Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosba o pomoc

4. 3. 2015

Do naší redakce přišel e-mail od Jana Aksamita, syna dávné spolupracovnice SN ještě z dob jejich tištěné podoby. Paní Radovana Aksamitová, statečná žena, pronásledovaná minulým režimem, má, pokud je nám známo, dlouhou dobu problémy i v režimu polistopadovém. Je to sice nepochopitelné, ale je tomu tak. Navzdory tomu, že neustále slyšíme, jak je tento režim demokratický a spravedlivější, než byl ten komunistický. Vypadá to však, že opak je pravdou.

Vzhledem k tomu, že obsah dopisu je nanejvýš naléhavý, obracíme se nejen na naše čtenáře, ale i na všechny spoluobčany, kteří jsou ochotni přispět pomocí nebo alespoň radou, jak tuto situaci řešit, aby paní Radovaně Aksamitové pomohli.

Za to jim již předem děkujeme.

P. S.: Případným kritikům, kteří budou namítat, že zveřejňujeme ryze soukromou záležitost někoho z našich spoluobčanů, sdělujeme, že tak činíme zcela výjimečně a v situaci krajní nouze, kdy řešení vzniklého problému nesnese odkladu.

REDAKCE

***

Text e-mailu:

Milí přátelé,
píšu Vám jménem mé matky Radovany Aksamitové. Jistě všichni víte, že už jsme mnoho let štvanci kvůli organizovanému zločinu – podvodné aristokratické restituci, kdy zástupci státní správy vydali agentu StB Kinskému, příbuznému Karla Schwarzenberga, žďárský klášter a s ním velkou část Vysočiny. Provinění mé matky spočívá pouze v tom, že na generální rekonstrukci areálu kláštera i Zelené hory opatřila z peněz nevěřících čs. občanů 300.000.000 Kč a tato památka I. kategorie byla přitom vydána na základě falešného odhadu a podle zákona o půdě.

Léta jsme proto byli štváni celou republikou a návrat domů nám byl odpírán. V roce 2006 starosta Nového Města na Moravě nabídl matce i mně návrat do jejího rodiště, kde jako inspektor vybudovala galerii výtvarného umění, a garantoval, že odčiní všechny způsobené křivdy, že dostaneme byt, práci a možnost důstojného života. Pan starosta však náhle zemřel, a jeho nástupci nám začali vyhrožovat pouze likvidací a vystěhováním. Tato štvanice se stále více podepisovala na našem finančním a také zdravotním stavu. Jistě víte, že já jsem z toho epileptik. Moje matka získala rovněž řadu vážných onemocnění a na konci ledna 2015 málem zemřela na výduť srdeční aorty. Toto smrtelné onemocnění bylo zjištěno pouze proto, že si vynutila příslušná vyšetření. Ze zdejší nemocnice byla poslána do Kardiovaskulárního centra v Brně U sv. Anny, kde ji neprodleně operovali, hlavně proto, že jsme zde našli útočiště i kdysi v minulosti. Matka má v srdci protézu.

Do Nového Města na Moravě ji převezla sanitka 7. 2. 2015 s tím, že všechny další věci musí doléčit místní zdravotnictví. K největším problémům patří kolísavý a nepřiměřeně vysoký krevní tlak, ale přes veškeré matčiny prosby a nakonec i deportaci záchrankou jí v nemocnici nepomohli. Je to dnes akciová společnost, tamní odborníci zahájili známou akci „odcházečů“ (bez atestací) a patří k ctitelům naší významné aristokracie. Matce navíc pohrozili, že nakonec ji  nechají umístit na ODN (dříve LDN), která tu nikdy nebyla, a dnes v ní přímo v nemocnici funguje pouze ošetřovatelská služba pro ty, kteří umřou co nejdřív.

Já sám jsem tento strašný čas přežíval jako psanec a žebrák, protože jsem bez práce a nemám se kam uchýlit, i když musím být kvůli svému onemocnění mezi lidmi. V Novém Městě na Moravě nemáme vůbec nikoho, lidé z naší rodiny a skutečně kvalitní přátelé už zemřeli a pozdější zdejší uranové obyvatelstvo nás považuje za naprostý odpad.

Hledáme lékaře, kteří by se ujali vyléčení matčina krevního tlaku. Máme indikovány okamžitě lázně, kam bych matku doprovázel, ale chybí nám na to 20 000 korun a především potřebujeme zoufale bezpečné útočiště před nenávistí mocných, proti kterým jsme bezbranní.
Prosím, pomozte!!!

Jan Aksamit i za matku Radovanu
Tyršova 731, 592 31 Nové Město na Moravě
Telefon: 721 940 721

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář