Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 22

4. 8. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

***

Rok 2016 se „překlopil“ do své druhé poloviny. Migrační vlnu mediálně vytlačil tzv. Brexit, po němž mohou následovat další. EU vstupuje do závěrečné fáze své existence: postupného zmenšování, rozpadu a zániku. Kdo to nevidí nebo nechce vidět, je duševně slepý a beznadějně naivní jedinec. Je třeba připravit se na to, co zaznamenala historie již mnohokrát: státy vznikají a zanikají, mění se jejich hranice, národy zanikají nebo se asimilují. To je budoucnost, která Evropu v příštích desetiletích čeká. Až potom přijde celkový kolaps: svět bez zásob vody a energií. Nepodaří-li se najít náhradní zdroje, hrozí postupné vymírání obyvatelstva, hladomory a zánik. Kdo pak zalidní zeměkouli, je otázka. Možná to budou mimozemšťané, kteří naši situaci jistě pečlivě monitorují a na tento konec čekají. Pak přijde nová kolonizace – z vesmíru. Té se už lidstvo účastnit nebude. Tato futuristická vize se stává čím dál tím reálnější. Měli bychom o ní přemýšlet a na tuto budoucnost se připravit. Jinou šanci totiž ani nemáme…

 

REDAKCE

●●●

● Plzeňská práva? Nic se nevyšetřilo, říká končící šéfka akreditační komise

Za deset let v čele Akreditační komise, která dohlíží na kvalitu studia na vysokých školách, si vysloužila dvě žaloby za údajnou urážku na cti. Kvůli rozhodnutí neprodloužit akreditaci oboru speciální pedagogika na soukromé Univerzitě Jana Amose Komenského protestovali studenti v ulicích. Teď Vladimíra Dvořáková končí. (iDNES.cz, 3. 7. 2016, 0:59)

─────

Pouze jedinec hodně naivní si mohl myslet, že se něco vyšetří a změní. V kauze plzeňských práv je namočeno příliš mnoho lidí (celebrit i politiků), než aby to mohlo dopadnout jinak. Je to „boj s větrnými mlýny“ dneška. Každá doba má totiž ty své…

●●●

● ANO je po sporu o policii opět na koni

Dva průzkumy, dva rozporné výsledky. Zatímco CVVM v polovině června zjistilo, že babišovce by na první příčce vystřídali sociální demokraté, v neděli zveřejněné šetření TNS Aisa z konce minulého měsíce naopak ukázalo, že ANO výrazně posílilo a první příčku obhájilo. Oba průzkumy se přitom konaly v době vzájemných útoků kvůli policejní reformě. (Novinky.cz, 3. 7. 2016, 14:10)

─────

Tyto průzkumy jasně prokazují, že informace o tom, že ČSSD předstihla ANO, byla pouze účelová lež. Jistě nikoli první ani poslední. Boj sociálních demokratů o přežití si to žádá.

●●●

● Šéf BIS Lang končí ve funkci, potvrdil Chovanec

Šéf Bezpečnostní informační služby (BIS) Jiří Lang skončí ve funkci, požádal o odchod ze služby. Novinářům to v pondělí řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Potvrdila se tak informace deníku Právo, který o odchodu informoval v sobotu. (Novinky.cz, 4. 7. 2016, 10:39, aktualizováno 11:15)

 

─────

 

Tento tajuplný muž, který přežil několik vlád i skandálů sahajících do nejvyšších pater politiky, jistě neodchází dobrovolně. Kdopak asi „zatlačil“ na jeho odchod? Ať to byl kdokoliv, je dobře, že Lang odchází. Další politická „nula“, která na své postu dokázala vydržet nekonečně dlouho…

●●●

● Nejvyšší patra policie jsou prorostlá zločinem, tvrdí zpráva nejvyššího žalobce Zemana

Policie je ve špatném stavu, zločin už prorostl do až vysokých míst sboru a to ochromuje boj proti němu. Toto ostré sdělení zaznělo s odkazem na informace olomouckého vrchního státního zastupitelství (VSZ) ve výroční zprávě za minulý rok nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. (Novinky.cz, 6. 7. 2016, 14:36)

─────

Tak to je horší zpráva než ta od bývalého ministra vnitra Kubiceho. Co s tím? Hlavní viníky tohoto stavu pozavírat a Policii ČR zrušit a rozpustit. V této podobě nemůže dále existovat. Nikomu a ničemu by to neprospělo. Něco takového jsme navrhovali již po masové vraždě v Uh. Brodě. Nestalo se však nic, pouze se prohloubila spolupráce ministra Chovance a policejního ředitele Tuhého. Je zřejmé, že tak už to dál nejde a nepůjde. Dostali jsme se na úroveň rozvojové země Asie či Afriky. Zdá se, že berlusconizace naší politické scény vykonala své. I s tím se musí něco dělat. Urychleně, chceme-li zůstat vyspělou, demokratickou zemí.

 

●●●

Babiš zesměšnil sám sebe. Bitvu s Chovancem na FB úplně projel
Na hlavu poražený zůstal Andrej Babiš v "epické" letní bitvě, kterou svedl na Facebooku i ve svých novinách MF Dnes. Pokusil se opět diskreditovat ministra vnitra Milana Chovance, ale úder se mu - řečeno boxerskou terminologií - vrátil přesně na solar plexus a vyrazil mu dech. Babiš se stáhl a odmlčel.
(EuroZprávy.cz, 6. 7. 2016, 16:08)

─────

Babiš je hlupák, který nemá na to, aby v politice uspěl. Jeho IQ není zřejmě dost velké, aby to pochopil. Kdyby odešel včera, bylo pozdě…

●●●

● Fox: Ozbrojenci IS zaživa uvařili členy, kteří prchali z bojiště
Radikálové Islámského státu popravili členy své skupiny, kteří během bojových operací v Iráku uprchli. - „Zástupci IS zaživa vařili sedm svých spolubojovníků, protože utekli z bojiště u města Fallúdža," uvedla americká televize Fox a citovala očité svědky. - Sdělila, že zadržené osoby byly dezertéři, kterým byly svázané ruce a nohy, a pak je hodili do velkého kotle s vařící vodou. - Fox rovněž konstatuje, že velitelé IS zastřelili 19 podřízených, kteří se vyhnuli boji v centru města. (Prvnízprávy.cz, 7. 7. 2016, 18:02)

─────

To je návrat do hlubokého středověku. Co dělají civilizované země, aby takovýmto zvěrstvům zabránily? Nic.

●●●

Žena má mít možnost umělého oplodnění bez souhlasu partnera, uvedla Marksová

Umělé oplodnění by v Česku v budoucnu možná mohly podstoupit i samotné ženy bez toho, že by k tomu jako nyní musely mít souhlas muže. Je to jeden z návrhů opatření z chystané koncepce rodinné politiky, na které pracuje komise expertek a expertů. Novinářům to ve čtvrtek řekla ministryně práce Michaela Marksová. - „Chceme, aby ženy v ČR mohly podstoupit umělé oplodnění, aniž by musely mít souhlas nějakého mužského partnera. Toto není nic inovativního. Platí to v řadě evropských zemí. Každou ženu, která se rozhodne mít dítě, bychom měli podpořit,“ uvedla Marksová. Dodala, že se pravidla nyní stejně obcházejí. (Lidovky.cz, 7. 7. 2016, 17:25)

─────

Jeden ze čtenářů na to v komentáři pod článkem zareagoval takto: „Marksová, to je ta potrhlá neomarxistka z Bruselu???“ S jeho hodnocením souhlasím až na malý detail: Soudružka Marxová-Engelsová je Češka, ale svými nápady je natolik inovativní, že by se kolegům-neomarxistům v Bruselu velmi hodila. Škoda, že z ní nikdo neudělal eurokomisařku. To bychom všichni zírali na drát. Blbost bruselských byrokratů, kteří tak neslavně „zvládli“ migrační krizi, je totiž nekonečná. Jen mi v tom sdělení soudružky neomarxistky chybí podstatné vysvětlení: K čemu bychom pak měli institut manželství, když by si ženy mohly dělat, co by je napadlo, aniž by s tím jejich partner souhlasil? Odtud už je jenom krok k anarchii a od té nás ochraňuj Pán Bůh a spolu s ním všichni svatí!

●●●

Hulinský skončil v rezortu školství, nové místo náměstka našel u Chovance
Na ministerstvu školství skončil politický náměstek Petr Hulinský (ČSSD). Odešel na ministerstvo vnitra. K personální změně dochází i na ministerstvu zahraničních věcí, kde z pozice politického tajemníka odchází Petr Drulák. Jeho důvodem k podání výpovědi jsou údajně osobní neshody s ministrem Lubomírem Zaorálkem. (iDNES.cz, 8. 7. 2016, 13:11)

─────

 

Zajímaly by mě pracovní výsledky tohoto „putovního“ politického náměstka za ČSSD. Proč putovního? Protože putuje od jednoho ministerstva k druhému a nikde ho nechtějí. Jeho neschopnost je vyhlášená a s jeho jménem jsou kromě různých skandálů spojeny i volební neúspěchy této strany v Praze. Kdopak asi tohoto bývalého poslance stále „protlačuje“, aby se udržel v nejvyšších patrech politiky? Jistě to nebudou kontakty na bezvýznamné loutkovodiče. Kromě přerážení tvárnic zatím nic nepředvedl. Na náměstka ministra je to přece jen trochu málo, nemyslíte?

●●●

Odvolejte Hulinského z vnitra, vzkazují Piráti ministru Chovancovi

Petr Hulinský (ČSSD), s jehož působením na pražském magistrátu v době primátora Pavla Béma, je spojena řada kauz, se stal politickým náměstkem ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Piráti ministra vyzývají, aby Hulinského odvolal. (Deník Referendum, 8. 7. 2016, 16:21)

─────

 

Politický „trafikant“ Hulinský se už nelíbí ani novému politickému uskupení Pirátů. Vůbec se jim nedivím. Vždyť Hulinský je přímo klasický příklad politiky „opoziční smlouvy“ a člověk veskrze kontroverzní. Nikdo ho nechce, ale on se pořád někam chce. Je to chucpe!

●●●

● Sobotka mě zapřísahal, abych určitě zůstal ve funkci, tvrdí Juncker

Premiér Bohuslav Sobotka důrazně žádal šéfa Evropské komise (EK) Jeana-Claudea Junckera, aby ve své funkci určitě zůstal. Juncker, jehož nedávno tvrdě kritizoval například šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek, to řekl německému týdeníku Spiegel, který vychází v sobotu. (E15.cz, 9. 7. 2016, 8:38)

─────

 

Sobotka patří k největším kolaborantům, jaké jsme kdy měli. Tím ohrožuje bezpečnost státu, a proto by mělo být jeho působení v politice co nejrychleji ukončeno.

●●●

Sexuální VIDEO, které rozhodně nepouštějte dětem. Zastupitel Matěj Hollan se pěkně vybarvil, nechal se zbičovat
Internetem od včerejšího dne koluje video, na němž se muž nechává dobrovolně bičovat od neznáme dámy. Spekulace o tom, že oním dotyčným je brněnský zastupitel Matěj Hollan, se potvrdily poté, co se zastupitel sám přiznal.
(EuroZprávy.cz, 11. 7. 2016, 9:43)

─────

K tomuto sdělení není třeba žádného komentáře. Ten nechť si udělá každý čtenář sám.

●●●

● Když prohraju v krajích, odejdu. Sobotka spojuje svou budoucnost s podzimními volbami

Bohuslav Sobotka spojuje svou budoucnost s podzimními volbami. - Jeho největším soupeřem přitom bude Babišovo hnutí ANO, které má v preferencích dlouhodobě navrch. - Naopak obliba ČSSD od posledních sněmovních voleb v roce 2013 příliš neroste a pohybuje se kolem 20 procent. (Hospodářské noviny, 11. 7. 2016, 00:00, aktualizováno 8:23)

─────

ČSSD nemůže v krajských volbách uspět se svým současným vedením. Sobotka to již pochopil, a proto v předstihu vypustil tento „pokusný balonek“. Připravuje nejen členy své strany, ale i veřejnost na tuto změnu. Strana se Sobotkou v čele skončí pod pětiprocentní hranicí volitelnosti – na všech úrovních. Bude to „odměna“ za to, že se nedokázala poučit ze svých chyb a držela ve svém vedení neschopného a zároveň všehoschopného Sobotku. Dobře jí tak!

●●●

Kolegyně z ČSSD mluví jazykem extremistů, reagoval Hamáček na urážky homosexuálů

Že se homosexuálové budou snažit „zrealizovat sex s dětmi“? Podle Jana Hamáčka se vyjádření poslankyně Pavlíny Nytrové podobá jazyku extremistů. „Kladu si otázku, zdali má i nadále setrvávat v sociální demokracii,“ říká místopředseda strany a šéf Poslanecké sněmovny v rozhovoru pro server Lidovky.cz. (Lidovky.cz, 14. 7. 2016, 13:00)

─────

Plně ve stopách předlistopadové KSČ. To je postoj současného, sobotkovského vedení ČSSD. Jen tak dál, soudruzi! V Moskvě budou mít jistě radost! Od takových politických nul, jako je J. Hamáček, ani nic jiného čekat nelze.

●●●

● Bezpečnostní výbor doporučil do čela BIS plukovníka Koudelku

Sněmovní bezpečnostní výbor doporučil vládě jmenovat šéfem civilní kontrarozvědky plukovníka Michala Koudelku. Adepta na ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) ve čtvrtek poslancům představil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Výbor jeho návrh podpořil jednomyslně. (Novinky.cz, 14. 7. 2016, 11:24, aktualizováno 13:23)

─────

 

Prý „Pan Neznámý“. Spíš další neznámý trouba vedle trouby největšího, který z Božího dopuštění stále ještě stojí v čele vlády. Věřme, že už to dlouho trvat nebude. Tito dva pánové (soudruzi) si určitě budou rozumět. Někdejší komunistické heslo „Proletáři všech zemí, spojte se!“ bychom klidně mohli modifikovat takto: „Troubové všech zemí, spojte se!“ U nás to bude mít úspěch stoprocentní.

●●●

● Jiří Vyvadil: Ti stateční chlapi si zaslouží náš respekt

Vysmívat se a pohrdavě glosovat zřejmé selhání povstalců proti režimu islamistického prezidenta Erdogana je stejně nízké, jako kdybychom se vysmívali atentátům na Hitlera, zejména onomu, který pod označením Valkýra dne 20. července 1944 zorganizoval Claus von Stauffenberg. (vaševěc.cz, 18. 7. 2016, 15:29)

─────

S názorem J. Vyvadila je možno vyjádřit jen souhlas. Nemáme ještě dost informací o pokusu či „pokusu“ jistých, blíže nespecifikovaných sil, o zvrat poměrů v Turecku. Zájem na změně poměrů v této zemi má mnoho států – včetně USA i Ruské federace. Nedělejme si iluze. Dokud Turci poslouchali a tvářili se, že pokorně čekají na přijetí do EU, bylo všechno v pořádku. Dnes už je to jinak. Tento spojenec na jižním křídle NATO je mnohem důležitější, než politici Západu přiznávají. (Jeho případné vyloučení z NATO, jak o tom uvažuje J. Vyvadil, není myslitelné. Byla by to sebevražda, na kterou jistě v Rusku netrpělivě čekají.) Proto ta úporná snaha tvářit se pokud možno neutrálně a nezúčastněně. Kdyby část politiků v minulosti našla odvahu a nepodceňovala Hitlera a jeho schopnosti, nemuselo dojít v největší válce v dějinách lidstva. Je to především vina evropských politiků, že Hitlerovi nedokázali čelit dříve a účinněji. Teď se ta situace opakuje jako přes kopírák. Přijetí Turecka do EU znamená totéž jako otevřít brány evropských států dokořán. To nelze – ani za cenu války. Pohrůžka zavedením trestu smrti by mohla být vítanou záminkou, jak Turecko do EU nepřijmout nikdy.

●●●

● Dienstbier nabízel Facebooku cenzora, firma to odmítla

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) loni navrhl, aby specialista placený ze státní kasy dohlížel na nenávistné příspěvky uživatelů na Facebooku. Zástupci firmy ale jeho plán odmítli a začali spolupracovat s českými neziskovými organizacemi. Ty se v budoucnu budou podílet na korigování nevhodného obsahu. (iDNES.cz, 19. 7. 2016, 9:58)

─────

Dienstber je spíše ministr pro potírání lidských práv. Jakýsi novodobý Koniáš, kterého stvořila současná ČSSD. Měl by být nejen odvolán z vlády, ale i vyloučen ze strany, protože jí svými nesmyslnými nápady jen škodí.

●●●

● Bělobrádek: Turečtí učitelé, kterých se Erdogan zbavil, by mohli působit v Česku

Univerzitní pedagogové, které nechal turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhodit po neúspěšném vojenském puči, by mohli působit na českých univerzitách. S tímto nápadem přišel ve středu vicepremiér pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). (Novinky.cz, 20. 7. 2016, 13:59, aktualizováno 16:23)

─────

P. Bělobrádek pokračuje v sérii „blbých a ještě blbějších“ nápadů. Začíná vážně konkurovat Dienstbierovi. Oba by se měli nechat vystřelit na Měsíc, aby se lépe uplatnili se svými „světovými“ objevy. Co by na našich univerzitách Turci učili? Nebo by pouze brali plat a hráli si na „oběti“ politické perzekuce zlého diktátora Erdogana?

●●●

● Spisovatel Pavel Kohout pokřtil knihu a oslavil narozeniny. A podívejte se, kdo na akci přišel

Nestor české literatury Pavel Kohout pokřtil v úterý na Sázavě za přítomnosti mnoha hostů kulturního i politického života knihu Jolana a kouzelník, která se po desetiletích dočkala oficiálního českého vydání. Vyprávění o osmileté Jolaně pojaté jako příběh z indiánského léta spolu s fotografiemi Oldřicha Škáchy totiž čtenáři znali pouze z německého překladu či samizdatu. Spisovatel navíc ještě v den křtu oslavil své 88. narozeniny. Při té příležitosti dostal od guvernéra ČNB Jiřího Rusnoka svatováclavský zlatý dukát, a od velvyslance Slovenska v ČR Petera Weisse "perfektní slovenskou borovičku". (ParlamentniListy.cz, 20. 7. 20116, 17:12)

─────

Jak už se stalo v našich končinách zvykem, ani slovo o stalinistické minulosti tohoto pána. Vždyť ani on se nenarodil až v roce 1968, ale o čtyřicet let dříve. Mladým novinářům, kteří o dějinách nevědí zhola nic, se snadno věší bulíky na nos. Zvláště od takového „pohádkáře“, jako je náš oslavenec. Neměli bychom se cítit ohroženi, když z politického záhrobí vylézají takové stalinistické mumie, jako je P. Kohout? Kdopak tu jeho „akci“ posvětil, nebo že by to byla jakási „vzdoroakce“ proti všem, kteří na něj ostentativně kašlou? Kohoutovi nelze upřít jednu věc: je to žijící legenda čs. stalinismu a také člověk mnoha „životů“: uměleckých i politických. V tom nemá u nás konkurenci. Ve srovnání s ním je např. V. Havel jen podprůměrným dramatikem. To se ale stále ještě nesmí říkat…

●●●

Vitásková: Ti, co vytunelovali Ostravsko, sedí ve vládě, a nikdo je nestíhá

Šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková jde do senátních voleb v Ostravě s tvrdým vzkazem. „Ti, co vytunelovali Ostravsko, připravili lidi o střechu nad hlavou, sedí dál ve vládě a tváří se, jako kdyby se nic nestalo,“ řekla iDNES.cz Vitásková. Za imunitou prý neutíká, soud ji totiž v únoru nepravomocně odsoudil na osm a půl roku. (iDNES.cz, 21. 7. 2016, 11:00)

─────

Vitásková má samozřejmě pravdu, ale i tady platí: Když se nechce, je to horší, než když člověk nemůže. Ve vězení by musela skončit celá polistopadová politická reprezentace. Nejsem si jist, zda by tam bylo pro ně dost místa. O tom, že Sobotka patří do vězení, nepochybuje dnes už nikdo. Není však síla, která by ho tam dostala. Uvidíme, jak dopadne případ P. Nečase. Snad až pak přijde řada i na Sobotku…

●●●

● Policejního prezidenta Tuhého chytila hlídka při rychlé jízdě služebním autem

Petr Hulinský (ČSSD), s jehož působením na pražském magistrátu v době primátora Pavla Béma, je spojena řada kauz, se stal politickým náměstkem ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Piráti ministra vyzývají, aby Hulinského odvolal. (Novinky.cz, 21. 47. 2016, 15:57, aktualizováno 16:47)

─────

 

Co ještě musí provést, aby byl takový policejní prezident odvolán? Nebylo toho už dost?

●●●

● Zaskočila Sobotku otázka v angličtině? Jednalo se prý o chybu redaktorky

Chyba redaktorky České televize na tiskové konferenci po summitu V4 způsobila nedorozumění, že český předseda vlády Bohuslav Sobotka nerozuměl její otázce položené v angličtině. Vzhledem k tomu, že na místě nebyl žádný překladatel do angličtiny, se zdálo, že Sobotkovi s překladem pomáhá jeho slovenský protějšek Robert Fico. Podle mluvčího vlády Martina Ayrera se však oba politici pouze radili o společné odpovědi. (Echo24.cz, 21. 7. 2016)

─────

Není žádným tajemstvím, že naši ministři na tom nejsou s jazykovou výbavou tak dobře jako jejich slovenští kolegové. Neplatí to jen o Ficovi. Dokonce i „podvodný“ ministr Kaliňák je na tom lépe než jeho český kolega. Nu, což! Příští vláda snad na tom bude líp než ta současná, „loutková“ – Sobotkova. Divím se jen, že si Sobotka nenašel někoho lepšího, než je ten trouba Ayrer? Opravdu nejsou lidi? Není nikdo, kdo by mohl dělat tiskového mluvčí vlády?

●●●

Bezpečnost jsme posílily už loni po Paříži, reagují obchody na Mnichov

Česká obchodní centra většinou v reakci na páteční tragédii v Mnichově nezvyšují bezpečnostní opatření. Učinila tak totiž už loni na podzim po teroristických útocích v Paříži a od té doby v nich pokračují. Některé bezpečnostní agentury ale v posledních dnech kontrolu ještě zpřísňují. (iDNES.cz, 25. 7. 2016, 17:51)

─────

Ach, ta čeština! Zdá se, že Babišova média jdou ve šlépějích svého šéfa – čeština nečeština…

 

●●●

● Procitnutí Kristýny Zelienkové: Kdybych věděla, co vím teď, tak ...

Odcházení členky Hnutí ANO Kristýny Zelienkové z tohoto hnutí se stalo vnitropolitickou událostí okurkové sezóny léta 2016. Členství v hnutí ANO považuje blonďatá poslankyně za částečný omyl. (prvnízprávy.cz, 26. 7. 2016, 10:01)

─────

Zase jedna hloupá blondýna v politice. A že jich tady máme! To, co „probudilo“ paní poslankyni, věděl každý soudný občan od samého začátku. Babiš je politický „podnikatel“ a člověk bez skrupulí, který jen využívá situace slabých politiků, jako je Sobotka. Co ostatně očekávat od bývalého agenta StB, který dnes pracuje bůhví pro koho?

●●●

● Když je problém, tak se ztratí. Tlak na Merkelovou se zvyšuje, píše die Welt

Po sérii útoků, které mají na svědomí radikální islamisté, se tlak na německou kancléřku Angelu Merkelovou zvyšuje, napsal ve středu list Die Welt. Pozorovatelé si všímají jejího chování po jednotlivých útocích a porovnávají ho s vystupováním například francouzského prezidenta Françoise Hollanda. (Novinky.cz, 27. 7. 2016, 15:53)

─────

Rozdíl mezi těmito dvěma politiky není žádný. Oba jsou to kašpaři, kteří svou budoucnost již dávno prohráli. Hollande aspoň navštěvuje místa tragédií, ale stejně to žádný smysl nemá. Již dnes je jasné, že budoucnost EU není žádná. Za to mohou občané poděkovat takovým politikům, jako jsou tito dva. EU se dopustila stejné chyby jako císařové Říše římské, kteří udělili „barbarům“ právo římského občanství. To byl hrob této všemocné říše. Podobně se zachovali politici EU, když začali lákat migranty do Evropy pod vidinou snadného života. Výsledek známe: stovky mrtvých z řad nevinných Evropanů, včetně muslimů, kteří tady již dříve žili. Je na Němcích, aby svou kancléřku odstranili z politiky dříve, než způsobí ještě větší neštěstí než svého času A. Hitler. Srovnání s Hitlerem je naprosto na místě: Merkelová je dokonce ještě nebezpečnější, protože na rozdíl od meziválečného Německa není současná SRN v mezinárodní izolaci, ale naopak je lídrem západního světa.

●●●

● Za výbušniny ve Vrběticích tresty nepadly

Krajský soud ve Zlíně dnes zprostil pět osob a firmy Excalibur Army a Real Trade Praha obžaloby ze skladování zakázaných výbušnin ve Vrběticích na Zlínsku. Lidem hrozily až dvanáctileté tresty, firmám i zrušení. Státní zástupce Leo Foltýn žádal pro dva obžalované podmíněné tresty a pro tři lidi tresty od tří let do šesti a půl roku. Firmám navrhl peněžité tresty deset a pět milionů korun. Obhajoba vinu odmítla a žádala zproštění obžaloby. Soud jí dnes dal za pravdu. (Týden.cz, 27. 7. 2016, 12:04)

─────

Kdo nic nečeká, nemůže být zklamaný. Tak by se dalo shrnout to, co se stalo v případě Vrbětic. Těch řečí kolem muničních skladů! Nakonec nikdo za nic nemůže a všechno zaplatí daňoví poplatníci. Nic nového. Hlavně, že máme demokracii a tzv. právní stát! – Jeden z komentářů pod článkem uvádí: „To se dalo čekat. Na důchody není a stát to uhradí z našich daní!!! Bohatí lidé se přece v Česku netrestají!!! Fuj! Je mi z té naší justice na blití. Vám ne???“

●●●

● Po Petru Hulinském přichází radit ministryni školství Karel Březina

Novým externím poradcem ministryně školství Kateřiny Valachové bude vlivný člen ČSSD a pražských zastupitel Karel Březina. Podle informací ministerstva bude mít na starosti komunikaci s regiony, Březina ale tvrdí, že jeho agenda bude širší, bude se věnovat i sportu. (iDNES.cz, 28. 7. 2016, 15:52)

─────

Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Navíc jsou to dlouholetí kamarádi z doby, kdy Březina dělal Hulinskému poslaneckého asistenta. Jeden na druhého toho asi bude vědět víc než dost. Co chce Březina Valachové radit, je velká otázka. Nic o školství neví a se sportem to nebude o moc lepší…

●●●

● Zvládneme to, zopakovala Merkelová po útocích v Německu

Německá kancléřka Angela Merkelová ve čtvrtek na tiskové konferenci odsoudila čtveřici útoků z minulého týdne. Současnou krizi podle ní Německo zvládne. Zároveň kritizovala špatnou uprchlickou politiku EU a vlažný přístup některých zemí k přijímání migrantů. Zopakovala, že země je schopna migrační krizi zvládnout. (iDNES.cz, 28. 7. 2016, 13:02, aktualizováno 14:14)

─────

Merkelová měla už dávno skončit v blázinci. Její výroky svědčí o tom, že není duševně v pořádku. Není ostatně jediná, kdo z vysokých politiků nezvládl svůj mocenský vzestup a přišel o rozum. Němci ji budou proklínat ještě za padesát let, podobně jako Hitlera, který zemi přivedl na pokraj zkázy. Merkelová jde v jeho stopách. Snad to ta baba ani netuší…

●●●

● Telefon, z něhož měly unikat informace, se odmlčel. Pak se prý objevil u Tuhého blízkých

Z telefonu, který patřil blízkým policejního prezidenta Tomáše Tuhého, mohly unikat informace z vyšetřování zmanipulovaných IT zakázek. Uvedl to ve čtvrtek podle Radiožurnálu před sněmovní vyšetřovací komisí někdejší šéf ÚOOZ Robert Šlachta. Dva nezávislé zdroje Práva popsaly, jakým způsobem byl telefon používán. (Novinky.cz, 29. 7. 2016, 12:54, aktualizováno 13:33)

─────

Generál Tuhý už měl v čele Policie ČR dávno skončit. Těch skandálů kolem jeho osoby bylo až až…

●●●

 

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář