Jdi na obsah Jdi na menu
 


Multifunkční Brouk Pytlík Jan Hamáček ‒ Mgr. Bc. Jan Kopal

9. 7. 2018

Předseda České strany sociálně demokratické Jan Hamáček je muž netušených kvalit, schopností a rozhledu. Asi nám uniklo, že v jeho případě se jedná o renesanční osobnost srovnatelnou pouze s Leonardem da Vinci, která se vyskytne jen jednou za danou historickou epochu. Výčet jeho úctyhodných funkcí se podobá japonské kalkulačce: šéf ČSSD, vicepremiér, dvojitý odborný ministr a v neposlední řadě též řadový  poslanec. Kdo z vás na to má? Kde jsou ty časy, kdy komunističtí funkcionáři byli vysmíváni kvůli kumulaci funkcí?!

Dle selského rozumu se dá pořádně sedět jen na jedné židli a na 100 % vykonávat pouze jednu práci. Jinak musí být logicky něco ošizeno na úkor něčeho. Jenže v politice zásady zdravého rozumu neplatí. Politici jsou Bozi, neomylní a nekritizovatelní. Občan je rád, že zvládne za den jedno pořádné zaměstnání.

Písmo svaté zná Otce, Syna a Ducha svatého, ale mistr Hamáček Svatou trojici překonal o dvě úrovně. Zajímalo by mne, zda má jeho den také pouhých 24 hodin ‒ jako u nás, obyčejných smrtelníků. Třeba se svým výkonem časem dostane i do čítanek nebo přinejmenším do Guinnessovy knihy rekordů. Pak je tu ještě jedno vysvětlení: že jde o mix Ferdy Mravence a Brouka Pytlíka, jenž má blíže k tomu druhému…

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář