Jdi na obsah Jdi na menu
 


Metro není… – František Růžička

4. 8. 2018

Novinový profil „Metro“, které je pasováno jako „Největší deník v ČR“, dělá svým čtenářům radost nejen proto, že je informuje o „dennodenním“ dění, ale především proto, že je distribuováno zdarma. Pokud ovšem vůbec distribuováno je. Stručný poznatek: v Praze nadbytek, v regionech nedostatek, na venkově absolutní absence. Také nutno doplnit, že na venkově ani městští důchodci nejsou cílovou skupinou tohoto periodika.

Připomeňme, že důchodci (nad 70 let) mj. s nejnižšími důchody ve vyspělé Evropě budou v jihočeské metropoli od září postiženi opatřením Dopravního podniku (zřizovatel Město ČBu) tím, že si budou muset zakoupit průkazku a dále pak roční kupóny. Cena téměř směšná.

Od počátku července jsou již postiženi dalším významným omezením distribuovaného plátku METRO. Postupně byla zrušena oblíbená distribuční místa: nádraží ČD, roh náměstí, OC IGY, kiosek Na Sadech a nyní Podloubí Družba. Tímto opatřením je polovina vnitřního města (náměstí, Sady, celé Pražské předměstí…) bez ranního odběru tohoto oblíbeného a laciného čtení.

Takže: „Metro neníííí…“ Co dělat, ani „Mattoni nenííí…“ Ono toho u nás vlastně tolik nenííí… Ještě že už aspoň vládu máme! Ostatně – i to Metro někde najdete. Třeba na „Pozemních stavbách“ (dnes snad Stavounion?) sice také není ve služebním stojanu, ale paní vrátná na všech výtiscích sedí jako kvočna na vejcích. Hlavně že ty už máme. Dneska dokonce za šest kaček, v akci za pět. Dodávek z Číny již netřeba.

Nejspíše je zbytečné se ptát – zda na tom některému redaktoru vůbec záleží. Distribuci přece zajišťuje zcela jiná firmička. Jeho povinností je psát. Neví-li o čem, někdo mu to nadiktuje… Jedem dál, jak nadepsal odcházející šéfík Jan David s předstihem koncem června.

František Růžička, České Budějovice

p1140400.jpg

Prodej vajec v Pekingu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Důchodci v Brně

(Pavel Malášek, 5. 8. 2018 11:41)

V Brně musí mít i důchodci také placenou průkazku (na 4 roky), kterou musí každý rok obnovovat. Děje se tak na základě OP, tak naco 2 průkazy.