Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 9

24. 5. 2015

Česká politická scéna se po listopadu 1989 stala nikoli službou veřejnosti, nýbrž uměním, jak se co nejrychleji a pokud možno bez práce dostat k výnosným korytům (či alespoň korýtkům) a jak se u nich udržet co nejdéle. A při této bohulibé činnosti, tedy službě sobě a svým kamarádům, si „nahrabat“ co nejvíce, aby byla naše třída politiků až nadosmrti „za vodou“.

Průvodním jevem tohoto procesu, pro nějž se používají nejčastěji pojmy, jako například „služba vlasti“, „vláda lidu“ či „zastupitelská demokracie“, jsou aféry a skandály, potvrzující nám dnes a denně, že politika se u nás zredukovala na pouhou „technologii moci“. Na konci tohoto procesu ovšem bývá obvykle proces skutečný, soudní, jehož aktéři končí na lavici obžalovaných a ve vězení.

Dlouho se našim politikům dařilo zametat všechny „kauzy“ pod koberec a za pomoci spřízněných duší z řad vyšetřovatelů a státních zástupců je „zahrávat do autu“. Jenže každá falešná hra jednou končí a pak to dostane rychlé obrátky. Také u nás to už začalo a bude to pokračovat…

A protože každý den v naší líbezné zemi přináší stále nové a nové, doslova epochální události, jimiž se nesmazatelně zapisujeme do světových dějin, rozhodli jsme se zavést rubriku kontinuálního komentování právě probíhajících událostí na naší vnitropolitické scéně. Zkrátka, každý den se u nás něco děje a my se k tomu chceme vyjadřovat – otevřeně a bez servítků.

P. S.

K tomuto textu, který vznikl před rokem, jen malé doplnění: V posledních měsících je stále zřejmější, že nákladně vydržovaný stát, který má v demokracii sloužit občanům, ve skutečnosti nefunguje a selhává ve stále větším počtu oblastí. Jedním z největších selhání tohoto druhu byly povodně v letech 1997 a 2002, dále „Kauza metanol“, výbuchy muničních skladů ve Vrběticích a v posledních dnech případ masového vraha Z. K. v Uherském Brodě.

Také o těchto kauzách chceme a musíme psát, protože občanskou povinností každého z nás je k takovému šlendriánu nemlčet, ale tvrdě ho pranýřovat a požadovat nápravu od těch činitelů, kteří za tyto oblasti veřejného života nesou odpovědnost.

REDAKCE

●●●

● Zpravodajská ČT24 slaví 10 let. Její sledovanost dosáhla pěti procent

Divácký podíl zpravodajské ČT24 po deseti letech vysílání dosahuje zhruba pěti procent diváků. Vedle počtu zaměstnanců, který za stejnou dobu narostl z 95 na současných 112, se zpravodajská stanice postupně měnila i z hlediska programové skladby. (Lidovky.cz, 2. 5. 2015, 6:00)

─────

Po deseti letech není tento výsledek nic moc. Chtělo by to něco udělat pro zlepšení. Když se diváci musí dívat na ty okoukané obličeje, tak je to moc nebaví. Vůbec se tomu nedivím.

●●●

● Diagnóza dvacetiletých: normalizovaní, sociálně mrtví lidé

V nedávném rozhovoru se Mikuláš Bek, znovuzvolený rektor Masarykovy univerzity svěřil s názorem, že čeští vysokoškoláci jsou v porovnání s těmi v západní Evropě naprosto nekonfliktní. Měli bychom zbystřit, když si rektor univerzity "stěžuje", že se studenti nebouří a neokupují kanceláře akademických představitelů. Konformní identifikace dnešních studentů zakládá na chmurnou předpověď do budoucna. Tito lidé nechtějí svět okolo sebe měnit, chtějí se mu přizpůsobit. Ve světě, jenž více než kdy jindy dovoluje jít svou vlastní cestou, chtějí jít po těch cestách, které už někdo před nimi prošlapal. A pokud už se domnívají, že jdou vlastní cestou, ani si nevšimnou, že je někdo obezřetně vede. Hrozí, že tito normalizovaní lidé vytvoří z této společnosti jeden z mnoha mrtvých atolů v oceánu globalizovaného světa. Britské listy, 3. 5. 2015)

─────

Článek Bohumila Kartouse přiznává pravdu, které si všímá dnes jen málokdo. Už dávno neplatí, že mládí znamená pohyb a pokrok. Mladí si zvykli na pohodlný život, který jim zajišťuje generace jejich rodičů, tzv. Husákových dětí. Tam je příčina pasivity dnešních mladých. O špatných vlastnostech, nevychovanosti a dalších negativech, která mladí „odkoukali“ od svých rodičů z jejich nejhorší normalizační výchovy, ani nemluvě. Není to dobré a lepší to nebude. S touto generací nás nečeká žádná budoucnost – jen přežívání.

●●●

● Nic cennějšího nemáme. Umělci chtějí věnovat Zemana Putinovi darem

Skupina českých umělců a dalších lidí chce věnovat prezidenta Miloše Zemana jako dar jeho ruskému protějšku Vladimiru Putinovi. Do Kremlu plánují v pondělí poslat darovací dopis, který podepsaly desítky lidí včetně spisovatelů Jaroslava Rudiše, Jana Němce a Kateřiny Tučkové a herečky Ester Kočičkové. (Novinky.cz, 3. 5. 2015, 18:29)

─────

Havlisté zase něco vymysleli, aby na sebe upozornili. Co kdyby se na ně zapomnělo? A tak se chtějí zbavit Zemana a nabídnout ho jako bonboniéru Putinovi. Nu což, není nad originalitu! To tu ještě nebylo. Už jsme tady měli „Děkujeme, odejděte!“ a mnoho dalších havlistických iniciativ. Výsledek byl vždycky stejný: po nějaké době se na to zapomnělo a život šel dál. Ani tentokrát to nebude jiné. Snad jenom s jedním rozdílem: Zeman možná už příště na prezidenta kandidovat nebude. Ale pak se objeví problém ještě větší: koho na jeho místo, když tady nemáme žádné osobnosti?

●●●

● Gauck připustil možnost válečných reparací Řecku

Německý prezident Joachim Gauck jako obvykle příjemně překvapil a ukázal, jak důležité je mít v čele země osobnost, která je schopna duchovně-morálního vedení státu. (Vaševěc.cz, 4. 5. 2015, 15:44)

─────

A co naše pohledávky vůči Německu? Nám Němci za války nezpůsobili žádné škody?

●●●

● Úředníci si nebudou vybírat, pod kým chtějí pracovat, vzkázal agentuře Dienstbier

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) ostře zareagoval na stávkovou pohotovost, kterou minulý týden vyhlásili zaměstnanci Agentury pro sociální začleňování. Na úterním setkání s novináři jim Dienstbier vzkázal, že se nenechá zatlačit do kouta. - „Úředníci si nebudou vybírat své povinnosti, ani organizační strukturu, ani to, pod kým své povinnosti budou vykonávat, to je úplně absurdní. Zaměstnanci se budou muset rozhodnout, zdali budou plnit své povinnosti, které vyplývají z toho, že jsou úředníky na Úřadu vlády, nebo odejít,“ řekl Dienstbier. Vzkázal jim, aby se rozhodli pokud možno hned. (Novinky.cz, 5. 5. 2015, 11:13, aktualizováno 13:57)

─────

Zase o jeden důvod víc, aby byl J. Dienstbier ml. odvolán ze své funkce. Je to nejzbytečnější ministr Sobotkovy vlády, který vymýšlí samé nesmysly. Nejenže ničemu nerozumí, ale je navíc ještě arogantní a neumí jednat s lidmi. Co s takovým frackem? Vyhodit!

●●●

● Rektoři se stavějí Zemanovi, odmítají účast na jmenování profesorů

Přibližně polovina ze třiadvaceti rektorů veřejných vysokých škol už potvrdila, že se čtvrtečního slavnostního předávání profesorských dekretů nezúčastní. Všichni zatím plánují v souladu s doporučením České konference rektorů slavnostní akt bojkotovat na protest proti tomu, že prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat tři kandidáty na profesuru. - Prezident se v úterý rozhodl, že nepodepíše jmenovací dekrety docentů Jiřího Fajta, Ivana Ošťádala a Jana Eichlera. Podle rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimy tím hlava státu nerespektuje samosprávu univerzit. - Prezidentovo rozhodnutí pro iDNES.cz v úterý večer potvrdil jeho mluvčí Jiří Ovčáček a sdělil Zemanovy důvody akademiky nejmenovat. - „V případě docenta Fajta jsou to informace o záležitostech kolem Komerční banky. V případě docenta Eichlera je to předlistopadové působení v propagandistických útvarech Československé lidové armády. A v případě docenta Ošťádala jsou to kontakty se Státní bezpečností před rokem 1989,“ řekl Ovčáček. (iDNES.cz, 6. 5. 2015, 10:33, aktualizováno 10:43)

─────

Je to rozhodnutí, se kterým lze po delší době opravdu souhlasit. Ani jeden z těchto pánů si nezaslouží být profesorem, ale neměl se stát ani docentem. Bylo to selhání celého systému, na němž jsou vysoké školy vystavěny. Chtělo by to zásadní reformu. Hra na akademické svobody v prostředí, kde kralují bývalí komunisté a agenti StB, je směšná a nedůstojná.

●●●

● KAMBERSKÝ: Zeman se baví. Dobře jim tak, slovutným profesorům

Prezident ČR ing. Miloš Zeman odmítl podepsat tři profesorské dekrety. Rozložíme čin v rychlé glose do tří rovin: politické, osobní a akademické. - Jsme zvláštními pokrytci: požadujeme naprostou nezávislost akademické sféry, ale zároveň chceme, aby profesorský titul udělovala hlava státu. A tak máme, co jsme chtěli: místo prezidentské slávy profesorskou ostudu. - (Lidovky.cz, 6. 5. 2015, 11:16)

─────

Petra Kamberského považuji za jednoho z nejlepších novinářů, jací v našich sdělovacích prostředcích působí. Škoda jen, že je to v „žoldu“ A. Babiše. Myslím si, že toho nemá zapotřebí, ale je to jeho věc. S jeho kritikou souhlasím. Jde skutečně o pokrytectví, které se tváří jako ctnost. Zemanovy výhrady jsou také zcela legitimní a na rozdíl od jiných lidí s nimi plně souhlasím. Já bych byl ještě „tvrdší“. Co mi tentokrát na článku P. Kamberského vadí, není jeho názor na Zemana, ale pravopis. Našel jsem dvě chyby v interpunkci v posledním odstavci jeho článku (chyby jsou vyznačeny barevně). Jedná se o chybějící interpunkční čárky. Pravda je, že P. Kamberský patří ke generaci tzv. Husákových dětí, která už dostávala od svých znormalizovaných učitelů jen velmi špatné vzdělání. Tady je důkaz. Mají Lidovky, kdysi „výkladní skříň“ naší demokratické žurnalistiky, korektory? Pokud ano, pak si asi dali „šlofíka“…

●●●

● Vyrábíme mentální mrzáky, kteří neobstojí v životě, vzkázal drsně Petr Hampl studentům

Nejmenování tří profesorů, které ve středu ohlásil prezident republiky Miloš Zeman, vyvolalo vlnu kritiky ze strany akademiků i politiků. A přidali se i studenti, kteří se proti prezidentovi ohradili. Není to mimochodem jediný studentský protest, který se v současnosti odehrává. - Facebook Petra Hampla: Stávka studentů etnologie na pražské filosofické fakultě vstoupila do drsnější fáze. Jestli děkanka neustoupí, studenti přestanou chodit na přednášky o domorodcích v souostroví Západní Samoa. Je vidět, že to vláda podcenila a že udělala chybu, když nenasadila armádu. Přežije to vůbec Česká republika? - Ale vážněji. Chápu, že daňoví poplatníci se vztekají, že takovou bandu financují. Ale nejde jen o peníze. Až ti mladí lidé po 10 letech života v takovém prostředí vejdou do normálního světa, budou v něm vůbec schopni žít? Není to způsob výroby mentálních mrzáků? (ParlamentníListy.cz, 7. 5. 2015, 11:02)

─────

Sociolog P. Hampl se nebojí nazývat věci pravým jménem. Co čeká tyto studenty, až odejdou z takové školy? Nejspíše nezaměstnanost. Má vůbec „výroba“ takových absolventů nějaký smysl? Dost o tom pochybuji. Potřebujeme lidi, kteří se nebojí pracovat rukama, nikoli takové, kteří se budou snažit, aby jejich hlava něco smysluplného vymyslela. Nejlepším důkazem toho, jak na tom dnešní mladí lidé jsou se vzděláním, je příhoda z písemných testů z českého jazyka u letošních státních maturit. Velká část studentů nevěděla, kdo to byl Jidáš Iškariotský. Co k tomu dodat? A takoví studenti chtějí maturitu?! Jejich diskuse na Facebooku je plná pravopisných chyb. To máme ale budoucí inteligenci, jen co je pravda! Nevzdělané „nefachčenky“ nepotřebujeme!

●●●

● Vnitro připravilo první změny zákonů kvůli Vrběticím a U. Brodu

Ministerstvo vnitra připravilo první změny zákonů, které souvisejí s výbuchem muničního areálu ve Vrběticích a s tragédií v Uherském Brodu. Podle návrhu by se například do vydávání zbrojních průkazů měli více zapojit lékaři a obce. Vnitro chce také rozšířit pravomoci policie, která by mohla v některých případech vstoupit do obydlí držitele zbrojního průkazu a zajistit mu zbraně. Vyplývá to z materiálu zveřejněném na vládním webu. Návrh je v připomínkovém řízení. (ParlamentníListy.cz, 7. 5. 2015, 15:43)

─────

Zdá se, že se ledy na našich ministerstvech začaly lámat a že se snad brzy dočkáme alespoň částečného řešení. 25 let se nic nedělalo a tady jsou následky. Kromě nekompetentnosti většiny ministrů, kteří se na vysokých postech vystřídali, aniž by svým resortům rozuměli a měli šanci něco změnit. Tak to dopadá, když politici jdou do „politiky“ jen kvůli penězům, nikoli proto, aby hájili zájmy občanů. Jestli se něco změní k lepšímu také pro občany Uh. Brodu či Vrbětic, na to si budeme muset počkat. Osobně tomu nevěřím, protože to chce zásadní reformu úplně všeho. A k tomu není a nebude ani odvaha, ani ochota těch, kteří jsou momentálně u moci (přesněji: u koryt).

●●●

● Ministr Herman: Jidáš v maturitě

Již třetí den je v médiích frekventováno téma jedné z otázek letošních státních maturit z českého jazyka. Její zadání po studentech vyžadovalo doplnit jméno biblického zrádce, příjmením Iškariotský. (ParlamentníListy.cz, 7. 5. 2015, 16:40)

─────

Daniel Herman si zase našel téma, k němuž se může „zasvěceně“ vyjádřit. Daleko spíš bych přivítal, kdyby hovořil a psal o úspěších svého ministerstva. Výsledky se zatím jaksi nedostavují. Alespoň to není taková ostuda jako za několik posledních ministrů kultury, kteří nadělali víc škody než užitku (nejvíc ta školní družinářka z Vizovic). Nevím, čím to je, že na mne dělá pan ministr tak špatný dojem a že mu nevěřím ani nos mezi očima. Je to přesně ten typ, který mne nikdy neopije rohlíkem, protože mu vidím až do žaludku. Ale zpět k tématu v titulku: Lepší Jidáš v maturitě než ve skutečném životě, pane ministře! A že jich u nás není málo, o tom jsem nikdy nepochyboval.

●●●

● Nepřepisujme dějiny a nebourejme pomníky, řekl Hamáček na ruské ambasádě

Proti přepisování dějin se na ruském velvyslanectví při recepci ke Dni vítězství vyslovili předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) a ruský velvyslanec v ČR Sergej Kiseljov. Tradičního setkání k ruskému státnímu svátku se jako každý rok zúčastnily stovky hostů z řad politiků a diplomatů. Ani letos nechyběl bývalý prezident Václav Klaus, přišel i místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) či kardinál Dominik Duka. - Uznání a vděčnost sovětským vojákům za osvobození Československa ale podle šéfa Sněmovny přesahují čas. „Je třeba odmítnout všechny hloupé snahy o přepisování dějin a bourání pomníků,“ zdůraznil Hamáček. (Lidovky.cz, 11. 5. 2015, 14:36)

─────

Ani mne nepřekvapuje, že z takové „neosobnosti“, jakou J. Hamáček je, vypadla právě tato slova. Jinak to ani dopadnout nemohlo. Současná garnitura tichošlápků v čele s B. Sobotkou neví, kudy kam, a proto se chová takto servilně. Copak by tito „politici“ dělali, kdyby se soudruh Putin rozhodl, že k nám pošle své tanky? Oni jsou v uctivém předklonu už teď, i když zatím nic nehrozí. Nedalo mi to a vyhledal jsem si na internetu celý text Hamáčkova projevu (www.hamacek.cz). Víc než obsah sdělení mne zaujal samotný text po stránce pravopisu: napočítal jsem v něm 7 chyb v interpunkčních čárkách (v hantýrce češtinářů se jim říká: hrubé chyby) a 4 další pravopisné nedostatky (tzv. malé chyby). Ve škole by to bylo za „pět“. Bez ohledu na to, že pan předseda zvládá tolik jazyků (včetně ruštiny), čeština k jeho silným stránkám nepatří. Měl by se vrátit zpátky do školy – základní, kde se pravopisu děti učí. A jen tak na okraj k těm našim „jazykově vybaveným“ politikům: rusky mluvil při svých jednáních s diktátorem Stalinem a jeho nohsledem Molotovem také Dr. E. Beneš, jeden z prvních proruských kolaborantů v našich moderních dějinách. Zeman, Klaus ani Hamáček nejsou jediní, kteří mocným sousedům nadbíhají. Byl tu i E. Moravec, další tragická postava našich dějin, jehož osud je ukázkou toho, jak klikatými cestami se ubíral život některých lidí. Doufám jen, že Hamáček a spol. se nevydají v jeho šlépějích…

●●●

● Eichler proti Zemanovi: Třikrát mě lustrovali, byl jsem jen "kominická koule"

Eichler je jedním z trojice akademiků, kterým prezident Miloš Zeman odmítl podepsat profesorských dekret. Hrad to zdůvodnil tím, že údajně zastával funkci hlavního ideologa někdejší hlavní politické správy. Vysokoškolský pedagog se k tomu dnes poprvé oficiálně vyjádřil. (EuroZprávy.cz, 11. 5. 2015, 16:54)

─────

Kolik jsme takových kominických koulí u nás měli? Asi hodně, když tady před listopadem 1989 bylo asi 200 000 spolupracovníků StB.

●●●

● Trest za chybu při zásahu v Brodě: policistovi snížili plat

Zlínská policie potrestala operační důstojníky, kteří v únoru pochybili při střelbě v Uherském Brodě. Policistovi, který zpochybnil plán proti střelci zakročit, nadřízení na tři měsíce snížili plat. Jeho kolega dostal písemné napomenutí. Informaci přinesla Česká televize. (Týden.cz, 14. 5. 2015, 11:51)

─────

To je trest za zpackaný policejní zákrok proti osminásobnému vrahovi? Je to výsměch všem pozůstalým i řadovým občanům Uh. Brodu, kteří se jen těžko budou cítit s takovou policií „v zádech“ bezpeční. Je to zřejmě to poslední, co lidí, řídící Policii ČR, zajímá.

●●●

● Armáda sesadila šéfa zabezpečení muničních skladů. Stíhá ho policie

Česká armáda přišla o šéfa zabezpečení muničních skladů. Náčelníka Bohuslava Jabůrka podle zjištění serveru Lidovky.cz stíhá policie. Generální štáb ho proto postavil mimo službu, obvinění ale odmítl komentovat. (Lidovky.cz, 15. 5. 2015, 5:00)

─────

Že by to nějak souviselo s výbuchy v muničních skladech ve Vrběticích? Je načase, že se konečně začalo něco dít. Už to vypadalo tak, že to opět „vyšumí“ a život půjde dál…

●●●

● Odvoz munice z Vrbětic se protáhne nejméně do léta 2016

Odvoz munice z areálu ve Vrběticích na Zlínsku potrvá podle policie minimálně do druhého čtvrtletí příštího roku. Zatím odjelo 153 nákladních vozidel. Vyprázdněno bylo 17 z celkem čtyřiceti skladů, ve kterých je uložena munice a výzbrojní materiál. (Týden.cz, 15. 5. 2015, 15:15)

─────

Když se chce, tak to jde. To je poučení z případu výbuchů v muničních skladech ve Vrběticích. Problémy, nahromaděné na dlouhá léta, se najednou začínají řešit. Tolik roků to nešlo – a najednou to jde. I to svědčí o tom, že je třeba mít na svém místě zodpovědné lidi, nikoli kamarády kamarádů, jak se to stalo zvykem už v časech V. Havla. Až se konečně rozloučíme s tímto neblahým dědictvím havlovské éry, pak se ČR možná stane nejen demokratickým, ale i právním státem. Zatím tomu tak není…

●●●

● Sobotka byl u vzniku loterijního marasmu, vrací Babiš úder premiérovi

Ministr financí a druhý muž vlády Andrej Babiš (ANO) se ohradil proti kritice ze strany premiéra. Bohuslav Sobotka (ČSSD) mu vytknul, že jím předložený zákon o loteriích neodpovídá jeho představám a ve výsledku nepovede k potírání hazardu. Podle Babiše ale norma zavádí restrikce proti patologickému hráčství, Sobotka by si podle něj měl sám sáhnout do svědomí. - „Je to úsměvné, protože pan premiér byl u zrodu marasmu, který se tady za ta léta vyvinul. Byl ministrem financí, který jako první povolil interaktivní videoloterijní terminály (VLT). A povolil to panu (Aleši) Hušákovi ze Sazky,“ řekl Babiš v pátek Novinkám. (Novinky.cz, 15. 5. 2015, 16:12)

─────

To, že má B. Sobotka spoustu másla na hlavě, víme všichni, kteří něco pamatujeme. To jen Sobotka si myslí, že všichni občané jsou blbci a on génius. Opak je pravdou. V tomto případě musím souhlasit s Babišem, na něhož Sobotka útočí kvůli svému špatnému svědomí. Nejde jen o Bakalu, ale i o další kauzy, kde se premiér „namočil“. Je načase, aby odstoupil. Nejlépe by bylo, kdyby tichošlápka Sobotku postavili před soud – místo D. Ratha – a zavřeli aspoň na 10 let. Pikantní na celé věci je to, že jeden agent StB žaluje na jiného agenta téže zpravodajské služby. To se opravdu může stát jenom v tom našem Kocourkově…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Projev prof.Petra Piťhy:nejsem nějaké 361106/038 ani 37-22/015 číslo, ani PIN!

(+ prof. Petr PiťhA, 19. 9. 2015 12:37)



Projev prof. Petra Piťhy, probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých
http://www.fatym.com/view.php?cisloclanku=2015030094
Promluva - text:
Lidé, lidé, Dovoluji si vás oslovit tímto nejvyšším možným titulem, protože člověk je obrazem Boha a je ozdoben výsostnými znaky: rozumem, svědomím a zodpovědností. Sešli jsme se tu, abychom vzpomenuli obětí válek a totalitních režimů, zejména toho, který je nám historicky nejblíž. Dnešní pietní slavnost dostala jméno Mene Tekel. Tato tajemná slova se objevila na zdi paláce Nabukadnesorova syna, když hodoval a zneuctil posvátné nádoby odcizené z Jeruzalémského chrámu. Oznámila pád jeho říše, protože se nepoučil z příběhu vlastního otce.
Jsme přitom na místě, které je symbolem našich národních dějin. Je to chrám, který po staletí vznikal podle přesně stanoveného řádu a stal se ztělesněním ideálu, který vedl naše otce a dědy. Sama o sobě tato katedrála oním ideálem není, protože ten stojí vysoko nad ní směrem označeným odvážně vzpřímenými věžemi. Odtud k lidem promluvil Bůh. Slyšeli jsme jeho slova platná pro Izraelity v zajetí stejně jako pro stavitele tohoto chrámu. Jsou bolestně platná i dnes. Odtud k nám poslal svého Syna, Ježíše Krista, aby nám ukázal, kdo jsme. Že jsme lidé, jen lidé spěchající ke smrti. Ale také, aby nám zvěstoval, že ideálem člověka je být obrazem Boha.
Podobat se Kristu. To je pravda života, celý jeho smysl – jít k tomuto ideálu. Pokaždé tu někdo mluví. Dnes ten úkol připadl mně. Je mi úzko, protože mluvím před Vševědoucím, a uvědomuji si, že nestojím před vámi, ale před těmi, kdo pro tento ideál, pro pravdu života, byli schopni svůj pozemský život nasadit. Dělat to pro sebe by nedávalo smysl. Život se pokládá za druhé. Ti, na něž tu myslíme, to udělali kvůli nám. Je mi určeno promluvit. Zde jsem, abych konal, co mám konat.
Více než vzpomínat, je třeba se poučit. Ti, o nichž přemýšlíme, zemřeli především proto, že si lidé včas nepřipustili, že jsou ohroženi. Je třeba se poučit, neboť jsme opět ohroženi a opět si to nechceme přiznat. Říkáme: Žijeme v míru, přitom se bojuje, útočí a zabíjí. Ve své hlouposti a pýše poučujeme celý svět. Říkáme: Náboženské války jsou středověký nesmysl. Očekáváme, že všichni odhodí svého Boha, protože my jsme to udělali. Ale oni to neudělají, protože na nás vidí, kam to vede – naše kultura se rozpadá a vymíráme. Říkáme, že s nimi musíme vést dialog, ale oni nás nebudou poslouchat, protože chtějí mluvit o náboženství a my žádné nemáme,.....
Jsem Evropan, protože jsem Čech. Narodil jsem se českým rodičům, vyrostl v české zemi a beru vážně bídu i slávu svého národa. Odmítám se rozplynout v bezduché uniformitě konzumní multikultury.
Jsem křesťan, uctivý k lidem jiného náboženství či názoru, a vím s určitostí, že se jimi budou řídit v celém svém jednání. Ale hlásím se pevně ke svému křesťanskému Bohu a řádu, který stanovil, protože je moudrý, spravedlivý a k lidem soucitný. Jsem člověk, vděčný za své lidství a hrdý na svou tvář.
Jsem člověk, jmenuji se Petr Piťha a nejsem nějaké 361106/038 rodné číslo ani 37-22/015 identifikační číslo oprávnění, ani PIN ani VIPN ani jakékoli jiné číslo. Jsem člověk, protože mám svědomí a nesu zodpovědnost. Jsem člověk a jako člověk chci také zemřít. Amen.

Nemám rádšpínu a rozhodně nepiju vodu z Dejvic!

(Bobeš, 26. 5. 2015 19:32)

Tak si Pepík ševcův zajel do knihovny v Dejvicích. Poradil mu to hastrman, a že když už studuje, musí hodně pít, že voda je zdravá. Jak tuhle Pepík ševcům spadl do rybníka, tak se tam nalokal vody - a nic! Holt jen voda z rybníka! Jak tak se napil té vody z Dejvic, bylo moc zle a zle. Tak se zatím podívejte jak to bylo s Mikešem namluveno panem Högerem https://www.youtube.com/watch?v=6V1jtdHi5Uw
Jenže co s pohádkami, když tu máme případ sériové otravy obyčejných lidí, kde se mlčí i o příčině a tvrdí se něco o otrávené vodě, či znečištěné hůře než rybník v Hrusicích. Tohle je díl jak byl MIKEŠ ukradenej: Kocour Mikeš straší (Cikáni kradou Mikeše do pytle) díl.5 | 6Kocour Kdo by nám měl být ukradený, bylo v Hrusicích v novinách: Víme, kolik ministrů a náměstků Vlád se od roku 1990 přímo podílelo na korupci a rozkrádání státu a státního rozpočtu a kolik miliard mají na tajných kontech? K položení těchto otázek mne přiměl včerejší článek na idnes.cz o soudu ve věci údajné spolupráce Andreje Babiše s StB, respektive diskuse pod ním. Článek vyšel v 10,39 hod. a v 19,30 hod. pod ním bylo 1128 diskusních příspěvků. Drtivá většina diskutérů byli novodobí „lidoví soudci“. Příspěvky se nesly zhruba v tomto duchu: „Prostě Babiš je agent a basta fidli. A jestli náhodou soud rozhodne v jeho prospěch, tak si to koupil.“ Inu, „čecháčkové“ se zase projevili a že jich bylo. A tak jsem si vzpomenul na dobu, kdy jsem měl k problematice agentů jako člen Parlamentu mnohem více informací, než většina obyvatel státu. V roce 1991 jsem v TV řekl, že StB fakticky pracovat nikdy nepřestane. Po více jak dvaceti letech na tomto konstatování nemám důvod cokoli měnit. http://skutecnosti.cz/vime-kolik-agentu-stb-bylo-ve-vladach-od-roku-1990/ Tak raději něco ze světa, kde ještě byli pohádkové osobnosti ne řepkoví králové, vládnoucí Zemanům, Klausům opozičně zesmluvnělým, se Sobotkou nebo Grossem. On stejně Sobotka i Babiš dopadnou jako Gross a těch asi ½ lidí co pili vodu, nejen v Dejvicích, ke je vše v pořádku,až na maličkosti, jak sděluje starosta z TOP 09 Téma: Dejvice a Bubeneč stále bez pitné vody http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/215411058060526 Host: Ondřej Kolář /TOP 09/, starosta městské části, Praha 6 hovoří v cca 11:37 hodin A není lepší něco s Mikešem u cirkusu ne v Praze Dejvicích: https://www.youtube.com/watch?v=MLqoHy73j6E Či jak se naučil mluvit: https://www.youtube.com/watch?v=HMXoZ1Z8paY Či jinde nemlčí: Předně, sametová revoluce je podvod. Šlo o plánované předání moci komunistů. Plánovalo se zhruba od roku 1985 a čekalo se na vhodnou příležitost. Tou se staly události 17. listopadu 1989, ke kterým došlo na Národní třídě. Plánovalo se roky a hledaly se vhodné osobnosti, které by po „revoluci“ nastoupily. V souvislosti s tím si dovolím připomenout, že skartace či vyjímání vybraných svazků StB probíhala již od léta 1989 až zhruba do podzimu 1990. A tak, pokud někdo má negativní, tedy čisté lustrační osvědčení, neznamená to stoprocentní jistotu, že s StB nespolupracoval. Na druhou stranu, pokud byl na někoho veden svazek, ale chybí jím podepsaný vázací akt, tedy souhlas s vědomou spoluprací s StB, pak chybí zásadní důkaz o vědomé spolupráci, která se v takovém případě prokazuje obtížně. Kolik jsme tedy měli ve Vládách od roku 1990 agentů StB, VKR, KGB či CIA? A kolik jich máme v té dnešní?
A tohohle je plný internet a jak je Mikešovi občas pološíleně, chválí Babiše. Holt neměl tu vodu v Dejvicích pít – já mu říkall, jsem jen starej kozel – hloupý Bobeš…. Že nejsem raději jako ten Němý Bobeš z Cimrmana: http://audioteka.cz/nemy-bobes,audiokniha.html


Vše má pod taktovkou StB dle dohody s Václavem Havlem z roku 1989!

(Macíček Mikešovi, 26. 5. 2015 18:35)

Dokonáno! Puč v roce 1994 se zdařil. Komunisté si udrželi vliv, moc a hlavně majetek. Stále jsou pány v tomto státě. Pokračuje se v kultuře papalášství, kradení, úslužnosti policie a soudů k vládnoucí třídě.

Výchova kádrů od sedmdesátých let byla úspěšná. Nejprve byli manažery puče a potom těmi kdo dohlíží na uhlazení stop z nejvyšších ústavních funkcí. Ivan Langer před prezidentskou volbou Václava Klause upozorňuje Martina Bursíka na důsledky prohry: „…já ti povím kolik lidí by šlo bručet“. Byl Václav Klaus agentem tajných služeb s krycím jménem Vodička?

Co bude dál? Budou silní, pomalu budou kultivovat právní prostředí, vymáhat zákon, aby o majetek nepřišli stejným způsobem jak jej nabyli? Nebo budou slabí, začnou se okrádat a prát mezi sebou?

Národ, který odmítá znát pravdu o své historii, bude historii opakovat, až do té doby, kdy se poučí, nebo zanikne.

(text lze volně šířit s uvedením zdroje) http://petrcech.blog.idnes.cz/c/285450/Utajeny-komunisticky-puc-v-CR-v-roce-1994.html

Pavel Žáček ve Vypovídat pravdu a nic nezamlčet - cituje záznamy z protokolů parlamentní vyšetřovací komise 17.11.1989

(Zbyněk Čeřovský, člen vyšetřovací komise pro ubjasnění událostí 17. listopadu, 26. 5. 2015 18:27)

Pavel Žáček ve své knize Vypovídat pravdu a nic nezamlčet cituje záznamy z protokolů parlamentní vyšetřovací komise pro objasnění událostí 17. listopadu 1989, kde velení Rudé armády na území ČSSR dostalo rozkaz napomoci demonstrantům v případě, že budou napadeni bezpečnostními složkami ČSSR. V níže uvedeném dokumentu ČT cituje Zbyněk Čeřovský, člen vyšetřovací komise pro ubjasnění událostí 17. listopadu, dokumenty KGB zaslané na MZV ČSSR (od 14:40), kde bylo jednoznačně napsáno co považuje KGB za žádoucí vývoj v ČSSR těsně po 17. listopadu 1989: Havel se stane prezidentem a nedojde k žádným represím na ministerstvu obrany a vnitra. PS: Pro roce 1989 dostali propuštění příslušníci StB odstupné 50-70 tisíc (průměrný plat byl cca 3 000,-). Společnost Člověk v tísni dostává ročně miliardu korun (!) z vašich daní. Nejvíce dotované NO nedostávají ani dvacetinu této částky. Proč zrovna organizace Šimona Pánka, který byl studentským vůdcem v listopadové frašce?

Opravdu jste si mysleli, že se vzdali bez boje? Nebo, že by připustili bezvládí a skutečnou revoluci? Od roku 1945 nás sovětští komunisté, za pomoci našich komunistů, udržovali jako kolonii SSSR. Sověti rozhodovali o všem podstatném a drancovali zemi. Za zboží a suroviny často neplatili a naši komunisté si nedovolili nic říct (např. uran těžený na náklady ČSSR a zdarma vyvážený do SSSR). Ve skutečnosti držela StB/KGB otěže "revoluce" a následné ekonomické transformace. Rusové nebyli nikdy ochotni se vzdát vlivu a výnosů naší země!

Po roce 1989 mezi lidmi panuje naivní nadšení, zbídačené masy jásají jak se vše neuvěřitelně daří. Jsou nakrmeny nadějí a zneužity podobným scénářem jako po roce 1945. Oficiální politická moc začíná být předávána do rukou nové třídy, vše pod kontrolou StB. Proto byla velká část členů OF bývalými členy StB, kterým se často ztratily spisy (vzpomeňte na nejeden soudní spor s Cibulkou o jména v seznamech). Již 28. 11. 1989 StB vydává: Zásady pro činnost kontrarozvědky v nových společenských podmínkách, které obsahovaly plán jak se má StB infiltrovat do nově vznikajících struktur a jak má hlídat dohodnutý podíl na moci (!) (od 10:30). Přichází osudový okamžik 1992, malá kuponová privatizace, lidu je rozdáván majetek, který komunisté neuměli využít a který jim nepřinášel profit. Podobně jako v roce 1945 kdy rozdali bezzemkům půdu (německá, židovská, panská). Lid jim věří, v roce 1946 komunisté vyhrávají volby, pevně uchopí moc a o dva roky později přijde hlavní úder - znárodnění, kolektivizace. Po malé kuponové privatizaci v roce 1992 jim lidé věří (navodili zdání férových odkupů), komunistická mafie pevně uchopí moc a o dva roky později přichází hlavní úder - velká privatizace. Otcem velké privatizace byl agent StB Dušan Tříska.

95% všech privatizačních fondů (již při svém vzniku, nebo po fúzích s jinými fondy) bylo ovládáno agenty StB (např. představenstvo Harvardských fondů, skuteční majitelé PPF jako je agent StB a člen ÚV KSČ Štěpán Popovič nebo důstojník StB Jaroslav Čadek /majitel zámečku Hanspaulka, který mu prodal Pavel Bém z majetku MČ Prahy 6, který Kellner daroval ve prospěch knihovny a institutu Václava Klause/ aj.) nebo kapitálem z bývalého SSSR (PPF Kellner /přes Skloexport, vytunelováno Reginou Rázlovou dcerou komunistického místopředsedy vlády ČSR Stanislava Rázla/, otec Kellnera pracoval v stálém zastoupení ČSSR v kanceláři RVHP v Moskvě), Setuza a Český olej Mrázek a Pitr (dle novinářky Slonkové si změnil jméno z Pitra, příbuzný komunistického předsedy vlády ČSR Františka Pitra), KKCG Karel Komárek (přes Slovenský SPP, majitelé z Ruska) aj.

Utajený komunistický puč v ČR v roce 1994

(Petr Čech , 26. 5. 2015 18:22)

Skutečná revoluce neproběhla v roce 1989, ale v roce 1994. Velká privatizace byla zdrojem nové vládnoucí elity.






Na začátku šedesátých let si komunisti spočítali, že vydělají daleko víc, když tu bude ekonomika s tržními prvky pod jejich vedením (Čína byla ve stejné situaci v osmdesátých letech).

Jak to udělat, aby si zachovali vůdčí roli ve státě a nepřišli o nakradený majetek? Začali si pěstovat nadějné kádry, kterým svěří tento úkol. V roce 1968 byl první pokus, nebyl úspěšný. První vlna kádrů se neosvědčila, nadšení komunisté se ukázali jako nespolehliví.

Na konci šedesátých let začali pracovat na nové třídě kádrů. Kartu vsadili na levičácké „liberály“ západního střihu. Mnozí o této lsti neměli tušení a nechali se zmanipulovat. Mnozí byli jejich tajní agenti, kteří mají jen ústní smlouvu o spolupráci a kontakt udržují přes jednu osobu. Jezdí do zahraničí studovat kapitalistické VŠ za kapitalistické školné i přesto, že doma se kádrují i studenti středních škol a roční školné v zahraničí stojí tolik, kolik je průměrná mzda doma za několik desetiletí!

Hlavním táborem nových kádrů je v roce 1984 založený Prognostický ústav (dnes sídlo KSČM, předsedou stranické buňky byl dnešní kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý). Tento typ „vědeckých“ pracovišť zakládá KGB v celém východním bloku! Byli tam připravováni ti co se, po kolapsu vlády komunistů, měli ujmout "nové" vlády. Byli tam vychováváni lidé pro pravé i levé spektrum politiky. Dva naši prezidenti své zadání plní do důsledku včetně své oddanosti svým nadřízeným z bývalého SSSR. Prognostický ústav se stává chobotnicí moci a vlivu KGB. Nejbližším spolupracovníkem Václava Kaluse v Prognostickém ústvu (rodiny jezdily na společné dovolené) byl agent StB/KGB Karel Köcher nebo zde nebo zde.

za které války? Za studené?

(Němec Jan, 25. 5. 2015 16:29)

A co naše pohledávky vůči Německu? Nám Němci za války nezpůsobili žádné škody ?
Ano! NDR-áci nám za studené války způsobili značné škody, žil tam taťka Putin a radil jim, a radí Mikešovi (?) dodnes... Komu asi? Že by na Hradě v Praze byl pomocník STASI? Samozřejmě politický jidáš řízený stále tatíčkem,. Ne Masarykem, ale Putinem , oprostě sorta "bývalé KGG" a co zajímvějšího: Největší žid, co nám ho závidí celý svět!

Jidáš už visí!

(Tomáš, 25. 5. 2015 14:08)

"Lepší Jidáš v maturitě než ve skutečném životě, pane ministře! A že jich u nás není málo, o tom jsem nikdy nepochyboval" - jsi uvažoval na těchto stránkách Mikeši. Ono je to u nás apoštolů různé. Šéf, furt tvrdí, že Jidáš to nemyslel tak špatně, že byl průkopník neviditelné ruky trhu a opoziční smlouvy se židy. Ty dáš tohle, tamti zase dají trochu řepkového oleje na svaté podmazání, holt kšeft. A pan ministr kultury dříve jako kněz, farář, šéfův člověk, poradce u katolického biskupa to vzal přes odchod z kněžství přes policajtství zase do kultury. Řepka a zase řepka a všude krásná žluť velkých rodných řepkových lánů a Bělobrádkovy sny o porážce klerikálů v koalici s řepkovým králem. Tak je jako Jidáš, kolega apoštol - čeho: opoziční smlouvy? Klause se Zemanem a Ovčáčkem na Hradě, všude pach řepky, a všichni jsou fašisti, Peroutkou počínaje? U komunistů šéf to měl zlý, tak mu nadávali do fašistů, holt židi.A že řídí klerofašisty, zejména u vás na Slovensku. Nikomu nevěřím, jsem holt Tomáš. Jdu k Peroutkům......... On prý byl slušný člověk, prý šéfův: holt v našich stopách apoštolů, někdy moc nevěřících, jako já, Tomáš! Ale Jidáš už visí!