Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mně se zase zvedá žaludek z té Kroupovic famílie!

2. 8. 2023

Moc jsem se pobavil, když jsem si dne 1. 8. 2023 přečetl na internetu článek s tímto titulkem: Kroupovi se zvedl žaludek z prezidenta. Volá na pomoc senát (PL, 1. 8. 2023, 17:05). Jmenovaný je prý zděšen (= zřejmě bude naše politické „panoptikum“ obohaceno o další Myrku Zděšenou) z toho, že prezident republiky P. Pavel navrhuje na ústavního soudce JUDr. Roberta Fremra. Proč? Jelikož se tento bývalý komunistický soudce před rokem 1989 podílel na vykonstruované kauze „Olšanské hřbitovy“. (Na vysvětlenou dodávám, že se jednalo o poškození hrobů sovětských vojáků.)

kroupa-mikulas.jpg[V téže době, kdy se dělo toto, byla v dolní části Václavského náměstí a v ulici Na Příkopě použita k vydláždění tohoto prostoru žula ze židovských náhrobků. Poškozování, ba naprosté ničení pozůstatků po židovských spoluobčanech Prahy, tehdy zřejmě nikomu nevadilo. Taková totiž byla tehdejší doba. Neměli bychom si o tom dělat žádné iluze. To samozřejmě nijak nesnižuje vinu tohoto soudce. V tom musím s M. Kroupou bezvýhradně souhlasit.]

Osoby s tak velkým „škraloupem“ na tuto prestižní pozici v našem soudním systému doopravdy nepatří. Ve své funkci nemá co pohledávat ani nejvyšší státní zástupce – bývalý vojenský prokurátor JUDr. Igor Stříž. Zajímalo by mě, kdo z našich politiků tohoto soudruha chtěl ve funkci ponechat, když ještě před parlamentními volbami se politici dnešní koalice zaklínali tím, že ve funkci skončí?]

Nechápu nicméně, proč se „mladý“ Kroupa (= Mikuláš), ředitel neziskové organizace „Paměť národa“, dnes tolik rozčiluje, když ještě nedávno jemu ani jeho otci, „politologu“ Danielu Kroupovi, nevadilo, že novým prezidentem republiky se stal bývalý komunista a frekventant rozvědčického kurzu P. Pavel. Čekal snad někdo od „převlékače vojenských uniforem“, jenž pak údajně 30 let věrně sloužil NATO (a potažmo USA), že nebude mít pochopení pro jiného „převlékače kabátů“, bývalého komunistického soudce R. Fremra? Tomu by mohlo uvěřit jedině nezkušené dítě. Však také senátorka D. Kovářová, sama právnička, se podivovala nad tím, že P. Pavel dosud nenabídl Senátu PČR nějakého „konzervativního“ kandidáta na ústavního soudce. Mezi bývalými komunisty ho sotva kdo bude hledat, že ano?

Není to tak dávno, kdy jsem na stránkách SN kritizoval D. Kroupu za to, že v souvislosti s návštěvou P. Pavla v Senátu PČR neváhal přijet až do budovy Valdštejnského paláce a do kamery ČT24 chválit naši novou hlavu státu. Říkal, že to bude zaručeně prezident jiný, než byli dva jeho předchůdci: V. Klaus a M. Zeman. O V. Havlovi v té „pochvalné“ řeči nepadlo ani slovo, třebaže právě náš první polistopadový prezident republiky proslul tím, že se obklopil samými komunisty, byť bývalými, z nichž mnozí si vysloužili ostruhy v 50. letech 20. století tím, že se osobně účastnili toho, když se „u nás kácel les a létaly u toho třísky“. Někdo v tom „revolučním“ nadšení skončil ve vězení, kdežto 248 osob rovnou na šibenici. Havlisté přesto raději vzpomínali na ty lepší stránky tehdejšího účinkování v politice svých „spolubojovníků“, později „vyhozených“ komunistů.

No – nevím. Co asi řekne P. Pavel na to, že jeden Kroupa (= Daniel) ho chválí, až se i televizní mikrofony musí u toho červenat, kdežto jeho synovi (= Mikulášovi) se z pana prezidenta zvedá žaludek? Copak se v Kroupovic rodince odehrálo, že došlo k takovému „prozření“? Zkrátka: měli by si to pánové nejprve na nějaké rodinné poradě ujasnit – a až pak kvůli tomu obtěžovat sdělovací prostředky. Přesto i tentokrát zazněla pochvala – na adresu Adama Drdy, novináře a dokumentaristy, jakož i někdejšího kolegy M. Kroupy. Jeho rozhořčení bylo tak velké, že neušetřil ani „Paměť národa“ za to, že se včas neozvala. Prý se za ni stydí. Proboha – vždyť je to jeho politické „dítě“! To je, jako byste svému synovi nebo dceři řekli: „Stydím se za tebe!“ To přece nelze brát vážně!

Ale vraťme se na začátek. Zdá se, že v Kroupovic rodince musí být hodně zle. Že by to souviselo s vyznamenáním, které pro D. Kroupu navrhla skupina poslanců v čele s B. Urbanovou (STAN)? Při samotném hlasování to prošlo jen „o fous“ Pokud náš „rozvědčík na Hradě“ nepozbyl i zbytky soudnosti, „starého“ Kroupu jednoduše nevyznamená. Máme přece jiné osobnosti, které si to zaslouží mnohem víc! Nebude přece udělovat vyznamenání osobě, jež se již řadu let neoprávněně vydává za „politologa“, aniž se u toho začervená!

Přesto se dá tušit, že u Kroupů bude těch problémů mnohem víc. Nějak se tam ty „prů*ery“ časem nahromadily. Před nějakou dobou se totiž jiný Kroupův synáček (= František) „namočil“ do případu obviněné „dezinformátorky“ – učitelky základní školy Dlouhý Lán v Praze 6 – Martiny Bednářové. Soud tuto pedagožku nakonec osvobodil. (Není divu: soudit někoho za „verbální trestné činy“ znamená návrat do doby před rokem 1989.) Údajnou, „usvědčující“, nahrávku s touto učitelkou, která tvrdila, že „v Kyjevě žádné válka není“, měl prý pořídit syn jmenovaného F. Kroupy, který je žákem této školy. „Politolog“ D. Kroupa má celkem šest dětí. Proto o nejstarším potomkovi z Kroupovic „hnízda“ udavačů a rozeštvávačů, novináři Janku Kroupovi, jenž mimo jiné stál za zatčením a uvězněním dnešní eurokomisařky V. Jourové (ANO 2011), raději pomlčím.

Jak vyplývá z citovaného článku, muselo se v této rodině stát něco závažného. Navzdory mnohaleté „masáži“ České televize, která nám „politologické“ komentáře D. Kroupy nabízela často i několikrát za týden, internetový deník „Parlamentní listy“ o M. Kroupovi uvedl pouze to, že je „synem filozofa a signatáře Charty 77 D. Kroupy“. O „politologovi“ ani slovo. Přesto: tak je to správně. Navzdory tomu, že nám „Pětikolka“ tloukla denně do hlavy prostřednictvím ČT, že je to „politolog“. Ne, není a nikdy nebyl! Bylo to jen zbožné přání těch, kteří pro něho navrhovali státní vyznamenání.

Po ohrazení se M. Kroupy proti návrhu prezidenta republiky P. Pavla ve věci kandidatury R. Fremra na ústavního soudce se rovněž mně zvedl žaludek. Tolik zla a nenávisti, kolik se jich za poslední roky nahromadilo v té podivné Kroupovic rodince, se jen tak nevidí. Kdyby to bylo možné, navrhl bych, aby byla tato vykutálená „havlistická“ famílie vystěhována někam na pustý ostrov, aby nemohla dál škodit, a to v zájmu zachování svobody a demokracie v naší zemi. To, že celá ta rodinka patří k „fialovému hnusu“, nemusím snad ani zdůrazňovat.

Političtí šmejdi této země, konečně zmizte! Čerti v pekle již roztápějí kotel. Také Venca Flaška se na vás těší. Bude vám dělat společníka – hned od vedlejšího kotle.

2. 8. 2023

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář