Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 32

8. 5. 2017

Rok 2017 se stane novým historickým mezníkem v dějinách lidstva. Tak se to alespoň zatím jeví. Bude předělem mezi tím, co tady bylo, a tím, co teprve přijde. To, že se budou „lámat“ dějiny, tuší mnozí z nás.  Tak, jako to tušili naši předkové na konci 19. století. Rozsah těchto změn však dokáže odhadnout jen málokdo. Přesto podvědomě cítíme, že se něco stát musí, protože k tomu dozrál čas.

Předznamenáním příštích změn je událost klíčového významu pro celou naši euroatlantickou civilizaci. Stala se jí volba kandidáta „vzpoury proti establishmentu“ a proti nadvládě „elit“ – amerického prezidenta D. Trumpa. 

Ke zmíněné civilizaci se sice slovně hlásíme, avšak zčásti stále ještě vězíme v pasti, do níž jsme se dostali v roce 1945, kdy si mocnosti vítězné protihitlerovské koalice rozdělily sféry vlivu v poválečné Evropě. Naše země tehdy „spadla“ do zájmové sféry stalinského Sovětského svazu – se všemi důsledky, které to mělo.

Dílem z naivity a nadšení z osvobození po šesti letech nacistické okupace, dílem z politického kalkulu některých československých politiků, zejména prezidenta E. Beneše, jsme se na dlouhých 42 let ocitli ve společenství států nesvobodných ‒ politických a ekonomických vazalů jedné z vítězných mocností 2. světové války. Navzdory tomu je třeba konstatovat, že tato válka byla zatím posledním globálním vojenským konfliktem v dějinách lidstva. Nikdo si dnes netroufá odhadovat, na jak dlouho.

Sedm desítek let mírového života, byť pod dohledem mocného východního souseda, nás tak trochu ukolébalo do stavu pasivity. Ta vždy byla a stále je nebezpečná, protože otupuje ostražitost a vede politiky i občany k neodůvodněné bezstarostnosti. Nikdo pak není připraven na možnou změnu.

A protože historie není natrvalo uzavřenou kapitolou v knize o osudech lidstva, je třeba, abychom na změnu byli vždy připraveni a aby nás nová konfigurace sil na šachovnici dějin nepřekvapila. Vývoj lidstva je totiž jednotou kontinuity a diskontinuity. Změna je vždy možná a někdy i nutná.

Velkou historickou zkouškou, v níž Evropa zatím příliš neuspěla, se po teroristickém útoku islamistů z 11. 9. 2001 na budovy WTC v New Yorku stala migrační krize z roku 2015. Její pokračování v následujícím roce, včetně série teroristických útoků v západní Evropě a nejnověji i v našem bezprostředním sousedství, v Berlíně, prověřily skutečný stav, v jakém se evropský kontinent, tato kolébka naší křesťansko-židovské civilizace, navazující na dědictví antiky, nachází.

Ukázalo se, že politici Evropské unie, tohoto pozoruhodného a zatím úspěšného ekonomicko-politického integračního projektu, jenž se zrodil z výsledků 2. světové války, svou úlohu nezvládli. O něco lépe dopadli představitelé některých států, v tomto společenství sdružených, včetně politiků ČR a dalších zemí tzv. Visegrádské čtyřky. Nemělo by nás to vést k tomu, abychom usnuli na vavřínech. Nikdo totiž neví, jaké nástrahy čekají Evropu v budoucnu.

Rok 2017 bude nepochybně pokračováním této zkoušky. Zda v ní Češi doopravdy uspějí, či nikoliv, ukáží příští měsíce. Přejme si, abychom obstáli se ctí jak před dějinami, tak i sami před sebou. Proč? Proto, abychom se mohli svým potomkům kdykoli podívat zpříma do očí a říci jim: „Osud naší země je stále v našich rukou.“

 

REDAKCE

●●●

● Zeman: Je drzost zařadit „daňové podvody“ Babiše na jednání sněmovny

Sněmovna by neměla zkoumat, zda se někdo dopustil daňového podvodu. Ke kauze ministra financí Andreje Babiše (ANO) to v premiérovém uvedení pořadu televize Barrandov TÝDEN S PREZIDENTEM řekl prezident Miloš Zeman. Podle něj by se případným podezřením měla zabývat finanční policie. Zeman minulý týden potvrdil, že příští rok bude obhajovat svůj mandát. Zároveň uvedl, že se nechce účastnit předvolebních diskusí. Rozhovory pro televizi Barrandov však chce dávat každý čtvrtek. (EuroZprávy.cz, 21. 2. 2017, 14:44)

─────

Drzost je, když taková pochybná osoba, jako Babiš, je přijímána prezidentem republiky, a když ji tento člověk ještě obhajuje před veřejností. Měl by se stydět! To, co dělá Sněmovna, je jen výkon její kontrolní funkce tam, kde selhává policie a státní zastupitelství. Je otázkou, zda ČR je právním státem, nebo si na něj pouze hraje. Pravdou je spíš to druhé. Je to politováníhodný stav 27 let od tzv. revoluce.  Nad tím by se měl M. Zeman, jako jeden z těch, kteří byli ve vysoké politice od r. 1989, zamýšlet a zpytovat svědomí, kde udělal chybu, že jsme tam, kde jsme. Je to ostuda a výsměch všem, kteří v minulosti položili životy za tuto zemi, i vůči všem obětem komunistického režimu. Zeman k nim nikdy nepatřil. Byl vždy na té druhé straně a na „postiženého“ ze strany komunistů si jen hrál. Jeho hra byla a je falešná…

●●●

● Zhrzení piráti potápí loď, místo, aby jí zkusili zodpovědně řídit

Klasické piráty z dob kapitána Flinta, Edwarda Teache Černovouse nebo Dlouhého Johna Silvera zajímalo jediné – zlato. Moderní čeští piráti z České pirátské strany jsou věrni odkazu svých předchůdců a taky je zajímá jen jedno jediné – bezbřehá a ničím neomezená volnost internetu, za kterou si jdou hlava nehlava, nekoukaje nalevo napravo. Přitom na rozdíl od bukanýrů, kteří sobecky a bezohledně loupili za účelem vlastního prospěchu, čeští piráti pod vedením kapitána Bartoše navenek tvrdí, že jsou zodpovědnou a vyspělou politickou stranou. Jenže to by museli dbát o zájmy celé společnosti a ne úzké nátlakové skupiny, jakou jsou poskytovatelé internetu a fanoušci neregulovaného tvrdého hazardu, kterým je jedno, jaké přináší dopady na společnost. (Aktuálně.cz, blog O. Závodského, 2. 3. 2017, 14:25)

─────

Pánbůh potrestal tohoto muže hned dvakrát: poprvé tím, že oslepl, a podruhé tím, že v „dresu“ A. Babiše slouží jeho zájmům na Ministerstvu financí. Být dvakrát potrestán slepotou je trest jaksepatří. Myslím, že si ho tento pán nezaslouží. Otevřít oči slepému je nemožné. Chce to, aby ho osvítil Duch svatý. Musel by však být věřící, aby se mu to podařilo, o čemž pochybuji… Když má takovou péči o dodržování práva, měl by se zaměřit na podvody svého šéfa. Na to mu ale odvaha nejspíš chybí. Proto útočí na „menší ryby“, kde žádné nebezpečí nehrozí. Kdo by se stavěl proti slepému, že ano?

●●●

● Šlechtová provedla coming out. Přihlásila se k LGBT komunitě

Jako první politička v české historii se ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) rozhodla přihlásit veřejně k lesbické komunitě. S coming outem přišla v pátek večer na pražském Queer Plese, jak upozorňuje Blesk.cz a video, které zachycuje její vystoupení. Přihlášení se k LGBT orientaci sice vzala oklikou a z následného dotazu novináře vyklouzla, nicméně z kontextu je jasné, že Šlechtová řekla záměrně, co říká, a všichni v sále to pochopili. (Echo24.cz, 18. 3. 2017)

─────

I tak lze zaujmout naše novináře, kteří touží po senzacích. Když výsledky práce nejsou tak přesvědčivé, jak se původně slibovalo, je třeba vyrukovat s něčím takovým. Je otázka, zda to této ministryni pomůže u jejího stranického šéfa. Pochybuji o tom. Ostatně ‒ jeho vztah k ní není nic moc. Její jedinou „zbraní“ je, že se nebála přihlásit k prezidentu M. Zemanovi. To jí ale příliš nepomůže, spíše naopak. Lidé už mají Zemana plné zuby a hlásit se veřejně k němu, to není zrovna ta nejlepší strategie. Takže: uvidíme. ‒ Jeden komentář vnímavého čtenáře z diskuse pod článkem: „A je to venku, Šlechtová má pinďoura.“

●●●

● Pod hejtmanem Zimolou se houpe židle! Kdo smazal kompro video?

Nejasnosti kolem pořízení chalupy na Lipně hejtmanem Jiřím Zimolou (ČSSD) nabírají na obrátkách. Přestože on tvrdí, že vše je křišťálově čisté, mnozí v tom vidí podivnosti. Asi největší zvláštností je, že někdo smazal údajně kompromitující video na youtube, které mělo hejtmana údajně usvědčovat z jistých nekalostí.
(Bleskově.cz, 18. 3. 2017, 3:30)

─────

Někomu hodně záleží na tom, aby byl Zimola odstraněn z politiky. Kdo to je, není až tak těžké uhodnout.

●●●

● Prezident Zeman v Olomouci klopýtl a ztratil botu

Prezident Miloš Zeman zahájil dopoledne návštěvu Olomouckého kraje, při vstupu do budovy krajského úřadu na schodech klopýtl, zachytila ho ochranka. Přišel přitom o botu a část úseku absolvoval v ponožce. Prezident má potíže s chůzí kvůli polyfunkční neuropatii. Svůj příjezd pak při setkání s krajskými zastupiteli komentoval s nadsázkou. (Týden.cz, 20. 3. 2017, 12:18)

─────

Až ztratí hlavu, bude to horší. Nejvyšší čas, aby už nekandidoval znovu na funkci prezidenta. Při jeho zdravotním stavu je téměř jistota, že se konce druhého mandátu nedožije. Asi tak, jak to nedávno sám prohlásil. Jen nedostatek soudnosti Zemanovi brání, aby si přiznal celou pravdu. ‒ O Zemanovi se brzy budou vypravovat podobné historky jako o „starém Procházkovi“. Nejvyšší čas z politiky odejít! Tam vždy platilo, že nejdůležitější je vystihnout ten správný okamžik, kdy má člověk odejít. Když to „prošvihne“, nic mu už nepomůže. Zůstane za blba…

●●●

● Za Faltýnkův střet zájmů má ČR zaplatit 22 miliónů

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, který v minulosti z pozice člena dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) dohlížel na přerozdělování dotací, byl coby člen představenstva Agrofertu, který patřil mezi příjemce, ve střetu zájmů. Evropská komise podle serveru Echo 24 udělila za toto pochybení České republice pokutu 22 miliónů korun. Faltýnek označil pokutu za nesmyslnou.
(Novinky.cz, 21. 3. 2017, 11:34, aktualizováno 12:20)

─────

Faltýnek by měl pokutu zaplatit ze svého a odejít z politiky. S něčím takovým chce kandidovat ve volbách? To je naprosto absurdní! Nebo snad očekává, že to zase zaplatí daňoví poplatníci?

●●●

● Babiš: Lynčují mně!

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) napsal dopis premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Stěžuje si v něm, že je lynčován. Babiš dopisem odpovídá na Sobotkovu výzvu k vysvětlení svých příjmů a finančních transakcí.
(Haló noviny, 21. 3. 2017)

─────

Už ani komunisté neznají pravopis!

●●●

● Kalousek: Babiš mi nabízel hvězdnou kariéru, když půjdu na ruku Agrofertu. Od té doby se nemáme rádi

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek minulý týden vyvolal v Poslanecké sněmovně jednání s názvem Daňové podvody ministra financí. Podařilo se mu dosáhnout společného sněmovního usnesení, podle něhož musí Andrej Babiš doložit poslancům své daňové náležitosti. I během rozhovoru pro server Aktuálně.cz trval na tom, že se ministr financí dopustil hned několika podvodů. Navíc šéfa hnutí ANO obvinil, že se jej v roce 2004 jako šéfa KDU-ČSL pokusil získat pro spolupráci. Babiš to v reakci odmítl. (Aktuálně.cz, 22. 3. 2017, 6:00)

─────

Není důvod Kalouskovi nevěřit. Zdá se, že oba na sebe vědí dost a dost. Ta verze je velmi realistická…

●●●

● Pražská ODS chce odvolat radní Plamínkovou a náměstkyni Kolínskou

Pražská opoziční ODS na čtvrtečním mimořádném jednání pražských zastupitelů navrhne odvolat radní Janu Plamínkovou (Trojkoalice/STAN) a primátorčinu náměstkyni Petru Kolínskou (Trojkoalice/SZ). ČTK to sdělila předsedkyně klubu ODS Alexandra Udženija. Zda na hlasování o odvolávání dojde, není jasné. Zastupitelé musejí nejdříve schválit program. Pokud jej neodsouhlasí, jednání bude ukončeno. V Praze vládnou ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN a KDU-ČSL).
(ParlamentrníListy.cz, 22. 3. 2017, 21:20)

─────

Blbka Krnáčová má kolem sebe další dvě blbky. Docela normální, genderově vyvážená situace, že ano? Tam, kde chybí zdravý rozum, nemůže tomu být jinak.

●●●

● Skočil diktátorovi na záda. Kim nechal zveřejnit výjimečnou fotografii

Severokorejská státní agentura KCNA tento týden zveřejnila fotografii, která se vymyká její běžné produkci. Na snímku je zachycen vůdce Kim Čong-un obklopen vojáky. To by nebylo vůbec neobvyklé, kdyby jeden z nich v návalu veselí po zkoušce nového raketového motoru neskákal vládci na záda.
(Novinky.cz, 24. 3. 2017, 17:49)

─────

Kim si konečně našel přítele. Ale trvalo to! Po K. Šlechtové další pozoruhodný „coming out“ – na té nevyšší úrovni. Že je to prý zaostalý diktátor! – A něco z lidové tvořivosti – jeden z komentářů pod článkem: „Důstojník: Můj vůdče Kime, lid a armáda hladoví, potřebujeme pšenici a rýži.‒ Kim: Vlez mi na záda!“ Zdá se, že jen poslušně plnil rozkaz vrchního velitele armády.

●●●

● Babiš na sněmu STAN: Hnutí ANO jsou vlastně taky starostové

Šéf hnutí ANO a ministr financí v sobotu jako host na sněmu Starostů a nezávislých (STAN) v proslovu pogratuloval ke spojení s lidovci[,] popřál jim úspěch ve volbách. Starosty, kteří spravují obce, označil za „šéfy rodinné firmy”. Starostové jsou podle něj populárnější, než běžní politici. A hnutí ANO jsou taky starostové, dodal.
(Novinky.cz, 25. 3. 2017, 10:49)

─────

Gazdík se chová pořád jako vesnický prosľáček. Na jedné straně kritizuje Babišovo hnutí kvůli tomu, že vypadá jako KLDR, na straně druhé strpí Babišovu návštěvu na sněmu Starostů a počítá s tím, že s ním půjde do koalice. Pokud to udělá, bude to konec tohoto hnutí. Babišovi nejde o nic jiného, než aby získal případného koaličního partnera, protože na neomezenou vládu mít sílu nebude. A ani zkušenosti s politikou. Ať už zůstane v čele KDU-ČSL Bělobrádek, nebo se tam nově dostane Čunek, spolupráce s Babišem bude pro tuto stranu smrtící. Podobně, jako se to stalo socanům. Jenom hlupák si nevezme poučení z vlastních chyb. Bělobrádek, ověšený tituly před jménem i za jménem, jen potvrzuje, že je ve skutečnosti podobný hlupáček jako Gazdík: silná slova, ale stále hloupější skutky. S tím se strana se stoletou historií udržet nedá. Hrozí jí stejný osud jako ČSSD: postupný pád do zapomnění a zánik. – Novinky.cz začínají mít problémy s pravopisem. V článku je několik chyb. – Babišův projev byl naprosto podbízivý, dokonce velmi trapný. Asi mu už začínají jít „tlustý do tenkých“. A časem bude ještě hůř: až se hnutí ANO 2011 ocitne pod dvaceti procenty preferencí a bude padat dál. Je to jen otázka času, který se zastavit nedá…

●●●

● Gazdík je opět předsedou STAN. Nechce řídit stát jako firmu, vzkázal Babišovi

Nechceme stát řídit jako firmu, a to ani jako rodinnou firmu. Lepší je řídit stát jako dobře fungující obec, řekl ve svém projevu nový předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík. Ten svoji pozici na sobotním celorepublikovém sněmu znovu obhájil. Dostal 93 procent hlasů. Nikdo jiný kromě něj o post šéfa hnutí neusiloval. Prvním místopředsedou se opět stal Vít Rakušan.
(Novinky.cz, 25. 3. 2017, 11:38)

─────

S tou demokracií to bude v Gazdíkově hnutí podobné jako v tom Babišově. Taky 93 procent. Jaká náhoda! Nebo že by tomu bylo jinak? Silná prohlášení ještě neznamenají, že to tak bude po volbách. Počkejme si! Nic bych za to nedal, kdyby Gazdík zapomněl na toto své vyhlášení a začal se po volbách chovat „pragmaticky“. Od takového křiváka ani nic jiného čekat nelze. Je to naprosto nedůvěryhodná osoba.

●●●

● VLIVNÍ: U nejhezčích holek jsem měl vždycky největší úspěch, říká Václav Klaus mladší

Syn exprezidenta Václava Klause má vrozenou vadu obličeje. Citlivého tématu se ve svém pořadu dotkla i moderátorka Alex Mynářová. Klaus ji ale překvapil. Ze svého handicapu si prý nikdy nic nedělal.
(Týden.cz, 26. 3. 2017, 16:26)

─────

Tak to je zatím nejlepší vtip, jaký jsem od začátku roku slyšel.

●●●

Premiér Sobotka skončil v nemocnici. Odvezli ho tam rovnou z letiště
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odjel v sobotu večer po návratu ze summitu v Římě okamžitě do Fakultní nemocnice v Motole. Informoval o tom web Expres.cz, podle kterého mohlo jít o blíže nespecifikovanou frakturu. Podle informací Blesk.cz šlo však o zánět dutin a nachlazení. To potvrdil i Sobotkův mluvčí Martin Ayrer.
(Blesk.cz, 26. 3. 2017, 14:35)

─────

Nač to utajování? Zřejmě upadl do vany – jako před lety starý Veškrna, když byl na výletě v Thajsku. Sobotka se asi vyvaroval alkoholu, a proto je pravděpodobnější, že dostal od někoho přes držku. Bylo na čase. Už to potřeboval jako prase drbání. 

●●●

● Zeman: STAN je podvodnický spolek

Proti spojení lidovců s Hnutím Starostové a nezávislí (STAN) se silně ohradil prezident Miloš Zeman. V pořadu Pressklub rádia Frekvence 1 uvedl, že považuje koalici za nešťastnou a obává se, aby lidovci nevypadli ze Sněmovny.
(Novinky.cz, 26. 3. 2017, 18:48)

─────

Zeman vyjádřil tutéž obavu jako my v této rubrice – před několika týdny.

●●●

● Faltýnek: ANO by Babiše podrželo, i kdyby ho policie obvinila kvůli Čapímu hnízdu

Pokud by policie obvinila Andreje Babiše (ANO) kvůli Čapímu hnízdu, nejspíše by o jeho budoucnosti ve vládě rozhodl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). V Otázkách Václava Moravce to naznačil místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, pro kterého by bylo zásadní až rozhodnutí soudu. Že policie Babiše podezírá z dotačního podvodu, uvedl v týdnu server Neovlivní.cz. (Aktuálně.cz, 26. 3. 2017, 15:00)

─────

Mělo by to jednu výhodu. I těm dosud „zabedněným“ stoupencům ANO 2011 by se konečně otevřely oči a oni by poznali, že Babiš je jen obyčejný podvodník.

●●●

● Drahoš oznámil kandidaturu na prezidenta

Bývalý šéf Akademie věd ČR Jiří Drahoš (68) se bude ucházet o post hlavy státu. Oznámil to v úterý odpoledne v Jablunkově na Frýdecko-Místecku. Čestný občan nejvýchodnějšího města v zemi a bývalý šéf Akademie věd ČR zde mluvil o své nové knize a aktuálních společenských událostech.
(Novinky.cz, 28. 3. 2017, 17:59, aktualizováno 19:28)

─────

Drahoš je ideální kandidát na prezidenta. Protože musí být rád, že ho strany podpoří, bude poslouchat a vykonávat přesně to, co se po něm bude chtít. V porovnání s tím byli všichni dosavadní polistopadoví prezidenti (Havel, Klaus, Zeman) osoby kontroverzní, protože měli svůj názor a stáli si za ním. Proto možná Zeman nevyhraje hned v prvním kole. Ale v tom druhém určitě. Trocha napětí přece neuškodí, že ano? – Že Drahoš toto rozhodnutí brzy oznámí, se dalo očekávat poté, kdy se objevil jako řečník na pohřbu kardinála M. Vlka. Jeho přítomnost se tam vůbec nehodila. Nevěřím tomu, že by byl takový věřící, aby chodil na pohřeb vcelku neoblíbenému pražskému arcibiskupovi. Byla to jen příležitost ke zviditelnění. Kromě několika politiků jsem tam nezaregistroval nikoho ze známých havlistů. Spíše než Drahoš na pohřbu by nás měla zajímat právě tato skutečnost. – Co je nutno ještě připomenout – kromě toho, že ho komunisté nechali rok působit na Západě, je fakt, že patří k „vítačům“ muslimů. Takového člověka není možné volit v žádném případě, ani kdyby nám sliboval modré z nebe!

●●●

● ANO změkčilo etický kodex, obvinění členové už nemusí odstoupit. Bylo to moc tvrdé, vysvětluje hnutí

Hnutí ANO v tichosti změnilo svůj etický kodex. V původním textu z roku 2014 se psalo, že v případě, že je proti členovi hnutí zahájeno trestní stíhání, měl by neprodleně složit veřejnou funkci a rezignovat na členství v hnutí. V novém znění kodexu tato tvrdá formulace chybí. Nově musí členové odstoupit jen v případě, když bude proti nim podána obžaloba, a musí tak jít k soudu. (Aktuálně.cz, 29. 3. 2017, 16:52)

─────

Téměř měsíc po IV. sněmu hnutí ANO 2011 se dozvídáme, že došlo „potichu“ k této změně. Abych řekl pravdu, vůbec mě to nepřekvapilo. Babiš v této době zřetelně tušil, že ho v budoucnu nečeká nic dobrého. Snažil se to „uhrát“ aspoň do voleb a doufal, že získáním poslaneckého mandátu si udrží imunitu. Měl by jít do vazby a následně to vězení. Na základě „presumpce viny“, která by měla být nepsaným zákonem pro politiky.

●●●

● Spisovatelka Boučková, novinář Spurný. 37 účastníků třetího odboje dostalo od ministerstva ocenění

Dalším 37 účastníkům třetího odboje udělilo ministerstvo obrany ocenění. Devíti z nich in memoriam. Za to, že se aktivně postavili komunistické totalitě, dostali odbojáři při slavnostním ceremoniálu jako osvědčení pamětní dekret a odznak. (Týden.cz, 29. 3. 2017, 21:43)

─────

Vzhledem k tomu, že skuteční účastníci III. odboje mezitím zemřeli, přicházejí na řadu takoví nýmandi, jako je novinář z Bakalova Respektu J. Spurný (rozšiřování samizdatu) či spisovatelka T. Boučková (opisování dokumentů Charty 77 a „pravá ruka V. Havla“). Co bylo na jejich činnosti „odbojového“? Nic! Boučková je dcerou skalního stalinisty P. Kohouta, jedné z největších ostud naší literatury a kultury po roce 1945.

●●●

● Exšéfa pražských hřbitovů jsem přes emisara neúkolovala, tvrdí radní Ropková

Žádné prostředníky nepotřebuji, jednám napřímo, odmítla v rozhovoru radní ČSSD Irena Ropková zjištění Zpravodajského webu Českého rozhlasu ohledně zákulisních tlaků na pražské hřbitovy. Ukázalo se totiž, že pražský magistrát se snažil úkolovat exšéfa organizace Martina Červeného přes svého emisara. Pavel Jaroš z ČSSD mu nosil seznamy hrobů pro kmotry, tlačil na podobu veřejných zakázek i odvolání nepohodlného náměstka. (Týden.cz, 30. 3. 2017, 19:07)

─────

ČSSD je stejně „kmotrovská“ strana jako ODS. Je nevolitelná a po podzimních volbách by měla zmizet z politické scény. Očekávat, že by se tam něco změnilo k lepšímu, je naprosto naivní. Nic takového se nestane. Jediná cesta k nápravě je porážka ve volbách a rozpuštění této strany.

●●●

● Tejc už nebude kandidovat do Sněmovny, z politiky odejde

Poslanec ČSSD Jeroným Tejc nebude v blížících se parlamentních volbách kandidovat do Sněmovny. Oznámil to v pátek na tiskové konferenci. Uvedl, že po volbách odejde z politiky. Vadí mu prý současné vedení ČSSD. Konkrétní být nechtěl. (Novinky.cz, 31. 3. 2017, 14:22)

─────

Je to to nejlepší, co mohl Tejc udělat. A zároveň signál, že strana jako taková končí. Už jenom zorganizovat ten slavný funus…

●●●

● Se Špinarovou se přišlo rozloučit na 40 000 lidí, všichni se na hřbitov nevešli

Naposledy rozloučit s Věrou Špinarovou se v sobotu přišly desítky tisíc jejích příznivců do smuteční síně krematoria ve Slezské Ostravě, která se otevřela v 9 hodin. Špinarová náhle zemřela minulou neděli ve věku 65 let. Na odpoledne je naplánováno poslední rozloučení, které se ale bude konat pouze v kruhu rodiny a přátel. Fronta před smuteční síní se táhla až téměř dolů k bráně na hřbitov. (Novinky.cz, 1. 4. 2017, 9:03, aktualizováno 14:02)

─────

Nikdo to neorganizoval, a přesto přišlo tak obrovské množství lidí. Na dnešní dobu je to naprosto neobvyklé. Zdá se, že lidé ještě poznají, kdo je opravdová, nefalšovaná osobnost. Na Ostravsku je to věc zcela výjimečná, protože tento region byl po Listopadu 1989 „potrestán“ nejvíc. – Až umřou dnešní mocipáni, na jejich pohřeb nepřijde kromě nejbližší rodiny nikdo, protože tito lidé nebudou nikoho zajímat. Měli by si to uvědomit a podle toho se chovat. Jsou to dobře placení kašpaři, kteří reprezentují jen sami sebe. O tom, že by se jim dostalo takové pocty jako Špinarové, si mohou nechat zdát…

●●●

● Depresivní Blansko, tábor Kuřim. Nový průvodce Brnem a okolím naštval starosty

O pořádný rozruch se postarali tvůrci nového turistického průvodce moravskou metropolí „To je Brno“, který si tropí žerty z některých jihomoravských měst. Tvůrci publikace tvrdí, že jen chtěli nabídnout netradiční pohled na region, starostové dotčených měst ovšem nešetří na adresu tvůrců ostrými slovy. Kritici označují brožuru za pamflet a její vydání za nehorázné plýtvání s veřejnými penězi. - „Publikace je dílem zakomplexovaných lidí, kteří bez znalosti věci umí jen pozurážet všechny kolem. Miluji humor, včetně toho sarkastického, ale toto dílko prostě nemá ani na to být vtipným,“ řekl Právu starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina (TOP 09). - Starosta Blanska Ivo Polák (ČSSD) o ní ale na svém facebookovém profilu napsal, že autoři patří do psychiatrické léčebny v Bohnicích a průvodce označil za nehoráznost placenou z veřejných peněz. (Novinky.cz, 3. 4. 2017, 17:39)

─────

Něco tak hloupého jen potvrzuje, že primátor Vokřál je zcela nekompetentní a měl by urychleně na svou funkci rezignovat. Je to ostuda, jakou jsme tady ještě neměli. Co čekat od takových šašků a masochistických ubožáků, jako je místostarosta Hollan? Celý ten spolek by se měl poroučet…

●●●

● Obchodoval s Babišem, pak spáchal sebevraždu. Ministr místo odpovědí urážel Slonkovou

Obchodní partner ministra financí spáchal sebevraždu. Milan Sládeček, bývalý majitel firmy U Rytířů, zemřel, protože se topil v dluzích. A stalo se tak poté, co svou firmu na dovoz a zpracování masa prodal Andreji Babišovi.Klíčovým důvodem problémů je podle reportáže fakt, že Tesco zrušilo odběr masa, což rapidně snížilo hodnotu firmy. Andrej Babiš se vyjadřovat odmítá, místo toho při žádost o rozhovor Sabinu Slonkovou urážel a označil ji za součást kampaně. (Forum 24, 4. 4. 2017)

─────

A takový člověk by se chtěl stát českým premiérem? No, to je hnus!

●●●

● Zaorálek odvolal šéfa Českých center Závěšického

Kvůli závažnému manažerskému pochybení odvolal ve čtvrtek ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) generálního ředitele Českých center Jana Závěšického. Centra bude nyní dočasně řídit jeho zástupkyně Monika Koblerová, ředitelka Úseku kulturní diplomacie a Czech Centres Network. (Novinky.cz, 6. 4. 2017, 18:54)

─────

Další nekompetentní blb končí. Zaorálek tím jen napravuje svou tragickou chybu. Tohoto arogantního spratka sám do funkce dosadil. Když udělal celoevropskou ostudu, tak ho odvolal. Odvolat by měl spíš sám sebe. Je to již několikátý politický přešlap, který dokazuje, že ve své funkci nemá co dělat. Na řízení tohoto ministerstva nemá. V čele ČSSD poté, kdy ji Sobotka se svou partou neomarxistů zcela rozvrátil, ovšem může udělat kus práce. Měl by se do toho pustit.

●●●

● KDU-ČSL povede v Praze do voleb ministr Daniel Herman

Lídrem pražské KDU-ČSL do voleb do Sněmovny je ministr kultury Daniel Herman. Na druhém místě je starosta Prahy 7 Jan Čižinský a třetí lékař a zastupitel Prahy 6 Marián Hošek. Na čtvrtém místě je pak místostarostka Prahy 12 Daniela Rázková. ČTK to řekl předseda pražské KDU-ČSL a pražský radní Jan Wolf. Lidovci se domluvili na společné kandidatuře se Starosty a nezávislými (STAN). STAN chtěl jako lídra svého předsedu Petra Gazdíka. Konečná podoba kandidátky tak ještě není jasná. O své kandidátce rozhodovali členové pražské organizace KDU-ČSL při vnitrostranických primárkách. (Aktuálně.cz, 6. 4. 2017, 21:52)

─────

O důvod víc, proč tuto stranu nevolit.

●●●

● Sobotka je populista, vytuneloval a zprivatizoval OKD, říká Babiš

Bohuslav Sobotka podle Andreje Babiše poslal na kolena OKD a potažmo celý ostravsko-karvinský region. Ministr financí se zároveň pochválil, že v tuto chvíli podnik prosperuje, protože ho sám řídí. Babiš v rozhovoru s Pavlem Štruncem vysvětluje, proč svého šéfa ve vládě považuje za strůjce nešťastného osudu důlní společnosti, a proč podle něj firmu teď čekají lepší časy. Celé interview najdete níže. (Info.cz, 7. 4. 2017, 11:30)

─────

Slovní ping-pong mezi Sobotkou a Babišem pokračuje. Skončí to asi až po volbách. Neprospěje to nicméně ani jednomu z nich.

●●●

Rušno ve Sněmovně: Poslanci se dohadovali o tom, jak se mají oslovovat
Ani dnešní jednání Sněmovny se neobešlo bez žabomyších válek. Poslanci sice mají na stole řadu neschválených zákonů, přesto si našli čas na debatu o tom, jak se mají oslovovat. (Globe24.cz, 7. 4. 2017, 15:58)

─────

Poslanci znovu prokázali, že jsou jen bandou idiotů, někteří i s akademickým titulem, jiní jen s vojenskou hodností z doby před Listopadem 1989. A Helena Válková je profesorka z plzeňských práv. Na jejím místě bych se tím moc nechlubil. O Zlatuškovi nemluvě. To je politický přeběhlík, typický převlékač kabátů. Momentálně zastává neomylné názory svého stranického šéfa A. Babiše, který žádné stálé názory nemá.

●●●

● Pražský starosta, syn exvelvyslance Koláře, si zaplatil rozhovor v pánském časopise. Padesát tisíc. Z peněz radnice

Deník Právo přináší informace o tom, že starosta Prahy 6 z TOP 09 Ondřej Kolář poskytl rozhovor pánskému časopisu Playboy. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby se ovšem neukázalo, že rozhovor stál přes čtyřicet osm tisíc korun a zaplatila ho radnice, takže vlastně všichni občané Prahy 6. (ParlamentníListy.cz, 7. 4. 2017, 15:45)

─────

Jaký tatíček, takový synáček! Jeden vykutálenější než druhý. Kdopak tomuto drzému zrzkovi domohl k jeho zvolení? Nebyla to náhodou „pražská kavárna“? Příště už se taková chyba nestane! Starý Kolář v předtuše, jaký skandál bude jeho synáček řešit, raději stáhl svou prezidentskou kandidaturu. Kdo by takového pablba volil, že ano? Ještě jeden názor čtenáře z diskuse pod článkem: „A v tom pánském časopise si povídali o Kolářově obřízce?“

●●●

Lídrem ČSSD ve Středočeském kraji bude Jan Hamáček
Lídrem říjnových parlamentních voleb středočeské ČSSD bude předseda buňky a šéf Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Rozhodl o tom dnes krajský výkonný výbor strany. Hamáček vedl ČSSD ve Středočeském kraji již v minulých volbách do sněmovny. (EuroZprávy.cz, 7. 4. 2017, 19:12)

─────

Na co chce tento mladý funkcionář sociální demokracie nalákat potencionální voliče?  Předseda PS, který vypadá jako dobře vykrmené prasátko, jen těžko přesvědčí o své potřebnosti ty lidi, kteří mají hluboko do kapsy, nebo ty, kteří pracují za minimální mzdu. Dnes už je jasné každému, že to byla právě ČSSD, která neudělala za posledních dvacet let nic, aby se ekonomická situace u nás zlepšila. Sobotkovým „socanům“ jde hlavně o koryta. Na lidech jim nikdy nezáleželo. Hamáčkovo „panděro“ to výmluvně potvrzuje. Boj o první tři místa na kandidátkách bude veliký, protože ČSSD skončí na podzim hluboko pod 10 procenty. Možná bude atakovat pětiprocentní hranici pro vstup do parlamentu…

●●●

● ČSSD vyrazí do voleb s „velkou rodinou“, Babiš tématem nebude

Zaměstnanci, rodiny s dětmi a senioři jsou hlavní cílová skupina, na kterou se ČSSD v nadcházejících volbách do Sněmovny zaměří. Svůj program jí zkusí vysvětlit na příběhu rodiny, řekl novinářům volební manažer a místopředseda strany Jan Birke. (Novinky.cz, 8. 4. 2017, 15:24))

─────

Tvářit se, že Babiš neexistuje, je totéž jako říkat lidem, aby ho volili. Kdo to Birkemu a Sobotkovi poradil? Větší hloupost jsem už dlouho neslyšel. ČSSD dělá všechno pro to, aby ten „nářez“ v podzimních volbách byl takový, že se z něho už nevzpamatuje. Komu není rady, tomu není ani pomoci…

●●●

● „Při útoku na fotbalový stadion ve Francii prezidenta odvedli, obyčejný lidi by nechali do posledního vychcípat...“ Poslanec Seďa se dostal do křížku s rozzlobeným mužem

Z PROFILŮ Na několik dotazů, které se nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentniListy.cz, odpovídal v poslední době poslanec Antonín Seďa. (ParlamentníListy.cz, 9. 4. 2017, 19:35)

─────

Poslanec Seďa pochází z kraje, kde je ještě v živé paměti případ masového vraha z Uh. Brodu. Myslí si tento „socan“, že by u nás dopadlo všechno jinak než ve Francii. Policie tehdy (24. 2. 2015) jasně prokázala, že je neschopná a že občany nedokáže ochránit. Za ty dva roky, které uplynuly od té doby, se nic nezměnilo. Pod vládou „socanů“ a Babišů se ani nic pro nápravu stát nemohlo…

●●●

● Lidovec Čunek rezignoval na funkci starosty Vsetína, končí i v zastupitelstvu

Lidovec Jiří Čunek v úterý rezignoval na funkci starosty Vsetína. Odešel také ze zastupitelstva města. Čunek odchod z čela vsetínské radnice sliboval poté, co byl loni v listopadu zvolen hejtmanem Zlínského kraje. Nadále také zastává funkci senátora za Vsetínsko. Navíc nevyloučil, že se na květnovém sjezdu bude ucházet o funkci předsedy celostátní KDU-ČSL. (Lidovky.cz, 11. 4. 2017, 17:45, aktualizováno 18:05)

─────

Po rezignaci Zimoly zbývá Babišovi jako příští spojenec pouze Čunek. Za předpokladu, že se stane předsedou KDU-ČSL. Lidovci však nejsou tak hloupí, aby si tohoto „likvidátora“ znovu postavili do svého čela. Vypadli by ze Sněmovny podruhé a definitivně. To raději koalice s Gazdíkem, i když ani to není žádný výhra…

●●●

● Oxfordská univerzita odmítla přijmout od Tykače 44 miliónů

Oxfordská univerzita odmítla dar ve výši 1,4 miliónu liber (44,1 miliónu korun) od českého podnikatele a miliardáře Pavla Tykače. Peníze chtěl věnovat na výuku češtiny. Britské univerzitě ale vadilo, že Tykače v minulosti vyšetřovala švýcarská prokuratura a že mu taky obstavila majetek, uvedl Český rozhlas Radiožurnál (ČRo). (Novinky.cz, 11. 4. 2017, 11:12))

─────

Tak se chová demokratická země, kde se potírá korupce. My patříme k tzv. divokému východu. Dokud lidé, jako je Tykač, neskončí ve vězení, nemůže být o demokracii v ČR ani řeč. Případ Babiš názorně dokumentuje, jak na tom jsme.

●●●

● Babiš odmítá přijetí eura i další sbližování s EU

Já nechci euro. Chci, abychom si zachovali korunu, a mohli tak zásadním způsobem ovlivnit ekonomiku, pokud bude nějaký problém. Ani jakékoli další integrace bych určitě nechtěl,“ řekl Babiš. Bližší integraci s evropskými státy zavrhuje navzdory tomu, že jeho hnutí patří v Evropském parlamentu k liberální frakci Aliance liberálů a demokratů (ALDE), která prosazuje pravý opak, píše server. (Forum24, 14. 4. 2017)

─────

Pokud kroutíte nevěřícně hlavou a nechápete, kam tím ten Babiš míří, je to jednoduché. Babiš pochopil, že nemá šanci volby vyhrát ani po nich složit vládu, a proto ze sebe udělá „oběť“, která bude odstraněna jen proto, že nesouhlasí s politikou EU. Je to ryzí populismus, protože něco takového nemůže projít. Připravuje si tak cestu k odchodu z velké politiky. Má to dobře promyšlené – po babišovsku…

●●●

● Čunek: Copak stát těm ženám říkal, s kým mají spát?

Lidovecký zlínský hejtman Jiří Čunek se rezolutně obul do rozhodnutí vlády, vyplácet samoživitelkám výživné v těch případech, když je nemohou vymoci od otců dětí a posléze je na otcích vymáhat úředně. V rozhovoru pro Týdeník Echo se rozhořčil nad tím, že takhle stále vychováváme lidi k nezodpovědnosti. Pokud se žena špatně rozhodla, musí podle Čunka nést následky. (Echo24, 14. 4. 2017)

─────

Sotva se pochlubil tím, že chce kandidovat na šéfa strany, už má problémy. Navíc si svou situaci zhoršuje ještě svými hloupými výroky do médií. S takovou půjde spíš do lochu než do čela KDU-ČSL. „Bílá brada“ a „Pasáček vepřů“ udělají všechno, aby se ho zbavili. Zatímco oni nadbíhali Babišovi tajně, aby to nikdo nevěděl, Čunek to řekl na plný „ceres“. To byla ta osudová chyba! A za chyby se platí!

●●●

● Miliardář Krúpa pořádá švýcarský protest proti Bakalovi. Zve i ostravské chuligány

Na konci června proběhne čtyřdenní demonstrace před sídlem miliardáře Zdeňka Bakaly ve švýcarském Nyonu. Celou akci plánuje a zaplatí slovenský miliardář a majitel skupiny Arca Capital Pavol Krúpa. Zúčastnit by se jí měli horníci a akcionáři OKD, nájemci OKD bytů, údajně není vyloučena ani účast fotbalových fanoušků Baníku Ostrava. Informovala o tom mluvčí společnosti Arca Capital Barbora Hanáková. (zprávy.tiskali.cz, 20. 4. 2017, 13:46)

─────

To je zpráva, která by měla být na prvních stránkách všech novin a na začátku televizního zpravodajství všech našich televizí. Měla, ale není, protože dlouhé prsty Z. Bakaly a dalších zločinců, kteří profitují z chyb našich politiků, sahají pořád daleko. Jak dlouho ještě?

●●●

● „Babiš strčil prezidenta do Vltavy.“ Internet baví školní diktát páťáka

České sociální sítě mají nový hit. Je jím smyšlený příběh žáka páté třídy základní školy, který v rámci slohového cvičení popsal souboj českého prezidenta Miloše Zemana s ministrem financí Andrejem Babišem. Celé vyprávění začíná v momentě, kdy Babiš strčí hlavu státu do Vltavy a s příznačným „Sorry jako“ zmizí ze scény na Čapí hnízdo. Zemana pak musí z řeky vylákat armáda, přičemž jako návnadu použije alkohol. ‒ „Babiš strčil pana prezidenta do Vltavy a byl z toho veliký povyk. Řekl jenom: ‚Sorry jako‘,“ začíná vyprávění autor textu. „Dělníci chtěli vylovit pana prezidenta, ale jeřáb neměl dost sil. Lidé museli volat armádu, aby pomohla s loděmi. Museli ho lákat alkoholem. Miloš jenom řekl: ‚Bablbam‘. Babiš rychle odjel do Čapího hnízda,“ dočtou se čtenáři v závěru. (Echo24.cz, 21. 4. 2017)

─────

Je známo, že Češi mají blíže ke srandičkám než k činům. Tomu odpovídá i text, který koluje po sociálních sítích. Nechci význam tohoto fenoménu podceňovat, ale zatím nikde nevidím hmatatelné výsledky. Kromě svolávání na různé akce se dosud na žádný politický „čin“ nezmohly. Snad kromě loňského mítinku na Staroměstském náměstí 28. 10. 2016, což byla spíše trapná záležitost než politický čin. ‒ Význam tohoto dopisu údajného páťáka může být v tom, že ješita M. Zeman „nevydýchá“ tento text a začne si dávat na Babiše bacha. Měl to už udělat dávno, protože od „kobliháře“ Babiše nic dobrého čekat nelze. Snad to Milošovi konečně dojde. Problém je v tom, že starším lidem trvá mnohem déle, než se tak stane. V tomto směru není ani Zeman výjimkou. Zkrátka, příroda je příroda a na tu je i Miloš z Hradu krátký. ‒ Jestli je to text skutečný, nikoli fiktivní, pak si tento páťák jedničku zaslouží, a to za svůj originální přístup a dobrou orientaci v politice. Ta dělá některým mnohem starším lidem velké problémy. Hlavně těm, kteří mají rádi koblihy a už se těší, až od Babiše zase nějaké dostanou.

●●●

● ČSSD hrozí šéfovi daňové správy kriminálem kvůli korunovým dluhopisům

Sociální demokracie by ráda připomněla generálnímu řediteli Finanční správy Martinu Janečkovi, že je odvolatelný, případně mu může hrozit trestní stíhání, pokud daňová správa nebude řešit korunové dluhopisy. Uvedli to na páteční tiskové konferenci lídři ČSSD. Dluhopisy prý mohly být zneužity ke krácení daní a údajně hrozí promlčení tohoto činu. (Novinky.cz, 21. 4. 2017, 16:34, aktualizováno 17:33)

─────

Socani se konečně pochlapili a „přitvrdili“. Je jen otázka, jak dlouho jim to vydrží. Zkušenosti s nimi jsou velmi špatné: den nebo dva? Budou muset konat, jinak ty volby „projedou“ tak, že se z toho už nikdy nevzpamatují. ‒ S tím promlčením zřejmě někdo počítá, že ano? Asi ví, proč.

●●●

● Hašek uctil památku Bubníka: posnídal na něm

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek připomněl v sociálních sítích zesnulého slavného hokejistu Augustina Bubníka - na noviny s Bubníkovým nekrologem položil talíř s párkem s hořčicí a výsledný snímek použil jako reklamu nápoje Smarty, který produkuje. (Dotyk.cz, Info.cz, 21. 4. 2017)

─────

Tato celebrita, spojovaná s vítězstvím našich hokejistů v Naganu, je ve skutečnosti velkou ostudou našeho sportu. O tom, jak na tom Hašek ve skutečnosti je, podal tímto svým skandálním činem nejlepší svědectví. Je to morální suterén – nic víc. Po Naganu někteří lidé volali: „Hašek na Hrad!“ Ještě že se to nestalo! Bylo by to horší než se Zemanem.

●●●

● Monika Babišová o vyděšeném synovi: Každou noc se budí a kontroluje bodyguardy, jestli nespí!

Poté, co se Andrej Babiš (62) stal ministrem financí, život jeho blízkých se obrátil vzhůru nohama.  Všechny členy rodiny na každém kroku musí doprovázet početná ochranka. Popularitu otce nese špatně ministrův syn, který se každou noc budí a kontroluje, zda bodyguardi nespí! (Blesk.cz, 23. 4. 2017, 12:15)

─────

Babiš je náš první polistopadový politik, kterému reálně hrozí, že na něj bude spáchán politický atentát. V našich dějinách jsme jich moc neměli, ale tady bych se tomu vůbec nedivil. Mnoho psů zajícova smrt. – Zdá se, že i ten Babišův syn už začíná chápat to, co jeho otec nechápe, protože s jeho přirozenou inteligencí to u není valné. Být na Babišově místě, s ohledem na děti bych z politiky odešel. Za to každodenní riziko to nestojí. – A názor jednoho ze čtenářů pod tímto článkem: „I malej kluk tuší, že jednou zaplatí za ty prasárny StBáka Bureše!“ A ještě jeden názor z lidu: „Bureš se bojí pomsty klanu mafiána Mrázka, který byl zastřelen poté, co prohlásil, že zveřejní informace o jeho podnikání.“ Řekl bych, že je v tom hodně pravdy. Kdyby Babiše zavřeli, aspoň má jistotu, že po dobu věznění zůstane naživu. Pokud bude na svobodě, žádnou jistotu mít nebude.

●●●

● Babišovo ministerstvo mělo v účetnictví chyby za více než 100 miliard, zjistila kontrola

Ministerstvo financí vedené šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem mělo v účetnictví za rok 2015 nesprávnosti za více než 100 miliard korun. Zjistil to Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Podle resortu se jednalo o „pozůstatek dřívějšího nevyhovujícího stavu”. (Novinky.cz, 24. 4. 2017, 7:31, aktualizováno 9:04)

─────

Tady platí: Jaký pán, takový krám! Babiš se sice bude vymlouvat na své předchůdce, protože on nic jiného neumí, ale fakta jsou jasná. Není o čem diskutovat. A takový „odborník“ by chtěl být předsedou vlády? To bychom dopadli jako ti sedláci u Chlumce, možná ještě hůř…

●●●

● Komentátor se rozplívá nad Macronem: On je důkazem, že teroristé nedosáhli svého

Šéfkomentátor serveru Aktuálně.cz Jan Lipold zajásal. Francouzi a Francouzky podle jeho názoru v nedělním prvním kole prezidentských voleb ukázali, že teroristé, kteří touží rozsévat strach po evropských zemích, nemají nad Francií moc. (ParlamentníListy.cz, 24. 4. 2017, 18:58)

─────

Já se taky rozplívám nad úrovní pravopisu Parlamentních listů. Což takhle vrátit se do školy a naučit se znovu vyjmenovaná slova? Tak to dopadá, když se někdo pokouší vymyslet novinový titulek a nezná pravopis. Proto je lépe, když se takový novinář drží předlohy a raději neexperimentuje.

●●●

● Sobotka jako "starý Brůna" se sekyrou u studny. Jeho rádce Pokorný hraje o vše, už je to křeč, píše k tomu šéfredaktor MF DNES

Téměř každý Čech zná seriál Třicet případů Majora Zemana a v něm díl nazvaný Studna, ve kterém se objevuje „maniak, otec Brůna“. Páteční MF Dnes přesně podle vzoru otce Brůny vykreslila předsedu vlády Bohuslava Sobotku (ČSSD), jak se sekyrkou v ruce číhá na svého vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). A šéfredaktor deníku Jaroslav Plesl k tomu přidal patřičný komentář. (ParlamentníListy.cz, 28. 4. 2017, 8:06)

─────

Plesl má pravdu v tom, že Sobotka už nemá co ztratit. To se dávno stalo. Pracoval na tom usilovně celou dobu od vzniku své vlády. Dnes jen sklízí ovoce své politické vyčůranosti, zbabělosti a neschopnosti udělat něco užitečného. Dokázal jen poškodit politickou kulturu v naší zemi a zničit nejstarší politickou stranu – ČSSD. Místo v letopisech strany i státu má určitě zajištěné – jako likvidátor strany a neschopný premiér.

●●●

● Polsko rozzuřila slova Macrona o sankcích vůči Varšavě!

Polská vláda zkritizovala prohlášení francouzského prezidentského kandidáta a bývalého ministra hospodářství Emmanuela, který slíbil voličům, že pokud vyhraje volby, bude žádat ekonomické sankce EU proti Polsku. Příčinou se stalo oznámení firmy Whirpooll o uzavření velké továrny v Amiensu a přestěhovat ji do Polska. (prvnízprávy.cz, 28. 4. 2017, 11:05)

─────

Francie už není tou demokratickou a liberální zemí, jakou od dob Velké francouzské revoluce bývala. Všechno se tam změnilo, nepochybně v důsledku masivního přílivu imigrantů z muslimských zemí, ale zejména otevřením prostoru pro globalisty typu Macrona. Pryč jsou ty časy, kdy Francie poskytovala politický azyl utečencům z nesvobodných zemí, zejména z Polska, ale i z Arménie. Tato slavná kapitola francouzských dějin je díky lidem, jako je Macron, v troskách. Hra na demokracii, kterou tento představitel „nepravice“ a „nelevice“ předvádí v rámci své prezidentské kampaně, je tím nejtrapnějším politickým divadlem, jaké čelní činitelé této země dosud předvedli. Odchovanec bývalého prezidenta Hollanda, jenž odchází ze své funkce bez vlajkoslávy a s ostudou, jakou už dlouho žádný prezident nezažil, se chová ještě hůř než on. Začíná vyhrožovat Polsku ještě předtím, než se prezidentem stal. To tady ještě nebylo. Vlastně ano: nový německý „Hitler“ M. Schulz, který si už brousil zuby na místo kancléře, je ze stejného politického těsta.

●●●

Končím, zjistil jsem, co je ve Sněmovně za pakáž, říká poslanec Štětina

Poslanec Jiří Štětina považuje svůj vstup do politiky, a tím spíš spojenectví s Tomiem Okamurou nebo islamofobem Martinem Konvičkou, za životní chybu. Avšak nejen proto se zakladatel záchranné služby v Hradci Králové rozhodl s vysokou politikou jednou provždy skoncovat. (iDNES.cz, 29. 4. 2017, 8:25)

─────

Ale že to tomu poslanci trvalo! Celé funkční období. Možná to souvisí s jeho věkem. Starším lidem to trvá déle, než jim to dojde. Přesto: pozdě, ale přece…

●●●

● ODS má řešení, pokud se Sobotka o Babišovi nerozhodne do pondělí

Opoziční ODS navrhne v úterý vlastní postup ohledně nejasností týkajících se ministra financí Andreje Babiše (ANO), pokud premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) do pondělí k situaci neoznámí nějaké své rozhodnutí. Uvedl to dnes předseda ODS Petr Fiala. Sněmovna i Sobotka vyzvali Babiše k vysvětlení některých okolnosti jeho podnikání, Babiš dopis s odpovědí doručil do dolní komory v pátek. Sobotka dnes zopakoval, že se vyjádří příští týden. (Forum24, 29. 4. 2017)

─────

Jediným řešením je vyjádření nedůvěry vládě Poslaneckou sněmovnou. Paralyzovaná vláda stejně žádnou budoucnost nemá a je lépe ji vyměnit, byť na velmi krátkou dobu šesti měsíců. Určitý čas potrvá také ustavení nové vlády po volbách, takže smysl to má.

●●●

● Babiš: Neodejdu, nechám se vyhodit

Šéf ANO Andrej Babiš z vlády dobrovolně neodejde. Pokud by ale byl odvolán, jeho kolegové z hnutí v ní zůstanou. Jak řekl v rozhovoru pro Právo, někteří soc. dem. chtějí prezidentu Miloši Zemanovi nabídnout výměnou za jeho rychlé odvolání hlavu ministra kultury Daniela Hermana, kterého Zeman nemá v oblibě. (Novinky.cz, 24. 4. 2017, 7:31, aktualizováno 9:04)

─────

Tipnul bych si, že tu informaci o Hermanovi „vyslepičila“ Babišovi jeho kamarádka – soudružka Marxová-Engelsová. Ta to hraje na obě strany a možná věří tomu, že si ji Babiš po volbách ve vládě nechá. Jaká naivita! Proč by to dělal? Herman je taky jeho kamarád – a není mu to nic platné. Babišovy ekonomické zájmy jsou tak úzce provázané s činností vlády, že bez ní nebude moci v budoucnu existovat. Pokud nesestaví po volbách vládu – a to jisté není -, v politice skončí. Následovat by mělo jeho „vyexpedování“ zpátky na Slovensko. Hrozí však nebezpečí, že ho tam Slováci nebudou chtít. Mají svých mafiánů dost a další nepotřebují. Fico s Kaliňákem by ho nepochybně dali zavřít. ‒ Poplašná zpráva o Hermanovi má jediný cíl: znepřátelit mezi sebou lidovce a socany. Pokud se rozeštvat nechají, dobře jim tak. Situace se natolik zamotává, že Babiš po volbách nenajde případného koaličního partnera. Komunisté ho stěží podpoří, protože by tím v politice a u svých „starokomunistických“ voličů skončili a z parlamentu by definitivně vypadli. Babiš sám vládu nesestaví, ani kdyby měl 35 procent hlasů. Ukazuje se, že je to jen politický břídil, který se nic za čtyři roky nenaučil. Ale s tím se dalo počítat. Vždyť starého psa novým kouskům nenaučíš, že ano?

●●●

● Průzkum: ANO 31, ČSSD 12 procent. ODS těsně před KSČM, do Sněmovny by se dostal i Okamura

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo hnutí ANO s 31,5 procenta hlasů před ČSSD s 12 procenty. Třetí ODS s 11,5 procenta se dostala před komunisty, které by volilo 10,5 procenta dotázaných. Vyplývá to z dubnového volebního modelu společnosti Kantar TNS, jehož výsledky zveřejnila Česká televize (ČT). Průzkum se mezi 853 lidmi uskutečnil mezi 1. a 24. dubnem, tedy ještě před vyhrocením sporů mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (CSSD) a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) ve vládní koalici. Lidovci se STAN by měli dohromady 10,5 procenta. Dostali by se tedy do Poslanecké sněmovny. Stranu přímé demokracie (SPD) vedené Tomiem Okamurou i TOP 09 by volilo shodně 6,5 procenta lidí. (Aktuálně.cz, 30. 4. 2017, 13:30)

─────

Sobotkovi socani dál padají a padají. A tak už to bude až do voleb. Možná se do parlamentu ani nedostanou, pokud se jim ten pád nepodaří zastavit. Zatím tomu nic nenasvědčuje…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vyšší princip aneb o integraci a rozumu (1)

(//parnistroj.blogspot.cz// Jan Drda , 18. 5. 2017 16:08)

Nejsme všichni stejní. Najdou se mezi námi lidé, kteří si myslí, že se můžeme s islámem integrovat, tedy žít vedle sebe nekonfliktně jako dvě rovnocenná společenství. Mezi muslimy se také najdou lidé, kteří si tohle myslí. Jenže podstatné je, co se stane doopravdy. Uznáváme fyzikální zákony a nedivíme se, pokud upustíme jablko, že padá k zemi. Jen málo lidí si uvědomuje, že existují i společenské zákonitosti. Pokud by to věděli, nebudou se divit poznatku, že multikulturalismus je hloupost. A věděli by, že snaha o integraci dvou rozdílných kultur vždycky znamenala porážku jedné tou druhou a její postupné pohlcení. To má své konkrétní důvody. Proč tedy nelze integrovat islám s evropskou demokratickou společností? Základem islámu je šaháda čili svědectví. Stačí tuto větu pronést před svědkem, a člověk se stává muslimem. Ta věta zní: „Věru ti, kdož uvěřili v Boha a posly Jeho, jsou spravedliví a svědky před Pánem svým; jim dostane se odměny a jejich světla. Ti však, kdož znamení naše za lež prohlašovali, ti budou plamene pekelného obyvateli.“ Jedině muslim je plnohodnotnou bytostí, ostatní bytosti jsou méněcenné. Proto má muslim právo vládnout všem nevěřícím. Nemůže jim ustupovat nebo se přizpůsobovat, to je zrada Alláha. Tuhle filozofii muslimové v dějinách vždycky uplatňovali. A
uplatňují. Všichni odborníci na islám tohle dobře vědí. Někteří sice dodávají učené „ale...“, nicméně to tak prostě je. Pokud přicházejí stoupenci islámu do Evropy, nemají pocit, že míří do společnosti, která je moudřejší a vyspělejší, od níž by se mohli učit. Nikoli, oni jdou mezi nevěřící, a tedy mezi bytosti méněcenné. Řečeno s klasikem, můžeme s touhle představou nesouhlasit, ale to je tak to jediné, co s tím můžeme dělat. Jakékoli asimilační snahy (natož multikulturní „království boží na zemi“) jsou proto nemožné. Jen si to představte. Mezi barbary přicházejí pravověrní, kteří poznali pravdu Koránu. Proč by se měli od nás učit? Ostatně, nedávno to zcela pregnantně definoval bývalý předseda britské Rady pro rovnost a lidská práva. Očekávat od muslimů, že se změní, je výrazem hrubé neúcty k nim. A basta!

Vyšší princip aneb o integraci a rozumu (2)

(//parnistroj.blogspot.cz// Jan Drda , 18. 5. 2017 16:07)

Ti, kteří vítají migranty s mávátky a chlebem se solí, namítají, jak hodní to jsou lidé. Buďme však realisty. Pokud někam přicházíte, musíte se tvářit tak, aby vás hned nevyhnali. Od časů pohádek Tisíc a jedné noci se arabský obchodník chová tak, aby dosáhl svého. Každý, kdo obchoduje s muslimskými zeměmi, ví, jak složité to je. Oblíbeným argumentem, proč nelze smlouvu dodržet, je okřídlené: Alláh to nechce! Ctí muslima je ošidit křesťana. A jste s veškerým evropským obchodním právem v háji. Imigranti se chovají v duchu arabských bazarů. Zdvořile vyslechnou naše požadavky (pokud nám vůbec rozumějí), pokývají hlavou, ale udělají si to podle svého. Jenže děti a vnuci přistěhovalců, kteří se tu narodili, už nemají pocit, že by se k nám měli chovat zdvořile jako k hostitelům. Oni se tu narodili, je to jejich země a budou tu vládnout. A my, bytosti méněcenné, budeme poslouchat. Se stoupenci islámu narozenými v Evropě jsou dnes v řadě západoevropských měst neřešitelné problémy. Neplatí to samozřejmě všeobecně, ale případů je varující množství. Vznikají „no go“ zóny, kam si už my, bytosti méněcenné, netroufneme vkročit.
Problém islámských vyloučených lokalit není jen sociální, ale je v první řadě náboženský. Muslimové prostě mezi sebe bytosti méněcenné nepustí. Muslimové prohlašují, že jsou dostatečně civilizovaní. A mají pravdu. Nebuďme pyšní a nemysleme si, že pouze my máme patent na pravdu. Jsou i jiné civilizační modely a my nemáme právo za každou cenu vnucovat celému světu svůj pohled na život. Máme však povinnost své normy hájit, a zvláště na vlastním území. Kolínský imám obvinil německé ženy, že si za své znásilnění mohou samy, protože jsou vyzývavé a navoněné. Z hlediska své civilizovanosti má pravdu, neboť jeho normou je Korán, nikoli naše právo. Tak to je a tak to zůstane. Když jsem za socialismu pracoval v muzeu, na poradě nám četli naprosto nesmyslné úkoly od nadřízeného z ministerstva kultury. Jedna ze spolupracovnic se spravedlivě rozhořčila, proč ho posloucháme, když všichni víme, že je „úplně blbej“. Tehdy jsme dělali, jako bychom to přeslechli. Byli jsme příliš korektní. Zmoudřel jsem a vím, že korektnost je často zástěrkou pro zbabělost. Občas mám dnes chuť říci totéž, pokud poslouchám některé komentáře a politické projevy. Vzpomínáte na film Vyšší princip? Spolu s ním tedy nekorektně tvrdím, že z hlediska vyššího principu morálního i já souhlasím, abychom hájili svou budoucnost. Všemi prostředky. - Třeba by to šlo vyřešit takto. Tento chlapík snil o tom, že bude mít dva syny, což se mu povedlo – nakonec… cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Drda…. Jan Drda (4. dubna 1915 Příbram – 28. listopadu 1970 Dobříš) byl český novinář, politik, spisovatel-prozaik a dramatik. Laureát Státní ceny (1949, 1953), zasloužilý umělec (1965).[1] - Vyšší princip, 1960 – námět a scénář: Vyšší princip je československý film režiséra Jiřího Krejčíka z roku 1960 natočený podle stejnojmenné povídky Jana Drdy. Film vypráví příběh středoškolského profesora Málka (hraje František Smolík), který v době heydrichiády odmítne souhlasit s popravou nevinných studentů. V tomto filmu zazní z jeho úst legendární věta „Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem.“- Film byl několik let zakázán v Západním Německu, kvůli údajnému antiněmectví.[1]

Průmysl 4.0: ve sweatshopech se nemohou dočkat !!!

(MUDr.Petr Kubáč, 17. 5. 2017 17:55)

Včera 16.5. 2017 v 5:42 | Petr | Svět okolo
Nemohu si odpustit vtip na úvod : Vnuk Henryho Forda I. Henry Ford II. začal v 70. letech robotizovat rodinnou automobilku a přitom se ironicky ptal odborových předáků: "Už se byli moji roboti přihlásit u vás v odborech ?" Šéf odborů nehnul ani brvou a prohlásil : "Nebojte oni přijdou jen co si od vás koupí auto !" Takže máme dnes na pořadu otázku "Průmyslu verze 4.0" neboli "Čtvrtou průmyslovou revoluci".

Podle technooptimistů bude čtvrtá průmyslová revoluce znamenat "konečné osvobození člověka" od protivné práce. Veškerou rutinní činnost budou dělat roboti. Mimo robotické továrny typu Zero-One bude všude ( mezi lidmi ) bujet "vzdělanostní společnost", kterou povede "kreativní třída" což mají být učitelé, umělci, poradci, architekti, designéři, vývojáři apod. a všichni tito veleduchové budoucnosti mají pracovat s "chytrými technologiemi" v "chytrých městech" a veškeré výrobky se budou vyrábět 3D tiskem a aby se vzdělaní kreativci nemuseli zabývat staromódní otázkou jak plody své kreativity přinutit fungovat - uvnitř tím budopu hýbat nanotechnologicky vyrobené procesorově-motorické částice známé pod pojmem "smart dust".

Když už jsme u toho "chytrého prachu" - už ve školce mě štval spolužák který tvrdil, že všechno dělají trpaslíci - koly od auta točí trpaslíci, věci vyrábějí trpaslící, oběd vaří trpaslící. Dodnes jsem nepostřehl "konceptuální rozdíl" mezi "chytrým prachem" a trpaslíky. Mimochodem ví "kreativní třída" o tom, že ona sama je nejvíce ohrožena důsledky technického pokroku alias - "moravcova paradoxu" ?

Můžeme tušit, že čtvrtá průmyslová revoluce už začala - práce pro dělnictvo je stále méně, a pokud je, pak je to něco s nějakou "smart" technologií jako třeba volat telefónem v callcentru. Jinak kam se podíváte všude roboti - auta vyrábějí roboti, elektroniku vyrábějí roboti..... A dále ? Nábytek vyrábějí ( pro Ikeu ) Poláci, oblečení šijou Asiati, domy stavějí Ukrajinci - tedy né roboti - lidi !! Možná bych to měl "kreativní třídě" vysvětlit poněkud tvrději - že vy nic neděláte, protože nic neumíte ( a naopak ) - neznamená, že tohle je běžná norma pro celý svět. Bohužel v rámci lhaní a odcizení od reality se může zdát, že převážnou většinu zboží vyrábějí v Zero-One roboti. Nebo možná je frikulínům nepříjemná představa, že všechno co mají na sobě a kolem sebe se zrodilo v potu tváře za hrozných podmínek a za mizerný plat někde v nedohledné jihovýchodni Asii.

"K čemu robot ? Děvuška - za 120 rublů hrubého měsíčně je lepší nežli robot". A o tom to je.

(MUDr. Petr Kubáč, 17. 5. 2017 13:32)

Průmysl 4.0: ve sweatshopech se nemohou dočkat !!! -
OK - zbývá tedy probrat jak to je s "Průmyslem 4.0" doopravdy. Proberme každého robota, kterého kde uvidíme.
• Automobilová výroba - už úvodní vtip naznačuje, že automobilky jsou robotizované už dávno - na tom se nemá co změnit, protože vše včetně konstrukce auta je přizpůsobeno robotické výrobě
• Polovodiče - komunistická "Tesla Rožnov" se od dnešních Fabů lišilla převážně tím, že křemikově wafery se od operace k operaci vozily na vozíku. ...
• Elektrotechnická výroba na "makroskopické" úrovni. Tedy výroba skutečného výrobku z čipů : SMD součástky osazuje robot, ale už konektory pájí člověk, větší celky montuje člověk - nelidsky dřený Číňan v Shen-Zenu. Foxcon - po sérii sebevražd zoufalých dělníků neustále slibuje robotizaci a - zatím nic. Přesněji místo do robotů investují do dalších a dalších detektorů kovů, mříží a sítí, aby pro i-Otroky nebylo tak snadné se zabít.
• Hromadná výroba čehokoliv - balení piva do flašek, mlíka do krabic, výroba cihel, pečení chleba, cokoliv tohoto typu - je mechanizované už od 60. let na principu relátek a koncových spínačů "když bedna narazí na spínač pohni pákou, ktera ji šoupne na vedlejší dopravní pás....."
• Textilní průmysl - má dvě větve předení + tkaní - mechanizované od konce 19. století. Naopak stříhání a šití - je z hlediska "moravcova pradoxu" obtížné a bude doménou lidí ještě dlouho. ( Nepočítáte šicí stroj za formu robotizace že ne ? )
• Výroba bot - firma Addidas před lety slibovala vrátit výrobu zpět do Evropy v plně robotizované továrně- třeba se jim to zdaří ale jiný příklad - z hodinářství - může naznačovat, že u bot a dalšího zboží lidé tak snadno nezkousnou robotickou výrobu jako u aut a integrovaných obvodů.
• Hodinářství - je myslím nejzajímavější příklad nečekané robotizace. Je známo že v 80. letech "digitálky" a hodinky "quartz" vyráběné automatizovaně technologií elektrotechnického průmyslu málem zabily tradiční hodinářský průmysl všude na světě a zejména v drahém Švýcarsku. Švýcary zachránil koncern SWATCH, .... tady patrně narazil na zmínéněné limity robotizace, které nás budou pronásledovat dokud "roboti nebudou jako lidi" s 220 kostmi a 600 svaly. Firma hodinky které mají jenom 51 součástek ( jako původní quartzové Swatchky ) vychvaluje do nebes. Znalci hodinek se ale tváří chladně ve stylu: "jdou - a to je jejich jediné pozitivum...."- Čímž se dostáváme k limitům hromadné výroby - roboty, nebo i-Otroky : Proč Princ Charles chodí ve 40 let starých ručně šitých botách, když je může zahodit a koupit si milióny luxusně se tvářících ( avšak uboze vyrobených ) křusek, kterých je v každém shopping parku plno až po střechu ? Co by zbylo z "konzumních bot" po 40 letech ( občasného ) nošení ? Proč si znalci automobilů stěžují na "koncernová auta" jedno jako druhé ? Až průmyslová revoluce 4.0 opravdu propukne - bude to teprve záplava "koncernového zboží" bez chutě a zápachu. - Příčina proč průmyslová revoluce 4.0 zatím nepropukla a za současného sociálního složení světa ani nepropukne by se dala vysvětlit historkou mého otce, který byl ( jako obchodník s transformátorovým plechem ) na Sovětské verzi strojírenského veletrhu v Moskvě. Nějaký ruský strojírenský papaláš tam dlouho okukoval pra-roboty z výzkumáku v Prešově a pak řekl : "K čemu robot ? Děvuška - za 120 rublů hrubého měsíčně je lepší nežli robot". A o tom to je. Průmyslovou revoluci 4.0 neodstartují techno-roztoužení "kreativní" frikulíni v Evropě, ale dcery dělnic z dnešních sweatshopů v Asii - až řeknou "nebudu dřít jako matka". - .... Osobně totiž v "hospodářském růstu" založeném na metodě stále rychlejší výroby a prodeje šmejdu - nevidím žádnou cestu vpřed.

Sodíková výbojka vyzařuje RTG záření

(DAN – danyk.cz, 16. 5. 2017 16:52)

Na některých webech se setkáte s varováním, že do blízkosti Teslova transformátoru by se neměly nikdy dostat žádné předměty obsahující vakuum. Následující pokus byl proveden za účelem ověření pravdivosti tohoto varování :). Na SSTC byla umístěna sodíková výbojka SON-H Pro 110W (výbojka se zabudovaným zapalovačem určená jako náhrada rtuťových výbojek). Tato výbojka má vnější baňku evakuovanou za účelem tepelné izolace. Po zapnutí a naladění je měřeno záření pomocí radiometru (dozimetru) RBGT-62A s clonou v poloze beta1. Dozimetr ukazuje ve vzdálenosti 1,2m asi 80mR/h (800uSv/h) a ve vzdálenosti 1m už jde ručička za roh :). Poté jsem zakryl fotoaparát alobalem a umístil 40cm od výbojky. Jsou vidět typické tečky, způsobené zářením dopadajícím na CCD snímač. Tečky nepokrývají celý obraz, protože SSTC je napájený půlvlnným usměrňovačem bez filtrace.

Závěr:
Pokus ověřil, že předměty obsahující vakuum mohou vyzařovat během působení vf vysokého napětí RTG záření. Do nádoby s vakuem ani nemusí být zavedeny 2 elektrody opačného potenciálu, protože vysokofrekvenční napětí způsobuje kapacitní proud i skrz nevodivé materiály. Do blízkosti pracujícího Teslova transformátoru by se tedy neměly dostat žádné předměty obsahující vakuum, jako elektronky, obrazovky, výbojky s vnější vakuovou baňkou, vakuové fluorescenční displeje (VFD), vakuové žárovky a další součástky, také ani termosky, teploměty a jiné laboratorní pomůcky obsahující vakuum za účelem tepelné izolace. Naopak relativně bezpečné jsou nádoby naplněné plynem, jako doutnavky, zářivky, úsporky, neonové trubice, žárovky plněné argonem a jinými plyny, výbojky bez vnější baňky, digitrony, dekatrony, doutnavkové stabilizátory a podobně.


DŮRAZNÉ VAROVÁNÍ !!!
Tato stránka neslouží jako návod! jedná se jen o kuriozitu, která není určena k reprodukci. Z toho důvodu zde nejsou popsány zásady bezpečnosti práce. S rentgenovým zářením mohou pracovat pouze kompetentní osoby. Rentgenové záření je velmi nebezpečné ionizující záření. Je neviditelné a prochází většinou materiálů. Může způsobit nemoc z ozážení, rakovinu, leukémii, anémii, nemoc z ozáření, nádory a další smrtelné choroby a také neplodnost či mutace potomků. Zařízení pracuje s velmi vysokým napětím. V žádném případě se nepokoušejte zde popsaný pokus realizovat! Pokud byste se i přes varování rozhodli pro jeho realizaci, neberu za vaše újmy žádnou zodpovědnost - vše děláte jen na vlastní nebezpečí.