Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ať se omluví za svou totalitní minulost a zmizí!

23. 4. 2023

Velice mě dnes (20. 4. 2023) pobavila tisková konference místopředsedy PS J. Bartoška, známého lidoveckého tlučhuby a zároveň nejošklivějšího člověka napříč celou Poslaneckou sněmovnou. Bartošek se totiž rozhodl hned dvakrát „napráskat“ svého poslaneckého kolegu, předsedu hnutí/strany ANO 2011 – A. Babiše.

Poprvé to bylo za jakýsi výrok o souvislosti KDU-ČSL a ČSSD s Českou poštou, podruhé kvůli údajně „nevhodnému“ chování tohoto poslance během projednávání valorizace důchodů. První případ neznám, a proto se k tomu vyjadřovat nebudu. Průběh dotyčného jednání PS jsem nicméně sledoval na vlastní oči. Nic nevhodného, dokonce ani v rozporu s jednacím řádem PS, jsem tam neshledal. Navíc: Babiš jako předseda strany pouze trval na svém právu hovořit, jelikož se na něj vztahovalo přednostní právo podle litery onoho jednacího řádu. To mu řídící schůze (= Bartošek) upřel. Kdosi tady cosi nedomyslel, že ano, soudruzi lidovci?!

Lidovec J. Bartošek je, jak známo, odpudivé, chorobně domýšlivé a sebestředné individuum, jež se „nacpalo“ do vrcholné politiky právě před deseti lety. Teď, jak se zdá, má velké starosti. Tomu se vůbec nedivím. Být na jeho místě, měl bych je také. Jeho „rodná“ strana, KDU-ČSL, se totiž nachází v „posledním tažení“. Proto se Bartoškovy vyhlídky na další léta spokojeného života z peněz daňových poplatníků den ode dne rozplývají. Důvod je prostý: lidovci – a nejen oni – budou v politice brzy končit. Už si o tom cvrlikají všichni vrabci na stromech i na střechách po celé Praze. Nikdo totiž tuto stranu nevolí a nikomu scházet nebude, až zmizí.

Má to svou logiku. V téměř stoprocentně ateistické společnosti působí KDU-ČSL tak trochu jako „bílá vrána“. Nastoupený trend se nejen za poslední roky nezměnil, ale naopak prohloubil. Proto se nutně jeví působení politické strany, jež se kdysi hlásila ke křesťanským hodnotám (dnes tak již nečiní), jako paradox naší politické scény. Lidovci se stali zcela zbytečnou stranou. Problémem však je, že se v ní koncentruje příliš velké množství jedinců, kteří se – bůhvíproč – mylně domnívají, že by měli i nadále působit v politice. Bez politického mandátu to jednoduše nejde! Dnešní KDU-ČSL je nejen strana zbytečná, ale navíc plná zbytečných politiků, o které nikdo nestojí. Je to spolek politických „vyžírek“, které se jako hladoví psi rvou o „ohlodanou kost“ naší polistopadové demokracie.

─────

O KDU-ČSL píšu již od roku 2018, kdy jsem čistě náhodou odhalil „historický“ podvod komunálních politiků v obci Strání v čele s poslancem O. Benešíkem. Od té doby se věnuji této „prohnilé“ partaji pravidelně – několikrát za rok na stránkách SN. Naposledy jsem o ní psal před několika dny v článku „Modernizace“ KDU-ČSL? Větší blbost neznám! (SN č. 4/2023, 18. 4. 2023, ZDE). Této straně i její totalitní minulosti jsem věnoval již mnoho článků. (Viz odkazy za tímto textem.)

Pozornost je zde soustředěna jak na působení lidovců v komunistické „Národní frontě“ v letech 1948-1989, tak i na osobní a politickou minulost bývalých funkcionářů této strany. Členy ČSL byli před rokem 1989 jak J. Lux, tak i M. Kalousek nebo otec poslance M. Výborného. Totéž se týkalo většiny bývalých ministrů za KDU-ČSL v polistopadových vládách.

Zapomenout nesmíme ani na působení „zasloužilejších“ funkcionářů ČSL v komunistické StB (J. Bartončík, R. Sacher, R. Petera). Spolupráci s komunistickou tajnou policií podepsali i vysocí církevní hodnostáři římskokatolické církve, např. pražský arcibiskup F. Tomášek, litoměřický biskup Š. Trochta či ostravsko-opavský biskup F. Lobkowicz. (Ne všichni kněží u nás se chovali jako farář J. Štemberka, který se raději nechal zastřelit od německých hrdlořezů v Lidicích dne 10. 6. 1942, třebaže mu bylo nabídnuto zachování života.)

─────

Současné vedení KDU-ČSL, jež by rádo svoji stranu „přejmenovalo“, aby tak zahladilo stopy po kolaboraci ČSL s komunisty před rokem 1989, patří k těm politickým zoufalcům, kteří by rádi zůstali u „koryt“, třebaže o to občané nestojí, a proto je nevolí. Navíc se ukazuje, že tito zjevně nevzdělaní jedinci s IQ tykve pravděpodobně ani netuší, co všechno jejich „stoletá“ politická babička, někdejší Československá strana lidová (ČSL), dělala a s kým se „zapletla“. Někteří naši občané o ní hovoří jako o „politické prostitutce“.

S ohledem na tyto skutečnosti doporučuji dnešním „kormidelníkům“ z KDU-ČSL, aby uspořádali vzdělávací cyklus z dějin své strany jak pro funkcionáře, tak i pro členskou základnu. Měli by z toho skládat povinně zkoušku, aby se netvářili, že o totalitní minulosti ČSL nic nevědí. To je pouze alibistická póza. Není přece možné, aby se na řízení demokratické země podíleli politici strany, která prokazatelně spolupracovala s vládnoucími komunisty, a tudíž nesla svůj díl spoluzodpovědnosti za politické vraždy, masové pronásledování obyvatelstva a soustavné potlačování lidských práv. Překvapuje mě, že to nevadí jejich koaličním partnerům.

KDU-ČSL nemá v naší vládě ani v parlamentu co pohledávat. Ať se nejdříve omluví za svou činnost v komunistické „Národní frontě“ a uhradí škody, které svým působením v letech 1948-1989 napáchala. Budou-li po tom všem ještě voliči o takovou stranu stát, nechť si její politiky zvolí. Osobně o tom pochybuji. Naši občané totiž dobře vědí, co jsou lidovci zač. Proto je přestali volit a proto požadují jejich konec v politice.

Články o dnešní tiskové konferenci J. Bartoška mě doopravdy pobavily. Jako by tato země neměla větší problémy, než je lidovecké pošťuchování“ s Babišem. Ten toho má na svědomí jistě dost, ale ani „černoprdelníci“ nejsou na tom o moc líp. Nechce se mi věřit, že je „inkvizitor“ J. Bartošek tak hloupý, že nic neví nebo aspoň netuší o „temné“, totalitní, minulosti předchůdkyně dnešní KDU-ČSL!

Na rozdíl od KSČM, která se na naší politické scéně etablovala až po Listopadu 1989 a jež se aspoň formálně distancovala od „krvavé“ minulosti své předchůdkyně (KSČ), zůstává KDU-ČSL jedinou politickou stranou, která se ani po 33 letech od pádu komunistického režimu nedokázala čestně postavit ke své totalitní minulosti. Namísto toho její politici předvádějí v médiích i na veřejnosti nedůstojné divadýlko okolo A. Babiše. Měli by si raději zamést před vlastním prahem! Zbabělec, který se neumí vypořádat s vlastní minulostí, kope do jiného zbabělce. To nevymyslíš!

Poté, kdy se lidovci omluví, měli by jejich politici rezignovat na své funkce a uvolnit místo skutečným, demokratickým stranám a čestným politikům. Tím, že lidovci v politice skončí, ušetříme rázem desítky milionů korun za zbytečné vysedávání jejich politiků ve funkcích, na něž nemají morální právo. Současně vyzývám ostatní představitele stran a hnutí, aby se od lidovců distancovali a přinutili je opustit dobře placená „koryta“! Po příštích volbách tam stejně nebudou.

Černoprdelníci, táhněte ke všem čertům!

20. 4. 2023

‒ RJ ‒

─────

Odkaz na články o KDU-ČSL:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2022/kdu-csl-ma-pouhych-2-5---preferenci-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2022/lidovci-i-socialiste-souhlasili-s-popravou-r.-slanskeho-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2022/spatna-pamet----univerzalniho----ministra-m.-jurecky.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2022/---jeho-velicenstvo----jan-bartosek-se-urazilo---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/chvali-fialu-jako-kdysi-plojhar----batusku----stalina-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2023/odpoved-a.-schillerove--kdu-csl-je----mrtva----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2022/lidovecky----studenovalecnik----j.-bartosek-ma-jasno-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2019/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--1.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2021/kterak-lidovci-a-socialiste-kolaborovali-s-ksc--2.-cast-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2023/lzeme-a-budeme-vam-lhat--protoze-muzeme-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2022/---jeho-velicenstvo----jan-bartosek-se-urazilo---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2020/dalsi----bonzak----z-kdu-csl--jen----maly-oznamovatel----bartosek.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2022/simon-heller--------uzitecny-idiot----od-lidovcu-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2022/---bartoskova-sekretarka----si-to-vyridila-s-tereskovovou.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/lidovci--zbavte-se-sveho----zasmradleho----vedeni-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář