Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prý jsme se „přežírali“. Tady je důkaz!

11. 6. 2023

Na údajný tweet jednoho z největších „myslitelů“ z prohnilé partaje lidovců (= „černoprdelníků“), Jana Bartoška, upozornila politička ČSSD, jedna z místopředsedkyň této neparlamentní strany, Daniela Ostrá. Její text má tento titulek: Ostrá (ČSSD): Lidovci nemají k lidem respekt. (PL, 9. 6. 2023, 17:17)

Hned v úvodu autorka píše: „Podle lidovců můžeme za neschopné hospodaření jejich vlády my všichni, protože jsme se ‚přežírali‘. Odhlédněme na chvíli od toho, že samotný výraz ‚přežírání‘ ve vztahu k občanům je znak naprosté neúcty k lidem.“  Pisatelka dále vyjadřuje svůj nesouhlas s tím, že by se např. „přežírali“ ti, kteří dostávali minimální mzdu, nebo zaměstnanci státu (= učitelé, policisté a hasiči), jimž sociální demokracie v minulém volebním období zvýšila mzdy, o rodinách s dětmi ani nemluvě.

Svůj článek tato mladá politička ČSSD uzavírá těmito slovy: „Lidovci jsou součástí vlády, která neumí hospodařit. Vlády, která popírá vlastní předvolební sliby. Vlády, která nedokáže plnit své první ani druhé programové prohlášení. Mají zodpovědnost. Přesto ji neumí přijmout a uráží nás všechny. Nemají k lidem respekt.“

Paní místopředsedkyni chápu a s většinou jejích argumentů v podstatě souhlasím. Přesto musím doplnit, že tato „kolaborantská“ strana (= KDU-ČSL) byla rovněž ve vládě B. Sobotky. Pouze dnes se tváří, že si to nepamatuje. A co se týká té neúcty a nerespektu k občanům?

Pár politiků této prohnilé partaje, která více než 40 let „kolaborovala“ s totalitně vládnoucí KSČ (před r. 1989), se po posledních parlamentních volbách (2021) zhlédlo v napodobování arogantního chování ODS ve starých a dobře známých „devadesátkách“, kdy bylo „vytunelováno“ a rozkradeno obrovské množství majetku, který vytvořily celé generace našich předků. To je vina neodpustitelná. Dnes ODS ve své „krasojízdě“ pokračuje. Nic nového od ní čekat nemůžeme, protože „starého psa novým kouskům nenaučíš“. Doufejme, že ta exhibice nebude trvat příliš dlouho! Příklady z minulosti totiž varují.

V jednom se paní místopředsedkyně ČSSD přece jen mýlí: Byli a jsou mezi našimi politiky, hlavně mezi těmi ze současné vládní a parlamentní koalice, ti, kteří se skutečně „přežírali“ a jimž ani dvousettisícový plat za neúčelné vysedávání v Poslanecké sněmovně nestačil. Jako důkaz toho, že i v té době tady byli dobře „vykrmení“ (slovy J. Bartoška: „přežraní“) politici, může posloužit přiložená fotografie z uplynulých let. Jsou na ní shodou okolností (nebo snad řízením Božím?) právě dva nejvyšší představitelé KDU-ČSL: předseda M. Jurečka a jeho I. místopředseda J. Bartošek.

bartosek-a-jurecka--kdu-csl.jpg

Je to podruhé v krátké době, kdy se tento lidovecký tlučhuba nechal sám nachytat na hruškách. (Viz odkazy na články za tímto textem.) Kritizuje druhé, a přitom se to týká právě jeho osoby! To už je pádný důvod k návštěvě psychiatra, nemyslíte? Daleko lepší by však bylo, kdyby J. Bartošek a jemu podobní „spasitelé“ naší demokracie „vysmahli“ z politiky a našli si nějakou práci, která je uživí. Dost bylo jejich parazitování na penězích daňových poplatníků! Nedivme se proto, že je to s naší svobodou a demokracií tak nahnuté! „Politolog na baterky“ P. Fiala jistě bude vědět, co mám na mysli…

10. 6. 2023

‒ RJ ‒

 

Další články o J. Bartoškovi:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2023/politicka-prestrelka--r.-vondracek-----j.-bartosek.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2023/at-se-omluvi-za-svou-totalitni-minulost-a-zmizi-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2023/---modernizace----kdu-csl--vetsi-blbost-neznam-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2023/odpoved-a.-schillerove--kdu-csl-je----mrtva----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-12-2022/ministre-stanjuro--zbavte-se-lidovcu--je-to----skodna----.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

styď se dobytku!!!

(pb, 13. 6. 2023 19:44)

Ty se někomu posmíváš za jeho vzhled? Ty? Janošíku už se každému omluv za to jaký jsi dobytek!!!!