Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kudla do zad – František Růžička

28. 6. 2016

Dosti dlouho jsem přemýšlel, jak nadepsat tuto stať. Zdá se mi, že tento název bude nejvýstižnější. Jen je otázka, zda nevyvolá polemiku o tom, kdo komu tu kudlu do zad vlastně zasadil, nebo teprve jen zlehka zasouvá.

Nutno si uvědomit, že se zase blíží volby (krajské), a pak budou další (parlamentní), po nich zase další a další. A tak to půjde dál, i kdyby měly být mimořádné, nebo dokonce za policejní asistence. Ostatně současná „válka policajtů“ by tuto úvahu klidně mohla podpořit. Ale zbytečně nefantazírujme!

Reálná situace: Čtvrtek 16. června 2016, Malá scéna DK Metropol v jihočeské metropoli. Sál zhruba pro necelých dvě stě posluchačů se před 18.30 hod. zcela zaplnil, mikrofony byly zapnuté, kamera nainstalovaná. Zaparkované naleštěné limuzíny před domem pod dohledem vždy bdělé a ostražité (!!) Městské policie, propagační materiál na stole ve vstupu téměř rozebraný. Paní poslankyně Ing. Radka Maxová přivítala přítomné a zahájila veřejnou besedu hnutí ANO2011 za přítomnosti předsedy, ministra financí Ing. Andreje Babiše.

Ten se také po představení dalších politiků za stolem na jevišti (poslanec Kubíček, primátor Svoboda, radní Kozlová) nenechal dvakrát pobízet a vehementně předložil náruživému auditoriu podrobný výklad k současnému dění ve vládě, koalici a vedení policie. Ve volném přepisu: Uvedl, že je konsternován tím, co se právě děje, někteří politici lžou, masmédia neříkají pravdu. Bezpečnostní rada státu se svolává podle potřeby, již zná průběh této šaškárny, psal premiérovi, ten neodpověděl. Reorganizace policie nebyla připravena, nebylo to dohodnuto. Na podněty při jednání premiér nereagoval, plk. Šlachtu k jednání nezavolal. Sám mohl po odletu premiéra radu svolat, kdyby se choval jako prase, neměl ale zájem o další sarajevský atentát… Jde o devastaci útvaru plk. Šlachty, který si dovolil příliš, když zasáhl na Úřadu vlády (Nagyová, Nečas)… Sám jsem musel být opakovaně chráněn, když chtěli přepadnout můj dům, měl jsem být zavražděn a byl dále ohrožován na životě mafií, došlo i na firmu „Kostelecké uzeniny“, kde se nalezl kovový odpad vhozený do výrobku…

Opozice se tomu těší, když popravili Šlachtu. Jeho útvar měl dobré výsledky, měl být rozšířen o kybernetiku, jiným politikům, jako jsou Bublan, Antl, Pospíšil, Benešová, se to také nelíbí. Vadilo také, že Šlachta neinformoval o tzv. živých kauzách, měli z něj strach. Tímto ministr Chovanec ovládl celou policii. Je to porušení koaliční smlouvy. Připouštím, že je to v kompetenci policejního prezidenta…

Vyčítají mi, že nechodím na interpelace. Ano, protože pracuji a nemám čas. Třetina zákonů pochází z min. financí, nechal jsem zveřejnit všechny smlouvy ministerstva, plním program, nelžu, nekradu. 117 poslanců hlasovalo proti mému návrhu zákona o hazardu, čímž jsme přišli o 400 mld. Výběr daní probíhá dobře, snížil se rozpočtový schodek. Rozpočet o 670 mld. zadlužil Kalousek, o 410 mld. Sobotka. Máme na investice, které šly i na kraje, nevidím důvod, proč bychom měli odcházet…

● Hodnocení: Velice poutavé, poučné i zábavné zároveň. Známe pana ministra, že dokáže zaujmout, použít sarkasmus, udržet dobrou náladu.

Poslankyně Ing. Maxová vysvětlila, jak se hlasovalo o protikuřáckém zákonu. Návrh poslance Bendy značil cestu „zavádění kuřáren“, ministr zdravotnictví k tomu nezaujal zásadní stanovisko. První hlasování: zpochybněno. Druhé: návrh prošel o jeden hlas. Kalousek zpochybnil. Bylo uznáno. Třetí hlasování: zákon neprošel. Hnutí ANO nechtělo přijímat poloviční zákon, bylo za to osočeno, že způsobilo nepřijetí. Znovu se bude ve sněmovně projednávat.

Dále z diskuse:

● Měli byste něco zásadního udělat, distancovat se od politiky ČSSD, podat demisi, lidé vás volili za boj proti korupci…

●● A. Babiš uvedl, že koaliční vláda je úspěšná, kdybychom odešli, využili by toho ve svůj prospěch.

● Je třeba změnit volební systém, koalice nemají cenu. Vyvinit se, padá cena ropy, proto je taky nižší výběr daní.

●● A. B.: Není to pravda, vybralo se více, k 15. 6. při meziročním srovnání o +29 mld. navíc! Dali jsme nové kompetence pro FÚ. Dle hodnocení v EU jsme lídři v boji proti korupci. V Bruselu mám dobrou pozici, mluvím francouzsky, anglicky, německy, rusky, dokážu proti všem argumentovat. Musíme ale rozhodovat MY, ne Brusel. Bohužel, nemáme tam dostatečně odborné zastoupení.

● Jak se díváte na referendum o vystoupení GB z EU?

●● A. B.: Informace o dnešním atentátu. Je u nás 6 tis. německých firem, dostali jsme 720 mld. z EU, je nutné ubránil hranice EU, vyřešit přístup ostatních, udělat vše, aby nebyla válka. Zatím se vymýšlí nesmysly. Ukončit válku v Sýrii, přijmout „Marshallův plán“, vše spolu s Ruskem, Čínou.

Pan ministr odvolán k přímému rozhovoru pro vysílání TV Nova, beseda dále pokračovala.

●● Maxová: Měli jsme dnes velice náročný program. Ve Strakonicích firma MOIRA, nemocnice, řešení točny v Č. Krumlově (ministr Herman chtěl stěhovat na Kvítkův Dvůr), pro zachování se vyslovilo peticí 150 tis. lidí. Následovala fa BOSCH, největší firma v kraji a Festival v DK Slávie se seniory, které pana ministra velmi dojalo. Chceme řešit rovněž otázku důchodců, je to ale složité ve vztahu k min. práce a soc. věcí. Poslední návštěva v Domu pro seniory Hvízdal. Na dotaz p. ministra uvedla paní ředitelka, že by potřebovali křeslo, uvedena cena 80 tis. Pan ministr jim dal k dispozici 500 tis. Kč!!!

●● P. Kubíček: Uvedl objasnění ke kontrolnímu hlášení, výsledky jsou kladné. Třeba v J. Koreji dostanete účtenku běžně i u prodejce na ulici, také se např. platí jistina u začínajících podnikatelů, která při neplnění povinností propadá. Chceme dále zvýhodňovat seniory a rodiny s dětmi, navrhujeme změnu valorizačního výpočtu. Závěrem je investovat, urychlit růst mezd, zjednodušit daňové zákony, udělat revizi zákonů a odstranit jejich dublování.

● Dále nastoleny otázky: Právníci hledají únikové cesty, jak nebýt trestán; Kdy začne kampaň pro krajské volby?

●● Maxová: Kampaň se připravuje, začne v září, chceme dát příležitost mladým odborníkům.

●● Primátor metropole Ing. Svoboda: Obdobné problémy s opozicí máme i ve městě. O 150 mil. jsme snížili zadluženost města, v letošním roce hospodaříme zcela bez úvěru, o hospodaření se stará zde přítomná pí Kozlová. Otázka „otáčka“ v CK (= Českém Krumlově) je velice složitá, je to majetek na cizím území. Na roky 2016-17 je pronájem, pak by měla následovat rekonstrukce. Dnes jsme tam byli s min. financí vzhledem k návrhu ministra kultury (vykoupit jinou lokalitu a přestěhovat). To je ale finančně náročné, předpokládáme jiné řešení. Fin. přínos pro JčD představuje 15 mil., což ulevuje rozpočtu města. Radnice ČBu získala l. místo v kraji při hodnocení „Přívětivý úřad“. Naší snahou je vycházet lidem vstříc.

Dále z diskuse:

● Jak si představujete „chytré školství?

●● Maxová: Především, aby ministerstvo do řízení nezasahovalo. Školy mají patřit pod rezorty, nikoliv pod správu krajů. Musí se rychle reagovat na požadavky firem, na ministerstvu jsou jen „úředníci“, řešení trvá celé roky.

Pan ministr se vrátil od televizního přenosu a hned zaperlil, že se zase musel utkat s ministrem Chovancem, což vzbudilo vřelý ohlas. Poté vyslechl několik pochvalných projevů:

● Za vámi jsou vidět činy; Již Lenin radil: Masy je třeba udržet v pohybu…“; Nemáme v podnicích 51% vlastnictví, cizí firmy nás šidí; Kdy bude silnice Č. Budějovice- Linec; Proč chybí váhy pro kamiony;

● Kdy se přidá na platech dělníkům?

●● A. B.: To je věc soukromých zaměstnavatelů.

● Jak hodnotíte neplacení dluhu ČSSD?

●● A. B.: ČSSD dává špatný vzor. Je to ale privátní spor!

● Jak vidíte „zdravé zdravotnictví“ a „chytré školství“? Nerozdávejte koblihy, ale zdravé nápoje…

Beseda dále pokračovala, na panu ministrovi byla vidět znatelná únava, vytratila se jiskra projevu, bylo evidentní, že přednesl, co bylo potřebné. Ostatně vystoupení dalších „řečníků“ se jevilo spíše jako předvolební rétorika, nebo i bezbřehé tlachání či osobní mudrování např. „Změní se DPH u knih? Jaký je názor na pana prezidenta?“

● Budeme schopni se uživit?

●● A. B.: Od začátku se státní hospodářská politika nezvládla, přišla privatizace, nastal volný boj, doplácí na to drobní prodejci. Je to složité řešení konkurenceschopnosti.

●● Maxová: uvedla informaci o seniorském ANO (jako SANO), aby se i senioři podíleli na společné politice hnutí a dala příležitost k poslední otázce.

● Tu nastolila podnikatelka (farmářka), když uvedla, že není možné zvyšovat mzdy dělníkům, když potom nepracují, raději jdou na nemocenskou. Pak se musí shánět nové síly, mzdové prostředky jdou v niveč…

●● A. B.: Označil za nešťastné posílení odborů, zákoník práce, nejsou páky na razantní řešení personálních otázek… Omluvil se, že má ještě další jednání v Praze.

Doba byla pokročilá. Potlesk. Zase někdy příště….

František Růžička (Hlas svědomí)

p1340465.jpg

Pouliční reklama

p1340467.jpg

Poslední pokynu před besedou

p1340472.jpg

Pracovní předsednicto

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zakáží Židé a bolševici a komunisté a jejich Zemani a Merklové světlo a baterky

(Petr, Pavel s Mikešem od Bobeše -http://petr-kubac.blog.cz, 14. 7. 2016 10:45)

Zakáží Židé a bolševici a komunisté a jejich Zemani a Merklové světlo a baterky aneb:“ Taktické trenky !“
Dnes v 5:51 | Petr | Svět okolo - Můj život probíhá v záchvatech - nedávno jsem překonal "kalkulačkový záchvat" - máme kalkulačky opravdu všude a velikou zásobu, než tyhle užitečné věcičky zahubí přiblblé "smartfouny". Od jara mám "baterkový" záchvat - už jsem koupil 4 baterky - tedy jako LED svítilny a dokonce si pohrávám s myšlenkou nějaké LED světlo postavit vlastní rukou. Při té příležítosti jsem narazil na fenomén "taktické baterky" a jelikož Google a jeho reklamní systémy dovedou být pěkně otravné tak kromě "taktických" baterek jsem zjistil, že existuje "taktické všechno". Tedy příklad - z Asie a Filipín přichází "taktický obranný prostředek" jménem "kubotan" neboli česky "taktický kolík". Což je kus kovu, dnes většinou duralu velikosti velké průpisky s nepříliš ostrým hrotem na konci. ( Prý ) se používá tak, že hrotem se nezraníte když jej máte v kapse ( není ostry ani jako hřebík ) , ale když plnou silou máchnete a udeříte hrot proráží kůži, láme kosti, trhá šlachy, způsobuje bodnutému velikou bolest, zcela neúměrnou síle úderu a o to jde. OK máme kolík velikostí průpisky - což takhle hrot provrtat a strčit do něj průpiskovou náplň ? Stalo se a výsledkem je "taktické pero". Tedy můžete jej nosit v náprsní kapsičce a psát si s ním poznámky, ale když dojde na lámání chleba - můžete hrotem mlátit a mlátit. Sice tím píšící hrot zcela jistě zničíte ale co z toho. Přesně takto vznikly i "taktické svítilny". Osobně jsem si dlouho myslel, že "taktická svítilna" je marketingové hogo-fogo, které znamená "předražené baterky prodané za státní prachy do armády". Nebo smířlivěji - baterky, co se dají namontovat na pistoli. Obojí je do jisté míry pravda, ale v tom problém netkví. Opravdová "taktická svítilna" je LED baterka co nevětšího výkonu, ovšem relativně malého rozměru, vyrobená z kovu ( hliníku ), která má "korunku" - tedy okraj reflektoru není hladký ale má typické výstupky - až hroty směřující dopředu. Taktická baterka pro "opravdové chlapy" má dokonce tuto korunku ocelovou, šroubovací záměnnou za několik variant s hroty takové délky a takové "agresivity" jaké vám psychika dovolí nosit. Myslím, že obrázek nahoře to ukazuje docela pěkně. AfA -Velké Popovice a petr-kubac.blog.cz

Zakáží Židé a bolševici a komunisté a jejich Zemani a Merklové světlo a baterky aneb:“ Taktické trenky !“(2) -

(Petr, Pavel s Mikešem od Bobeše, 14. 7. 2016 10:39)

(2)Princip použití je následující - normálně si svítíte jakoby nic. Pak má nějaký lump tendenci vás napadnout. Tak přejdete do "nouzového režimu" - svíte borci do očí a pak se oslněnému gaunerovi snažíte utéci, pokud vás dohání - mlátíte jej "korunkou" baterky a to tak že uděláte pěknou dírku do lebky, případně mácháním hroty "krájíte" dlouhé pruhy kůže a svalstva z kterékoliv části lumpova těla, kterou máte na dosah. Moje zkušenosti jsou, že hroty, které v kapse vypadají naprosto nevinně dovedou udělat stejnou ( nebo větší ) paseku než taktické pero. Tím se dostáváme k otázce poslední a nejsmutnější. Je jasné, že "taktické baterky" byly vymyšleny s ohledem na možnost obrany "předmětem denní potřeby" - to ovšem nevysvětluje celý humbuk kolem "taktického vybavení" často velmi exotického typu - jako je třeba "taktický fix" - ano černý nesmazatelný fix s kovovým pouzdrem a hrotem. Žijeme totiž v době kdy "mravy upadají" a to i ve státech, kde se můžete legálně bránit zbraní jako jsou USA. Odtud totiž celé "hnutí" kolem "taktické" výbavy pochází. Příčina je totiž v tom, že z důvodů, jejichž rozbor by byl rasistický, jsou největším pachatelem kriminality černoši. Díky pozitivní diskriminaci je však většina soudců též černých - ERGO se můžete dosat do situace kdy vás někdo napadne - statisticky je asi 60% pravděpodobnost že bude černý, vy se budete bránit, ubráníte se a pak budete každý svůj pohyb a myšlenku vysvětlovat u soudu, souzen černým soudcem a černou porotou. To je situace, kdy v USA mohou u soudu padat argumenty podobné české "nepřiměřené obraně". Přesně pro tyto případy rozumní ( cyničtí ) Američani doporučují - nenoste s sebou pistoli, noste s sebou ( taktickou ) baterku - potom se alespoň můžete tvářit jako nevinné telátko a tvrdit - "nic jiného jsem u sebe neměl, tak jsem se bránil baterkou" . No a řekněte co je nevinnější než "zdroj světla" v kapse. Za domácí úkol - koupit "taktickou baterku" s hroty a párkrát si do něčeho prašit, abyste si obranu nacvičili. A spěchejte, situace přitujuje, Angličani mají zakázané kapesní nože, Dánové pepřové spreje - je jen otázka času než tuhle fintu objeví nějací "bojovníci za bezpečnost" z EU a baterky zakážou. http://petr-kubac.blog.cz/

Komunistické Haló noviny oslavily v minulých dnech čtvrtstoletí své existence

(Šuk, Zeman i Troška, 14. 7. 2016 10:19)

Tolik umělců a známých tváří najednou se dlouho neprojevilo v jeden moment. Způsobí to povyk -6. 6. 2016 7:04 - K jejich výročí jim popřály desítky politiků i umělců, o jejichž slova se Haló noviny podělily ve svém čtvrtečním vydání. Prezident Miloš Zeman, předseda Senátu Milan Štěch, jihomoravský hejtman Michal Hašek, ale i režisér Zdeněk Troška, .... „K pětadvacetinám přeji Haló novinám, aby se nenechaly otrávit konkurencí. Vyplňujete prostor, který má právo na existenci,“ uvedl prezident Miloš Zeman. - Předseda Senátu Milan Štěch ve svém přání ocenil, .. „Osobně zastávám názor, že by veřejnost měla mít přístup k co nejširšímu spektru informací. Lidé chytří a vzdělaní se ve zdrojích informací umí orientovat a vyberou si ty, ke kterým se přikloní. K tomu by všechna média měla přispívat svou pestrostí,“ uvedl. - Jihomoravský hejtman Michal Hašek pro změnu pozvedl imaginární číši výborného jihomoravského vína a popřál čtenářům objektivní a pokud možno i pozitivní zprávy z domova i ze světa. „Haló novinám bych rád popřál hlavně stále spokojené čtenáře, kteří si nepřestávají držet svůj názor, mnoho pozitivních zpráv a minimálně ještě dalších pětadvacet let existence,“ podotkl zpěvák a skladatel Dalibor Janda. Režisér Zdeněk Troška popřál periodiku, aby bylo stále tak objektivní a úspěšné, jako předcházející čtvrtstoletí. „Zejména v té dnešní dynamické době, plné rozporů a nespravedlností. Taky aby i nadále Haló noviny pomáhaly lidi sbližovat. To jim z celého srdce přeji k další pětadvacítce. Mám sice dojem, že v jednačtyřicátém roce budu méně aktivní než dnes, ale na oslavu padesátého výročí se těším ještě víc,“ uvedl Troška. - „Stejně tak jako každému periodiku, které hojně a dobře píše o české kultuře, včetně mé milované klasické hudby, přeji dlouhý život! Děkuji za to a blahopřeji Haló novinám k 25. narozeninám!“ řekl houslista Jaroslav Svěcený. - Podle politologa Oskara Krejčího jsou Haló noviny jediným dospělým tištěným médiem v Česku,...Pýchou Haló novin budiž schopnost diskuse a schopnost prorážet informační embargo,“ myslí si Krejčí. - „Čtvrtstoletí uběhne jako voda, zvláště v deníku. Den co den Haló noviny představovaly a představují jediný tisk, který přenáší do budoucnosti štafetu levice. Proto nemají ustláno na růžích. A to je dobře, protože na růžích se povalují nemakačenkové a růžovými sady se procházejí miliardáři, kteří ukradli majetek lidem práce. Takže přeji: výdrž!“ podotkl básník Karel Sýs. - K tomu, že si z denního tisku vybírá právě Haló noviny, se přiznal při své gratulaci porodník a gynekolog Karel Šuk. „Jednotlivé rubriky – kulturní, sportovní, politická – a komentáře převyšují mozkové poluce pánů redaktorů z jiných tiskovin. Těším se, že v dalších letech bude tato vysoká úroveň, objektivita a stranění nám milionům ‚dolních‘ zůstane zachována. Obzvláště si vážím, že se nesnížily k urážkám hlav našeho státu, té současné i té minulé,“ řekl. - „Přeji Haló novinám k pětadvacátým narozeninám plastickou operaci a lepší stravování, aby byly v kondici, protože nároky stoupají,“ popřála periodiku spisovatelka Lenka Procházková. - Happy Birthday, to mimo jiné popřál komunistickému deníku zpěvák Michal David. „Haló noviny již slaví své čtvrtstoletí, a tak bych rád popřál všem z redakce a i věrným čtenářům mnoho zdaru do další pětadvacítky, abychom mohli pořádně společně oslavit tu padesátku,“ řekl. „Jsem rád, že jsou noviny, které se s jistým ponorem zabývají kulturou v tom nejširším slova smyslu. Kultura totiž není jen film, divadlo či výstavy, ale také vzájemná slušnost, respekt k odlišným názorům nebo zcela obyčejná lidská vlídnost. Kultura je také úsměv, který patří k pozdravu. A tak Haló novinám přeji hodně úsměvů,“ řekl moderátor Petr Jančařík.

"To Be a Jewish Teenager in Poland"- Angela Merkelová:„Uprchlíci se musí odnaučit antisemitismu.“-10 tisíc euro pro ČB?

(Abraham Preis, 14. 7. 2016 10:02)


"To Be a Jewish Teenager in Poland" - Angela Merkelová: „Uprchlíci se musí odnaučit antisemitismu.“ - 10 tisíc euro, které Merkelová věnovala na podporu talentovaných židovských studentů!
Posted by redakce on 3. 12. 2015 in Významné, Ze světa, Ze života obcí - Merkel_Abraham Preis: Německá kancléřka Angela Merkelová včera obdržela Cenu Abrahama Geigera. Při slavnostní ceremonii v berlínském židovském muzeu prohlásila, že se uprchlíci musí odnaučit antisemitismu, kterým byli krmeni ve svých domovských zemích. Reagovala tak na obavy předsedy Ústřední židovské rady v Německu Josefa Schustera, které zazněly předminulé pondělí v jeho vyjádření pro Die Welt. Mnozí uprchlíci přicházejí do Německa ze zemí, kde je nepřátelství k Izraeli a antisemitismus součástí oficiální kultury. Merkelová vyzvala přistěhovalce, aby jasně odmítli diskriminaci menšin a antisemitismus. Dle svých slov německá kancléřka sdílí se židovskou komunitou humanitární hledisko při pomoci uprchlíkům z Islámského státu a současně i potřebu chránit demokracii. Schuster Merkelové poděkoval za její ochotu naslouchat obavám židovské komunity a zdůraznil, že Židé v Německu pociťují k uprchlíkům empatii, protože během uplynulých 25 let bylo do Německa přijato a integrováno 140 tisíc Židů z bývalého Sovětského svazu. Cena Abrahama Geigera je dotována částkou 10 tisíc euro, které Merkelová věnovala na podporu talentovaných židovských studentů. Rabínský seminář Abrahama Geigera se stal součástí Postupimské university v roce 1999 a cena začala být udělována o rok později.

(1) -"Švédský prach" aneb Chemie pro šílence 61. Chlorečnan draselný a nikdy jinak 1.

(http://petr-kubac.blog.cz/rubrika/chemie-pro-silence, 13. 7. 2016 22:30)

14. ledna 2016 v 5:44 | Petr - V Německu došlo k pozoruhodné události : "trpící syrští lékaři a inženýři", které pozvala mamá Merkelová, se na Silvestra sebrali a v několika větších městech projevili typickou orientální statečnost a fair-play. V přesile 20 : 1 přepadávali, osahávali, okrádali a sem-tam i znásilňovali bílé Němky. To se dalo čekat a není to jádro průseru. Průser je v tom, že oficiální média v Evropě, a potažmo v (demokratickém ?) Německu, selhala, a o této věci (kvůli vládní cenzuře !!) mlčela, jak Jakešovské Rudé Právo o výbuchu v Černobylu. Kdyby Gertruda, Hildegarda a mnoho dalších si na Facebooku nesdělovaly zkušenosti typu : "Kam ti sahal ?" ..... "A taky tě potom okradl ?" ..... tak by se o ničem nevědelo dodnes. Jenomže v určitém okamžiku si o těchto "trpících Syřanech" už cvrlikali vrabci na střeše - takže za týden od události - 6. ledna, došlo ke "zvěřejnění" celé věci, nejenom v Německu, ale i u nás, včetně všech "zásadních prohlášení" Merkelové i ostatních osob, které to předtím zametaly pod koberec. V Evropě se nestoudně lže ...... jednoho dne někomu prasknou nervy ...... a bude se střílet. Jelikož nezanedebatelná část "trpících Syřanů" jsou "inženýři - chemici" - experti na "improvizované výbušné prostředky" školení Al-Kaidou, Islámským státem, Talibanem, CIA a možná i dalšími, považuji za svoji povinnost pracovat na vyrovnání "informační asymetrie" a podívat se na domácí výrobu další pozoruhodné chemikálie - chlorečnanu draselného. Jak jistě víte - v Anglii a ve Skandinávských státech jsou v "multikulturalitě" daleko před námi, takže vás tam zavřou i za držení zavíracího nože s pojistkou. Z této oblasti pochází návod na "Švédský prach" - což je směs převážně z chlorečnanu draselného a červeného fosforu, na které si můžete vlastnosti chlorečnanu vyzkoušet. "Švédský prach" se tedy vyrobí takto - koupíte spoustu zápalek, oškrábete jim hlavičky a rozmělníte je na prach. Ten uschováte pečlivě na suchém místě v uzavřené prachotěsné nádobě. Pak umyjete celé pracoviště vlhkým hadrem a necháte uschnout. Pak z krabiček od sirek oškrábete hmotu škrtátek a taky ji rozmělníte na nejjemnější prach. Pak prach z hlaviček smísíte s prachem ze škrtátek - volně, volně po malých dávkách a bez mechanického tření aby celá směs nevzplála. Výsledný mix se svými vlastnostmi velice blíží vlastnostem černého střelného prachu a dá se použít ke střelbě z improvizovaných zbraní "domácí výroby".

(2) - "Švédský prach" aneb Chemie pro šílence 61. Chlorečnan draselný a nikdy jinak 1.

(petr-kubac.blog.cz, 13. 7. 2016 22:29)

http://petr-kubac.blog.cz/rubrika/chemie-pro-silence -
(2) - Je vám jasné, že hlavičkami od sirek "syrské inženýry" jen tak nepřestřílíte. Navíc jakmile EU vycítí nebezpečí - uvidíte jak rychle budou sirky na příděl. Je tedy třeba něco jiného : V dobách železné opony byly kolem hranic se západem dlouhé pruhy jemě uhrabané hlíny, bez jediné rostlinky ( aby byly vidět stopy prchajících "trpících Čechů" ). Tyto pruhy se bez rostlinstva udržovaly "Travexem" - chlorečnanem sodným, který byl volně ke koupi v "zahrádkářské prodejně". Na Travexu jsme my "pubertální pyrotechnici" ( pyromani ) vyrostli. Víte čím se liší chlorečnan sodný NaClO3 od chlorečnanu draselného KClO3 ? Z hlediska vlastností potřebných v "multikulturním světě" - ničím. Jenom výrobci rachejtlí jej nemají rádi, protože má výrazný žlutý plamen, který přerazí ostaní barvy ohňostroje. Na rozdíl od chlorečnanu draselného, který má téměř neviditelný tmavě modrý plamen. Přesto dneska nedávám návod na výrobu chlorečnanu sodného, ale draselného, protože tento má ještě jednu výhodnou vlastnost - je velice málo rozpustný ve vodě, což usnadňuje výrobu. Jako chemikálii, bez které žádná výroba chlorečnanu draselného nebude - je chlorid draselný. Jděte do "zahrádkářské prodejny" a tvařte se, že vaše rostlinky potřebují "draselnou sůl". To je chlorid draselný KCl - nevinné zahradní hnojivo. Až se bude "multikulturní situace" zhoršovat, výbuchy a střelba se stanou běžnou realitou - hajzli z EU na to určitě přijdou a chlorid draselný zakážou, jako zakázali peroxid vodíku. V tom případě se musíte tvářit jako marodi na srdce a žádat v hypermarketu "sůl pro kardiaky" - což je taky chlorid draselný, jenom mnohem dražší. ( v Kauflandu jsem jej viděl ). Z chloridu draselného je třeba vyrobit nasycený vodný roztok. Vodu přivedete téměř k varu a rozpustíte v ní draselné soli tolik, až i přes neustálé míchání - několik krystalků zůstane na dně. Během chladnutí se vám něco málo vysráží zpět, ale toho si nebudete všímat. Pak je několik možností - nejsnadnější avšak velmi smradlavá možnost je koupit obrovské množství "SAVA" - tedy chlornanu sodného NaClO, pokud jej zahřejete nad 70 stupňů - tedy vzhledem k jeho nízké koncentraci jej stejně budete muset zahustit varem - chlornan sodný se začne rozkládat na chlorečnan sodný a chlorid sodný. Když uvidíte první krystaly - což je chlorečnan sodný - vařící směs ihned odstavte, než se přehřeje a bouchne. Pak smíchejte reakční směs s nasyceným roztokem chloridu draselného - vznikající - téměř nerozpustný chlorečnan draselný se vyloučí jako množství plochých bílých krystalů, které získáte z roztoku filtrací, přes filtrační papír do kávovaru a vysušením solí na filtru.

(3) -"Švédský prach" aneb Chemie pro šílence 61. Chlorečnan draselný a nikdy jinak 1.

(petr-kubac.blog.cz, 13. 7. 2016 22:27)

http://petr-kubac.blog.cz/rubrika/chemie-pro-silence
(3)- Tento způsob výroby je tak smradlavý jak si jen dovedete představit. Otevřete doma flašku se SAVEm a představte si, že ji budete vařit. Navíc přitom vzniká i plynný chlor - známá žlutá smrt ze zákopů první světové války, takže tuto výrobu lze prakticky dělat jen ve skleněných nebo keramických varných nádobách a jenom venku, kde oči udavačů pečlivě hlídají. Navíc i na tuto výrobu Euro-gauneři přijdou a lze očekávat, že zakážou chornan sodný - alias desinfekci typu "SAVO", proto musíme počítat s nejprimitivnějšími možnostmi a připravit se na elektrolytickou výrobu chlorečnanu draselného - stejně jako se to dělá v průmyslu. Principem elektrolytické výroby je elektrolýza nasyceného roztoku chloridu draselného - při elektrolýze se rozkladem vody uvolňuje kyslík, který reaguje s chloridovými ionty za vzniku chlornanových a později chorečnanových iontů. Chlorečnanové záporné ionty reagují s draslíkovým kationty za vzniku chlorečnanu draselného, který je asi 20x méně rozpustný než chlorid draselný, proto se hromadí jako bílé krystaly na dně reakční nádoby. Reakční nádobu si musíme nejprve vyrobit - přitom je potřeba poznamenat, že další reakce, které v nádobě probíhají je vznik chlorovodíku a dokonce i volného kyslíku, vodíku a chloru - což jsou silně korozivní a výbušná svinstva. Vyrobit reakční nádobu tedy není úplná sranda, ale jde to. Poněvadž je však nutné předem předpokládat, že EU-gauneři zakážou téměř všechno, je popis výroby dosti obsáhlý, proto bych jej s dovolením nechal na příště. Dneska si jenom řekneme v čem je kouzlo chlorečnanu draselného. Raketoví modeláři mají své recepty na rozpouštění chlorečnanu v roztaveném sorbitolu - čímž vzniká hořlavá hmota známá z raketových motorků jako pevné raketové palivo. Pro případ "multikulturní krize" nás ale zajímá jiný recepis : smícháním 9 dílů jemně rozemletého chlorečnanu draselného a 1 dílu běžné strojní vazelíny vznikne "hňahňanina" vlastnostmi i vzhledem velice blízká plastickým trhavinám, která je relativně bezpečná a přesto se dá odpálit a bouchá jako hrom. Takže Pšššššššt - před koncem následuje obvyklý disclaimer : ABSOLUTNĚ ZAKAZUJU - cokoliv zde uvedeného doma zkoušet. Naopak - kupte si modlitební kobereček s obrazem "Mokrého kamene" a hlaste se na nejbližší pobočce ČSSD, KDU-ČSL, nebo "hnutí ANO" - jako dobrovolný ubytovatel trpících syrských chemiků. Navážete-li s nimi opravdu důvěrný "trans-nacionální" kontakt - určitě vám, z věčnosti za teplé lidské slovo, domácí výrobu výbušnin rádi předvedou, až se budou chystat na daší "výlet do metropole".

Jaké byly parní energetické jednotky před dvěma lety nejen v Antarktidě! ...je tady někdo, kdo by věděl, kde nakoupit použité

(Baudyšátko nejmladší a Pavel Exopolitik versus Petr Šedý, 13. 7. 2016 2:45)

Jaké byly parní energetické jednotky před dvěma lety nejen v Antarktidě! - ...je tady někdo, kdo by věděl, kde nakoupit použité BLDC motory, které by měly nefunkční sondy?
„Pavel | 11. července 2016 18:25 - Zdravím, je tady někdo, kdo by věděl, kde nakoupit použité BLDC motory, které by měly nefunkční sondy? Víte někdo o nějakým sběrňáku nebo servisu kol? Ptal jsem se všude možně, ale výsledek stejný - nesmíme prodávat odpad fyzickým osobám. Nevím, jestli jsem tak blbě čuměl, nebo jestli jsou prostě a jednoduše posraný strachy z pokut od kontrolorů a provokatérů... Každopádně jsem nepochodil.... Napadlo mně, nemáte někdo zkušenosti s Polskem, popřípadě Německem? Potřeboval bych 5 motorů na farmu, tak to by se mi už vyplatilo tam dojet....? - Petr Šedý: Zkusil bych nějakou opravnu elektrokol. Na internetu najdete jejich polohu. Nyní se schánějí tyto poškozené motory poměrně špatně, ale v budoucnu jich bude spousta. Je také možné použít 250W BLDC motory úplně nové za 2500kč. Problém u těch poškozených motorů je v tom, že je rozebírají a vytloukají z nich magnety. Poškozené motory se nedají za moc prodat, ale magnety mají poměrně velkou hodnotu a hlavně použití.! - Že zlotřilí pozemšťané chtějí vyrábět skrze Faradaye a jeho klece elektřinu nejen třením natož i o sebe v milostném zaujetí dle pravdy a lásky dle Havlo – Baudyše a jeho Sallů, za pomocí vyhozených elektromotorů z elektrokol, to by chtěli! Ovšem židovská lobby kšeftařů s elektorkoly najmula cikánksék komanda k loupání. Ne perníčku, ten bude až za vyloupané – magnety – více blog Petra Šedého a něco novinek z Antarktidy, jak černé ponorky nezdí na elektomagnetismus vesmírného původu: červenec 2016 - Jaké byly parní energetické jednotky před dvěma lety (nejen v A ntarktidě!) - - Pondělí 11.7. 2016 v 15:47 | Petr Šedý / Jak vidíte, i s velmi malým tlakem pod 0,5 atmosfér parní stroj vyrábí již desítky wattů elektrické energie. Tento parní stroj dokáže při tlacich kolem jedné atmosféry přeměnit 3 až 5 procent tepelné energie na čistou elektrickou a ostatní tepelnou energii ve formě čisté páry vypouští k dalšímu použití na ohřev vody nebo na topení. Při tlacích kolem 5. atmosfér pak dokáže snadno přeměnit minimálně 10% tepelné energie na čistou elektrickou. Lineární generátor je zde nahrazen motorem 800W od elektrického skůtru. V této aplikaci je velice podobný lineárnímu magnetickému generátoru. Při jedné atmosféře dokáže vyrábět tato energetická jednotka trvale až 60W a při větším tlaku roste výkon. Při 5. atmosférách by měl výkon dosahovat více nežli 200W. Válce se dají zapojit dvěma způsoby: buď do série, úsporný režim a nebo výkonný režim paralelně. Jsem přesvědčen, že lidé, kteří prodávají ostrovní systémy s fotovoltaickými články budou brzy bez práce. Pro parní ekologickou energetickou jednotku nemusíte mít žádné povolení. Dokonce nemusíte mít ani kotelnické zkoušky. - www.facebook.com/petr.sedy.35/videos/842833879061219/

Exopolitik Pavel Mikešovi do Budějovic: Už toho máme s Krausem dost! Mezinárodní den UFO v Antarktidě i ČB bude!!!

(Antonín Baudyš, Corey Goode – ke státnímu svátku Izraele 14. května 2016 - dokorekce: Dana Rašínová - 2.7- 4.7.2016, 13. 7. 2016 2:30)

Už toho máme s Krausem dost! Tedy těch kočičáren zesměšňující naše zlaté Budějovice – Budějice! Moc dobře víme, že v Antarktidě seč Mikeš schovává proto, že v Hrusicích a okolí řádí komunisté plní pravdy a lásky podle Václava Havla a trhu dle tržního giganta teorie tržních polštářů, v podání nezapomenutelné Bobo/ Bobošíkové, eurovlastensky. V Antarktidě Mikeš sleduje High Jump III, a řádění ufonů a jejich kamarádů: Corey Goode, Corey/GoodETxSG – 14. května 2016/ Překlad: Karel Rašín – červen 2016; dokorekce: Dana Rašínová - Více zde: http://spherebeingalliance.com/blog/latest-intel-and-update.html // www.youtube.com/watch?v=YbAI2mA2dyo – Aktualizace: Po dobu přibližně 6 týdnů přicházejí zprávy a popisují „mohutnou sférickou loď (loď ve tvaru sféry)” na geostacionární oběžné dráze nad Antarktidou. Tyto zprávy pocházejí od 5 různých zdrojů a popisovaly sféry jako obrovské, kovové, metalické, lesklé, s jednou řadou okének kolem koule. Člověk by spekuloval, že tyto lodě jsou ruské. Po dobu zhruba 6 měsíců přicházely zprávy, že skupiny syndikátu na vysoké úrovni stěhovaly obrovské množství osobních věcí a zásob do Jižní Ameriky do podzemních základen, nejvíce byla zmiňována Brazílie. Novější zprávy uváděly, že aktuální rodinní příslušníci a vysoce postavení členové syndikátu proudili do těchto podzemních základen jako mravenci před bouřkou. Gonzales později potvrdil, že tito lidé a zásobování byli v mnoha případech převezeni do Antarktidy „černými ponorkami“, které byly „EM Driven (zřejmě řízeny elektromagneticky, s elektromagnetickým pohonem – pozn. překl.)“ a o „velikosti kontejnerových lodí“. Podzemní systémy puklin, naplněné vodou, jsou tak neuvěřitelně obrovské, že nemají potíže na cestě. Kromě toho zprávy uváděly, že již ve starověku byly kaverny puklin modifikovány do masivních klenutých chodeb. Objevují se vojenské únosy, řízené agenty z jednoho či více nepotvrzených programů. Realizují se taktiky chemických výslechů. Jsou odebírány tělní tekutiny a vzorky vlasů, slova a fráze jsou odečítány z tabletu ve snaze zjistit, jestli jsem já nebyl majetkem nějakého známého UNSAP (Unacknowledged Special Access Program/Veřejně nepotvrzené programy se zvláštním přístupem). Před mou tváří byl držen tablet s kamerou a byly mi ukazovány odborné/akademické vojenské fotografie. Ta kamera monitorovala moje oči a označila příslušné fotografie, když zachytila, že jsem rozpoznal danou osobu. Tento incident způsobil vyhození/vyzrazení tří vysoce postavených jedinců Aliance SSP (Tajných vesmírných programů) a zapříčinil další rozepři mezi mnou, Gonzalesem a Aliancí SSP. Kvůli chemickému výslechu a pokusu o vymazání mých vzpomínek jsem si totiž nepamatoval celé detaily, dokud jsem nebyl informován později o narušení bezpečnosti. - www.youtube.com/watch?v=YbAI2mA2dyo -Diskusní speciál: astrolog Antonín Baudyš – 48:26 min. - Published on Oct 20, 2014 - Pro vysvětlení tématu dnešní debaty si dovolíme obsáhlejší citaci ze stránek Exopolitika.cz. -Exopolitika je studium klíčových jedinců, politických hráčů, institucí a procesů spojených s jevem UFO a mimozemskou hypotézou. Je to studium politických procesů a vládnutí v mezihvězdné společnosti hvězd z ČB a blízkých galaxií!

Podivný bojovník pan Herman za lavičky Václava Havla, zejména v Tel Avivu a v Izraeli vůbec je kuriozitou…..

(brexitman, 5. 7. 2016 7:06)

Nejen jako údajný hledač hrobu pana Hasila coby padlých králů Šumavy, ale zejména coby katolický kněz, co „už dávno tomu“ dělal fámuluse nynějšímu kardinálu Vlkovi. Nechal se odsvětit, obřezat a stal se židovským aktivistou, zejména v Acekerman Gemeinde jako předseda této organizace německo –české a také největším „Němcem, co si plete coby exfarář katolický katolictví se židovstvím“. Tak jej vyhnali coby předělávače boje s komunisty a komunistickými vrahy z 50.tých leta na boj za holokaust jako ředitele z ÚSTRu. Podobně se stal coby policejní slouha na policejním presidiu Policie ČR obyčejným fízlem, ovšem tvrdě prožidovským a proizraelským, ba ramenem či chapadlem Izraele. Je možná, že otáčivé divadlo v Českém Krulově vadí židovským kruhům při gruntovním kšeftu výprodeji zbytků českého a německého kulturního dědictví. O německém dědictví z oblasti kultury nemůže být řeči, neboť židovská pomsta za Německem prohranou válku, ostatně vnucenou Židy, jako varoval kdysi Adolf Hitler v jeho známém a často citovaném veřejném projevu, tedy že (2.) světová válka vyvolaná Židy neskončí jejich vítězstvím, ale likvidací židovstva v Evropě….. Jak se zčásti stalo, což je obecně známo a ke dni nezávislosti USA 4.7.2016 tu máme úmrtí Elie Wiesela, který je vynálezcem pojmu holocaust a jistotu, že obřích atentátech ve světě inscenovaných islámským státem, tato Izraelem řízené organizace pro islamizaci a tím požidovštění světa i Evropy řádí i v Českém Krumlově. Je zajímavé, že obyčejní Češi, Němci i jiné národy nyní zejména Britové či Angličané svrhli k 23.6. 2016 židovsko – zednářskou vizi, nejen Vizi 97 Václava Havla nebožtíka a jeho současné „královny Dagmar“ co vypsala požadavek inkasa 30 000 jidásškých grošů ( v podobě Kč či Euro???) za jednu instalaci lavičky Václava Havla, kdekoli ve světě, 23. května 2016 řekli podobnému světu prosté ne! Ano -tedy v případu známém jako „kauza či případ BREXIT 2016“ a místo prostého divadelního jeviště tu má svět otáčivou divadelní politickou scénu. Už dávno se v civilizovaných zemích užívalo úsloví: jednou si nahoře a jednou zase dole, jen Židé a furt nahoře…. Tak po prohře s Hermana s vytěhováním/ odsunem divadla v Krumlově do Izraele, kde mezietapou mělo být odsunutí točny někam do Zapadákova, židovská loby vyhnala Šlachtu, protože jim odkrýval skvělé kšefty. Ještě že v duchu působení odsvěceného faráře Vyklouze Hermana předělávají nyní celou policii ČR na židovské divadlo se židovským vedením a přístupem Izraele a jeho loby k živým svazkům. Na točně se točí Laube. Podbně jako podpalovač Reichstagu dementní Lube…. Kdy přijede Mikeš z Antarktidy, vtipálci? Kdy pohádkový kocour, zvyklý na chlad a zimu to udělá jako u Stalingradu? Co pak sametoví izraelští válečníci zmrznou v třeskuté zimě ? Pamětníci existují! Islamizace a judifikace Evropy skončí zase dobou ledovou!? Jako tolikrát, jako vždy! Už staří Inkové, Mayové a mnozí Indiáni ostatně hodně semitští, věděli své a dali to do svých „mayských kalendářů“ že prý 2012 skončil svět, tak jak jej známe a přijde Havlárna. A co dál? Proto máme od 2011 Svoboené nvoiny už jenna internetu! Exit všeho druhu jak BREXIT či CZexit? Až bude Dexit, muti Merkel co budou v Izraeli dělat? Otáčet se na kopii jeviště otáčivého z Českého Krumlova?