Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šmejdi, podvodníci a jiní… - Ing. Vladimír Veselý

14. 4. 2017

Tak nám znásilnili Donalda. Kdoví, jakým nátlakem, ale zřejmě v rodině. Nejspíš „Family first!“. To se není co divit, i když na to zprvu Donald nevypadal. Byla to ale jen otázka času, kdy se mu dostanou na kobylku. Vždyť se na kobylku dostali i celé Zemi. Otázka je, kdo tomu velí, i když v tomto případě si novináři asi dlouho nevybírali. Ono je to skoro jedno, protože důsledky budou zřejmě zničující i pro ně. V bažinách politiky se utopíme asi všichni.

Jen si ale asi stačíme ještě vyškrábat oči a vybrat kapsy, abychom do těch nebeských výšin nebyli moc těžcí. Já už mám hezkých pár křížků na hřbetě, ale pořád jsem ještě nepochopil, jak sladký by mohl být pocit, že bych někoho okradl, podvedl nebo alespoň ošidil o to, co si půlku svého života na tu druhou půlku střádal. S jakou radostí je možné dívat se na stařenku v lékárně, která s pláčem odejde bez léků, protože na jejich doplatky nemá. Proč je pro ně libozvučnější štěkot kulometu než hezká písnička? Vždyť by mělo být lepší muže v nejproduktivnějším věku posílat spíše do dílen než do zákopů a na hřbitov.

Bohužel to výše popsané dělají zpravidla nejen zvrhlí a zpupní „odtrhlíci“ z řadových občanů, ale mají to v genech i příživníci, kteří se chtějí mít dobře bez vlastní zásluhy. Nebo alespoň s co nejmenší zásluhou. Takoví, kteří vám s potěšením sdělí, že vám O₂ vynulovala po půl roce neprotelefonovaný kredit, nebo vám sáhnou do kapsy pro cokoli. Ochotní za nějakou výhodu šidit spoluobčany jako zaměstnanci velkých obchodů, bank či jiných super ziskových společností, nebo jako soukromě podnikající šmejdi. Je jim jedno, že vás poškodí. Hlavně že oni se mají lépe než vy.

Ti začínali s prodejem předražených dek a nádobí. Dnes se přesouvají na rekonstrukci panelákových bytů. Nejenže je lacino nakupují od přestárlých majitelů, často jen za přesunutí do domovů pro jejich dožití a po rekonstrukci byty draho prodávají. Montují se však do výborů vlastníků těchto jednotek a pak spolu s podivnými firmami provádějí předražené a neadekvátní rekonstrukce (jako je tapetování stěn chodeb) za peníze těch vlastníků. Bohužel náš stát jim jde neskutečně na ruku, zejména možnostmi vytvořit si benevolentní stanovy těch společenství, prakticky bez jakékoli kontroly jejich práce a činnosti. Senioři, zejména je-li to větší společenství, se nedokáží ubránit jejich agresivní podnikavosti a jako dříve u nádobí a dek jen platí z toho, co střádali pro děti, nebo k důchodu. Vláda to šmejdům nevyčítá, ta jim fandí a stanovy ještě zjednodušuje tak, aby tyto organizace snáze ovládli.

Střádání seniorů je také problém. Pokud mají z čeho střádat, pak aktivity našich finančníků vykrádají jejich úspory inflací. Zvyšování platů nese s sebou tlaky na zvyšování cen. Ty časem povolí a zdá se, zvýší-li se platy i ceny, že se nic neděje. Jenže zvýší-li se platy i ceny desetkrát, úspory číselně zůstanou a střadatelé jsou okradeni. O tom už se nemluví. Nanejvýš se udělá měna, dlužníci se radují a střadatelé pláčou. Finančníci si mnou ruce, nanejvýš neúročí vklady. Poděkujme jim. Je to jedna ze situací, kdy nám vláda kálí na hlavu. Že nás prý budou slyšet, už zapomněli, uši zalepeny miliony ze svých platů.

Situace na celém světě je nejhorší za všechna léta blahé paměti. Po teroristických, stále se množících útocích, které nás mají donutit k poslušnosti, už není život na této zemi nijak atraktivní a perspektivní. Ani trochu nesouhlasím s tím, že bychom na něj měli rezignovat. Realita je ovšem taková, že uklidňovací aktivity létajících sprejerů jsou bohužel až příliš účinné a nikdo za svá práva bojovat nechce. Jen trpně čeká, jak to dopadne. A to je ten prostor, který těm šmejdům mezi námi i ve vládě dáváme. Ba co dím: přímo vnucujeme. Všichni jen brblají, klacek na ně nikdo nevezme. Jen soud propustí bez komentáře odsouzeného, už vítáme i pseudoutečence s láskou. Tak se nedivme!

Najděme si do voleb kandidáty zjevně horší, než jsou ti dnešní a vše bude při starém.

13. 4. 2017

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Počítače nebudou !!! (2)

(MUDr.Petr Kubáč, 10. 5. 2017 17:34)

Stálí čtenářové si jistě všimli jedné z mých úchylek - pokud inženýři jdou ve stopách matičky přírody - mám neodvratný pocit, že činí dobře. Pokud nejdou ve stopách matičky přírody mám neodvratný pocit, že dělají špatně. .....ve státní správě vypukne korupční skandál ( PSSSSST !!! ) - borci s máslem na hlavě servery vypnou a pak nám třeba nefungují "elektronické recepty" nebo "open-card". Osobně čekám na selhání vypnutí "útok ruských hackerů" na systém Elektronické Evidence Tržeb. To bude legrace až babiny z dědiny nekoupí ani housku. Tento typ průserů je sice nepříjemný, ale není to nic s čím by nebyly ( i u nás ) rozsáhlé zkušenosti - až Babiš dobuduje socialismus / fašismus venezuelského typu budeme rohlíky nakupovat v dlóóóuhých frontách nebo přes rozbitou výlohu baseballovou pálkou jako ve Venezuele - žádný problém.... ..... a je na čase se o tom zmínit "na plnou hubu" :
Tedy firma Microsoft po sérii naprosto tragických "nadstaveb" nad MS-DOSem jménem Windows 1 .... 2 .... 3.0 .... 3.1 .... 3.11 .... 95 .... 98 ..... Millenium edition. Se rozhodla udělat "opravdový operační systém". Tak vytáhli někde z disket, co jim zbylo za nehty ještě když IBM slibovali, že spolu vyvinou OS/2 a začali vyvíjet vlastní OS - překládej jako "Opravdový Systém" - což byly Windows NT, které prošly verzemi 3 ... 3.5 ( strašné - nebyl hardware, který by je udržel v chodu ) pak verze 4.0 ( značně lepší ) Windows 2000 - dodnes používaná stabilní "technologická platforma".
A pak přišel jejich majstrštyk - Windows XP - které sami dodnes nepřekonali. ......
Problémeček tohoto přístupu v počítačovém světě je, že Microsoft současnosti je asi větší a asi i výnosnější než jaký by byl kdyby jednal takto racionálně. Takže jak postupovat dále, když vaše produkty už neodvratně budou jen horší a horší - Windows Metro a Microsoft Ribbon - budiž nám příkladem. Navíc v době kdy za chybu může přijít trest v podobě útěku uživatelů z PC platformy pryč k tabletům, smartfounům, netbookům, phabletům a kdoví jak se všechen ten šmejd s neustále rozbitým displejem jmenuje.
No jasně - je tu cesta - vnutit uživatelům svůj produkt nedobrovolně. Tedy "nejmodernější" Windows 10 byly oznámeny, "jakože už tady s námi budou navěky". Místo uvádění nových verzí, poslouchání kritiky jak je nový operační systém k ničemu, pak vydávání "service packů" když jsou "systémové problémy" moc velké, vymýšlení marketingových fint nejen proti konkurenci, ale i proti vlastním zákazníkům, kteří nechtějí starý ( a lepší ) software vyměnit za nový ( a horší ). ..... Komise Evropské unie, politbyro Komunistické strany Číny nebo řada dalších ) "šlápnou včelí královně na hlavičku" a na rozdíl od včelek, které mají vlastí mozek - my najednou budeme mít megatuny "elektroodpadu s doopravdy dlouhou výdrží baterie".
Pokud jste pesimisti, co se jen tak s někým neshodnou ( jako já ) - připravujte se psychicky nejenom na únik z oblasti "korporátního softwaru" - tam Linuxy, Open Office a celé Open Source hnutí fungují zcela skvěle, ale začněte si pomalu pohrávat s myšlenkou jak se ( Imánovi z "ministerstva pro genderovou equalitu diverzitu equalitu" navzdory ) dostat k nějakému nezkriplenému a "necenzurovanému" hardwaru. Třeba jednoho dne objevíme nový smysl Raspberry Pi nebo budeme děkovat Rusákům, že nehodili flitnu do žita a dodnes vyrábejí "электро-вычислительные машины" Elbrus. Poznámka při druhém čtení : když na to tak vzpomínám ani nedostupnost slušného hardwaru není nic nového - v roce 1992 jsem mé drahé máti imputoval myšlenku koupit do ordinace tehdy astronomicky výkonný počítač AMD 386DX / 40MHz / 8 kilobyte chache / 4 megabyte RAM / 80 Megabyte Hard disk - a na ten jsme čekali půl roku než jeho dovoz " na divoký východ" dovolila americká komise pro "strategické technologie" COCOM - takže vlastně - další článek o ničem ....

Cikán a Gottwald

(Dežo Růžička , 28. 4. 2017 19:22)

Umře starý cikán a na onom světě se setká s Gottwaldem, který se ho ptá: "Poslyš, cikáne, kdy se ti líp žilo. Teď, nebo za mých časů?"
Cikán na to: "V tvé době bylo všechno v pořádku - politici politizovali, dělníci pracovali a cikáni kradli. Teď je to úplně vzhůru nohama. Politici kradou, dělníci politizují, a ode mně, kurva, chtějí abych pracoval!

petrsedyabcd.blog.cz - Být důchodcem je skvělé...

(Petr Šedý , 21. 4. 2017 16:18)

když jsem jel domů asi v jedenáct dopoledne, byl autobus nacpán důchodci. Bylo to tím, že venku se udělalo hodně chladno a oni asi nechtěli doma topit. Byl to žalostný pohled. 95% důchodců bylo tlustých, odulých a hnusných a hlavně ženy. To byl šílený pohled, který vyzýval k blití. Většina byla v mém věku a i mladší. Pak nastoupila jedna paní v jiném stavu a neměla si kam sednout a nikdo jí nepustil. Já jsem nemohl, protože jsem stál. Když jsem se podíval na lidi co byli v autobuse, bylo mi z nich špatně a smutno. Je mi jasné proč mladí lidé nadávají na důchodce. Celý život se mnozí přežírají a pak trpí všemi různými nemocemi, které si většinou způsobili sami svou nenažraností.
Byl jsem rád, že nesedím a asi si nikdy radši nesednu. Díky svému dokonalému zdravotnímu stavu, který se každým rokem zlepšuje, to ani nebudu potřebovat...Je to hnus, být starý, tlustý, olezlý různými exémy a zabírat místo lidem, kteří každým dnem jezdí do práce a umožňují nám žít v pohodě a v klidu. Kdyby bylo na mně, udělal bych dopravní prostředky bez sedaček, jenom pro stojící lidi. Pár míst bych nechal pro invalidy.
Lidé po šedesátce jsou většinou všichni stejní. Jenom deset procent se liší.
Většina novodobých důchodců jsou přetloustlí, křečové žíly, cukrovka, špatný zrak, špatný sluch, vysoký tlak, bolesti v kloubech a v páteři, denně jedí mnoho léků, samé potíže a stále u lékaře.
Je to hlavně tím, že poslouchají nesprávné rady lékařů, kteří své práci nerozumí a nezajímá je. Dnešní cíl lékařů je jenom vydělávat co nejvíce peněz a lidé jim můžou být ukradení.
***
Nemusí tomu však být tak jak to nyní je. Parní regenerační systém umožňuje dokonale zastavit stárnutí a zvrátit ho a dostat se opět na úro

Důchodci verze 2.0 (svým dětem koupit pistoli-devítku...zeptat:"Dáš mi ještě rok, nebo mě odstřel)

(MUDr. Petr Kubáč, 21. 4. 2017 15:41)

Důchodci verze 2.0 - ....rodiče "učí nevědomky" - vlastním příkladem. Tedy můžete před dětmi vést sáhodlouhé přednášky o "mravech, které upadají", ale pokud se vaše slova neshodují s vašími činy, dětské mozky to lehce dešifrují. Z hlediska "neurověd" bych si jen tak zaspekuloval, že "učení nápodobou" je známo už od opic - tedy je vývojově staré několik miliónů let, zatímco "učení slovem" je záležitost řeči, která se začala objevovat ( hrubě nepřesně ) před 100 - 150 tisíci lety. Proto se věci "naučené beze slov" dostávají do daleko starších a z hlediska celého života "méně flexibilních" struktur mozku než "jen tak nějaké kecy".- Kam směřuje dnešní pohádka ? Pokud počítám i praxi během studia - jsem ve zdravotnictví už od roku 1990 což bude brzy 30 let. Pokud vezmeme rozptyl délky života - mohu prohlásit, že moji nejstarší pacienti byli ročník 1890 - až po dnešek. Obecně vzato čím je ročník narození daného seniora bližší starým "zlatým časům", tedy Rakousko-Uhersku .......
Tedy mé zkušeností svědčí proti "moudrosti šedin". Daleko spíše odpovídají heslu : "hajzl za mlada - hajzl v každém věku". Možná s tou poznámkou, že k stáru - vrzající klouby, svaly a mozek znemožňují člověku léty nacvičené modely chování tak úplně projevit. Na druhou stranu se však postupě odbourávají i vědomé a naučené brzdy toho nejhoršího, co v člověku je. V každém případě pokud pracujete ve zdravotnictví - pozorujete výrazné zhoršování chování seniorů rok co rok. Upřesníl bych to takto - ročník narození do roku 1938 - skvělí lidi. 1938 - 1948 - pořád tu ještě byl tesk po normálních časech bez německé okupace a naděje, že masarykovská první republika se nějak vrátí - takže senioři tohoto veku jsou ještě jakž takž. Od roku 1948 a zejména v 50. letech tehdejší dospělí propadli zoufalství. Spousta z nich prostě rezignovala na jakoukoliv slušnost a jejich děti tento model "odkoukaly" a řídí se jím dodnes.
Zcela jistě je vám jasný i mechanismus tohoto fenoménu. Každá sezóna má svého "ducha doby" - některá doba má Masarykovské "nebát se a nekrást" - jiná doba má Bilakovské "kdo nekrade - okrádá rodinu". Tudíž v každém období existoval i jiný systém zpětných vazeb. Někdy byl čestný a pilný tatínek - úspěšný muž - živnostník a příklad pro celé městečko. Jindy byl ( tentýž ? ) čestný a pilný tatínek - vězeň, který seděl v kriminále a mluvilo se o něm jenom šeptem. Mezitím roli oficiálního "příkladu pro mládež" vykonával pokřivený hajzl- funkcionář- konfident, který se stranickou legitimací jezdil limuzínou městem a žvanil na schůzích nesmysly. Tyto věci se vlastním pozorováním i pozorováním chování rodičů - nápodobou a beze slov přelily z dospělých do dětí, kde vytvořily hluboké základy jejich vlastního chování, které si s sebou nesou napříč pozdějšími režimy až do dnešní doby.
Jasné ?- A my co ještě nejsme důchodci ? Osobně jsem kdysi šířil takovou mrazivě-legrační teorii že my, kteří jsme se narodili a žíli za "zkurvených režimů" bychom měli svým dětem k 18. narozeninám koupit pistoli-devítku a pak se jich vždy na Silvestra minutu před rachotem ohňostrojů zeptat : "Dáš mi ještě rok, nebo mě odstřelíš už teď". Na vlastních kostech cítím, že i v mém případě by takový postup byl vrcholně racionální. V každém případě by asi, nejen z hlediska dětí, nebylo špatné už téměř 80 let trvající proud hajzlovitosti konečně zastavit. Nic však nenasvědčuje tomu, že v česku i mimo něj existuje pro takovou věc sebemenší podpora. ( Bůh před námi ochraňuj děti, které se rodí dnes .... )