Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proti hrozbě války – František Růžička

9. 2. 2015

K 75. výročí Mnichovské dohody se i v Praze v rámci mezinárodní protiválečné akce protestovalo pod heslem „Vzhůru do společného boje proti hrozbě německé války!“ Snad to vyvolala slova vládní strany CDU, že „velké otázky je možné vyřešit jenom krví a železem (A. Gauland). Připomeňme: „Když vládnoucí mluví o míru, obyčejný lid ví, že bude válka“ (Bertold Brecht). Co pak?

Jak daleko je, když se o ní už začalo mluvit?

„Na každém kroku, na všech kontinentech se starý svět rozpadá a nastupuje nový. Projevuje se jako utrpení, jako zlo. Projevuje se jako rostoucí bída. Jako vzpoura, revolta a zoufalství. Ale žádný z těch 5 % lidstva, kteří vykořisťují, okrádají, utlačují a násilím drží v šachu těch 95 %, si dnes nemůže být jistý. Co bude, když hněv a zoufalství se budou organizovat? Když přejdou z obrany do útoku. Když ti, co už nechtějí takhle žít, získají vedení? Když zatracenci této země sáhnou po jediném východisku, jež jim zbývá. V době, kdy bezpečnost zítřejška, jídlo na stole, uzdravení z choroby a špetka lidskosti nebudou pro příští generaci možné jinak, než svržením stávajícího řádu.

Hniloba dosáhla srdce. Nikoliv brazilské favely a nikoliv townshipy v Jižní Africe, nýbrž „civilizovaný kontinent Evropa“ byl Mezinárodní organizací práce (ILO) označen za sociální ohnisko č. 1 ve světě. V mnoha částech kontinentu se nedaří. Vyrůstá generace, která námezdní práci pozná jenom z doslechu. Jen ve východní Evropě vpád německého kapitálu po roce 1990 způsobil, že více než 10 milionů lidí ztratilo práci, tj. více než celé pracující obyvatelstvo Polska.

Válka a mrtvoly jako poslední naděje boháčů – kdo by to nevěděl lépe, než páni této země a ti jsou recidivisté po letech 1914 a 1939. Proměnou SRN spolu s anektovanou NDR na zemi levných pracovních sil s nádenictvím, prací na dohodu, zmačkanými důchody a reformou Hartz IV se stali jedinými vítězi velké krize. Krize, která nechce skončit a která skončit vůbec nemůže. V žádné z průmyslových zemí OECD není bohatství rozděleno tak nespravedlivě, jako v SRN a anektované NDR. Vnitřní i vnější zákazníci jsou zruinováni, zvláště v Evropě (Řecku, Portugalsku, Španělsku, Itálii). Zůstal jenom úvěr zpoza hlavně. Dlužníci ruinovaní Deutsche Bank a spol. nejsou ve stavu platit…“

Výše uvedený text byl opsaný z rozdávaného letáku s rudou titulní stránkou, bílým a černým tiskem. Snad aby byl dostatečně výmluvným varováním. Krev a smrt.

Soudně uvažující „čtenář“ jistě bude souhlasit s dalším zkratkovitě uvedeným zněním.

● „Ale přece vládne mír? Ano, mír vedoucí k válce. Je to mír z roku 1913, o kterém jejich vlastní lidé říkají: Mě ohromuje poznání, jak se evropské poměry v roce 2013 podobají poměrům před 100 lety…“

● „Jak dlouho se to bude ještě dařit, než se z nevyhlášené války stane válka vyhlášená? Nečekej jinou odpověď než svou vlastní! Nejhorší rada je rada vůdců odborů: zachovat klid…“

● „Společný dům Evropa není útočištěm míru, ale aréna v boji všech proti všem…“

Snad je to jen můj osobní dojem, že další stránky (celkem 5) rozdávané skládačky jsou stejně vážným varováním. Možná, ještě vážnějším. I tady uvedu jen zkratkovité znění.

● „Třídní boj místo světové války!“

● „Vzhledem k tomu všemu jsme se rozhodli jednat v tradici dělníků a mládeže před námi.“

● „Žijeme ve zlé době…, naše pracovní místa jsou ohrožena. Žijeme v dobré době…, až se pustíme do boje za naši budoucnost a zorganizujeme miliony za naše zájmy… potřebujeme moc dělníků.“

● „Nad námi, miliony dělníků, nezvítězí.“

● „Protože kapitalismus se hroutí, potřebujeme moc dělníků.“

● „Ať žije mír! Ať žije socialismus“.

K tomu snad lze dodat jen jediný závěr: „Ať žije generalissimus Putin a jeho nově sjednocená Říše ruskoněmecká!“ Průjezd akčního průvodu „Třídní boj namísto světové války“ projel trasou Mnichov-Ingolstadt-Norimberk-Bayreuth-Cheb-Plzeň-Beroun-Praha-Lidice-Praha. Je to jen pouhá náhoda, že právě v Praze „obcoval“ tři dny??? Co tě čeká, Evropo???

P. S. Text byl připraven ještě v době před událostmi v Paříži a vražednými akcemi ISIS.

František Růžička (Hlas svědomí), České Budějovice

p1210434.jpg

Raketový arzenál na Můstku

p1210436.jpg

Jaká je jejich pravá tvář?

p1210439.jpg

Boj!

p1210453.jpg

Nikdy víc!

p1210455.jpg

Auf nach Prag!

p1210456.jpg

Třídní odplatu!

p1210459.jpg

Klídek!! Ještě jsme tu MY!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

I i hezkém prožívání valentinských událostí v Rusku na Ukrajině 2015

(Valentin Nedobrotivý, 14. 2. 2015 10:30)

Valentin Nedobrotivý
Že proběhla mnichovská konference v těchto dnech 2015 v souvislosti s událostmi na Ukrajině, kde zuří občanská válka, je obecně známo, ale minimálně komentováno. Dobré postřehy má Echo 24 jako echo24.cz. Ale co se nikde moc běžný čtenář nedočte je, že válka na Ukrajině je rozdmýchávaná podle podobných scénářů jako byl letitý problém někdejšího Československa, státu na území bývalého c.k. Rakouska s německou otázkou. A na Ukrajině, která byla předmětem této nové mnichovské konference, je základní problém ruská otázka, kterou není zde možné v krátkosti vysvětlit. Hodně zajímavých názorů bylo uveřejněno v „zelených“ Svobodných novinách, poznamenávám čtenářům "modrých" Svobodných novin a zejména panu autoru „Proti hrozbě války.“
V případě veřejnosti mající štěstí, že mohla sledovat dění na nedávné mnichovské konferenci, bylo možné pochopit Mnichovskou konferenci září 1938 – tak hezky jako ukázku, jak se vaří politické kaše. A vidět či spíše tušit zákulisní hráče, kteří jen poslali „mnichovským kuchařům“ 1938 i 2015 objednávku. Na co přesně? Na další horkou „nastavovanou horkou kaši“ či hledání receptu jak z toho marasmu světové politiky ven ke slušnějším poměrům? Kdo ví?
Je jmenovce Valentina a na Ukrajině na Valentina 2015 padají valetinské bomby, granáty, střílí tanky, kulomety, létají rakety – a umírají stovky a tisíce civilistů. Není žádný Karel Čapek, který „vykřikuje“, že za Madrid se bojuje u Prahy či tak nějak? Myslím tím otázku španělských dobrovolníků a celou tu legendu okolo toho. Nyní je tu ukrajinská legenda, báchorka – a všude potoky krve a „čapkové“ či "Čapkové" mlčí. A ještě že jsou tu Svobodné noviny, v tradici Ferdinanda Peroutky, který tak vadí panu Miloši Zemanovi, tvůrci opoziční smlouvy a nynějšímu presidentu ČR, který oznamuje světu z Prahy v duchu výroku J.F.K. „Ich bin Berliner“ že je židem či Židem. Takto otevřel ke studiu pro slušné historiky téma, jak je to s dějinami doopravdy, co se smí a co nesmí říkat a psát, jako nyní je tabu, co již odvysílaly francouzské TV a komentovala francouzská media o velepodivném útoku ze 7. ledna 2015 v Paříži na redakci nějakých karikaturistů. Ještě že to Miloš Zeman nekomentoval svými podivnými výroky typu, že je největší žid či Žid a Charlie, jak se tak nějak zamíchalo právě na té nové mnichovské konferenci, ale bez absolutně hlavní role pana Miloše Zemana, presidenta ČR. Je lehké dělat velká gesta, jako někdejší premiér Anglie, s nyní jeho slavným výrokem „zachránil jsem mír“ a za pár měsíců tu byla 2. světová válka, pak její pokračování jako studené války, pak perestrojky a nynější události v Rusku. A díky pane autore za ilustraci a dokumentární fotku, že někdo tu horkou kaši vaří nejméně od roku 1420 a nyní znova ohřívá. To jen připomíná zjištění Miroslava Dolejšího a jeho výbornou knížku – úvahu – Analýza 17.11. 1989 – kde se nyní na Ukrajině píše i valentinskými bombami kapitola z prognozy událostí v SSSR (tedy i Ruska!) z pohledu vydání poprvé někdy o prázdninách 1990 (?)! i o "hezkém prožívání valentinských událostí v Rusku na Ukrajině 2015". Jsou totiž prognostikové jako pan inženýr Miloš okolo týmu Prognostického ústavu ÚV KSČ a skuteční prognostici, kteří v roce 2001 zemřeli a vše jde dál podle jejich úvah, publikací, textů - tedy prognoz.

- útoky pod falešnou vlajkou, prostředek k ovládání mas - také Mnichov 1938

(NEEMANUEL , 14. 2. 2015 15:07)

Další útoky pod falešnou vlajkou, prostředek k ovládání mas
Publikováno 13.2.2015 ve Svobodných novinách - svobodnenoviny.eu

Vzhledem k převaze těchto šokujících útoků pod falešnou vlajkou- na celém světě od Norska přes Austrálii až do USA a Francie- je třeba předpokládat, že útoky pod falešnou vlajkou se staly oblíbenou zbraní regulátorů. Obecně řečeno, většina veřejnosti stále zapomíná na možnosti skutečných pachatelů útoků pod falešnou vlajkou, i když existují pozitivní signály, že kritická masa lidí začíná chápat tento pojem.
Útoky pod falešnou vlajkou jsou součástí problému-reakce-taktického řešení
Definice útoků pod falešnou vlajkou, původně vojenský termín, je operace provedená skupinou nebo agenturou a vyrobena tak, aby byl obviněn někdo jiný (např. političtí či vojenští nepřátelé), a tím se získá sympatie pro pravého pachatele a podnítí nenávist vůči cílené straně. Je to součást větší taktiky, kterou David Icke nazývá „Problém-reakce-řešení“, tedy vytvořit nějaký problém, pak podněcovat a manipulovat s určitou reakcí, a nakonec zavést „řešení“ (věc, kterou jste chtěli zavést po celou dobu). Stejný jev byl také identifikován filozofy, jako Hegel, který hovořil o „tézi – antitézi- a syntéze“, a o Iluminátech a tajných společnostech, z nichž některé mají své motto „Ordo Ab Chao“, což je latinsky „pořádek z chaosu“. Je to všechno stejná myšlenka: vytvořit chaos a nepořádek, vzbudit úzkost a strach u lidí, aby přestali racionálně přemýšlet, pak využít jejich iracionálního stavu k prosazení agendy, kterou by za normálních okolností nikdo nepodpořil. Jak řekl Rahm Emanuel, „Nikdy nechtějte zbytečně promrhat každou vážnou krizi“. To je přesně to, jak manipulátoři přemýšlí. Falešná vlajka se používá znovu, znovu a znovu.
Útoky pod falešnou vlajkou jsou všude v celé historii. Dlouho před útoky z 11. září, jsme měli potopení lodi Titanic v roce 1912, což bylo, jak ukazují důkazy, s největší pravděpodobností spiknutí rodin Morgan-Rockefeller-Rotshild. Pak jsme měli potopení lodi Lusitania v roce 1915, což byl důvod pro USA vstoupit do 1. světové války. Stejně tak Pearl Harbor v roce 1941, další operace pod falešnou vlajkou, kterou předem oznámil Roosevelt, aby USA mohly vstoupit do 2. světové války. Hitler údajně použil metodu operace pod falešnou vlajkou při požáru Říšského sněmu v roce 1939 (k démonizaci Židů) a v incidentu v Gliwici v roce 1938 (k ospravedlnění invaze do Polska). USA se podílely na incidentu v Tonkinském zálivu v roce 1964 k ospravedlnění války ve Vietnamu. Izrael se k nim přidal s útokem pod falešnou vlajkou na USS Liberty v roce 1967. NATO vedlo pod falešnou vlajkou Operaci Gladio v Evropě v roce 1980. Na domácí půdě USA, bombový útok v Oklahoma City byla jednoznačně operace pod falešnou vlajkou, z které byl obviněn Timothy McVeigh. Je šokující číst seznam operací pod falešnou vlajkou z 21. století, období trvající jen 16 let.
11. září z roku 2001. Bombové útoky v Bali v Indonésii v roce 2002. 7/7 (bombový útok v Londýně) v roce 2011. Útok v Norsku v roce 2011 Falešná střelba Sandy Hook v roce 2012. Bombový útok na maratónu v Bostonu v roce 2013. Střelba na letišti v Los Angeles v roce 2013. Střelba v Santa Barbaře v roce 2014. Sestřelení malajsijského letounu v roce 2014 (kvůli falešnému obvinění Ruska) a Rukojmí v Sydney v roce “Sydney Siege” v roce 2014.

Re: - útoky pod falešnou vlajkou, prostředek k ovládání mas - také Mnichov 1938

(Bořivoj Holínek, 18. 2. 2015 14:01)

... o útocích pod falešnou vlajkou nyní u nás se dočtete mj. i zde:
http://pravyprostor.cz/estebaci-mezi-nami/