Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ministr vnitra V. Rakušan ztrácí klid a „glanc“?

7. 2. 2024

Kdyby to nebyla pouhá marginálie v politickém chaosu, do něhož naši společnost uvrhla neschopná a zbabělá vláda P. Fialy, ani bych o tom nepsal. „Vykulenec z Kolína“ je tou poslední osobou, která si zaslouží moji pozornost. To jen on se neustále cpe před televizní kamery, aby mohl zastínit svého vládního šéfa.

Podobně se chovají všichni ti „giganti“ z Fialova „slepence“, kteří se prodrali k moci podvodem, a když si nevědí rady s vládnutím, plivají jedovaté sliny na ty, kteří je kritizuji, nebo se dokonce pokoušejí jejich počínání kriminalizovat. Stejně tak si počínali před rokem 1989 českoslovenští komunisté. Rozdíl mezi normalizačním režimem v čele s G. Husákem a „náckovskou“ Fialovou sebrankou ve skutečnosti není žádný. Pouze se chtějí udržet u moci, ať to stojí cokoliv. Však on to někdo zaplatí. Jestlipak si tito neohrožení „bohatýři“ a „české amazonky“ někdy připustili, že by to nemuselo dopadnout dobře – a že by mohli skončit na mnoho let ve vězení? Nejspíš nikoliv.

Jaký je ve skutečnosti myšlenkový svět našich „hrdinů Fialovy doby“, to nám v těchto dnech jasně a názorně předvedl malý „fašounek“ v českém provedení ‒ V. Rakušan. Ten se totalitním manýrům přiučil v „kachlíkárně“ na Letné, kde mu „parťáky“ dělají synci z bývalých komunistických rodin. Zkrátka: „Čím hrnec navře, tím navěky smrdí.“ To říká jedno známé české přísloví.

rakusan--hitler.jpg

Náš „Vítek Prevítek“, který nedávno absolvoval dvě „debaty bez cenzury“ (za hojné asistence policajtů v civilu a pracovníků BIS), se začal chovat jako příští premiér. I „Fialový Péťa“ na to koukal jako puk, ale nezmohl se vůbec na nic. Troufalost „Dozimetrů“ ze STANu jde dokonce tak daleko, že si jeden bezvýznamný ministr – bez souhlasu vlády a samozřejmě i premiéra, který je tam pouze na okrasu – dovolit o své vůli jmenovat „zmocněnce pro euro“. Větší drzost od nedůležitého podržtašky, který nemá ani své vlastní ministerstvo, ale o to víc sebevědomí, si lze jen stěží představit. Bezvládí ve Fialově vládě je již tak velké, že tam je možné všechno. (Zlí jazykové již dlouho tvrdí, že na jednání Fialovy vlády to vypadá jako v židovské škole.)

To, co nám předvádějí ministři tohoto kabinetu, tady ještě nebylo. Jejich nervozita narůstá každým dnem. Snaží se uhrát aspoň něco a prodloužit si svůj čas v politice. Brzy budou končit – a oni to dobře vědí. Čas pracuje proti této prolhané a podvodnické vládě těch nejhorších zaprodanců, jaké si kdo z nás dovede představit. Nejde jen o to. Na naší politické scéně totiž souběžně probíhají dva protichůdné procesy. Na jedné straně se kdosi mermomocí pokouší „vymáchat“ Babiše v obnoveném soudním procesu kvůli Čapímu hnízdu, zkomplikovat mu tím život a jeho politickému uskupení zhoršit vyhlídky na případné vítězství v příštích volbách. S tím souvisí i nejnovější „kbelík špíny“, který byl vylit na hlavy členů „ANO 2011“ v podobě označení některých politiků této strany za „bakterie ruského světa“.

Na straně druhé titíž „pokálení“ politici jsou zváni do televizních debat a je jim tam slibováno, kterak s nimi odteď budou politici koalice vyjednávat o svých projektech, jež by ještě rádi uskutečnili do konce volebního období. Opět se jedná pouze o hru s časem. Čím déle se tito dobrodruzi udrží u koryt, tím více peněz to vynese. Pak stejně skončí v propadlišti dějin a někteří půjdou rovnou ve vězení. Dokáže si to spočítat každý, kdo zná malou násobilku.

Součástí této zmatené politiky, jakož i veřejného vystupování některých politiků koalice jsou i „výkřiky“ v médiích a na sociálních sítích. A opět tu máme dva souběžně probíhající procesy, které jsou zcela protichůdné: Na jedné straně část poslanců volá po zavedení jakéhosi „kodexu slušného chování“ (V. Kovářová a spol.), na straně druhé můžeme prakticky denně registrovat nejrůznější nadávky a urážky politických soupeřů. Bývají to často nekontrolovatelné „přestřelky“ na sociálních sítích. Žádná pravidla to nemá, ale razance osobních útoků se zvyšuje den ode dne.

Na vlastní oči a uši jsem stačil zaznamenat zatím poslední „přestřelku“ mezi M. Vystrčilem a K. Havlíčkem v diskusním pořadu na PRIMĚ. Daleko „výživnější“ ovšem byla zhruba týden stará „výměna názorů“ mezi J. Síkelou a K. Havlíčkem. Ti dva pánové se evidentně nemají rádi a chtějí, aby o tom všichni věděli. Budiž! Chápu, že s některými lidmi se normálně domluvit nedá. Já bych na Havlíčkově místě tu „Závětrnou elektrárnu“ nechal být a nevšímal bych si jí. Žádný hlupák totiž nikdy nepochopí, že je hlupák.

Naproti tomu bývalý středoškolský učitel fyziky M. Vystrčil, který se nedopatřením ocitl ve funkci druhého nejvyššího ústavního činitele (já bych ho nezaměstnal ani jako vrátného), se chová, jako by všechny ty prů*ery ODS šly mimo něj a neměly s ním nic společného. S takovým člověkem bez špetky sebereflexe se opravdu dá jen stěží o něčem debatovat. Podobná individua je nutno pouze ignorovat. To však K. Havlíček, který byl v neděli 4. 2. 2024 pozván do televize CNN Prima News (do pořadu Partie Terezie Tománkové), nevydržel a na hloupé plácání tohoto obhájce „tunelářů“ a „kmotrů“ z ODS se snažil seriózně reagovat. To neměl dělat, protože na hrubý pytel patří vždy jen hrubá záplata. I v tomto případě.

Součástí této vcelku jalové debaty, která nic neobjasnila, ale ještě více zamlžila, jsou nejzajímavější právě ty výroky, které tam zazněly. O nich se M. Vystrčil zřejmě domnívá, jak jsou geniální. Bohužel ‒ nejsou. Jsou naopak velmi hloupé, ba nedospělé. Pouze potvrzují, že myšlenková sterilita tohoto politika sahá až do nebe. Když je v hlavě pusto a prázdno, nečekejme, že dotyčný jedinec bude ohromovat genialitou svých myšlenek. Zkrátka: kde nic není, tak ani čert nebere!

Z celé té intelektuální bídy, kterou před televizními kamerami M. Vystrčil předvedl, jsem si zapamatoval akorát to, že politici by neměli obtěžovat slovutný Ústavní soud svými stížnostmi a měli by se mlčky spokojit s politickou svévolí současné Fialovy koalice. No – to bychom dopadli, kdybychom se řídili těmito „knížecími radami“! Za pozornost stojí tato výměna replik. Na Havlíčkovu větu: „Musíme přejít od frází k činům. Musí se defializovat společnost“ odpověděl M. Vystrčil toto: „Já bych společnost spíš dehavlíčkoval. Potom bychom méně mluvili a více konali.“ (Forum24, 5. 2. 2024)

Zdá se, že učitel fyziky z Vysočiny je přesvědčen o tom, že nám, obyčejnému plebsu, sdělil veliké „moudro“. Nikoli: pouze potvrdil, že je stejně mimo jako šéf jeho strany. Rozdíl je pouze v tom, že M. Vystrčil je „mimoň“ z Vysočiny, kdežto P. Fiala z Brna. Lidem je to stejně jedno, protože ani jeden z nich je nezajímá.

Možná si řeknete, že na této rádoby intelektuálské „výměně názorů“ nic není. Doopravdy ne. Je zcela zbytečná. Pravdu nakonec mají oba: chce to méně kecat a více pracovat. V případě P. Fialy rovněž toto: méně se schovávat před občany a více plnit předvolební sliby. Myslím tím ty původní, nikoli ty „upravené“ a parlamentem nikdy neschválené. V případě M. Vystrčila platí: přestat jalově žvanit a začít v Senátu konečně „makat“. Nepochybuji o tom, že po podzimních volbách tento neschopný předseda již nebude pokračovat ve své funkci. I tato zbytečná komora parlamentu si zaslouží, aby ji vedla skutečná osobnost, nikoli jakýsi „Tchajwanec“, který ani neví, jestli náhodou není Ukrajinec.

petikolka.jpg

Daleko ostřejší byla výměna názorů mezi K. Havlíčkem a V. Rakušanem, která se odehrála na síti X (dříve Twitter). K. Havlíček napsal toto: „Vít Rakušan má svůj Dozimetr. Marian Jurečka svůj mejdan na zapřenou a Petr Fiala svoji pochybnou kampeličku, kde točí peníze bývalé kádry ODS. Podle poradců ekonomiky zcela nekompetentního premiéra to byla správná volba. A teď si představte, že stejná parta mu radí s energetikou.“ (Pana Havlíčka doplním: A co posila v podobě „Závětrné elektrárny“, která si dělá zálusk na to, že by mohla být příštím eukomisařem? Před tím nás ochraňuj Pán Bůh a všichni svatí!)

Zdá se, že Havlíčkův text musel pořádně nadzvednout ministra vnitra V. Rakušana. On je totiž po těch dvou besedách „bez cenzury“ (Karviná, Sokolov) tak trochu mimo. Poněkud přecenil jejich význam i důležitost své osoby. Sliboval si od tohoto  besedování s „dezoláty“ víc, než se mohlo v „české kotlince“ stát. Zapomněl totiž na to, že Čechy jsou jen „zaprděný kout světa“, kde lidé takové „geniální“ myslitele, jako je Vítek Dozimetr, neocení. Spíše je přetáhnou klackem po palici nebo nakopou rovnou do zadku.

Rozhněvaná reakce V. Rakušana na adresu K. Havlíčka proto stojí doopravdy za to. Místopředsedovi PS K. Havlíčkovi se podařilo „zabodovat“: rozpálil V. Rakušana až doběla. Zde jsou památná slova tohoto ministra, který zatím „zpackal“ ve své funkci, co se dalo. Naposledy vyšetřování masové vraždy na FF UK. Rakušan napsal: „Já mám ‚svůj Dozimetr‘ asi tak jako vy kokain v řiti. V obou případech jde pouze o vaše zbožné přání.“ (síť X, 4. 2. 2024, 14:56)

Podle míry oné prostoty bych řekl, že se K. Havlíček trefil přesně tam, kam mířil. Vítek ztrácí klid. Možná se už začal bát, že mu ten vyvěšený pytel s mrtvolou Putina někdo omlátí o hlavu nebo on sám o svou hlavu přijde. Senátorka M. Němcová taky začala „hysterčit“, že prý „budou řezat hlavy“. Asi tím myslela Rusy, až sem přijdou a budou ji hledat. Jistě u toho nebudou chybět televizní kamery, aby si zlomyslní diváci přišli na své.

Ale teď vážně. Komentovat strachem „podělanou“ političku z kmotrovské ODS netřeba. Tato „mumie“ již nikoho nezajímá. S Vítkem z Kolína (nikoli nad Rýnem, ale jen nad Labem) je to ovšem poněkud jiné. Ten bude nepochybně zajímat jistý okruh zainteresovaných osob na východ od našich hranic a rovněž jejich „kámoše“ u nás doma. „Statečný cínový vojáček“ Vítek jen dostal strach, že i on jednou (možná již brzy) skončí v tom pytli na mrtvoly. Jak známo, zbabělci umírají dvakrát: poprvé strachy a podruhé doopravdy.

A tak si tady žijeme, v té naší zemi zaslíbené, mlékem a strdím oplývající. Kdyby to věděl praotec Čech, zavedl by svůj lid o pár set kilometrů dál…

5. 2. 2024

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář