Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lidovecké divadýlko okolo obětí komunismu nekončí?

28. 6. 2023

Je to již několik let, co jsem na stránkách SN kritizoval tehdejší senátorku za KDU-ČSL M. Horskou za to, že pravidelně každý rok chodí na kladení věnců k pamětní desce div. gen. Heliodora Píky na budově Generálního štábu Armády ČR v Dejvicích. Konstatoval jsem tehdy, že nechápu, jak tam vůbec může chodit, když politici předlistopadové Čs. strany lidové (ČSL), předchůdkyně dnešní KDU-ČSL, více než 40 let kolaborovali s KSČ v Národní frontě.

horakova-milada.jpgPrůměrně vzdělaný člověk si z toho dokázal odvodit tento prostý závěr: Když tam ČSL a ČSS (= Čs. strana socialistická, která navazovala na stranu M. Horákové, P. Zenkla a E. Beneše) byly společně s totalitně vládnoucí KSČ, vyplývá z toho, že obě tyto strany nesou politickou a nepochybně i trestně-právní zodpovědnost za všechny zločiny proti lidskosti, které byly v letech 1948-1989 u nás spáchány na odpůrcích komunistického režimu. Včetně justiční vraždy H. Píky, M. Horákové a všech 248 popravených obětí komunistické diktatury.

Dnešního dne (27. 6. 2023) si zástupci Senátu PČR opět připomněli u pomníčku poblíž Poslanecké sněmovny 73. výročí popravy M. Horákové a jejích tři společníků. Do televizní kamery o tomto jubileu pohovořili: předseda Senátu M. Vystrčil (ODS) a místopředsedkyně J. Seitlová (KDU-ČSL).  Jedná se o další z neviditelných političek této naší nejzbytečnější politické strany, která se dodnes nerozešla se svou totalitní minulostí a nestačila se ani omluvit občanům za spoluúčast svých politiků na zločinech komunismu.

Zdá se, že nejen M. Horská, ale ani J. Seitlová zřejmě nikdy neslyšely o tom, co prováděli její spolustraníci před rokem 1989, ale zejména v těch nejhorších letech „rudého teroru“ (1948-1956). Kdyby to někdo J. Seitlové řekl, jistě by se neztrapňovala před televizní kamerou. Mohl jí to vysvětlit i Miloš Tchajwanec, ale zřejmě ani on o tom nic neví.

Paní Seitlová, styďte se a raději zalezte někam do kouta! Spolu se všemi kariéristy a politickými vyžírkami z KDU-ČSL jste ostudou naší demokratické republiky. Když jsem ty dojemné řeči o M. Horákové a jejím velkém vzoru, senátorce F. Plamínkové, slyšel, bylo mi nevýslovně trapně. Pane Bože, do čeho jsi duši dal?!

K textu tohoto článku připojuji odkaz na dva jiné články, které se zabývají kolaborací ČSL s KSČ v letech 1948-1989. Senátorce J. Seitlové vřele doporučuji, aby si to pořádně přečetla. Nejlépe aspoň pětkrát, aby si to zapamatovala až do konce života. Politici lidovců, jak známo, patří u nás k těm nejoprsklejším: trpí špatnou pamětí, ale i politickou schizofrenií. Nedávno jsem kvůli tomu kritizoval jiné lidovecké „hvězdy“ – J. Bartoška a T. Zdechovského. Rovněž odkaz na tyto články připojuji, aby se zmíněná senátorka mohla s nimi seznámit.

Zdá se, že každý z těch lidoveckých politiků žije v jakémsi podivném „skleníku“. Je čas, aby se probudili a seznámili se s realitou dneška. KDU-ČSL v politice končí: nikdo ji nevolí. Být na místě J. Seitlové, začal bych si hledat nějaké zaměstnání, které bude vykonávat, až v politice skončí. Také její mise v Senátu se chýlí k závěru. Nic s tím nenadělá ani M. Tchajwanec.

27. 6. 2023

‒ RJ ‒

 

Odkazy na publikované články o KDU-ČSL:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2019/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2023/pry-jsme-se----prezirali---.-tady-je-dukaz-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2023/politicka-prestrelka--r.-vondracek-----j.-bartosek.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pane doktore děkuji

(Joe Biden, 2. 7. 2023 19:56)

Jsem prezident spojených států amerických a dostal jsem na Váš web odkaz od několika vrcholných státníků, kterým přes váše svobodné noviny na internetu radíte, abych si Vás četl a sledoval, moc Vám děkuji za mimořádně investigativní práci, zejména v terénu a za vaše briskní postřehy, které máte k české politice, již na první pohled je vidět, že nejste tupé, senilní, zakomplexované, mrzké a zbytečné hovado a že si neléčíte pocit méněcenosti flusáním na lidi, kterým nesaháte ani po podrážku