Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trapná hra na city ‒ Mgr. Bc. Jan Kopal

23. 9. 2018

Lidovecká europoslankyně Michaela Šojdrová nám předvádí dojemné a citové vydírání na téma přijetí či nepřijetí syrských sirotků. Se svým nápadem chce útočit skrze manželky Andreje Babiše a Miloše Zemana. Průhledné a trapné divadélko, které se snaží halit do hávu křesťanské morálky a solidarity.

Není náhodné, že lidovečtí poslanci vystupují nejvíce proti zájmům České republiky, bratříčkují se se sudetskými Němci a přijímají různé protičeské sankce a usnesení. Trestní zákon takové jednání nazývá výstižně: vlastizradou. A jako s vlastizrádci by mělo být i s nimi naloženo, stejně tak s jejich velezrádnými pokusy, halenými do roušky falešné humanity.

Zatím převažuje rozumný názor, odmítající přijetí uprchlíků, neboť to není v zájmu České republiky. Naše země se nepodílela na rozpoutání uprchlické krize a není za ni odpovědná. Proto by se měli postarat o uprchlíky především viníci a státy, které jsou za tento vývoj odpovědné (zejména USA a Spolková republika Německo). Věřím, že prezident i premiér České republiky tomuto vábení Sirén nepodlehnou a zůstanou věrni stávající doktríně, jež spočívá v nepřijímání migrantů.

Mgr. Bc. Jan Kopal

─────

Poznámka redakce SN:

S hodnocením úlohy lidoveckých poslanců i europoslanců lze beze zbytku souhlasit. Lidovci se totiž již od dob J. Luxe chovali (a chovají se tak stále) jako nevypočitatelné korouhvičky a političtí konjunkturalisté. Dělali to tak již od komunistického převratu v r. 1948 a zůstalo jim to i dodnes. KDU-ČSL je stranou „na odpis“. Brzy se o tom přesvědčíme u komunálních i senátních voleb. V řadách členů i voličů této strany zavládne po těchto volbách hrobové ticho – jako předzvěst blížícího se „funusu“.

Co se týká přijímání/nepřijímání malého množství uprchlíků ze Sýrie, neexistuje žádný důvod k jejich striktnímu odmítání. Zvláště ne od člověka (A. Babiš), který je sám imigrantem. Babišovo IQ je zřejmě natolik nízké, že není schopen tuto prostou pravdu pochopit. Navíc: naše moderní historie, zejména několik vln nucené emigrace, způsobené represemi nacistického a komunistického režimu, nás historicky zavazuje k tomu, abychom pomáhali obdobným způsobem, jako kdysi nabídli ochranu a pomoc našim emigrantům jiné civilizované státy světa: nejen v Evropě, ale i na dalších kontinentech.

Po zkušenostech s přijímáním tisíců běženců v 90. letech 20. století, kdy jsme pomohli nám blízkým Slovanům z bývalé Jugoslávie, je padesátka sirotků (byť téměř dospělých) jen nepatrnou splátkou toho, jak solidárně a lidsky se chovali obyvatelé jiných zemí k našim občanům. Na tuto skutečnost nesmíme nikdy zapomenout.  Pokud plivneme i na tuto část své vlastní historie, staneme se brzy bezcitnými, nekulturními barbary uprostřed Evropy. Vychloubání se Komenským, jak to nedávno předvedl A. Babiš v Itálii, by bylo v této situaci jen nepatřičným, trapným politickým divadlem.

Místo toho se raději zbavme „žáby na prameni“ – slovenského přivandrovalce A. Babiše! Pošleme ho tam, odkud přišel! Pak nám všem bude líp.

Nejen čeští politici, ale i řadoví občané by se měli už konečně rázně ohradit proti tomu, aby jejich jménem hovořil někdo, kdo je tady pouze na „návštěvě“. Babiš nemá politické ani morální právo hovořit jménem českého národa. Stal se jeho největší hanbou a dělá ostudu ČR po celém světě. Čím dříve se vrátí na Slovensko, tím lépe pro něho i pro nás!

17. 9. 2018

‒ RJ ‒

 

P. S.:

Právě jsem se z internetu dozvěděl, že padesátka českých rodin je připravena ujmout se syrských sirotků. Za to jim patři dík vás všech. Ukazuje se, že občané jsou lepší než jejich politici. Zdá se, že v naší zemi přestává platit ono letité: „Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.“ Češi mají vládu mnohem horší. Měli by už konečně udělat něco, aby se to změnilo. Až bude zase plný Václavák jako v roce 1989, nedostanou už čeští politici žádnou šanci, aby to napravili. Dostane-li se ke slovu „ulice“, bývá vždy na všechno pozdě. Tentokrát možná poteče i krev…

‒RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář