Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 23

6. 9. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

***

Rok 2016 se „překlopil“ do své druhé poloviny. Migrační vlnu mediálně vytlačil tzv. Brexit, po němž mohou následovat další. EU vstupuje do závěrečné fáze své existence: postupného zmenšování, rozpadu a zániku. Kdo to nevidí nebo nechce vidět, je duševně slepý a beznadějně naivní jedinec. Je třeba připravit se na to, co zaznamenala historie již mnohokrát: státy vznikají a zanikají, mění se jejich hranice, národy zanikají nebo se asimilují. To je budoucnost, která Evropu v příštích desetiletích čeká. Až potom přijde celkový kolaps: svět bez zásob vody a energií. Nepodaří-li se najít náhradní zdroje, hrozí postupné vymírání obyvatelstva, hladomory a zánik. Kdo pak zalidní zeměkouli, je otázka. Možná to budou mimozemšťané, kteří naši situaci jistě pečlivě monitorují a na tento konec čekají. Pak přijde nová kolonizace – z vesmíru. Té se už lidstvo účastnit nebude. Tato futuristická vize se stává čím dál tím reálnější. Měli bychom o ní přemýšlet a na tuto budoucnost se připravit. Jinou šanci totiž ani nemáme…

 

REDAKCE

●●●

● Někdejší kandidát na ministra v Sobotkově vládě Petr Krčál se stal náměstkem Marksové

Politickým náměstkem ministerstva práce a sociálních věcí se stal sociální demokrat z Vysočiny Petr Krčál. Věnovat se bude především oblasti sociálních služeb. V roce 2014 se Krčál z osobních důvodů vzdal kandidatury na ministra, protože mu zemřel bratr a měl vážně nemocnou manželku. Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka tehdy uvedl, že mu bude Krčál v nově vznikající vládě chybět. Řekl o něm, že se nebojí i zcela nových koncepčních a odvážných řešení. "Na MPSV budu působit jako náměstek člena vlády se zaměřením na sociální péči, sociální práci a rád bych se věnoval také otázkám zaměstnanosti včetně řešení nedostatku pracovních sil," uvedl Krčál. (Aktuálně.cz, 1. 8. 2016, 13:00)

─────

Další politický „trafikant“ z řad ČSSD. Má ta strana také nějaké odborníky?

●●●

● Chovanec patří za mříže, napsal miliardář Karel Janeček

Reorganizace tak významné instituce, jakou je policie, vyžaduje systematický postup, píše na svém blogu na serveru Aktuálně.cz miliardář a protikorupční aktivista Karel Janeček. - Závěrem Janeček píše, že věří, že spravedlnost je klíčová hodnota, nezbytná pro harmonický a hodnotný život náš všech. „Je proto důležité, aby se korupční pozadí této kauzy veřejně odhalilo a ti zloději, včetně Milana Chovance, kteří tuto podlost zosnovali, byli usvědčeni a skončili za mřížemi. Přejme si, pro dobro a budoucnost naší země, nezávislou policii bez jakýchkoliv korupčních vlivů a tlaků a co nejvíce kvalitních a čestných policistů, jakým je podle mého přesvědčení Robert Šlachta,“ dodal Karel Janeček. (ParlamentniListy.cz, 3. 8. 2016, 13:21)

─────

Těch, kteří patří do vězení, jsou stovky, možná tisíce. Nejen M. Chovanec…

●●●

● Čeští Romové, kteří přežili holokaust, mají dostat od Němců odškodnění

Čeští Romové, kteří přežili věznění v nacistických koncentračních táborech, mají získat odškodnění. Vyplatí je německý Fond pro nežidovské oběti. - „Přeživší by měli dostat jednorázové odškodné ve výši zhruba 2 500 eur (zhruba 68 000 korun),” uvedla mluvčí s tím, že by se mělo jednat patrně o 15 osob. (Novinky.cz, 4. 8. 20116, 16:27)

─────

Proč to trvalo tak dlouho? Asi proto, aby těch odškodněných bylo patnáct – jako v tomto případě. Je to symbolické gesto, které přichází pozdě. Němci tím jistě chtějí zakrýt své špatné svědomí: nejen z časů druhé světové války, ale i současného blbnutí A. Merkelové kolem migrace. Pochybuji o tom, že si tím Němci napraví reputaci. Spíše naopak. Je to výsměch – vzhledem k počtu obětí nacistické zvůle v letech 1939-45.

●●●

Politiku už čtyři roky nedělám, tvrdí Mrencová. V kauze padlo trestní oznámení

Internetová televize stream.cz zveřejnila reportáž z mediálního centra Profil v Mariánských lázních, sídla lobbistky Jany Mrencové, propojené s jihomoravským hejtmanem Jaroslavem Haškem a nejspíš i s KSČM. Oběma měla pod různými jmény dělat tiskovou mluvčí. (Lidovky.cz, 5. 8. 2016, 14:49, aktualizováno 17:38)         

─────

Ošklivější ženskou si už opravdu vybrat nemohli. Co je na ní tak důležitého, že za to od komunistů dostala milion korun?

●●●

● Eurokomisařka Jourová bude královnou průvodu homosexuálů, změnila názor po útoku v Orlandu

Eurokomisařka Věra Jourová povede na amsterodamském průvodu gayů a leseb EuroPride desítky evropských úředníků. Bude to poprvé na vrcholné akci tohoto druhu, co bude mít Evropská komise své zastoupení. Jako hlavní důvod Jourová uvádí útok na gay klub v Orlandu a nedávnou diskusi v českém parlamentu o adopci dětí gayi a lesbami. (Aktuálně.cz, 5. 8. 20116, 12:00)

─────

Jourová v růžovém sáčku se mezi nimi bude jistě vyjímat.

●●●

● Jak pracují čeští europoslanci? Některé není v europarlamentu vidět

V červenci to byly dva roky, co jedenadvacet nově zvolených českých poslanců usedlo do lavic europarlamentu a na účet jim každý měsíc začal chodit zhruba dvousettisícový plat. O jejich práci se toho moc neví, MF DNES proto zjišťovala, jak jsou jako poslanci aktivní. - Mezi 751 europoslanci je mezi českými zástupci nejlépe hodnocený Tomáš Zdechovský, který obsadil 16. příčku. - Naopak nejhůře hodnocený je Jan Keller (599. místo). Petr Mach skončil na 544. pozici a Jan Zahradil na 455. - Na druhou stranu zdaleka nejméně chodí do europarlamentu komunista Jiří Maštálka, který chyběl téměř na čtvrtině zasedání. Zařadil se tak na 723. (iDNES.cz, 6. 8. 2016, 5:02)

─────

Koho si tam voliči zvolili, toho tam mají. Dobře jim tak. Snad budou příště obezřetnější.

●●●

● Vláda ČR asi koupí vepřín v Letech, protože smrdí

Likvidace romských obyvatel v Protektorátu Čechy a Morava  Němci  byla stejně důsledná jako likvidace židů žijících na stejném  území. Je   nutné to vědět, ale někteří politici se domnívají, že z této podlé rasové likvidace stovek tisíc lidí je nutno obvinit i Čechy. (prvnízprávy.cz, 7. 8. 2016, 10:01)

─────

Autor titulku k tomuto článku je hlupák k pohledání. Která vláda by kupovala vepřín jenom proto, že smrdí? Ten důvod je někde jinde. Jde totiž o pietní místo, kde byli za války soustředěni protektorátní Romové (tehdy se jim říkalo: Cikáni), kteří pak putovali do likvidačních táborů mimo naše území – většinou do Osvětimi.

●●●

Policisté začali stíhat tři estébáky za šikanu disidentů v 70. letech

Dvacet sedm let po pádu komunismu policisté obvinili další příslušníky někdejší Státní bezpečnosti za šikanu oponentů režimu. MF DNES zjistila, že letos na jaře začala policie stíhat tři bývalé estébáky, jsou mezi nimi i důstojníci StB. (iDNES.cz, 8. 8. 2016, 12:03)

─────

Ale trvalo to, soudruzi! Rychleji už to nešlo? Kdyby všichni pracovali takovým tempem, tak lidé (jejich předchůdci) ještě lezou po stromech nebo otloukají kámen o kámen někde v jeskyni. Styďte se, jestli to umíte! ‒ Dodejme ještě, že se jedná o pronásledování bývalých prominentních disidentů. Ti „obyčejní“ ani 27 let po roce 1989 nikoho nezajímají, že ano…?

●●●

● Šlachta přijal nabídku, bude náměstkem ředitele Celní správy

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta přijal nabídku na post náměstka generálního ředitele Celní správy ČR. (Novinky.cz, 8. 8. 2016, 9:17, aktualizováno 9:58)

─────

Tak to je „trafika“ jako z učebnice. Šlachta už nejspíš pochopil, že je třeba vydělat nějaké peníze, než přijde důchod – ten politický i ten skutečný, starobní…

●●●

Štrougal zavinil smrt na elektrických plotech, tvrdí policie. Unikne trestu?
Elektrické dráty na hranicích ČSSR byly zločinem a vražednou zbraní. Krev nejméně desítek lidí, kteří na nich zemřeli, má na rukou tehdejší ministr vnitra Lubomír Štrougal (91). Tento viník ještě sice žije, ale stíhaný nebude. Zločiny jsou promlčeny. To je vzkaz i závěr české policie k tématu železná opona v Československu, informuje dnešní vydání MF Dnes. (EuroZprávy.cz, 9. 8. 2016, 7:08) 

─────

O jeho vině není pochyb, ale co soudruh L. Hlavačka, který tu „akci“ s elektrickými zátarasy na hranicích vymyslel? Dnes je většina skutečných viníků po smrti a pozemská spravedlnost je už nedohoní. Když po listopadu 1989 ještě něco dělat mohla, nedělala nic…

●●●

Četník má být pro lidi. Byrokratický systém plný estébáků tomu odporuje, tvrdí nový terezínský strážník

Navenek sebestředný chlapík s muskulaturou spartského bojovníka, uvnitř milovník zvířat a historie. Mediálně známý strážník Tomáš Rotbauer, který převážně sám pochytal 150 celostátně hledaných zločinců, nyní nastoluje pořádek v Terezíně a okolí. (Lidovky.cz, 10. 8.2016, 6:00)

─────

Tak to je snad vůbec poprvé, kdy někdo přiznal, že tady jsou nějací estébáci. Už se totiž na ně zapomnělo a najednou zjišťujeme, že existují i nadále…Díky za upřímnost!

●●●

Tady bude někdo platit. Řecko předložilo Německu účet za druhou světovou válku
278,7 miliardy eur je částka, kterou by mělo Řecko požadovat po Německu jako náhrady z doby 2. světové války. Na této částce se po dvou a půl letech práce shodl řecký parlamentní výbor, který k celé záležitosti vypracoval zprávu. Informoval o tom server Prvnizpravy.cz. (ParlamentniListy.cz, 11. 8. 2016, 10:55)        

─────

Německo bude muset zaplatit za svou aroganci, kterou jako vedoucí stát EU uplatňovalo při vymáhání řeckých dluhů. Merkelová je hloupá slepice, která si naivně myslela, že to nebude mít následky. Němci se prohnou pod celkovými náklady své politiky vůči ostatním státům Evropy, včetně těch okupovaných z 2. světové války. Se svými nároky by se měla přihlásit i ČR, protože nám Němci nezaplatili za reparace ani marku! Komunističtí kolaboranti, jako byl opilec K. Gottwald či kápo z německého koncentráku A. Zápotocký, vzhledem ke své problematické minulosti nežádali nic. My žádat musíme – v zájmu budoucnosti a „narovnání“ dosud nerovných vztahů! Je otázka, zda současní čeští probruselští kolaboranti v čele s B. Sobotkou najdou odvahu v této věci něco udělat. O tom dost pochybuji. Půjdou jistě ve šlépějích svých komunistických předchůdců…

●●●

● Pokusy na lidech. Merkelová chce experimentovat s křížením lidských ras, varuje vědec a bývalý velvyslanec

Merkelová a podobně ladění politici tady rozjíždějí umělé křížení ras,“ uvedl ve vysílání Českého rozhlasu bývalý velvyslanec naší země v latinskoamerických zemích, etnolog Mnislav Zelený. (ParlamentniListy.cz, 11. 8. 2016, 8:39

─────

Chcete lepší důkaz o tom, že Merkelová je druhý Hitler? A k tomu navrch průkopník „klonování“ Dr. Mengele…

●●●

Vzácní lvi berberští oslavili třetí narozeniny, dostaly zmražený masový dort a míče
Zmrzlý masový dort a hračky vyrobené z lepenkových krabic nebo balonů dostali ve čtvrtek v liberecké zoo dva lvi berberští. Přes 200 kilogramů vážící šelmy slavily třetí narozeniny. Podle mluvčího zoo Jana Kubánka je pravděpodobné, že v Liberci zůstane do budoucna jen jeden. "Rádi bychom získali samici k vytvoření chovu. Pokud se to povede, z prostorových důvodů by zde oba zůstat nemohli," řekl. (Lidovky.cz, 11. 8. 2016, 17:18)   

─────

Lidové noviny kdysi patřily k nejlepším novinám. Jejich internetová verze však začíná trpět stejnými neduhy jako ostatní periodika. Mladí novináři neznají pravopis – a zřejmě nejen to. Potvrzuje to i titulek tohoto článku. Pane redaktore, zpátky do školy!

●●●

● Až vyženete Bakalova sponzora Sobotku a rychlostudenta Chovance, možná vás budu volit. Režisér Svoboda píše členům ČSSD

Profesor Jiří Svoboda, režisér a také druhý předseda KSČM, se v textu uveřejněném na blogu Aktuálně.cz zamýšlí nad situací v sociální demokracii. Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, ale i statutární místopředseda ČSSD a ministr vnitra Milan Chovanec by si Svobodův komentář za rámeček nedali. (ParlamentniListy.cz, 14. 8. 2016, 8:35

─────

Tak to je slovo do pranice. Pochybuji však, že si rady levicového kolegy vezmou členové a funkcionáři ČSSD k srdci. Museli by svou stranu rozpustit. Jiné řešení není. Zkompromitovanější stranu bychom u nás dnes těžko hledali. Socanům se podařilo překonat i ODS – a to je co říci!

●●●

● Ten opilec si pocty nezaslouží. Ani desetník! Senátor udeřil na sbírku na zvon Václava Havla

„Podle mne si ten opilec respekt nezaslouží! Jak může někdo chtít uctívat památku – byť zvonem – někoho, pro koho je vraždění lidí bombami z letadel nazýváno humanitárním bombardováním? Jak může někdo Václava Havla uctívat za to, že prochlastával peníze, které dostával na pomoc jiným?“ otázal se ParlamentníchListů.cz senátor Jaroslav Doubrava když uslyšel, že Nadace Charty 77 vybírá mezi lidmi peníze na zvon Havel. (ParlamentniListy.cz, 18. 8. 2016, 19:59)

─────

Doubrava je sice bývalý komunista, ale k jeho stanovisku není co dodat. Snad pouze to, že stále není odvaha zhodnotiti Havla objektivně. Čtvrtstoletí od jeho instalace do funkce prezidenta republiky by měla být dostatečně dlouhá doba, abychom získali odstup a mohli se k takovému hodnocení odhodlat. Falešné ohledy na tzv. profidisidenty nám v tom zatím stále brání. Je to nepochopitelné, protože si lžeme do vlastní kapsy. Na rozdíl od jiných národů, které se pravdy nebojí, jako např. Poláci.

●●●

● Exšéf Sazky Hušák kandiduje do Senátu. Chce kulomet do každé rodiny

V Praze 6 bude o senátorské křeslo bojovat Aleš Hušák. Bývalý dlouholetý šéf Sazky bude kandidovat za Nezávislé. Podle svého vyjádření není tak zbabělý, aby jen přihlížel k tomu, co se kolem děje. Na svém webu mluví například o problému migrace, se kterým politici nic nedělají, ale také o inkluzi či zneužívání sociálních dávek. Navrhuje také vyzbrojení všech domácností. (iDNES.cz, 21. 8. 2016, 14:08)

─────

Nejen bývalý šéf Sazky, ale i agent StB, který přivedl onu Sazku do dluhů. Jak se zdá, určitá skupina lidí nemá soudnost a chce (podobně jako A. Babiš) „udělat díru do světa“ pomocí politiky. Hušák – na rozdíl od jeho konkurentů z kandidátek jiných stran (F. Stárek, V. Harapes, V. Bělohradský) ‒ žádnou šanci na zvolení nemá. Je tak beznadějně zkompromitovaný, že ani mít nemůže. Chápou to všichni, jenom on ne!

●●●

● Bojovník za svobodu? Předseda Vodička byl konfident VB

Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) Jaroslav Vodička, který v květnu na terezínské tryzně varoval před uprchlíky, ve svém oficiálním životopise zatajuje vybrané informace ze své minulosti. V polovině 80. let vstoupil Vodička do komunistické strany a později se dokonce stal agentem tehdejší Veřejné bezpečnosti. Tito agenti pomáhali komunistické policii při odhalování kriminální činnosti, pronikali do prostředí podezřelých osob a plnili další operativní úkoly. - Jméno Jaroslav Vodička, narozen 15. března 1948, figuruje v Archivu bezpečnostních složek (ABS) v protokole o spolupráci s Veřejnou bezpečností (VB). Vodička byl veden jako spolupracovník VB s krycím jménem „JOSEF“ oddělením hospodářské kriminality v Lounech. Svazek podle protokolu vznikl 29. srpna 1988. Druh spisu je označen písmenky AG, což znamená, že předseda svazu byl veden jako agent VB. (Echo24.cz, 22. 8. 2016)

─────

Komentáře netřeba. Názor si udělá každý čtenář sám, pokud má mozek a používá ho k myšlení.

●●●

● My jsme nikoho nezvali, tak nám nenuťte kvóty, řekl Zeman Merkelové

Prezident Miloš Zeman přijal ve čtvrtek v podvečer na Pražském hradě německou kancléřku Angelu Merkelovou. Po slavnostním přivítání plném oboustranných zdvořilostí jednali oba politici mimo jiné i o sporném tématu migrace a podle očekávání nenalezli shodu. Zeman především odmítl ideu uprchlických kvót. (Novinky.cz, 25. 8. 2016, 18:51, aktualizováno 19:52)) 

─────

Kromě kolaboranta Sobotky v Praze nikdo Merkelovou nevítal. Takovou studenou sprchu jistě nečekala…

●●●

● Praha Merkelovou vypískala, píše německý tisk

Kancléřce Angele Merkelové se podle německých médií nepodařilo při čtvrteční návštěvě Prahy získat české politiky na svou stranu v migrační krizi. Média si všímají demonstrací proti kancléřce a toho, že Merkelová se na jednotlivých zastávkách své cesty po české metropoli setkávala s pískotem. (Novinky.cz, 26. 8. 2016, 8:18)    

─────

Merkelové v Praze nepomohlo ani to, že pronesla několik slov česky. Historická zkušenost Čechů s Němci přináší své ovoce, a to navzdory úsilí českých kolaborantů, kteří by se rádi kancléřce Čtvrté říše zavděčili. Občané jim to však nedovolí. Z politiky musí odejít nejen Merkelová, ale i Sobotka!

●●●

Sobotka má nápad: Češi by mohli prodávat mléko v zemích Blízkého východu

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) věří, že české mléko by mohlo najít nový odbyt v zemích Blízkého východu nebo v Turecku. (EuroZprávy.cz, 27. 8. 2016, 19:13)

─────

Sobotka je expert na blbé nápady. Toto je jeden z nich…

●●●

● Náměstek ministra vnitra spoluřídí fotbalové sudí. Ve volném čase

Pro český fotbal je to překvapivé jméno. Místopředsedou komise rozhodčích se před podzimní částí sezony stal sedmatřicetiletý Petr Mlsna. Tedy právník známý spíše z politických kruhů. Patří totiž k autorům zákona o přímé volbě prezidenta, jeden čas byl dokonce ministrem bez portfeje v Nečasově vládě. S prací pro komisi sudích dnes zastává funkci náměstka ministra vnitra, kam zamířil z obdobné pozice na školství. (Lidovky.cz, 28. 8. 2016, 7:00)

─────

Další „putovní“ náměstek, který byl předtím na školství, má zřejmě málo práce nebo málo peněz. Možná obojí. Jak dlouho něco takového budeme jako daňoví poplatníci, a tudíž zaměstnavatelé těchto náměstků, trpět? Připomínám, že Mlsna je bývalý ministr bez křesla ve vládě P. Nečase za Věci veřejné (a po jejich rozvratu šel dál s K. Peake). Je to jeden z našich „nepostradatelných“ odborníků. Není načase se takových lidí zbavit?

●●●

● S Topolánkem plánoval byznys v tenise, ten pak cukl. Zklamal mě, říká Dalík před nástupem do vězení

Dosud nezveřejněný byznys plánoval bývalý premiér Mirek Topolánek se svým dřívějším přítelem a poradcem Markem Dalíkem, kterého soud nedávno poslal za osm let do vězení pro podvod při nákupu obrněných vozů pandur. Dalík uvedl, že se krátce po pádu vlády v roce 2009 dohodli, že spolu koupí polovinu tenisového reálu s hotelem ve Vestci u Prahy. Jenže poté, co Dalík za uvedenou polovinu zaplatil osm milionů korun, Topolánek cukl a vrátil se k energetice. A v investici do tenisu nechal Dalíka samotného. (Aktuálně.cz, 29. 8. 2016, 18:25)

─────

Dalík udělal s Topolánkem zkušenost k nezaplacení – doslova. Co ostatně čekat od chachara z komunistické rodiny? Křivák zůstane křivákem – podobně jako komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly…

●●●

● Poslanec Váňa uvázl v kauze Vidkun. Jeho hlas se objevil v odposleších

Poslanec Roman Váňa (ČSSD) byl zrovna na pracovní cestě v Makedonii. Zahraniční misi ale musel v druhé polovině června přerušit a strávit dvacet hodin v autě směr Praha. Na výbor pro bezpečnost, který Váňa řídí, se totiž "objednali" detektivové Robert Šlachta a Jiří Komárek. (Lidovky.cz, 30. 8. 2016, 5:00)

─────

No to je překvapení. Nebo vlastně ani ne. Proto ta snaha nedát Šlachtovi možnost vystoupit před branně-bezpečnostním výborem PS. V těch nejvyšších patrech politiky je „namočený“ snad každý!

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Naše tragedie

(Český Honza, 20. 9. 2016 6:39)

12079530_1005668736144081_8618462376222302991_n.jpg