Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 30

1. 3. 2017

Rok 2017 se stane novým historickým mezníkem v dějinách lidstva. Tak se to alespoň zatím jeví. Bude předělem mezi tím, co tady bylo, a tím, co teprve přijde. To, že se budou „lámat“ dějiny, tuší mnozí z nás.  Tak, jako to tušili naši předkové na konci 19. století. Rozsah těchto změn však dokáže odhadnout jen málokdo. Přesto podvědomě cítíme, že se něco stát musí, protože k tomu dozrál čas.

Předznamenáním příštích změn je událost klíčového významu pro celou naši euroatlantickou civilizaci. Stala se jí volba kandidáta „vzpoury proti establishmentu“ a proti nadvládě „elit“ – amerického prezidenta D. Trumpa.  Ke zmíněné civilizaci se sice slovně hlásíme, avšak zčásti stále ještě vězíme v pasti, do níž jsme se dostali v roce 1945, kdy si mocnosti vítězné protihitlerovské koalice rozdělily sféry vlivu v poválečné Evropě. Naše země tehdy „spadla“ do zájmové sféry stalinského Sovětského svazu – se všemi důsledky, které to mělo.

Dílem z naivity a nadšení z osvobození po šesti letech nacistické okupace, dílem z politického kalkulu některých československých politiků, zejména prezidenta E. Beneše, jsme se na dlouhých 42 let ocitli ve společenství států nesvobodných ‒ politických a ekonomických vazalů jedné z vítězných mocností 2. světové války. Navzdory tomu je třeba konstatovat, že tato válka byla zatím posledním globálním vojenským konfliktem v dějinách lidstva. Nikdo si dnes netroufá odhadovat, na jak dlouho.

Sedm desítek let mírového života, byť pod dohledem mocného východního souseda, nás tak trochu ukolébalo do stavu pasivity. Ta vždy byla a stále je nebezpečná, protože otupuje ostražitost a vede politiky i občany k neodůvodněné bezstarostnosti. Nikdo pak není připraven na možnou změnu.

A protože historie není natrvalo uzavřenou kapitolou v knize o osudech lidstva, je třeba, abychom na změnu byli vždy připraveni a aby nás nová konfigurace sil na šachovnici dějin nepřekvapila. Vývoj lidstva je totiž jednotou kontinuity a diskontinuity. Změna je vždy možná a někdy i nutná.

Velkou historickou zkouškou, v níž Evropa zatím příliš neuspěla, se po teroristickém útoku islamistů z 11. 9. 2001 na budovy WTC v New Yorku stala migrační krize z roku 2015. Její pokračování v následujícím roce, včetně série teroristických útoků v západní Evropě a nejnověji i v našem bezprostředním sousedství, v Berlíně, prověřily skutečný stav, v jakém se evropský kontinent, tato kolébka naší křesťansko-židovské civilizace, navazující na dědictví antiky, nachází.

Ukázalo se, že politici Evropské unie, tohoto pozoruhodného a zatím úspěšného ekonomicko-politického integračního projektu, jenž se zrodil z výsledků 2. světové války, svou úlohu nezvládli. O něco lépe dopadli představitelé některých států, v tomto společenství sdružených, včetně politiků ČR a dalších zemí tzv. Visegrádské čtyřky. Nemělo by nás to vést k tomu, abychom usnuli na vavřínech. Nikdo totiž neví, jaké nástrahy čekají Evropu v budoucnu.

Rok 2017 bude nepochybně pokračováním této zkoušky. Zda v ní Češi doopravdy uspějí, či nikoliv, ukáží příští měsíce. Přejme si, abychom obstáli se ctí jak před dějinami, tak i sami před sebou. Proč? Proto, abychom se mohli svým potomkům kdykoli podívat zpříma do očí a říci jim: „Osud naší země je stále v našich rukou.“

 

REDAKCE

●●●

Hackeři útočili rok, z ministerstva zahraničí získali přes 7 tisíc dokumentů

Hackeři z ministerstva zahraničí získali více než 7000 dokumentů, včetně citlivých informací. Útok trval nejméně rok, začal loni 8. ledna a skončil letos 18. ledna. Útočníci se nabourali do 168 účtů. (Lidovky.cz, 1. 2. 2017, 17:45, aktualizováno 19:09)

─────

Proč dělá Zaorálek takový mediální humbuk kolem záležitosti, za kterou zodpovídá on sám, není jasné. Je to jen důsledek jeho nekompetentnosti, kterou tu předvádí již třetím rokem. Že by se Rusové „nechali nachytat na hruškách“, i kdyby s tím něco společného měli, je naivní. Mají tady stovky (možná tisíce) svých agentů, a to po desítky let, takže žádná akce proti nám není pro ně problém. To, že se Zaorálek probudil až po roce od údajného napadení hackery, bude souviset s něčím jiným. O tom můžeme jen spekulovat. Asi ho popadl strach z toho, jak dopadnou na podzim volby. Pro socany špatně…

●●●

● Svoboda je důležitější než demokracie a volby. Publicista známý z ČT vytáhl na rozjařenou lůzu Masaryka

Svoboda je důležitější než demokracie, píše na svém blogu na serveru Aktuálně.cz publicista Vladimír Kučera.Svoboda je totiž důležitější než demokracie. Svoboda bez demokracie může existovat. Demokracie bez svobody v žádném případě, tvrdí Kučera. (Parlamentnilisty.cz, 1. 2. 2017, 19:56)

─────

S V. Kučerou naprosto souhlasím. Svoboda je skutečně větší hodnotou než demokracie. Ta může být různě deformovaná, „vykuchaná“ nebo jen čistě formální. Zkušenosti z totalitního režimu to potvrzují. Tam se přece také konají volby, ale pouze formálně, aby potvrdily „vedoucí úlohu“ určité strany, např. KSČ nebo NSDAP. Nedělejme si iluze, že tady máme bůhvíjakou „demokracii“! Je to v podstatě demokracie stojící na jedné noze, protože přímou demokracii fakticky nemáme. Za celých 27 let od listopadu 1989 nebyla „politická vůle“, aby ji poslanci schválili formou obecného referenda. O demokracii v oblasti ekonomické si můžeme nechat jenom zdát, stejně jako o právním státě. Jediným výdobytkem Listopadu 1989 bylo znovuzískání SVOBODY. Možná je to pro někoho málo, ale buďme rádi aspoň za to. Přesto děláme všechno pro to, abychom i o tuto svobodu přišli. Děláme si to sami! Svádět to na někoho ze zahraničí, to je naivní a dětinské.

●●●

● Pithart: Charta 77 nebyla politickou opozicí a nebyla připravena na převzetí moci po roce 1989

Iniciativa Charta 77, od jejíhož vzniku letos uplynulo 40 let, podle jednoho ze svých signatářů Petra Pitharta probouzela občanskou společnost v někdejším Československu. Nebyla ale politickou opozicí, a nebyla tedy ani připravena na převzetí moci v roce 1989. Pithart to dnes uvedl v senátu na konferenci věnované chartě a jejímu odkazu. (ParlamentniListy.cz, 2. 2. 2017, 18:29)

─────

Pithart konečně „kápl božskou“. Co dalšího se ještě dozvíme? S titulkem lze souhlasit. To, co chartisté v čele s Havlem po r. 1989 předvedli, potvrzuje, že na převzetí moci připraveni nebyli a podle toho vypadalo jejich chování ve funkcích. Byla to jedna velká katastrofa a diletantismus na pokračování…

●●●

● Šéf komunistů Filip navrhl rozpuštění Sněmovny

Hádky občanům nic nepřináší, prohlásil v závěru jednání Sněmovny o zprávě vyšetřovací komise k reorganizaci policie předseda KSČM Vojtěch Filip. Vyzval předsedy všech parlamentních stran, aby Sněmovna 120 hlasy rozhodla o svém rozpuštění. - Reorganizace opět rozvířila hádky ve vládní koalici. Špičky vládních stran se během celého čtvrtka ostřelovaly ostrými vyjádřeními. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Novinkám řekl, že vládu drží pohromadě jeho pevné nervy. (Novinky.cz, 2. 2. 2017, 19:50)

─────

Je to opravdu to nejrozumnější, co by sněmovna měla udělat. Měla by, ale neudělá, protože se to nikomu nehodí. Kromě ANO a KSČM, které mohou získat, zatímco ostatní jen ztratí. Volby budou až na podzim, v řádném termínu. Vládu musí držet pohromadě něco jiného než jen nervy pana premiéra. Sobotka opět prokazuje jen svou nekompetentnost. – Jeden z autorů komentářů pod tímto článkem navrhuje rozpuštění v kyselině sírové. Něco takového dělal se svými odpůrci Saddám Husajn. No – bez komentáře.

●●●

● Plesl zvedl kritikou ČT ze židle Wollnera. Ten mu nyní připomněl, co se odehrálo v roce 2011

Šéfredaktor Babišovy MF Dnes Jaroslav Plesl nekompromisně zkritizoval Českou televizi za to, jak informuje diváky o osobní finanční situaci ministra financí. Lidé by prý možná věřili zprávám veřejnoprávní televize víc, kdyby nebylo tak zjevné, že straní miliardáři Zdeňku Bakalovi, Václavu Havlovi a TOP 09. Marek Wollner z Reportérů ČT si však útok nenechal líbit a připomněl něco z Pleslovy minulosti. (ParlamentniListy.cz, 2. 2. 2017, 17:21)

─────

Plesl je jen „hloupý blonďák“ čili mužská obdoba „hloupé blondýny“. Víc se tím nemá cenu zabývat. Jeden z mnoha presstitutů dneška…

●●●

● Babiš důkladně ojebal český stát, píše Sobotka na Facebooku

Nezvykle vulgárně se vyjádřil předseda vlády Bohuslav Sobotka na svém Facebooku o ministru financí Andreji Babišovi. Napsal o něm, že v souvislosti s korunovými dluhopisy „ojebal český stát“ ‒ „Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: Korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář A. Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát. Říká, že to bylo chvíli legální. Já říkám, že je to velké pokrytectví, když inkasuje peníze z Agrofertu, aniž by je zdanil, a současně se tváří, jak bojuje s daňovými úniky. Tohle je šaškárna!“ napsal Sobotka. (Echo24.cz, 3. 2. 2017)

─────

Sobotka se konečně pochlapil, ale přišlo to pozdě, příliš pozdě. Je nejvyšší čas, aby byly vyhlášeny předčasné volby. Vládní koalice je tak „rozklížená“, že se již na nic nezmůže a bude jen přešlapovat na místě – až do voleb.

●●●

ČSSD chce zmanipulovat volby? Sobotka, Chovanec a Zaorálek to mají vymyšlené, udeřil šéf pirátů
Předseda České pirátské strany Ivan Bartoš se na sociálních sítích zamyslel nad kauzou hackerských útoků na české ministerstvo zahraničí i nad novým centrem ministerstva vnitra, které má bojovat proti dezinformacím. Podle něj mají sociální demokraté tajný plán. (EuroZprávy.cz, 3. 2. 2017, 11:38)

─────

Šéf „pirátů“ Bartoš jistě tuší, co za tím je. Počítačům rozumí, a proto není důvod pochybovat o jeho slovech a vyslovených podezřeních. Jen jestli si toho lidé vůbec všimnou? ‒ Situace připomíná stav před únorovou vládní krizí 1948, kdy bylo zřejmé, že KSČ ve volbách na jaře téhož roku prohraje. Proto byl proveden únorový převrat, který tomu zabránil. Tehdy ještě nebyly počítače, a proto se to muselo udělat takto tvrdě, politicky, s použitím ilegálních Lidových milicí a zahraničním krytím z Moskvy. Dnes na to budou stačit „socanům“ jen počítače. Volby se dají takto zfalšovat a nikdo si ničeho nevšimne. Tak jako v roce 1998, kdy takřka bez povšimnutí proběhl „test“, spočívající v tom, že tři z volebních stran měly úplně stejný zisk hlasů. Nikdo tehdy neprotestoval a všechno bylo v pořádku. Nějaké přepočítávání hlasů, jako v USA, se u nás nedělá a volby probíhají ve dvou dnech (proč asi?). Výsledkem zmíněného „testu“ bylo „vypadnutí“ Sládkovy SPR-RSČ z parlamentu. Ti, kterým tato strana vadila (také kvůli incidentu při druhé volbě V. Havla prezidentem), byli spokojeni; těm ostatním to bylo, zdá se, jedno. Podobně by to mohlo dopadnout letos při parlamentních volbách. Chce to ale čas na přípravu. Proto se nikomu nehodí, aby byly předčasné volby. Návrh V. Filipa na rozpuštění Sněmovny a vypsání předčasných voleb tudíž „musí“ vyjít naprázdno.

●●●

„Babiš ojebal český stát,“ odvázal se Sobotka. Šéf ANO mu to tvrdě vrátil
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) přitvrdil. Jindy seriózního politika s řečí diplomata dohnal tentokrát vicepremiér Andrej Babiš (ANO) až k peprnějším slovům. Šéf Agrofertu totiž prý využil korunové dluhopisy k tomu, aby „důkladně ojebal český stát“. Babiš v reakci připomněl, že si Sobotka za sedm milionů pořídil byt z poslaneckých náhrad, zadlužil stát jako ministr financí o 400 miliard a šel na ruku miliardáři Zdeňku Bakalovi. (Blesk.cz, 3. 2. 2017, 11:50)

─────

Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Nejlepší by bylo oba tyto politiky strčit do jednoho pytle, ten dobře zavázat a vystřelit na Měsíc. Tam by si to mohli spolu vyřídit ručně a stručně. Aspoň by tady už nezacláněli. Lidé mají plné zuby nezodpovědných politiků, kteří žijí z peněz daňových poplatníků a nic pro ně nedělají.

●●●

Lidovci a STAN plánují „svatbu“: Do voleb půjdou zřejmě jako dvojkoalice
Lidovci na celostátní konferenci v Brně začali jednat o možné spolupráci s hnutím STAN, do pavilonu na výstavišti, kde se konference koná, přicházeli s různými názory. Někteří se obávali ztráty značky KDU-ČSL. To se ale zřejmě nestane. Lidovci chtějí jít do voleb se STAN ve dvojkoalici. Pro vstup do Sněmovny by v takovém případě potřebovalo uskupení namísto 5 % hned 10 %. STAN ale schválil jako nejlepší variantu vznik nové strany, návrh KDU-ČSL projedná příští týden.
(Blesk.cz, 4. 2. 2017, 15:30)

─────

Gazdíkovi jde o všechno, proto se spojí třeba i s ďáblem. Lidovci na to doplatí a do parlamentu se nedostanou. Vypadnou podruhé a definitivně. Dobře jim tak. Nikdo je litovat nebude. Komu není rady, tomu není ani pomoci. Zkrátka: když se sejdou dva troubové (G+B), nemůže to dopadnout dobře. ‒ A ještě jeden komentář čtenáře pod tímto článkem: „A za družičky jim půjdou Chovanec s Jandou.“

●●●

Je čas vrátit lidem jejich zemi, říká si Klaus mladší o kandidaturu

Schyluje se k tomu, že se jméno Václav Klaus po 15 letech objeví na kandidátce ODS do sněmovních voleb. Po někdejším premiérovi, bývalém předsedovi Poslanecké sněmovny a pozdějším druhém prezidentovi má mezi poslanecké kandidáty občanských demokratů nakročeno Václav Klaus mladší. O postech do voleb se rozhodne během února, syn exprezidenta má namířeno vysoko. (Lidovky.cz, 5. 2. 2017, 6:54)

─────

Další z těch, kteří všude byli, všechno znají a na všechno mají svůj recept. Klaus ml. by se rád přiživil na „trumpovské“ rétorice. Nenechme se zmást! Starého psa novým kouskům nenaučíš, nebo snad ano? K tomu mohu napsat jen toto: jeden Klaus stačil. Není třeba opakovat tytéž chyby! Vývoj světa jde mílovými kroky kupředu. S Klausem ml. bychom se jen zdržovali…

●●●

● O...at nemusí být sprosté. Premiér použil slovo, kterému Babiš rozumí, řekl Chvojka

Zvláštním způsobem obhajoval v neděli premiéra a svého stranického šéfa Bohuslava Sobotku ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jan Chvojka (ČSSD). Premiér v týdnu vzbudil pozornost poznámkou, že vicepremiér Andrej Babiš (ANO) „důkladně o...al český stát“. Chvojka v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi poznamenal, že Babiš některým věcem, když jsou vysloveny slušně, nerozumí. (Novinky.cz, 5. 2. 2017. 14:07)

─────

Chvojka bude nejspíš stejný „právník na baterky“ jako Sobotka. Většího „myslitele“ si premiér na tento post ani vybrat nemohl. Je pár měsíců do voleb, takže pokazit už nemá co.

●●●

● Ve své oblíbené Francii už by byl Babiš politická mrtvola

Právě prožíváme velký test podvolení české společnosti. Toho, co lidé jsou schopni skousnout a tolerovat u těch, kdo mají moc a chtějí si o její ještě větší porci říct ve volbách. - Jsou země, kde lidé svou nespokojenost a ztrátu důvěry velmi rychle projevují ve volbách. Nebojí se prolamovat hranice toho, co bylo považováno za nepředstavitelné a ve veřejném prostoru líčeno jako tragédie. Zároveň se nebojí velmi rychle sebrat důvěru někomu, u nějž se prokázalo, že jí není hoden, protože dělá věci, které se netolerují.  (Echo24.cz, 5. 2. 2017)

─────

Autorka těchto slov, Lenka Zlámalová, patří k těm nejkvalitnějším novinářům, jaké u nás máme. To, co napsala v titulku, je svatá pravda. Mohu ji ujistit, že Slovák Babiš, který se vetřel do důvěry mnohých naivních Čechů, bude i tady brzy politickou mrtvolou. Češi jsou velmi tolerantní národ, ale co je moc, je i pro ně příliš. To, co předvádí Babiš, je i na české poměry „silné kafe“, a proto brzy přijde „trest“. Babiš ještě volby nevyhrál, a i kdyby se tak stalo, příštím premiérem se nestane. Na to jsou Češi příliš mazaní, než aby se nechali napálit nějakým slovenským „vykukem“. Když je třeba, dovedou se semknout a navzdory své světově proslulé „vyčůranosti“ i zvítězit nad zjevným zlem.

●●●

● Babiš se svého hejtmana nezastal. "Má problém s pitím"

Olomoucký hejtman Oto Košta (za ANO) neřídil kraj efektivně a odmítal spolupracovat s hnutím ANO. Proto musí odejít, sdělil v textové zprávě předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Výběr Košty na krajskou kandidátku hnutí se podle něj nepovedl. (Týden.cz, 6. 2. 2017, 11:17)

─────

Asi nechtěl poslouchat Babišovu pravou ruku – J. Faltýnka. (Kdoví, z čeho Faltýnkovi praskl ten žaludeční vřed?) Babiš ho posílá všude tam, „kde to hoří“. Na rozdíl od Faltýnka a Babiše je Košta inteligentní člověk, který pochopil, že hnutí ANO nebude to pravé ořechové. Je už pozdě, protože mezitím bylo rozhodnuto. Není to první případ, kdy se Babiš zákulisním jednáním zbavil nepohodlných lidí. Stačí připomenout předchozí ministryni spravedlnosti H. Válkovou nebo několik lidí z čelných pozic na Babišově ministerstvu financí, např. L. Wagenknechta aj. Babiš se nikdy nikoho nezastal. Je to jeho styl. Až půjde jemu o krk, ani jeho se nikdo nezastane. Zkrátka: jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. ‒ Osobně se Koštovi divím, že riskoval své dobré jméno za hnutí, které je „sběrným táborem“ nejrůznějších kariéristů – včetně A. Babiše s „temnou“ normalizační minulostí.

●●●

● Babiš není Bureš. V seznamech agentů StB byl neoprávněně, rozhodl definitivně soud

Nejvyšší soud Slovenské republiky odmítl dovolání Ústavu paměti národa (ÚPN) proti rozsudku odvolacího soudu ve věci evidence českého ministra financí Andreje Babiše (ANO) jako agenta StB. V pondělí to potvrdil mluvčí nejvyššího soudu Boris Urbančík. Babiš popírá, že by s StB vědomě spolupracoval. (Novinky.cz, 6. 2. 2017, 15:01, aktualizováno 15:26)

─────

Prosím vás, dejte už s tím Babišem pokoj! Vypadá to tak, jako by na světě nebylo důležitějšího člověka. Koho tady zajímá nějaký Babiš?  Zdá se, že to bude přesně naopak: Bureš je Babiš. A i kdyby tomu tak nebylo, je to úplně jedno. Zkrátka, je „očištěn“, a proto by se měl vrátit na Slovensko. My ho tady nepotřebujeme. Ať jde „podnikat“ zase na úkor jiného státu! – Slovensko se tímto rozhodnutím Nejvyššího soudu spolehlivě zařadilo mezi „banánové republiky“ třetího světa. Tečka. Více je to zbytečné komentovat. Jestli je něco skutečná „šaškárna“ (abych použil Babišův slovník), je to právě toto skandální rozhodnutí slovenského soudu. Babiš jen znovu prokázal, že je velmi zdatný obchodník: dokáže si koupit každého! – A pro zpestření jeden komentář čtenáře pod tímto článkem: „Nač si kupovat drahé advokáty, když si lze koupit levné soudce.“

●●●

● Brázdil kraj ve svém bavoráku. A my jsme mu říkali, aby přestal s alkoholem. Dva babišovci z Olomouce si vyřizovali účty ve studiu ČT

V pondělních Událostech, komentářích České televize došlo na souboj vedený takřka na ostří nože. Byl to souboj o to zajímavější, že proti sobě seděli dva politici z hnutí ANO Andreje Babiše. Na jedné straně stolu seděl olomoucký krajský předseda hnutí ANO Ladislav Okleštěk, který nenechal nit suchou na hejtmanovi kraje Oto Koštovi. A na druhé straně stolu seděl Oto Košta, který ukázal, že se proti útokům z Babišova hnutí hodlá urputně bránit. (ParlamentniListy.cz, 6. 2. 2017, 22:43)

─────

Jezeďák Okleštěk (mít takové příjmení, nechal bych se hned přejmenovat), jehož jedinou kvalifikací je slepá poslušnost šéfa A. Babiše, by se chtěl stát hejtmanem. Tytam jsou časy, kdy lidé se základním vzděláním či jen maturitou dělali kariéru. Soudruh Okleštěk zaspal dobu. Komunismus už byl a nikdy se nevrátí. Proto si bude muset nechat zajít chuť na funkci hejtmana. Je to jen vesnický hlupáček, který uvěřil tomu, že by mohl udělat kariéru. Jeho poslancování a šéfování krajskému sdružení ANO 2011 je vrcholem, kam se mohl dostat. Bude to trvat jen do příštích voleb, které ho smetou, stejně jako Babiše a Faltýnka. Uměle vyvolaný konflikt s MUDr. Koštou je trapným pokusem vyhnat z tohoto nedemokratického hnutí i ty poslední charakterní a schopné lidi, kteří dostali ANO 2011 do parlamentu. To už se opakovat nebude. Hnutí ANO 2011 se začíná postupně rozpadat. Takové případy, jako je ten s Koštou, snad otevřou oči i těm zbývajícím důvěřivcům, kteří toto estébácké uskupení volili. Příště už nebudou. Košta jen doplatil na to, že vlezl do spolku s ďáblem (= Babišem). Spolky s komunisty a estébáky nemohou končit dobře. Proto pozdě bycha honiti!

●●●

● Babiš obtížně shání osobnosti do voleb, podnikatelé odmítají kandidaturu kvůli lex Babiš

Andreje Babiše trápí zákon o střetu zájmů možná víc, než čekal. Některé své firmy včetně Agrofertu už stihnul předat do svěřenských fondů. Nyní ale zjistil, že nové nařízení mu může zkomplikovat i obsazování volební kandidátky. Hnutí ANO totiž často hledá nové osobnosti v řadách podnikatelů. Ti se ale kvůli novému zákonu v případě obsazení vysokých politických funkcí nechtějí svého majetku vzdát a kandidaturu odmítají, jak uvádějí Hospodářské noviny. (Info.cz, 7. 2. 2017, 8:35)

─────

Tito podnikatelé správně vytušili, že jejich případné angažmá pro Babišovo hnutí by byla politická i profesní sebevražda. Babišovi je to jedno, protože pro něho jsou to pouze pěšáci na jeho politické šachovnici. Proto kvalitní kandidátky nesestaví. Nic jiného než kariéristé, kteří nic neumí, se mu nenabízí. S tím se vládnout nedá. Sen o premiérském křesle se Babišovi začíná hroutit jako domeček z karet. A skončí krátce po volbách, až zjistí, že s ním nikdo do koalice nepůjde.

●●●

● Seriál Bohéma ovládly nahé mužské zadky! Diváci se bouří

Seriál České televize Bohéma sliboval zmapovat osudy známých herců za první republiky. Diváci se tak těšili na jistou úroveň a noblesu, kterou mají s touto dobou spojenou. Jenže místo toho se dočkali pouze samých sprostých slov a nahých mužských pozadí. Není tedy divu, že jsou zklamaní a přestávají seriál sledovat. (Blesk.cz, 7. 2. 2017, 6:30)

─────

Toto „veledílo“ režiséra R. Sedláčka je názorným dokladem toho, kam se „propadl“ (původně jsem chtěl napsat: do jakých sra*ek) český film a „umělecká“ televizní tvorba. Je to hrůza a děs, kterou si navíc platíme ze svých koncesionářských poplatků. Dokud nebude odvolán ředitel ČT P. Dvořák, nebude zřejmě lépe. Panu režisérovi doporučuji, aby vyhledal odbornou lékařskou pomoc – nejlépe u sexuologa a psychiatra. Pokus o zobrazení českých dějin se R. Sedláčkovi věru nepovedl: ani v Českém století, ani v Bohémě. Jakou slátaninou nás ohromí příště?

●●●

●Ovčáček: Z Haló noviny dodnes čerpám, za něco se i stydím

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček přiznal, že se stydí za některé své články, které kdysi psal do komunistických Haló novin. Zároveň však v rozhovoru pro Seznam.cz řekl, že práce pro něj byla velkou šancí a že zde získal mnoho zkušeností, ze kterých čerpá dodnes. Komunistou však prý není. Do politiky se zatím vstoupit nechystá, zvrátit by to však mohla „velmi vážná prosba“ prezidenta Miloše Zemana. - Jiří Ovčáček za dobu svého působení v Haló novinách pracoval velmi pilně. Podle již dříve uveřejněných informací serveru Echo24 za dva roky publikoval přesně 443 článků. - „Nemám rád lidi, kteří v padesátých letech vyhazují lidi z vysoké školy, v osmašedesátém si hrají na pražské jaro a pak cinkají klíči,“ dodal v rozhovoru. (Echo24.cz, 7. 2. 2017)

─────

Každý člověk (novináře nevyjímaje) někdy někde začínal. Důležité je, aby se dokázal na svůj život a práci podívat kriticky a s odstupem. To se J. Ovčáčkovi podařilo. Přesvědčil mě o tom zejména svým vyjádřením, které se týká tzv. osmašedesátníků. Je to nejen historická, ale i lidská „pravda“. Ani já takové lidi rád nemám a poznal jsem jich dost. Naštěstí většina z nich už nežije. Je to ta nejlepší služba, jakou mohli naší demokracii prokázat.

●●●

● Jiří Paroubek: Komedie kolem hejtmana z ANO

Politické strany v Česku jsou opravdu k popukání. Ty tradiční politické strany jsou vlastně jakousi uzavřenou společností, jakýmsi spolkem lidí spojených krví a pověrou. (vaševěc.cz, 7. 2. 2017. 14:24)

─────

Plně se ztotožňuji s názorem J. Paroubka o uzavřenosti „tradičních“ politických stran. Nejen proto, že ho současné vedení ČSSD nechce vzít zpátky. Boj o koryta je neúprosný a bude ještě hůř, až nebude co rozdělovat. Zajímavý postřeh mohu doplnit: Někdejší dělnická strana s milionovou členskou základnou se stala sektou. To je poslední stadium před definitivním zánikem. Ještě nějakou dobu to bude skomírat a po dalších volbách, až ČSSD z parlamentu vypadne, taková strana zanikne. Kariéristé, čekající na funkce, půjdou zase o dům dál. Snad se ještě někde „upíchnou“. Ale co bude dělat Sobotka, který kromě jalového řečnění nic neumí?

●●●

● Buzková je zpět. Její firma za 2600 korun na hodinu radila státu s marihuanou
Bývalá „první dáma ČSSD“ Petra Buzková sice pověsila politické řemeslo na hřebík a věnuje se advokacii. Od veřejného sektoru se ale příliš nevzdálila. Jen za minulý čtvrtrok získala její firma milionové zakázky od státního podniku DIAMO, spolupracuje i s ministerstvem zdravotnictví či Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Vyplývá to z informací z Registru smluv, jak zjistil Blesk.cz. (Blesk.cz, 8. 2. 2017, 5:01)

─────

Další Sobotkova kamarádka, která ví, že z „eráru“ krev neteče a že se z toho dá docela dobře žít. Sobotka jen znovu potvrdil, že patří k největším škůdcům tohoto státu. Naštěstí už to dlouho trvat nebude…

●●●

● Za kulisy: Jak ČSSD bránila operátory a před volbami otočila

Byl konec dubna 2016 a Senát kvůli nečekanému obratu sociálních demokratů neschválil novelu, která by bránila spotřebitele před divokými praktikami mobilních operátorů. Střih. Únor 2017 – premiér Bohuslav Sobotka zatroubil do útoku proti operátorům, aby “ochránil občany”. Co se za ten rok změnilo? Nic. Jen jsou za pár měsíců volby. Deník Neovlivní.cz zmapoval zákulisí bitvy o mobilní volání. (Neovlivni.cz, 8. 2. 2017)

─────

Socani dostali strach, že je lidi nebudou volit a oni kvůli tomu přijdou o koryta. Tuší správně: nebudou.

●●●

● Exsenátor Novák letěl na Nový Zéland. Odtud ho s pomocí USA zase vrátil
V kauze Alexandra Nováka, kterého v minulých dnech zadržela německá policie, vyplynuly na povrch nové podrobnosti. Bývalý senátor za ODS odletěl na Nový Zéland, kde ho však ve spolupráci se Spojenými stát poslali zpět do Evropy, informoval server Rozhlas.cz. Na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem si pak pro něj na českou žádost došla německá policie. (Echo24.cz, 9. 2. 2017)

─────

Kauza Novák nepřímo dokládá, v jakém rozkladu se dnes nachází Německo, do něhož Merkelová přivedla více než milion migrantů. Stát přestává fungovat, jeho bezpečnostní aparát je v rozkladu. Půjde-li to tak dál, nezbude mocnostem z druhé světové války nic jiného než znovu obnovit okupaci Německa.  Tu babu Merkelovou z bývalé NDR by měli zavřít za doživotí.

●●●

● Odsouzený poslanec by neměl přijít o mandát, shodli se odborníci
Poslanec, který je pravomocně odsouzen za úmyslný trestný čin, by neměl přijít o mandát. V pátek se na tom shodli ústavní odborníci po setkání s ministrem pro lidská práva a legislativní radu Janem Chvojkou (ČSSD). Ti se s ministrem sešli u kulatého stolu, kde se probírala revize Ústavy ČR. Příští týden Chvojka seznámí s výsledky jednání i prezidenta Miloše Zemana. (Novinky.cz, (Blesk.cz, 10. 2. 2017, 19:18)

─────

Když byl v „klepetech“ eskortován z věznice do PS D. Rath, poslancům ČSSD to nevadilo. Copak se stalo, že tak najednou obrátili o 180 stupňů? Není těžké to uhodnout. S tím, jak se blíží konec Sobotkovy vlády a Sobotky samotného, začíná být stále zřejmější, že těch bývalých poslanců v „klepetech“ bude v příštích letech dost a dost. Nejde jen o Sobotku, ale i o další výtečníky z jeho strany. Chvojka jistě dobře ví, proč si ho do vlády Sobotka vzal…

●●●

● Je volič opravdu takový blbec, jak se Sobotka, Marxová a celá ta parta z Lidového domu domnívá?

Nemůžeme se zbavit dojmu, že nám něco důležitého uniklo. Někdy v průběhu uplynulých týdnů musela být na našem území objevena nekonečně bohatá ložiska vzácných nerostů. Zlata, diamantů, případně ohromné jezero ropy. (instory.cz, 10. 2. 2017, 5:00)

─────

Autor článku se mýlí. Nic neobjevili, jen se rozhodli, že pro své udržení u koryt musí voličům slíbit hory doly, aby je zase zvolili. Je to velmi prosté. Jediným štěstím nás, voličů, je, že oba tito exoti již za pár měsíců skončí v politice. Co budou dělat pak, to je ve hvězdách, protože kromě žvanění nic neumí. Soudružka Marxová-Engelsová by mohla dělat hajzbábu a Sobotka hajzldědka. Je to pro ně odpovídající kvalifikace.

●●●

● Ministerstvo školství vedené Kateřinou Valachovou vyhazuje naše peníze!

Pokud jste od svého šéfa za dobrou práci dostali pár tisícovek jako odměnu, pak jste asi žabaři. Na takovém ministerstvu školství se rozdělují desítky až stovky tisíc korun. A to vesměs za to, co by mělo být logicky náplní těchto pracovníků. Ke všemu jde o peníze daňových poplatníků, tedy nás všech! (Bleskově.cz, 11. 2. 2017, 0:35)

─────

Valachová je hloupá a arogantní blondýna, která na ministerském postu nemá co dělat. Je tam jenom proto, že je kamarádka B. Sobotky. Když je předsedou vlády blb, nemůže si přece dát na ministerstva chytré a schopné lidi. To dá rozum. Tím je také všechno vysvětleno. Socani založili svou politiku na tom, že rozdávají nalevo napravo každému, aby je lidi volili. Voliči by ale byli hloupí, kdyby to udělali. Socanům je třeba zatnout tipec, aby už byl od nich pokoj. Doufejme, že na věčné časy!  ‒ A co ta Romka, která jí dělá tiskovou mluvčí? Ta nedostala nic?

●●●

● ČSSD přichází o členy, za rok jich uteklo tisíc

Sociální demokracie se bude muset vypořádat s odlivem členů. Podle stranického dokumentu, který má Právo k dispozici, partaj opustilo za rok 1007 členů. Na začátku roku 2016 mělo stranickou legitimaci 21356 lidí, na konci roku už jen 20349. Partaj se potýká také s nedostatkem mladých lidí a žen. (Novinky.cz, 11. 2. 2017, 11:46)

─────

Opravdu někdo čekal, že se k socanům někdo pohrne? Co by tam dělal? Vždyť ta strana je před zánikem! Sobotka se chová jako odsouzenec, který jen čeká na popravu.

●●●

● Sobotka: Zájmy lidí s průměrnými příjmy nehájí miliardáři, ale sociální demokracie

Ústřední výkonný výbor ČSSD v sobotu doporučil ke schválení nový dlouhodobý program strany. Klade důraz na zvyšování mezd zaměstnanců, kvalitní život občanů a bezpečnost, řekl předseda a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Zdůraznil, že lidi s průměrnými příjmy nebude hájit žádný miliardář. (Novinky.cz, 11. 2. 2017, 16:01)

─────

Zase jedno z komických prohlášení našeho pana premiéra a předsedy ČSSD. Čemu vděčíme za tu náhlou aktivitu našich socanů? Že by to způsobily blížící se volby a strach Sobotky a jeho kamarádů, že je nebude nikdo volit?

●●●

Babiš slíbil, že do 3. března ukáže výsledky dvou auditů i potvrzení z banky

Necelý měsíc času si vzal ministr financí Andrej Babiš na to, aby zveřejnil výsledku dvou plánovaných auditů. Ty mají potvrdit, že disponoval čistými příjmy ve výši 2,531 miliardy. Do 3. března prý také předloží potvrzení z banky, které má dosvědčit, že dluhopisy Agrofertu zaplatil ze svého soukromého účtu. (Lidovky.cz, 11. 2. 2017, 18:41)

─────

Ten slovenský přivandrovalec a mafián už nikoho nezajímá.  Audity si může strčit za klobouk, jestli nějaký má.

●●●

● Německo volí prezidenta. Vláda si vybrala populárního Steinmeiera, favoritem Merkelové ale nebyl

Na kandidatuře bývalého spolkového ministra zahraničí Franka-Waltera Steinmeiera se loni v listopadu domluvila vládní koalice konzervativní unie CDU/CSU a sociálních demokratů (SPD). Steinmeier dlouhodobě patří mezi nejpopulárnější politiky v Německu a je i uznávaným diplomatem. První volbou spolkové kancléřky Angely Merkelové ale nebyl. (Aktuálně.cz, 11. 2. 2017, 22:40)

─────

Německo kráčí směle ve šlépějích soudruha E. Honeckera. Ten trik s „prohozením“ funkcí (Steinmaier-Gabriel, Merkelová-Schulz) je opravdu, ale opravdu vrcholem „demokracie“ – samozřejmě té německé, postnacistické a postkomunistické. Jen tak dál, soudruzi komsomolci! Děláte to dobře! Soudruh Putin vás za to jistě pochválí. Pozitivní na tom všem je pouze to, že Merkelová skončí v pekle a bude od té šílené baby konečně pokoj.

●●●

● Bez sociální demokracie bude svět brutální, říká Vladimír Špidla

Neznervózňují ho Jobovy zvěsti o tom, jak bídné jsou vyhlídky sociálních demokratů proti nacionalistům a populistům po celé Evropě. Nesdílí ani lehkou paniku zasahující stále větší část členů ČSSD při pohledu na nízké předvolební preference. Bývalý ministr, premiér, eurokomisař a současný šéf premiérových poradců Vladimír Špidla tvrdí, že volby se ještě dají vyhrát, stačí prý občanům vysvětlit, co pro ně vláda Bohuslava Sobotky v uplynulých třech letech udělala. (Echo24.cz, 12. 2. 2017)

─────

Spoluzodpovědnost za to, že se ČSSD řítí směrem k pětiprocentní hranici potřebné pro vstup do parlamentu, má vedle B. Sobotky právě jeho šéfporadce V. Špidla, někdejší neúspěšný politik této strany, ale jinak dobře vydělávající eurokomisař za ČR. Proč to připomínám? Také proto, aby si lidé uvědomili, že je to opět on, kdo spolu s P. Teličkou (dnes nominantem za hnutí ANO 2011 ve funkci europoslance) vyjednali naše tak špatné podmínky pro vstup do EU. To jen pro pořádek a pro osvěžení paměti našich vždy prorežimních novinářů.

●●●

● Martin Schulz ještě přitvrdil vůči všem odpůrcům integrace EU. Jsou pro něj "virus"

Jako virus, který zničí Evropu, označil bývalý předseda Evropského parlamentu a kandidát na německého kancléře Martin Schulz země, jež kritizují Brusel. Informaci přinesl server Express.co.uk. (ParlamantníListy.cz, 12. 2. 2017, 19:49)

─────

Němci svou „náckovskou“ náturu nezapřou ani po více než 70 letech od prohrané války. Bude jim třeba dát novou lekci, aby si vzpomněli na ten výprask, jaký v roce 1945 dostali. Schulz se ještě nestal kancléřem a už vyhrožuje jako kdysi Hitler. Mocnostem zřejmě nezbude nic jiného než obnovit okupační správu nad Německem. Dříve, než znovu začne ohrožovat Evropu a svět. Potomci nacistů už teď hýkají nadšením, že nový „Vůdce“ je konečně na obzoru.

●●●

● Kalousek first! Babišův výstup v televizi pobavil sociální sítě

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) v neděli vysvětloval, jak to bylo s korunovými dluhopisy, tentokrát v Otázkách Václava Moravce. Několikrát přitom zopakoval, že za všechno může šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Jeho jméno v hodinu trvajícím pořadu zopakoval nejméně 33krát. (Echo24.cz, 13. 2. 2017)

─────

Z Babiše se pomalu, ale jistě stává na české politické scéně jakýsi česko-slovenský  komik-amatér. Vlasta Burian to sice zatím ještě není, ale když se bude dále zdokonalovat, mohl by se poté, až skončí v politice, docela dobře uživit tím, že bude objíždět města a vesnice naší republiky a svými komickými výstupy bavit lidi. Ty, kteří čím dál tím víc upadají do depresí z „úspěchů“ naší ekonomiky pod vedením jeho Ministerstva financí.

●●●

● Sobotka: Případná koalice „všichni proti ANO“ by nefungovala

Případná povolební vláda tvořená koalicí stran proti hnutí ANO ministra financí Andreje Babiše by podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky nefungovala. Sobotka v nedělní Partii televize Prima také připustil, že sociální demokracie by do prezidentské volby v příštím roce nemusela postavit vlastního kandidáta. (Echo24.cz, 12. 2. 2017)

─────

Už se to „prokeclo“, jak bývá v Čechách dobrým zvykem, a proto Sobotka musí tlumit Babišovy obavy z toho, co ho na podzim čeká. Nebo že by nakonec přistoupil na podřadnou roli v Babišově kabinetu po volbách? U „sralbotky“ Sobotky jeden opravdu netuší, co udělá. Neví to zřejmě ani on sám. Tím prezidentským kandidátem by mohl být Zeman. Pokud nikoli, socani stejně žádnou takovou osobnost nemají, aby ji mohli nominovat. Je to jen banda nýmandů a nedouků.

●●●

Kalouskovi přišla do Sněmovny obálka s bílým práškem, odvezli ji hasiči

Do poštovní schránky předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska ve Sněmovně přišel dopis s bílým práškem. Kvůli obálce na místě v pondělí odpoledne zasahovali policisté a hasiči. Podezřelou látku poté odvezli hasiči k analýze. Podle prvotního zjištění ale nebyla nebezpečná. (iDNES, 13. 2. 2017, 14:00, aktualizováno 14:42)

─────

Vypadá to tak, že už začíná jít do tuhého. Někdo ztrácí nervy. Buď je to Kalousek, nebo Babiš. Možná oba dva. Volby „vyčistí“ vzduch a bude klid. Pár lidí z parlamentu vypadne a život půjde dál. O nic jiného tu nejde.

●●●

● Klaus mladší označil šestnáctiletého aktivistu za udavače. Je mi to jedno, nevážím si ho, tvrdí Čech

Václav Klaus mladší označil na svém Facebooku šestnáctiletého aktivistu Jakuba Čecha za udavače a porovnal ho s hrdinou sovětské propagandy Pavlíkem Morozovem. Mladíka se Klausova slova příliš nedotkla. Aktuálně.cz řekl, že ho nepovažuje za osobnost, které by si vážil. Navíc mezi udáváním a svými aktivitami vidí velký rozdíl – své počínání chápe jako plnění občanské povinnosti. Proti nařčení se ostře vymezil i Nadační fond proti korupci, který s Čechem spolupracuje. (Aktuálně.cz, 14. 2. 2017, 17:10)

─────

Klaus mladší by udělal lépe, kdyby se každý den na sebe podíval do zrcadla – a teprve pak začal mluvit. Nebo ještě lépe: kdyby nemluvil vůbec a neukazoval se na veřejnosti. Na jeho „moudra“ není nikdo zvědavý. Jeho otec je sice naprosto nesnesitelný ješita, ale má to aspoň v hlavě srovnané – na rozdíl od Klause ml. Ten si myslí, že snědl všechnu moudrost světa. Není tomu tak. Nesnědl. Je to jen trapná figurka, která zneužívá toho, jak deprimovaná je naše společnost po 27 letech vlády takových „gigantů“, jako byl jeho otec. Pokud si ODS chce Klause ml. dát na svou volební kandidátku, dobře jí tak. Je to stejné, jako by si nasadila veš do kožichu: pak se ho už nezbaví. ‒ Používat přirovnání k Pavlíkovi Morozovovi je úsměvné, ale budiž.  Klaus ml. by byl možná překvapen, kolik udavačů u nás máme a kolik z nich spolupracovalo s Gestapem a StB. Babiš by mu o tom mohl vyprávět a Klausova matka by mohla připojit informaci o tom, co za války dělal její otec. Být na místě Klause ml., držel bych raději „hubu a krok“.

●●●

● Za kulisy: Jak ČSSD bránila operátory a před volbami otočila

„Drzá” odpověď náměstka ministerstva průmyslu a obchodu Lubomíra Bokštefla, že kdo chce levný internet jako v Polsku, má jet do Polska, mu přivodila důtku. O místo ale přijde ředitel odboru komunikace a marketinku Roman Prorok, protože Bokšteflovi před mediálním vystoupením neposkytl dostatečnou přípravu. V prohlášení to sdělil ministr průmyslu a obchodu (MPO) Jan Mládek (ČSSD). (Novinky.cz, 14. 2. 2017, 19:17)

─────

Člověk s tak pochybnou pověstí jako Mládek by udělal nejlépe, kdyby z ministerstva odešel a odstěhoval se se svou manželkou tam, kam je oba srdce táhne. Tady se bez jeho služeb obejdeme. Sobotka ho měl už dávno vyhodit. Prorok je nafoukaný blb. Ani toho žádná škoda nebude.

●●●

Realisté politologa Robejška chtějí být nejsilnější pravicová strana, získat chtějí 20 procent
Velké cíle má nová strana Realisté, která vznikla kolem politologa Petra Robejška. Partaj hodlá být nejsilnějším subjektem české pravice, ve volbách by prý mohla získat 20 procent hlasů. (EuroZprávy.cz, 14. 2. 2017, 19:17)

─────

Což o to! Chtít můžou.  Zatím ale pro to nic neudělali a volby budou za půl roku. Jak to chtějí stihnout?  Asi taky čekají na zázrak – podobně jako Sobotka. Robejšek jako politolog by měl o takových věcech vědět víc, než dosud předvedl. Asi by ho měl někdo přezkoušet z jeho vědomostí. Mám o nich velké pochybnosti. Zatím mě ten jeho výkon moc nepřesvědčil. A zřejmě nebudu sám, kdo si to myslí…

●●●

● Dolínek a Birke míří do vedení ČSSD. Máme všichni stejné šance, tvrdí volební manažer strany

Volební manažer ČSSD Jan Birke a náměstek pražské primátorky Petr Dolínek mají podle současného plánu části sociálních demokratů nahradit v nejužším vedení strany místopředsedy Martina Starce a Lenku Tesku Arnoštovou. Volební sjezd proběhne na konci března v Brně, premiér Bohuslav Sobotka nejspíš post předsedy strany obhájí. (Neovlivni.cz, 8. 2. 2017)

─────

To vemeno a poskok Krnáčové by chtělo dělat politickou kariéru? To mu nestačí, že je pucflekem té slovenské baby na pražském magistrátu? Měl by se stydět! Hlavně za to, že kolaboruje se Slovenkou, agentkou estébáckého práskače Babiše. Taková hanba! Je to vlastizrada. Dříve se za to lidé věšeli na kandelábry. ‒ A co kvóty žen? Ty už přestaly platit? Birke toho má moc. Mohla by ho z toho klepnout „pepka“. Sobotka nestojí za to, aby kvůli němu lidé pokládali životy. Čím dřív skončí v propadlišti dějin, tím lépe. Možná se po jeho odchodu ČSSD vzpamatuje a ten volební výprask přežije…

●●●

● 1. místopředseda ANO a bývalý člen ČSSD Faltýnek: ODS je lepší než socani

První místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek chce příští vládu radši s ODS než s ČSSD, jejímž byl přitom řadu let významným členem. V rozhovoru pro časopis Týden se nechal slyšet, že by chtěl spolupracovat radši s ODS, lidovci či Starosty a nezávislými (STAN) a dalšími. (Forum24, 15. 2. 2017)

─────

„Namlouvání“ mezi hnutím ANO 2011 a ODS pokračuje. Pokud na ně Fiala přistoupí, nebude mu pomoci.  Babišovi nelze věřit ani nos mezi očima. Zase nastrčil svého univerzálního „vyjednavače“ Faltýnka, který musí vždy všechno vyřešit za něj. Všechny ty průšvihy, které on vyrábí jako na běžícím pásu. Jít do koalice s Babišem je jistá politická smrt. Myslel jsem si, že je Fiala chytřejší. Zdá se však, že jsem ho přecenil. Dobře mu tak! Tak nadějný politik to byl, ale takových už u nás bylo ‒ a kde je jim konec?

●●●

● Včera představil, dnes se pochválil. Sobotka se raduje, jak to všem nandal

Trefa. Tak premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka na Twitteru označil návrhy na změny v daňovém systému, se kterými chce jít na podzim do sněmovních voleb. Za nápad zdanit banky sklidila soc. dem. kritiku od pravice i koaličního partnera hnutí ANO. Sobotka k tomu ve středu napsal, že potrefené husy mohutně kejhají. (Novinky.cz, 15. 2. 2017, 17:38)

─────

Který blb mu to poradil? Sobotka je hlupák, který si nevidí ani na špičku nosu. Opravdu si myslí, že ty jeho kecy ještě někoho přesvědčí? Měl na to dlouhé tři roky, ale nepředvedl nic. Pouze svou neschopnost. S tím opravdu volby nemůže vyhrát. Měl by myslet na to, co s ním bude, až je „projede“. Vždyť ho pak nikdo nezaměstná a skončí na dávkách! Kdo by si takového pitomce vzal do svého podniku? Leda tak stejný „sebevrah“, jako je on sám.

●●●

● Milionář Zeman pořádně naštval důchodce! Tohle neměl říkat!

Jeho měsíční plat s náhradami dosahuje téměř čtvrt milionu korun, chlubil se tím, že na účtu má asi 10 milionů korun. A teď pořádně naštval hlavně seniory po celé ČR! Tohle prezident Miloš Zeman říkat neměl. - „Pan prezident je úplně mimo realitu. Je vidět, že i on je obklopen lidmi, kteří nemají ani tušení, kolik stojí chleba, máslo nebo kousek salámu. Opravdu je prezidentem všech nebo jen horních deseti tisíc?,” ptají se i mnozí lidé na sociálních sítích v diskuzích. (Bleskově.cz, 15. 2. 2017, 13:45)

─────

Zeman je beznadějně odtržený od reality navzdory tomu, že je přesvědčený, že lidem rozumí. Bohužel žije ve stejném „skleníku“ jako ostatní politici. Jeho necitlivá vyjádření mu budou odrazovat čím dál tím víc voličů. Bude-li pokračovat ve svých rádoby vtipných vyjádřeních, zvolen nebude. Lidi ho už začínají mít dost. Zeman je narcis, a proto si myslí, že ho všichni milují. Není to pravda. Kdyby to pochopil, raději by ani znovu nekandidoval. Dnes už šanci na zvolení nemá – jako před 4 lety. Doba se změnila v jeho neprospěch.

●●●

● Ministryně Marksová označila parlament za chaos!

Ministryně práce a sociálních věcí označila fungování jednání v parlamentu za chaos. A odmítla, že by to byla demokracie. Na mysli má to, jak jednání poslanců vypadají, především kvůli interpelacím! (Bleskově.cz, 16. 2. 2017, 0:10)

─────

„Socani“ se už začínají žrát mezi sebou. Konec se blíží. Za ten parlamentní chaos může především J. Hamáček, který tomu „cirkusu“ šéfuje. Marksová by si to měla vyřídit s ním, pokud spolu ti dva ještě mluví…

●●●

● Miloslav Ransdorf rozdával druhým – mnohdy i na úkor sebe samého

Spolek Vzdělávací centrum a knihovna Miloslava Ransdorfa zahájil třetí únorovou středu ve stejný den  nedožitých 64. narozenin Miloslava Ransdorfa, oficiálně činnost. (prvnízprávy.cz, 16. 2. 2017, 10:01)

─────

Ransdorf nebyl typický komunista. Nejenže se ho báli mnozí straničtí nedovzdělanci, ale i řada obyčejných lidí, kteří jeho pozici příliš nerozuměli. Nechápali, proč v této straně zůstával – až do svého tragického konce. To, že straničtí bossové odmítli jeho knihovnu umístit do budovy v ulici Politických vězňů, svědčí o tom, jak na tom tato strana je. Špatně. Dnes už je to pouhé „reziduum minulosti“ (chtěl jsem napsat: politický skanzen zašlých časů). Neochota cokoli dělat, co se týká Ransdorfovy osoby, je potvrzením toho, že tento europoslanec byl špatným svědomím vedení strany, která si dlouhá léta jen hrála (a stále ještě hraje) na obránce zájmů obyčejných občanů. Ani omylem! Dnešní vedení KSČM hájí zájmy jen hrstky stranických funkcionářů, aby jim zajistilo jejich korýtka. Ransdorf to věděl a netajil se tím. Proto si všichni ti Filipové a další oddechli, když za tak podivných okolností zemřel…

●●●

● Skandální výpověď: Kdyby tohle vyplavalo, ČSSD se nedostane do Sněmovny

Od zatčení tehdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD) uplyne brzy pět let. Policie tehdy vlivného politika zatkla s krabicí od vína, v níž bylo sedm milionů korun. Dodnes však nepadl pravomocný rozsudek. Seznam Zprávy se nyní věnují tehdejšímu prohlášení, které Rath zmínil. „Šlo o peníze na financování voleb.“ (ParlamentniListy.cz, 16. 2. 2017, 8:32)

─────

Nechce se mi věřit, že by Sobotka o tajném financování stranických voleb nevěděl. Je to nepravděpodobné.  A Hamáček? To je jen nastrčená figurka, která by se normálně do vrcholné politiky nemohla dostat. Tento vesnický „balík“ na to prostě nemá. Rathovo prozatímní neuvěznění a odložení jeho kauzy „k ledu“ s tím souvisí. Je to strach „socanů“, že by mohl promluvit. Závěr z titulku tohoto článku je realistický. Možná by to bylo ještě horší. Kolik lidí by pak skončilo v „klepetech“? – Co se týká úvahy, že by se ČSSD nemusela dostat do Sněmovny, není to od věci: ona se tam možná nedostane ani tak. Výprask, který ji na podzim čeká, bude takový, že pravděpodobně skončí za branami Sněmovny.

●●●

● Obešel jste daně? Prověří vás Finanční správa? ptá se Sobotka Babiše

Ministryně práce a sociálních věcí označila fungování jednání v parlamentu za chaos. A odmítla, že by to byla demokracie. Na mysli má to, jak jednání poslanců vypadají, především kvůli interpelacím! (Týden.cz, 16. 2. 2017, 11:06)

─────

Sobotka si už začíná dopisovat s Babišem. Je to spolehlivá známka toho, že se blíží konec jeho vlády – ještě před volbami. Dopisování je jevem, který předchází rozvodu manželství. Konec komunikace „z očí do očí“ je vždy koncem každého vztahu. I v politice. Nebo že by se jednalo o naplnění známého citátu: „Papír snese všechno.“?

●●●

Akty v knize o archeologii byly reklamní tah, přiznalo jičínské muzeum

Na fakt, že lechtivá témata přitahují pozornost, vsadilo Regionální muzeum a galerie v Jičíně. A uspělo. Na zprávu, že v čerstvě vytištěné publikaci o archeologických nálezech v Českém ráji jsou omylem fotografie ženských aktů, se chytila řada médií a vzbudila značnou pozornost na sociálních sítích. (iDNES.cz, 16. 2. 2017, 12:04, aktualizováno 16:03)

─────

Marně se snažím vzpomenout, zda se taková zhovadilost někdy u nás stala. Ten, kdo to vymyslel, poškodil naše špatně financované muzejnictví na dalších několik desítek let. Pracovníci muzeí, kteří jsou špatně placeni od nepaměti, by měli tomuto „chytrákovi“ poděkovat a žádat od něho finanční náhradu za poškození své dobré pověsti. Ve středověku by takového blba postavili na pranýř, aby si na něho mohl každý plivnout, dát mu facku nebo ho kopnout do zadku. Nic jiného si nezaslouží. Ředitel této instituce by měl dostat okamžitě „padáka“. Nikoli „zlatý padák“, aby bylo jasno. ‒ Panebože, kam se to řítí ta naše společnost pod vedením takových „gigantů“ (nebo spíše politováníhodných ubožáků?), jako jsou B. Sobotka a D. Herman?

●●●

● O Horáčka nebyl zájem, na jeho besedu dorazil jediný student
Nemilé překvapení čekalo na prezidentského kandidáta Michala Horáčka, když přišel na besedu se studenty sušického gymnázia. Dostavil se totiž jen jeden. (deník.cz, 16. 2. 2017, 12:07)

─────

Prezidentský kandidát „pražské kavárny“ aspoň ví, jak moc jeho osoba zajímá českou veřejnost. Nezajímá ji ani dost málo. Není nad to, když se to člověk dozví včas. Aspoň nebude zbytečně utrácet peníze za kampaň, která mu žádný užitek nepřinese. Jako byznysman by měl vědět, co to znamená.

●●●

● Donald Trump začal podporovat Izrael a z Berlína hned přiletěla ostrá výhrůžka. Může to skončit až válkou

Nový ministr zahraničí SRN sociální demokrat Sigmar Gabriel se pustil do 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Šéf Bílého domu se zachoval vstřícně k Izraeli a jasně konstatoval, že Spojené státy ctí toto partnerství. Zároveň na společném jednáním s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem požádal, aby Izrael zpomalil výstavbu osad na sporných územích. Podle Gabriela měl však Trump udělat víc. (ParlamentniListy.cz, 16. 2. 2017, 22:27)

─────

Němci si postavili do čela ministerstva zahraničí opravdového hlupáka. Ani se nedivím, že se tohoto kašpara zbavili ve vedení SPD, protože je to opravdové „netáhlo“ a blb k pohledání. Své poučování Američanů si mohl tento „odborník na všechno“ nechat od cesty. Každému je jasné, že ničemu nerozumí a jenom hloupě žvaní. V jednom má ovšem pravdu. Válka by z toho, jak se dnes Němci chovají, mohla vzniknout a její výsledek by byl nejspíš stejný jako v roce 1945. Tentokrát by to ovšem neskončilo jen 13 miliony mrtvých Němců, ale zřejmě totálním vymazáním Německa z mapy Evropy.

●●●

Dvakrát propadl, chlastal, pokusil se o sebevraždu, dvacet let seděl v Bruselu. Toto je Martin Schulz, který by se dnes stal německém kancléřem
Když se z evropské do německé politiky vrátil Martin Schulz, rázem jeho popularita v Německu předčila kancléřku Angelu Merkelovou a preference „jeho“ strany SPD se zvedly z úrovně mezi 20-22 procenty na 28-30, v jednom průzkumu na 31 bodů. Píše o tom server Echo24. ‒ Schulz se narodil ve vesničce Hehlrath, prakticky na hranicích Německa s Lucemburskem. Vyrůstal v bytě přímo nad místní policejní stanicí, neboť jeho otec byl policista. Začal studovat místní katolické gymnázium, kde ovšem dvakrát propadl a ze školy jej vyloučili. Sám to prý vysvětluje tak, že školu zanedbával kvůli fotbalu, který hrál a snil o tom, že bude profesionálem v bundeslize. Po vyhazovu ze střední školy se začal učit na knihkupce. Výuční list má, maturitu nikoliv, a proto se nikdy nemohl ucházet o přijetí na žádnou vysokou školu. ‒ Během dospívání Martin Schulz také propadl alkoholu a řetězily se další problémy. Vše vyvrcholilo tím, že se ve čtyřiadvaceti letech pokusil o sebevraždu. (ParlamentniListy.cz, 16. 2. 2017, 20:41

─────

Hledání nového Hitlera běží v Německu na plné obrátky. Zdá se, že už je hotovo. Namísto vědkyně A. Merkelové, které byla pro skopčáky příliš intelektuálská, rozhodli se potomci nacistů, že si vyberou do úřadu říšského kancléře „muže z lidu“, podobného Hitlerovi. Zneuznaný „malíř“ A. Hitler a vyučený knihkupec bez maturity Schulz – to je to pravé ořechové, co Němci potřebují. Teď už jen vydat nový „Mein Kampf“ a bude vymalováno. Jako bezprostřední sousedé Německa se máme na co těšit. Opakování dějin totiž nelze nikdy vyloučit. Němci už měli jiného soc. dem. kancléře: G. Schröder byl potomkem důstojníka Wehrmachtu, který za 2. světové války působil v Rumunsku. Jen tak dál, Genossen!

●●●

● Tajná skupina má chránit volby. Vnitro mlží

Od začátku února působí pod Centrem proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH) na ministerstvu vnitra skupina na ochranu voleb. Právo se proto zajímalo, co tato skupina dělá, kdo je jejím členem a kdo všechno má k dispozici její výstupy. Místo konkrétních odpovědí vnitro mlží s tím, že o tajných věcech se nemluví. (Novinky.cz, 17. 2. 2017, 11:10)

─────

Nepůjde spíš o dozor nad falšováním voleb? I to z historie známe – a nebylo by to poprvé. Když vidím na obrázku Chovance, absolventa slavných plzeňských práv, nic jiného mne nenapadá. Socanům teče do bot, a proto využijí všech možností, aby „vyhráli“ volby. Podobně, jak to udělali komunisté v květnu 1948, kdy už se volilo na základě jednotné kandidátky NF. Vnitro má zase zaměstnance (nebo snad poradce?) s ruským jménem – jako po roce 1948, kdy jich tam působilo asi 500. Že by se vrátila stará známá praxe sovětských poradců z počátku 50. let 20. století, kdy tady „pomáhali“ našim soudruhům s přípravou politických soudních procesů? Potom Pánbůh s námi a zlé pryč!

●●●

● To je ale drzost. Na práci léta nesáhli a ještě lžou, jako když tiskne. Ty potřebujeme asi jako mrtvej zimník!
Jeden tomu ani nechce věřit. Téměř třicet let po pádu komunistického režimu už zase někteří hledají třídního nepřítele! A tentokrát to nejsou ti známí „vrazi z Wall Streetu“, ale osoby samostatně výdělečně činné, tedy OSVČ. (instory.cz, 17. 2. 2017, 5:00)

─────

Už jsem, si myslel, že Středula hovoří o Sobotkovi a spol., ale zdá se, že takových je víc…

●●●

● Zeman: Česká televize je jako konzerva se zkaženým masem

Veřejnoprávní Česká televize se nechová vyváženě a připomíná konzervu se zkaženým masem, myslí si prezident Miloš Zeman. ČT by se podle něj měla více snažit, aby byla více nezávislá a vyvážená. Prezident to řekl v rozhovoru pro server Parlamentnilisty.cz. (Echo24.cz, 18. 2. 2017)

─────

K tomu není co dodat. Je to naprosto přesné vyjádření té hrůzy, jakou dnes představuje údajně veřejnoprávní ČT. Zeman i ve svých 72 letech dokazuje, že je stále naším nejlepším autorem politických bonmotů.

●●●

● Shodli jsme se v podstatě na všem, liboval si Chvojka po setkání v Lánech

Ministr pro lidská práva a legislativu Jan Chvojka se v sobotu sešel s prezidentem Milošem Zemanem a jeho poradci. Jednali o možných změnách Ústavy, postavení Legislativní rady vlády nebo zákonu o sociálním podnikání. Chvojka řekl po setkání v Lánech novinářům, že se s hlavou státu „shodl v podstatě na všem". (iDNES.cz, 18. 2. 2017, 17:13)

─────

Má to jen jednu vadu na kráse: Chvojka přijel do Lán v „odrbaných“ džínách, jako by šel do hospody. Je to ostuda jako Brno! Po prostorách Poslanecké sněmovny a na zasedání vlády chodí v obleku. Je to opravdu takový vesnický balík, že neví, jak se má obléknout na audienci k prezidentovi? Něco takového jsem ještě neviděl!

●●●

● Nevkusný sex, kokain a násilí. Masaryk na Berlinale kritiky nenadchl

Životopisné drama Masaryk českého režiséra Julia Ševčíka o synovi prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, které měli možnost v pátek ve světové premiéře zhlédnout diváci mezinárodního filmového festivalu Berlinale, příliš nenadchlo. Vyplývá to z recenzí na serverech Screen Daily a The Upcoming. Kritici vytýkají snímku například ustrnulost či laciné sexuální scény. (Lidovky.cz, 18. 2. 2017, 15:40, aktualizováno 16:10)

─────

Ani se nedivím. Co si od toho tvůrci filmu slibovali, když budou plivat na lidi, které občané uznávali a uznávají jako své vzory, nechápu. Vlastně chápu: může to udělat jen zrádce národa.

●●●

● Vláda nesouhlasila s Mládkovým návrhem, aby OKD odkoupil za korunu stát

Kabinet nekývl na návrh ministra průmyslu Jana Mládka (ČSSD), aby státní podnik Diamo koupil podnik OKD, který je v úpadku. Proti se dlouhodobě stavěl ministr financí Andrej Babiš (ANO). Podle Mládka se zvýšila hrozba „neřízeného vývoje“. (Novinky.cz, 20. 2. 2017, 10:08, aktualizováno 10:34)

─────

Další hřebík do rakve ČSSD před volbami. Má tato strana vůbec jinou možnost, než je totální prohra? Ne, nemá! „Neřízený vývoj“, o němž hovoří Mládek, vyžene propuštěné horníky do ulic. Sobotkova vláda zažije to, co po desítkách let Ostravsko nepamatuje – od dob Velké hospodářské krize (1929-33). Bůh buď Sobotkovi milostiv! Nechtěl bych být v jeho kůži. Teď už půjde doopravdy o všechno. Nejen Sobotkovi. ‒ Rezolutní stanovisko M. Jurečky naznačuje, že by se už mohlo jednat o „namlouvání“ s Babišem – coby potencionálním vítězem podzimních voleb. Počkejme si: na podzim se dozvíme celou pravdu!

●●●

● Premiér odvolá ministra průmyslu Mládka

Premiér Bohuslav Sobotka chce odvolat ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka z ČSSD. Předseda vlády to oznámil po pondělním jednání vlády. Vadí mu, jak se v poslední době Mládek stavěl k situaci s mobilními operátory. (Novinky.cz, 20. 2. 2017, 15:10, aktualizováno 15:51)

─────

A ještě jednou Mládek. Měl skončit dávno. Bývalý komunista, který se netajil svým pozitivním vztahem k Rusku, opravdu nemá v demokratické vládě co dělat. Co se týká Prouzy, který ho má nahradit, je to jen další plácnutí do vody. Sobotkovi teče do bot a sjezd je za pár dní. Pro své znovuzvolení udělá všechno. To úsilí je stejně marné, protože po volbách stejně skončí. Takový nýmand se tam nemůže udržet navěky. Sobotka by udělal nejlépe, kdyby odvolal sám sebe, přesněji: kdyby podal demisi. Všem by spadl kámen ze srdce. Aspoň by se už dál netrápil. ‒  A takto reagoval na Sobotkovo rozhodnutí na Twitteru 20. 2. 2017 v 16:38 (nepochybně v pracovní době) ministr zemědělství M. Jurečka, který má asi dost času, aby vedle své náročné práce mohl ještě sedět u počítače: „Psali mi novináři[,] co říkám na konec kolegy Mládka ve vládě. Chtěl jsem jim odepsat[,] ale došly mi mobilní data.“ V tomto krátkém sdělení v rozsahu dvou vět jsou tři hrubé pravopisné chyby. Ve škole by to bylo za 4. Nevím, zda si můžeme dovolit, aby ministr s tak špatnou průpravou ze základní školy zastával tuto zodpovědnou funkci. Za svou osobu říkám: NE!

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro všechny

( Jiří Kobza, 16. 3. 2017 6:10)


Jiří Kobza, bývalý diplomat, který dlouhé roky působil v islámských zemích
a skutečně ví o čem mluví, vzkazuje :
Pro všechny, vás, humanistické, multikulturní, soucitné, solidární, korektní
a různé jiné, pomáhající duše, co se mohou přetrhnout, aby se nějak
zavděčily „uprchlíkům“, vzkazuji s plnou odpovědností :
Uvědomte si prosím, že podle Koránu, jste pro „každého, i toho
nejumírněnějšího muslima“, jenom jejich služebníci a cokoliv pro ně
uděláte, cokoliv jim dáte, je z jejich strany považováno a chápáno, ne
jako pomoc bližnímu, ale za zcela normální povinnost otroka, vůči
svému pánu! Samozřejmě, že to začnou dávat najevo, až jich tady,
Česku, bude ještě trochu více a až se tady „zahnízdí“.
V okolních zemích EU, kde láska místních občanů, uměle vyvolaná
tamními politiky, již „sklízí“ své první plody. A to si uvědomte, kolik jich
v Evropě zatím je! Do roku 2020 počítají eurohujeři, že v Evropě bude
cca. 60 000 000 těchto „dárečků“!
Vaše soucitnost a milosrdenství vůči nim, jsou chápány a interpretovány
Koránem, jako výraz ponížení, podřízenosti a přiznání nadřazenosti
muslimů, nám, původním obyvatelům. Čím lépe a více jim budeme
sloužit, tím více jich bude chtít přijet a užít si svých, navíc, dobrovolných
otroků, ale zejména otrokyň. Od malička jsou Koránem, v tomto
vychováváni, takto je učí a nebude to nikdy jinak! Všichni, kteří
uklidňujete, nebo dokonce se nám, původním obyvatelům vysmíváte, že
není důvod se bát, kteří by jste nás chtěli soudit, dle svých, nový ch
zákonů, jako fašisty, jste buď: totální kreténi, nebo nejhorší zločinci!
Muslimové, kteří již v Evropě jsou, jsou denně utvrzováni, že to, co jim
bylo do těch jejich makovic natlučeno, formou Koránu, se potvrzuje a
zhmotňuje, že si mohou dělat skutečně co se jim zlíbí a slabošští
bezvěrci, budou více a více tancovat, dle toho, jak oni budou pískat!
Celá tato celoevropská tragédie, má vyústit utvořením, Evropského
Kalifátu a zánikem původní Evropy. To, čemu po staletí, se snažili
panovníci evropských zemí zabránit, za cenu statisíců životů zmařených
ve válkách, proti islamizaci Evropy, pozvolna přichází. Zcela vědomě,
vykalkulováno a podporováno vazalskými vládami, zemí EU.
Plán, který se zrodil v hlavách, přímo patologických deviantů z USA,
nezadržitelně pokračuje. Vaše až do nebe volající hloupost, k tomu
nemalou měrou ovšem přispívá. Až dějiny, zhodnotí, kdo měl pravdu.
Naši vnuci a pravnuci nás ale za to rozhodně velebit nebudou! Tak už
toho, propána, vy pitomci, nechte, nebo dostanete nás všechny, do
takového maléru, z kterého se už nikdy, opakuji nikdy nevyhrabeme!!!
PS: Vám, rozumným, nezmanipulovaným : Nenechte se v žádném
případě, zastrašit těmito, s prominutím (tm dodává bez prominutí)
„vypatlanci“. Nenechte se v žádném případě, manipulovat stávající
politickou sebrankou. Všichni, bez výjimky, nemají žádné argumenty pro
obhajobu svých lživých blábolů o pravdě a lásce.
Absolutně jsou v koncích, neb tato katastrofa je spuštěna a je
nezadržitelná!
Naopak, fakta o tom, co se skutečně v Evropě děje, přímo
internet zahlcují. A bude hůř. Dalece hůř. Je to jen a jen na nás
přátelé, zda jim to dovolíme také u nás, v Česku!
Bylo by vhodné rozeslat co nejvíce lidem po celé české a
slovenské republice. Děkuji…..

Re: Pro všechny

(Můj postoj k věci, 19. 3. 2017 9:24)

Již před dvěma lety jsem v jednom internetovém deníků napsal následující stručný komentář:

„Pokud u nás (ČR i státy EU) dopustíme, že bude většina diskriminována menšinou (invaze lidí jiných kultur a náboženství - ISLÁM), dožijeme se pekla na zemi a naše děti nám to nikdy neodpustí.
Tomuto smrtelnému nebezpečí je nutno důrazně čelit, a to i za použití síly.“

S odstupem času na mém postoji nehodlám nic měnit.

Můj postoj k věci

(Bořivoj Holínek, 19. 3. 2017 9:27)

... nedopatřením nebylo uvedeno moje jméno.