Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babišovi kuchaři – František Růžička

12. 3. 2017

Kdo by si v dnešní rozhárané době nepřisadil jedovatou slinu na křeslo pana prezidenta nebo nedloubnul do ministra financí A. Babiše? Ten, jak víme, je vlastníkem několika mediálních institucí. Jenou z nich je MAFRA, a. s., Praha, která je vydavatelem – nejčtenějšího týdeníku v České republice (uvedeno v záhlaví) 5 plus 2. Asi to tak bude, protože je vydáváno a díky vlastníkovi distribuováno každý pátek ZDARMA. Například v jihočeské metropoli se už před šestou ranní na dovoz čeká v dosti neukázněné frontě. Někdy ani ostré lokty nestačí. To si necháme někdy na příště, je to ale milý dárek pro chudé důchodce.

V čísle 9 ze dne 3. 3. 2017 byl také otištěn článek „Nečekali a šli na jedno“ s informací, ale spíše propagací televizního pořadu „Prostřeno!“ Po přečtení tří sloupců zůstanete na pochybách. Nadpis článku je evidentně v čase minulém… Další text přechází do času budoucího… „Pořad zamíří na sever Čech. Jako první připraví soutěžní večeři Martin. V úterý se podíváme k Vaškovi. Ve středu předvede své umění Pavel. Ve čtvrtek pozve Matěj. Poslední slovo v pátek dostane jediná žena Antonie“… Dále jako správní Angličané pokračujeme časem přítomným (průběhovým)… Myslím si, že Antonie je hráčka (…) poslední konfrontace bude (?!) mezi mnou, Antonií a Pavlem, očekává (?!) Vašek.

Dále z textu - A kdo nakonec vyhraje 60 tisíc korun? Kdo byl největší taktik a bodoval nejníže? Sledujte Prostřeno! Reklama jako víno. Kyselé, rezaté.

Jako ten prostřený stůl na ilustrační fotografii, u kterého sedí pět aktérů očekávajících povel na zvednutí pokliček. Pod jednou z nich je ona kýžená výhra. V textu je uvedeno, že ona ženam, sedící v čele stolu si u svých mužských soupeřů, příliš obliby nezískala.

Jasně. Ten, kdo tento pořad sleduje a čte 5+2, si asi dovodí, že jde o jakousi „předreportáž“ z předtočeného pořadu!

***

Takže pozor – ať nezmoknete! Včera pršelo.

Perlička závěrem. Budějovická trefená kachna (MF DNES) se ozvala. Od nich to nikdo nepsal, předmětná stránka je centrální a připravovaná z Prahy (Ach, ten pragocentrismus!). Z tiráže vůbec není zřejmé, že by 5+2 vydávala redakce MF. Ale jo, berme to jako soudružskou participaci. Horší je, že adresa vedoucího krajské redakce MAFRA (Jiří Kratochvíl) je naprosto nedostupná. Dokumenty se vracejí. Pak – že nejde o oblbování čtenáře!

Poutník v čase (a neví v jakém)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je Babiš debil?

(Hampl, 30. 3. 2017 22:30)

PRAHA | Konečně jsem si přečetl včerejší projev Andreje Babiše, ve kterém vysvětluje daňové úniky na příkladu dvou obchodníků s rychlovarnými konvicemi. Četl jsem to několikrát, protože jsem nemohl uvěřit, že by ministr financí mohl být tak hloupý! Ale nejspíš je. Píše na svém facebokovém profilu sociolog a představitel Bloku proti islámu (BPI) Petr Hampl.

Andrej neBureš Babiš
Andrej neBureš Babiš





„Pan Babiš vůbec nerozumí fungování DPH! Je to neuvěřitelné, ale je to tak,“ dodává sociolog, kdy s Babišem dva poslanci jeho koaličního partnera Úsvitu Národní koalice (ÚNK) problém nemají. Jmenovitě pro EET hlasovali PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor (to je jeden muž, pozn. ed) a MUDr. Jiří Štětina. Ovšem EET není DHP, ale smysl buzerace Babišem je vlastně stejný a navíc sociolog Hampl prokázal v následujícím textu, že to je buzerace zbytečná a výběr daní nezvýší, naopak daňové saldo bude nižší. Správa DPH se prodraží.
Pohádka o poctivém a nepoctivém

Foto s hajzlíkem
Foto s hajzlíkem
Babiš to vysvětloval na něčem, co asi mělo připomínat pohádku pro těžce duševně redatdované děti, a i ty by se mu vysmály, jaký je Babiš hlupák: „Ve skutečnosti by se jeho příběh odehrál takto. Dva obchodníci, pan Poctivý a pan Nepoctivý dojedou do velkoobchodu, koupí konvice a zaplatí DPH (bez toho by jim konvici nevydali). Oba tedy zaplatí 1220 korun, z toho 1000 je určeno pro dodavatele a 220 pro vládu. Pan Poctivý pak konvici prodá zákazníkovi, vybere od něj DPH, pošle ji vládě a naopak požádá finanční úřad o vrácení 220 korun. Fakticky to znamená, že DPH zaplatil koncový zákazník,“ píše Petr Hampl.

A závěrem jasné rozuzlení a potvrzení lží Babiše, to vše podle slova sociologa, který prokázal, že ekonomice rozumí více jako ministr financí: „Pan Nepoctivý konvici prodá bez papíru a DPH zákazníkovi nenaúčtuje. Zákazník tedy zaplatí jen 1000 korun. Pan Nepoctivý nepošle vládě žádné peníze, jenže taky nemůže požádat finanční úřad o vrácení DPH. Stát dostane svých 220 korun i v tomhle případě. Rozdíl je jen v tom, že šly z kapsy pana Nepoctivého,“ kdy to uzavírá slovy, že to vysvětluje, proč podobný systém nikde v Evropě nevedl ke zvýšení výběrů. „Ony tam žádné peníze nechybí! Tohle ví každý venkovský řemeslník, který si vede účetnictví,“ míní Hampl.

Včera 29.3.17 v 16:22 | Petr Šedý ANO:Babišovi kuchaři – František Růžička+ Tlusté prase na invalidním vozíku..

( Petr Šedý, 30. 3. 2017 15:46)

Tlusté prase na invalidním vozíku...
Dnes jsem se dostal do rozhovoru s mým bývalým spolupracovníkem z fabriky, který je asi o 8 let mladší nežli já. I když nedosáhl ještě ani šedesáti let, je již asi 5 let v invalidním důchodu. Jezdí na invalidním vozíku a vypadá jako překrmené prase. Má asi 160cm a váhu kolem 150kg. Samozřejmě cukrovku, vyměněné kyčelní a kolenní klouby a snad všechny možné operace. Znám ho z doby, kdy byl ještě zdravý a normálně pracoval. To co je z něho udělaly Babišovi produkty. Jeho žena ho tlačila na vozíku a sama měla asi také kolem 150kg a byla ještě menší. Oba vypadali jako kdyby šli právě na porážku. I když bych řekl, že by se ani do salámu nehodili, protože byli prolezní všemi možnými civilizačními nemocemi.
Abych pravdu řek, před šesti léty jsem na tom byl trochu podobně i když ne tak úplně, neboť jsem o mnoho vyšší.
Nikdy bych s nimi nemluvil, ale sami mě oslovili. Ptali se na moje regenerační stroje a kritizovali to co nakupuji. Zatímco já jsem měl ve dvou taškách 15 lahváčů a tři kila masa, oni kupovali něco zcela jiného. Dva bochníky chleba, dvacet rohlíků, 4 krabice mléka, nějaké sýry, paštiky a několik konzerv masových konzerv bez masa a několik hlávek brokolice a samozřejmě nezbytnou balenou vodu. K tomu další svinstva jako brambory, knedlíky, špagety a nekolik kg rýže.
Podle jejich názoru jsem byl jenom hazardér se svým životem a jednou prý na to doplatím. Řekl jsem jim, že i když jsem starší, vypadám jistě o mnoho lépe nežli oni, kteří melou z posledního. Ten tlusťoch na vozíku se mně ptal, jestli bych mu zaručíil, že kdyby začal používat léčitelský stroj, že se dá dohromady.
Odpověděl jsem mu, že mu nic nezaručím a že je pro něj už asi pozdě. Svoji šanci promarnil a dále se zabíjí. On řekl, že jsem jenom podvodník a že bude radši věřit lékařům. Nedalo se nic dělat, kdo je vůl ať žere seno....