Jdi na obsah Jdi na menu
 


Došlo na má slova…

1. 7. 2021

Redakce „Parlamentních listů“ se inspirovala jedním z mých článků, v němž jsem navrhoval, aby byly podrobeny zkoumání diplomové a jiné závěrečné práce našich politiků. V dotyčném článku jsem tvrdil, že jsem osobně přesvědčen o tom, že polovina z těchto prací jsou plagiáty a že jejich předkladatelé z řad politiků jsou jen obyčejní podvodníci. Když jsem to tehdy psal, nevěřil jsem tomu, že by si s tím dal někdo práci a touto nevděčnou záležitostí se zabýval.

Leč – moje slova padla na úrodnou půdu a již přinášejí své ovoce. Jako vůbec první přišla na řadu předsedkyně TOP 09 – M. Pekarová-Adamová. Možná právě v souvislosti s tím teď o této užvaněné paní a nedoceněné „ředitelce zeměkoule“ není moc slyšet.

Nelze se tomu divit. Zatímco V. Rakušan vzal kolečka a jal se pomáhat své poslanecké kolegyni J. Krutákové, a překvapivě také lidovec M. Jurečka z koalice SPOLU se svým traktorem a jedním z pěti synů zamířil do obce Hrušky, jen předsedkyně TOP 09 mlčí. Asi drží bobříka mlčení. Nebo – že by to bylo kvůli té podivné diplomové práci, která stěží splnila kritéria, aby mohla být předložena a obhájena? Kdoví?

Článek internetového deníku „Parlamentní listy“ má tento název: „Použitelnost: Nízká.“ Posudek diplomové práce předsedkyně TOPky. Posaďte se, nadechněte (PL, 30. 6. 2021, 14:16) Tito novináři si v každém případě zaslouží velkou pochvalu a ocenění za to, že se nebáli kousnout do kyselého jablka.

O M. Pekarové-Adamové píšu ji delší dobu jako o nevzdělané a pologramotné političce, které kdosi slíbil, že udělá velkou kariéru. Bohužel – s tím, co umí, by ji žádná nečekala ani za vlády komunistů před rokem 1989. Rovněž oni požadovali vedle stranické uvědomělosti odbornou a profesní zdatnost.

Ničím z toho však M. Pekarová-Adamová nedisponuje. I ten vysmívaný slovenský imigrant A. Babiš je na tom líp. (Stranický kolega H. Pavera jej chce hnát zpátky na Slovensko. Docela mě to pobavilo: To prohlásil jeden z těch, jejichž rodiče nebyli po válce zřejmě nějakým nedopatřením odsunuti do Němec. Který Čech dá svému synovi jméno Herbert? O nikom takovém nevím. Zkrátka: „topkaři“ si nevidí do huby a jen plácají a plácají. Včetně tohoto „neviditelného“ senátora.)

Článek o diplomové práci M. Pekarové-Adamové to jen potvrdil. Já sám jsem v těch několika úryvcích, jež byly publikovány, našel řadu pravopisných chyb. Je to pořád dokola: Paní předsedkyně neví, kde se píší čárky v souvětí. Je s podivem, že nikdo na tyto chyby z příslušné fakulty ČVUT nepřišel. Asi na tom budou tito „vysokoškolští“ pedagogové podobně jako paní předsedkyně. Ani to mě nepřekvapuje. Úroveň našich tzv. vysokých škol je tak nízká, že nižší už ani být nemůže.

Potěšující je rovněž to, že redaktoři z PL hodlají ve své záslužné práci pokračovat. Již se nemohu dočkat, o kom dalším se dočtu, že je to absolutní blb, který se vetřel do politiky, aby mohl parazitovat na penězích daňových poplatníků. Řešení je jediné: všechny tyto „vyžírky“ a „trafikanty“ z politiky vyhnat a poslat je na Úřady práce!

30. 6. 2021

‒ RJ ‒

Odkaz na článek, v němž jsem navrhl kontrolu diplomových prací našich politiků:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/quo-vadis--slovakia-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář