Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdechovský chce bojovat proti podvodům!

21. 7. 2019

Znovu zvolený europoslanec T. Zdechovský (KDU-ČSL), o němž hovoří premiér jako o „bruselském udavači“, se nejnověji stal tím, kdo by mohl vylepšit nepříznivý obraz lidovců u veřejnosti. Má se tak změnit dosud nepříznivá trajektorie, po níž se tato strana sune dál pod pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do parlamentu.

Slibovaný obrat v politice lidovců je konečně tady. Dostavil se nečekaně a tak říkajíc v hodině dvanácté – právě v těchto dnech, téměř měsíc po volbách do Evropského parlamentu (EP). Dne 4. 7. 2019 byli totiž oba lidovečtí europoslanci, T. Zdechovský a M. Šojdrová, zvoleni za koordinátory poslaneckého klubu Evropské lidové strany, jejíž frakce patří tradičně k nejsilnějším a nejvlivnějším v EP.

T. Zdechovský má mít v EP na starosti práci ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu. Jeho stranická kolegyně M. Šojdrová má působit ve Výboru pro kulturu a vzdělávání. (Jen tak mezi námi: Taky nechápete, kdo mohl tuto „zachránkyni“ syrských sirotků volit? Asi ti sirotci nebo lidé rozumu mdlého.)

Ale mohlo být mnohem hůř. Představte si, že by se do EP probojoval dosavadní poslanec O. Benešík. Kandidoval z 5. místa lidovecké kandidátky do EP a jen tak tak se tam nedostal. To by byl „bojovník proti korupci a podvodům“, jen co je pravda! Kdybyste si zajeli do Strání, odkud tento lidovecký výtečník a „pohádkář“ pochází, tam by vám lidi pověděli, co je zač!

Když jsem se tu novinu o europoslancích za KDU-ČSL dočetl, okamžitě mi spadl kámen ze srdce, který tam ležel od loňského léta, kdy kolegové T. Zdechovského z KDU-ČSL ve Strání na Uherskobrodsku vymysleli a zorganizovali (zneužili k tomu nic netušícího starostu, ostatní zastupitele i místního faráře) podvodné oslavy neexistujícího 700. výročí údajné nejstarší písemné zmínky o této obci. Co na tom, že tato vesnice žádné výročí neměla a to opravdové, historické, bude až v roce 2053!

Zkrátka: nechtělo se jim tak dlouho čekat a ta „magická“ osmička (1318-2018) byla tak lákavá. Když si naši „malí“ Babišové něco vezmou do hlavy, musí to být uskutečněno stůj co stůj, i kdyby měl čert na koze jezdit!

Případ ze Strání již vyšetřuje Policie ČR. Jedná se totiž o natolik skandální porušení zákona, že v právním státě nemůže zůstat bez odpovídajícího trestu pro viníky. „Padni, komu padni!“, jak říkává prezident M. Zeman.

─────

Jakmile jsem si tu tiskovou zprávu ze servisu KDU-ČSL o T. Zdechovském na internetu přečetl (InfoDnes.cz,5. 7. 2019), musel jsem se smát, až jsem se za břicho popadal. Rozhodl jsem se, že tyto informace nenechám jen tak bez odezvy a něco panu europoslanci, tomuto „statečnému cínovému vojáčkovi“ od lidovců, vzkážu:

Vážený pane europoslanče, soudruhu a pane! Což takhle promluvit si se svým stranickým kolegou O. Benešíkem ze Strání a vysvětlit mu, že podvádět se nemá! Nikdy a nikde. Tím méně v rodné vesnici!

Ale je docela možné, že pan europoslanec v návalu pracovních povinností (přitom ještě stíhá navštěvovat pořady J. Soukupa na „TV Barrandov“ i publikovat své „dojemné“ články na Šafrově webu „Forum24.cz“) zatím nenarazil na informaci o tom, co se vloni v obci Strání, kde kdysi starostoval jeho kolega O. Benešík, odehrálo. Proto pro něho a pro další neinformované čtenáře připojuji odkaz na článek 700 let obce Strání (1.-3. část), který je uveden na konci tohoto textu.

Bylo by toho víc, co bych rád tomuto europoslanci z generace „Husákových dětí“ (čtenáři mých článků vědí, že je nemám rád) vzkázal. Například toto: Což takhle zamést si před vlastním, lidoveckým prahem a začít vyklízet ten Augiášův chlév, který tam zůstal po šéfování P. Bělobrádka?

Na tuto práci by si lidovci museli nejspíš najmout nějaké externí pracovní síly (něco by mohl dodat z řad svých zahraničních zaměstnanců Babiš), protože právě tyto „Husákovy děti“ na práci moc nejsou. Daleko lépe jim jde jalové žvanění o ničem. Práce je přece až ten poslední prostředek, jak si vydělat peníze!

A ještě jeden vzkaz: Tomáši, hochu se třemi tituly „Mgr.“ (Mgr. et Mgr. et Mgr.), souhlasím s tím, že podvádět se nemá, a to ani v EU, ani v pohraniční vesnici Strání, kde vloni uspořádali lidovci oslavy toho nepovedeného, fiktivního, vymyšleného výročí. Čert jim to byl dlužen! Teď budou mít kvůli tomu popotahování na policii a u soudu!

Zkrátka: podvod jako podvod. Je totiž doopravdy úplně jedno, zda se jedná o zpronevěřené miliardy eur z fondů EU, nebo jenom o pár desítek tisíc Kč z pokladny jedné zapadlé vísky. Člověk musí za všech okolností dbát o to, aby se choval jako zodpovědný hospodář. A hlavně: aby při všem tom konání „ve prospěch lidu“ neutrpěla jeho pověst.

Přeji proto lidoveckým europoslancům mnoho zdaru v jejich bohulibé práci ve prospěch EU i ČR!

Váš

R. J.

─────

P. S.:

Zdá se, že se u lidovců začíná v poslední době dařit nové profesi: „advokátů-amatérů“. Nejprve se jí proslavil senátor a zlínský hejtman J. Čunek, z něhož se stal známý (prý to dělá „gratis“) „advokát“ premiéra A. Babiše, pro něhož má zvláštní slabost. (Prosím čtenáře, aby v tom nehledali nějaké „čtyřprocentní“ souvislosti. Čunek je přece „křesťan“ a tam se to jaksi z principu vylučuje.)

Na „advokátku“ se prý hodlá rekvalifikovat i europoslankyně M. Šojdrová. Namísto syrských sirotků by se mohla jako advokátka specializovat na obviněné stranické kolegy, např. pokusit se „vysekat“ z maléru poslance O. Benešíka. Ten se teď k ní upíná jako k poslední naději.

Zatím údajně všichni oslovení poslanečtí advokáti (původní profesí) Benešíka obhajovat odmítli, a to jak předseda PS R. Vondráček z Kroměříže, tak i věhlasná profesorka z plzeňských práv H. Válková. Dokonce ani oslovení advokáti z řad ODS (P. Blažek, M. Benda) tuto nabídku nepřijali, třebaže by si ke své poslanecké „almužně“ mohli přivydělat slušnou sumičku peněz.

Benešík se prý se zlou potázal i u „Pirátů“: vystudovaný právník J. Michálek ho odmítl okamžitě, jakmile se dozvěděl o tom, jakou „prasárnu“ lidovci ze Strání provedli. A z důvodů čistě ideových na tuto nabídku nepřistoupil ani mladičký a životem málo protřelý F. Kopřiva. Prý proto, že čtyřprocentní KDU-ČSL odmítá „sňatky pro všechny“ (rovněž pro homosexuály) a navíc kritizuje každoročně pořádanou „Prague Pride“, která se letos koná pod patronací „pirátského“ primátora Z. Hřiba. A ještě je tu jeden problém z posledních dnů – obnova Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Ani v tom se zástupci KDU-ČSL a „Pirátů“ neshodnou.

Jak se říká: „Za peníze v Praze dům“, jenže pořádného advokáta, který by obhajoval poslance O. Benešíka, tam nenajdete. Nakonec se bude muset hájit sám – jako kdysi F. Castro. Éra slavných advokátů je, zdá se, nenávratně pryč (K. Marx, V. I. Lenin, G. Husák aj.).

Což takhle poradit se s nějakým panem farářem? Ne s tím, kterého lidovečtí „pánbíčkáři“ ze Strání podvedli a obelhali, ale s nějakým jiným! Nebo poprosit „pantátu“ Výborného, který se kdysi živil jako advokát? Jak se dalo tušit, ani u těch lidovců dnes už žádné profesionály a „pracanty“ nemají! Kam se všichni poděli? Voda je vzala…

Předčasné volby již klepou na dveře. Lidovci v nich dostanou ránu z milosti. Po zásluze budou spláchnuti do „kanálu“.

─────

Lžou, až se jim od huby práší…

Poté, kdy se KDU-ČSL propadla pod 5 % volebních preferencí, zatroubilo vedení této strany (M. Výborný) na poplach a začalo mobilizovat všechny, kdo mají ruce a nohy, aby přispěchali na pomoc a pokusili se odvrátit blížící se konec této strany. Do boje byly povolány rovněž politicky odepsané figurky, např. D. Herman či výše zmíněný O. Benešík.

Lidovci se začali tváří v tvář blížícímu se konci své strany chovat jako rozumu zbavení. Jejich politici melou a melou ty své povídačky, na něž není nikdo zvědavý, a je jim jedno, že je to snůška lží, výmyslů a „nových pověstí českých“.

Proto v těchto dnech, v době dvou státních svátků (5. 7. a 6. 7.), vyrukovali s polozapomenutým příběhem o tom, kterak byl v roce 1985 na slavnostech na Velehradě vypískán komunistický ministr kultury M. Klusák. Skutečně byl. Asi tak jako v těchto dnech A. Schillerová či A. Babiš. V politice nic nového. Jen u lidovců, zdá se, ano.

Na toto téma se rozepsal jak „přítel“ sudetských Němců D. Herman, tak i (v rozhovoru pro proruský dezinformační web „Parlamentní listy“) poslanec O. Benešík (PL, 6. 7. 2019). Ten dokonce připojil dojemnou historku o tom, jak tam v tom roce 1985 osobně (coby devítiletý chlapec) byl i s „tetičkami“ ze Slovenska. Rovněž se pochlubil tím, jak údajně spolu s otcem a bratry připravovali podmínky (patrně šlo o vybudování nějakého pódia pro hosty) návštěvu papeže Jana Pavla II. na Velehradě v roce 1990.

Což o to! Poslouchá se to hezky, ale chtělo by to podložit nějakými důkazy. Kdyby měl O. Benešík fotky, které jeho tvrzení dokládají, byl by to jiný příběh. Takhle jsou to jen další babské povídačky od osoby zcela nedůvěryhodné a zapletené do trestné činnosti.

7. 7. 2019

‒ RJ ‒

 

Odkaz na článek 700 let obce Strání (1.-3. část):

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--1.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2018/700-let-obce-strani--2.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2019/700-let-obce-strani--3.-cast------phdr.-rostislav-janosik.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář