Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jihočesko – František Růžička

7. 6. 2016

Je pravda, že tento název není v souladu s „ČSN“, ale když můžeme mít Česko, proč se máme držet úředního - Kraj jihočeský? Nebo Jihočeský kraj? Co je víc? Ale nechme toho. Na hrátky mluvnické a pravopisné je dostatek času vyhrazen na vlnách ČRo. Nebo jen ČR? Zase ta zavádějící i odvádějící poslanecká polemika. Jen aby se někdo nažral – a nikomu se nic nestalo. Hlavně, aby všichni zůstali u koryta. No, a o to tady zase asi především jde.

Jak hlásá rudým písmem bývalá rudá Jihočeská pravda (Orgán Jihočeského KV KSČ) „Vítejte na jihu, pane prezidente!“ Jak lépe zahájit nový měsíc, než prezidentskou návštěvou. Vždyť pan prezident „Vrátil se přesně po roce“ (další titulek).

Stejně jako v loňském roce byl jeho program velice bohatý. Zatímco vloni byla tématem jeho cesty po kraji „voda“, letos to bude vedle jiného „migrační krize“, neboť si v Českých Velenicích prohlédne registrační místo a setká se s představiteli složek integrovaného záchranného systému. Škoda, že jej nebudu moci spatřit v neodřených armádních maskáčích, jako svého času v Letech prezidenta Havla, jehož modravý úbor připomínal stejnokroj LM. Ostatně tehdy se do blátivého terénu dobře hodily i jeho zánovní kanady.

Po slavnostním uvítání na KÚ Jihočeského kraje panem hejtmanem následuje setkání se členy zastupitelstva kraje, starosty obcí, řediteli příspěvkových organizací a významných osobností Jihočeského kraje (snad tou zkratkou neurážím regionální majestát). Dál to jede jako po drátkách (že by předvolební loutko divadlo?). Zápis do pamětní knihy, předání darů, slavnostní obídek ve Zvonu, pošmáknou si i poslanci a senátoři. Návštěva společnosti LAUFEN CZ Bechyně, setkání s představiteli města, setkání s občany. K večeru návštěva na základně HZS Jihočeského kraje v metropoli s ukázkou vozového parku, setkání s profesionálními i dobrovolnými hasiči, dekorování praporu a také ukázka historické pragovky z roku 1915 zvané „Pepina“. Závěrečná večeře v Clarion Congress Hotelu (u nás přímo pod okny), pokouřeníčko a poleženíčko v přichystaném mnoha hvězdičkovém apartmá. Tož vítajte… Policajtů všude jako mravenců. A pak jim chyběj prachy…

Jak zvědaví zvědové prozradili, z kuloárních diskusí se doneslo, že Národní park Šumava by pan prezident nejraději zrušil, ale to by bylo moc razantní řešení. Údajně i o církevních restitucích se mluvilo. Jak jinak, hejtman Zimola se jistě snažil nejen si přihřát volební gulášek. Slízl jistou odměnu, když mu pan prezident řekl, že neví, zda ho má prohlásit za novodobého Husa nebo Žižku. Ale vzhledem k tomu, jak dopadli, tak spíše za Žižku… Nu což, v Trocnově je opraveno, jistě by se tam dobře bydlelo. I v těch okolních lesích by se dalo cosi ulovit. Možná že i nějaký ten znovunavrácený křesťanský kostelík nebo klášter. Třeba i se zlatem, které se tak nezáhadně ze sejfů vytratilo. To by bylo nadšení v Jihočesku, dříve tak tvrdě normalizačním! Soudruzi, budiž vám země lehká!

Mluvilo se ale také o tématu ryze jihočeském. O kravičkách, coby dojnicích. Nejde jim už jenom o plná vemena, ale přímo o hlavy. Pan prezident zkušeně odpověděl (ale nijak tím nepomohl), že trh je přesycen, výkupní ceny klesají. Paní ředitelka Regionální agrární komory (to je institucí…) moc nadšená rozhodně nebyla. Ostatně před několika měsíci něco podobného v rámci oranžové kampaně (furt jsou nějaké volby, kde jde o koryta…) uvedl ministr Mládek v dotazu ze Šumavy. Tenkrát také šlo o kravičky nebo býčky. Prostě – musíte změnit sortiment, poradil! Třeba zase vyrábět kvedlačky a párátka z popadaných stromů v první zóně. Jo, jo, není nad dobrou radu od protřelého politika. Natož od prezidenta.

Ozval se i starosta českokrumlovský, pan Calta, když poukázal na neochotu potřebných k provádění veřejně prospěšných prací. I tady měl pan prezident dobrou radu. „Vyplácet jim existenční minimum“ (což činí 2350,- korun českých, nikoli euro, které se fasuje u sousedů). Ale kdo to zařídí???

První dáma v první den návštěvy měla uhlazenější program. Návštěvu Dětského domova ve Zvíkovském podhradí, oběd v poněkud strádajícím hotelu, návštěvu hradu, plavbu parníkem s dětičkami po jezeře za doprovodu (první dámy Jihočeského kraje) vicehejtmanky Ivany Stráské.

Pro čtenáře SN ještě uveďme, že návštěva pokračuje druhý den ve Vodňanech (Státní rybářská škola, Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Fakulta rybářství a ochrany vod JU). Setkání se studenty, pracovní oběd se starosty Svazu obcí NP Šumava. Setkání s představiteli města Prachatice a občany. Na závěr dne setkání na hradě ve Strakonicích s představiteli města i občany.

Pro třetí den je plánován příjezd k hranicím Rakouska, prohlídka již zmíněného registračního místa, setkání s představiteli a občany Českých Velenic. Závěrečná tiskovka pana prezidenta a hejtmana, ukončení návštěvy Jihočeského kraje. První dáma si ještě po prohlídce veteránů v Nové Bystřici smlsne na kostce cukru v Dačicích.

Tak šťastnou a sladkou cestu do všedních dnů pracovních!

František Růžička (Hlas svědomí)

p1300567.jpg

Odtud až do Dunaje...

p1300571.jpg

Chlouba socialistického pohostinství

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šlachta chce před sněmovním výborem mluvit o vazbách policie a zločinců

(Jiří Hynek–Robert Šlachta/ÚOOZ -ČT24Antarktida, Borotín – České Budějovice /Praha–Zbraslav/Země Františka Josefa, 20. 6. 2016 10:26)

Jiří Hynek –Robert Šlachta/ÚOOZ - ČT24 – Antarktida, Borotín – České Budějovice /Praha – Zbraslav – Země Františka Josefa- Mikeš/ Afa - Před 7 minutami: Mikeš potvrzuje zprávu ČT(24) a ČTK: ještě úřadující ředitel ÚOOZ R. Šlachta/ ÚOOZ požádal bezpečnostní výbor Parlamentu ČR o slyšení, ve věci, že policejní špičky POLICIE ČR jsou řízeny organizovaným zločinem. Nic nového pode Sluncem, více Miroslav Dolejší – Analýza 17.11. 1989 a řada dalších textů – jako varování, že ruská židovská mafie ovládne svět,. Nepsletl správbně prognozova l i fakt, že je financována i Sorosem..... maďarským Židem ve vládě (stínové! USA/Izrael napojené na „ufony“ více Exopolitika přítel Salla s týmem Ifgora Chauna a jeho Exopolitiky Karla RAŠÍNA: tedy vlády skrze židofilní ET – MIMOZEMSKLÉ ENTITY? - www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1822406-slachta-chce-pred-snemovnim-vyborem-mluvit-o-vazbach-policie-a-zlocincu -
Šlachta chce před sněmovním výborem mluvit o vazbách policie a zločinců -Aktualizováno- Před 5 minutami/ Praha- Odcházející šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta žádá o svolání sněmovního výboru pro bezpečnost. Před ním chce spolu se svými detektivy prezentovat informace o možném propojení policejních špiček na lidi z kriminálního prostředí. Dosluhující ředitel ÚOOZ Šlachta opouští policii na konci tohoto měsíce, chce tak vyjádřit nesouhlas s restrukturalizací elitních policejních útvarů, kterou v polovině měsíce představilo policejní prezidium. Záměr počítá s tím, že ÚOOZ a protikorupční policie přejdou pod novou střechu národní centrály pro boj s organizovaným zločinem. Šlachta prezidiu vyčítá, že ho o přestavbě neinformovalo, a už před necelými čtrnácti dny se nechal slyšet, že ve stávající policejní vedení nemá jako řadový občan důvěru. „V současné době nemám důvěru v policejního prezidenta ani v náměstka policejního prezidenta, a proto jsem se rozhodl, že již nechci setrvávat u policie, ač jsem si myslel, že policistou budu do konce života,“ prohlásil v Událostech, komentářích. Nyní žádá i jednání sněmovního výboru. „Beru to jako poslední instanci. Důvěra je pouze v tento orgán,“ uvedl pro Českou televizi s tím, že chce poslance seznámit s informacemi, „které by měly být probrány a který by měly být v kontextu s reorganizací, která se v současné době spustila.“ Výbor o žádosti ještě neví- Předseda bezpečnostního výboru Roman Váňa (ČSSD), který je momentálně na služební cestě v Makedonii, uvedl, že o Šlachtově žádosti o svolání výboru nemá informace. Ani další oslovení členové výboru – místopředsedové Richard Dolejš (ČSSD) a Zdeněk Bezecný (TOP 09) nebo členka Jana Černochová (ODS) – o záležitosti nevědí. Robert Šlachta začínal v roce 1990 jako řadový policista v jihomoravských Pohořelicích, a jeho služba tak trvá déle než čtvrtstoletí. Na přelomu tisíciletí působil v brněnských expoziturách ÚOOZ a Národní protidrogové centrály, na její pražskou centrálu přestoupil v roce 2004. O čtyři roky později – a zprvu jen dočasně – nahradil na postu ředitele ÚOOZ Jana Kubiceho. V roce 2011 čelil podezření, že varoval známého detektiva před zatčením, tato obvinění ale odmítl a celou věc označil za snahu o diskreditaci jeho osoby.
Autor ČT24 zdroj: ČT24 - ČTK - Vydáno pod Domácí Robert Šlachta - Související články - Sobotka: Policie by měla Šlachtovi nabídnout místo ve státních službách neděle, 19. 6. 2016 - Jiný hlas. Šéf protikorupční policie s reorganizací na rozdíl od Šlachty souhlasí - pátek, 17. 6. 2016 - Lidovci chtějí do konce července bezpečnostní radu o přestavbě policie - pátek, 17. 6. 2016 - Babiš nevyloučil vypovězení koaliční smlouvy. Čeká na Sobotku - čtvrtek, 16. 6. 2016

Vrabčí hnízdo, Čapí hnízdo – Borotín: Po Šlachtovi by měli odejít i Ištván a samozřejmě Pelikán

(židovské „Svobodné noviny“! / Bez cenzury (samozřejmě – z Tel Avivu a z Kremlu?)-AfA/Borotín, 20. 6. 2016 9:22)

židovské „Svobodné noviny“! / Bez cenzury (samozřejmě – z Tel Avivu a z Kremlu?) - AfA/Borotín- Vrabčí hnízdo, Čapí hnízdo – Borotín: Po Šlachtovi by měli odejít i Ištván a samozřejmě Pelikán - Že v „Čechách, matce Izraele zuří „židovská válka“ je nad slunce jasnější. „Svobodné noviny“! / „Bez cenzury“ otiskly http://svobodnenoviny.eu/po-slachtovi-by-meli-odejit-i-istvan-a-samozrejme-pelikan/ aneb jak ruští a pro ruští Židé válčí s americkými Židy. Kteří mají v USA dvě hlavní “volební želízka v ohni“- zkorumpovanou prožidovskou Hillary, dotovanou jejím Billem Clintonem vydíraném Židovkou – jeho asistentkou. Tedy židovswkým ženským šéfem !Billa, co mu úd ošetřila“ v pracovní době, že? . Stejně ošetřená od údu paní Hillary „konkuruje“ židovskému politiku panu Sandersovi. Ten se židvoským programem udělat z USA židovskou či ještě více židovskou kolonii Tel Avivu se nijak netají. A Evropa? Po Šlachtovi by měli odejít i Ištván a samozřejmě Pelikán- Kdo bude vítězem? Ovšem jen židovský bankovní (velko -globální)kapitál, řízený z tel Avivu! A co v Praze? Židovská lobby po schůzi – společném zasedání „české vlády v Izraeli“ viz zprávy SN z Kocourkova, Borotína a okolí - info: „další zasedání a celkový přehled -české vlády v Tel – Avivu v Izraeli - provedla změny v likvidaci obyčejného moravského policisty, žádného židovského aktivisty cestou prožidovkso – kremelsko – čínského slouhy nyní v Lánech a na Hrahdě – tedy samozřejmě Zemana.... Ještě že Mikeš obsadil včas Novou Zemi a Zemi Františka Josefa, kde vyhlásil válku. Zejména myším a krysám: zveřejněno 20.6.2016 - Že odešel Robert Šlachta, je výborná zpráva. Chudák všem nám sdělil, že deset let přespává v autě či na ubytovnách. Ale ten apartmán v Harrachově, před kterým byl před cca 3 roky viděn s Lenkou Bradáčovou, jako ubytovna nevypadal…A to se deset let nemyl a nečistil zuby? Je to v podstatě velmi slabý policista. Srdcař jistě, diletant také. A k němu patří Ivo Ištván. Sypu si popel na hlavu, že jsem kdysi chtěl, aby byl Nejvyšším státním zástupcem. Výsledkem jejich nejdramatičtější prokurátorsko- policejní akce v historii České republiky, při které se bouraly dveře na Úřadu vlády je trapnost a nic. Před třemi roky neprozřetelně premiér Nečas ve Sněmovně řekl, že plukovníci nebudou rozhodovat, kdo bude či nebude ministrem. Do tří týdnů mu Šlachta – Ištván odvedli jeho milenku v poutech a on musel padnout. Když před měsícem Chovanec řekl, že bude provedena reorganizace v útvaru ÚOOZ, tak jsem si řekl: No a teď máš Milane na mále, Šlachta po Tobě půjde a sejme Tě. Milan Chovanec ale není hlupák a tím, že dal termín 1. 7. 2016 zcela zaskočil prokurátorsko – policejní skupinu Šlachta-Bradáčová-Zeman-Ištván… Ta rychlost je lehce paralyzovala. Nestíhali připravit protiakci a Chovance neodvedli v železech. Okamžitě se však propojili se svou vlivovou skupinou Pelikán – Babiš a domnívali se, že si zopakují akci jako před třemi roky a ihned začali vyslýchat policejního prezidenta a jeho náměstka, aby u nich vyvolali strach z možného sloučení těchto útvarů. Jenomže opakovaný vtip přestává být vtipem. Z tehdejšího monstrprocesu byli tuším tři bývalí poslanci Tluchoř a spol. vyňati na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu a dnes Nagyová a spol. byla zproštěna z obžaloby. Je dobré, že Šlachta se zaregistroval na Úřadu práce o zaměstnání. Někde u bezpečnostní agentury si jistě místo najde. Je mladý a snaživý. Prostě srdcař. Snad na to bude stačit. Lenka ho také jistě někde u sebe přespat nechá. Plat má jako vrchní státní zástupkyně skvělý. A Ištván by po dnešku měl Úřad práce také vyhledat. Ukázalo se, že měli pravdu všichni ti, kteří v tom viděli spiknutí a já se fakt dnes omlouvám. Zbabělcem je Pelikán. 90% právníků se těšilo, že tento chaotický ministr spravedlnosti odejde. Nic nevytvořil, jen kibicuje a vše ničí. Slíbil, že odejde- Mnozí otevírali šampaňské a zase zůstal. No nic. Patří ke hnutí ANO a tam fakt nelze ničemu věřit. Jen plácají, plácají a plácají. Šalom!

Připomínka 15 let od úmrtí Miroslava Dolejšího aneb není kouře bez ohně! I v Antarktidě! (1)

(Wiki -Nácíček – Antarktida , 14. 6. 2016 10:15)

Miroslav Dolejší (20. listopadu 1931 Velké Přítočno u Kladna – 26. června 2001 Praha) byl český politický vězeň a publicista, známý svou statí Analýza událostí 17. listopadu 1989, podle které byla sametová revoluce předem dohodnuté předání moci mezi komunistickými tajnými službami a špičkami disentu. V roce 1951 byl vyloučen ze studií na vyšší průmyslové školy strojní v Kladně a poslán do uhelných dolů, protože v klubovně Československého svazu mládeže demonstrativně vyvěsil britskou vlajku. Téhož roku navázal kontakt se skupinou národně demokratického odboje. Krátce nato jej zatkla StB a po 15 měsících vyšetřovací vazby, kde byl mučen, byl odsouzen státním soudem v Praze ke 23 rokům vězení za velezradu a špionáž. Do propuštění na základě amnestie prezidenta Novotného v květnu 1960 prošel osmi věznicemi a uranovými lágry. - V roce 1964 se oženil a v roce 1968 se manželům Dolejším narodil syn. Po začátku normalizace v roce 1969 byl propuštěn ze zaměstnání pro svoji činnost v organizaci politických vězňů K–231. Půl roku marně sháněl místo, pak začal pracovat při stavbě pražského metra. Poté pro jeho znalost počítačové problematiky a výtečné myšlení se na Miroslava Dolejšího obrátili jeho známí a fiktivně ho zaměstnávali v jednom družstvu a jeho práci zaměřili na prefabrikaci staveb. Když od roku 1971 začaly uplatňovat panelárny montáž panelů beze skládek, bylo nutné naprogramovat výrobu, dopravu a montáž a řídit je počítačem. Jeho znalosti pomohly problematiku vyřešit. Poté ho řádně zaměstnaly Stavební závody v Praze, Dolejší k sobě přibral pár bývalých spoluvězňů, dobrých odborníků, které znal z tzv. basaprojektů (basaprojekt na Pankráci bylo zařízení ministerstva vnitra, kde vězni s vysokým technickým vzděláním pracovali na projektech pro národní podniky) a zavedl dobře fungující systém. Později se tam stal vedoucím výpočetního střediska, které výrobu, dopravu a montáž panelů řídilo. Zdálo by se, že jeho životní pracovní trápení konečně skončilo. Ale StB zaútočila znovu. V roce 1975 na požádání svého známého novináře napsal studii o počítačových systémech. Věcné informace byly kompiláty ze všeobecně přístupných a veřejných přednášek, ale přesto byl 14. června 1976 zatčen a obviněn za pokus o vyzvědačství, ohrožení státního, hospodářského a služebního tajemství. Přestože mu špionáž nebyla nikdy dokázána, byl v roce 1977 odsouzen Městským soudem v Praze na 11 roků v třetí nápravné skupině. Před soudním jednáním držel tři měsíce protestní hladovku. Závažný zdravotní stav, podezření na rakovinu kůže a názor lékařů, že brzo zemře, vedly v roce 1985 k jeho propuštění před uplynutím trestu. Ve vězení strávil celkem bezmála 19 let. a 14. června 1976-2016" -připomínáme!

Polistopadový ovládán„několika rodinami“... komunisté nebo jejich potomci, svobodní zednáři a jejich potomc

( Hrusice- Wiki -Nácíček – Antarktida , 14. 6. 2016 10:08)

Kauzu okolo ÚOOZ vysvětlil Miroslav Dolejší (20. listopadu 1931 Velké Přítočno u Kladna – 26. června 2001 Praha) dopředu, z dálky ¼ století (!) v roce 1990 pan Miroslav Dolejší v jeho Analýze 17.11. 1989. Ano, ten který zemřel před 15 lety, a jako by pana generála generálů, skoromaršála arcisuperpredidenta POLICIE ČR Tuhého a jeho Šlachtu a spol. popsal jako živé: - Na počátku 90. let byl postupně rehabilitován v obou případech svého věznění a stal se členem Konfederace politických vězňů. V říjnu 1990 publikoval stať Analýza událostí 17. listopadu 1989, kde vyslovil názor, že převrat v roce 1989 byl předem dojednán. Tvrdil v ní, že Charta 77, český disent a polistopadový režim byly ovládány „několika rodinami“, které „všechny … jsou komunisté nebo jejich potomci, svobodní zednáři a jejich potomci, a židé“; podobně v kapitole Mezinárodní souvislosti sjednocení vysvětluje světové změny plánem na vytvoření Velkého Izraele. Analýza získala značnou popularitu u konstituující se české krajní pravice i některých starších antikomunistů nespokojených s polistopadovým vývojem a stala se součástí jejich ideové výbavy. Analýzu propagoval zejména Petr Cibulka, předmluvu k jednomu vydání napsal Miroslav Sládek, na Internetu je dostupná v řadě kopií a dokonce i v překladu do angličtiny. Dolejší byl poté několikrát žalován a křivě obviněn ze spolupráce s StB. Tvrdil, že mu byla kontrolována a kradena pošta a že byl napaden neznámým pachatelem. V roce 1991 pod pseudonymem Robert Helebrandt napsal nevelkou práci pod názvem "Knížata zloby - Protokoly sionských mudrců". Dolejší byl dále autorem několika desítek časopiseckých článků, úvah a studií o politice a knihy Chodbami opuštěnými (slovenský překlad Chodbami opúšťanými ve 2 brožurách Agres, edice Zlatá mreža, Bratislava 1991, ISBN 80-85406-07-1, 80-85406-08-X a souborné 80-85406-06-3). V 60. letech publikoval články o demografii a knihu Elektrické odporové pece a sušárny (s Vladimírem Tomkem, SNTL 1967). - A co otisknout tu starou knížku o pecích a co do nich? Kolik jich máme v Antarktidě a jak jde od nich teploučko, že Mikeš jen spí za pecí! - Připomínka 15 let od úmrtí Miroslava Dolejšího aneb není kouře bez ohně! I v Antarktidě! (2)

„Mně osobně se vždy příčilo ohlodávání kostí.. Aneb „Americký sen"....

( Dr. Jan Procházka USA a tuzemsko i Čína, 9. 6. 2016 20:22)

„Mně osobně se vždy příčilo ohlodávání kostí, a raději se tudíž soustředím na nové věci, tedy tvorbu masa. Aneb „Americký sen v české garáži ! -
PROFIT str. 28/29- Americký sen v české garáži - Vynález českého vědce Jana Procházky odstraňuje nevýhody klasických baterií. Jenomže revoluční nápad naráží na limity malé středoevropské země. Peníze nutné k rozpracování objevu se shánějí velmi složitě. V roce 2010 český vědec a vynálezce Jan Procházka prorazil se svým unikátním nátěrem využívajícím nanočástice k čištění vzduchu od smogu, nečistot, virů a bakterií. Samočisticí technologie pro interiéry i vnější pláště budov našla využití po celém světě. Dnes je jejím největším odbytištěm Čína, která bojuje se znečištěným ovzduším, ale také Španělsko a spojené státy, kde běží licencovaná výroba českého patentu. Jan Procházka se ale nespokojil s tím, že si bude do konce života užívat výnosů z komerčního využití svého převratného vynálezu s nanočásticemi oxidu titaničitého, které využil ve svém nátěru, měl od začátku i další plány. Svůj nápad využít je pro konstrukci revoluční baterie poprvé ověřil již v roce 2006. Vzhledem k originální vnitřní konstrukci o ní hovoří jako o 3D baterii. Experiment se vydařil a český vědec se začal proto věnovat kromě postřiku i rozvoji této myšlenky. Založil společně s investory firmu He3Da , která baterii vyvíjí. Jeho nápad řeší hned dva zásadní problémy najednou. Představuje čistý zdroj energie pro automobily, které se z velké části podílejí na znečištění ovzduší ve vyspělých zemích. K tomu je baterie ideálním prostředkem pro zálohování energie z obnovitelných zdrojů, například solárních elektráren. tím by se mohly odstranit hlavní nedostatky al-ternativních zdrojů: nárazové přetěžování energetické sítě a to, že často vyrábějí energii v jiný čas, než ji spotřebitelé potřebují. - Hledání investora: Přestože se výzkumem baterií zabývají vědecké týmy po celém světě, řešení Jana Procházky je unikátní. Jeho baterie mají lepší bezpečnost, větší kapacitu a nízkou výrobní cenu. Český vynálezce věří, že se mu podaří prolomit magickou hranici 100 dolarů za kilowatthodinu. Pokud by například americký miliardář Elon Musk, který dobývá svět se svými elektromobily Tesla, použil pro výstavbu své gigatovárny na baterie v nevadském Renu českou technologii, namísto současných pěti miliard dolarů by mohl investovat jen necelou miliardu. Česká baterie navíc díky internímu chlazení elektrolytem zabere až dvacetkrát méně prostoru než nyní používané systémy. Před pěti lety představila firma He3Da první malé funkční prototypy své 3D baterie s kapacitou 0,05 až deset watthodin. tehdy Jan Procházka předpokládal, že další prototyp s kapacitou kolem jedné kilowatthodiny by mohl vzniknout již za rok. Nakonec čekal na tuto další etapu ve vývoji celých pět let. Na pokračování nákladného vývoje firmě chyběly potřebné peníze. Ukázalo se, jak těžké je přijít s revolučním nápadem v zemi, jako je Česká republika. „O rizikovém kapitálu se u nás pouze mluví,“ říká Jan Procházka. „Obecně bych jako brzdu rozvoje označil nedostatek důvěry investorů v neznámé věci, příliš zavedené formální postupy a neschopnost riskovat. Kdo není alespoň trochu blázen, musí investovat do tradičních odvětví, jako je nákup a prodej nemovitostí a
podobně,“ pokračuje Jan Procházka. Nepomohlo ani to, že již měl za sebou obrovský úspěch s nanonátěrem a ukázal, že umí převratný objev uvést do života. „americký sen vybudovat něco převratného v garáži je v České republice prakticky nerealizovatelný. a pokud byste například věděli, že do projektu budete muset ze své kapsy nainvestovat dvacet milionů, než začne přinášet užitek, tak do toho nikdy nepůjdete.
Díky bohu, že nevidíme za roh.

Mikeš radí, informuje doporučuje- s dr. Procházkou! (2)

(Mikeš a dr. Jan Procházka, 9. 6. 2016 20:18)

Mnoho lidí by se vykašlalo na realizaci svých snů a zvolilo pohodlnější způsob života,“ uvažuje Jan Procházka. „Finanční svět podle mě nemá rád investice do výzkumu ani do nových technologií. Nemyslím si, že to investoři dokážou u nových věcí odhadnout, a tak čekají, až vznikne trh, a potom jej kupují. Statisticky to ale vždy byla sázka na kvalitu a nové technologie, co žene svět dopředu, nikoli stokrát přeprodané nemovitosti,“ dodává Jan Procházka. - Roky na mrtvém bodě: - Období bez potřebných financí pro vy-nálezce nebylo jednoduché. Věděl, že je na cestě k výrobku, který může změnit energetiku i automobilový průmysl. Kvůli nedostatku peněz zůstal několik let na místě. a vědecké týmy z prestižních univerzit v USA, v Japonsku a v dalších zemích zatím s podporou vlád i tamních firem pokračovaly ve svém bádání. Za tu dobu několik vědců oznámilo podobně převratný objev, který změní baterie na bezpečný a levný zdroj energie. Na rozdíl od českého vynálezce se vždy nad těmito výzkumy po čase zavřela voda, nevznikl funkční prototyp ani nezamířily do výroby. „Dnes se roztrhl pytel s různými koncepty a výsledky grantů, které jsou přes média zveličovány. Velmi by pomohlo, kdyby se tito vědci neomezovali jen na počítačové modelování. Firma HE3DA, která má v současnosti necelou desítku zaměstnanců, vyvíjí dva základní typy baterií. Robustnější se silnějšími elektrodami bude sloužit jako energetická banka pro skladování velkého množství energie za co nejnižší cenu. Druhý typ, se slabšími elektrodami, umožňuje mnohem rychlejší nabíjení a vybíjení a bude mít využití v elektromobilech nebo v energetice jako zásobárna velmi rychle dostupné energie. Například jako rychlá záloha proudu pro vykrývání špiček či výpadků. V současnosti se baterie naplno nabije již za dobu kratší než jedna hodina. Prototyp je víc než nápad. Zatímco Jan Procházka sháněl peníze, ve světe se objevilo hned několik převratných nápadů. Vědci ale nepředstavili funkční prototyp a proto neuspěli. Velká radost, obzvláště když si představíte, jak může zlepšit kvalitu života, a když ji pak uvádíte do praxe,“ líčí vědec. Jeho vytrvalost, víra ve vlastní úsudek a odvaha nakonec přinesly úspěch. Firma získala druhého investora. Po jednáních s několika potenciálními partnery ve Španělsku podpořila projekt dvojice tamních podnikatelů. Důležité pro ně bylo i doporučení španělských vědců. Peníze nových investorů stačily na ochranu patentu a „postrčení“ projektu na laboratorní úrovni. Výsledky následně přišly velmi rychle. „Náš druhý investor chtěl, abychom se zaměřili na výrobu jednokilowatthodinového článku. Všechno perfektně hrálo, a oproti plánovaným osmnácti měsícům byl prototyp hotov dokonce za dobu tří měsíců, do vánoc 2014,“- popisuje Jan Procházka.

Mikeš radí, informuje doporučuje- s dr. Procházkou!

(Mikeš dr. Jsan procházka, USA/ČR -Morava, 9. 6. 2016 20:09)

V na příští rok plánované válce 2017 – asi prý nesvětové(?) budete potřebovat baterie a k tomu kvalitní nabíječku nejlépe s parním strojem jako od pana Šedého – jak na to? - - dokončení

V současnosti pracuje s kolegy na tom, aby každou operaci výroby baterie převedl do plně automatizovaného režimu. Pokud bude mít dostatek financí, za rok by měly jeho baterie sjíždět z pásů sériové výroby. „U techniky je bezvadné, že můžete věřit tomu, co máte před očima, a můžete si případné technické otázky ověřit a doslova na ně sáhnout. Pokud potom vidíte technický potenciál nápadu neboli kam až jste s ním schopni posunout technické hranice, je to jistota úspěchu,“ uzavírá Jan Procházka. Dalibor Dostála vždy udělali alespoň jeden reálný a komplexně vyhodnocený pokus,“ poznamenává Jan Procházka. Během náročného období přišly i situace, kdy přemýšlel, zda pokračovat. „Když pracuji běžně šestnáct hodin denně, přichází také únava a chuť se na všechno vykašlat. Pak se ale vyspíte osm hodin v kuse a jedete nanovo,“ vysvětluje Jan Procházka. Přesto vědec nelituje, že si vybral tuto náročnou cestu. „Mně osobně se vždy příčilo ohlodávání kostí, a raději se tudíž soustředím na nové věci, tedy tvorbu masa. Když se povede přijít na novou perspektivní technologii, je to - ZÍSKEJTE NOVÉ ZÁKAZNÍKY e-mailem, poštou, telefonem: Generování Leeds, databáze firem a spotřebitelů na míru, e-mailing, geomarketing, analýzy, targeting, telemarketing, zahraniční adresy - Žhavá novinka, poprvé na českém trhu – MDO: Marketingová Data Online - Miliony aktuálních firemních profilů, adres a kontaktů, výběry z Česka, Slovenska, Rakouska a Německa I-Group CZ ve spolupráci s rakouským partnerem HEROLD nabízí ojedinělé databáze s permanentním přístupem přes internet, které umožňují okamžité výběry cílových skupin podle mnoha kritérií a také okamžitý download pro directmarketingové akce: Napište si o podrobnosti na e-mail: MDO@i-group.cz - Information Group CZ, s. r. o. kontakt@i-group.cz Domažlická 3, 130 00 Praha 3 - Tel. 225 384 100 PROFIT

I love America. I love D. Trump! Trump - Konec „Havlárny“?

( Petr Šedý a Ross Hedvicek , 9. 6. 2016 20:06)

petrsedyabcd.blog.cz/ - Petr Šedý a Ross Hedvicek / Clanky osvetove a Franta Kuldanů: I love America. I love D. Trump! Trump - Konec „Havlárny“? - Letos v létě se v nemocnici na Bulovce očekává rekordní úhyn a Tropicka boure Colin...... -Dnes v 9.6. 2016 9:38 | Petr Šedý - Teploty v červenci a srpnu by měly často překročit harnici 40 stupňů Celsia, což bude absolutní rekord. - Nemocnice Bulovka má především v létě největší spotřebu energie. Je to tím, že mají na svém pozemku spalovnu. Takové teploty jsou pro staré lidi téměř smrtící. U nás loni umřelo velké množství starých lidí především díky vysokým teplotám. Starých ubylo, ale objevili se další. Někteří zestárli a někteří se zase přistěhovali. Už je to zase skoro stejné nebo možná že i horší. Okolo nás stále krouží mnoho ploužících se lidí, kteří se sotva hýbou a sotva dýchají. Jsou to prostě zdechliny. Ještě před několika léty jsem na tom byl podobně. Těchto lidí mi bylo líto, neboť jsem na tom byl podobně. Dnes je již nelituji a díky tomu, že mi nevadí ani 40 stupňů nad nulou ani dvacet pod nulou, vidím je jenom jako odstrašující příklad lidí, co nepochopili, co je to zdravý život. Za své zdraví si mohou sami, neboť poslouchají hloupé lékaře, kteří jim nepomáhají, ale jenom předepisují léky, které jim dále ubližují. Lékaři vydělávají a důchodci chřadnou. Vůbec se nedivím, že je jim tak špatně, hlavně když se podívám na to, co nakupují. Samé mléko, vodu , pečivo, jogurty a dokonce i jedovatou zeleninu a nebo doslova toxické ovoce. Je to hnus a je to také na nich vidět. Ti co se vydali mou cestou jsou na tom už mnohem lépe. Podařilo se mi vrátit do života stovky lidí, parostrojníků, kteří pochopili, že pivo maso a parní stroj jsou nedílnou součástí zdravého a dlouhého života. - článek se píše... : Tropicka boure Colin......- Pondělí v 15:30 | Ross Hedvicek | Clanky osvetoveOd rana se meteorologove na televizi predhaneji v predpovedich o tropicke bouri Colin, ktera se ma behem dneska po poledni trefit do St. Petersburg (asi 100 km na sever ode mne). Predpovidaji zaplavy a prumernou katastrofu (na rozdil od velke katastrofy). - Kdyz jsem rano vyjel na dalnici I-75 jiznim smerem, tak provoz byl nebyvale husty - lidi prchali do klidnejsich oblasti. V protismeru skoro zadny provoz.A pak to zacalo. Oranzove majacky s dlouhe kolony bilych a oranzovych aut (bile jsou FPL - Florida Power and Light a oranzove jsou Asplundh) s namontovanym zvedacima rampama pro elektrikare - stovky a stovky nakladaku. Vsechny se sjizdely z cele Floridy a uhanely na sever, smer St. Petersburg. -Takze boure jeste ani nezacala a oni uz jedou zachranovat a opravovat draty. Neco takoveho se muze stat jen v Americe. I love America.

Citáty: Adolf Hitler Datum narození: 20. duben 1889 Datum úmrtí: 30. duben 1945

(Kraus Borotín liga proti vzdělání o fašismu – jako varování blbcům jako v Borotíně a vůbec jihočeským darebákům!, 9. 6. 2016 19:12)

Kraus Borotín liga proti vzdělání o fašismu – jako varování blbcům jako v Borotíně a vůbec jihočeským darebákům!

Citáty: Adolf Hitler Datum narození: 20. duben 1889 Datum úmrtí: 30. duben 1945
Adolf Hitler byl německý nacistický politik rakouského a smíšeného židovského původu - falaští Židé- vědecky dokázáno genetickými analýzami DNA - původu, od roku 1933 do své smrti kancléř a diktátor. Jako takzvaný Vůdce (německy Führer) byl odpovědný za zločiny nacistického režimu, zejména za vyvražďování Židů, Romů a postižených. Agresivní politikou zprvu dosahoval územní zisky a ústupky jiných států, roku 1939 však napadením Polska vyvolal světovou válku, v níž Německo utrpělo drtivou porážku.
„Vítěze se nikdo neptá, zda má pravdu.“ pravda, vítěz - „Vždy je těžší bojovat proti víře, než proti vzdělání.“ vzdělání, víra, válka - „Obrovské masy lidí mnohem snáze uvěří velké lži než malé.“ lež, lidé, maso, masa - „Je štěstím pro stát, když lidi nepřemýšlejí.“ štěstí, stát - Je to víra v náš národ, která nás, malé lidi, učinila velikými, která nás chudé lidi, učinila bohatými, která nás, lidi kolísající, zbabělé a bojácné učinila statečnými a odvážnými. Tato víra dala nám bloudícím prohlédnout a spojila nás.“ víra, válka, národ, peníze - „Svět uvěří pouze v úspěch.“ svět, úspěch - Potřebujeme životní prostor!“ prostor, život, prostora - „Byt vůdcem znamená, být schopný hýbat masami.“ byt, masa, maso, vůdce - Především zavazuji představitele národa a celou jeho družinu k pečlivému dodržování rasových zákonů a nemilosrdnému odporu proti světovému traviči všech národů, mezinárodnímu židovstvu.“ odpor, cela, zákon, národ - „Ostatně není mým úkolem učinit lidstvo lepším, nýbrž využít jeho slabostí.“ úkol - „Mohou nás pronásledovat, mohou nás klidně i zabít, kapitulovat nebudeme!“ - „Židé jsou nepochybně rasa, ale nejsou to lidé.“ lidé, žid - „V budoucnu musí být německá mládež štíhlá a hbitá, rychlá jako chrt, pevná jako kůže a tvrdá jako ocel.“ - „Vaším nejcennějším vlastnictvím na tomto světě je váš vlastní lid, a pro tento lid a kvůli tomuhle lidu se budeme rvát a bojovat!“ - Vaším nejcennějším vlastnictvím na tomto světě je váš vlastní lid, a pro tento lid a kvůli tomuhle lidu se budeme rvát a bojovat!“ - „Zásobovat někoho materiálně nikoho silným neudělá, ale důležitější je vštěpovat bojového ducha odporu.“ - Zásobovat někoho materiálně nikoho silným neudělá, ale důležitější je vštěpovat bojového ducha odporu.“

Co se stalo s podporovateli islámských uprchlíků do ČR? -Muslimsky problem kojetinskych ciganu

(Kozel Bobeš (bílý) a Velkopopovický kozel, zcela hnědý a Ross Hedvicek, 9. 6. 2016 18:50)

Co se stalo s podporovateli islámských uprchlíků do ČR? Všude v ČR Samý akademik, jako prof. Syková, co slibovala léčení kmenovými buňkami od impotence – zejména duševní až přes různou fyzickou nemožnost skrze nemoci a úrazy – i pro absolventy a různě nemocné. Aféra je roztroušené sklerozy a podobně. Co ostatní? Co „absolventů“ silničních nehod je na vozíku! To je kšeft slibovat biblický zázrak ala jako akademici Syková a podobní. Kdo se ozve je rasista, jako se rozčílil loni v létě náš pan autor – více nahoře. A jeho starší reakce- třeba loňské.... Nyní jde do sebe (?) a nechce bojovat proti rasismu? Podporujte Kozla! Velkopopovického zvlášť, jako pan Petr Šedý. Který to má svém blogu jasně. Pan Ross Hedvíček má několik postřehů, kde pan Kocour Mikeš až z daleké Antarktidy, ke odpočívá v pokoji a chrní u pece, za kamny v nadcházející antarkticvké zijmě, před dalšími cestami „Krále Antarktidy, s Nácíčkem, se vrátili z Nové země.... poradil, zejména kozlům se ozvat. Zahradníkem? Zahradníkovi, co je kozlem? Či jako (ex)předsedovi akademie věd. Tedy kozel co učil madam Merkelovou, co by svazačku, dříve a nyní „Mossad - Pobočka ČSSR A (ex)NDR!? Nyní jako kancléřku SNR či NSR? Ecce!: - Muslimsky problem kojetinskych ciganu... 23. května 2016 v 17:39 | Ross Hedvicek - Uvodem predesilam, ze jsem tak snede pokozky, ze jsem byl v mladsich letech povazovan za Pakistance a za rasistu mne muze povazovat jen uplny blbec. A blbce ja nemam rad, takze mne to nemrzi. Me predsudky jsou vyhradne vuci lidem s nizsi civilizovanosti, takze se hrde priznavam k predsudkum vuci levicakum vseobecne a s tim spojenych predsudku vuci lidem vyznavajici ruzne jebnute netolerantni ideologie, ktere nerespektuji cokoliv jineho (americti Demokrate, socialiste vseho druhu, komuniste a Muslimove). Jsem uz stary vyseptany dedousek a jednou z mych zabav je komunikace s lidmi v mem rodnem Kojetine a nebylo mozne si nepovsimnout urciteho napeti mezi starousedliky a ciganskym obyvatelstvem Kojetina. Jsem naturou analyticka osoba a tak jsem ty nase nocni povidani zacal analyzovat a dosel jsem k presvedceni, ze kojetinsti cigani maji muslimsky problem, ktery je korenem vsech sporu a nevrazivosti. Co je "muslimsky problem"? Vysvetlim na americke situaci: Muslimove nejsou otevrena komunita, jsou velmi az extremne uzavrena komunita a navic jsou presvedceni o jejich vlastni nadrazenosti, zalozene na jejich vlastni ideologii, kterou nazyvaji nabozenstvim. Jak se lisi nabozenstvi od ideologie (pokud mate jen ceske vzdelani)? Hlavnim faktorem nabozenstvi je tolerance a minimalni rozpinavost a zcela tam chybi nenavist vuci vsemu a vsem ostatnim. Zda se vam krestanstvi, judaismus, hinduismus, budhismus, sintoismus, atd. nenavistny a rozpinavy a hlasajici smrt vsem ostatnim? O nikoliv. A pak mame ideologie: Nacismus, fasismus, socialismus a komunismus. Hlavnim faktorem ideologii je nenavist, nesnasenlivost, netolerance a rozpinavost. I ti nejhloupejsi (s vyjimkou casti obyvatelstva v CR) vedi o nacismu a fasismu, co to bylo za kokoty, snaha o ovladnuti sveta, koncentraky a miliony mrtvych.

Muslimsky problem kojetinskych ciganu...-DOKONČENÍ

(Ross Hedvicek 23. května 2016 , 9. 6. 2016 18:40)

Nase generarace uz si pamatuje (s vyjimkou casti obyvatelstva v CR), co byl socialismus a komunismus, co to bylo za kokoty, snaha o ovladnuti sveta, proletari vsech zemi spojte se, svetova socialisticka soustava, komunisticke koncentraky, gulagy a miliony mrtvych. Kdyz si "nezavisle" (v Cesku tak zoufale chteji byt nezavisli) porovnate ty dve vyseuvedene definice a aplikujete to na islam, pak musite dojit k zaveru, ze islam svou netoleranci, nenavisti, rozpinavosti a snahou o ovladnuti sveta jednoznacne patri mezi ideologie, nikoliv mezi nabozenstvi, bez ohledu na to, co vam rika vase trouba Sabatova a nebo nas trouba Obama. V posledni dobe jsem si casto povidal se dvema kojetinskymi cigany (shodou okolnosti maji oba dva hlavy oholene dohola), kteri mi kojetinskou ciganskou situaci objasnili. Cast ciganu, jako tihle dva jsou uplne civilizovani, normalne pracuji a ziji normalne, jako slusni lide. Ti, co delaji bordel okolo namesti, to nejsou oni, ti, co fackuji plavcika na koupalisti, to taky nejsou oni. Ovsem, a ted nastava ten muslimsky problem, tihle dva (a s nimi i jejich rodiny a spousta dalsich) se od toho nedokazou distancovat, protoze jejich FALESNA CIGANSKA SOLIDARITA a SOUDRZNOST JE PRILIS VELKA a primo MUSLIMSKA!!! A proc muslimska? Opet priklad z Ameriky: V podstate veskery terorismus je dnes muslimsky, ale NIKDO z muslimu to nedokaze odsoudit a rict, ze s timhle dobytkem my nemame nic spolecneho, vsichni jsou potichu jako svine ve rzi a proti muslimum by nerekli ani slovo. Jsem kojetinsky super-pametnik a docela presne vim, ktere ciganske rodiny vzdy pracovaly (casto i se mnou v STS, JZD nebo lihovare) a ktere jen delaly bordel. Takze dokud si kojetinsti cigani, stejne jako americti muslimove, nevyresi svou krizi identity a prislusnost k nejake ideologii a nebo minoritni skupine jim bude prednejsi nez prislusnost k CIVILIZACI, do te doby se situace nezlepsi. A jak to vyresit? Problem s muslimy bude nutno resit zbranemi, o tom uz dnes neni moc pochyb, problem s kojetinskymi cigany zvladnou vyresit ti dva holohlavi kamaradi sami. Staci nebyt tak hystericky citlivi, kdyz nejaky gadzo opravnene kritizuje, ze ciganska decka delaji bordel okolo namesti a serou a blijou do toho milionoveho pitka. To by stacilo jen mezi cigany najit toho spratka a serezat mu prdel, co se do nej vejde - zadne blbe a soudrzne predstirani, ze nevime kdo to byl a tak - najit a soukrome serezat, protoze delaji ostudu vsem. Donutte sve mlade chodit do skoly a psat SMSky pravopisne spravne a ne jako negramotni idioti - jste Cesi napred, nikoliv cigani. To ciganstvi si nechte jen jako hobby - protoze jinak jste jako ti teroristi muslimove! Vysvetlete svym mladistvym, ze kdyz se budou chovat jako grazli a sproste vyhrozovat vsem okolo, ze je serezete, az se z toho poserou! A serezete je vy, cigansti rodicove, nikoliv mestska policie nebo Policie CR. Stejne tak tem spratkum vysvetlete, ze se musi chovat jako ostatni, ze nemaji skakat z boku do bazenu, ze nemaji ignorovat plavcika a potom lhat vlastnim rodicum, protoze kvuli tomu nakonec jejich vlastni otec musi do basy.Tem okolo namesti postavajicim grazlikum sami vysvetlete, at zalezou a nebo si najdou praci, ze to kazi vsem ostatnim - nebudte jako zababusene nenavistne muslimske maminky, co jejich synackove vrazdi a ony to odmitaji priznat. Vy sami se musite vratit k civilizaci, a uznat, ze krecovite a pokrytecke snahy se odlisovat vedou tak do prdele a ne k lepsim mezilidskym vztahum. A vystrihejte se vrazdy, protoze vrazda vede ke kradezi a od ni uz je jen krucek ke lzi.