stav, v němž se kdysi úctyhodná, „tradiční“ politická strana, jež letos oslavila sté výročí svého založení, nachází. Dokonce je to mnohem horší, než to na první pohled vypadá. Strana je v totálním rozvalu, a pokud se nestane nějaký „zázrak“ (nikoli v náboženském slova smyslu), brzy z naší politiky zmizí.

Není od věci připomenout, že do tohoto žalostného stavu přivedli někdejší stranu Jana Šrámka a Josefa Luxe dva „výtečníci“, političtí kariéristé z generace „Husákových dětí“, jimž šlo vždy pouze o dobré „koryto“ – P. Bělobrádek a M. Výborný. Zkrátka: co Bělobrádek „podělal“, to Výborný „dodělal“. Tak prosté to je, až se tomu nechce věřit. Teď už zbývá jen uspořádat „parádní“ stranický funus. Kariéristé, jak bývá jejich zvykem, se zase přesunou do jiné partaje, aby škodili tam.

Když jsem na začátku dubna letošního roku v SN komentoval zatím poslední sjezd KDU-ČSL, netajil jsem se tím, že M. Výborného nepovažuji za dobrou volbu do čela této strany. Nadhodil jsem tehdy možnost, že by se tato strana měla připravit na brzké „přepřahání lidoveckého žebřiňáku“. Zdá se, že čas k tomu dozrál.

V době, kdy byl článek zveřejněn, to byla z mé strany tak trochu nadsázka a spíše jakési „popíchnutí“ směrem k novému předsedovi, aby nepropadl falešné iluzi o tom, že s jeho zvolením skončilo to špatné a začíná jenom to dobré. Bohužel se záhy ukázalo, že i ty nejpesimističtější úvahy nijak nepřeháněly a byly plně na místě.

Vývoj na naší vnitropolitické scéně, který spíše připomíná nerovné soupeření zatím stále vítězícího „Goliáše“ (= A. Babiše) se skupinkou malých chlapců (= Davidů), kteří kamínky, vystřelovanými z praku, útočí na kotníky a holeně svého politického soupeře, ani dva roky od posledních parlamentních voleb (říjen 2017) nesvědčí o tom, že by na obzoru byla nějaká změna.

Chvástavých řečí sice od politiků „opozice“ slyšíme dost a dost, avšak opravdové činy stále nepřicházejí. Atmosféra skepse a marnosti podlamuje důvěru voličů v politiku a politiky a znovu je zahání do soukromí bytů, chat a chalup. Jsme opět tam, kde jsme byli před třiceti lety. Jen jsme od té doby zestárli, stali se zkušenějšími a méně naivními.

A aby toho nebylo málo, ani samozvaný „ budoucí premiér“ pobabišovské éry, „politolog na baterky“ P. Fiala, neslibuje, že změna přijde dříve než za dva roky. Kdeže bude v té době konec našemu „fialovému“ profesůrkovi z Brna, jakož i dalším předsedům „trpasličích“ stran tzv. opozice? Kolik se z těch šesti stran „na sestupu“ dostane do příští Sněmovny?

Nelze se proto divit, že tváří v tvář této neradostné přítomnosti, ale i budoucnosti naší politické opozice se nedávno zvolený předseda KDU-ČSL M. Výborný rozhodl svou funkci opustit a přenechat ji někomu jinému. Tomuto rozhodnutí se nedivím a dokonce ho vítám. Tuto stranu by to mohlo ještě zachránit v hodině dvanácté (spíše čtvrt hodiny po dvanácté) před definitivním pádem do propadliště dějin.

Přesto se ani novému předsedovi této strany nemůže podařit, aby se KDU-ČSL udržela v Poslanecké sněmovně a později ani v Senátu. Jediná úroveň, kde ještě lidovci mohou uspět, jsou volby do krajských zastupitelstev a do „komunálu“ (= měst a obcí). Jejich vítězství se nedá očekávat už ani v tradičně religiózních regionech Moravy (Jihomoravský a Zlínský kraj): pouze solidní výsledek pro příští volební období (2020-2024). Pak půjdou lidovci do „kopru“ – jako všude jinde.

●●●

S kandidáty na nového předsedu se roztrhl pytel…?

Sotva M. Výborný před novináři ohlásil své rozhodnutí v čele KDU-ČSL skončit, hned se začali hlásit „zájemci“ o tuto funkci. Buďme korektní: zájemci o „koryto“. Jako by šlo o bůhvíjak lukrativní post. Vždyť přece nepůjde o to, aby se podařilo sehnat kapitána pro zámořskou loď, jež pluje po vlnách klidného oceánu, nýbrž na vzedmutých vlnách rozbouřeného moře, kde hrozí v kterémkoli okamžiku potopení jakéhokoliv plavidla. Chápou to vůbec ti zájemci o šéfování na „Titanicu“ jménem KDU-ČSL? Obávám se, že nikoliv.

Situaci v KDU-ČSL ostře sledují samozřejmě také čeští novináři, kteří většinou o dějinách této strany nevědí zhola nic a považují za vrchol svého žurnalistického „řemesla“ přežvýkávání zpráv ČTK či opisování odjinud, hlavně z internetu. Kampak se poděli někdejší investigativní novináři z 90. let 20. století či z doby okolo roku 2000? Ostravská novinářka J. Lorencová by nám o tom mohla vyprávět!

Někteří z dnešních novinářských „neumětelů“ hned po ohlášení rezignace M. Výborného začali spekulovat o jménech příštího předsedy KDU-ČSL. Padla jména: J. Bartošek, M. Jurečka či Š. Jelínková. Spekulovalo se dokonce o možném návratu neúspěšného expředsedy P. Bělobrádka. Bylo by to totéž, jako kdybyste novým kapitánem stranického „křižníku“ jmenovali toho, kdo předtím zavinil potopení celé flotily.

K dovršení všeho jeden z novinářských „bezmozků“ dokonce napsal, že o funkci předsedy by se prý mohl ucházet „vlivný politik lidovců ze Zlínského kraje“ – O. Benešík. A tento vesnický prosťáček a podvodník ze Strání to údajně „nevyloučil“. Vylučuji to ovšem já, a to s ohledem na zapojení tohoto lidoveckého poslance do trestné činnosti starosty a zastupitelů obce Strání v roce 2018. Ti všichni totiž patří do vězení a je jen otázkou času, kdy tam skončí. Ukazuje se, že hloupost a nevědomost některých novinářů, ale i politiků, je bez hranic.

●●●

Předsedou KDU-ČSL nesmí být plagiátor. Měl by mít IQ vyšší než gorila Koko

A teď zpátky k titulku tohoto článku. Jak známo, předčasnou ejakulací trpívají nejčastěji „nadržení“ mladí muži. Tato nepříjemná věc nicméně může občas postihnout i určitou část „nedočkavých“ politiků. Těch, kteří nechtějí nebo nemohou čekat a rádi by byli u cíle své cesty co nejrychleji.

Nejnověji tento malér postihl i europoslance za KDU-ČSL Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáše Zdechovského, jenž nečekaně ohlásil svou kandidaturu na funkci předsedy této strany. A proč to připomíná „předčasnou ejakulaci“? Protože ani z této „setby“ žádná úroda nevzejde.  Nanejvýš tak zmatek v hlavě pana europoslance.

Co se týká oněch bezcenných titulů, které výše zmíněný politik nasbíral, napadlo mě jedno nestandardní řešení, jak mu od nich odpomoci. Co kdyby se T. Zdechovský zachoval kolegiálně a jeden z těch svých titulů přenechal zlínskému hejtmanu – středoškolákovi J. Čunkovi? Určitě by svému spolustraníkovi udělal velkou radost. J. Čunek totiž na rozdíl od ostatních lidoveckých „trafikantů“ žádný titul nemá, a proto by se mohl cítit méněcenný.

Pokud někdo ze čtenářů namítne, že jenom blb si může před své jméno napsat tento několikanásobný titul s latinskou spojkou „et“, nebudu mu jeho názor vyvracet. Jelikož já sebe za blba nepovažuji, ani ve snu by mě nenapadlo, abych titul „Mgr.“ použil, třebaže by mě k tomu diplom ze dvou „kamenných“ vysokých škol opravňoval. Již čtyři desítky let používám výhradně nejvyšší dosažený titul – doktorský (PhDr.). Tak se to totiž u absolventů kvalitních univerzit, nikoli všelijakých obskurních soukromých „vysokých“ škol, vždycky dělávalo.

Kam až vede honba za vysokoškolskými tituly, o tom nejlépe svědčí různé plagiátorské aféry (T. Malá, P. Krčál, Z. Ondráček atd.). V této souvislosti si dovolím navrhnout delegátům sjezdu KDU-ČSL, kteří budou v lednu 2020 volit příštího předsedu této strany, toto: Chcete-li, aby v čele KDU-ČSL stál doopravdy čestný a slušný člověk, požádejte v předstihu příslušné vysoké školy, na nichž studovali kandidáti na funkci předsedy, o provedení kontroly jejich diplomových (či závěrečných) prací!

Důvod je prostý: Vyhnete se tím skandalizaci svého předsedy v případě, kdy by se zjistilo, že při psaní své diplomky podváděl. Obvinění z plagiátorství může ohrozit důvěryhodnost jak obviněné osoby, tak i „její“ politické strany. Nedávný případ potvrzeného plagiátorství poslance Z. Ondráčka (KSČM) by měl být pro každého politika varováním.

Proto je na místě požadovat kontrolu diplomových prací jak T. Zdechovského (v jeho případě ze tří „vysokých“ škol), tak i J. Bartoška, M. Jurečky a také dalších zájemců o funkci předsedy KDU-ČSL. Kontrole by měly být podrobeny zpětně také práce expředsedů P. Bělobrádka či M. Výborného. A když už se bude kontrolovat, měla by být přibrána také diplomka O. Benešíka, který s funkcí předsedy KDU-ČSL rovněž „koketoval“. Cosi mi říká, že mezi těmi lidoveckými „vysokoškoláky“ pár plagiátorů bude.

─────

Co se týká zatím posledního, dosud nezvoleného uchazeče o funkci předsedy lidovců, T. Zdechovského, jeho rozhodnutí se jistě nezrodilo přes noc. Svědčí o tom mimo jiné fakt, že to byl právě on, kdo doprovázel M. Výborného (spolu se senátorkami Š. Jelínkovou a M. Horskou) k památníku 17. 11. 1989 na Národní třídě v Praze v den 30. výročí těchto přelomových historických událostí.

Všichni čtyři zástupci KDU-ČSL na tomto památném místě společně symbolicky zapálili velkou „zlatou“ svíci. Tím se lidovci sice odlišili od všech ostatních návštěvníků tohoto pietního místa, avšak ve skutečnosti jim to bylo platné „jako mrtvému zimník“. Po několika hodinách totiž jejich svíce zhasla a nebylo již možno znovu ji zapálit, jelikož se mezitím ocitla v obklíčení desítek malých svíček (s krytem i bez něj). A tak se opět potvrdilo, že být za každou cenu první nebo originální se ne vždy vyplácí. Člověk míní, avšak Pán Bůh mění.

V tomto případě, jak se zdá, si Hospodin nepřál, aby lidovecká svíce svítila. „Zařídil“ to tak, že za nějaký čas po odchodu lidoveckých zástupců zhasla. Stalo se to, co křesťané znají ze starozákonního příběhu o bratrech Kainovi a Ábelovi. Absolventu studia teologie M. Výbornému to jistě vysvětlovat nemusím. Po nečekaném úmrtí jeho manželky se jedná o další „prst Boží“, kterým ho Hospodin varuje před novými neuváženými kroky. Proto nemůže nikoho překvapit, že se M. Výborný rozhodl na svou funkci rezignovat. Je to po dlouhé době vskutku rozumné konání. Škoda jen, že přišlo tak pozdě.

To, že si předseda KDU-ČSL vybral jako doprovod k pietnímu místu na Národní třídě tři mediálně méně známé kolegy (T. Zdechovský, Š. Jelínková, M. Horská), považuji na velmi vhodné řešení současné složité situace v této straně, a to na rozdíl od desítek dalších, méně šťastných počinů tohoto lidoveckého politika.

Zdá se, že M. Výbornému už konečně „docvaklo“, že ukazovat se s beznadějně „provařenými“ obličeji (lépe: ksichty) politiků, jako jsou J. Bartošek, P. Bělobrádek, O. Benešík, D. Herman či M. Jurečka, by bylo kontraproduktivní. Občané by to neocenili a voliči by to lidovcům v příštích volbách (tak jako tak) spočítali. Bohužel – „náprava“ přišla pozdě, velmi pozdě. M. Výborný si svou budoucnost prohrál sám: svou arogancí, hloupostí a paličatostí. Dobře mu tak!

[Vysvětlující poznámka: U nedávno zemřelé gorily Koko byla zjištěna hodnota jejího IQ ve výši 95. No řekněte: kolik našich politiků se tím může pochlubit?]

●●●

Voliče ani čtenáře T. Zdechovský oblbnout nedokáže!

Oznámení T. Zdechovského o jeho kandidatuře na předsedu KDU-ČSL se mezitím jaly „přežvýkat“ svým čtenářům redaktoři proruského serveru „Parlamentní listy“ (PL), kde mají lidovci předplacený publikační prostor. Vedení této „demokratické“ strany jaksi nedochází, že takto se skutečný demokrat chovat nemá a nemůže. Po P. Bělobrádkovi se téže chyby dopouštěl i M. Výborný. Zřejmě se domníval, že se o tom nikdo nedozví. I v tom se přepočítal. Za svůj neodvratný politický konec může tento „politický komediant“ poděkovat rovněž PL. Přesto čtenáři tohoto internetového periodika lidovce rádi neměli a nemají.

Tady jsou některé z reakcí čtenářů PL na kandidaturu T. Zdechovského, jak byly publikovány v diskusi pod rozhovorem s tímto politikem dne 21. 11. 2019: „Absolutně žádná soudnost.“ – „Ať tam bude Petr, nebo Pavel, bude to stále stejná banda žumpáků a příživníků s torpédy proti dobrým věcem.“ – „Zdechovský zavětřil životní příležitost. Ono je to celkem jedno, kdo se postaví do čela černoprdelníků a bude kolaborovat se sudeťáky.“ – „On si ten žebrák snad myslí, že by s ním šel Babiš do holportu? To je to samé, jako si hodit kobru do trenek. KDU je banda podrazáků a vždy byla.“ – „Zdechlina [= přezdívka pro T. Zdechovského na internetu] povolává ke korytu prasečkáře [= M. Jurečku] čerpajícího dotace. Všech vlezdoprdelků futrál.“ – „Dlouho jsem nemohl pochopit, proč známý eurohujer, vítač a pangermánský slouha tak otočil a předstírá pronárodní postoje i po volbách. Nyní je jasno.“ – „Čím se tohle havloidní prase živí? Restitucemi.“ – „Tomáš Zdechovský káže už dopředu nenávist a rozdělování společnosti. Křesťanská víra je mu nějak víc vzdálená, než by bylo očekávané od příslušníka strany s bohem v duši.“ – „Je mi líto, pane Zdechovský, ale já tu vaši zrádcovskou, kolaborantskou, černoprdelnickou partaj stejně volit nebudu.“ – „Zdechovský je chameleon, hlavně bonzák, jde proti Česku v EU parlamentu.“ – „Tato svi*ě patří na šibenici.“ – „Je to černoprdelnická megasvině.“ – „Běžte klidně s pánem bohem, slizouni, jestli o vás ovšem bude stát…“ – „Já jeho kariéru sleduji již několik let a mohu vám všem říci svůj názor. On není chytrý a vzdělaný! A to jsem v tomto případě slušný.“ – „Tomáš Zdechovský prozradil nové informace. Zdechlino, cítíš plné koryto? Pamatuj, že funkce předsedy lidovců je riziková. Vzpomeň si, jak dopadli Bartoníček [= správně: Bartončík], Lux, Bělobrádek, Kalousek, Výborný.“ – „Černoprdelníci budou rádi, jestli se vůbec dostanou přes 5 %. A oni už tu kombinují, s kým by vládli.“ – „ODS přirozený partner? Přirozený partner pro lidovce v [letech] 1948-1989 byla KSČ. Prostě přirozený partner lidovců je ten, kdo dá koryto.“ – „Typický lidovecký slizoun. Být lidovcem je diagnóza a s křesťanstvím nemá tato obskurní partička společného vůbec nic.“ – „A koho zajímá, co chce nějaká Zdechlina ze zlodějské, pletichářské, křivácké žumpy KDU-ČSL? No jo, ono se uvolnilo koryto, tak honem, ať nezmešká blbec, eurořiťolezec, udavač, práskač, škodič ČR a tupá nula z podpalubí EP. Je to takový užvaněný, prolhaný slimejš, který se do toho lidoveckého klubka zmijí hodí. Babiš by vás, takovou stoku, také do vlády nevzal, takové smradlavé nácky. To si nechte chuť zajít, pitomci! Vy zůstanete tou tupou, blbou, nevolitelnou pidistraničkou KDU-ČSL, která kráčí na hnojiště dějin. A to je dobře.“ – „Takový nový Jakeš, kapitán na potápějícím se Titanicu.“

Myslím si, že charakteristika europoslance T. Zdechovského, jak ji podali čtenáři proruského dezinformačního serveru „Parlamentní listy“ (21. 11. 2019), je vcelku vyčerpávající. Dodávat k tomu ještě něco dalšího snad ani není nutné. Na místě T. Zdechovského bych raději zařadil „zpátečku“, zalezl někam do odlehlé kanceláře EP a tam byl potichu jako šedá myška. Zdechovský totiž „předčasně“ (a tady je ta podobnost s ejakulací) vytroubil do celého světa to, co o něm již kdekdo ví: potvrdil tím svou nebetyčnou hloupost a celkovou nekompetentnost.

Je s podivem, že se taková „nula“ dostala tak vysoko a za tak velké, nezasloužené peníze. Tyto horentní sumy (jako nepřiměřenou odměnu) pobírá tento lidovecký politik, který své zemi jen škodí. Jestlipak někdy slyšel o hesle ministra financi A. Rašína, které zní: „Za službu vlasti se neplatí“? Bohužel o zrazování a pomlouvání vlasti tam není ani slovo. Zdechovský by měl v Evropském parlamentu urychleně skončit a peníze, které mu byly vyplaceny, vrátit.

Kdyby totiž tento lidovecký nýmand měl mozek v hlavě a občas ho používal k přemýšlení, musel by nutně dospět k podobnému závěru jako já. Osoba, jež publikuje v „Parlamentních listech“ a navíc navštěvuje pořady „Televize Barrandov“, nemá v demokratické politické straně co pohledávat. Neřku-li: ucházet se o funkci předsedy. Je to absolutní absence soudnosti, s níž jsem se za celý život ještě nesetkal. A doufám, že se s něčím takovým již nesetkám…

Další, podobně „natvrdlý“ lidovecký „génius“, je O. Benešík. Tuto vesnickou „nulu“ nemá cenu ani komentovat. Bohužel o mnoho líp na tom není ani končící předseda strany – M. Výborný. Jistě není náhoda, že všichni pocházejí z kontroverzní generace „Husákových dětí“. Zkrátka: výkvět lidovecké morálky, křesťanské lásky a zásadovosti. Jeden by hořce zaplakal.

A ještě něco: Jako politik je T. Zdechovský toxický a jeho strana, KDU-ČSL, je proto trvale nevolitelná! Ať se Zdechovský chytí za ruce s Výborným a Benešíkem a společně se nechají vystřelit na Měsíc. Tam jim bude líp a nám na Zemi taky. Všichni jejich spolustraníci si oddechnou, až se jich zbaví.

●●●

truchlici-m.-vyborny-pred-zapalenim-lidovecke-svice-na-narodni-tride-17.-11.-2019.--twitter-t.-zdechovskeho-.jpg

Neprozřetelně zveřejněná fotografie jako „důkaz“

Končící předseda KDU-ČSL, kterému dne 30. 9. 2019 náhle zemřela manželka Markéta, matka tří dětí, není jediným „politickým komediantem“ v KDU-ČSL ani v naší politice. Je jich tam mnohem víc. A protože jsou někteří naši politici ducha mdlého, ještě se při tom svém podvádění a obelhávání voličů sami fotografují. A tak se sociální sítě stávají nejlepším důkazem jejich politického divadýlka, jež s chutí předvádějí. Lidovecký předseda M. Výborný v tom není žádným nováčkem ani virtuózem, nýbrž patří ke komediantské šmíře. Však to ti naivní voliči a občané zaplatí ze svých daní! Proč by se tedy politici neveselili, když můžou, že ano?

Řešení, jak z této prekérní situace ven, se nabízí samo: poslat tyto politické „vyžírky“ pracovat, nejlépe do nějaké firmy A. Babiše za minimální mzdu. Ať poznají, zač je toho dělnický loket a jak se žije obyčejným lidem ve státě, z něhož si třída neodvolatelných politiků udělala „dojnou krávu“.

A teď pár slov ke zveřejněné fotografii. Dne 19. 11. 2019, tedy dva dny po ostře sledovaném kladení kytic a věnců, jakož i rozsvěcování svíce, u pomníku 17. 11. 1989 na Národní třídě v Praze, ji umístil europoslanec T. Zdechovský na svůj twitterový účet. Fotka vznikla buď ještě před kladením kytic a zapálením „zlaté“ lidovecké svíce, nebo až po tomto pietním aktu. Je to vcelku jedno, protože jde hlavně o celkovou atmosféru, která tuto událost provázela. Přítomni byli: předseda M. Výborný, senátorky Š. Jelínková (1. místopředsedkyně strany) a M. Horská, stejně jako europoslanec T. Zdechovský.

Publikovaná fotografie nepotřebuje žádného komentáře. Všechno je jasné: tři zachycené osoby (Výborný, Horská, Zdechovský) se na snímku náramně baví. Že by to byla radost z toho, jak se lidovcům podařilo zapálit jejich obří svíci, která jim po pár hodinách zhasla? Ani to není podstatné.  Daleko zajímavější je jiný fakt: že totiž M. Výborný šest týdnů od smrti manželky žádný „smutek“ nedrží, nýbrž se raduje ze života. To pouze naivní „pánbíčkáři“, kteří tu fotku nikdy neuvidí, mohou uvěřit řečem M. Výborného o jeho manželce a dětech, jimiž „krmí“ čtenáře bulvárního Blesku.

Rovněž tak zcela nedůvěryhodné byly jeho „kecy“, kterými se v úterý 19. 11. 2019 snažil v pořadu „Události, komentáře“ ohlupovat nevědomé televizní diváky. Kdo pozorně sleduje všechny odvysílané části televizního zpravodajství během celého dne, tomu nemohlo uniknout, že M. Výborný se i nadále vyskytuje celé dny v Poslanecké sněmovně (kdopak se stará o jeho děti?) a dokonce má na sobě červenou, komunistickou, kravatu. Je to skandál a provokace zároveň!

Inu, jeden z mnoha „politických komediantů“, jakých je naše politika plná. Lze jen doufat, že si toho voliči KDU-ČSL povšimnou a kandidáty této strany již nikdy volit nebudou. Lidovci totiž pouze parazitují na nábožensky založené části populace. Čím dříve zmizí z naší politiky, tím lépe!

25. 11. 2019

PhDr. Rostislav Janošík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář