Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křeče lidského soužití… - Ing. Vladimír Veselý

26. 3. 2017

Jak by to vypadalo, kdyby na světě byly jen samé pilné a nikdy neprotestující včeličky nebo pilní mravenci, obojí ovládaní centrální silou, nám stále nepoznanou? Kdyby chudák do chudáka nemydlil, domnívaje se, že vyhraje? To by snad nemusela být ani Bible, kde to všechno je. Nebo by nemusel David Rockefeller do svých 101 let řídit tento svět a skončit, až když se nedala provést osmá transplantace jeho srdce. Co si teď my, jeho pohrobci, bez něj počneme? A co sirotci z MJ 12? To svět nemůže přežít a asi také nepřežije.

Šílenost tohoto světa, páchaná jeho „šéfy“, stoupá do nekonečna a hrozí tento svět zničit. Snad z rozmaru či absence skromnosti zmíněných mravenců a včeliček, nebo proto, že jim nestačí k snídani jen šálek kávy a zákusek, musí mít asi „bílý chléb“ z monoatomárního zlata jako faraoni. Nebo jeho prezidentskou a milionářskou variantu, kterou si asi dopřávají naši i světoví politici, zcela odtržení od těch, kterým vládnou nebo je spíše silou a podvody ovládají. Kde jsou ty doby, kdy strážcům pořádku stačil pendrek. Dnes musí mít výzbroj těžkooděnců a občas i těžkou techniku. Kolik milionů na kontě by mohl mít nejen prezident, kdyby je neutrácel za zbraně pro obranu (nebo vznik) svého majestátu. Či uspokojení svých mocenských choutek…

To jsou ty šílenosti, o kterých mluvím. Zdá se však, že život se bez nich obejít neumí a ani nemíní. Příroda sama ano. Pokud se něco přemnožuje, najde si řešení. A nemusí to být právě stěhování národů těch přemnožených k těm přírodou přírodně regulovaným. Nemusí si stavět sedm metrů vysoké zdi proti migraci. I když její metody také bývají drastické. „Atomovku“ si ale naše příroda ještě nevymyslela. Teď už vládcům zbývá jen nalézt způsob, jak s její pomocí zničit celý svět. A odstěhovat se na jinou planetu, kterou by mohli časem také zničit. Jako se to asi podařilo jedné nebo více civilizacím před námi.

Stále vtíravěji se mi zdá, že ta garnitura současných škůdců lidstva jsou jen pohůnci jakési vyšší vůle, která má v plánu všechno změnit. Vymýt tu laboratorní misku Zemi od nepodařeného lidstva a osídlit ji něčím lepším. Zcela novým, nikoli jenom vylepšením toho stávajícího. Potopa ‒ to nebylo to pravé a důsledné. Zlo je lepkavé a super tekuté, dobro naopak jen poprašek, který odvane i nepatrný vánek. Je jen otázkou, zda tak zaprášený svět by se nám líbil. Naše ženy prach rády utírají a taky se rády dívají na televizi. A dívají se na všechno, i na uřezávání hlav v přímém přenosu.

A tak, podíváme-li se na současný stav světa, musíme naříkat. Sen Martina Luthera Kinga se sice vyplnil, ale prasklo na něj, že i on, jako asi i jeho sen, byli agenty oné moci. Vše se dnes podřizuje zisku, lidská solidárnost jde stranou. Na nebesích nelétá Bůh, ale piloti, stříkající na naše hlavy a pole uklidňující spreje, abychom byli poslušní a snášeli své otroctví mamonu a vládychtivosti vyvolených. Masmédia nám do uší troubí a do očí vtírají lži o stavu lidstva, takže jedinec prakticky nemá šanci poznat, co je pravda. To se zkrátka nedá zvládnout.

Při svém věku musím konstatovat, že paradoxně se mi nežilo nejlépe v současné široké svobodě, ale v oné krátké době uvolněného socialismu šedesátých až devadesátých let, tedy v době omezené svobody, ale podstatně lepších mezilidských vztahů. Kradli sice všichni, ale podstatně méně a i bez toho se dalo na omezeném území žít. V Americe jsem sice nebyl, ale i tak jsem procestoval prakticky celou Evropu. Z nevalného kantorského platu jsem si pořídil na bezúročnou půjčku byt v paneláku, kde mě dnes vychytralí „šmejdi“ nutí nechat si tapetovat chodby, aby měli dostatečně vysoké příjmy z provizí. A všichni kolem mne klopí hlavy a jen po straně brblají. Snad proto, že dovolat se práva je jako projít suchý řekou právnických kliček, které jim to umožňují. Podnikání s cizími penězi se stalo módou a příslušníci klanu drží basu. Ne jako dříve, kdy se podvodníci museli obávat, že se přeci jen občas s nimi ucho utrhne.

Ceny byly tehdy prakticky stálé a desetinové než jako dnes, úspory na stáří úročené. Dnes, než se otočíte, jsou ceny dvojnásobné a za „opatrování“ úspor v bankách musíte platit. Zboží je záměrně vyráběné tak, aby jen přežilo záruční dobu, a o pračce nebo ledničce, které fungují dvacet nebo i třicet let, si můžete nechat jen zdát. Auta bobtnají, stárnou stejně rychle. Počítač nebo telefon vám zestárne dříve, než je donesete domů. Za každé upšouknutí musíte platit, o onemocnění nebo děravém zubu nemluvě. Zdravotnictví je vůbec rájem zisků a nemoci jsou často ne léčeny, ale pěstovány. Je to snadný způsob, jak tahat z lidí peníze, a dobrých lékařů, kteří ctí lékařskou etiku, je pomálu (ale jsou). Zato často jsou až tři lékárny u zdravotních středisek. Je to rozumné a k lidstvu přívětivé?

Chytrých rad najdete třeba na internetu spoustu. Včetně těch, jak si vydělat za den třicet tisíc, jak se naučit za týden cizí jazyk, jak se zbavit všech bolestí podle babiččiných rad (stačí jednou denně sníst kapsli zázračného léku za 2 200 Kč, dnes zlevněného na 990 Kč). Nebo když vydržíte tři po sobě jdoucí reklamy, můžete zhlédnout v Plejtváku krátká videa banalit (hlavně ty stejné reklamy). V takové situaci je možné buď strčit hlavu do písku (což dělá mnoho lidí), nebo se zbláznit (to postihne další), či kolaborovat s mocí do doby, než ta se rozhodne, že mouřenín splnil svou úlohu a je zbytečný. Kolaborace úředníků, zaměstnanců vyděračských společností a masmédií je dnes také jednou z jejich zbraní, na kterou spoléhají.

Naděje, že by se náš život vrátil nebo „vplul“ do lidských kolejí, je méně než mizivá a já při svém škarohlídství a „coby, kdyby“ už ani žádnou nevidím. I když bych tak rád učinil. Ona ale bude po nás nejspíš potopa. Promiňte mi to poraženectví, já už jinak nemohu. Ale tak to je.

23. 3. 2017

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hvězdičky - Scutum Sobiescianum 24. března 2016 v 5:17

(Petr Kubáč, 31. 3. 2017 15:56)

Hvězdičky - Scutum Sobiescianum 24. března 2016 v 5:17
Letní hvězdnou oblohu můžete vidět kolem 3 hodiny ranní už dnes. Základem orientace na ní je tzv. "letní trojúhelník, který tvoří tři jasné hvězdy : Deneb - v souhvězdí Labutě, Vega v souhvězdí Lyry a Altair v souhvězdí Orla. Deneb a Vegu teď necháme stranou a proberme Altair, který je nejjasnější hvězdou souhvězdí Orla a tvoří "oko Orla" od Altairu na jiho-západ se táhne tělo Orla až k ocasu a za ocasem Orla je souhvězdí svané Štít neboli Scutum - na starých hvězdných mapách Scutum Sobiescianum.- Tedy Scutum Sobiescianum - otrocky přeloženo Štít Sobieského. Sobieski - je míněn Jan III. Sobieski - král "Republiky dvojího lidu" - velmi zvláštního státního útvaru Polsko-Litevské státní unie. To byl jeden z mála historických příkladů tzv. "Šlechtické republiky" - tedy státního útvaru prakticky identického s dnešními prezidentskými republikami. Na rozdíl od současných liberálních "demokracií" však v tomto státě lid nevolil prezidenta, ale šlechta, která jediná měla volební právo volila krále. Tedy rozdíl mezi šlechtickou republikou a monarchií byl v tom, že královský titul prostě nebyl dědičný a král se volil stále znovu a znovu - ne jako v monarchii jenom při vymření vládnoucí dynastie. OK - proč by nás měl vzrušovat nějaký Jan Sobieski ? Copak není na Obloze Pegas, Perseus, Hecules, Orion a spousta dalších bájných postav. Štít Sobieského je přece jenom poněkud zvláštní, protože Jan III. Sobieski žil v letech 1629 - 1696. Herkula, Oriona a spol - jakožto bájné postavy můžeme datovat tak 600 před kristem nebo ještě dříve, pokud tedy vůbec připustíme jejich existenci

(2) Hvězdičky - Scutum Sobiescianum Wir schaffen das !

(Petr Kubáč, 31. 3. 2017 15:54)

(2) Hvězdičky - Scutum Sobiescianum
24. března 2016 v 5:17 - Jak je možné že Štít Sobieského je na obloze, proč tam není třeba Komenského pero, nebo Stalinova pistole TT-33 ? Kouzlo je totiž v tom, že Jan Sobieski se v roce 1683 spojil s Rakouskou armádou a pod jeho velením Polsko-Litevsko-Bělorusko-Rakouská vojska drtivě porazila Tureckého sultána Kara Mustafu u Vídně, tím jednak zahájila ústup Turků z Evropy a navíc tím udělala výraznou trhlinu ve struktuře Osmanské říše, tak výraznou, že Turci ještě 250 let skomírali, ale už se nezmohli na výboje západním směrem, až se nakonec Osmanská říše v roce 1922 definitivně rozpadla. Legenda k mapce - Aquilla = Orel, Sagittarius = Střelec, Ophiuchus = Hadonoš, Serpens Cauda = Ocas hada - jenom abyste se lépe orientovali.

Vděční Evropané nevěděli, co Sobieskému věnovat. On osobně nejvíce toužil po dědičném královském titulu. V té době ale nebyla Evropská unie vměšující se do vnitřních záležitostí států. Takže dědičný titul byl výlučnou věcí šlechty "Republiky dvojího lidu" - a ta se ke změně na pravou dědičnou monarchii neodhodlala, ani přes Sobieského hrdinství. Proto z radosti nad porážkou Turků - Gdaňský astromnom polsko-pruského původu Jan Heweliusz - někdy též psáno jako Johann Hevelius při reformě systémů souhvězdí na obloze v dosud neobsazené oblasti "za ocasem orla" umístil Štít Sobieského, jako výraz vděčnosti Evropanů nad záchranou od turecké / muslimské nadvlády.
Tak mě napadá taková ironická poznámka - pokud bychom našli na obloze místečko, kam bychom umístili souuhvězdí nazvané třeba "Hidžáb Angely Merkelové" - dala by německá tetina konečně pokoj ? Jo a mimochodem jaké asi byly zkušenosti s muslimy v Evropě, když celý křesťanský balkánský folklór je o boji s "tureckými psy". A taky jaká byla úleva, že už jsou pryč, když Sobieski dostal své souhvězdí !?! Uznejte, že pokud se na hvězdnou oblohu podíváme tímto historickým pohledem - jsou úvahy nad současnou situací Evropy - ve hvězdách ...
A poslední otázka - když se Hidžáb Merkelové ( zatím ) nedostal na oblohu, ví tetina ze Švábska o Sobieském ? Určitě ano ! Konec konců vláda je vždy chytřejší než prostý lid a Němci jsou vždy lepší než obyčejní Evropani, tudíž německá vláda s Merkelovou v čele je ta nej nej, která ví a umí všechno.
Wir schaffen das !

SOPA, PIPA, blbé celebrity a mráz na Internetu- 29. ledna 2012 v 7:32

( Petr Kubáč, 30. 3. 2017 17:28)

Už kdysi jsem psal - blogujme rychle "bo sa stmívá". A jak se rok s rokem sešel nejen, že se stmívá, ale už začíná i mrznout.
Tedy Američani se sebejistotou sobě vlastní přiravují předlohy zákonů, které jim dají právo požadovat vypnutí kteréhokoliv WWW serveru na který vláda ukáže, čmuchat v soukromých datech a snad i zavřít někoho na Guantanámo - vše ve jménu "boje proti počítačovému pirátství". Zákony mají jména jak snachy anglické králony SOPA a PIPA a dokonce moje milovaná Wikipedia kvůli tomu na den vypnula svoji (největší) anglickou verzi. Což jsem slyšel jak puboši komentují slovy - vypnout Wikipedii v době zkouškového "HUUUSTÝ" - tento výrok a můj údiv tak trochu souvisí s jinou mojí obavou stran "uložení vědění na Internetu"
Je mi jasné, že nahrávací firmy a filmová studia touží po návratu - snad ještě před éru VHS videa a magnetofonových kazet, kdy - kolik celuloidových kopií filmu nebo LP desek vyrobili - přesně tolik kopií se najednou mohlo poslouchat (sledovat) a ani o jednu více.
Současná doba kdy každý kopíruje všechno - se jim pranic nelíbí - nicméně doba zcela ekvivalentní té dnešní už tady několikrát byla - přiklad : W.A. Mozart - si mohl vydělávat koncertováním, učením žáků, nebo jednorázovou platbou za partituru nějaké skladby. Pokud dal skladbu z ruky - Vídeň byla plná šikovných a rychlých opisovačů not...
Tvrdá doba, ve které přežili jen ti nejlepší - skuteční umělci - nicméně není to doba "hudebního temna" kterým nás straší nahrávací firmy.
Na třetí straně W.A. Mozart se muzicírováním tak tak užívil ale už žádné BMG, SONY, EMI, VEVO ani jiné pijavice, které vznikly právě proto aby rozmnožovaly hudební nosiče. Dnes hudební nosiče rozmožuje příkaz COPY ve Windows - smysl nahrávacích firem se tedy vytratil.
Za další - když už nahrávací molochy vznikly - a začaly mít hromady peněz - přestala jim stačit nabídka - skutečných umělců, vzniklých z vnitřního přetlaku tvořivosti - a začali si vytvářet vlastní "uměleckou scénu" - "Boy - Bandy - růžové barbíny co neumí ani notu - šestnáctileté celebrity z Bratislavské ulice v Brně a tak ....
Aby to nevypadalo že jsem zaměřen proti hudbě pro náctilété (ano jsem - je to hnus a byl to hnus už když jsem sám byl náctiletý) - Ale přesto - kdo někdy slyšel nějakou původní písničku od takové Leony Machálkové ?
Tedy éra nahrávacích společností patrně končí. Éra hudby 100% nekončí - jen se vracíme k Mozartovi a ke Komenského výroku - "Myšlenky jsou beze cla"
Přesto - představme si jak si svět představují ve svých snech nahrávací společnosti: Internet je mrtev ? Nebo šíří jen reklamu na hudební nosiče? Lidé kupují CD a doma je melou v kafemlejnku aby se daly nasypat do iPodu? Musím kupovat CD "Ze zákona" ? Tlačí do mně muziku kterou nechci ? Platím těmto firmám "daň z hudby" ? K tomu mají dnešní organizace na ochranu autorských práv už celkem blízko !!!
A to jsme ještě neprobrali obzvlášť pikantní zlozvyk státu a jeho (tajných) služeb - práchat na obyvatelstvu dobro proti jeho vůli. To může vést teprve k zajímavým výsledkům - vládě se nelíbí nějaký kritik - šup mu na stránku (třeba do diskuse k blogu) nějaký link na nějakou ubohou MP3 - a pak šup se serverem do tmy a s blogerem taky do tmy - účel přece světí prostředky hlavně když jednáme "ve vyšším zájmu" (SOPA & PIPA nám dává právní základ).
Shrnu - li v jedné větě: Boj o to zda myšlenky jsou s clem nebo beze cla se přiostřuje - protože už pomaličku nejde ani tak o copyright jako o to jestli mají prachy za písničky větší cenu než ústavou (i tou Americkou) zaručená práva občanů, nebo ne.

Prachy 100% Fízlování 100% Umělá inteligence 0% (31. března 2013 v 8:07)

( Petr Kubáč, 30. 3. 2017 17:10)

Opakovaně tady píšu jak mi Google poněkud leze na nervy. princip je v tom, že YouTube používám místo televize, a protože bych taky rád využil toho komfortu mít na "televizi" nějaké "čudlíky s programy" tak nemohu na YouTube přistupovat jako anonymní jouda, ale bohužel musím být registrován a přihlášen, abych mohl mít nějaké ty "subscriptions".
Takže jsem byl pod svým jménem a se svými údaji registrován ještě v době kdy YouTube neovládali "správci vesmíru" a jakmile jej ovládli - začali konat pravidelné pokusy podřídit mě svému "korporátnímu pořádku". Nejprve mě nutili abych se registroval na Gmail, když odstartovali Google+, tlačili mě i do toho. Ze všeho jsem se vykroutil, čemu jsem ale neunikl je fízlovací Goolge Tracking Cookie, které mám ve všech počítačích. Jelikož momentálně doma používám celkem 3 počítače a na všech jsem přihlášen na YouTube a navíc ze všech tří občas surfuje Maruška brzy jsem začal mít ve vztahu ke Googlu pěkný guláš.
Už jednou jsem si stěžoval, že kvůli sledování ruskojazyčných pořadů mi vyskakuje reklama azbukou a tak. Jenomže Google je pořád lačnejší peněz a tak asi algoritmy, které mají "přečíst uživatele" jsou stále agresivnější a tím bordel ve vyhledávání je stále větší a větší. V dřevních dobách když jsem hledal elektronická schemata vyskakovala mi elektronická schemata. Pak se věci postupně zhoršovaly a skončily tím, že když jsem hledal elektronická schemata anglicky - dostával jsem výsledky na prodejce spotřební elektroniky rusky. Do toho ještě krajkové outfity a podpatkové boty - díky Marušce. Takže jsem dokonce chvilku hledal z tzv. "anonymních záložek" které už dneska nabízí snad všechny browsery.
Jenomže, pokud máte od Googlu jeho fízlovací Cookie a zároveň se přihlásíte k jim ovládaným službám Google si okamžitě spojí dané cookie s tím, co ví o vaši identitě, takže velice brzy se "salát" přenesl z vyhledavače i na YouTube, kde mi v doporučených videích vyskakovala směs blábolů ruských nacionalistů a návodů na vaření a makeup jako z ženské rubriky Rudého Práva v 50. letech.
Takže v určitém okamžiku jsem si řekl DOST - a chtěl jsem smazat svůj účet na YouTube - díky tomu, že to nebyl účet Google+ ale ještě původní tak jsem zjistil, že to ani nejde. Založil jsem si druhý účet, ve kterém jsem znovu oživil staré zásady na Internetu "na každou otázku se musí lhát". Takže nyní se vyskytuju na YouTube jako pohádková postavička ženského pohlaví. Vtip je v tom, že jinak se náš sytém nezměnil - Maruška stále hledá dupačky a podpatky ze stejného počítače, jenom "infikovaného" novým fízlovacím cookie - po smazání toho starého. Co je však zajímavé jsou jiné reklamy i jiná doporučená videa z nichž vrcholem je série "Kvantová fyzika a kreacionismus", kterým mě Google oblažuje v posledních dnech.
A závěr : v česku je prý nejlepší kupovat elektriku od plynáren a plyn od ČEZu - přesně to dělám vykašlal jsem se na "Microsoft internetového věku" a vyhledávám u pravého Microsoftu - takže na věci, na kterých ni záleží používám BING. V každém případě - jestli systém Googlu je vrchol schopnosti analyzovat data - je to dosti ubohé. že "Geniální mozky" nepoznají že tři počítače skryté za jenou IP adresou používahí starý Geek a mladá Shoppaholička společně. Dokonce bych řekl, že pokud tohle je vrchol současné informatiky, je otázka zda to není další důvod k obavám o civilizaci. Ale třeba je to daleko jednodušší - třeba jim prachy vyrýžované z blbých Američanů stačí....
Tři poznámky na závěr:
1. Nikým se jmenovaných megakorporací nejsem placen ani nijak ovlivněn, krom toho, že oběma jsem tak trochu nasrán.
2. Nezměnil jsem názor, že obchodní politika Microsoftu v oblasti PC - je na blití - asi tak stejně jako obchodní politika Googlu na Internetu.
3. Widows 8 jsou k ničemu, ať žje Linux - stále trvám i na tomto.
A kde je heslo Googlu - nedělat zlo ? Už léta v prdeli a zjevně tam zůstane už navždy.