Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní trhy – František Růžička

25. 11. 2015

Tradiční podzimní akcí na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. bývají Švestkové trhy v polovině měsíce září. Nejinak tomu bylo i v letošním jubilejním roce. Ve třech dnech se ve více než stu stáncích představila řada prodejců tradičních českých výrobků a několik desítek řemeslníků s vlastním originálním zbožím. Někteří své řemeslo předváděli přímo na palce. Byla zde např. sklářská dílna, dětská dílnička, řezbář, košíkář, předení, výroba šperků, malování keramiky a jiné.

Mezi nabízenými výrobky nechyběla medovina, víno, burčák, horká čokoláda, domácí uzeniny a sýry, čajovna s posezením, masné výrobky, grilované speciality, staročeské i vegetariánské jídlo. K vidění byla i pražírna kávy s možností ochutnávky. Je pochopitelné, že ve speciálním stánku přímo pod okny radnice nemohly chybět švestkové výrobky – koláče, knedlíky i něco ostřejšího k zapití.

Nezapomnělo se ani na nejmenší, bylo připraveno nafukovací hopsadlo, kolotoč a lákavá střelnice, dráha se šlapacími auty. Vyzkoušet mohli i jejich rodičové.

Jako kulturní doprovod se představily skupiny Kameňáci, Dudlajda, County Rebels C.B. a Gama CB.

Podzimní trhy HOBBY na českobudějovickém výstavišti byly připraveny na konec měsíce října (29. 10. až 1. 11.).  A to především s nabídkou inspirace pro zahrádkáře, chovatele, kutily a stavebníky. Ale i jako zajímavá podívaná pro běžně zvídavé a koupěchtivé občany.

Rozhodně bylo z čeho vybírat – Dům a zahrada, chovatelství, kutilství, ruční práce, sběratelství, nabídka elektrospotřebičů, sportovního vybavení, potřeb pro seniory, oblečení, textil, módní doplňky, esoterické zajímavosti, kožešiny, klenoty, parfumerie, kosmetika, kožené výrobky… Rovněž bezplatné poradny pro návštěvníky a ukázky z tvůrčích dílen.

V rámci kulturního programu vystoupila Petra Černocká a Milan Drobný. Moderátor Alexander Hemala, hudební skupiny Babouci a Jižani.

A co to stálo? Na budějickém rynku to bylo zadara, krom toho, co jste si zakoupili. Na výstaviště vstup 80, zlevněný 45, pro školní výpravy za dvacku a pro celou rodinu za 170. Pokud jste přijeli autem, pak za 60 na celý den, pokud na motocyklu, tak za 30 na celý den. Letos to byl již 17. ročník. A počasí? Ani se neptejte! Ráno zábly ruce, odpoledne jste se mohli skoro opalovat. Prostě-  listí už uzrálo a padá k zemi, technické služby mají co dělat. Zima začne klepat na dveře.

František Růžička, České Budějovice

p1300518.jpg

Řemeslo bez zlatého dna

p1300520.jpg

Dušičky se blíží

p1300523.jpg

Pojďte ochutnat

p1300526.jpg

Uzeniny zdravé i nezdravé

p1300527.jpg

Česnek pro dobré zdraví

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář