Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babí léto – František Růžička

30. 9. 2015

Pod heslem „Město lidem, lidé městu“ se v poslední srpnové dny uskutečnila za přízně počasí další z akcí v rámci oslav 750. výročí založení Českých Budějovic. Město zalily sluneční paprsky a v mnoha ulicích se rozprostřela nevídaně dobrá nálada, úsměvy, křik dětí i spokojenost ve tvářích snad všech přítomných. Bez toho, že místní magistrát je již dva měsíce ve stádiu provizorního řízení, když primátor a tři z jeho náměstků byli koncem června odvoláni. Ale nekažme si náladu, budeme se tomu věnovat v jiné samostatné stati.

Již v pátečním odpoledni se rozjel program pro nejmenší v Amfiteátru na Piaristickém náměstí. „Teatr novogo fronta“ jako pohádková groteska s prvky klaunerie a pantomimy; „Bratři z růže“, podivuhodná dobrodružství“ rytíře Adama; „Malé divadlo“ v letním pouličním představení pro každou rodinu. Večer pak vystoupení českobudějovické indie-punkové a indie-rock-n-roll kapely. Při Promenádě v České byla nabízena dobrá káva, zákusky, vše čerstvé od místních pekařů, farmářů a řezníků, všemožné dobroty zeleninového baru, ochutnávka vín s parádní atmosférou, v Gymnáziu Česká a dalších místech festival studentských kapel, blues a jiné uchu libé melodie. Korzo Krajinská nabídlo program po celý den - aktivity pro děti, tvořivé dílny, hopsárium, objevárium, komentované prohlídky budovy Komerční banky, představení Kašpárek v rohlíku… Po celý den na mnoha místech probíhal piknik, grilování, poležení na trávníku, hrála hudba. Někdo při tom i usnul.

V sobotu pokračovala zábava i nabídka všeho možného, někdy až zcela neskutečného. Ve zkratce:

Piaristické – Swing Trio Avalon naladilo na správnou notu, zněl nejen swing, ale i barokní hudba či jazz; Taneční matiné; Joe Powers světoznámý virtuóz hrající na foukací harmoniku; Večerní koncerty.

Česká – Obchod u Dobráka; Vinotéka s ochutnávkou; Singer pub se super pivem Beránek; Hammond café nejen s kávou, ale k tomu blues.

Krajinská – Další aktivity pro děti; Cirkus Tety s akrobatickým vystoupením; Workshopy; Školka strom života; Večer znovu s Kašpárkem.  

Relax Pod Datlem – Venkovní piknik by královnyfood (jak internacionální!); House music; Módní přehlídka Monika Štacková s originálními koženými výrobky.

Již třetí ročník této akce přilákal rodiny s dětmi, milovníky zábavy i pouhé zvědavce. Stejně jako v minulosti následovalo po setmění na Slepém rameni Malše vypouštění lampionů štěstí.

Tak ať vám to štěstí do příštího pokračování neuplave.

František Růžička, České Budějovice

p1300206.jpg

Opentlená Piaristická ulice, v pozadí Bílá věž

p1300217.jpg

Neopomenutelné Masné krámy s pěnivým budvarem

p1300219.jpg

S deštníky nad hlavami

p1300231.jpg

Picknick in the city

p1300246.jpg

Kašpárek pro celou rodinu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář